Találatok a következő kifejezésre: 16 hetesen AFP-re (11 db)

A 16. hetes AFP-re ki ad beutalót?

Legjobb válasz: Én a nõdokimtól kaptam a beutalót! 39 hetes kismama

Én a nõdokimtól kaptam a beutalót! 39 hetes kismama
Szia! Nekem a védõnõ adott! Mindenféle vérvételre a védõnõtõl kaptam beutalót! 32 hetes kismama
Én a nõgyógyászomtól kaptam.
Én is a védõnõtõl kaptam :O
Nekem azt mondta a védönöm hogy a nögyógyászom ad majd!
:) ok. Nekem a védõnõm adott beutalót.

Holnap megyek a 16 hetes AFP-re a védőnöm július 21-et írt a papírra a dokim viszont július 14-et. Az utolsó menstruációm március 31-én volt. Most melyik időpont a helyes?

Legjobb válasz: én is holnap megyek és nekem március 19. volt az utolsó menzim. Szerintem a védõnõd a menstruáció alapján számolt, a dokid pedig az uh érték szerint.

én is holnap megyek és nekem március 19. volt az utolsó menzim. Szerintem a védõnõd a menstruáció alapján számolt, a dokid pedig az uh érték szerint.
nekem márc 30 volt az utolsó menstuáció, és afp vérvételre 22-én megyek. Majd írd meg kérlek, hogy mi volt
A kérdező hozzászólása: és nektek mi a szülés idõpontja?
elsõ vagyok: dec. 30 (7 hetes uh alapján)
nekem az eddigiek szerint jan 4. És neked? Anikó
Nekem március 28-án volt meg utoljára és a dokim utasítására 20-án megyek AFP vérvételre. Jan. 5-re vagyok kiírva.

16 hetes AFP-re megyek holnap reggel. Ehetek ihatok bármit? Vesznek még vért vasra is. És vinnem kell vizeletet is. Az is az első vizelet legyen?

Tudom nem most kapom meg az eredményt, de hogy ne kérdezzek mégegyszer: mi a jó eredmény? Meddig értékig jó? És a down kór lehet?ségét mi növeli? Családban volt/van-e? Nálunk nincs. És hogy hány éves vagyok? 24

Legjobb válasz: Én épp hétfõn voltam és egy vajas kiflit,és egy pohár tejet kellett ennem reggelire,a védõnõ javaslatára.4 üvegcsével vettek le,de vizeletet nem kellett adnom. Üdv.

Én épp hétfõn voltam és egy vajas kiflit, és egy pohár tejet kellett ennem reggelire, a védõnõ javaslatára.4 üvegcsével vettek le, de vizeletet nem kellett adnom. Üdv.
A kérdező hozzászólása: nekem azért kell vizelet, mert van fehérje benne a védõnõ szerint, és a házi dokim kért egy laboros fehérjés vizsgálatot is...
Szia! Én pont ma voltam ezen a 16. hetin. Tõlem 1 üvegcse vért vettek. Én vizeletet nem vittem, mert nem tudtam, hogy kell, ott produkáltam. Azt hiszem a reggeli elsõ vizeletet szokták kérni, bár ezek szerint csak az a lényeg, hogy reggeli legyen. Egyébként tudtommal vérvétel elõtt (amit úgyis reggel végeznek) kb elõzõ nap este 10 után már nem szabad szilárdat enni, legalábbis nekem a nõgyógyászom is ezt mondta legutóbb. Én mindig éhgyomorra megyek. Hogy mi a jó eredmény abban nem tudok segíteni. Azt viszont itt olvastam, hogy nagyon sokaknak jön az ki, hogy egyik-másik eredmény nagyon magas vagy éppen alacsony és tisztára beparáztak aztán az égvilágon semmi baja nem lett a gyereknek. Ezt érdemes szem elõtt tartani. Ha esetleg nem minden eredmény tökéletes akkor se idegeskedj majd!
Ha csak AFP-re és vasra vesznek vért, az nem függ össze étkezéssel, tehát bármit ehetsz, ihatsz reggel. A referenciatartományok rajta lesznek az eredményen, amint kézhez kapod. Ha gond van, elõbb kiértesítenek.
Jövõ héten a 12 hetes uh-ra mész és akkor csinálják meg neked a down kóros vérvételt helyben, majd a dokid kiállítja az AFP-re a beutalodat. A beutalon lesz egy idõpont amikor menned kell a vérvételre, a betöltött 16. hét után pár nappal szokták ezt a vizsgálatot csinálni.
Megint én, szerintem 14 hetes vagy, nekem márc.5-én volt az utcso és én már túl vagyok az ug-n és 07.01-én megyek AFP-re. Remélem tudtam segíteni neked.
most pontosan 15hét +1 napos vagy a védõnõd elszámolta magát linkelek egy naptárt itt mindent ki tudsz számolni http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
A kérdező hozzászólása: Május 26-án voltam a 12. heti UH-on.
19.07es vagyok: nem értem, ha 05.26-án voltál már a 12h uh-n akkor miért mondta a védõnõd ma, hogy 11hetes vagy? Jövõ héten akkor tényleg a 16hetesre mész! :)

16 hetes terhes vagyok. A védönő kiírt afp-re. A nőgyógyásznál viszont nem csináltak ultrahangot és most nem értem mi van. Elküldtek afp-re/az aszisztens/. Most azt sem tudom hogy jól van-e a babám. Normális hogy nem volt ultrahang?

Legjobb válasz: jövõ héten én is 16 hetes leszek, múlt héten voltam orvosnál, és nem csinált UH-t, sõt megmondta hogy jövõ héten se fog, csak AFP-re küld majd el. nem tudom én se hogy mi van, miért olyan nagy dolog egy UH-t csinálni, de szerintem ne idegeskedj, annál rosszabb. én is úgy vagyok vele, hogy nekem semmi bajom nincs, hát biztos a babámnak sincs :)

jövõ héten én is 16 hetes leszek, múlt héten voltam orvosnál, és nem csinált UH-t, sõt megmondta hogy jövõ héten se fog, csak AFP-re küld majd el. nem tudom én se hogy mi van, miért olyan nagy dolog egy UH-t csinálni, de szerintem ne idegeskedj, annál rosszabb. én is úgy vagyok vele, hogy nekem semmi bajom nincs, hát biztos a babámnak sincs :)
Szia. Igen normális. Probléma mentesség esetén a 12-ik heti uh után a következõ a 18-ik héten van, ahová az afp eredménnyel kell menni. Minden jót! 25 hetes pocakos.
Teljesen normális szerintem. Az AFP eredményével csinálnak újabb szûrés jellegû komoly UH-t. Ne idegeskedj ezen, nem érdemes. A babád biztosan teljesen jól van:-)
Normális. A 16. heti AFP szûrés kontrollvizsgálata a 18. heti UH. A babód meg jól van ne izgulj :)
Azért kell a 16 hetes AFP után az ultrahang, mert a kettõ összefügg.A vérvétel genetikai vérvétel, és ennek az eredményével csinálják a 18 hetes genetikai ultrahangot.Itt kromoszóma és más rendellenességet szürnek.

Jövö7en leszek 16 hetes! Mennem kell AFP re, aztán uhangra! Mit gondoltok, akkor már lehet látni hogy mim lesz? Mennyi rá az esély, hogy az orvos pontosat tud mondani!?

Legjobb válasz: Szerintem, látszani fog már! Akivel eddig beszéltem, 90%-uk a 18-20.heti UH -on tudta meg. Jah, mert ugye meg kell várni az AFP eredményét, és amikor az megjött, azzal menni UH-ra. Tehát nem 16 lezsel, hanem több hetes. Ha te közvetlenül utána is mész UH-ra, ami nem kötelezõ, akkor is van esély persze, ha úgy fordul a baba. Van, akinek a 12. hetin kiderül...

Szerintem, látszani fog már! Akivel eddig beszéltem, 90%-uk a 18-20.heti UH -on tudta meg. Jah, mert ugye meg kell várni az AFP eredményét, és amikor az megjött, azzal menni UH-ra. Tehát nem 16 lezsel, hanem több hetes. Ha te közvetlenül utána is mész UH-ra, ami nem kötelezõ, akkor is van esély persze, ha úgy fordul a baba. Van, akinek a 12. hetin kiderül...
A kérdező hozzászólása: Ez igaz, akkor már több leszek!Azt elfelejtettem, kb mennyi idõ az eredmény???
Szia! Nekem egy hét alatt volt meg az eredmény, a 16. héten voltam ultrahangon, akkor már megmondták, hogy nagy valószínûséggel kisfiú! És kisfiam lett, most 8 hónapos.
Elõzõ vagyok, a barátnõmnek viszont egész terhessége alatt lányt mondtak, és kisfia született.:-)
Szia!Én is a jövõ héten megyek a 18 hetes uhra, alig várom már.Viszont mi elmentünk a múlt héten egy 4dre, kiváncsiak voltunk milye van a drágámnak, viszont Õ úgy döntött hogy nem mutatja meg:-(Végig szororsan összekulcsolta a kis lábát, és úgy nyalogatta a kis kezeit, meg a köldökzsinórt:-))Szóval látni már lehetne ha majd a Babád megengedi:-)))
Az én barátnõmnek is végig kislányt mondtak, aztán a rózsaszín cuccok közé született egy kisfiúcska :)
Szia! Nekem kiscsajt mondtak de csak azért mert összekulcsolt lába között nem láttak semmit 3 uh-n is mondták hogy kiscsaj. Voltunk 4D-n és egész szép kukit növesztett a "kiscsaj". :) Én már amúgyis csak abban bízom. És ez már tuti nem fog eltünni. De ha rájuk hallgatok és nem egy belsõ hangra akkor tuti hogy minden amit már eddig megvettünk rózsaszín lenne és nem kék.
Ja 24 héten voltunk 4D-n és 14 15 19 hetesen sima uh-n

16-hetes babás vagyok! Itt helyben ahol lakom itt is megcsinálják az AFP-re a vérvételt? Mert magánrendelésre járok Bp-re. Hogy kell csinálni?

Legjobb válasz: Én elmentem az SZTK-ba, a terhesgondozóba és ott kaptam beutalót AFP-re. Az SZTK laborjában másnap pedig belibegtem a paírkámmal és levették a vért. Ennyi volt.

Én elmentem az SZTK-ba, a terhesgondozóba és ott kaptam beutalót AFP-re. Az SZTK laborjában másnap pedig belibegtem a paírkámmal és levették a vért. Ennyi volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Sokat segítettél!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! te is magánrendelésre jársz??

Lányok! Szerdán kell mennem AFP re de akkor még csak 15 hetes leszek majd csütörtökön töltöm a 16 szerintetek ez nem baj?

Legjobb válasz: Egyetértek 18.26-ossal. Érdemes kivárni a 16. hetet, mert 15 hetesen még alacsonyabb lesz,(ami normális), de rád hozhatják a frászt vele, feleslegesen. Egy barátnõm is így járt.

Egyetértek 18.26-ossal. Érdemes kivárni a 16. hetet, mert 15 hetesen még alacsonyabb lesz, (ami normális), de rád hozhatják a frászt vele, feleslegesen. Egy barátnõm is így járt.
Hogy érted, hogy "kell" ? Megbeszélt idõpontod van?
Én úgy tudom, betöltött 16 hetesen kell menni, bár ha jól értem, 15 hetes 6 napos leszel, ez talán belefér.
Szerintem egy kicsit korai.Tényleg igaz, hogy betöltött 16. héten kell menni.Sõt!A védõnõm azt tanácsolta, hogy mikor betöltöm a 16. hetet, számoljak rá még 3-4 napot.Gondolom azért mondta, hogy ne legyen tévesen alacsony az eredményem.Az a gond ezzel, hogy ha korábban mész, fennáll a veszélye, hogy rossz lesz az eredmény, és nem azért mert valami nem stimmel, hanem egyszerûen csak alacsony a koncentrációja a véredben.Én is ma voltam.Szerintem várj még egy pár napot, ha nincs fix idõpontod.
Én 15+5 hetesen voltam, én is kiírhattam volna ezt a kérdést. Majd ha mglesz z eredmény szólj a dokidnak, hogy még nem voltál betöltött 16 hetes. úgy fogja nézni majd az eredményt. Én így teszek majd. Ja, és nekem is kiírt idõpontom volt. 16+3 hetes km
betöltött 16. héten kell menni. Ha csütörtökön töltöd a 16. hetet, akkor én a helyedben jövõhét elején mennék, az a legtutibb eredmény. Nálunk úgy volt, hogy megkaptam a beutalót, és bármikor mehettem.
A kérdező hozzászólása: Igen de nekem a doki azt mondta hogy szerdán kell mennem nem mondott más idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Vagyis megadott idõpontom van.Az orvos csak tudja mit csinál nem??
Én is 15+6 naposan voltam és nekem is idõpontra kellett menni, kíváncsi vagyok már én is az eredményre nagyon.

16 hetes vagyok, holnap kell mennem AFP-re. Elmehetek én az eredményért?

véd?n?m mondta hogy menjek vissza ket nap mulva az eredményért,és utána UH-ra,hogy még az ünnepek el?tt el tudjam intézni.

Legjobb válasz: Gratulálok a jo eredményért,remélem az enyém is jo lesz,bár tegnap láttam egy szörnyûséget a TV-ben,pont ezzel az AFP-vel kapcsolatban.

A kérdező hozzászólása: Gratulálok a jo eredményért, remélem az enyém is jo lesz, bár tegnap láttam egy szörnyûséget a TV-ben, pont ezzel az AFP-vel kapcsolatban.
Nálunk úgy van, hogy a védõnõnél van minden vérvételi eredmény. De én éppen a múlt hétfõn voltam AFP-n és csak 29-én kellene mennem a védõnõhöz, ezért felhívtam a terhesgondozót és megmondták az eredményt. (jó lett!!) Úgyhogy szerintem neked is meg fogják mondani, vagy ha olyan a rendszer, akkor akár oda is adják az eredményt. Minden jót, boldog babavárást! 17 hetes kimami
Elsõ vagyok. Biztos jó lesz a tiéd is! Nem szabad a rosszra gondolni (könnyû mondani, tudom). Nem láttam a mûsort, lehet, hogy szerencsére :) Arra kell gondolni, hogy egészséges, gyönyörû babáink lesznek!

16 hetesen csak AFP-re vaszik le a vért? 12 hetesen vettek vérképet, vizeletet, hepatitisre meg vércsoportra. Reggeli vizeletet vegyek? (a védőnőnél veszik)

Legjobb válasz: Nekem kellett reggeli vizeletet vinni, mert megneztek, h tenyeszik-e ki vmi a vizeletbol. Nekem Hepatitis is akkor volt, de latom, neked hamatabb. Minden jot! 25 hetes kismami

Nekem kellett reggeli vizeletet vinni, mert megneztek, h tenyeszik-e ki vmi a vizeletbol. Nekem Hepatitis is akkor volt, de latom, neked hamatabb. Minden jot! 25 hetes kismami
Igen , csak az AFP-re veszik le a vért . Ezt nem a védõnõ veszi le, hanem a kórházban vagy sztk-ban , ahol eddig is levették tõled! Pisi nem kell . 13.hetes Kismama :)
Amit 12 hetesen vettek az az elsõ vérvételed volt? Nem tudom mert nekem egyben vettek vért is, hepatitist is az AFP-vel. Ezt kórházban csinálják, általában abban amelyikben szülni fogsz ahová az orvosod tartozik, mint szülész. Nekem ez a második vérvétel volt, elõtte volt egy kb. 10 hetesen. Vért többször vesznek és vizsgálják mert romlik majd a vérképed és ezt kell figyelniük. Nekem az a tapasztalatom, hogyha nem is viszel vizeletet minden vérvételnél kezedbe nyomnak egy poharad és megmutatják a wc-t. Szóval sztem mivel az AFP-t vérbõl veszik, biztos hogy néznek vérképet is, (hepatitist és vércsoportot már nem kell) de azt egy füst alatt leveszik az AFP-vel, és vizeletet is néznek sztem.
Én éppen most kérdeztem meg a kórházban, mert holnap megyek én is AFP-re. Éhgyomorra kell menni, de vizet lehet, sõt kell is inni elõtte. Nem kell a reggeli elsõ vizelet, majd ott kell produkálni steril kémcsõbe. Remélem tudtam segíteni, bár úgy látom, ez mindenhol másképp mûködik.
Tényleg lehet, hogy mindenhol máshogy van. Leírom, az én esetemben hogyan zajlott. Kb. 10 hetesen a háziorvosom utalt be nagylaborra (rutin vérkép, vércsoport, vizelet vizsg.). 16. héten a kórházban, ahol majd szülök, levették a vért AFP-re + hepa szûrésre. Ennyi volt a 16. héten, viezeletet nem néztek. Az AFP eredményével mész a 18. heti UH-ra. (Nekem ezen kívül volt a 13. héten egy géndignosztikai intézetben +1 vérvétel, rendellenességek kiszûrésére, ez fizetõs vizsg. volt.) Vizeletet pedig a védõnõ mindne hónapban vizsgál. Remélem, tudtam segíteni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!