Találatok a következő kifejezésre: 16 hetes 3 (46 db)

16 hetesen + 3 kiló! Ti mennyit híztatok 16 hetesen?

Legjobb válasz: kb 18 hetesen mértek és akkor volt +4kg

kb 18 hetesen mértek és akkor volt +4kg
Nekem már 16 éve volt... 27 kg-ot híztam a 9 hónap alatt, az elsõ 3-ban szedtem fel ennek majdnem a felét:)
én most tértem vissza a kezdõ súlyomhoz...az elején lement 1, 5 kg...
Semennyit nem híztam 16 hetesen. Kevesebb voltam akkor 5 kilóval mint a terhesség elött. Most 23hetes vagyok, és ebbõl az 5 leadott kilóból visszajött 3, azaz 2-vel vagyok még így is kevesebb mint terhesség elött. Ezen ne aggódj, mindenkinél más!
Szia! Én 16 hetesen 2 kilót híztam, aztán a 20. heti mérleg meg már 4 kilóval mutatott többet a kezdõ súlyomnál. Le is törtem, hogy 4 hónap alatt kettõ, aztán meg egy hónap alatt 2, de a védõnõ azt mondta ez normális, ne aggódjak. :-)
Most vagyok 18+3 és 3 kiló jött fel.mondjuk én elég vékony voltam elõtte. 16 hetesen 2 kilónál tartottam.
Igaz, még csak 15 hetes leszek 2 nap múlva, de eddig 4kg-ot fogytam. Nem hányok, csupán az elején szinte semmit sem bírtam megenni, mostanában meg fõleg zöldséget, gyümölcsöt kívánok szerencsére. Bár én túlsúllyal kezdtem, még most is van rajtam jócskán felesleg, így örülök a fogyásnak.
12 éve szültem a fiam, összesen 32kg-ot híztam! Mire 2 éves lett 50kg-ra fogytam le, úgy, hogy nem koplaltam, csak futottam a gyerek után! :) )) A 3kg nem is sok, de nem is kevés. Amíg te jól érzed magad és a baba is szépen fejlõdik nincs ok az aggodalomra. Élvezd ki a terhességet sajnos hamar elrepül az a 9 hónap! Gratulálok a babához!

16 hetes 3 napos vagyok. Vehetek már valami apróságot a babának? Vagy még korai?

Még nem tudjuk biztosra a nemét, de nem is baj, uniszex dolgokat is lehet venni, és csak valami kis apróságra gondoltam. Még nem vásároltunk semmit, majd a 20. hét után. De már úgy vennék valami apróságot.

Legjobb válasz: Szia! Ha te úgy szeretnéd mért ne vehetnél:)! Vegyél csak:) pl cumi vagy kis zokni vagy bármi apróságot! Én is vettem.Sõt még kb.terhességem elõtt 1.5 évvel is vettem neki egy kis rugit mert annyira édes volt!! :)Hidd el olyan jó elõvenni és nézegetni:)! 24 hetes km

Szia! Ha te úgy szeretnéd mért ne vehetnél:) ! Vegyél csak:) pl cumi vagy kis zokni vagy bármi apróságot! Én is vettem.Sõt még kb.terhességem elõtt 1.5 évvel is vettem neki egy kis rugit mert annyira édes volt!! :) Hidd el olyan jó elõvenni és nézegetni:) ! 24 hetes km
Szia nyugodtan vehetsz. Én 16 hetesen vettem meg az elsõ kisruhákat, mikor leértékelésbe futottam váratlanul. Fehéret, sárgát, zöldet... Azért is érdemes apránként elnyújtva megvenni szerintem, mert így nem kell egyszerre elkülöníteni azt a nagy összeget. A minap összeszámoltam, h eddig mennyit költöttünk és még mennyit kell, és bizony ember legyen atalpán, aki ezt egy hónap alatt ki tudja gazdálkodni! :) Vásárolj nyugodtan! Üdv 32 hetes
Szia, mi már 12 hetesen megvettük a babakocsit, mert akkor volt olyan amit kinéztem. Azóta minden hónapban vettünk 1 nagyobb dolgot, és több kisebbet, még így is hiányzik ez az, de anyagilag sokkal jobban kijöttünk így, és jó érzés hogy a nagyja már megvan!Én el nem tudnám képzelni, hogy oldanám meg utolsó hetekben a vásárolgatást, mosást stb, már így is nehezen mennek a dolgok! Üdv: 34 hetes kismama
Én ugy vagyok mint az utolsó válaszoló csak én azért nem mertem még vásárolni mert tavaly volt egy vetélésem és még kicsit mindig félek, habár nincs semmi bajunk hála égnek. Lassan én is elkezdem, mert a héten pont megkaptam sógornõmtõl a babahordozót, és egy csomó kisruhát. ugy gondoltam akkor lassan már veszek pár dolgot én is.
Szia, szerintem a kórházi csomagot is érdemes összepakolni, legalábbis a nagyját, mert ne adj Isten, valamiért (mint pl.én) bekerülsz a kórházba hamarabb ne kelljen kapkodni. Én 32 hetesen kellett hogy befeküdjek 4 napra, semmi nem volt összepakolva, és bizony nagyon rossz volt úgy kapkodva összeszedni a cuccot! De reméljük ilyen Veled nem lesz! Üdv: 34 hetes kismama
Szerintem is nyugodtan vásárolj pár apróságot, és nézelõdj. Ha valami akciós nem szabad kihagyni, sokat számít pár ezer forint is. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ. Nem hiszem hogy el lennék késve, és 20 hetesen sincs senki elkésve, csak már vennék 1-2 apróságot. :) A nagybevásárlást majd júni-júliban akarjuk. Addig nézelõdök, de persze ha valami nagyon jó áron van az nem szabad kihagyni. :) A legvégére nem akarok hagyni semmit, csak összekészíteni a korházi csomagot, kimosni a holmikat...stb.
Uhhh, mi 20 hetesek vagyunk, és még nem vettem semmit, most megrémisztettetek!! El vagyunk már késve? remélem nem. Mi szept. elejére várjuk és úgy gondoltuk, h majd júni-júliba elkezdjük, de akkor lehet el kéne hamarabb?
23 hetes vagyok, de nekem már minden megvan:babakocsi, kiságy, pelenkázó, csomó ruci, csak a cumisüvegek, meg ezek az aproságok hiányoznak még.ugy 16 bhetes lehettem mikor elkezdett gyarapodni a babakelengyém, jo igaz ennek egy részét a drága nagyszülõktõl kapta a pöttöm. szerintem ha nem vagy babonás nyugottan vásárolgass.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm :) Akkor elkezdek majd nézelõdni és ha látok valamit jó áron akkor megveszem. Én sem akarom majd a végére hagyni fõleg hogy a nyár a nagy meleg miatt nagyon nehéz lesz és nagy hassal a 40 fokban mászkálni nem éppen kellemes.
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm. Igen, csak valami jelképesre gondoltam, bár nem vagyok babonás. Boldog babavárást Neked is! :)
Sziasztok!Már én is nézegetem a baba dolgokat és alig várom h.vegyek valamit.A nagymamám minden nap felhív h. még ne vegyek semmit...nagyon babonás.Párom nagyija is jön a régi közmondásokkal.Szóval, csak miattuk várunk még.Vegyetek helyettem is valamit a piciteknek:) 16 hetes pocis

Ha először 16 hetesen lányt mondtak, utána meg 21 hetesen fiút, mind a 3 alkalommal másik orvos, akkor most elhihetem, hogy fiú?

A genetikain a n?doki lányt mondott, utána a saját orvosom fiút, aztán másnap mentem 4d-re, ott szintén fiút mondott a doktorn?.

Legjobb válasz: Nálunk is ugyanígy volt.16 hetesen lányt mondtak, 18 hetesen fiút, 24 hetesen is fiút,és fiú lett:9Most már 6 hós, és igazi kis gazfickó:))

Nálunk is ugyanígy volt.16 hetesen lányt mondtak, 18 hetesen fiút, 24 hetesen is fiút, és fiú lett:9Most már 6 hós, és igazi kis gazfickó:) )
Szia! Én is hasonlóan jártam, nekünk 18 hetesen azt mondta az orvos, hogy szerinte lány, de látszott rajta, hogy abszolút nem biztos benne. 20 hetes 4D-n viszont rögtön rávágta a doktornõ , hogy ez bizony fiú, nem volt szégyenlõs megmutatta magát.100%-ra mondta!És mi is láttuk szépen a "bizonyitékot"! Utána voltunk a 28 hetes, és 32 hetes ultrahangon, ott is rávágták rögtön, hogy fiú!És ez ugye másik orvos volt, s õ is 100%-ra mondta! Szerintem elhiheted, hogy fiú, mert a kislányból "hamarabb lesz fiú", mint forditva! 33 hetes kismama
Akkor inkább kéket vegyetek mint rózsaszint. Minél késöbb látják és mindél jobb felbontású készüléken annál biztosabb hogy nem a köldökzsinorral keverték össze.
Nekem az orvos azt mondta, a fiú biztos, a lány nem. Mármint ha az ultrahang lánynak látja, az nem 100%, de ha fiúnak, az igen.
nekem 36 hétig lényt mondtak.38 hétre megszületett a fiam.
bocsi a hibáért.lányt mondtak

16-hetes terhesen mennyire jok ezek az eredmenyek? BPD: 3.63cm, HC: 12.85cm, AC: 10.70cm, FL: 2.11cm Nektek mennyi volt ennyi idosen?

Legjobb válasz: Kicsit nagyobb a baba a 16 hetes magzathoz képest, ez nem baj, lehet hogy a terhességi hét van elszámolva. Lehet hogy pár nappal el van írva...elõfordulhat!

Kicsit nagyobb a baba a 16 hetes magzathoz képest, ez nem baj, lehet hogy a terhességi hét van elszámolva. Lehet hogy pár nappal el van írva...elõfordulhat!
17 hetesen, majdnem 18 BPD: 39 mm AC: 117 mm FL: 24mm Nem tudom mennyire számít az a másfél hét. Nekem akkor azt mondta a dokim, hogy igaz, hogy 17 hetes vagyok, de a méretei a 18. heti uh értékek alsó értékei, tehát pont jó. Szerintem teljesen jók!
Inkább nagyobb legyen és jól fejlõdjön, mint kisebb és be kelljen feküdni fehérje pótlásra a kórházba. Jól fejlett kisbabád van! :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a vallaszokat :) akkor nem aggodom annyira :) mar csak az eredmenyek miatt izgulok majd, de remelem ott is rendben lesz minden :)
Szia. mi pont 16 hetesen voltunk 4-ds vizsgálaton. BPD: 3, 56 HC: 12, 42 AC: 11, 56 FL: 2, 25 Nekem a méretek alapján 16+6 hetesnek írtak. már az elejétõl fogva van 5-6nap eltérés. az elsõ uh-on, 8-9hetesen volt 3 nap. de 12hetesen, 16hetesen és 20hetesen is nagyobb volt.
Nekem nem tudták megmondani végül kislány lett.Csak 4d-n 28 hetesen.
Na, ma is lánykát mondtak. szóval 3 szonográfus talán már nem tévedhet. Amúgy megint a 2D-n mutatta meg, hogy mibõl látja.
Nekem is simán mondták meg 12. hetesen, volt 4D is de ott nem látta :)
Szia, ha szerencsed van mint pl nekem, akkor beterpeszt es egy az egyben latszik hogy kisfiu vagy kislany e. Nekem ezt 16. heten megmondtak. De ez csak szerencse kerdese :)
Ha úgy fekszik meg tudják mondani! Nálam a 19. héten mondta a doki hogy kislány, és pár hét múlva a 4d-s uh megerõsítette!
Ha be lehet látni a lába közé, akkor meg tudják mondani. Mi a 12. héten megtudtuk, hogy kisfiú. Egyértelmûen látszott.
simán meg tudják mondani ha úgy fekszik, ha szégyenlõs akkor nem...
Ekkora terhességnél még leginkább a sima 2D-s uh-n látják a nemeket (persze, ha a baba is épp úgy fekszik). Nekem 12. héten mondták, hogy kislány (2D alapján, de 4D-t is kapcsoltunk, csak az inkább mozi élményes), majd a 16. héten megint 2D-n mutatta a szonográfus a jeleket, hogy bizony lány. Ma, megyek 18 hetesre, szerintem itt is még a 2D mutatja a nemet jobban. Sõt ugye minden adatot 2D-rõl mérnek, a 4D tényleg inkább mozizás, meg persze biztos azon is látszik, ha nagy a baj..ez meg ugye nem áll fent, mert ne legyen baj! :)
Nem tudták megmondani, mert nem úgy feküdt, össze voltak zárva a lábai, majd csak 24 hetesen mondták meg hogy fiú. A lányomnál megmondták hogy lány a 18. Héten, de ott a gép is jobb volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.tegnap meg tudtam hogy kis fiúcska lesz:És egészséges
Nem szükséges. A folsav terhesség elõtt és az elsõ 12 hétben lényeges. Üdv 25 hetes kismama
Szia! A harmadik babánkat várjuk, a mostani terhességem elõtt volt egy spontán vetélésem, ezért, amikor teherbe estem, akkor utrogestant szedtem a 12. hétig, a terhesség legelejétõl pedig 2x1 folsavat egészen a 18. hétig. Akkortól szedem a Maltoferfol-t (vas+ folsav) és magnerotot 3x1-t is, mert sokat keményedett a pocim. Mostanában meg görcsölget a lábam, ezért a dokim calcium pezsitabiból napi 1-2-t javasolt. Ha jól tudom, az elevitben is van folsav, ha azt még szeded, akkor nem hiszem, hogy plusszban kellene még szedned, de kérdezd meg a dokidat vagy a védõnõdet, õk biztosan jobban tudják. Én úgy hallottam, hogy a folsav hiánya nyilt gerincet, velõcsõzáródási rendellenességet, azaz fejlõdési rendellenességet okozhat az elsõ 12 hétben. Te már ezen az ídõszakon túl vagy, de azért konzultáj dokival õ jobban ért hozzá. A legjobbakat! 25 hetes kismami
Szia! Én a kezdettõl fogva ferro-folgamma/neo-ferro-folgammát szedek. Ez tartalamzza a szükséges folsavat+vasat. 18 hetes kismama
Nekem is volt gyulladásom igaz 6-7 hetesen, de nekem Clion D 100-at írt fel!Használt!17 hetes kismama
Ha kezelik, akkor nem lesz tõle baja a babának. A gond a kezeletlen fertõzésekbõl van, ami felszállhat a hüvelyen át, megfertõzheti a magzatvizet, koraszülést okozhat, meg mindenféle problémákat a babánál, ha a hüvelyi szülkésig nincs kikezelve. De te ne aggódj, mert felfedezték, és kezelnek. Fekjlõdési rendellenességet NEM OKOZ. Ahhoz küéönben is késõ, a baba minden szerve kialakul 12 hetes korra, ez után már nem alakul ki fejlõdési rendellenesség.

17 hetes kismama vagyok. 12 hetesen egy 3, 5*1, 5 cm-es bevérzést mutatott az ultrahang, majd 16 hetesen azt mondta az orvosom, hogy túl közel van a méhlepény a méhszájamhoz. Állományba vett. Mennyire komoly a dolog? Kell aggódnom?

Legjobb válasz: Ha túl közel van a méhlepény a méhszájhoz, a legtöbb amit tehetsz, hogy sokat pihensz,fekszel,nem emelsz semmit,és nem lesz semmi baj.Ne aggódj azzal csak ártasz!Nyugodj meg, már a 17.hétben vagy,nyugi,csak tényleg pihengess,ne erõlködj semmin.

Ha túl közel van a méhlepény a méhszájhoz, a legtöbb amit tehetsz, hogy sokat pihensz, fekszel, nem emelsz semmit, és nem lesz semmi baj.Ne aggódj azzal csak ártasz!Nyugodj meg, már a 17.hétben vagy, nyugi, csak tényleg pihengess, ne erõlködj semmin.
Szia, azt nem írtad, hogy a 12. és 16. hetes vizsgálat között mi történt a bevérzéssel. Nekem 9 hetesen volt egy 6mm átmérõjû vérömlenyem, amit az okozott, hogy a méhlepény fedte a belsõ méhszájat. Kaptam rá rutascorbint, hogy felszívódjon a vérömleny, és magnéziumot, nehogy begörcsöljek. Mire mentem a 12. hetes uh-ra a vérömleny eltûnt, vagyis felszívódott. De a közbülsõ 3 hétben nagyon sokat feküdtem, pihentem, semmit nem emelten, vigyáztam, hogy ne erõlködjek a wc-n. Vigyázz magadra, ne erõltess semmit. A méhlepény még elvándorolhat akár késõbb is.
A kérdező hozzászólása: Valóban nem írtam, kb.3 hétig véreztem, de gyógyszeres kezelés után szerencsére elmúlt.A 16 hetes ultrahangon már nem látszott a bevérzés.
Szia ne haragudj de hasonlo cipöbn járok ha tudnál segiteni megköszönném!23.héten 2 hete kedden éjjel elkezdtem vérezni korházba kerültem ahol kiderült a lepény széle a méhszáj közelében van haematomat nem láttak a méhszáj zárt.A kórházban 4 napig véreztem utánna tünetmentesen lettem hazaengedve itthon szigoruan fekszem mégis barnázgatom.Reggel több és sötét utánna v barna egész nap.tudnál privit irni neked ez meddig tartott mikor mult el?Köszi

16 hetes kismama vagyok, 3 napja bal oldalon alhasi fajdalmaim vannak, megnyugtatnatok?

2. babamat varom, a teso most 16 honapos. Az o varandossaga alatt semmi panaszom nem volt, most viszont nagyon zavar ez a fajdalom. Nem folyamatos, hanem rendszertelen, inkabb akkor nyilal bele amikor felkelek az agybol, felulok. Nem hasbol szoktam, hanem szepen ovatosan. Sokat pihenek mostanaban, de a 10 kg-os gyerkocomhoz muszaj hajolgatni, ide-oda tenni, emelni. Szerintetek ez lehet a fajdalom oka? Magne b6 jot tesz, de egy ido utan visszater... :(

Legjobb válasz: Oh, ne aggódj. Éppen tegnap voltam emiatt dokinál. Én 19 hetes vagyok, de hál'Istennek csak azt mondta, hogy nõ a méhem. Néha úgy belenyilalt, hogy egészen a köldökömig ért a fájdalom. Nekem is bal oldalt volt. Uh-n kiderült, hogy ott fekszik a baba is és nagyobb nyomás slatt van ott a szövet. :-) Amúgy ma reggel elmúlt.

Oh, ne aggódj. Éppen tegnap voltam emiatt dokinál. Én 19 hetes vagyok, de hál'Istennek csak azt mondta, hogy nõ a méhem. Néha úgy belenyilalt, hogy egészen a köldökömig ért a fájdalom. Nekem is bal oldalt volt. Uh-n kiderült, hogy ott fekszik a baba is és nagyobb nyomás slatt van ott a szövet. :-) Amúgy ma reggel elmúlt.
Nõ a méhed és húzónak a szalagok, ugyanezéert aggódtam én is de 2 doki is megnyugtatott. 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Koszonom lanyok :) en is ezt mondtam magamnak h no a mehem, nyulnak a szalagok, csak olyan erdekes h az elso babammal nem emlekszek ennyire intenziv nyilalasokra. Akkor varok turelmesen! Jo babavarast nektek is!!! :)
Hány éves vagy? Elképzelhetõ, hogy a korod miatt lett kevés.
A kérdező hozzászólása: Az uh- n rendben volt minden megnézett a dokim, mikor bevittem hozzá az afp eredményt. De azért elmegyünk genetikai tanácsadásra és genetikai ultrahangra is. Ezt az 1:95-öt a 16 héten levett vérbõl hozták ki, 4 szegmenst néztek a vérben, AFP, HCG, PAPP, meg még egy nem tom mi a neve és ezek alapján...
A kérdező hozzászólása: Voltam a dokimnál csinált ultrahangot, mindent rendben talált, de emiatt az 1:95 miatt genetika tanácsadásra és genetika uh-ra kell mennem... Remélem ha rendben lesz ott is a genetika uh, akkor nem kerül sor magzatvízvételre. Ha valami baj lenne már megmutatkozna az ultrahangokon?!?
Na mi volt az orvosnál? Mondtak valamit, csináltak uh-t? Remélem nincsen baj és minden rendben lesz!
Hát akkor csak az AFP- vel kapcsolatban hozhatták ki ezt a 1:95, csak ez a vizsgálat van ami nem fizetõs, és 16. héten csinálják. Nem lehet, hogy el írták, vagy félre nézted, és az nem is 1:95 ha nem 1, 95. Mert az teljesen jó eredmény 3-alatt kell lennie.
A kérdező hozzászólása: Nekem a kötelezõ, 16 hetes vérvételt végezték el. Nem csináltattam korábban sem kombinált tesztet. Ez a vérvétel az a bizonyos vérvétel mikor az afp-t nézik, ezért nem is értem, hogy mi az hogy down szûrés eredménye... Vagy vesznek különbözõ adatokból egy átlagot és így jön ki ez az arányszám? Mert nekem fizetõs kimondottan down vizsgálatom nem volt. Voltam a 12 hetes uh-on, ahol minden rendben volt és ezen a 16 hetes vérvételen, amin úgy tudtam az afpt nézik.
Kombinált tesztnél van arány szám, de ez mindenhol fizetõs. kb. 8000-13000Ft Down- kórt néznek és Edwards-kórt. AFP-nél nincs arány szám ott egy darab érték van. pl: MOM:1, 67, korrigált AFP MOM 1, 7 Szerintem valamit félre nézett a védõnõd, kíváncsi leszek az orvosod mit mond maja, meg hogy egyáltalán mi ennek a vizsgálatnak a neve amit csináltak és ilyen eredménye lett. Erre így nem tudunk neked válaszolni, mert ha nem integrált teszt eredmény ez a 1:95 és nem is AFP (ez egészen biztos!!!) akkor mi honnan tudjuk milyen vizsgálatot csináltak nálad és milyen eredmény a jó. Majd írd meg mit mondott az orvos mert most már nagyon kíváncsi vagyok. Az AFP-d mennyi lett amúgy?
Én 20 hetes vagyok, nekem nem számoltak az afp-nél semmilyen valószínûséget - ezt az arány én sem teljesen értem. Az AFP-nél a rossz értékek olyan apró bevérzések miatt szoktak kialakulni, amiket meg sem érzünk, állítólag ez okozza a sok pozitív eredményt. Egyébként a 18 hetes genetikai UH az egy kötelezõ vizsgálat, oda mindenképpen elküldenek - nem jelent rosszat. Nálunk a 12. hetit normál rendelésen öltözéssel 3 perc alatt zavarták le. A 18. héten viszont elmentem az Istenhegyire Hajdú Krisztához - ugyan pénzbe került, de egy pillanatig sem sajnáltuk. A doktornõ profi és nagyon alaposan átnézett többször is mindent. Ha meg tudod engedni magadnak én nagyon javasolnám.
A kérdező hozzászólása: persze mondta a védõnõ, hogy pozitív lett, már hívtam az orvosomat is, és hétfõn megyek hozzá, és utána valószínû, hogy genetikai uh-ra is, vagy esetleg magzatvízvételre.
Jó lenne tudni akkor mi a vizsgálat neve ahhoz, hogy értékelni tudd. Lehet ebben a vizsgálatban a 1:95 teljesen jónak számít. Mondta valaki egyáltalán neked, hogy rossz ez az eredmény? Vagy csak te jutottál erre a következtetésre?
A kérdező hozzászólása: Nem fizettem. A 16. héten elvégzett vérvétel eredménye lett ez ahol az afp-t is nézik.
Mielõtt azért a magzatvíz vétel mellett döntesz fontold meg más vizsgálatok elvégeztetését is. - kombinált teszt 11-14 hét, quartett teszt 15-20 hét, integrált teszt (elõzõ két vizsgálat eredménye) - Nifty (elég drága) - Prena teszt (drága) - genetikai uh valamelyik magán klinikán - genetikai tanácsadás - 4D uh genetikai tanácsadónál
Tisztázzuk, hogy az kombinált tesztrõl beszélünk amikor a 1:95 ös eredményt mondod ugye? (ezt a vizsgálatot 11-14 hét között végzik, csak most lett eredménye?) Csak azért kérdezem, mert ha pl. rossz idõben csinálták az integrált tesztet az okozhatja az alacsony értéket. Ez a vizsgálat sehol sem ingyenes, tehát ha nem fizettél a vizsgálatért biztosan nem ezt csinálták meg.
Akkor egyébként is most következik a legrészletesebb genetikai UH, az eredmény ismeretében biztos, hogy nagyon részletesen meg fogják vizsgálni a babádat. Ettõl függetlenül én is elmennék géndiagnosztikára a helyedben, a teljes nyugalom érdekében!
A kérdező hozzászólása: 12 hetes Uh-n a z orvosomnál voltam, és azt mondta tökéletes... Azóta nem kellett mennem, csak a 16 hetes vérvételre aminek most lett meg az eredménye. Most 18 hetes leszek.
ki csinlat a 12. heti genetikát, specilaista? Valszeg mindenképpen kell csináltatni amniot. Az afp nem mérvadó.
Hát akkor sajnos nem tudom. Tudom, hogy ez nem nyugtat meg, engem sem nyugtatna meg, de ha amúgy az uh-n minden rendben volt, az Afp jó lett akkor nincsen okod aggodalomra. Kérd ki az orvosod véleményét, esetleg menj el az isten hegyi géndiagnosztikába egy genetikai uh-ra (Lintner Balázshoz, de máshoz is mehetsz, én õt ajánlom) vagy más magán intézménybe egy genetikai uh-ra és akkor ha ott is megállapítják, hogy nincsen baj akkor megnyugszol. Amúgy nekem 18. hetes uh-n látták a kis ujja középsõ új percét ilyen egy Down szindrómás babának nincsen, ez is egy tünet. Így ha azt megmutatja a baba akkor szinte 100% ban megnyugodhatsz.
A kérdező hozzászólása: 28 vagyok még, úgyhogy valószínû hogy nem, De akkor mi miatt lehet?
Ha ezt a 4 értéket nézték, akkor ez egy integrált teszt volt, nem egy sima 16. heti AFP! Egy sima 16. heti AFP-n, csak AFP van és hepatits B-re szûrnek! Nem tudom, hogy hová mégy genetikai tanácsadásra, de a SOTEI-en ilyen eredménnyel el szoktak küldeni amniócentézisre. Ha meg tudod oldani, keresd meg Hajdú Krisztinát az Istenhegyin, õ a legprofibb ultrahangos orvos Magyarországon, a tõle kapott ultrahang leletet elfogadják a SOTEI-en is. Általában 4-6 hétre elõre van hozzá idõpont, de ha elmondod, hogy mi a helyzet nálad, keresnek hamarabb is idõpontot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!