Találatok a következő kifejezésre: 16 hetes ha (140 db)

16 hetesen ha ettem olyan szószt amiben volt egy tojás sárgája kikeverve nyersen, az nagy baj?

Legjobb válasz: Az esetek nagy százalékában semmi baj nem történik, mivel a tojás nem fertõzött. Ez egyfajta elõvigyázatosság, hogy nem kapjon el a kismama még véletlenül se szalmonellát, ilyesmit. (Hiszen én is eszem ilyen ételeket, és még egész életemben nem kaptam el semmit, és még sokan mások sem, tehát nem gyakori :o) Így valószínû, hogy nem is történt semmi, csak egyszerûen célszerû kerülni az ilyen "veszélyes ételeket". Gratulálok a babához!

Az esetek nagy százalékában semmi baj nem történik, mivel a tojás nem fertõzött. Ez egyfajta elõvigyázatosság, hogy nem kapjon el a kismama még véletlenül se szalmonellát, ilyesmit. (Hiszen én is eszem ilyen ételeket, és még egész életemben nem kaptam el semmit, és még sokan mások sem, tehát nem gyakori :o) Így valószínû, hogy nem is történt semmi, csak egyszerûen célszerû kerülni az ilyen "veszélyes ételeket". Gratulálok a babához!
Szuper elõzõ hozzászólás! Bárcsak mindenki ilyen okos és ésszerû lenne, gratulálok. És egyetértek!!!
Elsõ válaszolónak igaza van :) Én sem írhattam volna szebben :)

Milyen a 2 dimenziós ultrahang vizsgálat? megéri elmenni mondjuk 16 hetesen ha a baba nemét szeretnénk megtudni?

el?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A 4 dimenzióson már meg tudják mondani a baba nemét.

A 4 dimenzióson már meg tudják mondani a baba nemét.
Én pont 16hetes terhesen voltam 2D UHn és megmondták hogy fiú.Ha látszik megmondják, a kislányt talán nehezebb... Jó babavárást!Gratula!
a 2 dimenziós az amit a normális dokik csinálnak, a normális kórházban, az orvosi. te szerintem a 4 dimenziósra gondolsz... véleményem szerint egyszer érdemes elmenni, nagy élmény! ha nem szégyenlõs, akkor a nemét is meg tudják mondani. kb. 10-15 ezer ft, helyenként változó.ebben általában a 20-30 perces nézegetés van benne, plusz 1 kép és dvd. de ez is változhat helyenként.
3 és 4 D-re a legjobb a 4. hónapban elmenni, mert akkor az egész baba belefér a képernyõbe és sokkal jobban látod, nem csak részleteket. Ha meg akarja mutatni magát, akkor látszik, ha nem, akkor meg marad a nagy titok.

Mennyire veszélyes 16 hetesen, ha a méhlepény teljesen fedi a méhszájat?

Az egyik doki szerint feküdjek és nagyon vigyázzak magamra,mert tulajdonképpen veszélyeztetett terhes vagyok, a másik szerint nem kell aggódni, majd feljebb megy.

Legjobb válasz: Nekem is teljesen fedte, de ahogy nõ a méh fokozatosan húzódik feljebb. A 20. héten már csak mélyen volt. Nekem nem mondták hogy feküdjek. Vigyázz hogy a hasizmodat ne erõltesd.

Nekem is teljesen fedte, de ahogy nõ a méh fokozatosan húzódik feljebb. A 20. héten már csak mélyen volt. Nekem nem mondták hogy feküdjek. Vigyázz hogy a hasizmodat ne erõltesd.
Nekem a doki azt mondta, hogy ne emeljek nehéz dolgokat és ne nyújtózkodjak. Elég nehéz betartani, de remélhetõleg minden oké lesz. Amúgy azzal biztat engem is, hogy a méh növekedésével följebb húzódik és akkor minden oké.
És ha nem akkor császárral szûlsz.Van egy újabb fajta császármetszés, kevesebb varrattal. Ne aggódj.


Ha először 16 hetesen lányt mondtak, utána meg 21 hetesen fiút, mind a 3 alkalommal másik orvos, akkor most elhihetem, hogy fiú?

A genetikain a n?doki lányt mondott, utána a saját orvosom fiút, aztán másnap mentem 4d-re, ott szintén fiút mondott a doktorn?.

Legjobb válasz: Nálunk is ugyanígy volt.16 hetesen lányt mondtak, 18 hetesen fiút, 24 hetesen is fiút,és fiú lett:9Most már 6 hós, és igazi kis gazfickó:))

Nálunk is ugyanígy volt.16 hetesen lányt mondtak, 18 hetesen fiút, 24 hetesen is fiút, és fiú lett:9Most már 6 hós, és igazi kis gazfickó:) )
Szia! Én is hasonlóan jártam, nekünk 18 hetesen azt mondta az orvos, hogy szerinte lány, de látszott rajta, hogy abszolút nem biztos benne. 20 hetes 4D-n viszont rögtön rávágta a doktornõ , hogy ez bizony fiú, nem volt szégyenlõs megmutatta magát.100%-ra mondta!És mi is láttuk szépen a "bizonyitékot"! Utána voltunk a 28 hetes, és 32 hetes ultrahangon, ott is rávágták rögtön, hogy fiú!És ez ugye másik orvos volt, s õ is 100%-ra mondta! Szerintem elhiheted, hogy fiú, mert a kislányból "hamarabb lesz fiú", mint forditva! 33 hetes kismama
Akkor inkább kéket vegyetek mint rózsaszint. Minél késöbb látják és mindél jobb felbontású készüléken annál biztosabb hogy nem a köldökzsinorral keverték össze.
Nekem az orvos azt mondta, a fiú biztos, a lány nem. Mármint ha az ultrahang lánynak látja, az nem 100%, de ha fiúnak, az igen.
nekem 36 hétig lényt mondtak.38 hétre megszületett a fiam.
bocsi a hibáért.lányt mondtak

Január ötödikén megyek AFPre, ha a babám igazából még nincs 16 hetes és tegyük fel nem jó az eredmény mit szoktak csinálni?

Legjobb válasz: Szia! Ha még nem vagy 16 hetes,ne menj.Nálunk BETÖLTÖTT 16.héten kell menni.Nekem pl. 15 hét 4 naposan vették le a vért,de nem volt jó ,így 3 nap múlva levették újra,az már oké volt.

Szia! Ha még nem vagy 16 hetes, ne menj.Nálunk BETÖLTÖTT 16.héten kell menni.Nekem pl. 15 hét 4 naposan vették le a vért, de nem volt jó , így 3 nap múlva levették újra, az már oké volt.
jó lesz az eredmény miért ne lenne az...nem baj ha nem vagy még 16 hetes jobb elõbb mint késõbb....na de ha nem lenne jó....akkor elhívnak genetikai tanácsadásra meg menj el 4d s uhra....de ha kombinált tesztet csináltattál s az jó lesz meg genetika is akkor ezzel se valszínû h gond lenne
Szia! Nekem sem volt jó az elsõ AFP-m, viszont nálam nem is lehetett teljesen pontosan megmondani, mikor is eshettem teherbe. (Különbözõ gyógyszerekkel sikerült csak és a 13. cn-on még semmi jele nem volt pé-nek.) Egy hét után megismételtük a vizsgálatot, ami már jó lett és a tanácsadáson is azt mondták, minden oké. De igaza van az elsõ hozzászólónak, ne idegeskedj elõre!!! Szép babavárást és kellemes ünnepet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat. Hála égnek (még) nem idegeskedem csak érdekelt. Több várandós barátnõm mesélte, hogy beparáztatták az orvosok feleslegesen mert az elsõ eredmény nem volt jó. Azt is hallottam, hogy nyugaton ezt a vizsgálatot már nem csinálják mert nem ad megbízható eredményt.
Én is úgy tudom, hogy betöltött 16. héttel kell menni. Ha tudsz menni késõbb (nem utazol el, nincs semmi halaszthatatlan) akkor minek többször szuratni magadat és több vizsgálatot csinálni? Ha hamarabb veszik le, akkor valószínûleg alacsonyabb AFP lesz. Nekem jókor vették le, de alacsony lett, genetikai tanácsadásra kellett menni, ami egy újabb napi macera. Ahol az eredmény alapján, a tökéletes ultrahangtól függetlenül, magzatvízvizsgálatot ajánlottak, amit mi nem kértünk.
szia! én is január 5.-én megyek AFPre. én akkor leszek betöltött 17. hetes. igazából 2 ünnep között kellene mennem, de elutazunk, így csak akkor tudok elmenni. azt mondta a védõnõ, nagyon sokszor mutat tévesen rossz eredményt. ilyenkor továbbküldenek még vizsgálatokra és kb. 4 hétig még izgulhatsz mi a helyzet. szóval én is parázok kicsit. remélem mindkettõnknek minden rendben lesz az eredményeivel. boldog babavárást és kellemes ünnepeket.

Ha 12 hetesen a CRL 52mm volt akkor mennyi lesz szerintetek 16 hetesen?

Legjobb válasz: 16 hetesen már nem mérnek ülõmagasságot! Legalábbis én így tudom!

16 hetesen már nem mérnek ülõmagasságot! Legalábbis én így tudom!
A kérdező hozzászólása: Akkor honnan tudom, hogy mekkora lesz? :/
nekem 12hetesen 73mm a crl és elõzõ terhességnél is mérték minden uh-nál.
12 het utan mar nem mernek crl-t. A tovabbaikban a tobbi adatbol(fej-haskorfogat, combcsont meret...stb) szamoljak ki a baba uh szerinti korat es sulyat. De a 12. het utan mar minden baba egyeni utemben fejlodik. Nincs ket egyforma baba.
Elozo vagyok. En akarhanyszor megyek uh-ra, meg voltunk mar 2x 4d-n is. Mindig mas kort mernek:) hol 2 nappal kisebb, hol ket nappal nagyobb. Neha tobbet fejlodik, neha kevesebbet:) 22 hetes kismami
A teljes hossza durván 10-12 cm lesz-persze ez attól függ, hogy mekkorák vagytok a Pároddal, illetve ha a családban volt magasabb személy, akkor is lehet hosszabb a magzat! Ha alacsonyak, akkor valószínû 10 cm, ha magasabbak, akkor 14 cm is lehet! Ilyenkor már nem nézik az ülõmagasságot. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 15hkm
Nekem a várandós könyvemben az van, hogy 16 hetesen már 16 cm lesz. De ezek körübelüli értékek, 1-2-3 cm eltérés bõven lehetséges.
Nem tudom, megfigyeltétek e, de mindenhol más értéket írnak...

Szerintetek megtudják mondani ha 16 hetesen megyek UH-ra a babám nemét?

Tudom azon is múlik,hogy hogyan fekszik éppen. Magánorvoshoz megyek hétf?n,akkor leszek 16 hetes. Szeretném már tudni a babám nemét. Van közöttetek olyan akinek megmondták 16 hetesen 100%-ra a nemét?

Legjobb válasz: Nekem elsõ babánál 16 hetesen nem igazán tudták megmondani, pedig 4D volt. Azt mondták lehet fiú, de inkább lány, végül lány lett. Másodiknál az doki nem is mondott tippet sem mert azt mondta kétesélyes. Mindkét esetben 19 hetesen a sima genetikai uh-n mondták meg 100%-ra.

Nekem elsõ babánál 16 hetesen nem igazán tudták megmondani, pedig 4D volt. Azt mondták lehet fiú, de inkább lány, végül lány lett. Másodiknál az doki nem is mondott tippet sem mert azt mondta kétesélyes. Mindkét esetben 19 hetesen a sima genetikai uh-n mondták meg 100%-ra.
Nekem is csak annyit mondott arra a kérdésemre, hogy látszik-e már a kuksija, hogy az csak akkor látszódna ha fiú:) . Azt mondta, hogy inkább most még kislány, de várjuk meg a 20 hetest! Hétfõn megyek, majd megírom mi lett:)
Az elsõ babám nemét (fiú) 14 hetesen mondták meg, a másodikét (lány) 16 hetesen.
nekem mindket gyerkocnel 12 hetesen megmondtak a nemuket. egyik lany, masik fiu. jo esellyel meg fogod te is tudni. :-)
Nekem is 12 hetes megmondták, hogy fiú, azóta sem változott :-) persze majd ha megszületik, akkor biztos, de én is láttam már, hogy mire mondják :-)
nekünk 16+5 hetesen megmondták 4 D-n, hogy fiú amit most 19+4 hetesen meg is erõsítettek genetikai UH-n!:) 20hkm
Ha o is akarja, akkor igen. Az en kisfiam igen csak nagy terpeszbe vagta a labait nekunk es buszken mutogatta a kukacat a 17.heten :) szoval latszani mar fog, ha ugy helyezkedik. boldog babavarast! 24 hkm
A kérdező hozzászólása: Kököszönöm. Már csak 3 nap és remélem kiderül :-) bízom benne hogy megmutatják magát.
Én a másodikkal voltam 4D-n (14+5) mikor azt mondták, hogy lehet, hogy fiú, az is lett. Most a harmadikat várom, 15+5-nél voltam szintén 4D uh-n, azt mondták 70% hogy fiú, de 100% nem meri mondani. 2 hét múlva megint uh akkor talán kiderül. :)

Mi az az nst vizsgálat? Nekem mikor kell mennem, ha 16 hetes vagyok? Hogy vizsgálnak meg?

Legjobb válasz: Ugyan még nem tartok ott, úgyhogy az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, de az nst a terhesség utolsó pár hetében van, a baba szívhangját nézik. Neked még 16 hetesen egy kicsit messze van. 22 hetes kismama.

Ugyan még nem tartok ott, úgyhogy az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, de az nst a terhesség utolsó pár hetében van, a baba szívhangját nézik. Neked még 16 hetesen egy kicsit messze van. 22 hetes kismama.
NST (non-stressz-teszt): a terhes nyugalmi állapotában végzett cardiotokográfos (CTG) vizsgálat, amelyben a magzatmozgást, illetve spontán méhösszehúzódást követõ szívmûködés-változásokból lehet következtetni a magzat méhen belüli állapotára. Általában 36.terhességi héttõl végzik hetente, majd a 38.hét után hetente 2-szer. A pocakodra tesznek egy kis tappancsot, érzékelõt, s azzal figyelik és rögzítik a baba szívmûködését. Te is hallod a kis szívét, nagyon jó élmény!
Nagyjából és magyarul úgy néz ki, hogy rádszíjaznak egy érzékelõt, ami a baba szívhangját, pontosabban a pulzusát méri. Minden mozgásnál megnõ a pulzusszáma. Ennyi a lényege. És tényleg nagyon jó élmény. Nálunk már a 34. héttõl végzik. Neked addig még bõven van idõd, de egy jó tanácsot tudok adni: tapasztald ki, hogy mire "figyel fel" a leginkább a babád, mire mozog intenzíven. Velem mindig ott van a párom, mert a mi kisfiunk csak az õ hangjára és kérésére hajlandó azt csinálni, amit kell. :) 38 hetes kismama

Baj ha 1-1 nap alig eszem valamit (joghurt és ananász, meg egy kevés valami)? Semmit nem kívánok, mindentől rosszul vagyok és kiráz a hideg.16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! 16 hetesen, már nem kellene, hogy hányingered legyen. Nekem a 4. hét után kezdõdött el és még fogytam is két kilót, ami nem gond. Ha bizonytalan vagy, mégis jobb ha orvoshoz fordulsz, nehogy valami komolyabb baj legyen a hányingered mögött. Most a 8.hétben járok és egész nap hányingerem van, ami szörnyû, de mégis keresem azokat a kajákat amik csak lecsúsznak a torkomon és egészségesek is. Próbálkozz egy teljeskiörlésû zsemlével és egy aktivia joghurttal, reggelire elég türhetõ. És csak keveset csipegess és ne hagyd magad órákig üres gyomorral.

Szia! 16 hetesen, már nem kellene, hogy hányingered legyen. Nekem a 4. hét után kezdõdött el és még fogytam is két kilót, ami nem gond. Ha bizonytalan vagy, mégis jobb ha orvoshoz fordulsz, nehogy valami komolyabb baj legyen a hányingered mögött. Most a 8.hétben járok és egész nap hányingerem van, ami szörnyû, de mégis keresem azokat a kajákat amik csak lecsúsznak a torkomon és egészségesek is. Próbálkozz egy teljeskiörlésû zsemlével és egy aktivia joghurttal, reggelire elég türhetõ. És csak keveset csipegess és ne hagyd magad órákig üres gyomorral.
Szia, sajnos ez nem jo, nekem kb a 16. hetig tartott, de van olyan rokonom, akinek szinte vegig volt hanyingere. Tudom, igy nehez barmit is lenyomni, de az egyik konyv szerint, amit most olvastam (ha igaz), a baba nem kepes sajnos a mi feleslegunkbol felvenni, es azt eszi, amit eszunk, igy fontos lenne, hogy probalkozz. Nekem a gyomberes dolgok (Canaday Dry, gyomberes suti) segitettek, es a gyumolcseves, de meg vannak otletek, amiket erdemes megrpobalni (sokszor, keveset enni, stb.). Persze amig keveset ettem is fejlodott a baba, igy azert nem akarlak ijesztgetni. A konyv egy kicsit ellent is mond onmaganak, mert azt mondja, akkor kisebb lesz a baba (de nem mondja, hogy baja lesz)- teny, a rokonome sem lett hatalmas, de meg jo meretu volt, es egeszseges. Ne izgulj, ne stresszelj, orvossal esetleg tenyleg erdemes lenne beszelned, ha nem valtozik, es probalkozz, hatha valamelyik modszer neked bevalik. Sok szerencset!

16 hetesen szedjem a gravidát vagy ne kötelező szedni a magzatvédö vitamint vagy jo ha szedi az ember?

Legjobb válasz: én elõzõ és mostani terhességemnél is elevitet szedtem-szedek. most elég ritkán, 16 hetes vagyok és jól eszek:) ezért hetente 4et veszek be

én elõzõ és mostani terhességemnél is elevitet szedtem-szedek. most elég ritkán, 16 hetes vagyok és jól eszek:) ezért hetente 4et veszek be
Nem kötelezõ természetesen.Én kb. a 20-22 hetes koromig minden nap szedtem.Most már csak két-három naponta.Az elején azért tartottam nagyon fontosnak(12 hét), mert szinte semmit nem bírtam megenni, így jól jött egy kis vitamin pótlás, hiszen a baba elveszi, ami neki kell, de azért jó ha nekem is marad. ;) 31 hkm
Nem kötelezõ szedni.Én se szedtem semmit, csak vasat.Ettem minden nap sok gyümölcsöt és makk egészséges kislányom született.
Ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie. Én szedtem már a terhesség elejétõl, amikor kiderült hogy babát várok. A következõ terhességemnél is fogom szedni. Ezen ne múljon. Ártani nem árt, az biztos!
Nem kötelezõ egyáltalán. Ha szeretnél kicsit tuningolni, a dokiddal beszélgess errõl.
Nem kötelezõ. Ezek a vitaminok azért vannak, hogy felkészítsék a szervezetedet elõször a terhességre, aztán szülés után, ha valaki szedi, könnyebben "épül fel". De pl a folsav szedésével megelõzhetõk betegségek a babánál (pl nyitott gerinc)- de ez már nem 16 hetes terhesre vonatkozik. Én Elevitet szedtem, a 8. hónapig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!