Találatok a következő kifejezésre: 16 hetes vagyok a héten (45 db)

16 hetes vagyok? A héten mintha érezném már a babámat?

de csak ilyen kutyorgás formájában...késöbb ugye nem ilyenek leszek?

Legjobb válasz: Nem, késõbb határozottan fogod érezni, még azt is tudni fogod, hogy épp a kezével, vagy a lábával bökdös-e. :) Sõt... nekem volt olyan, hogy látni lehetett kívülrõl, ahogy átfordult egyik oldalról a másikra. Csak úgy hullámzott a hasam! Rémisztõ látvány! :D

Nem, késõbb határozottan fogod érezni, még azt is tudni fogod, hogy épp a kezével, vagy a lábával bökdös-e. :) Sõt... nekem volt olyan, hogy látni lehetett kívülrõl, ahogy átfordult egyik oldalról a másikra. Csak úgy hullámzott a hasam! Rémisztõ látvány! :D
Hát még amikor a popsiját tolja ki :D 35+2 hkm
tegnap töltöttem a 16.hetet és tegnap óta én is érzem a babámat. Tegnap még nem mondtam volna 100%-ra, de ma már igen :)
Én épp ma vagyok 16 hetes és tegnap óta érzem azt hiszem de nem kutyorgást hanem mintha néha mondjuk az egyik lábával megrúgná a hasam de csak egy pillanat az egész. És egész nap érzem ezért nem vagyok benne biztos, hogy Õ az. Csak fél órákat aludna? Ajajj! Nekem már második baba egyébként ezért tudom, hogy lesz olyan is a vége felé, hogy azt hiszed lerúgja a vesédet. :) De jóó! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) )
12+5 hetes kismama voltam amikor elõször határozottan kidudorodott:) Holnap leszek 16 hetes, már nagyon nagyon látványos amit "csinál". Mondjuk annyira még nem érzem, csak ha nagyon figyelem, de látványosan dudorodik:) )

Akinek melső falon van a placenta, mikor érezte először, hogy mocorog a picur? 16 hetes vagyok .15 héten éreztem 1X azóta semmi.

Legjobb válasz: Mellsõ falon tapadt és vékony testalkatú vagyok. a 16. héten éreztem elõször és utánna kb. én is hetente egyszer kétszer ami nem baj. Ilyenkor még kicsi a baba és nem túl erõseket rúg. Majd késõbb!!! Ne aggódj emiatt!

Mellsõ falon tapadt és vékony testalkatú vagyok. a 16. héten éreztem elõször és utánna kb. én is hetente egyszer kétszer ami nem baj. Ilyenkor még kicsi a baba és nem túl erõseket rúg. Majd késõbb!!! Ne aggódj emiatt!
Én is kb. a 15-16. héten éreztem elõször apró mozgásokat(szintén melsõ fali a placenta), utána viszont nem minden nap. A 18-19. héttõl kezdtem kicsi rúgásokat érezni, és innentõl már minden nap.
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást!Sajna olyan vagyok, hogy mindenen aggódok!! 40 éves leszek és még elõttem a magzatvízvizsgálat! Remélem minden rendben van!
Szia! Nálam is ott tapad. 16 hetesen éreztem õt elõször pár napig, aztán jó egy hétig semmi. Kb. a 19. héttõl rugdos. 24 hetes km
Szia!Nekem is a mellsõ falon tapad, és én is a 16. héten éreztem elõször.Még nem voltam 16 hetes, és elsõ baba, szóval meg is lepett, mert nem számítottam rá ilyen hamar.Az is nagyon finom buborékolás volt.Kb. 2 hétig csak ezt a buborékolást éreztem, csak napi egyszer.Az elsõ határozott mozdulata, rúgása 18 hetesen volt.Most meg már képes fájdalmasat rúgni, amikor a bordáimat találja el.Ne izgulj, tényleg kicsi még.Nem érezheted minden mozdulatát.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Aggódom, feleslegesen? 16 hetes vagyok a 2. babámmal, de még nem érzem, hogy rugna. Az elsővel már a 15. héten éreztem. Nagyon félek, ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Szia! Sok kismama jóval késöbb, mint a 16. hét érzi a baba mozgását! Ne, aggodj még bõven van idõ!

Szia! Sok kismama jóval késöbb, mint a 16. hét érzi a baba mozgását! Ne, aggodj még bõven van idõ!
egy babám van, mellsõ fali lepényem volt, és csak a 21-22. héten éreztem elõször
Nincs baj, én sem éreztem ebben a korban a mozgást pedig a második babám volt. 22-23 hetes korban kezdtem érezni.


Mennyire befolyásolja az eredményt, ha a védőnő szerint 16 hetes vagyok, s már a héten elküldött az ilyenkor szokásos vérvételre - a doki szerint (és szerintem is) csak 15 hetes?

Elvileg jöv? héten kezdeném a 16. hetet...de már megcsináltatta velem a véd?n? az AFP-t, a Wassermann-tesztet, meg a szokásos vércsoportmeghatározást...úgy hallottam, totál más lehet ilyenkor az eredmény...lehet, hogy újra megszúrhatnak...?

Legjobb válasz: Szia Nemtudom ki hogy van vele,én az orvosra hallgatnék inkább,õ tudja mekkora a babád,és hogy milyen idõs a terhességed.A védõnõnek pedig hozzá kéne igazodnia.A másik meg hogy nekem az orvos írta meg idõpontra pontosan hogy mikor hányadikán kéri és a védõnõ úgy töltötte ki a beutalót,azzal a kommentárral hogy ha orvos ezt kéri akkor ez lesz. Szerintem mond meg vagy kérdezd meg a dokit majd hogy mit mond.

Szia Nemtudom ki hogy van vele, én az orvosra hallgatnék inkább, õ tudja mekkora a babád, és hogy milyen idõs a terhességed.A védõnõnek pedig hozzá kéne igazodnia.A másik meg hogy nekem az orvos írta meg idõpontra pontosan hogy mikor hányadikán kéri és a védõnõ úgy töltötte ki a beutalót, azzal a kommentárral hogy ha orvos ezt kéri akkor ez lesz. Szerintem mond meg vagy kérdezd meg a dokit majd hogy mit mond.
Vérvétel lesz még több is...Nekem a vércsoportomat már a 8ik méten meghatározták, meg elzavartak vérvételre. Nekem is volt egy kis macera, h mikor vegyék le az AFPt, mert amire a doki javasolta, és zh-t írtam, és így 3 nappal késõbb mentem.Meg volt egy kisveredés a hétszámítással.Azt mondták, h ha nem idõben veszik le, akkor magasabb vagy alacsonyabb lehet(attól függ, h korábban vagy késõbb), és feleleges idegességet szül. Wassermann teszrõl nem tudom, h mi...nem mondták, h nálam is csinálnák.Várd meg az eredményt, és konzultálj a dokival a témában.
Szerintem is az orvos dolga számon tartani és elküldeni a vizsgálatokra, de ne aggódj, van, hogy nem pont idõben veszik le az afp-t és semmi gondot nem okoz, mert akkor az orvos annak megfelelõen értékeli ki. Az afp-nek amúgy sem kell túlzott jelenetõséget tulajdonítani, soakan ijednek meg fölöslegesen. Jó babavárást!
A vércsoport meghatározást nekem már az elsõ laborvizsgálatnál megcsinálták. Az AFP-nél nálam is ellentmondott a doki és a védõnõ. Én a védõnõre hallgattam, ugyanis megmutatta a terhasnaptárt és valóban amikorra a doki mondta, mégcsak aznap töltöttem volna be a 16 hetet és az még nagyon bizonytalan. Nekem az orvos adta a beutalót, de nem írta rá, hogy mikor menjek, csak szóban mondta el, így akkor mentem, amikor a védõmõ mondta és tökéketes lett. Viszont, ha te is úgy tudod, hogy csak 15 heres vagy, akkor a dokira hallgass!!!
Szia! Én is a 16. hét betöltése elõtt voltam 3 nappal az AFP-n, teljesen jó lett. Egyébként tényleg nem szentírás az AFP, sok országban már nem is csinálják, mivel nem ad ez sem 100%-os eredményt. Sõt sokszor téves és csak felesleges macerákat von maga után.
Igazából az orvosra hallgass ne a védõnõre! Nem õ vizsgált meg nem õ ultrahangozott, neki az orvos utasítását kell papíron követni. Ha az orvos szerint 15 hetes vagy, akkor a védõnõ ne bírálja felül. Egyébként egy két nap ide vagy oda nem számít. De egy hét már igen. Így is néha feleslegesen ijesztgetik a kismamákat az afp eredményekkel!!!

12 hetes vagyok. A véreredményem :szabad B hcg 20.63 ng/ml, PAP 16, 03 IU/ml, , majd egy hét mulva lesz meg az a papir amin arány van! Nektek mennyi a PAP? Izgulok nagyon. Hcg nem alacsony?

Legjobb válasz: Nekem a mostani terhességnél a szabad b-HCG 82,8 IU/L 1,88 MOM A PAPP-A 6,516 IU/L 1,73 MOM A DOWN kockázat 1:16185 lett az Istenhegyi Klinikán. Az elõzõnél viszont az Integrált tesztet csináltattam meg máshol, ott a DOWN-ra 1:2400 lett az eredmény, A szabad béta-hCG 25, 7 NG/ml (a tiéd nem sokkal alacsonyabb), 1,78 MOM és a PAPP-A 1168 miu/l, 0,97 MOM volt 12 hetesen. Nem azonosak a mértékegységek, nehéz összehasonlítani. Biztos, hogy nincs okod aggódni!

Nekem a mostani terhességnél a szabad b-HCG 82, 8 IU/L 1, 88 MOM A PAPP-A 6, 516 IU/L 1, 73 MOM A DOWN kockázat 1:16185 lett az Istenhegyi Klinikán. Az elõzõnél viszont az Integrált tesztet csináltattam meg máshol, ott a DOWN-ra 1:2400 lett az eredmény, A szabad béta-hCG 25, 7 NG/ml (a tiéd nem sokkal alacsonyabb), 1, 78 MOM és a PAPP-A 1168 miu/l, 0, 97 MOM volt 12 hetesen. Nem azonosak a mértékegységek, nehéz összehasonlítani. Biztos, hogy nincs okod aggódni!
Nem, én is jártam vizsgázni. Semmi baja nem lett. De azért ne izgulj!
A hosszan tartó stressz tényleg nem tesz jót, de az, hogy 1-2 napig izgulsz, mondjuk egy vizsga miatt, az nem hinném :) ) A barátnõm az egyik babával a pocakjában államvizsgázott, elõtte is voltak év végi vizsgái. A másikkal meg néhány nappal a szülés elõtt szigorlatozott, meg letette az összes év végi vizsgáját. A 40. héten született mindkét gyerkõce :) ) Egyik egészségesebb, mint a másik és mindkettõ nagyon okos :)

Kb-két hete mindig attol félek, hogy remélem nincs semmi baja a babámnak (elhalt vagy ilyesmi)? 16-hetes vagyok semmi bajom.

de úgy gondolom ha valami baj lenne akkor nem lenne tünetem.!egy nap rengetegszer megyek pisilni pláne hajnalban és akárhogy nem akarom mindig rámjön a kajálás.remélem jól gondolom??????

Legjobb válasz: Igen, talán ez a legnehezebb idõszak, mert még nem érzed mozogni a babát, és a következõ UH is messze van. Ne aggódj, mindannyian aggódunk a picinkért folyton folyvást. Hol erõsebb ez az érzés, hol inkább a háttérbe szorul. Ez az anyai ösztönnel együtt jár. Bíznod kell magadban és a gyermekedben, hogy jól érzi magát és minden rendben vele. Sajnos a tünetek megléte, vagy nem megléte nem ad pontos felvilágosítást. Én amikor nagyon szorongtam, elbandukoltam a dokihoz, s kértem, hogy hallgassunk szívhangot, vagy nézzük meg UH-n. Dokitól függ, hogy megteszi-e, ha a tiéd nem olyan rugalmas, akkor találj ki valamit, hogy mondjuk fájdogál a hasad, vagy hasonló.

Igen, talán ez a legnehezebb idõszak, mert még nem érzed mozogni a babát, és a következõ UH is messze van. Ne aggódj, mindannyian aggódunk a picinkért folyton folyvást. Hol erõsebb ez az érzés, hol inkább a háttérbe szorul. Ez az anyai ösztönnel együtt jár. Bíznod kell magadban és a gyermekedben, hogy jól érzi magát és minden rendben vele. Sajnos a tünetek megléte, vagy nem megléte nem ad pontos felvilágosítást. Én amikor nagyon szorongtam, elbandukoltam a dokihoz, s kértem, hogy hallgassunk szívhangot, vagy nézzük meg UH-n. Dokitól függ, hogy megteszi-e, ha a tiéd nem olyan rugalmas, akkor találj ki valamit, hogy mondjuk fájdogál a hasad, vagy hasonló.
Szia. Amíg nem éreztem mozogni, én is állandóan ilyeneken aggódtam, ezért két uh közé beiktattam egy magán uh-t is. A félelmem szerencsére teljesen alaptalan volt, most itt szuszog mellettem a három hetes babám. Végig aggódni fogsz valami miatt, amíg nem mozog azért, amikor mozog, akkor azért, mert egyik nap kevesebbet mozog, aztán többet, aztán máshogy. Próbálj hozzá sokat beszélni, bíztatni, hogy szépen nõljön, erõsödjön, és próbáld elterelni a figyelmedet, olvass, sétálj, nézz filmeket, mert ha megszületik a pici, egy másfél órás filmet nem fogsz tudni véginézni. Boldog babavárást!
Szia, ezen én is túlestem, de mi már a 19. hétben vagyunk, és érzem a mozgását, így már bizonyosság van róla, hogy jól van. A 12. héten kórházban voltam súlyos fogyás miatt, és ott elég sok rémtörténetet hallottam, amitõl frászt kaptam. Hogy megnyugtassam magam, vettem egy magzati szívhang hallgató dopplert, amit itthon is tudok használni, így már tudom kontrollálni, hogy minden ok. 10 ezer Ft. volt, de én azt mondom megérte.

16 hetes terhes vagyok a héten. Voltam AFP-n, előtte 4Ds uh-n, ott minden ok volt, akkor lehet gond az AFP-vel?

16 hetes terhes vagyok a héten voltam AFP-n elötte 4D-s uh-n ,ott azt mondták minden ok lehet valami gond akkor az aFP-vel?

Legjobb válasz: Elvileg, az AFP alaposabb, mint az UH, de nagyon sok olyan ember van akinek az AFP beteg babát jósolt, és még szerencse, hogy nem vetette el a babát, mert teljesen egészséges! Szerintem az orvosok is a két vizsgálatot egybe vetve döntenek ilyenkor, nem véletlen, hogy kötelezõ az AFP vizsgálat is és eredménytõl függetlenül de az eredmény birtokában az Uh-is.

Elvileg, az AFP alaposabb, mint az UH, de nagyon sok olyan ember van akinek az AFP beteg babát jósolt, és még szerencse, hogy nem vetette el a babát, mert teljesen egészséges! Szerintem az orvosok is a két vizsgálatot egybe vetve döntenek ilyenkor, nem véletlen, hogy kötelezõ az AFP vizsgálat is és eredménytõl függetlenül de az eredmény birtokában az Uh-is.
A 4D-s UH sem mutatja ki ha esetleg down -kóros a baba. Az AFP erre is fényt derithet, és az idegcsõzáródási rendellenességre is.
Szia! Nekem minden rendben volt a 28.hétig, ekkor vették észre, hogy baj van.Ezeket a rendellenességeket az AFP nem mutatja ki.Véleményem szerint a 4D-s UH inkább a szülõknek szól(élethûbb), az igazi szûrésre a nagy felbontású 2D UH jó.Genetikai központokba, sajnos csak problémás esetek jutnak el.(mi környékünkön ez a gyakorlat)

A doktor úr azt mondta, hogy nem vagyok 16 hetes az ö korongja szerint! De a védőnőé szerint meg betöltöttem a 16. hetet! A két korong között lehet eltérés?

És ezért hétf?n kell mennem a AFP-re! Az útlósó mensim az 2011.07.27-én volt meg, és nekem is 16 hét jön ki!

Legjobb válasz: Mensi szerint ma 16 hét, 1 napos vagy. Hétfõn 16+5 leszel. Ez még belefér az afp-s vizsgálatba. De amúgy sem lényeges, mert ha pont 16 hetesen mész akkor is adhat fals eredményt ez a vizsgálat. Én 16 hetesen és 4 naposan voltam. Nekem akkor alacsony lett az afp. De nem volt belõle baj. A dokim amúgy a korongját mindig addig forgatta, hogy néha már szerintem õ sem tudta mit magyaráz. Azt hiszem nekik a korong a mumusuk. :) A lényeg, hogy jó ez így, nem mész késõn az afp-re, és ha rossz is lesz az eredmény, akkor sem aggódj, mert sokszor csak arra jó az afp, hogy a kismamákra szívbajt hozzon, miközben nincs is baj.

Mensi szerint ma 16 hét, 1 napos vagy. Hétfõn 16+5 leszel. Ez még belefér az afp-s vizsgálatba. De amúgy sem lényeges, mert ha pont 16 hetesen mész akkor is adhat fals eredményt ez a vizsgálat. Én 16 hetesen és 4 naposan voltam. Nekem akkor alacsony lett az afp. De nem volt belõle baj. A dokim amúgy a korongját mindig addig forgatta, hogy néha már szerintem õ sem tudta mit magyaráz. Azt hiszem nekik a korong a mumusuk. :) A lényeg, hogy jó ez így, nem mész késõn az afp-re, és ha rossz is lesz az eredmény, akkor sem aggódj, mert sokszor csak arra jó az afp, hogy a kismamákra szívbajt hozzon, miközben nincs is baj.
Szia! Nekem aug.4-én volt meg utoljárra, én jövõ pénteken megyek AFP-re!Én akkor leszek 16+1 napos!A legjobb 16+2 naposan menni, de nálunk az szombat!Sõt amióta tudjuk a baba nemét, azóta biztos vagyok benne, hogy nem is 18-án fogant, hanem a 14-eibõl 15-én!Szóval én is több lezsek már akkor!De nemtöltöm még be a 17-et! Ne bosszankodj ezen, úgyse tudhatjuk pontosan! 23 hós kislány és 15 hetes pocakbabi anyuja
Szia!14+2voltam, mikor hosszabb Uh-tcsinált a dokim, és akkormondta!Pont így felülrõl láttuka hasát, mega lába közé...Ésnemvolt semmi!Mondta ha kukacos lenne, már látszódna!
köszi szépen.akkor hétfõn még tuti nem megyek.
Szilvi én írtam elõtted. A legideálisabb ha pár nap elteliki 3-4 miután betöltötted a 16.hetet és nem pont mikor 16 leszel...csak elõbb és utóbb ne :D
Szerintem szerdán!16+2-re mondják nálunk, hogy akkor a tökéletes!
Sziasztok! Nekem is pont most aktuális ez a kérdés. Én hétfõn leszek pont 16 hetes. Kedden 16 hetes 1 napos. Melyik nap menjek inkább kedden?
Szia! Én 16hét 3napos voltam AFP-nél alacsony lett a MOM érték.Egybõl korongozozz a genetikus(mert oda is továbbított a nõgyógy., bár a kockázatok is negatívak lettek) is aki megerõsítette hogy 16elmúltam és nem elõbb vagy késõbb mentem, mert akkor más az eredmény.Mondta a doki is ha baj lenne a növésén látszódna, ezért nem kellett a magzatvíz vizsgálat sem, mer ta genetikus mondta nagyobb lenne a vetélés vele, mint az hogy rendellenesség van a picurnak...Azt hiszem 0, 42lett az AFP-m, de azóta is 2hetente nézik a méhlepény és az artéria mûködését(elõzmények miatt 2 vetélés)na meg kis ficánka :) , de kopp-kopp minden oké és a genetikai uh is rendben volt. Azóta már 25hetes lesz a kiscsaj :) a genetikai uh-n kérdeztünk rá a nemére.Elõtte is próbálkoztunk de 20.hét elõtt nem is zsokták nézni mert pici és a neme nem egyértelmû.Mindegy Boldog babavárást.De amúgy korong ide vagy oda ez a vizsgálat csak idegességre jó.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Mikor mondták meg neked a baba nemét?
Én mensi szerint már 18 hetes vagyok, de uh méretekszerint mosz kezdem a 16 hetet. ÉS a baba méretei szerint kell számolni a heteket, úgy kell menni vizsgálatokra. Mikor hétfõn magánrendelésre mentem akkor azt mondta akkor vagyok 15 hetes. a 12hetes uh-t keddi napon csinálták akkor meg azt írták 12hetes 0 napos...Így csütörtökön megyek jövõhéten kórház szerint 16hetes+2 naposan..Amúgy meg 16 hetes kitudja hány napos:)

Az AFP vizsgálatot betöltött 15 hetesen, azaz a 16. héten csinálják, vagy a betöltött 16. hét után, amikor már kezdődik a 17. hét?

Csak azért kérdezem, mert most töltöttem be a 14. hetet, a 15. hét kezd?dött, és a dokim még szabin van.

Legjobb válasz: Én 16 hét32 naposan voltam...A dokid nem mondott semmit erre vonatkozólag? A biztonság kedvéért én megkérdeznék egy másik orvost, mi van ebben az esetben!

Én 16 hét32 naposan voltam...A dokid nem mondott semmit erre vonatkozólag? A biztonság kedvéért én megkérdeznék egy másik orvost, mi van ebben az esetben!
Bocs, 16hét+2nap!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó vizsgálaton semmit nem mondott. Tegnap hívtam fel, nehogy kifussak majd az idõbõl, de azt mondta, hogy hívjam vissza júl 14-én, mert akkor jön vissza szabiról. Akkor leszek a 16. hétben
Én betöltött 16 hetesen voltam.
A kérdező hozzászólása: Hú, köszi a válaszokat, akkor nem csúszok ki az idõbõl.
Nekem azt mondta a doki, hogy betöltött 16 hét, + 1-2 nap lehet. Én júl. 16-án töltöm a 16 hetet, és 17.-én megyek.
Betöltött 16.hét után max 1-3 nappal veszik le.
Én is 16 hét+3 naposan voltam. Nem vagy lekésve :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!