Találatok a következő kifejezésre: 16 hetes és megyünk (14 db)

Január ötödikén megyek AFPre, ha a babám igazából még nincs 16 hetes és tegyük fel nem jó az eredmény mit szoktak csinálni?

Legjobb válasz: Szia! Ha még nem vagy 16 hetes,ne menj.Nálunk BETÖLTÖTT 16.héten kell menni.Nekem pl. 15 hét 4 naposan vették le a vért,de nem volt jó ,így 3 nap múlva levették újra,az már oké volt.

Szia! Ha még nem vagy 16 hetes, ne menj.Nálunk BETÖLTÖTT 16.héten kell menni.Nekem pl. 15 hét 4 naposan vették le a vért, de nem volt jó , így 3 nap múlva levették újra, az már oké volt.
jó lesz az eredmény miért ne lenne az...nem baj ha nem vagy még 16 hetes jobb elõbb mint késõbb....na de ha nem lenne jó....akkor elhívnak genetikai tanácsadásra meg menj el 4d s uhra....de ha kombinált tesztet csináltattál s az jó lesz meg genetika is akkor ezzel se valszínû h gond lenne
Szia! Nekem sem volt jó az elsõ AFP-m, viszont nálam nem is lehetett teljesen pontosan megmondani, mikor is eshettem teherbe. (Különbözõ gyógyszerekkel sikerült csak és a 13. cn-on még semmi jele nem volt pé-nek.) Egy hét után megismételtük a vizsgálatot, ami már jó lett és a tanácsadáson is azt mondták, minden oké. De igaza van az elsõ hozzászólónak, ne idegeskedj elõre!!! Szép babavárást és kellemes ünnepet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat. Hála égnek (még) nem idegeskedem csak érdekelt. Több várandós barátnõm mesélte, hogy beparáztatták az orvosok feleslegesen mert az elsõ eredmény nem volt jó. Azt is hallottam, hogy nyugaton ezt a vizsgálatot már nem csinálják mert nem ad megbízható eredményt.
Én is úgy tudom, hogy betöltött 16. héttel kell menni. Ha tudsz menni késõbb (nem utazol el, nincs semmi halaszthatatlan) akkor minek többször szuratni magadat és több vizsgálatot csinálni? Ha hamarabb veszik le, akkor valószínûleg alacsonyabb AFP lesz. Nekem jókor vették le, de alacsony lett, genetikai tanácsadásra kellett menni, ami egy újabb napi macera. Ahol az eredmény alapján, a tökéletes ultrahangtól függetlenül, magzatvízvizsgálatot ajánlottak, amit mi nem kértünk.
szia! én is január 5.-én megyek AFPre. én akkor leszek betöltött 17. hetes. igazából 2 ünnep között kellene mennem, de elutazunk, így csak akkor tudok elmenni. azt mondta a védõnõ, nagyon sokszor mutat tévesen rossz eredményt. ilyenkor továbbküldenek még vizsgálatokra és kb. 4 hétig még izgulhatsz mi a helyzet. szóval én is parázok kicsit. remélem mindkettõnknek minden rendben lesz az eredményeivel. boldog babavárást és kellemes ünnepeket.

Ha a 16. heti AFP vizsgálatra 17 hetesen és 5 naposan megyek befolyásolja az eredményt?

pont karácsonykor töltöttem a 16. hetet a 2 ünnep között pedig nem volt vérvétel, így már 17 hetese és 5 napos leszek mikor leveszik a vért. Nem befolyásolja ez az eredményt?

Legjobb válasz: Szia!Én is késöbb voltam ,mert elfelejtettek elküldeni...Ha nem kérdezek rá,nem is megyek.Azt mondták,hogy így lehet,nem lesz jó az eredmény,de a dokim azt mondta,hogy figyelembe veszik,ha nem pont 16 hetesen mész.szóval lehet rossz az eredményed,de ne ijedj meg!Nekem jó lett.Boldog új évet!

Szia!Én is késöbb voltam , mert elfelejtettek elküldeni...Ha nem kérdezek rá, nem is megyek.Azt mondták, hogy így lehet, nem lesz jó az eredmény, de a dokim azt mondta, hogy figyelembe veszik, ha nem pont 16 hetesen mész.szóval lehet rossz az eredményed, de ne ijedj meg!Nekem jó lett.Boldog új évet!
Szia Igen befolyásolja az eredményt

Létezik, hogy 16 hetesen kezdődjön a hányós korszak? Eddig folyton hányingerem volt, de csak 2x hánytam, most viszont tegnap hábnytam és mindjárt megint megyek. Létezik, hogy egyre erősödik ez a tünet, mikor már múlnia kéne?

:)

Legjobb válasz: Pont ez volt velem az elõzõ héten.... :) (16. hét) 3 napig minden ételtõl, szagtól rosszul lettem, rohantam hányni... Most megint szuperul vagyok! Kitartás!! :)

Pont ez volt velem az elõzõ héten.... :) (16. hét) 3 napig minden ételtõl, szagtól rosszul lettem, rohantam hányni... Most megint szuperul vagyok! Kitartás!! :)
A kérdező hozzászólása: Remélem nálam is így lesz... :) Csak nem túl kellemes és érdekes amikor a kicsi lányom a fejem mellett áll a WC-n :D
Hehehe... Nálunk ugyanez... 2 évesem érdeklõdõ, enyhén aggodalmas tekintete... :) (elsõ voltam)
Létezik. Még az is elõfordult az egyik ismerõsömnél, hogy végighányta az elsõ és a harmadik trimesztert is.
A kérdező hozzászólása: Hurrá... :D Már most várom a végét!:D Köszi az eddigi válaszokat!


10 hetes 4napos terhességnél minden adat Bpd:16 mm Crl:34 mm Combcsont 7mm orrcsont látható volt. Nyaki redõre viszont konkrét értéket nem írt, csak azt, 3 mm alatt, norm. Szerdán megyünk a 12 hetesre és nagyon aggódom a nyaki redõ miatt. Lehet baj?

Legjobb válasz: Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm

Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm
Miért aggódsz? Ha most normális, nem hinném hogy egy hét alatt ez megváltozik. Orrcsont is jó jel. Semmi baj nem lesz! :)
Így van, minden babaoldal más méreteket ír. Az a legjobb, ha minden uh után megkérded az orvost, hogy minden méret a korának megfelelõ-e és rendben vagytok-e. Ha azt mondja igen, akkor nyugodj meg! Próbáld élvezni a terhességed! Azt megkérdezhetem, hogy a missed ab-od hány hetesen volt, és milyen okból?
A kérdező hozzászólása: 12 hetes uh-n derült ki, hogy 3 hete halott....Elõtte 6 hete 5 napos Uh-n szépen fejlõdött, volt szívhang is...Nem tudjuk miért történt...egészségesek vagyunk a férjemmel, és úgy is élünk.Lelkileg is és tetsileg is nagyon megviselt, fõleg a mellem, mert már elég erõteljesen beindult az elõtej termelés. Igyekszem nem aggódni, tudom, hogy bármikor lehet baj, próbálok úgy élni, hogy ne lehessen gond, mindent betartani...csak tényleg nehéz nem aggódni...de nagyon igyekszem.
Értem, sajnálom. Az elsõ pár hét az olyan, hogy egy szinte észrevehetetlen vírus vagy baktérium is elviheti a babát. Nem kell ehhez a férjednek vagy neked betegnek lenned. A 12 héttõl mondják, hogy olyan stramm és ellenálló lesz a baba. 11 hetes vagy, és él a babád, jók az értékek. Mostantól már baj nem lehet, csak vigyázz magadra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.és vigyázok, ahogy csak tudok :) szedem még mindig a hormon gyógyszert is, ahogy a doki mondta. Bár õ azzal nyugtaott az utolsó uh-n is (akkor voltunk 10 hetes 4 napos), hogy mivel az elõzõ terhesség ekkor már egy hete halott volt, mostmár nagyon kevés esély van az elhalásra, de persze sosem lehet tudni, bármi megtörténhet.
Szia, elõször is, én a konkrét kérdésre válaszolnék. A babamnal , 10+4nél 1, 2 volt a nyaki redo, 12+1 én 3, 5 13+4nél 4, 2! Sok ilyet hallottam, h valahol csak úgy adják meg ar értékét, h3 alatti. Kérdezd szépen meg, h mégis mennyi a 3alatti? 1, 2 vagy 2, 9 , mertnem mindegy. De a meglévõ orrcsont jó jel! Ami velem történt, ritka dolog, de létezik, csak ezért írtam le. Chorion biopsziam volt, ami olyan mint a magzatviz vétel , és negatív lett. Tehát down kizárva! Próbálj ne aggodni , az nem segít, de légy tisztában a pontos eredményekkel !!! Én is 24éves vagyok. És 17+ 4:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget, szerdán akkor a vizsgálat során mindenképp megkérdezem, ha az orvos pontos értéket nem mondana.
Szia, most szerdán voltál dokinal ? Mindent rendben talált?
A kérdező hozzászólása: Szia!Igen, most voltam, mindent rendben talált, a nyaki redõ még mindig 3 mm alatti. :)
Szuper , örülök nagyon és gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Én is ebben reménykedem...meg igyekszem....de komolyan ezt olvastam és hidd el, ugyan úgy megvoltam lepõdve rajta, mint most te.Én már pl azért nem is nézem a magzatparamétereket, mert ahány oldal annyi érték...ezen már nem idegesítem magam....De ezen én is nagyot néztem, mert én is úgy gondolom, minél fiatalabb egy nõ, annál egészségesebb egy terhesség....Fura az biztos...
Figyelj, persze nõ a redõ, de ez nem jelenti azt, hogy másfél hét múlva nagyon vastag lesz. Lehet, hogy most 1 mm, 1, 5 hét múlva, meg 1, 8 mm. Azt meg kétlem, hogy a fiatal nõknél lenne nagyobb a kockázat. A nõi test fizikailag és biológiailag 24-25 évesen van a legjobb kondicióban a szüléshez, és ehhez hozzájön az, hogy egy fiatal nõnek sokkal jobb minõségû a génállománya. Az évek során ez romlik, azért is lesz több beteg baba. 10+4 hetsen már van látható orrcsontja! Bõven a 12. hét elõtt. Gondolj erre! Sajnálom az elveszített babádat, de a legtöbb missed ab. a 12 hét elõtt van, és te a 11. hétben jó uh-eredményeket kaptál. Túl vagy a nehezén!
A kérdező hozzászólása: Azért aggódom, mert olvastam itt más kérdésben, hogy valakinek tizedesjegy pontossággal megmondták tarkóredõ nagyságát.nekem csak 3 mm alatt volt írva.Illetve olya hozzászólás is volt, hogy tarkóredõ nagysága nõ a baba méretével együtt.Ezért is kérdeztem, hogy van -e esetleg aggódni valóm....
sok helyen nem írnak pontos számot, csak annyit amit neked is, hogy 3mm alatt.
Hát nekem egyáltalán nem mondták meg pontosan. Annyit mondtak, hogy tökéletes. Õszintén, 28 hetes vagyok, de azóta sem néztem meg, hogy mit írtak a 12. héten kapott papírra:)
A kérdező hozzászólása: Én aggódom ezelõtti terhességem áprilisban missed ab.-bal lett vége, és persze, aggódik az ember...ennél a terhességnél eddig hála istennek minden rendben volt, szépen fejlõdött (kop-kop-kop)nagyon remélem, hogy a 12 hetes után már azért meglehet nyugodni, hátha már tényleg megmarad a baba, de itt is lehet néha elég hajmeresztõ dolgokat olvasni, kivel mi megnem történik...
A kérdező hozzászólása: Én kérek elnézést, ha aggódom az értékeim miatt, 24 éves kezdõ kismamaként.3 kérdést tettem fel eddig...rendszeresen visszatérõ....nem kötelezõ válaszolni úgy gondolom, ha én más embereket normális hangnemben megtudok szólítani, akkor ez várom el én is, mert ismeretlenül is megadom a tiszteletet.
neaggodj mert nemhiaba mérik a 12.héten. Elötte illetve utanna nem mérvado ezért nem is mérte meg. Azt 12hetesen kell. De ha akkor is csak enyit ir az is tökéletes mert ez a lényeg hogy 3mm alatt legyen. Nem is értem most mért nézte meg, nemszokták.
A kérdező hozzászólása: Szerintem azért, hogy veszélyeztetett kismama vagyok, és most mindent ellenõrizni akart....
Ne haragudj, hol nem kaptad meg a tiszteletet? Lehet, hogy egyenes vagyok és nyers, de nem voltam bunkó. Ezekbõl az adatokból nem lehet megállapítani semmit, mert még korai adatok. Az orrcsont annyiból jó jel, hogy a legtöbb Down-os babának csak a második trimeszterben kezd látszódni, mert fejlettlen az orrcsontjuk. De egy orcsont sem garancia. Viszont nagyon fiatal vagy még, nincs meg az öregségi kockázat, sokkal nagyobb esélyed van egy egészséges babaára, mint egy 38 évesnek. Nem bunkóból mondom, hogy nem szabad túllihegni, és túlidegeskedni, mert a baba idegrendszere egyre inkább összeköttetésben vana tiéddel, és kihat rá is, ha sokat stresszelsz.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert olvastam itt más fórumban, hogy a redõ a baba nagyságával nõ...erre következtettem, hogy mivel folyamatosan nõ a baba a 12. hétig lehet a tarkó redõ is, és mivel teljesen pontos összeget nem mondott az orvos elérheti a nem egészséges határt... a korom miatt viszont én azt olvastam, hogy 30 éves kor alatt sokkal nagyobb az esély arra, hogy beteg legyen a baba, mint idõsebb nõknél...orvosi fórumon olvastam tegnap...azt hittem itt nyugodtan lehet kérdezni, ha bármi kételye van az embernek...a férjem "tudatlan" anyukám 24 évvel ezelõtt szült...kit kérdezzek??? és elhiheted, hogy fele ennyire sem lennék ideges, hanem vesztettem volna már el egy babát, tudom mivel jár testileg-lelkileg...egyiket sem kívánom senkinek....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon jól esik, és sokat segített a bíztatás abban, hogy megnyugodjak.Remélem most már tényleg élvezhetem igazán a terhességet, mostmár, hogy a rosszullétek is alább hagytak, és betöltve a 12. hetet....Nagyon boldogok vagyunk :)

Termalvizben lehet furodni? 16 hetes kismama vagyok es jovo heten megyunk Kiskunmajsara es nem tudom mi a helyzet a termalvizzel.

Legjobb válasz: A meleg medencékre ki is van írva, hogy terhesen nem szabad. A langyosabbakra is, hogy csak 8-10 perc. Inkább menj a hidegvizes medencébe és ússz sokat, az jót is tesz.

A meleg medencékre ki is van írva, hogy terhesen nem szabad. A langyosabbakra is, hogy csak 8-10 perc. Inkább menj a hidegvizes medencébe és ússz sokat, az jót is tesz.
Nem szabad!!Szerintem ne kockáztass, és ne is fürödj, nehogy elkapj valamit.Könnyen el lehet a strandon.Én is szeretnék nagyon fürdeni, imádok úszni, de megállom, bár tudom milyen hívogató a víz, de majd jövõre én is.Már alig várom.
Nem! Nem tesz jót a meleg víz, és tartalmazhat olyan összetevõket, amik nem jók a babának. Pl mi Harkányban voltunk az Radont tartalmaz, nem mehettem be én sem! Majsán van úszó medence is, inkább azt használd, vagy pihizz egy jót árnyékban. Szaunázni sem szabad.
Termálvízben nem szabad, ha jól tudom max.28 fokos vízben lehet csak fürdeni.Inkább uszkálj egyet! 35 hetes kismama
Nekem azt mondta a nõgyógyász, hogy 36 fokig bármibe belemehetek. (Mi Hévízen voltunk) Még mindig zárt vagyok, ezért még mindig járok úszni, a legjobb mozgás a kismamáknak, és amíg zárt a méhszáj, lehet. Üdv 37 hetes
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat en is sejtettem hogy nem szabad...sajna..na de most ez az elso
Majsán nem csak termálvizes medencék vannak, azokban nyugodtan fürödhetsz. Nagyon jó pl. az élménymedence, tiszta a vize. Nyugodtan belemehetsz, persze azért ne próbáld ki az örvényt :DDD!
Az élménybe és a hullámba nyugodtan belemehetsz, csak arra nagyon-nagyon figyelj, hogy utána alaposan mosakodj meg, és száraz fehérnemût vegyél fel. Ezekben tisztítóberendezés is van. Az úszómedence is sajnos termál, viszont nem meleg. Hát abba nem megyek bele én sem, pedig kacérkodtam már a gondolattal, de nem kockáztatok. Mi is fogunk a nyáron kimenni. Üdv: 17 hetes

16 hetes AFP-re megyek holnap reggel. Ehetek ihatok bármit? Vesznek még vért vasra is. És vinnem kell vizeletet is. Az is az első vizelet legyen?

Tudom nem most kapom meg az eredményt, de hogy ne kérdezzek mégegyszer: mi a jó eredmény? Meddig értékig jó? És a down kór lehet?ségét mi növeli? Családban volt/van-e? Nálunk nincs. És hogy hány éves vagyok? 24

Legjobb válasz: Én épp hétfõn voltam és egy vajas kiflit,és egy pohár tejet kellett ennem reggelire,a védõnõ javaslatára.4 üvegcsével vettek le,de vizeletet nem kellett adnom. Üdv.

Én épp hétfõn voltam és egy vajas kiflit, és egy pohár tejet kellett ennem reggelire, a védõnõ javaslatára.4 üvegcsével vettek le, de vizeletet nem kellett adnom. Üdv.
A kérdező hozzászólása: nekem azért kell vizelet, mert van fehérje benne a védõnõ szerint, és a házi dokim kért egy laboros fehérjés vizsgálatot is...
Szia! Én pont ma voltam ezen a 16. hetin. Tõlem 1 üvegcse vért vettek. Én vizeletet nem vittem, mert nem tudtam, hogy kell, ott produkáltam. Azt hiszem a reggeli elsõ vizeletet szokták kérni, bár ezek szerint csak az a lényeg, hogy reggeli legyen. Egyébként tudtommal vérvétel elõtt (amit úgyis reggel végeznek) kb elõzõ nap este 10 után már nem szabad szilárdat enni, legalábbis nekem a nõgyógyászom is ezt mondta legutóbb. Én mindig éhgyomorra megyek. Hogy mi a jó eredmény abban nem tudok segíteni. Azt viszont itt olvastam, hogy nagyon sokaknak jön az ki, hogy egyik-másik eredmény nagyon magas vagy éppen alacsony és tisztára beparáztak aztán az égvilágon semmi baja nem lett a gyereknek. Ezt érdemes szem elõtt tartani. Ha esetleg nem minden eredmény tökéletes akkor se idegeskedj majd!
Ha csak AFP-re és vasra vesznek vért, az nem függ össze étkezéssel, tehát bármit ehetsz, ihatsz reggel. A referenciatartományok rajta lesznek az eredményen, amint kézhez kapod. Ha gond van, elõbb kiértesítenek.

16 hetes vagyok és pénteken megyek 4d uh-ra. Ha jól fekszik, ilyenkor már látható a baba neme?

Legjobb válasz: Ha szerencséd van, akkor látszani fog. Nekem nem volt szerencsém, és azóta sincs, már a 27. héten vagyunk. De mindegy, legkésõbb decemberben megtudjuk, hogy fiúcska vagy lányocska :) a lényeg, hogy nincs semmi baja :) Minden jót, és sok szerencsét!!!

Ha szerencséd van, akkor látszani fog. Nekem nem volt szerencsém, és azóta sincs, már a 27. héten vagyunk. De mindegy, legkésõbb decemberben megtudjuk, hogy fiúcska vagy lányocska :) a lényeg, hogy nincs semmi baja :) Minden jót, és sok szerencsét!!!
Én is 16 hetesen mentem el, én megkértem a manóm, hogy tessék megmutatni anyunak és apunak ki is õ :) A felvétel azzal kezdõdött, hogy felhúzta a lábacskáit és büszkén mutogatta a kukacát :) Miután jól végezte a dolgát, elbújt a méhlepényem mögé és végig aludta a 20 perces felvételt :) Majd írd le mit tapasztaltál! Boldog Babavárást!
Ha úgy fekszik, akkor igen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Remélem szerencsém lesz, majd megírom mi volt.
Nekunk a 16 hetes sima uh-n megmutatta!Azzal kezdte a doki, h "latom a nagy fiat!"....es azota sem titkolozik, minden egyes alkalommal megmutataja. Ha szerencsed lesz tuti latszani fog! Sok sikert! 27 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Voltam, nagyon aranyos volt, igaz mindig takarta az arcát :) És az eredményt saját szememmel láttam , kisfiú :)

Mit lehetne tenni, hogy ne járjak annyit a wc-re? KB.20-25 x megyek egy nap és egy kicsit fárasztó, ahhoz képest, hogy, még csak 16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Inni mindenképpen kell. A szervezeted úgyis jelzi valamilyen formában, ha csappan a folyadékháztartásod. Este tudsz egy kicsit csalni. Muszáj kibírni, hogy alvás elõtt egy fél órával ne igyál semmit. Még akkor is nagyobb az anyagcseréd maga a terhesség funkciói miatt. Idõ kérdése.

Inni mindenképpen kell. A szervezeted úgyis jelzi valamilyen formában, ha csappan a folyadékháztartásod. Este tudsz egy kicsit csalni. Muszáj kibírni, hogy alvás elõtt egy fél órával ne igyál semmit. Még akkor is nagyobb az anyagcseréd maga a terhesség funkciói miatt. Idõ kérdése.
Ne is mondd, nekem már szólt a férjem (persze poénból), hogy mi tartjuk el a vécépapírgyárakat. Semmit nem tudsz tenni, ez van. Lehet a középsõ trimeszterben lesz pár hét pisiszünet, de az utolsóban megint elõjön majd.
A kérdező hozzászólása: Akkor remélem, hogy majd lesz jobb, ha más nem a szülés után. Persze ennyi baj legyen az egész terhesség alatt. Jó egészséget kívánok Nektek!
Én pedig szegény férjemre és kisfiamra fogtam, hogy napi egy wc gurigát használunk. Pedig lehet, hogy éjszaka félálomban én járok rá állandóan.
A kérdező hozzászólása: Lefekvés elõtti fél órában 3x megyek, éjszaka 5x, munka elõtt reggel 3x, munkahelyen meg.... Szóval nálunk is fogy a wc papír dögivel.
1.vagyok, nálunk 3 nap alatt megy el 2 guriga vécépapír. A lányom még pelenkás, a férjem pedig alig van itthon. Szóval én vagyok a nagy felhasználó, le se tudom tagadni.
Jó, ez a wc papír használat. Mióta nem dolgozom, és itthon vagyok, azóta a páromnak leginkább csak az tûnt fel, hogy milyen sokszor kell wc papírt venni... :) Én az elejétõl fogva nagyon sokat pisilek, és ha el kell valahová mennünk, akkor szinte már elõre idegesítem magam, hogy hogyan fogom kibírni addig pisilés nélkül. Talán a második trimeszterben volt pár hetes "pisilési-szabadságom", de nem sok... Idegesítõ dolog, de végülis tényleg ez legyen a legnagyobb gondunk! 38 hetes kismama
Nem lehet mit tenni. Nálam ez van végig, talán annyi különbséggel, hogy nappal nem veszem észre, hogy gyakran járnék, csak éjszaka kell. Nem szûnt még meg 21 hetesen sem, szerintem meg is marad végig, csak erõsödni fog. Nem kellemes éjszaka fölkelni sokszor, ráadásul nem mindig tudok visszaaludni sem, de nem aggódom emiatt, ez van és kész:) Egyébként, ha keveset iszom este, akkor is mennem kell, tök mindegy.
Én is így vagyok! Amióta terhes vagyok egy éjszakát sem tudtam normálisan végig aludni, mert kb 2 óránként megyek pisilni. Nappal annyira nem vészes, de az éjszaka miatt még fáradtabb vagyok reggelente mint lefekvéskor. Én is így tudom, hogy ez sajnos szinte végig így lesz...

Mit tehetnék? 16 hetes vagyok és olyan nehezen megy a nagy wc-zés.

Szinte minden nap egy küzdelem, félek is, hogy a babának ett?l nem lehet-e baja? Ja és ha sikerül is, annyi, mint egy nyúlbogyó. Elnézést, de nem tudom máshogy írni. Ráadásul estére úgy tele van a pocim, hogy menni alig bírok. És a gyomrom is fáj estére. Pedig sok gyümit eszek, jughurtokat, zöldséget és rengeteg folyadékot iszok. Mit tehetnék még? Mi lesz még kés?bb?!

Legjobb válasz: sok mindent probáltam szilvalekvárt,tamarint is de eddig csak az activia vált be

nekem a lenmag (sok folyadek utana) jott be es activia joghurt.most magneziumot kell szednem mert gorcsolok, nha 1 hetig attol szaladtam a wc-re. mostansag vettem eszre h kaki elott szabalyosan fajnak a beleim, valoszinu nyomodik minden belul mar. aranyerem meg ott figyel a 20.hettol...arra még nem talaltam gyogyirt, sebesz zerint mar ott is marad :(( kitartas! 32hetes km
Nekem napi minimum fél-egy kiló kiwi vált be, más gyümölcs nem nagyon hatott, mondjuk nem is volt csak alma.... Minél üresebb gyomorra eszed, annál jobb. Pár hét után lehet hogy hozzászoksz, de egy-két hét szünet után újra hat. A sok zöldség jól hangzik vitaminok miatt, de nem biztos hogy megéri. én inkább hagyagolom a répát, borsót, kukoricát, brokklit, káposztát, azaz mindent ami felfúj, mert ilyenkor sokszorozza a kínokat. Sajnos inkább romlás várható. Ha nem múlik, inkább kérj egy gyenge hashajtót a dokidtól, jobb mint a szenvedés és aranyér.
sok mindent probáltam szilvalekvárt, tamarint is de eddig csak az activia vált be
én laevolacot vettem székletpuhítás céljából, és glicerines kúpot az inger kiváltására. Mindkettõ használható kismamáknál. Engem megijesztett az orvosom, hogy a nagy erõlködéstõl burokrepedésem lehet. 4 hónapos kisfiú anyukája
A Levolac cukorszirup. Ha ilyesmit akarsz, akkor inkább fõzz este egy nagy adag karamellás tejet. De a 100%-os narancslé is jó lehet.
Laevolac szirup 1 kanál.Lazítja a székletet. 1-2 nap és minden rendben lessz.Teljesen növényi. Esetleg egyél szilvát(befött).
A kérdező hozzászólása: Hú, köszönöm a sok jó tanácsot, indulok és beszerzek egy-két dolgot és szépen sorban kipróbálom õket. Remélem lesz olyan ami beválik!
Pacific szilvalekvár nekem csak ez jött be!
A levolac szirup nekem is sokat segitett. Aranyerem lett a sok erõlködéstõl ráadásul volt hogy a nagy nyomástól kicsit ki is vérzett. De a szirup nagyon jó volt. Az elején ittam a terhességnek és mostanra már elmúlt a széklet probléma. 30 hetes km
Próbáld ki az olajos magvakat, és a mûzlit. Ezek rostdúsak és lazítják a székletet. Nekem az anyósok által sütött magoskenyér segített. Van benen, napraforgó magy, tökmag, szezámmag és lenmag. A reggel mûzlibe is belekeverheted, de ne feldolgozott mûzlit egyél, az nem segít. Sem a puffasztott, sem a pehely.

Holnap megyek a 16-hetes vizsgálatokra. Vesznek vért, akkor elsö pisit kell vinni. Ezek milyen vizsgálatok? és ha én jól érzem magam akkor milyen eredményekre számithatok?

Nincs a családban fogyatékos,vagy valami súlyos betegség hálistennek!!!!!!én is egészséges vagyok.De azért nagyon félek!Fogantatástol kezdve szedem az elevitet

Legjobb válasz: szia ez összetett genetikai vérvétel is nézik pl vércsoportot, afp(down kór szûrés), nyitottgerinc meg még egy két dolgot, 5 kémcsõ vért vesznek kb, itt vesznek a legtöbbet ezen vizsgálaton. Az h mire számíthatsz...reméljük csupa jóra...kb két hét míg eredmény megjön.

szia ez összetett genetikai vérvétel is nézik pl vércsoportot, afp(down kór szûrés), nyitottgerinc meg még egy két dolgot, 5 kémcsõ vért vesznek kb, itt vesznek a legtöbbet ezen vizsgálaton. Az h mire számíthatsz...reméljük csupa jóra...kb két hét míg eredmény megjön.
Nálam a 16 hetesen AFP-t, nemi betegséget, hepatitist nézték és 1 hét alatt megvolt az eredmény, hála Istennek, minden rendben volt. Ne aggódj, nálatok sem lesz semmi baj! Sok boldogásot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!