Találatok a következő kifejezésre: 16 hetes vagyok. Még (114 db)

Ha valakinél a terhesség során diabétesz alakul ki, akkor az melyik időszakban jellemző? 16 hetes vagyok. Még előjöhet?

Legjobb válasz: szia! én 14 hetesen mentem el terheléses vércukorra és 8.5 lett.azóta kemény diétán vagyok és mérem a cukrom.most vagyok 17 hetes. de én pcos vagyok..

szia! én 14 hetesen mentem el terheléses vércukorra és 8.5 lett.azóta kemény diétán vagyok és mérem a cukrom.most vagyok 17 hetes. de én pcos vagyok..
Alapból csak a 24-28 között van a terheléses vizsgálat. Nálad már tesztelték? Amúgy igen, romolhat az állapot, de akinél kialakult, annál utána szülésig vannak kontroll vizsgálatok, és ha romlik, akkor szigorítanak a diétán és/vagy inzulint adnak, ha kell.
A kérdező hozzászólása: nem, nem semmi problémát nem észlelek és kifejezetten erre még nem is teszteltek, igaz már vettek vért 3x is, (6 hetesen, ha jól emlékszem, aztán a nem kötelezõ Down szûrés, meg most a 16.hetes AFP) nem tudom itt néznek-e vércukor szintet... csak sokat olvasok a cukortól szenvedõ kismamáktól itt és kíváncsi voltam mikor lélegezhetek fel, hogy juhé, engem elkerült a terhességi diabétesz. de akkor ezek szerint még kialakulhat a huszonakárhanyadik héten is? nah akkor még jó sokáig retteghetek! egyébként túlsúlyos is vagyok, gondolom ez is rizikó faktor...
Ne rettegj, bár ha visszafogod a szénhidrátot túlsúlyosan, az sose baj, de azért bevinni is kell, ha terhes az ember... Ha ez "megnyugtat", nekem is GDM-em volt (terhességi diabétesz fedõneve :o), pedig 48 kilóval indultam a terhességnek, és 13-at szedtem föl, több mint 4 kilós gyerek lett belõle. :o) Viszont épp tegnap kaptam meg a kontroll terhelés eredményét, és szülés után nem maradt semmi vissza. Persze nem kellemes a lemondás, de ezt a pár hónap diétát ki lehet bírni, sokkal inkább ennyit, mint utána egy életen át (ha nem csinálod terhesen). És a rémhírekkel ellentétben, ha jól csinálod a diétát, nem éhezel...
nekem 4-5 éve, amikor terhes voltam, akkor a 16. hét körül nézték, többet nem is. A 2 órás 7, 8 volt és azt mondták, hogy rendben van... Viszont az utolsó 2 hónapban híztam 20 kilót. a kartonomon rajta volt, hogy PCO-m is van. Senkinek nem jutott eszébe, hogy terheléses cukorra küldjön. Kb . napi 4 szendvicset ettem, mert egész nap dolgoztam. Annyit mondtak, hogy látják, hogy hízok, egyek kevesebbet. Mondtam, hogy nem eszek sokat. Nem volt annyi esze se az orvosnak, se a védõnõnek, hogy elküldjön ismét terhelésesre és elhiggye, hogy tényleg nem eszek sokat. Szülés után még 15 kilót híztam, majd 8 hónapos volt a kisfiam, amikor megjött és fél évig nem múlt el. Akkor sem küldtek sehova, hanem kikapartak, mondva, hogy úgy rendbe jövök. Hát nem jöttem... Elmentem egy magán endokrinológushoz (a kórházi vérvételre sem küldött el...), aki 4 pontos terhelést készíttetett és akkor rájöttek, hogy a terhesség során cukrom lett. Ekkor már 2 éves volt kb. a kisfiam... Kaptam gyógyszert, amibõl napi kettõt szedek. Azt mondta a magándoki, hogy késõn vették észre, így állandósulhatott a cukorbetegség. A tavalyi kontrollon normál értékeim voltak, idén nem tudom mi a helyzet.... azért írtam le ilyen hosszan, hogy tudd, mik az árulkodó jelek. Mert ha Te nem tudod, akkor a futószalagon nem jönnek rá... Jártam rendszeres terhesgondozásra és védõnõhöz is. Bp-i kórházban szültem. Olyan helyen, ahol elméletileg egybõl Veled van szülés után a babád, de amikor én szültem front volt és csak a 3. napon került mellém a gyerek. Addig nem is szoptattam. Megkérdeztem, hogy biztos nem kell? Azt mondták, hogy van tartaléka. A 3. napon már nem akart enni sem, csak aludt. hívtam az éjszakás nõvért, aki azt mondta, hagyjam aludni, pihenésre van szüksége, majd tudja, ha éhes lesz. A 4. nap reggel, amikor jöttek kontrollra, úgy beszélt velem az orvos, mintha idióta lennék. A gyerek ki volt száradva és azért nem evett, mert a sárgaságtól csak aludt.... A szobában lévõ többi anyuka állt mellém, hogy én folyamatosan kérdeztem és azt mondták, hagyjam aludni. Hülye voltam, kezdõ és elsõ gyerekem volt. mai fejemmel nem hagytam volna elfajulni a dolgokat és már sajnálom, hogy nem pereltem be a kórházat utólag.... Ha többet hízol hirtelen, egybõl kérj terheléses vizsgálatot és inkább 4 pontos terhelésest...
A kérdező hozzászólása: még így a 16. hétig max 1 kilót hízhattam, nem tudom mennyire pontos az itthoni mérleg.(1 hete a védõnõ plusz fél kilót mért). szóval nem híztam mostanság drasztikusan azt leszámítva, hogy az elmúlt 3 évben kb. 30 kilót szedtem magamra, de ez nem a terhesség alatt történt és szerintem a sport elhagyásának következménye, meg hogy már nem a kolis kaján élek :) a diétát meg csodálom, hogy eddig egy doki sem említette már csak a súlyom miatt is! diétáznék én ha muszáj lenne, csak nem tudom mi alapján kezdjem el. magamtól meg kizár, hogy belefogjak bár mibe is! Kedves 4-es! tudnál nekem küldeni egy ilyen diétát? persze doki tanácsa nélkül nem kezdem el, csak kíváncsiság :)

Ha en iszonyuan gorcsolok meg az oldalamnal is a puffadas miatt a babana ebbol erez vmit? 16 hetes vagyok meg nem mozog, elsot ilyenkor mar ereztem? Lehet baja h en egesznap gorcsolok?

A masik: nektek volt olyan folyasotok mintha viz lenne csak picit ragacsos, es eleg nagy adatokban? Mintha becsorgott volna???

Legjobb válasz: Ez a víz dolog most kezdõdött?? A görcsölés egyáltalán nem jó, szóval én nem ijesztgetni szeretnélek, de azonnal bemennék ügyeletre. Egyébként a baba mozog már jópár hete, csak még nem érzed.

Ez a víz dolog most kezdõdött?? A görcsölés egyáltalán nem jó, szóval én nem ijesztgetni szeretnélek, de azonnal bemennék ügyeletre. Egyébként a baba mozog már jópár hete, csak még nem érzed.

16 hetes vagyok, még mindig két és fél kilóval kevesebb, mint az induló súlyom. Mikor várhatom, hogy elkezdek hízni?

160 cm és jelenleg 57,5 kg vagyok. Mikor kezdtetek el hízni, f?leg azok, akik el?tte fogytak?

Legjobb válasz: 162 cm és 52 kg-al maradtam terhes.Visszafogytam 49 re,és most a 19.hétre vagyok 53.

162 cm és 52 kg-al maradtam terhes.Visszafogytam 49 re, és most a 19.hétre vagyok 53.
Szia!Én 79, 4-gyel kezdtem a terhességet, majd lefogytam 3 kg-ot.Most 23 hetes vagyok és ma mértek, 80, 5 kg vagyok.Szerintem nem gond, ha nem hízol.
22 dik hét, után, addig én is minusz 2 nál tartottam, de most bõségesen behoztam:) 29 hetzes km
Én is fogytam az elején 2 kilót, nemrég értem utól magam a 16. hét végére. Most a 19. hetet kezdtem, de azóta is maradt a súlyom. Én inkább örülnék, ha nem jönnének a kilók! Állítólag a 30. héttõl lehet nagyon sokat hízni!
Én 2 kilót fogytam az elsõ trimeszterben. Aztán a 22. héttõl kezdtem el hízni. Most 31 hetes vagyok, eddig összesen 5 és fél kg-ot híztam. tehát az indulási(fogyás elõtti ) súlyomhoz képest 3, 5 kilóval vagyok több. 65-el kezdtem és 166 cm vagyok.
Szia, én 82 kg-val kezdtema terhességet, 4 kg-t fogytam, most 34 hetesen vagyok +1 kg-nál.
A kérdező hozzászólása: köszi, nem is aggódom, már a háziorvosom is csak rálegyintett, hogy, ha jól nézek ki, jól érzem magam, akkor nincs baj. Nem bánnám, ha nem híznék sokat


Nem. Ezek csak hiedelmek.
Nincs köze hozzá, lehet akár fiú, akár lány.
én egyszer édesset és fõleg fagyit ettem- nem is szeretem a fagyit- másodszor meg savanyú dolgokat, mindkétszer fiam lett! :-)
Én az elsõ kettõvel is az édeset ettem(volna) ha szabadott volna, az elsõ lány lett, a második fiú, és most a 3.-at várom, most is az édességek után vágyakozom! Tehát szerintem nem jelentenek semmit ezek a dolgok.

16 hetes vagyok és elvégezték ma az afp vizsgálatot, de most kellett rádöbbennem, hogy ezt 12 hetesen nem tették meg. Nagyon aggódom így az eredmény miatt. Valaki járt már így?

Ultrahang megvolt 12 hetesen,de az akkori helyettesítő védőnő nem szólt a vérvételről és beutalót sem adott.

Legjobb válasz: afp csak 16 hetesen van. te szerintem a kombinált teszt vérvételére gondolsz. azt már sajnos tényleg nem lehet pótolni. hány éves vagy, ha nem vagyok indiszkrét?

afp csak 16 hetesen van. te szerintem a kombinált teszt vérvételére gondolsz. azt már sajnos tényleg nem lehet pótolni. hány éves vagy, ha nem vagyok indiszkrét?
8-as vagyok. Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy a dokihoz csak augusztus végén kell mennem, szóval olyan 19 hetesen...
13 hetesen voltam a 12. heti UH-on. Vagyis én kombinált tesztet kértem, 9.000 Ft volt. Utána 15+2 elmentem 4D-re, hogy lássam mi van a babámmal. Kislányt mondtak.:) Holnap után megyek a 16. heti vérvizsgálatra, de a doki szerint mivel kombi tesztet csináltattam, úgy az AFP nem lesz olyan lényeges, inkább az egyéb dolgok, amiket néznek. Hepatitis meg ilyesmi, ha jól emlékszem, bár ebben most nem vagyok biztos.
5. Én is szóltam érte, de azt mondták, hogy VALÓSZÍNÛ hogy nem lesz uh-m :( ez engem is elszomorít, mivel nem tudom, hogy mi van a babámmal oda bent. Amúgy most vagyok 12+4 napos
AFP-hez a vert 16 hetesen veszik le.En most hetfon voltam.Ennek az eredmenyevel tudsz menni a 18 hetes genetikai uh-ra :)
4. a 12. heti genetikai uh nem opcionális, a protokoll szerint minden kismaminak kötelezõ bármely életkorban, lehetõleg épp a betöltött 12. héten. végeztesd el az orvosoddal vagy kérj rá tõle egy beutalót
Nekem holnap kell mennem laborba vér és vizselet vizsgálatra, de valószinû, hogy uh-m nem lesz, pedig 12 hetes vagyok. Szóval ez kórházak válogatják meg orvosok, de a kombi teszte már ne is gondolj, mert azt lekészted.
Afp csak 16 hetesen van. Szerintem kérd meg a védõnõdet vagy az orvosod, hogy beszéljétek át az elkövetkezendõ vizsgálatokat, mert úgy tûnik ez elmaradt.
12 hetesen nincs vérvétel. Van kombinált teszt, ehhez kell vérvétel, de ez fizetõs, errõl a védõnõk nem szoktak igazán szólni, mivel nincs benne a protokollba. Így tehát õ beutalót sem tudott volna adni. Neked kellett volna utána járni, hogy hol mennyiért is csinálják meg. Na de ez már mindegy ne rágd magad rajta, most már nem tehetsz semmit. Én sem mentem el, én is késõn tudtam meg, hogy van ilyen lehetõség. Én is ideges voltam miatta. Hány éves vagy? Ez tényleg fontos, mert 35 év felett ajánlják ezt a vérvizsgálatot. De ha a 12 hetes uhn rende volt minden akkor nem lesz semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Elsõ gyermekem, nem tudhatok sajnos mindent anélkül, hogy mondanák. Ultrahangom megvolt, tökéletes és közelében sem vagyo a 35-nek. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)

Mi az az nst vizsgálat? Nekem mikor kell mennem, ha 16 hetes vagyok? Hogy vizsgálnak meg?

Legjobb válasz: Ugyan még nem tartok ott, úgyhogy az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, de az nst a terhesség utolsó pár hetében van, a baba szívhangját nézik. Neked még 16 hetesen egy kicsit messze van. 22 hetes kismama.

Ugyan még nem tartok ott, úgyhogy az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, de az nst a terhesség utolsó pár hetében van, a baba szívhangját nézik. Neked még 16 hetesen egy kicsit messze van. 22 hetes kismama.
NST (non-stressz-teszt): a terhes nyugalmi állapotában végzett cardiotokográfos (CTG) vizsgálat, amelyben a magzatmozgást, illetve spontán méhösszehúzódást követõ szívmûködés-változásokból lehet következtetni a magzat méhen belüli állapotára. Általában 36.terhességi héttõl végzik hetente, majd a 38.hét után hetente 2-szer. A pocakodra tesznek egy kis tappancsot, érzékelõt, s azzal figyelik és rögzítik a baba szívmûködését. Te is hallod a kis szívét, nagyon jó élmény!
Nagyjából és magyarul úgy néz ki, hogy rádszíjaznak egy érzékelõt, ami a baba szívhangját, pontosabban a pulzusát méri. Minden mozgásnál megnõ a pulzusszáma. Ennyi a lényege. És tényleg nagyon jó élmény. Nálunk már a 34. héttõl végzik. Neked addig még bõven van idõd, de egy jó tanácsot tudok adni: tapasztald ki, hogy mire "figyel fel" a leginkább a babád, mire mozog intenzíven. Velem mindig ott van a párom, mert a mi kisfiunk csak az õ hangjára és kérésére hajlandó azt csinálni, amit kell. :) 38 hetes kismama

Baj ha 1-1 nap alig eszem valamit (joghurt és ananász, meg egy kevés valami)? Semmit nem kívánok, mindentől rosszul vagyok és kiráz a hideg.16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! 16 hetesen, már nem kellene, hogy hányingered legyen. Nekem a 4. hét után kezdõdött el és még fogytam is két kilót, ami nem gond. Ha bizonytalan vagy, mégis jobb ha orvoshoz fordulsz, nehogy valami komolyabb baj legyen a hányingered mögött. Most a 8.hétben járok és egész nap hányingerem van, ami szörnyû, de mégis keresem azokat a kajákat amik csak lecsúsznak a torkomon és egészségesek is. Próbálkozz egy teljeskiörlésû zsemlével és egy aktivia joghurttal, reggelire elég türhetõ. És csak keveset csipegess és ne hagyd magad órákig üres gyomorral.

Szia! 16 hetesen, már nem kellene, hogy hányingered legyen. Nekem a 4. hét után kezdõdött el és még fogytam is két kilót, ami nem gond. Ha bizonytalan vagy, mégis jobb ha orvoshoz fordulsz, nehogy valami komolyabb baj legyen a hányingered mögött. Most a 8.hétben járok és egész nap hányingerem van, ami szörnyû, de mégis keresem azokat a kajákat amik csak lecsúsznak a torkomon és egészségesek is. Próbálkozz egy teljeskiörlésû zsemlével és egy aktivia joghurttal, reggelire elég türhetõ. És csak keveset csipegess és ne hagyd magad órákig üres gyomorral.
Szia, sajnos ez nem jo, nekem kb a 16. hetig tartott, de van olyan rokonom, akinek szinte vegig volt hanyingere. Tudom, igy nehez barmit is lenyomni, de az egyik konyv szerint, amit most olvastam (ha igaz), a baba nem kepes sajnos a mi feleslegunkbol felvenni, es azt eszi, amit eszunk, igy fontos lenne, hogy probalkozz. Nekem a gyomberes dolgok (Canaday Dry, gyomberes suti) segitettek, es a gyumolcseves, de meg vannak otletek, amiket erdemes megrpobalni (sokszor, keveset enni, stb.). Persze amig keveset ettem is fejlodott a baba, igy azert nem akarlak ijesztgetni. A konyv egy kicsit ellent is mond onmaganak, mert azt mondja, akkor kisebb lesz a baba (de nem mondja, hogy baja lesz)- teny, a rokonome sem lett hatalmas, de meg jo meretu volt, es egeszseges. Ne izgulj, ne stresszelj, orvossal esetleg tenyleg erdemes lenne beszelned, ha nem valtozik, es probalkozz, hatha valamelyik modszer neked bevalik. Sok szerencset!

Lehet, hogy marhaság, de tényleg a front miatt mozog kevesebbet a babám? Még csak 16 hetes vagyok, kb.10 napja érzem, és tegnap szinte egyáltalán nem éreztem, meg még ma sem. Ugye nem kell aggódnom?

Legjobb válasz: Kedves elsõ, simán érezheti 16 hetesen, ez nem vitakérdés, és nem is ez volt a kérdése. Ilyenkor még nem kell napi rendszerességgel érezned, semmi gond.

Kedves elsõ, simán érezheti 16 hetesen, ez nem vitakérdés, és nem is ez volt a kérdése. Ilyenkor még nem kell napi rendszerességgel érezned, semmi gond.
Ilyenkor már én is éreztem (második terhesség). 31 hetes vagyok, és napok óta csak esténként érzem mozogni, vagy napközben csak ha lepihenek egy kicsit. Tuti front, nyugodj meg. Bár az tényleg igaz, hogy nem kötelezõ még minden nap érezned! Majd eljön az idõ, amikor azt kívánod, hogy egy kicsit álljon le. De hát úgyis tudod már, hogy milyen! :D
Dehogy kell. Egyrészt ennyi idõsen nem baj, ha nem mindennapos a mozgásérzet, mert még nem olyan nagy a baba, hogy minden mozzanatát érezd. Egyébként a frontok is befolyásolják. Nyugi, minden rendben.
Én is éreztem már 16 hetesen:) most 26 hetes vagyok és pár napja csak este érzem.Lehet tényleg a front.
Õszintén, szerintem 10 napja nem nagyon érezheted a 16 hetes babádat. Egyébként igen, az enyém tegnap meg ma teljesen be van gerjedve, szereti a hidegfrontot, tiszta buli van, azelõtt viszont alig-alig mozdult egész nap.
Végülis velem van a baj, hogy már a beágyazódáskor nem éreztem. Bocsánat!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Miért nem érezhetem?
A kérdező hozzászólása: ??? Látom, a front Rád is hatással van. Elnézést, hogy ennyi idõsen érzem a második gyerekem. Kellemes napot mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az elsõ babám 20 hetesen kezdtem érezni és õ szinte aludni is alig hagyott, máig egy sajtkukac. Ezért furi, hogy nem érzem mindig :)
Nekem is volt gyulladásom igaz 6-7 hetesen, de nekem Clion D 100-at írt fel!Használt!17 hetes kismama
Ha kezelik, akkor nem lesz tõle baja a babának. A gond a kezeletlen fertõzésekbõl van, ami felszállhat a hüvelyen át, megfertõzheti a magzatvizet, koraszülést okozhat, meg mindenféle problémákat a babánál, ha a hüvelyi szülkésig nincs kikezelve. De te ne aggódj, mert felfedezték, és kezelnek. Fekjlõdési rendellenességet NEM OKOZ. Ahhoz küéönben is késõ, a baba minden szerve kialakul 12 hetes korra, ez után már nem alakul ki fejlõdési rendellenesség.

15-16 hetes vagyok a doki szerint, most jövök Tőle. Kontraktilis méhet állapított meg és megrövidült méhnyakat. Volt más is aki ennyi idős terhesen ilyen diagnózist kapott? Nem lett baj, végig kihúztátok az időt?

3x2 MagneB6-ot és 3x1 Valerianat kell szednem +sok fekvés.

Legjobb válasz: Szia! Egyet értek az elsõ válaszolóval. A Megnesii Citrici sokkal többet ér,mint a MgB6. Felírja a házidoki is, de recept nélkül is kapható. 10 db van egy dobozban, reci nélkül 250 körül van. Elõzõ babámnál 3*1 volt az adagom, túlhodtam a babát, úgy indították a szülést. Nem nagyon pihentem.... Most a 9.héttõl 2110 a cervix indexem... 18 hetes vagyok, remélem kihúzzuk a 36.hétig legalább. A Valerinana nyugtató hatású... Nekem most a kórházban az ügyeletes doki nyugtatót,altatót írt fel. Még szerencse,hogy nem szedhetem mert olyan összetevõje van, amire érzékeny vagyok. Utána a saját nõgyógyászomnak elmondtam, hogy nem vagyok hajlandó nyugtatót szedni, és egyet értett vele. Fõleg,hogy van egy 15 hós kisfiam, aki mellett nyugtatón élni... Meghát amúgy is... Pihenj, Mg Citrici és sok folyadék!!!

Szia! Egyet értek az elsõ válaszolóval. A Megnesii Citrici sokkal többet ér, mint a MgB6. Felírja a házidoki is, de recept nélkül is kapható. 10 db van egy dobozban, reci nélkül 250 körül van. Elõzõ babámnál 3*1 volt az adagom, túlhodtam a babát, úgy indították a szülést. Nem nagyon pihentem.... Most a 9.héttõl 2110 a cervix indexem... 18 hetes vagyok, remélem kihúzzuk a 36.hétig legalább. A Valerinana nyugtató hatású... Nekem most a kórházban az ügyeletes doki nyugtatót, altatót írt fel. Még szerencse, hogy nem szedhetem mert olyan összetevõje van, amire érzékeny vagyok. Utána a saját nõgyógyászomnak elmondtam, hogy nem vagyok hajlandó nyugtatót szedni, és egyet értett vele. Fõleg, hogy van egy 15 hós kisfiam, aki mellett nyugtatón élni... Meghát amúgy is... Pihenj, Mg Citrici és sok folyadék!!!
Szia! Bocs hogy ezt irom, de a magne b6 ennél a diagnózisnál nagyon keveset ér, plusz egy rakás pénz... Irass fel magnesii citricit, annak a legnagyobb mg hasznos felszivódása.Nekem a 16. héten rövidült meg a méhnyakam, 36. hétig húztam ki.
szia. nézed még a krédéseid? kérlek jelentkezz ha igen, nekem ugyanazek a panaszaim és szeretnék tanácsot kérni.köszönöm
A kérdező hozzászólása: Szia! Hanyadik hétben jársz? Neked mit írt fel a dokid? Én még azóta nem voltam orvosnál, holnap megyek a szokásos havi vizsgálatra. Most 20 hetes vagyok. Holnap már többet fogok tudni, hogy alakult a helyzet...remélem stagnált és nem nyílt ki a méhszáj. A sok magnéziumtól megszûntek a haskeményedések.
Kérlek holnap mondd el , mit mondott a doki! és 14+3 hetes vagyok. zárt méhszáj, C2000. kissé aggódom, és kíváncsi vagyok, Te hogy vagy holnap a diagnózis szeritn.TE pihentél egyébként? dolgoztál tovább? mire ügyeltél? annyi annyi kérdséem lenne... ha egyetértesz, írunk privátba egymásnak? köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Lehet csak szerdán tudok jönni, de akkor biztosan. Itt az email címem: [email protected]


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!