Találatok a következő kifejezésre: 16 hetes kb (29 db)

Ha 16 hetesen kb. a köldököm alatt van a baba, akkor miért nagy az egész hasam, a köldököm felett is?

Nekem szinte nem is a köldököm alatt nagy, ott épphogy kidudorodik, de felette, a gyomrom környékén és máshol is, óriásinak t?nik. :/

Legjobb válasz: mert a méhed is nõ, kell a babának a hely, ilyenkor még kényelmesen, elfér, úszkál odabent:)

mert a méhed is nõ, kell a babának a hely, ilyenkor még kényelmesen, elfér, úszkál odabent:)
A kérdező hozzászólása: De a méhem csak a köldököm alatt van, feljebb még nincs, még nem olyan nagy, így nem igazán értem miért óriási a hasam máshol is.
Azért, mert amit eszel, sokkal lassabban emésztõdik. A terhességgel együtt jár az emésztés lassulása. Emiatt akár többnapnyi étel is lakik a gyomorban. Én pont így voltam, vagyok. Emiatt 2 hónaposan meg kellett mondanom a munkahelyen, hogy terhes vagyok, mert amúgy is leolvasták rólam. :) Sokszor érzem pl, ha eszek, hogy utána kõkeménnyé válik a gyomrom, és akár 12 órán át úgy is marad.
A kérdező hozzászólása: Na ugyanez a helyzet velem is. Csak nemtudtam, hogy mi okozza, de most már érthetõ! Köszi a választ. :)
a kettõ kombinálva. :) Nõ a méhed, és lassul az anyagcseréd, tehát a hasüregbõl kiszoruló belek feljebb nyomódnak, ráadásul még tele is vannak kajával, ami lassan szívódik fel, szóval ezért tûnhet óriásinak ahhoz képest, hogy mekkora a terhességed. Nekem is ez volt/van, csak én már hozzászoktam. :D Teljesen normális, ne aggódj! :) Szép babavárást! 28 h km
A kérdező hozzászólása: Köszi a hasznos válaszokat! Nektek is szép babavárást! :)

16 hetesen kb mekkora szokott a kismamik hasa lenni?

Esküv?re vagyunk hivatalosak és nem tudom,milyen ruhát vegyek.Akkor már lehet látni és vegyek kismami ruhát,vagy egy tunikát nadrággal?

Legjobb válasz: Ez nagyon egyénfüggõ. Az 1. babámmal ilyenkor még teljesen lapos volt a hasam, csak a 20. hét körül kezdett látszani. Szerintem a kismamaruha lehet, hogy még korai lenne. Nekem különben is jobban tetszik a tunika+nadrág összeállítás (nem is volt igazi kismamaruhám).

Ez nagyon egyénfüggõ. Az 1. babámmal ilyenkor még teljesen lapos volt a hasam, csak a 20. hét körül kezdett látszani. Szerintem a kismamaruha lehet, hogy még korai lenne. Nekem különben is jobban tetszik a tunika+nadrág összeállítás (nem is volt igazi kismamaruhám).
Szia! Akkor úgy látszik én vagyok a kivétel. Én most töltöttem be a 14. hetet és nekem már van egy kis pocakom, a régi nadrágjaim nem is nagyon jók rám, mert már eléggé nyomják a hasamat, pedig nem vagyok egy nádszál alkat. Szerintem ha megoldható, akkor tényleg az utolsó pillanatra hagyjad a ruhavásárlást, ki tudja még mekkora lesz a pocid addigra. :)
Elõ válaszolóval teljesen egyet értek. Nekem csak most kezd gömbölyödni, 16 hetesen els em hitték, hogy valóban terhes vagyok, pláne, hogy annyi idõs! A tunika tuti jó megoldás. Nadrág helyett én egy bõvebb derekû szoknyát vennék fel. Pláne, hogy elképzelhetõ, hogy nagyon meleg lesz! De lehet, hogy Te épp a másik kategória vagy, s már rendesen kerekedni fogsz. A tunika akkor is jó választás! Jó szórakozást!:-) 22 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!

Ikres kismamák! Nektek is nagy a hasatok 16 hetesen? Vagy aki ikreket várt, annak nagy volt? Kb olyan hat hónapos kinézetem van?

Sajna képet nem tudok felrakni.De lemértem 90 cm az haskörfogatom. Olyan 72-r?l indultam. Ami rossz egy kicsit a dologban, hogy mindenki szörny?lködik, hogy "úristen, már ekkora"?Olyan kellemetlen néha....ti is voltatok így?

Legjobb válasz: Szia! Ikreket várok én is, 27 hetes terhes vagyok. Nekem is hatalmas a hasam. Nekem már van egy gyerekem, vele semmi nem látszott kb. 22. hétig. Most a 14. héten kezdtem el nõni, 16.-on már nagyon látszott, bár nem mértem. Most 110 centi a hasam! Pedig vékony alkat vagyok, a derékbõségem 65 körül volt mindig. Persze, hogy hatalmasra fogunk nõni. Nem beszélve a súlynövekedésrõl! Az elsõvel 12 kilót híztam össz, most már megvan ennyi! Az UH-n volt egy ikres kismami, óriási hassal, és kiderült, hogy még csak 32 hetes! Én meg azt hittem, rögtön szülni fog. Csak mosolygott, hogy nem is tudom, mi vár még rám. Az én környezetemben tudják, hogy két baba lesz, úgyhogy nem szólogatnak be, csak vigyorognak. A férjem meg van döbbenve. A kabátomat nem tudom behúzni, remélem, hamarosan itt a jó idõ! Minden jót, kitartást, hamarosan gurulunk!

Szia! Ikreket várok én is, 27 hetes terhes vagyok. Nekem is hatalmas a hasam. Nekem már van egy gyerekem, vele semmi nem látszott kb. 22. hétig. Most a 14. héten kezdtem el nõni, 16.-on már nagyon látszott, bár nem mértem. Most 110 centi a hasam! Pedig vékony alkat vagyok, a derékbõségem 65 körül volt mindig. Persze, hogy hatalmasra fogunk nõni. Nem beszélve a súlynövekedésrõl! Az elsõvel 12 kilót híztam össz, most már megvan ennyi! Az UH-n volt egy ikres kismami, óriási hassal, és kiderült, hogy még csak 32 hetes! Én meg azt hittem, rögtön szülni fog. Csak mosolygott, hogy nem is tudom, mi vár még rám. Az én környezetemben tudják, hogy két baba lesz, úgyhogy nem szólogatnak be, csak vigyorognak. A férjem meg van döbbenve. A kabátomat nem tudom behúzni, remélem, hamarosan itt a jó idõ! Minden jót, kitartást, hamarosan gurulunk!
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy írtatok! Egy kicsit megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ilyen helyzetben, hogy szörnyülködnek rajtam, hogy hogy nézek ki. Mindenkinek jó babavárás kívánok.
Nem tennél fel képet 27 hetes ikres kismami ??? olyan kivi lennék rá!


Lehet, hogy marhaság, de tényleg a front miatt mozog kevesebbet a babám? Még csak 16 hetes vagyok, kb.10 napja érzem, és tegnap szinte egyáltalán nem éreztem, meg még ma sem. Ugye nem kell aggódnom?

Legjobb válasz: Kedves elsõ, simán érezheti 16 hetesen, ez nem vitakérdés, és nem is ez volt a kérdése. Ilyenkor még nem kell napi rendszerességgel érezned, semmi gond.

Kedves elsõ, simán érezheti 16 hetesen, ez nem vitakérdés, és nem is ez volt a kérdése. Ilyenkor még nem kell napi rendszerességgel érezned, semmi gond.
Ilyenkor már én is éreztem (második terhesség). 31 hetes vagyok, és napok óta csak esténként érzem mozogni, vagy napközben csak ha lepihenek egy kicsit. Tuti front, nyugodj meg. Bár az tényleg igaz, hogy nem kötelezõ még minden nap érezned! Majd eljön az idõ, amikor azt kívánod, hogy egy kicsit álljon le. De hát úgyis tudod már, hogy milyen! :D
Dehogy kell. Egyrészt ennyi idõsen nem baj, ha nem mindennapos a mozgásérzet, mert még nem olyan nagy a baba, hogy minden mozzanatát érezd. Egyébként a frontok is befolyásolják. Nyugi, minden rendben.
Én is éreztem már 16 hetesen:) most 26 hetes vagyok és pár napja csak este érzem.Lehet tényleg a front.
Õszintén, szerintem 10 napja nem nagyon érezheted a 16 hetes babádat. Egyébként igen, az enyém tegnap meg ma teljesen be van gerjedve, szereti a hidegfrontot, tiszta buli van, azelõtt viszont alig-alig mozdult egész nap.
Végülis velem van a baj, hogy már a beágyazódáskor nem éreztem. Bocsánat!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Miért nem érezhetem?
A kérdező hozzászólása: ??? Látom, a front Rád is hatással van. Elnézést, hogy ennyi idõsen érzem a második gyerekem. Kellemes napot mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az elsõ babám 20 hetesen kezdtem érezni és õ szinte aludni is alig hagyott, máig egy sajtkukac. Ezért furi, hogy nem érzem mindig :)

Először 16 hetesen kezdtem buborékokat érezni a hasmaban, de kb egy hete nem érzek semmit. A baba volt? De akkor most miért nem érzem? Kezdek aggódni.19 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy elsõ babát várod e, mert elsõ babásoknál általában 21hétig nem késõ az elsõ nagy rúgás. Ez az idõ is ráteszi a bélyegét a baba közérzetére és lehet a te babád ezt lustin fogadja, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)

Nem tudom, hogy elsõ babát várod e, mert elsõ babásoknál általában 21hétig nem késõ az elsõ nagy rúgás. Ez az idõ is ráteszi a bélyegét a baba közérzetére és lehet a te babád ezt lustin fogadja, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)

16 hetesen lehet, hogy a baba mozgását éreztem? Kb.5 napja, de azóta nem vettem észre. Akkor mégsem ő lehetett? Első baba.

Legjobb válasz: 16.hétben már én is 1x2x nagyon ritkán éreztem.... késõbb kiderült az volt, amikor megtudtam mit kell érezni.

16.hétben már én is 1x2x nagyon ritkán éreztem.... késõbb kiderült az volt, amikor megtudtam mit kell érezni.
Én is 16 évesen éreztem elõször.Rögtön tudtam, hogy õ az, mert egy órán keresztül éreztem, volt idõm ráeszmélni:) Aztán 2 hétig semmi, nagyon el voltam keseredve.Most 21 hetes vagyok, azóta is hetene 1x ha érzem.Max 2x.De ugyanazt, amit a 16.héten, de csak pár másodpercig.Már nagyon türelmetlen vagyok.....
Szia! Én a 18. héttõl éreztem, de onnantól kezdve folyamatosan. Szerintem ez nálad még csak bélmozgás lehetett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
bocsi, 16 hetesen:)
szia!!én 15+4hetesen éereztem elöször 6hétõl folyamatosan!!a leányzót!!!!!!25hetes mami
Érezheted persze, 14+1 hetesen én is éreztem , pedig elsõ baba lesz. 18 hetes kortól minden nap érzem. 25km
Lehetett. Nekem 16 hetesen mozdult meg. 35km

16 hetes kismama vagyok. Kb. két hete esténként úgy ég a nyelőcsövem. Nem tudom mit tehetnék ellene? Érez valaki hasonlót?

Legjobb válasz: Még nem volt ilyen szerencsére, de a gyomorsavtól van ha jól tudom. Rennei-t lehet szedni terhesség alatt, az segít. Remélem tudok segíteni de majd írnak tapasztaltabb kismamák. :) Sok boldogságot! 17 hetes km

Még nem volt ilyen szerencsére, de a gyomorsavtól van ha jól tudom. Rennei-t lehet szedni terhesség alatt, az segít. Remélem tudok segíteni de majd írnak tapasztaltabb kismamák. :) Sok boldogságot! 17 hetes km
Szia! Szerintem menj el a körzeti orvosodhoz. A gyomrod nem szokott fájni? Ugyanis szerintem sok a gyomorsavad, ami feljön és marja a nyelõcsövet. És azért fõleg este, mivel akkor vízszintes helyzetben fekszel és a sav könnyebben feltud jönni a gyomorszájon keresztül. Szerintem ír majd fel valami savkötõt, illetve ne nagyon egyél-igyál olyan dolgokat, ami sok savat csinál: alma, citrom, paprika, paradicsom, stb.. Ja és lefekvés elõtt igyál meg egy nagy pohár tejet, annak savkötõ hatása van.
Minden nap érzem. :) Nekem a doki a kefírt ajánlotta, ami nagyon gyorsan hat és még egészséges is. Boldog babavárást! 32 hetes ikres kismama
Szia! Én is ettõl szenvedek. Nagyon rossz. Én minden este lefekvés elött renniet szopogatok és annyi párnát teszek a fejem alá amennyit csak tudok. Így tudok alukálni. Próbáld ki. boldog babavárást
Én úgy hallottam, hogy ha nagy a haja a Manónak, akkor ég a nyelõcsõ. Bár 16 hetesen nem tudom mennyire lehet már aktuális.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Boldog babavárást mindenkinek!
Szia! A Rennie-t szedd, az nagyon jó amit kismamák is szedhetnek, mert magnézium is van benne. Nekem bevált, több hónapon keresztül ezt vettem 38hetes
Nekem is volt elég sokáig ilyen a terhesség alatt.A rennie-t nem szeretem az íze miatt ezért nekem háztartási kekszet javasolt a körzeti orvos.2 hós baba anyukája
Medvehagyma, 14 napot alkoholban(vodka pl.) erlelni, par csppet vizben meginni, a vilag osszes Rennie-et felulmulja, a kerdes hogy be tudod e szerezni.En olyan helyen lakom ahol piacon vettem.Nezz utana a neten.

16 hetes terhes vagyok és kb. 2 hete nagyon látszanak az ereim a melleimben van amelyik be is van lilulva. Ez normális lehet vagy menjek el az orvoshoz vele?

Legjobb válasz: Szia...en ugy tudom, hogy normalis tunet....sokan eszleltek ugyanezt a terhesseg kulombozo szakaszaban..van aki hamarabb es van aki kesobb. Nyugodj meg es elvezd a babad tarsasagat...:-) De ha legkozelebb dokihoz mesz akkor rakerdezhetsz....szerintem ugyanezt mondja majd:-) Boldog babavarast...egy 13 hetes kismama.

Szia...en ugy tudom, hogy normalis tunet....sokan eszleltek ugyanezt a terhesseg kulombozo szakaszaban..van aki hamarabb es van aki kesobb. Nyugodj meg es elvezd a babad tarsasagat...:-) De ha legkozelebb dokihoz mesz akkor rakerdezhetsz....szerintem ugyanezt mondja majd:-) Boldog babavarast...egy 13 hetes kismama.
Szerintem is normális, nálam már elõbb jelentkezett. Azért van, mert nõ a mell, ezéltal vékonyabb lesz a bõr. De ha mész dokihoz, mutasd meg neki, és megnyugtat:-)
szia az elõttem szólóknak teljesen igazuk van:gondold el viszonylag rövid idõ alattmegnõ a melled és ezáltal elvékonyodik, megnyúlik a bõr ezért lilák az erek, vagyis ezért látod annak.Amúgy ezek egyébként is ott voltak csak nem volt ennyire közel a bõrödhöz.teljesen normális tünet.Nekem is ilyen.13hetes vok.Gratula a picihez!

16 hetes a kisfiam azóta szopizik, és kb 2 hete rettenetesen hullik a hajam. Milyen lehetőségem van hogy ne kopaszodjak meg? Szedek vitamint.

Legjobb válasz: Nekem is hullott a hajam, mindkét szülésem után. Kb.4-5 hónapig hullott, de azért nem kopaszodtam meg. Én nem szedtem semmit, csak magától elmúlt. Egyébként másoktól is hallottam, hogy szülés után hullik a hajuk. Esetleg a patikába kérjél valamit amit szedhetsz, lehet hogy az a vitamin nem annyira jó.

Nekem is hullott a hajam, mindkét szülésem után. Kb.4-5 hónapig hullott, de azért nem kopaszodtam meg. Én nem szedtem semmit, csak magától elmúlt. Egyébként másoktól is hallottam, hogy szülés után hullik a hajuk. Esetleg a patikába kérjél valamit amit szedhetsz, lehet hogy az a vitamin nem annyira jó.
Szia, nekem is nagyon hullott a hajam, mindhárom babánál. Kb. 3-4 hónapos korukban kezdõdött, és 8-9 hónaposak voltak, mikor fokozatosan abbamaradt.Nagyon zavaró volt, de a fodrász szerint, a legbrutálisabb hullás közepette is már látszódott az új, rövid hajam. Én sem szedtem semmit rá.

16 hetes terhes vagyok kb. egy hónapja aranyerem van milyen kenõcsöt lehetne használlni?

Legjobb válasz: Reparon vagy Sperti biztos. De gyógyszertárban lehet, hogy még tudnak többfélét ajánlani.

Reparon vagy Sperti biztos. De gyógyszertárban lehet, hogy még tudnak többfélét ajánlani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Én is Reparont használok, nekem bevált.
Én Reparont és Proktis-M-et használtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!