Találatok a következő kifejezésre: 16 hetes vagyok és családi (3 db)

16 hetes terhes vagyok és családi házban lakunk. Ma volt a szemetes és a két üres kukát én vittem be az utcáról. Árthatok ezzel a babának?

Szerintem nen volt olyan nehéz!

Legjobb válasz: Szerintem nem!Lényeg hogy ha emelsz valamit mindig úgy csináld,hogy a karodon legyen a súly és ne"hasból" emelj.

Szerintem nem!Lényeg hogy ha emelsz valamit mindig úgy csináld, hogy a karodon legyen a súly és ne"hasból" emelj.
A két üres kuka kb 3-3 kg. Szerintem abban semmi nehéz nincs. Biztos, hogy nem ártottál.

23 hetes kismami vagyok. Van egy 16 hónapos babám. Mikor megszülök babám már 20hónapos lesz. Most gyeden vagyok és kapom a családit. Ha megssületik a picikém mi jár a gyerekek után?

Azt tudom,hogy mind két gyerek után kapok családit. Ha megszületik a baba a már meglévőm csak családit kap?

Legjobb válasz: A kicsi után fogod kapni a tgyást+ 2 családi, majd gyedet+ 2 családit.

A kicsi után fogod kapni a tgyást+ 2 családi, majd gyedet+ 2 családit.
igen , egyedül a családit kapod a két gyerek után, a többi ellátás csak 1 gyerek után igényelhetõ. Értelemszerûen jobban jársz, ha a tesó után igényled az ellátásokat, mint ha az elsõszülött után igényelnéd.
Szerintem semmi nem zárja ki: [link]
nem. A családtámogatási törvény hatálya Magyaroszág területén élõ magyar állampolgár és egyebek. Ha nem itt élsz, nem jár. 1998. évi LXXXIV.
A kérdező hozzászólása: A kismama vagyok. Magyarországon élek. Innen ingázom naponta. Azért is érdeklõdöm, hátha van itt valaki aki ugyan ebbe a cipõbe jár. Mert azt az információt kaptam, ha felveszem a támogatást Magyarországon az osztrák állam megvonja tõlem a gyest.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!