Találatok a következő kifejezésre: 16 hetes 3 napja (12 db)

16 hetes kismama vagyok- második babánk- 1 hete már éreztem a Kicsit, ahogy "rugott", szóval mozgolódott többször is.3 napja viszont semmi. Hányszor szoktátok érezni így az elején a Picit?

Tudom, hogy ez még korai és nem feltétlenül minden nap érezhetem, de akkor is picit nyugtalanít, ha eddig éreztem már többször, most 3 napja miért nem?

Legjobb válasz: Szia! Én 18 hetesen éreztem elõször aztán napokig semmi, úgyhogy azt hittem csak képzelõdtem... Egészen a 21. hétig voltak ilyenek, másfél napig-2 napig semmi... Most járok a 24. hétben és kb 2 hete érzem minden nap reggel-délben-este... :) Boldog babavárást!

Szia! Én 18 hetesen éreztem elõször aztán napokig semmi, úgyhogy azt hittem csak képzelõdtem... Egészen a 21. hétig voltak ilyenek, másfél napig-2 napig semmi... Most járok a 24. hétben és kb 2 hete érzem minden nap reggel-délben-este... :) Boldog babavárást!
szia! Nyugi , semmi baj a babóval; csak még kicsi az ereje ahhoz, hogy folyton érezd:) Tipp , hogy általában este jobban tudod õt "észlelni"; mert csak Rá figyelsz. Nyúlj végig az ágyon és tedd a pocidra kezedet.Szerintem fogod érezni! Jó babavásrást! 37 hetes pocis:)
15 hetesen és pár naposan kezdtem el érezni én is szintén a 2. babámat. Ne stresszeld ezen magad. Pont ahogy írod, nem kell még minden nap érezned. Nekem is így volt, napokig semmi. Kb a 18.héttõl viszont minden nap éreztem. Akárhányszor nyugiba voltam és a pocimra tettem a kezem, éreztem. Ne aggódj. Légy türelmes. Ilyenkor még nagyon picike. Forog össze vissza, és ilyen korán csak akkor érzed, ha a lábacskái vagy kezecskéi a hasfalad felé vannak. Sokat nõ még 2 hét, és érzed minden nap! Hidd el!
A kérdező hozzászólása: NAGYON KÖSZÖNÖM A KEDVES ÉS MEGNYUGTATÓ VÁLASZOKAT!!!MOST TÉNYLEG MEGNYUGODTAM:)
Nem szükséges. A folsav terhesség elõtt és az elsõ 12 hétben lényeges. Üdv 25 hetes kismama
Szia! A harmadik babánkat várjuk, a mostani terhességem elõtt volt egy spontán vetélésem, ezért, amikor teherbe estem, akkor utrogestant szedtem a 12. hétig, a terhesség legelejétõl pedig 2x1 folsavat egészen a 18. hétig. Akkortól szedem a Maltoferfol-t (vas+ folsav) és magnerotot 3x1-t is, mert sokat keményedett a pocim. Mostanában meg görcsölget a lábam, ezért a dokim calcium pezsitabiból napi 1-2-t javasolt. Ha jól tudom, az elevitben is van folsav, ha azt még szeded, akkor nem hiszem, hogy plusszban kellene még szedned, de kérdezd meg a dokidat vagy a védõnõdet, õk biztosan jobban tudják. Én úgy hallottam, hogy a folsav hiánya nyilt gerincet, velõcsõzáródási rendellenességet, azaz fejlõdési rendellenességet okozhat az elsõ 12 hétben. Te már ezen az ídõszakon túl vagy, de azért konzultáj dokival õ jobban ért hozzá. A legjobbakat! 25 hetes kismami
Szia! Én a kezdettõl fogva ferro-folgamma/neo-ferro-folgammát szedek. Ez tartalamzza a szükséges folsavat+vasat. 18 hetes kismama

16 hetes kismama vagyok, 3 napja bal oldalon alhasi fajdalmaim vannak, megnyugtatnatok?

2. babamat varom, a teso most 16 honapos. Az o varandossaga alatt semmi panaszom nem volt, most viszont nagyon zavar ez a fajdalom. Nem folyamatos, hanem rendszertelen, inkabb akkor nyilal bele amikor felkelek az agybol, felulok. Nem hasbol szoktam, hanem szepen ovatosan. Sokat pihenek mostanaban, de a 10 kg-os gyerkocomhoz muszaj hajolgatni, ide-oda tenni, emelni. Szerintetek ez lehet a fajdalom oka? Magne b6 jot tesz, de egy ido utan visszater... :(

Legjobb válasz: Oh, ne aggódj. Éppen tegnap voltam emiatt dokinál. Én 19 hetes vagyok, de hál'Istennek csak azt mondta, hogy nõ a méhem. Néha úgy belenyilalt, hogy egészen a köldökömig ért a fájdalom. Nekem is bal oldalt volt. Uh-n kiderült, hogy ott fekszik a baba is és nagyobb nyomás slatt van ott a szövet. :-) Amúgy ma reggel elmúlt.

Oh, ne aggódj. Éppen tegnap voltam emiatt dokinál. Én 19 hetes vagyok, de hál'Istennek csak azt mondta, hogy nõ a méhem. Néha úgy belenyilalt, hogy egészen a köldökömig ért a fájdalom. Nekem is bal oldalt volt. Uh-n kiderült, hogy ott fekszik a baba is és nagyobb nyomás slatt van ott a szövet. :-) Amúgy ma reggel elmúlt.
Nõ a méhed és húzónak a szalagok, ugyanezéert aggódtam én is de 2 doki is megnyugtatott. 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Koszonom lanyok :) en is ezt mondtam magamnak h no a mehem, nyulnak a szalagok, csak olyan erdekes h az elso babammal nem emlekszek ennyire intenziv nyilalasokra. Akkor varok turelmesen! Jo babavarast nektek is!!! :)

16 hetes terhes vagyok vérezgetek, barnázgatok, 3 hete, már voltam korházba is vele! Ha ez vetélés hány napig, hétig huzodik el? Mi lehet a vége?

Legjobb válasz: ennyi idõsen már ritka a vetélés, szerintem menj el dokihoz ismét és ha mégis vetélés úgy tudom hogy még visszafordítható, a 12 hetes uh rendben volt minden?

ennyi idõsen már ritka a vetélés, szerintem menj el dokihoz ismét és ha mégis vetélés úgy tudom hogy még visszafordítható, a 12 hetes uh rendben volt minden?
Szia! Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni! Én is véreztem 13 hetesen kaptam rá gyógyszert sok pihenés és semmi bajunk! Az volt életem egyik legrosszabb élménye de mára tényleg jól vagyunk! Igaz azóta is mindent túl reagálok és néha meg ilyedek. Pihenj sokat és menj el orvoshoz megint, már elég nagya baba. Sokan véreztek a terhességük alatt és egészséges babájuk született! 26 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: igen rendbe volt minden 2 helyen is nézettem, a kötelezön, meg magánon is voltam, 3hete kezdte tartott 5-6napig aztán abba hagyta most szerda ota megint, barna aztán vérzés aztán megint barna, ce idegileg nem könnyu, hol a hasam fáj, tegnap ota meg a derekam is hozzá jön az is fáj, pihenek sokat fekszem szinte egész nap
Vetélés ilyen korban már nincs, csak magzatelhalás. De ha attól megnyugszol, akkor menj el UH-ra 2 naponta. Nekem volt egy ismerõsöm, aki a 6. héttõl a 12. hétig folyamatosan vérzett, barnázott. Állandóan feküdnie kellett, és 2 naponta nézték Uh-n. Ma már 20 hetes terhes, és a 12. héten megszûntek a vérzései. A baba pedig egészséges és gyönyörû. :)

16+1 hetes vagyok, már szoktam érezni a buborékoló érzést nagyon ritkán (1-2 naponta), de most kb 2-3 napja nem érzek semmit, és még a hasam sem fáj (olyan kis menszis fájdalom), ilyen korban ez normális?

Köszi a válaszokat, de nagyon furcsa, hogy nem érzek semmit, annyira akarom már érezni, hogy tudjam minden rendben van.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódd túl magad, semmi baj nincs ezzel. Az elején van olyan, hogy csak néha érezni a picit. Van hogy pár napig egyáltalán, azután megint érezni. Õ ott van és szépen fejlodik :)

Szia! Ne aggódd túl magad, semmi baj nincs ezzel. Az elején van olyan, hogy csak néha érezni a picit. Van hogy pár napig egyáltalán, azután megint érezni. Õ ott van és szépen fejlodik :)
Szia! Elõször is nyugi! :) Másodszor, gondolj bele, hogy most még rengeteg helye van a pocidban, úgyhogy attól még, hogy nem érzed, õ mozog, csak mondjuk nem a hasfaladat rugdalja, hanem beljebb van és ott ficánkol. Én a 15. héten éreztem elõször, utána egy teljes hétnyi szünet volt. Aztán a 22. héten volt, hogy két napig reggel meg este megbökött egyszer, aztán jónapot. Már tiszta pánikban voltam, meg görcsölni is kezdett a hasam, rohantunk az ügyeletre, a nõ szívhangfigyelõvel elkezdte keresni a szívhangot, erre akkorát rúgott a pöttöm, hogy lerúgta magáról a szívhangfigyelõ fejét. :D Szóval nyugi, ne aggódj, azért görcsöl a hasad, mert nõ a méhed, hogy a bébid, mikor megindul a növekedésben, akkor ne "szakadjon" szét. :) Ha nagyon nagyon görcsölnél (mintha csikar a hasad) na akkor kell aggódni és ügyelet, de egy kis menszis fájdalom teljesen normális! Szép babavárást! 24 h km

16 hetes babát ti elvittetek 3 napra nyaralni? Mi az amit biztos itthon ne felejtsek?

Legjobb válasz: Már 4 hónapos? Simán. Ha szopik csak, akkor nem kell neki sok extra, csak amit otthon is használni szoktál egy nap. Úszópelus, szúnyogok elleni cucc, naptej. A többi csak hab a tortán, a fél házat is bepakolhatod, ha befér :-)) Én olyan vagyok :-)

Már 4 hónapos? Simán. Ha szopik csak, akkor nem kell neki sok extra, csak amit otthon is használni szoktál egy nap. Úszópelus, szúnyogok elleni cucc, naptej. A többi csak hab a tortán, a fél házat is bepakolhatod, ha befér :-)) Én olyan vagyok :-)
Lázcsillapító, lázmárõ, orrcsepp (bármikor benátházhat). Én még akkor is viszem, ha nagyszülõkhöz megyünk. Rém aggódós anyuka vagyok :) Jó pihenést!!!

Most várom a 3. babám, nem terveztük, gyógyszer mellett fogant. Elvetetni képtelen lettem volna, de a mai napig nem nem igazán akarom Õt. most vagyok 16 hetes. Meg fog változni ez az érzés?

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy azért sem érzed most azt a nagy katarzist, mert õ már a 3. babád. A nagy, felejthetelen pillanatokat már átélted korábban. Ha meglesz, és rád mosolyog, minden kétséged elszáll. Minden jót kívánok!

Szia! Lehet, hogy azért sem érzed most azt a nagy katarzist, mert õ már a 3. babád. A nagy, felejthetelen pillanatokat már átélted korábban. Ha meglesz, és rád mosolyog, minden kétséged elszáll. Minden jót kívánok!
Mindenképp más várni egy tervezett babát, mint egy gyógyszer mellett besikerekedett, megértelek. De próbálj a kicsire ráhangolódni, hisz neki szüksége van az odafigyelésedre, hogy beszélj hozzá, simogasd, nem érezheti, hogy õt nem terveztétek, õ errõl nem tehet. Szerintem egy idõ után másképp fogsz hozzá viszonyulni, hisz mégiscsak a te kicsid, és már van 2 gyerkõcöd. :) Hátha õ kislány lesz. :) ))
Lehet, hogy ez az érzés addig megmarad, amig meg nem látod. A testvérei mit szoltak hozza? Ne aggódj, el fog múlni, és szerintem tudat alatt igenis ragaszkodsz hozzá (azert sem vetetted el valoszinuleg, de legalabbis kozrejatszott), csak most olyan lelki/anyagi/egyeb allapotban vagy, hogy terhel. Csak batoritani tudlak, és remélem, hogy ha vannak gondjaid, elmulnak, és akkor tudsz a kellemesebb dolgokra is fokuszalni.
Ugyanebben a cipõben járok mint te. Ráadásul az én házasságom szinte romokban hever. Nagy volt a dilemma, végig jártam az utat egészen a terhességmegszakításig majd az utolsó pillanatban döntöttem úgy, hogy megtartom ezt a babát. Most 32 hetes vagyok és mai napig nem érzem azt amit az elsõ két gyerekemnél éreztem.Azt a kicsattanó örömöt és azt a féltést, hogy mi lesz ha valami gond lesz. Szerintem ha majd látom õt akkor változik meg igazán minden.
Gratulálok Nektek! Jó, hogy vannak még olyanok akik képtelenek az abortuszra! Nagy dolog, hogy így döntöttetek! Majd meglátjátok, mire megszületik a pici, imádni fogjátok õt. Amint a karotokban tartjátok azt a kis gyönyörûséget, minden rossz érzés el fog tûnni! Boldog anyaságot! 40 hetes kismama
Szia! Ne haragudj, hogy ezt megkérdezem: nem lehet, hogy azért nem örülsz úgy a babának, mert nem annyira jó a házasságod? Gondolom az elsõ kettõnél még minden oké volt. Egyébként a párod sem örül? Azért kívánom, hogy úgy érezz, mint az elsõ kettõnél és a házasságod is helyre rázódjon!!!
Én az elsõ babámat várom, akit szintén nem terveztünk, csak jött. Eleinte furcsa volt, nem igazán tudtam hova tenni a helyzetet, nem voltam rá felkészülve. Amúgy nagyon sokat gondolok mostanában arra, hogy ez a baba tudta, hogy most kell jönnie. Jövõre leszek 30 éves és pont az év elején mondtam a páromnak, hogy jó lett volna 30 elõtt szülni, de ebbõl már nem lesz semmi. De Maszatka úgy tûnik nem így gondolta és márciusban megfogant. Ráadásul amíg nem tudtam, hogy terhes vagyok, rengeteg olyan dolgot csináltam, ami az elsõ pár hétben nagyon nem ajánlott: költözködés közben cipekedés (ráadásul lift nélkül fel a harmadikra), jakuzzizás, kimerítõ túrázás, stb. És mégsem volt semmi baj. Amikor ezeket végig gondoltam, tudatosult bennem, hogy ez a pici ember ennyire meg akar születni és már most így ragaszkodik hozzám/hozzánk, na akkor éreztem, hogy el vagyok veszve :)
A kérdező hozzászólása: Nem érzem, hogy rossz anya lennék, a 2 fiamat imádom.Akkor miért van ez?
Szia!!Nagyon jó, hogy vannak még olyan Nõk akik nem akarnak abortuszt!!Sajnos nekünk nem lehet saját babánk(lombikkal sem). Ha esetleg mégsem tudnád megtartani, írhátnál nekem!!MI NAGY ÖRÖMMEL ÖRÖKBEFOGADNÁNK!!!Mindennél jobban vágyunk egy Kisbabára!!!Remélem nem sértõ az üzenetem!!!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak írnám.nagyon aranyos vagy, de nem bírtam elvetetni sem, örökbeadni sem lennék képes, majdcsak átjutok a mélyponton.
Utolsó voltam..:D Remélem így lesz, és átjutsz a mélyponton!!!Szorítok Neked!!!És sikerülni fog!!Jó ANYA vagy!! Mi beadtuk a kérvényt az öf-hoz. Talán dec. elejére lesz határozatunk!!És akkor már nekem sem kell sokat várni egy csöppségre. Sajnos nekünk meghalt a kisfiunk!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!Remélem nálam is így lesz és fogok tudni örülni a picinek!
Mi sem terveztük a 2. babát, /hoppá baba/ 10 év után és 35 felett fogant. A terhességet nagyon rosszul viseltem végig rosszul voltam. Nem tudtam én sem mit kezdeni az új helyzettel. A párom szerencsére nagyon örült, pláne mikor a genetikán kiderült, hogy õ is lány lesz. Igazából a 9. hónapban döbbentem rá, hogy megint nem lesz éjszaka alvás, nem biztos, hogy visszavesznek a munkahelyemre, és mit is kezdek egy csöpséggel megint. Mikor megszületett szerencsére gyorsan / kárpótlásul a 9 hónap rosszullétért/ már nem bántam, hogy megtartottam. Most meg már egyszerûen imádom és nagyon örülök neki. Mondtam is, a picurnak, hogy nem tudom kiküldte, de nagyon jól tette. Hidd el neked is megfog változni a hozzáállásod és az érzéseid. 11 hetes kislány anyukája.
Szia ! elõször is szerintem nyugodj meg ! biztos meg fog változni ez az érzésed ha magszületik a pici és a karodban tartod ugyanolyan boldog leszel mint az elsõ két babáddal voltál!biztos nem olyan mintha betervezett baba lett volna de nagyon jól tetted hogy nem vetetted el!üdv neked egy szintén 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A testérei örülnek neki.És igen hátha kislány lesz :)
A kérdező hozzászólása: Bocsánat az utolsó válaszolónak, természetesen hasznos volt a válasza, de véletlenül mellényomtam.
Ne haragudj én az elõzõ volnék. Ha úgy gondolod, hogy szeretnél beszélgetni többet valakivel a problémáidról én szívesen veszem azt. Írj a privát e-mailre és majd ott levelezünk. Szia és minden jót kívánok
A kérdező hozzászólása: Én szintén 32vagyok és a házasságom nekem sem a legtökéletesebb. Remélem így lesz. Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Bízom benne, hogy sikerül Nektek!Sajnálom ami a kisfiaddal történt!Biztosan jó helyre kerülne a pici, ez már a hozzáállásodon látszik, hogy jó anya leszel!SOK SIKERT!!!!

16+4 hetes terhes vagyok, 3 napja elég sokat görcsöl a hasam. Nem folyamatosan de naponta többször is görcsöl szúr, feszül húzódik és enyhe fehér folyásom is van. Rosszat jelent-e?

Legjobb válasz: A folyással és a szúrkálással nincsen semmi gond, teljesen normálisak. A görcsök viszont nem. Szedsz magnéziumot?

A folyással és a szúrkálással nincsen semmi gond, teljesen normálisak. A görcsök viszont nem. Szedsz magnéziumot?
Ha nem vérzel, nincs egyéb panaszod akkor csak a méhszalagok nyúlását érzed, nõ a méhed, emelkedik ki a kismedencébõl, ez okozza a görcsöket. Magnézium segíteni szokott, ajár 1500-2000 mg-t is lehet bevenni egy nap.
Szedj magneziumot, csokkenti az osszehuzodasokat.
A kérdező hozzászólása: Szedem a magneB6-ot napi kettot, ma meg nem gorcsoltem, de ha meg ma is lesznek akkor elmegyek dokihoz nezzen meg. legalabb ha nincs is semmi baj megnyugszom
A magneB6-ra azt mondta az orvosom, hogy ha szenteltvízzel veszem be, talán használ ;) Csak összehasonlítás képpen: a magneB6-ban 48 mg magnézium van, a magnesii citriciben 500. És az utóbbiból lehet napi 3-4 szmet is bevenni. Az árát meg se említsük...
A magneB6 nekem sem használt. Én magnerotot szedek, 3x2-t és még így is vannak keményedéseim, de sokkal kevesebb és kevésbé intenzívebb is. Nyugodtan szedj másikat és többet, nagy szüksége van rá a babádnak is, meg neked is. Túladagolni állítólag nem lehet, legfeljebb hasmenést okoz.
Én is úgy tudom h nem túladagolható a magnézium, viszont érdekes, h egyik orvos ajánlja, a másik meg azt mondja h semmit se ér, mármint a görcsökre nem jó. Na voltál dokinál, mi volt?
A kérdező hozzászólása: Na voltm orvosnal, azt mondta semmi bajra utalo jelet nem lat, a gorcsok nem jelentenek rosszat csak novekedik a baba es csinalja a helyet maganak, akkor van baj ha verzes is van. Szedjem a magneB6ot tovabb, nekem hasznalt mar alig van gorcsom neha napjan. Megnezett alulrol is a mehszajjal is minden rendben van.
Teljesen normális ne aggódj;-)
Én is 15-16hetesen éreztem elöször, de természetes h nem minden nap érzed mert az összes mozdulata nem olyan erõs h mindet érezd. Még egy ideig csak az erõs mozgásokat fogod érezni de ne aggódj attól még aktív és ahogy telik az idõ a hetek erõsödik és szinte minden mozdulatát érezni fogod! Késõbb figyelni is kell h minden nap mozogjon! Nyugi! Boldog babavárást!
Így van, abszolút normális. Nagyon korán megérezted, van akinek még 3-4 hetet is kell várnia erre. A baba még picike, gyenge is, olyan finom mozgásai vannak, hogy szinte alig érezhetõ. Kemény megmozdulásokra, rúgásokra késõbb számíts, most még szinte nem is feltûnõ, ahogy úszkál, rebeg a pocidban.Ne aggódj, minden rendben, idõrõl-idõre fokozatosan erõsödik majd a pocaklakód "mozgáskultúrája". :-)
Nekem is így volt, néha el is bizonytalanodtam. Ma töltöttem be a 21. hetet és kb. 5 napja már nagyon is érzem. Néha akkorákat rúg, hogy összerándulok, de nagyon örülünk neki a párommal. Épp néhány perce rugdalózott és õ is érzte, amikor odatette a kezét. Ne aggódj, minden rendben lesz. Gratulálok a babához!
Ne aggódj, még nem rendszeresen érzed, mert úszkál ide-oda és takarásban is van néha: Várj egy kicsit, bezzeg majd késõbb! :-))) Jó babavárást!
Pihenj amennyit tudsz és igyál magnéziumot, segiteni fog!
Csatlakozom az elõttem íróhoz! Nekem is MagneB6-ot javasoltak a keményedésekre. Ha rám hallgatsz evés közben veszed be, így nem izgatja a gyomrodat. Pihenj!!!
braxton-hicks sindroma a neve, normalis vegig kiseri a terhesseget.igy keszul fel a mehed a szuleskor ra varo feladatokra.korabban is volt csak nem erezted.ha faj szolj az orvosodnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!