Találatok a következő kifejezésre: 16 hetes lehet (136 db)

16. hetesen lehet előtej?

Ma reggel kezdtem bele a 16. hétbe, és észrevettem, hogy pár csepp átlátszó folyadék jön ki a jobb mellemb?l. Ez már lehet el?tej? Ha igen, nem baj, hogy már most "megindul"? :)

Legjobb válasz: szia! nekem is pont 16 hetesen volt elõször! én csak azt vettem észre, hogy átázott a ruhám jobb mellemnél! Aztán semmi nem történt... este nagyban újságoltam a Páromnak a hírt, amikor is a bal mellemnél is átázott a ruha... aztán semmi! 32 hetesen volt újból szintén ilyen ruhaátázós történet... pici mennyiség volt ez is (pár csepp)... minden jót Neked! :) 34 hkm

szia! nekem is pont 16 hetesen volt elõször! én csak azt vettem észre, hogy átázott a ruhám jobb mellemnél! Aztán semmi nem történt... este nagyban újságoltam a Páromnak a hírt, amikor is a bal mellemnél is átázott a ruha... aztán semmi! 32 hetesen volt újból szintén ilyen ruhaátázós történet... pici mennyiség volt ez is (pár csepp)... minden jót Neked! :) 34 hkm
15 hetes voltam amikor megindult, de nem minden nap van, 2-3 naponta rettentõ sok jön ki, aztán pár napig semmi, aztán megint kezdõdik :)
Én 20 hetes vagyok és nekem nincs semmi. Ez baj?

Elmehetek Ausztriába 15 hetes terhességet elvetetni? Vagy csak at ottaniakra hivatkozik h 16 hetesig lehet elvetetni?

és megkell szülnöm vagy elveszik?

Legjobb válasz: 15 hetesen jöttél rá, hogy még se kell a baba? Egyébként nem hinném, de javítsatok ki, ha nincs igazam.

15 hetesen jöttél rá, hogy még se kell a baba? Egyébként nem hinném, de javítsatok ki, ha nincs igazam.
huh, azért egy 15 hetes babát elvetetni... nem tudtad, h terhes vagy vagy miért vártál eddig? nem, mert nem ott élsz, nem ott dolgozol, nem onnan kapod a fizetésedet, ebbõl adódóan nem ott fizeted a tb-t.maximum magánúton, bár én errõl nem vagyok meggyõzödve, h ott a 16. hétig lehetne... de se megerúsíteni se ccáfolni nem tudom, mindenesetre nekem kicsit soknak tûnik...
Hát, javítsatok ki, ha tévedek, de mivel magyar állampolgár vagy, vonatkoznak rád a magyar jogszabályok, törvények. Így ha már elmúltál 18 éves, akkor a 12. hétig vetetheted el a babát, tökmindegy, hogy hol, ha annyi pénzed van, magánban megcsinálják osztrákoknál. Nem tudom, hogy ott 16 hét-e a határ, de még ha igen is, és megcsinálnák, mindenféle adminisztráció kéne, ami ott sem fér bele 1 hétbe valószínûleg. Szóval ne haragudj, de volt néhány heted eldönteni, hogy mi legyen. Szüld meg, és hagyd ott a kórházban, hogy örökbeadható legyen a pici.
ezt nem is értem egyébként, hogy hogyan gondolják. eü ellátás ott jár, ahol tb-t és adót fizetsz. az uniós tagság meg arra jó, h ott dolgozhass. ne keverjük a kettõt. a kérdést és a kérdezõ hozzáállását meg nem minõsíteném.
hát okos vagy no komment, de azt remélem tudod milyen egy 15.hetes BABA... Válasz:Nem, magán úton meg egy hét nem lenne elég, de szerintem ott is 12 hét a határ
Kérdezõ pl. itt tudsz tájékozódni az osztrák helyzetrõl: http://gynmed.at/hu/foeoldal Van telefonszám, meg mailcím is.... egyébként kicsit ellentmondásos, mert a magyar szöveg 3 hónapot ír, a német szöveg meg 16 hetet...
Gondolom most derült ki hogy terhes vagy és halálra vagy rémülve. Talán alig hogy betöltötted a 18-at vagy még azt se. Az apa persze hallani se akar gyerekrõl, a szüleid meg teljesen kiakadtak. Se házad se munkád semmid sincs. Ha ez mind igaz, sõt még ha megis erõszakoltak még az se indok arra hogy egy ekkora kis ember életét elved. Arra nincs semmi mentség. Tudod mekkora egy ilyen idõs baba. Akkora mint egy narancs és már hallja a hangokat is. Egy igazi élet egy kis ember nem egy tárgy amit vissza lehet adni. Gondolkozz egy kicsit. Add örökbe!
Elképesztõen felelõtlen vagy. Fel nem tudom fogni, hogy teheted ezt. A világ végére is elutaznál, ha ott a 40. hétig is elvennék? Miért nem irgalmazol meg neki? Örökbe is adhatnád.
Egyik ismerõsöm(bár szívesen letagadnám, hogy ismerem), épp a napokban próbálkozott kint, de szerencsére hazaküldték.Én addig nem is tudtam, hogy az osztrákok ennyire barbárok, hogy 15-16 hetes kis embereket kivégeznek.
A gazkamra sem volt fajdalmas halal.....egyszeruen elaludtak benne.... Ettol meg nem emberseges Egy kultura fejletsege konnyen lemerheto azon hany abortusz van evente hogy banik a kultua a betegekkel magzatokkal es oregekkel ill az allatokkal. Nezzetei korul barbar orszagbanbuta muveletlen tudatlan emberek vilagaban ahol a fog gatpas tabu megis minden terhesseg veletlen muve vagyis inkabb a butasag muve.
Hát kedves #30-as, tudod mit, akkor ne türtõztesd magad... engem az halálosan nem érdekel... Ami érdekel az az, hogy minél többen meg tudják különböztetni az objektív valóságot az érzelmeikre hatni akaró manipulációtól... Ha meg irodalom és József Attila, akkor tessen nyugodtan elolvasni az Iszonyat c. verset. http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/j.. Aki ebbõl sem képes felfogni, hogy a mûvi abortusz idõnnként bizony a szóba jöhetõ legkisebb rosszat jelentõ döntés, hát azzal nem tudok mit kezdeni... meg nem is akarok...
#31, a hidrogén-cianid élettani hatása nem egészen az, mint itt hiszed. Másfelõl meg: "The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated." - Ghandi. Ha valaki ehhez hozzákölt még ezt-azt, ahhoz természetesen mindenkinek joga van, de az onnantól már csak a saját véleménye. Számomra pl. nagyon fontos, hogy egy kultúra ellene legyen a halálbüntetésnek, de ettõl még nem jelenteném ki, hogy egy nemzet nagysága ezen múlna... csak nekem fontos.
Az Iszonyat valóban remekmû. Kiválóan példázza a kisgyermek végtelen kiszolgáltatottságát. Gondolom, az a konklúziója a te olvasatodban, hogy jobb lett volna a kisfiúnak meg sem születni. Én viszont azt gondolom, hozzád a kislány szerepe áll legközelebb. Ott a "kis dög" a nyakán, és nem mehet játszani. Nem csinálhatja azt, amit akar. Ha ott a gyerek, a nõ már nem a régi: nem lehet vele bagózni, sörözni, magzata még meg sem született, és az már kiüt a nyeregbõl, az az "aljas kis dög". Aki embrió korában már manipulálja az anyját. Remélem, ismerõs e néhány gondolat... Nem, a vers lényegi mondandója korántsem a jobb lett volna nem világra jönni. A kislány "sorsa" csak fabula. Hanem a kegyetlenség - kontra kiszolgáltatottság. Az a korlátlan függés, mely a csecsemõt köti gondozójához és táplálékához. És én mindig a kislányt látom benned sajnos.
#34, khmmm.... tudod, pont azért a lehetõ legkisebbik rossz bizonyos helyzetekben a mûvi abortusz, hogy ne kelljen elõbújnia valamilyen formában a mindegyikünkben ott rejtõzõ kislánynak... ne kelljen kitenni ennek magunkat se, meg a majdan megszületett gyereket se. Mert hát felhívnám a figyelmed egy apróságra (ami magzatvédõ-berkekben tök tipikus egyébként), hogy az én véleményemet mintegy minõsítve engem megpróbáltál elhelyezni a kislány szerepében - elég falsul mert pont én küzdök az ilyen helyzetekben megszületni kényszeítés, tehát a permanens kínzás és kínlódás ellen - de megoldást a helyzetre, nos azt még véletlenül sem adtál.
Mire? A vers alapgondolata messze nem ez. Hanem az, hogy van tej az üvegben, de a kislány szántszándékkal nem adja. Érted? Van tej!! És mikor más jelét veszi, hogy kínozza a kisfiút, akkor azt hazudja, biztos a foga jön. Hazudik, mert tudja, hogy miatta sír a kisfiú. Én is látok bizony párhuzamot a vershelyzet meg az abortuszpártiság között: a hazugságot. A pro choice-osok is hazudnak, és nem baj, hogy a szabad választásuk oltárán a saját gyerekeiket áldozzák fel. Ráadásul azt hazudják, hogy a pro life-osok nem mondanak igazat. Ezt nevezzük projektálásnak, ami egy bevett liberális gyakorlat. Mindig ezt csinálják: kivetítik másokra a saját bûnüket. Ha ne legyen halálbüntetés - még a legelvetemültebbeknek se - akkor a legvédtelenebbekre, akik tökéletesen ártatlanok, miért? Én is azt mondom, ne legyen: de SENKINEK se legyen!
Isten syndroma dontunk elore kinek lesz majd szenvedes az elet brrrde bolcsek es mindenttudoak lettek az emberek.
#36, tök jól elvitázol önmagaddal - mert hát rajtad kívül senki sem beszélt versenyhelyzetrõl, ahogy senki sem mondta azt egy szóval se, hogy ne lenne tej az üvegben. Persze ez nyilván neked is feltûnt, csak hát a valódi kérdésre, arra hogy hogyan lehet megoldani a versben vázolt (és alapvonalaiban az életben is milliószor elõforduló) helyzetet, arra nyilván nem tudod a választ - tehát figyelemelterelésnek jónak véltél egy kis liberálisozást, meg abbéli véleményed kifejtését, hogy nem az hazudik (szerinted), aki felrakja egy 14 hetes magzat képét 8 hetes felirattal, nem az hazudik, aki középidõs terhesség megszakításáról készült filmet "ilyen az abortusz" címmel mutat be, nem az hazudik, aki egyenlõségjelet tesz a magzatelhajtás és a gyerekgyilkosság tök különbözõ tényállásai közé, hanem - szerinted - az hazudik, aki erre felhívja a figyelmet. Legyen :) ))
Tényleg nagyon meleged van. Tudod, a VERShelyzet irodalmi terminus technicus. A VERSENYelyzet meg nem. Tudom, már rég volt... Azért, ha van 1 perced, olvasd el, kérlek, mit írtam. Úgy látszik, tényleg minden stimmel József Attilával: még a "határvonal" is. Ne menj a Balatonra!
#39, OK, 1 db szót félreolvastam, feltehetõleg azért, mert baromira nem értettem, hogy miért kezdtél azon rugózni, hogy van tej az üvegben... ergo akkor kérek mindenkit, hogy az elõzõ hozzászólásomat a "...sem beszélt versenyhelyzetrõl, ahogy senki ..." 5 szó kihúzásával vegye figyelembe. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nézd #41, mivel tizenéve jelen vagyok internetes fórumokon, pontosan tudom, hogy amikor egy kérdésre, véleményre NINCS érdemi válasz, akkor szokott jönni a vélemény íróját a célkeresztbe tévõ, személyeskedéstõl sem mentes litánia, amire leginkább a "boci boci tarka, se füle se farka" hasonlat áll. Errõl ennyit.
Látom, hogy egyszerûen nem tudsz betelni önmagaddal! Tudod, hányadszor olvasom már a hülye magzatkanaplócskádat, meg a lángpallosodat, amirõl azt hiszek, felülmúlod vele Kazinczyt is? Mondd csak a nappaliban, vagy rögtön a bejárattal szemben tarod a mellszobrodat otthon? És a képeiddel vannak tele a falak? Nem tudsz mást, csak ismételni önmagad. Pedig hidd el, nincs miért. Az általános iskolai dolgozatokból kihúzzák még a szóismétléseket is, hát még, ha valaki egész bekezdéseket ad közre újra. Nagyon romlik nálad a színvonal. Agyadra ment a nagy meleg? Sok erõ, sõt napról-napra egyre több erõ kell ahhoz, hogy türtõztessem magam és komoly erõfeszítésembe kerül, hogy tiszta szívembõl nem azt kívánjam neked, amit megérdemelsz, hanem azt, hogy mindazt megússzad. És ha már Tiszta szívvel: Most jöttem rá, hogy te József Attila Doppelgangere vagy. Elég sokáig tartott, de leesett.
Már megbocsáss, de eszemben nincs elolvasni a linkjeidet. Írtam, már, hogy ellentétben veled, én nem tartom magam akkora klasszikusnak, hogy saját magamtól idézzek, tehát nem fejtem ki újra, meg újra, hogy semmit nem jelent, érzi-e a magzat a saját széttrancsírozásának minden kínját vagy sem. Hadd jegyezzem meg viszont, milyen szánalmasan gyenge kísérlet volt ez a lényegtõl való eltérésre. Tudsz te ennél jobbat is. Mi köze van ennek az én felvetéseimhez? Adj inkább idõjárás-jelentést, annak pont ennyi köze van a témához, mint a linkjeidnek! Megjegyzem, nincs 100%-os bizonyíték arra, érzi-e szerencsétlen a vesztét, vagy sem. Biztos vagyok ellenben abban, ha mégis érzi, jottányit sem változtatnál az álláspontodon. Vagy ha mégis, annál inkább azon lennél, hogy minden erõddel elõmozdítsd az abortusz számodra szent ügyét. Abortusz-kérdésben nem érv a fájdalom, sem annak hiánya. Mindez tökéletesen érdektelen a lényeget illetõen. Arra jó viszont, hogy az erkölcsiségükben amúgy is gyengéket a pártolás irányába terelgesse. Ezért veted be te is, mint eszközt. Szánalmas. De vannak szerencsére képek, és egyéb látásra ható tényközlõ eszközök, melyek önmagukért beszélnek.
Utolsó, ha nem töltötte be a 18-at itthon is simán elveszik, az osztrák térítési díj töredékéért - szóval ez nem valószínû... Egyébként meg elképesztõ, hogy szinte senki sem a kérdésre válaszol, aki meg megpróbál arra, azt szokás szerint lepontozgatják...
Természetesen nem, hiszen nem ott fizeted a tb-t. Egyébként annyira nem csodálkozom a kérdéseden, volt egy szomszédom, akitõl elvették a rokkantnyugdíját, erre ki akart menni, hogy majd ott igényli...
Annyira rá vagytok hisztizve, hogy 15 hetesen már mekkora az a kis ember! Miért qha 12 hetesen veteti el akkor is kis ember már nem? Egyébként szerintem sem tudsz már mit tenni! De a szülés után örökbe adhatod igaz így mindenki fogja tudni a hasadból, hogy terhes vagy és gondolom ez is nehéz!
#13, a Kérdezõ nem írta a saját korát, ha 18 év alatti, Magyarországon is simán elvégzik az abortuszt, ugyanis fiatalkorúaknál nem a terhesség 12. hanem a 18. hete a határ. Felnõtteknél is HA a terhesség erõszak következménye, illetve ha orvosi tévedés miatt nem ismerték fel korábban. Az osztzrák helyzetet meg meg kell kérdezni az osztrákoktól, belinkeltem a #8-ba egy osztrák portált, van rajta telefonszám is meg mailcím is, magyarul is tudnak, és biztos korrektebb felvilágosítást tudnak adni a Kérdezõnek az osztrák helyzetrõl és lehetõségekrõl, mint itt pár laikus válaszadó, magamat is beleértve...
Tényleg igaz: nincs nagyobb állat az embernél. Én kötelezném a nõt, hogy a 4D-ben rögzített mûtéti filmjét utólag nézze meg. Nem fûznék semmit a látottakhoz, de levetíteném. Csak a szigorú valóságot, a tényeket. És hagynám, hogy "élményeivel" együtt távozzon. Normális ember egy hangyát nem tapos el szándékosan, nemhogy a saját gyerekét elõre megfontoltan, aljas szándékból bérgyilkossal megölesse!
a magzatokat nem mindig hamvasztják el. Sajnos sok kozmetikum az elölt magzatokból készül.
#17, urban legend... valójában placentákból (méhlepényekbõl) amit szoktak is gyûjtögetni gyógyszergyárak a szülészeteken. Ma semmiféle legális gyógyszer vagy kozmetikum nem készül halott magzatok felhasználásával, illegálisan is max õssejt-terápiához szoktak néha gyûjtögetni abortumokat - amíg jól le nem csukják az érintett sarlatánokat. Kutatási célra persze használnak embrionális sejteket.
És miért ne kellene megszülnie? Hogy még véletlenül se szembesüljön azzal, mit tett? Hogy akkor majd legközelebb is? Meg aztán is? Szegény babának úgyis mindegy! Persze altatásban történjen, hogy ne fájjon, és semmirõl se kelljen tudnia! Utána esetleg egy ebéd a Hiltonból? Kényeztetõ masszázs? Koktél? Valami bónusz ajándékcsomag a kórháztól, amiért ennyire jó fej volt? Inkább darabolják fel azt a gyereket, mi? Legalább egyben maradna, ha már megölik!!! Mi a bûne annak a csöpp embernek, amiért ezt érdemli? És az anyja miért léphet túl elegánsan mindenen??????
18 as Sajnos ertek hozza a munkam resze a beteg magzatok szulesinditasanal valo segitseg igy amit irtam pontossan a valosag. Igaz a mi intezmenyunk csak eletkeptelen sulyos beteg magzatok szulesinditasaban vesz reszt 12 hettol 24 hetig nem magyarorszagon Sajnos sok meg elve szuletik kivant de beteg magzatok akiket szuleik megsiratnak.
"Inkább darabolják fel azt a gyereket, mi? Legalább egyben maradna, ha már megölik!!! Mi a bûne annak a csöpp embernek, amiért ezt érdemli?" - khmmm, ez az "egyben marad vagy nem", ez valami lelki presszió akar lenni? Mert egyébként szinte semmiféle abortusznál nem marad egyben, de jelentõségét sem látom a dolognak, az ember ilyenkor óhatatlanul önmagára is gondolva inkább elõnyösnek is vélheti, ha nem egy darabban kerül majd a hamvasztóba - mert akkor biztos, hogy nem élve, ami még mindig elég sokak parája a hamvasztással szemben. (kicsit az enyém is). Másfelõl baromira nem értem a t. magzatvédõket, hogy egyfelõl amikor a teerhes nõknek magyaráznak, akkor elõadják neki, hogy mennyire de mennyire féltik attól, hogy majd milyen szenvedéseken, testi-lelki megpróbáltatásokon fog átmenni, másfelõl meg pont õk akarják, és kívánják, és csinálják, hogy lehetõleg minél többet szenvedjen, bûnhõdjön... ez nem képmutatás a köbön véletlenül? De könyörgöm, a mûvi abortusz, az egy orvosi beavatkozás a nem kívánt de bekövetkezett terhességek problémájának kezelésére, nem egy Dosztojevszkíj regény, nem bûnrõl meg bûnhõdésrõl szól... egyszerûen az lenne szerintem a normális, ha az, aki erre szorul (nem hobby meg nem szórakozás, hanem mûtéti beavatkozás) az minél könnyebben, minél zökkenõmentesebben, minél kevesebb komplikációval és testi-lelki kárral essen túl rajta.
Minden szavadat többedszerre olvasom/olvassuk. Mormolod, mint az imamalom. Kegyetlen egyhangúsággal, mint a metronóm. Biztos vagyok benne, hogy már álmodból felkeltve is el tudod mondani a halálos ítéleteid aljas és hazug indokait. Elõre bemagolt aljas és végtelenül kegyetlen szövegeket nyomsz. Szükséged van arra, hogy magad gyõzködd ezekkel? Õszintén kérdezem: ez jó érzés? Akkor legalább érteném, ha így lenne, de ha nem? Téged már semmi nem rendít meg, sõt, megkockáztatom, örömödet leled az egészben. Lelki presszió? Mi? a valóság? Ha valaki tudja és elmondja a valóságot, az lelki presszió? Itt senki nem minõsít ezzel senkit, csak a kérdezõk és olvasók elé tárja a tényeket. Vagy mindenki vegye be és egye meg a "mindenkinekmindetszabad" ócska, sosem volt igaz hazugságait? Végtelenül elkeserítõ és kiábrándító, hogy vannak ilyen nézetek. Komolyan.
Megint ferdítesz, utolsó. A szabályozott keretek nagyon jól tudod, hogy nem egységesek világszerte. Éppen ezt kívánja a kérdezõ is kihasználni. Milyen szabályozás az, ami nem egységes? Hol van benne közös nevezõ? Miért nem küldöd Maryland-be (Úristen, hihetetlen, hogy ez a neve!) a kérdezõt? Ott a 40. hétig is lehet abortálni! A szabad akaratával a kérdezõ téged is kinyírhatna. Arra miért nem buzdítod? Vagy van esetleg valami tuti összeköttetésed egy klassz bérgyilkoshoz is? Esetleg megbízható és diszkrét fegyvercsempészhez? És te, aki szakmabeli vagy, miért nem írod ide ki annak a puszta tényét, hogy milyen módon hal meg az a 15 hetes magzat, akit az "anyja" erre a sorsra szán? Hiszen pontosan tudod. Marha könnyû emailcímekbe, meg telefonszámokba csomagolni a kõkemény tényeket! "Nem én mondtam, hogy ölje meg a gyerekét, én csak a mailcímét adtam meg annak, aki ezt jó pénzért megteszi neki." Persze, te valami ismeretlen jótevõként ugrasz azonnal és tálalod fel a jobbnál jobb lehetõségeket, ahol akár a magyar törvényeket kijátszva (amiket te állítólag tisztelsz) luxus körülmények között lehet 16 hetes magzatokat abortálni. Biztos valami elkésett középkori lovag vagy, a nõk feltétlen gyámolítója! Miért nem mondod el te magad, hogy hal meg az a szerencsétlen ember? És aki helyetted megteszi, hogy gyilkosozás NÉLKÜL leírja ide a magzati kálvária lépéseit, az lelki manipulátor? Na ne má'! Remélem, mindenki minden lehetõséget megragad arra, hogy nyilvánvaló "orvosi" tények ismeretének a birtokosává tegye az ilyen és hasonló kérdések kiíróit. Mert pontosan tudod te is, ahogy én is: itt semmi szükség arra, hogy én vagy bárki minõsítse az egyes eseteket: megteszi ezt helyettünk a VALÓSÁG. Mit gondolsz, mi a csudáért nem akarja az a nõ megszülni a gyerekét? Ja, hogy akkor esetleg szembe kellene nézni annak következményeivel, amit mûvelni készül? Inkább a világ végére is elmegy, csak még bele se kelljen gondolnia? Mert annyira gyáva? Szerintem az a minimum, hogy ha már megteszi, nézze végig! Élje át, aztán távozzon. Tessék, itt a valóság: http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladtervezes/terhesseg_szul.. Esetleg ezt nem népszerûsítenéd - szigorúan a nõk érdekében: http://ezthiszem.bloglap.hu/cikkek/a-szules-utani-abortusz-2..
egy elet kioltasa bun akarmilyen es akarmekkora eletrol is van szo. Csak veszesetben szabad megtenni ha mas megoldas nincs ebbol indul ki a torveny is tobb ezer eve ez orok es igaz torvenye az emberisegnek. A veszeset mindenkinek mast takar sajat lelkiismereteddel kell elszamolni es bizony az a vilag legkemenyebb biraja elobb utobb elojon es merlegel itel.

16 hetesen lehet, hogy a baba mozgását éreztem? Kb.5 napja, de azóta nem vettem észre. Akkor mégsem ő lehetett? Első baba.

Legjobb válasz: 16.hétben már én is 1x2x nagyon ritkán éreztem.... késõbb kiderült az volt, amikor megtudtam mit kell érezni.

16.hétben már én is 1x2x nagyon ritkán éreztem.... késõbb kiderült az volt, amikor megtudtam mit kell érezni.
Én is 16 évesen éreztem elõször.Rögtön tudtam, hogy õ az, mert egy órán keresztül éreztem, volt idõm ráeszmélni:) Aztán 2 hétig semmi, nagyon el voltam keseredve.Most 21 hetes vagyok, azóta is hetene 1x ha érzem.Max 2x.De ugyanazt, amit a 16.héten, de csak pár másodpercig.Már nagyon türelmetlen vagyok.....
Szia! Én a 18. héttõl éreztem, de onnantól kezdve folyamatosan. Szerintem ez nálad még csak bélmozgás lehetett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
bocsi, 16 hetesen:)
szia!!én 15+4hetesen éereztem elöször 6hétõl folyamatosan!!a leányzót!!!!!!25hetes mami
Érezheted persze, 14+1 hetesen én is éreztem , pedig elsõ baba lesz. 18 hetes kortól minden nap érzem. 25km
Lehetett. Nekem 16 hetesen mozdult meg. 35km

16 hetesen lehet, hogy mozog a baba, vagy bélcsavarodásom van?

Nem lenne korai?

Legjobb válasz: Miért ne lehetne? sokaknak mozog a 16, vagy még elõbbi héten. A szerencsések közé tartozol . Pár nap, és már biztos leszel benne, ha visszaívisszatérnek a mozgások. A bélcsavarodás rettentõ görcsökkel, hányással, ájulással jár, gondolom ezeket észrevennéd... :-)

Miért ne lehetne? sokaknak mozog a 16, vagy még elõbbi héten. A szerencsések közé tartozol . Pár nap, és már biztos leszel benne, ha visszaívisszatérnek a mozgások. A bélcsavarodás rettentõ görcsökkel, hányással, ájulással jár, gondolom ezeket észrevennéd... :-)
Szia!13 hetes és 6 napos voltam mikor megmozdult a Babám (szerintem a 16 héten nem korai a mocorgás). én kérdeztem a dokit hogy a 13 héten érezhettem e a Babát? -azt mondta hogy igen. Ugyhogy szerintem nem bélcsavarodásod van!!:) ) 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Gondolom nem bélcsavarodást akartál írni, hanem bélmozgást! 16 hetesen még abszolút nem korai. még ha 13-14 hetet írnál akkor azt mondom, hogy nah lehet, de a 16? :9 az már õ lesz! Gratula! :) Én is ekkor kezdtem érezni! :) 23 hetes kismama
Szia én a 13dik héten elõször éereztem, de az teljesen más volt mint amit a 16dikain újra.Mert mikor a 13dikon érezgettem(többször is az olyan volt mintha morogna a gyorrom de több helyen is éreztem kül.idõkben)viszont a 16dik héten már kis bökdösések voltak.És igan nem minden nap érezgeted, fõleg az elején-sokszor nem figyel az ember úgy rá azért sokszor meg pihen a baba, vagy nem úgy fordul... De valószínûleg már õt érzed, garatulálok:) 20hetes kismama
Igen érezheted, gratulálok!:-)

16 hetesen lehet szoliba járni vagy inkább ne? Heti 1szer szertnék.

Legjobb válasz: Szia! Én nagy szolis voltam a terhesség elõtt, de amióta babát várunk nem járok szoliba, mert utána néztem és a szoliban is ki van függesztve, hogy milyen káros hatásai vannak egy kismamára nézve szolinak. A szolárium ultraibolya A (UV-A) sugarakat tartalmaz - ami a természetes napfényben is megtalálható -, csak sokkal magasabb arányban.Az ultraibolya sugarak csökkentik a rendelkezésre álló folsav mennyiségét a szervezetben, ami a magzat fejlõdéséhez elengedhetetlen. A vélemények nagyon megoszlanak, de én úgy voltam vele, hogy a legfontosabb most a gyermekem egészsége és kit érdekel most, hogy nem vagyok olyan szép barna mint azelõtt. Majd lehetek barna szülés után is, ezt a kis idõt meg ki lehet bírni, fõleg ha babymrõl van szó. Jó babavárást.

Csak az idegesít fel, de nagyon, hogy ennek a sok, másokat leponztozó, agyonszolizott kismamának annyi felelõsségtudata sincs, hogy legalább a terhesség idejére a gyerek fontosabb legyen az õ "testi szépségénél". Minek ezeknek gyerek akkor?
Nemrég mondták a tv-ben, hogy a szolárium a rákkeltõ hatások közül az elsõ a világ ranglistán... ezek után én meggondolnám még nem terhesen is. És igaza volt az egyik válaszolónak, hogy süt a nap, természetes fény, gyûjteni kell a D-vitamint, amit a szoli mesterséges közegében nem tudsz!
Szia! Én nagy szolis voltam a terhesség elõtt, de amióta babát várunk nem járok szoliba, mert utána néztem és a szoliban is ki van függesztve, hogy milyen káros hatásai vannak egy kismamára nézve szolinak. A szolárium ultraibolya A (UV-A) sugarakat tartalmaz - ami a természetes napfényben is megtalálható -, csak sokkal magasabb arányban.Az ultraibolya sugarak csökkentik a rendelkezésre álló folsav mennyiségét a szervezetben, ami a magzat fejlõdéséhez elengedhetetlen. A vélemények nagyon megoszlanak, de én úgy voltam vele, hogy a legfontosabb most a gyermekem egészsége és kit érdekel most, hogy nem vagyok olyan szép barna mint azelõtt. Majd lehetek barna szülés után is, ezt a kis idõt meg ki lehet bírni, fõleg ha babymrõl van szó. Jó babavárást.
nekem azt mondta a doki hogy TILOS mert felmelegíti a magzatvizet és koraszülött lehet.de te tudod.én is nagy szolis voltam régen de nekem a babám egészsége többet jelent.Mióta megtudtam hogy terhes vagyok nem mentem....
Ne menj! A szoli erõteljesen átmelegíti a testedet, túlságosan is. A babának meg ez a hõ árt, annyira, hogy fejlõdési rendellenességeket is okozhat, mint ahogyan a magas láz is. Se a szoli, se a szauna nem egészséges terhesen. Biztosan kibírod valahogy szoli nélkül, amíg megszületik a baba.
inkább várd meg míg 16 éves leszel:D csak vicceltem bocsi, am nem értek a szolizához szóval én is várom a válszokat
Szerintem 9 hónapot kibírsz szoli nélkül is. Fõleg, hogy már annyi sincs hátra. Persze, jönnek a sztorik, hogy a barátnõm is járt, a barátnõm is cigizett, a barátnõm is piált...de kérdem én, megéri kockáztatni? Így is egy csomó káros anyag van a környezetünkben, amiket nem tudunk kiszûrni a mindennapjainkból. Gondolom 24 hetet akár mész fehéren is ki lehet bírni. ...szerintem.
Inkább ne. Akkor már inkább a sima napfény, nem? Minek kell szoliba járni NYÁRON? Minek kell szoliba járni egyáltalán?!
Biztosan tudom, hogy lehet szoliba járni. MÉRTÉKKEL, egy héten max 1x és olyan gépre menj (állók szoktak erõsebbek lenni), ami turbó és 4-6 perc alatt színt ad. Ennyi idõ alatt nem melegszik át még a bõröd sem :) Régi ócskavasba ne menj, ahol fekszel 20 percet, szakad rólad a víz és tényleg átmelegszel. Az ilyen fajta hosszú izzasztó szolárium (és egyáltalán a meleg) vérbõséget okoz ami nem jó a babának. Nem kell kreolra barnítanod magad, de ha jobban érzed magad egy kis színtõl akkor menj!!!
Semmi bajod nem lesz de ha gondolod kérdezd meg a dokidat!A barátnöm végig járt és semmi bajuk.De jo ha félidõtõl letakarod a pocid!
14:33-as vagyok. Nem értem, hogy miért vannak lepontozva azok, akik azt hangsúlyozzák, hogy nem most van itt az ideje a szolizásnak. Én csak leírtam a saját tapasztalataimat, hogy mennyi probléma lehet még baba nélkül is s szolizásból. Egyébként tegnap este voltam pont uh-n a dokimnál. Õ semmiképpen nem ajánlja, többek között azért amit mások is írtak (hõhatás) és azért sem, amit én ecseteltem. Nyugodtan pontozzatok le, attól még nem egészséges terhesen szolizgatni.
23:24 vagyok! Ne bosszankodj, a sok agyonszolizott kismama pontozott le biztos. Nem bírják elviselni, hogy ártalmas lehet a szolizás. Majd akkor kapnak észbe, ha 40évesen kemoterárápiára kell járniuk a szolárium "kedvezõ" hatásai miatt.
A kérdező hozzászólása: második válaszoló, nagyon vicces...:-/
nem szabad szolariumba jarni 16 hetesen sem! boldog babavarast! 10+2km

16 hetesen lehet hozzáráplálni?

16hetes tápszeres babámnak az orvos azonnali hozzátáplálást javasol a nagy súlya (7800 gramm) és a vashiany miatt. Ami a hirtelen növekedés következtében alakult ki. Azt mondja hogy ne alma stb. Hanem zabkása taoszerrel, sinlac pép stb. Kerüljön az étrendbe. Mi a véleményetek???

Legjobb válasz: Tápszeres babát általában 4 hósan szokás hozzátáplálni.

Tápszeres babát általában 4 hósan szokás hozzátáplálni.
orvos javaslatára belefér, és tényleg nagy a súlya, a fiam 10 hónapos, és 9 kg... Szerintem kezd el, és majd látni fogod, mi válik be, de az alma biztos nem árt azért. Leginkább a tápit kellene abbahagyni. A fiam anyatejes, 6 hónapos korában kezdtem hozzátáplálni, de õ is nagy volt, amíg csak szopizott (de ugye anyatejnél ez nem probléma).
orvos javaslatára én is el kezdeném de elõtte egy tápszer váltást meg próbálnák hátha össze jön. amúgy mennyivel született?
A kérdező hozzászólása: Speciális tejmentes tápszert kap. Peptit. 4 kg - vel
Sziasztok! En külföldön elünk, teljesen maskent müködik minden. A kisfiamat elöször 4 hetesen kezdtem kostoltatni, hozzataplalni az anyatej mellett. Az orvosunk adott egy receptfüzetet ill. egy felsorolast, hogy mivel erdemes kezdeni. Elöször a kisfiam marhusos repas, zöldseges fözeleket evett a hipptöl. Magyarorszagon hust elöször 8-9 honaposan adnak, ha jol tudom es a csirkevel kezdenek. Evett par kanal husis fözeleket, semmi baja nem lett, nem fajt se a hasa, se semmije. A marhaban sok vas van, igaz a hust nem tudja meg megemeszteni, de a benne levö tapanyagok felszivodnak. Tapszert a mai napig nem issza meg. 8 honaposan krumplit evett husival szafttal, nagyon izlett neki. A majban is sok a vas. Ha fözöl huslevest en ugy gondolom adhatsz neki zöldseget tesztat majat turmixolva vagy pedig villaval törve, vagy pedig bebietel marhahussal.
Azt nem irtam, hogy nekem is nagy a babam, 1 eves lesz es lassan 12 kg, a hosszat nem tudom pontosan, 86-os body mar kicsi, most megyünk oltasra majd, ott tudom meg pontosan. Probaltam meregetni, de vhogy nem sikerült:)
A kérdező hozzászólása: Melyik országban éltek? ? Amúgy Köszönöm az eddigi segítséget:-)
Nemetorszagban. Beszeltem magyar vedönövel is, ö teljesen mast mondott a hozzataplalassal kapcsolatban. En ugy gondolom, hogy jol tettem, hogy a nemet orvosra hallgattam. Tehentejet, tejtermeket 10 honapos kortol javasolta.

Kisfiam véletlenül alhasba rúgott.16 hetesen lehet baj belőle?

Fenyeget? vetélés miatt veszélyeztetett vagyok. A lepény a méhszájhoz közel, a mells? falon tapad. A rúgás nagyon faját, most kb. fél órával utána is érzem. Nem nagyon, de ha megmozdulok akkor olyan tompa, szúrás jelleg? fájdalmat érzek. Szerintetek lehet baj?

Legjobb válasz: hát én izgulnák bár nem tudom, hogy milyen erõsen rúgott meg a kisfiú

hát én izgulnák bár nem tudom, hogy milyen erõsen rúgott meg a kisfiú
Sajnos lehet belõle baj. Minél elõbb keresd fel a nõgyógyászod! :(
Mivel pont a lepény miatt vagy veszélyeztett terhes, szerintem holnap reggel menj el a dokidhoz. Az hogy hallod a szvhangját szuper, de lepényleválás kezdõdõ jele is lehet a fájdalom. Saját magad megnyugtatása végett mutasd meg magad, de nyugi, nem hiszem, hogy baj lesz. Majd írj mindenképp! Addig is pihenj!
A kérdező hozzászólása: Nagyon megijedtem :( Gyorsan megkerestem Angel Sounds-al a szívhangját. Erõs, egyenletes, hangos. A hasam viszont még mindig fájdogál. Valahol a méhszájam körül érzem :( Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is! Mindenképpen elmegyek, mert tiszta ideg vagyok! Megírom mit mondott az orvos!
Minél elõbb menj orvoshoz!
szia bár tegnap nem írtam neked, de mit mondott az orvos? remélem minden rendben.

A doktor úr azt mondta, hogy nem vagyok 16 hetes az ö korongja szerint! De a védőnőé szerint meg betöltöttem a 16. hetet! A két korong között lehet eltérés?

És ezért hétf?n kell mennem a AFP-re! Az útlósó mensim az 2011.07.27-én volt meg, és nekem is 16 hét jön ki!

Legjobb válasz: Mensi szerint ma 16 hét, 1 napos vagy. Hétfõn 16+5 leszel. Ez még belefér az afp-s vizsgálatba. De amúgy sem lényeges, mert ha pont 16 hetesen mész akkor is adhat fals eredményt ez a vizsgálat. Én 16 hetesen és 4 naposan voltam. Nekem akkor alacsony lett az afp. De nem volt belõle baj. A dokim amúgy a korongját mindig addig forgatta, hogy néha már szerintem õ sem tudta mit magyaráz. Azt hiszem nekik a korong a mumusuk. :) A lényeg, hogy jó ez így, nem mész késõn az afp-re, és ha rossz is lesz az eredmény, akkor sem aggódj, mert sokszor csak arra jó az afp, hogy a kismamákra szívbajt hozzon, miközben nincs is baj.

Mensi szerint ma 16 hét, 1 napos vagy. Hétfõn 16+5 leszel. Ez még belefér az afp-s vizsgálatba. De amúgy sem lényeges, mert ha pont 16 hetesen mész akkor is adhat fals eredményt ez a vizsgálat. Én 16 hetesen és 4 naposan voltam. Nekem akkor alacsony lett az afp. De nem volt belõle baj. A dokim amúgy a korongját mindig addig forgatta, hogy néha már szerintem õ sem tudta mit magyaráz. Azt hiszem nekik a korong a mumusuk. :) A lényeg, hogy jó ez így, nem mész késõn az afp-re, és ha rossz is lesz az eredmény, akkor sem aggódj, mert sokszor csak arra jó az afp, hogy a kismamákra szívbajt hozzon, miközben nincs is baj.
Szia! Nekem aug.4-én volt meg utoljárra, én jövõ pénteken megyek AFP-re!Én akkor leszek 16+1 napos!A legjobb 16+2 naposan menni, de nálunk az szombat!Sõt amióta tudjuk a baba nemét, azóta biztos vagyok benne, hogy nem is 18-án fogant, hanem a 14-eibõl 15-én!Szóval én is több lezsek már akkor!De nemtöltöm még be a 17-et! Ne bosszankodj ezen, úgyse tudhatjuk pontosan! 23 hós kislány és 15 hetes pocakbabi anyuja
Szia!14+2voltam, mikor hosszabb Uh-tcsinált a dokim, és akkormondta!Pont így felülrõl láttuka hasát, mega lába közé...Ésnemvolt semmi!Mondta ha kukacos lenne, már látszódna!
köszi szépen.akkor hétfõn még tuti nem megyek.
Szilvi én írtam elõtted. A legideálisabb ha pár nap elteliki 3-4 miután betöltötted a 16.hetet és nem pont mikor 16 leszel...csak elõbb és utóbb ne :D
Szerintem szerdán!16+2-re mondják nálunk, hogy akkor a tökéletes!
Sziasztok! Nekem is pont most aktuális ez a kérdés. Én hétfõn leszek pont 16 hetes. Kedden 16 hetes 1 napos. Melyik nap menjek inkább kedden?
Szia! Én 16hét 3napos voltam AFP-nél alacsony lett a MOM érték.Egybõl korongozozz a genetikus(mert oda is továbbított a nõgyógy., bár a kockázatok is negatívak lettek) is aki megerõsítette hogy 16elmúltam és nem elõbb vagy késõbb mentem, mert akkor más az eredmény.Mondta a doki is ha baj lenne a növésén látszódna, ezért nem kellett a magzatvíz vizsgálat sem, mer ta genetikus mondta nagyobb lenne a vetélés vele, mint az hogy rendellenesség van a picurnak...Azt hiszem 0, 42lett az AFP-m, de azóta is 2hetente nézik a méhlepény és az artéria mûködését(elõzmények miatt 2 vetélés)na meg kis ficánka :) , de kopp-kopp minden oké és a genetikai uh is rendben volt. Azóta már 25hetes lesz a kiscsaj :) a genetikai uh-n kérdeztünk rá a nemére.Elõtte is próbálkoztunk de 20.hét elõtt nem is zsokták nézni mert pici és a neme nem egyértelmû.Mindegy Boldog babavárást.De amúgy korong ide vagy oda ez a vizsgálat csak idegességre jó.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Mikor mondták meg neked a baba nemét?
Én mensi szerint már 18 hetes vagyok, de uh méretekszerint mosz kezdem a 16 hetet. ÉS a baba méretei szerint kell számolni a heteket, úgy kell menni vizsgálatokra. Mikor hétfõn magánrendelésre mentem akkor azt mondta akkor vagyok 15 hetes. a 12hetes uh-t keddi napon csinálták akkor meg azt írták 12hetes 0 napos...Így csütörtökön megyek jövõhéten kórház szerint 16hetes+2 naposan..Amúgy meg 16 hetes kitudja hány napos:)

Aki már 16 hetesen érezte, hogy mozog a babócája az milyen sűrűn érzete? Én 16 hetes vagyok és érzem már a mocorgását egy ideje, kivéve ma. Ma szinte nem éreztem ez normális lehet?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem kell aggódnod, 16 hetesen én sem éreztem minden nap a pocaklakót:)(most 25 hetesek vagyunk és minden rendben:)) Jó babavárást!

Szia! Szerintem nem kell aggódnod, 16 hetesen én sem éreztem minden nap a pocaklakót:) (most 25 hetesek vagyunk és minden rendben:) ) Jó babavárást!
Én a 17. héten éreztem elõször, és azóta minden nap.
Igen teljesen normálnis én 17 hetesen éreztem 2 napig utána kb a 20 héttõl.Én is beparáztam kérdezgettem ezen az oldalon és nem mi vagyunk így!Aggodalomra semmi ok.
Lehet, hogy ma sokat alszik a csöpp.Ha felébredt biztos kapsz egy kis rugdosást, de lehet, hogy akkor rugott, mikor nem figyeltél.Én a második babámat várom, 13. hétben vagyok, de már most érzem, hogy néha mocorog, de nem minden nap.Csak akkor kell minden nap érezned, ha nagyobb lesz.Nincs semmi baj.Majd ha "nagyterhes" leszel, örülni fogsz neki, ha alszik egy kicsit.Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Tegnap este már volt ugra-bugra a pocimban éjjel 11-ig egyfolytába. :) Úgy látszik nappal szundizott.....
Nekem is a 16. héttõl szteppel odabent. Én azt figyeltem meg hogy egyik nap nyugodt, néha rugdos piciket, a másik nap meg jönnek a nagyobbak. :) Szóval nincs gond ha egyik nap nem érzed. Kintrõl meg majd a 20. hét utántól lehet érezni, mindenkinél más.
Én 17 hetes vagyok és 16 hetesen éreztem már a mozgást. A buborékokat pedig már 14-15 héten. És én sem mindig érzem. Olyan furcsa, mintha valaki mozogna odabent, de ha odateszem a kezemet, kívülrõl sajnos még nem érzem:) Ez normális? Mikor lehet majd érezni kintrõl is?:)
Ne aggódj, ez így tök normális :-) 16 hetesen én is éreztem már, elsõ baba, de csak két-három naponta voltam biztos benne, hogy õ az. napi szinten kb. a 20. héttõl érzem, azóta naponta többször is. 27 hetes nagyfiúként pedig már szétrúgja a ház oldalát és ha két-három órát nem érzem, már parázok :-D nem egy alvós fajta enyém babám :-D
Szia! Én a 17.ik héten éreztem, hogy igazán mozog a baby, azelõtt csak a buborékozást lehetett érezni.Azóta vannak aktívabb és passzívabb napjai. Ne aggódj, minden rendben lesz a babóddal!!vigyázz Magadra! 26hetes Km
Kb. 2-3 hét és "kirúgja a ház oldalát" is majd. :-D

Nagy tesó emelgetés meddig szabad? 16 hetes terhes vagyok, vagy egy 16 hónapos, 12 kg-os kisfiam, akivel nem igazán tudom megtenni, hogy nem emelem fel. Meddig lehet emelgetni, hogy ne legyen belőle baj?

Legjobb válasz: 36. hetes terhes vagyok, van egy másfél éves 11 kilós lányom. Muszáj volt, fõleg, hogy még csak 2 hónapja jár önállóan. Ha nincs gond a terhességeddel lehet, persze figyelj, hogy ne hasból emeld, hanem inkább a karizmodat használd.

36. hetes terhes vagyok, van egy másfél éves 11 kilós lányom. Muszáj volt, fõleg, hogy még csak 2 hónapja jár önállóan. Ha nincs gond a terhességeddel lehet, persze figyelj, hogy ne hasból emeld, hanem inkább a karizmodat használd.
Ez nagyon a te tûrõ képességedtõl függ. Én az elsõ terhességemnél, még a 39ik héten is simán cipeltem a locsoló vizet, 10-10 liter egy egy kézben. Másfél-két órás túrákra jártam hetente. Most 8 hetes vagyok. Bár még korai kijelenteni, de szerintem ezzel a terhességgel nem fogok annyit bírni, valahogy már most sokkal gyengébbnek, fáradékonyabbnak érzem magam. Elõzõ babánál ilyen nem volt.
Én 7 hónapig bírtam a 14kg-os lányom majd 3 hónap kórház lett a vége.
Végig emelgettem a nagyobbat, 15kg. Semmi gond nem volt.
Nálunk nagy tesók vannak közel 15 kilósak, 20 hónaposak , én 4 hetes terhes vagyok, eddig sem nagyon emelgettem õket ezután meg fõleg, én félek hogy emiatt nehogy baja legyen a lakómnak:) ))inkább terelek, kockázni hívom õket, vagy megyünk a mi kis játszóterünkre stb....
39 hetes vagyok, és én még néha felemelem a nagyobbamat, aki 21 hónapos és 12, 5 kg. Egyáltalán nem érzem nehéznek,
Sajnos saját hibámból tanulva óva intelek az emelgetéstõl.Jelenleg 23 hetes terhes vagyok és van egy 15 kilós fiam.2-3 hete bevéreztem, megrepedt a burok és szivárog a magzatvizem.Eltiltottak a fiamtól és csak feküdnöm szabad.Nem biztos, hogy megmarad a babám.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!