Találatok a következő kifejezésre: 16 hónapja együtt a barátommal. (24 db)

16 hónapja vagyunk együtt a barátommal... lehetséges h örökre együtt maradunk?

17 vagyok a barátom 18. 16 hónapja vagyunk együtt most volt egy olyan h szakitott velem h nem szeret 3 hétig nem is láttam msnen beszéltünk csak mint barátok 3 hét után találkoztunk és mondta h nem birja nélkülem és hogy hiányzom neki és mondta fél h ujra ez lesz :( 1 hete együtt vagyunk ujra és olyan minden mint régen mondta h szeret nagyon :) imádom ?t!lehetséges h sokáig vagy örökre együt leszünk?Valakinek van valamilyen tapasztalata esteleg?

Legjobb válasz: na tapasztalatom az van. volt sok sok barátom tini koromban nekem is. jártunk csokoloztunk, egy-két nagy szerelemmel le is feküdtem. éltem külföldön is és ott is volt barátom. aztán 5 év járás után féjhezmentem és 1 év házaság után megtaláltam az igazit (most azt gondolom). elváltam és 1 éve az új párommal élek. ´27 éves vagyok és nagyon szeretem a párom, de azt mondtam neki hogy nem igérek semmit, ha menni akarok megyek, még ha 4 gyerekünk is lesz akkor is felpakolom öket és megyek. 27 évesen a tapasztalatom, hogy az érzések nagyon változnak, eyik nap még szerelem a másik nap már csak egy tévedés.

na tapasztalatom az van. volt sok sok barátom tini koromban nekem is. jártunk csokoloztunk, egy-két nagy szerelemmel le is feküdtem. éltem külföldön is és ott is volt barátom. aztán 5 év járás után féjhezmentem és 1 év házaság után megtaláltam az igazit (most azt gondolom). elváltam és 1 éve az új párommal élek. ´27 éves vagyok és nagyon szeretem a párom, de azt mondtam neki hogy nem igérek semmit, ha menni akarok megyek, még ha 4 gyerekünk is lesz akkor is felpakolom öket és megyek. 27 évesen a tapasztalatom, hogy az érzések nagyon változnak, eyik nap még szerelem a másik nap már csak egy tévedés.
ez elég gáz kérdés, mert vannak olyan emberek, akik 10, 15, vagy akár 3, 6 év után szétmennek, és nem talélkoznak többet.ez sok mindenen múlik, fõleg rajtatok.
Harmónia... És ha igazán szeretitek egymást, akkor persze! Érzi egy nõ, ha a nagy Õ ott van, pont elõtted :) Érzed? De az se baj, ha nem õ lesz az, csak élvezd az életet, szeress, és légy boldog!
Jah, és ha elhatározod hogy nah most örökre.. az nem jó. Utána csalódhatsz, és sajnos esély is van rá, hogy csalódni fogsz. Szóval ne törödj sztem azzal, h most örökre vagy nem örökre, a lényeg hogy most jó, és annyit lehettek együtt, amennyit csak akartok.. ameddig jó. Aztán ha valóban örökre, egyszercsak észreveszed majd, h jééé... ez hány év is!?
Én majdnem két évig együtt voltam egy fiúval. Közben nálunk is volt ilyen, hogy meggondolta magát, azt mondta, hogy már nem szeret. És ugyan ez volt, hogy mégis rájött, mondta, hogy szeret...Azt hittem, hogy õ a nagy Õ. El is jegyezett volna. Aztán más lányokkal flörtölt, kikezdett a hátam mögött az egyik osztálytársammal, miközben adta a szépet és a jót... De szerencsére rájöttem ezekre a dolgokra és én szakítottam. Mert van büszkeségem. Eleinte nehéz volt nagyon. De aztán jött egy másik fiú, egészen váratlanul. És most újra boldog vagyok. Hozzáteszem, hogy én is korodbeli voltam. Ez nem azt jelenti, hogy veled is ugyan ez lesz. Vannak még csodák :) de az ember elgondolkodik azon, ha már egyszer mondta, hogy nem szeret és szakított, akkor szerintem ez már másodjára nem valódi szerelem, hanem kötõdés, megszokás... Kívánom neked, hogy minden szép és jó legyen!
Ebben a korban, igen, sokan azt hiszik, ez az igazni. DE sok mindent nem tudtok az életrõl, elkerültök egyetemre, dolgozni és rájöttök, hogy a világ nem csak a sarokig és vissza tart. Kérdésedre a válasz, nem , abszolut nem bizos, hogy együtt maradtok, fõleg, hogy elbizonytalanodott már.Nem gondolkodj ilyeneken, csak éld az életed és hogy a jövõ mit hoz, majd meglátjátok.
Hát azért ez nem biztos, de ennyi idõsen mindenki úgy érzi, hogy megtalálta az igazit. Én minden pasimról próbáltam azt hinni, hogy vele majd örökké... 15 évesen ismertem meg az eddigi legkomolyabb kapcsolatomat, 18 éves koromig együtt voltunk, az utolsó másfél évben együtt is laktunk szinte, már tervben volt, hogy ha betöltöm a 18-at, akkor elvesz feleségül, meg majd gyerekünk lesz. 18. szülinapom után 3 nappal szakítottam vele, mert rájöttem, hogy én még igencsak élni akarok és eljárni a bartánõimmal bulizni, és nem olyan illedelmes módon, mint ahogy azt egy feleségtõl elvárják, hanem ki akarom õrjöngeni magam :) Nos ez megtörtént :D Az más kérdés, hogy nekem a megoldásaim valahogy mindig csalnak, mert 20 évesen is azt hittem, hogy a fiam apja az igazi és mindig együtt leszünk, aztán látod, most itt vagyok egyedül egy két éves gyerekkel. Szóval ez az ÖRÖKKÉ nagyon szép szó, csak éppen nem mindig jön be.
nem, lehet, hogy holnap a fejedre hullik egy ûrállomás. szerinted meg lehet elõre mondani egy kapcsolat kimenetelét?

16 éves vagyok 11 hónapja vagyok együtt a barátommal.9 hónap után feküdtem le vele. Kérdés:Túl korai volt?

Legjobb válasz: az attól függ hogy te hogy érzed...:) én személy szerint úgy gondolom hogy eleget vártál vele:P

az attól függ hogy te hogy érzed...:) én személy szerint úgy gondolom hogy eleget vártál vele:P
Szerintem nem volt korai ha te nem bántad meg :) !
Már úgyis megtörtént, ha nem bántad meg akkor nem volt túl korai. Ha meg igen, törekedj rá, hogy ezentúl jó élményeid legyenek. Ne azt tartsd fontosnak, hogy arc és név nélküli emberek mit gondolnak rólad itt gyakorin.
ez úgy elfogadható arány. ha 14 éves lennél, tarkón vágnálak, de 16 évesen 9 hónap böjt, az azért jónak számít manapság 23/L
ha felmerült benned akkor korai volt..
én nem vártam volna a fiu helyeben 9 hónapot.max egyet
hmmm...9 hónap? attól függ. én az elsõre félévet vártam (fiú vagyok), de a párommal csak 2 hetente találkoztunk, így a testi vágyak nem törtek annyira felszínre, viszont a 6. hónap után, úgy kívántam Õt, és õ is engem, hogy azt már nem lehetett tovább bírni. a második barátnõmnél 3 hét után történt meg, viszont vele minden nap találkoztam, és napi 12 órát voltunk együtt (munka). kb másfél hét után alakult ki a testi vonzalom, a többit nem kell részleteznem... túl nagy jelentõséget ne tulajdoníts sztem neki, mert ha jó volt, ha nem, veszteségként éled meg, és az kihat a kapcsolatra. én is csalódásként éltem meg, mert sokkal jobbra számítottam, de miután elveszítettem azt akit igazán szerettem, 1 cseppet átértékelõdtek a dolgok... ha szabad 1 +jegyzést a "durranásról": nõk soha nem fogják megérteni, h mi megy végbe 1 férfiba a szerelem euforikus állapotában, bár ez nem ide tartozik... ha 1 férfi nagyon szerelmes, mert lehet ilyen, akkor hiába nyúl magához, nem fog sikerrel járni, csak akkor, ha a Nõ iránti vágyai, vonzalma csökken. szerintem ne törõdj vele, hogy korai volt-e vagy sem, inkább élvezd az a kevés idõt, amit együtt tölthettek, mert ha nincs tovább, akkor döbbensz rá, hogy mennyit vesztettél.
nem
A korosztályodra jellemzõ, hogy fojton máshoz próbáltok igazodni. Mindig azt nézed, hogy megfelelsz-e mások, vagy a társadalom elvárásainak, mert ha nem akkor "vérciki vagy". Felejtsd ezt el, és kérdezd meg magadtól, hogy te mit akarsz, neked mi a jó. Ha jó volt akkor egészségedre. Ha nem volt jó, akkor viszont tuti kényszerbõl csináltad, mert meg akarsz felelni másoknak. Ha így történt, és nem változtatsz a gondolkodásodon, akkor késõbb nagy lekvárban találod majd magad. Bocs, de szarjál rá ki mit gondol, nyugodtan kérdõjelezd meg bárki véleményét. Az enyémet is.
A kérdező hozzászólása: tegnap 18:43:Igen :)
Már utána vagy, így csak egy kérdésem a válasz: védekeztél-e?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen Köszönöm a válaszokat.:) 02-06 04:19 Ilyet sosem csináltam/csinálnék elõtte csak petting volt:) 02-06 07:51 Kíváncsi vagyok a véleményekre.Ennyi:) tegnapelõtt 11:34 Nagyon Sok Boldogságot kívánok:) ) 1 hónapot?Na jó az igaz, hogy én csak 1-szer feküdtem le a barátommal és 16 vagyok.De 1 hónap szerintem édes kevés ahhoz, hogy lefeküdjek valakivel.:)
na igen fontos része a szex, de nem 15-16 évesen, hanem késõbb komoly kapcsolatban, csak manapság a tinik kefélnek jobbra-balra mert "nem bírják ki"
Egyáltalán nem tárgynak tekinti a nõjét egy férfi, csak a szexuális igényét eligíti ki. Egy kapcsolat egyik legfontosabb része a szexualitás. Olvasgass könyveket a párkapcsolatokról kedves SZ.AROS lány!! xD
"Durrantál volna szét, ha nem tudsz magadon segíteni, és a nõt csak egy tárgynak tartod , aki kielégít, nehogy eldurranj.Kis [email protected]" TE VAGY A SZA.ROS!! HÜL.YE LÁNY!!! Ha férfi lennél, akkor tudnád milyen érzés amikor az ember vágyik a párjára szexuálisan. Én se várnék többet 1 hónapnál az biztos, így 30 évesen.
"Ha képes volt rád 9 hónapot várni, akkor nagyon szerethet :D. Fél évet vártam egyszer, de már majd szétdurrantam :D. " Durrantál volna szét, ha nem tudsz magadon segíteni, és a nõt csak egy tárgynak tartod , aki kielégít, nehogy eldurranj.Kis [email protected]
Egyetlen esetben nem korai, ha pár év múlva vele fogsz összeházasodni. Én 17 évesen 8 hónap után feküdtem le, és idén házasodtunk össze 20 éves vagyok, és babát tervezünk. Így nem bántam meg, ellenkezõ esetben, ha rá egy évre szakítunk akkor igen. Kívánom, hogy nektek is így legyen, mert igazán jó:)
Az, hogy 16 éves vagy és a 9 hónap is rendben van szerintem. Korai biztosan nem volt. Fõleg, hogy azóta is együtt vagytok, tehát nem csak erre várt a fiú!:)
Ha képes volt rád 9 hónapot várni, akkor nagyon szerethet :D. Fél évet vártam egyszer, de már majd szétdurrantam :D. Amúgy manapság 16 egyáltalán nem korai :) . Bár ez nézõpont kérdése. Vannak 18 éves fejjel 12 évesnek tûnõ lánykák, s 12 évesek, akik 18nak manapság. :) Amúgy ezt kicsit érdekesnek tartom, hogy tök idegenek véleményét kéred ki egy fórumon. Most, ha mind azt mondtuk volna, hogy korai volt a dolog, akkor föld alá bújsz, csak mert mi azt mondtuk? :) . Itt, csak is a te érzéseid számítanak nem másoké.
"én nem vártam volna a fiu helyeben 9 hónapot.max egyet" Idõpont tegnap 15:46 Ezt könnyen mondod ha 20-on évesekkel voltál, akik 1-2 héten belül lefekszenek. De a kérdezõ még csak 16 éves, és szûz is volt. Egyébként érdekesnek tartom, hogy mindenhol azt lehet olvasni, hogy a 15-16 éves szûz lányok sokszor 1 évet is várnak a pasijukkal a szexig. Az a gyanúm addig is valahogy kilégítik a párjukat kézzel, szájjal, csak a szexel várnak. Nálad is így volt kedves kérdezõ??? Mondjuk én se várnék 9 hónapot az biztos. :) Régen egyszer vártam 3 hónapot, de soha többé. :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen Köszönöm a válaszokat! :) Azért tartom korainak, mert még csak 16 éves vagyok.:) Ezen kívül nem bántam meg.:)
szerintem teljesen jó :D
Kinek a nézõpontjából? Mert szerintem a pasi szerint még késõ is.
Tudod, a lányok néha félnek, amiért léhának gondolják õket egy ilyen miatt. Én sokszor aggódom amiatt, hogy lehet, hogy az elõzõ barátnõjével lassabban haladtak, így õt jobban megbecsülte, jobban szerette stb. De aztán rájövök, hogy ez hülyeség :) Velem van, mivel engem szeret, magamért szeret... Szóval ne félj a csalódástól, mert így nem tudod élvezni az életet!

16 éves vagyok, a barátom 18.3 hónapja vagyunk együtt, és úgy érzem ő az igazi. Korai lenne ennyi idősen elveszíteni a szüzességemet úgy hogy még csak 3 hónapja járunk?

Legjobb válasz: Korai. Ha viszont úgy gondolod, hogy tényleg szeret, akkor viszont megérdemli, és sok szerencsét az ágyban.

Korai. Ha viszont úgy gondolod, hogy tényleg szeret, akkor viszont megérdemli, és sok szerencsét az ágyban.
Elsõ szerintem úgy érti, hogy 18 éves a barátja és 3 hónapja vannak együtt.
ha felmerül benned az h korai, akkor neked az, ha felkészültél rá akkor érezni fogod :) én is 16 voltam amikor elõször szexeltem... 21L
18.3 hónap.. pontosabban kérlek: Óra Perc Másodperc Nanoszekundum Köszönöm Egyébként nem..
Ha tényleg szeret és nem csak azért van veled, hogy elvegye a szüzességedet, akkor nem baj szerintem!!! És ha lehet legyen romantikus mert, ezt csak egyszer fogod átélni!!! :-)
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy normális válaszokat szeretnék. Köszönöm..
A kérdező hozzászólása: Ez az 1. kommentelõnek szól. A többieknek tényleg köszönöm :)
Mindenképp várj, kb. még ennyit. Ha azt is érzed, hogy szeret, az az igazi próbaltétel, ha várnia kell. De ne aggódj, szerintem képes rá. :) legyen önbizalmad!!! Sok sikert!
Normális válaszok? Hmm hát figyelj, ha te ennyi infóból, ismeretlenektõl kérdezed, hogy vajon korai lenne-e.... Ne csináld... Majd lesz egy pont, amikor nem kell kérdezned. Fõleg nem itt.... ez még a mínusz egyedik lépés.

16 évesek vagyunk és 4 hónapja vagyunk együtt. A barátom nagyon szeretné hogy ott aludjak, és énis nagyon szeretném. Hogy győzhetném meg a szüleimet?

Szülő para ! elég szigorú szüleim vannak.. és hiába mondom nekik hogy én még nem szeretnék lefeküdni vele. frankón nem bíznak bennem :S pedig tényleg nem lenne semmi. Hogyan tudnám meggyőzni őket ?

Legjobb válasz: Állj oda eléjük, és mondd ezt: "Anya, Apa! A francba is már 16 vagyok, rég nem vagyok már az a kislány, aki voltam; tudjátok közbe folyamatosan nõttem csak épp ti nem vettétek észre! Semmi másról nem lenne szó csak annyiról, h ott alszom a barátomnál. És ha ti ezt nem hisztek el nekem h tényleg csak errõl lenne szó, az nem engem minõsít!" Vagy vmi ilyesmit. Csak légy magabiztos!

Állj oda eléjük, és mondd ezt: "Anya, Apa! A francba is már 16 vagyok, rég nem vagyok már az a kislány, aki voltam; tudjátok közbe folyamatosan nõttem csak épp ti nem vettétek észre! Semmi másról nem lenne szó csak annyiról, h ott alszom a barátomnál. És ha ti ezt nem hisztek el nekem h tényleg csak errõl lenne szó, az nem engem minõsít!" Vagy vmi ilyesmit. Csak légy magabiztos!
Ha nem történik semmi, akkor minek alszol ott?:D
Gyerekszerelem. Apádnak igaza van, minek ott aludni ha úgysem akarsz semmi komolyabbat
barátnõdnél alszol
A kérdező hozzászólása: mert szeretnénk.. ne mondd hogy te nem aludnál CSAK ÚGY ott barátodnál/barátnõdnél..:)

11 hónapja vagyunk együtt a barátommal, és mostanság veszekszünk. és nincs valami jó ötletetek amivel meglephetném? Bár már kb. minden oké közöttünk, mert összeveszünk és rá pár órára már minden oké 16/L

Legjobb válasz: A vita nem feltétlenül rossz jel. Csak jelzi, hogy elmúlt az az idõszak amikor mindent és minden helyzetben elnézel a másiknak. Félre ne érts, nem az érzés kopik, sõt! Most jön az az idõszak amikor a másikat a hibáival együtt kezded megismerni és remélhetõleg elfogadni. Innentõl erõsödhet igazán egy kapcsolat. Látod, téged sem ráz meg, hiszen azon töröd a fejed mivel lepjed meg! Lesznek nehéz beszélgetések, de ha mindketten akarjátok és felismeritek ezt a helyzetet akkor Sokkal erõsebben kerülhettek ki belõle. Viták nélkül nem mûködik egy kapcsolat hiszen éppen ez jelzi azt, hogy két egyenértékû ember ütközteti a véleményét. Ha sosincs ilyen, akkor az egyik ember mindig aláveti magát a másik akaratának és ez még akkor sem szerencsés hosszú távon, ha a békesség kedvéért teszi! Az már a temperamentumotoktól függ, hogy milyen formában (és hangerõvel)történik a véleménycsere. :-) Még valami. Ha valamivel komolyan megbántott a párod és õ ezt esetleg nem veszi észre, akkor ne várj azzal, hogy elmondod neki mert ha sokáig rágódsz, az megmérgezhet mindent. És fordítva, ha te érzed úgy, hogy megbántottad de õ ezt nem mondja, akkor ne szégyellj bocsánatot kérni tõle. Hiszen nem szándékosan tetted és szereted! Meglepetés. Fogas kérdés. Teljesen igaz, hogy nem a pénz számít. DE! Millió olyan helyzet van amikor szükséges. Te ismered õt. Indulj ki abból mit szeret? Te mit adnál neki szíved szerint? Valahogy próbáld meg közelíteni egymáshoz a kettõt. Esetleg süss, fõzz neki valamit amit szeret ha eddig nem tetted meg. Egy kirándulás sem mindig költséges, talán van a környéken olyan hely amit még nem fedeztetek fel. Sok sikert! :-)

A vita nem feltétlenül rossz jel. Csak jelzi, hogy elmúlt az az idõszak amikor mindent és minden helyzetben elnézel a másiknak. Félre ne érts, nem az érzés kopik, sõt! Most jön az az idõszak amikor a másikat a hibáival együtt kezded megismerni és remélhetõleg elfogadni. Innentõl erõsödhet igazán egy kapcsolat. Látod, téged sem ráz meg, hiszen azon töröd a fejed mivel lepjed meg! Lesznek nehéz beszélgetések, de ha mindketten akarjátok és felismeritek ezt a helyzetet akkor Sokkal erõsebben kerülhettek ki belõle. Viták nélkül nem mûködik egy kapcsolat hiszen éppen ez jelzi azt, hogy két egyenértékû ember ütközteti a véleményét. Ha sosincs ilyen, akkor az egyik ember mindig aláveti magát a másik akaratának és ez még akkor sem szerencsés hosszú távon, ha a békesség kedvéért teszi! Az már a temperamentumotoktól függ, hogy milyen formában (és hangerõvel)történik a véleménycsere. :-) Még valami. Ha valamivel komolyan megbántott a párod és õ ezt esetleg nem veszi észre, akkor ne várj azzal, hogy elmondod neki mert ha sokáig rágódsz, az megmérgezhet mindent. És fordítva, ha te érzed úgy, hogy megbántottad de õ ezt nem mondja, akkor ne szégyellj bocsánatot kérni tõle. Hiszen nem szándékosan tetted és szereted! Meglepetés. Fogas kérdés. Teljesen igaz, hogy nem a pénz számít. DE! Millió olyan helyzet van amikor szükséges. Te ismered õt. Indulj ki abból mit szeret? Te mit adnál neki szíved szerint? Valahogy próbáld meg közelíteni egymáshoz a kettõt. Esetleg süss, fõzz neki valamit amit szeret ha eddig nem tetted meg. Egy kirándulás sem mindig költséges, talán van a környéken olyan hely amit még nem fedeztetek fel. Sok sikert! :-)
A kérdező hozzászólása: Hát igazad van, és azt hiszem, tudom mit adok majd neki. Köszönöm szépen. :)

16 éves vagyok és 10 hónapja vagyok együtt a barátommal. A szüleim elég régimódiak, már nem vagyok szűz. De ezt még anyámmal se tudom megosztani . Hogy vezethetném fel nekik hogy kicsit enedhetnének a pórázon?

Legjobb válasz: Sajnos, ez nem megy másképp, csak úgy, ha leülsz velük beszélni. Kezdesz felnõni, már nem vagy kislány, ezt nekik is el kell fogadniuk, mást úgysem tehetnek. El kell kapnod egy jó pillanatot, amikor nem idegesek pl. munka, vagy más miatt, vagy ha valamikor éppen szóba kerül. Sajnálatos, hogy nincs köztetek ilyenfajta bizalom, ami pedig elengedhetetlen lenne.

Sajnos, ez nem megy másképp, csak úgy, ha leülsz velük beszélni. Kezdesz felnõni, már nem vagy kislány, ezt nekik is el kell fogadniuk, mást úgysem tehetnek. El kell kapnod egy jó pillanatot, amikor nem idegesek pl. munka, vagy más miatt, vagy ha valamikor éppen szóba kerül. Sajnálatos, hogy nincs köztetek ilyenfajta bizalom, ami pedig elengedhetetlen lenne.
Én nem ítéllek el és úgy gondolom, hogy ha te és a barátod igazán szeretitek egymást, akkor ebben sztem nincs semmi kivetnivaló 16 évesen. Nem tudom mennyire nem lehet velük errõl beszélni, de sztem csak akkor próbáld meg, ha úgy érzed, hogy tényleg van rá esély, hogy megértsenek.
A konzervatívság és a bizalom szerintem két külön dolog.
Nem értem, mit kell ennyire nyúzni ezt a szexuális témát (nem a kérdezõre értem, inkább a válaszolókra, nem csak ennél a kérdésnél, a többinél is.) Mintha a szüzesség valami kincs lenne.. Én azon voltam, minél hamarabb elveszítsem. (Ez lehet, hogy hülye hozzáállás volt, de ez volt...) 14 és fél éves voltam, 2 hónapja voltam együtt a barátommal, mikor összejött. És nem érzem úgy, hogy nem kellett volna, meg korai volt, sõt, örültem, hogy végre túl vagyok rajta. És nem sérültem sem lelkileg, sem testileg. Nem lettem nemi beteg, nem lettem kur-va, nem csúszott be idõ elõtt nem kívánt terhesség, mert NEM VAGYOK HÜLYE! Nem tiltani, meg ellenezni kell a szexet, hanem felvilágosítani idõben, helyesen a gyereket. Aki buta, felelõtlen, az 18-20 évesen is az lesz, és akkor is megtörténhet a baj. Ezen kéne elgondolkodni, nem azon, hogy "a 15-16 éves ne szexeljen"... 22, 5 N
egyetértek a 22:41-el Szerintem az, hogy valaki nem helyesli, hogy 16 évesen valaki szexuális életet éljen az még nem jelent konzervativizmust. Én sem helyeslem, pedig fiatal vagyok és nem vagyok prûd meg ilyenek. Egyszerûen van aminek helye van ebben az életkorban, van aminek nincs. Az meg, hogy 16 évesen lefeküdtél valakivel nem jelenti azt, hogy felnõtt lettél, vagy a pórázon engedni kellene, sõt...eddig kellett volna megszorítani...:-S Amúgy nem hiszem, hogy segítene a kapcsolatotokon ha elmondanád, hogy már nem vagy szûz...szerintem édesanyásat ez nem gyõzi majd meg arról, hogy te egy érett 16 éves lány vagy, akinek van felelõsségérzete. Kívülállóként arra, hogy nem vagy szûz annyit tudok mondani, hogy "s akkor mi van???" az nem jelent semmit, max erkölcsi téren... Amúgy pontosan nem értem én sem mit értesz azon, hogy engedjenek a pórázon. Ha ilyenekre gondolsz, hogy aludj a barátodnál, maradj kint éjfél után, akkor részemrõl ezt elfelejthetnéd (s ezeket mind érted tenném, nem ellened)... Ha beszélni akarsz anyukáddal kezd mindent az elején. s ha azt karod, hogy felnõttként kezeljenek akkor úgy is viselkedj. 21-L
Én 17 vagyok, de már 16 éves korom óta nem vagyok szûz. Konkrétan anyámmal errõl soha nem beszéltünk, de biztos sejti, mert fél éve vagyok együtt a barátommal, és szoktam nála aludni is. Anyu megengedte, és láttam rajta, hogy azzal a kérdéssel, hogy "Anya alhatok XY-nál?" egyértelmûvé vált számára, hogy nem vagyok már szûz.
utolsóval értek egyet. nem minden ilyen egyértelmûen korfüggõ! Amúgy meg sztem az egyenes út a legrövidebb, õszintén állj elõ a szüleidnek az érzéseiddel és a tényekkel. Mivel szeretnek, úgyis elfogadják, és ha nem értenek egyet, akkor se kell kétségbeesni, te mindent megtettél:)
Utolsónak igaza van, bízhatok a gyerekembe, de én sem tartom helyénvalónak a szexualitást 16 évesen, sem az együttalvást. Bár nem írtad konkrétan min kéne engedni, meg attól még hogy szexeltél nem leszel felnõtt nagylány sem... Ha azt akarod, hogy felnõttként kezeljenek viselkedj is úgy.
szerintem harapd el a pórázt ;)
Nem tudom!HA 16 évesen voltál olyan nagy lány, hogy lefeküdj valakivel, akkor ahhoz is legyél, hogy elmond otthon.Egy 16 éves még nem nagylány, csak egy tini, aki nem tud az anyja szemébe nézni, ha olyan dolgot tett, ami nem elfogadható szinten van.
Én csak azt nem értem, hogyha adott egy 16 éves, akinek megtörtént a dolog, de nem lett belõle probléma (nem csúszott be gyerek, nem szedett össze semmi nyavalyát), és nem igazán bízhat a szüleiben, mert nem lehet velük ilyenekrõl beszélni, akkor miért kéne kötelezõ jelleggel eléjük állni és elmondani? (Az más, amikor tényleg olyan a kapcsolat, hogy a gyerek mindent megoszthat, persze, mondja el... De ha nem várhat tõlük megértést, és okkal tart a reakciótól, akkor jobb, ha valaki mással osztja meg. Szerintem... Ha nem kívánt baj van, akkor nyilván be kell vonni a szülõket, mert mégiscsak kiskorúról van szó, de jelen esetben ez nem áll fenn.)
00:17 egyetértek... Mondjuk én sosem hasonlítottam magam máshoz, egyszerûen akkor történt a dolog amikor elég érett voltam már hozza, nem 16 évesen...:-S
Itt az a baj, hogy ahhoz, hogy 16 évesen ágyba bújjon valakivel már érett nõ, de ahhoz hogy a szüleinek elmondja már nem az. Én magamat nem tartom prûdnek, de 18 voltam, mikor elvesztettem a szüzességem.16 éves koromban még csak nem is járt az eszem a fiúkon... Amúgy innen indul a lavina... A 17 éves úgy gondolja, hogy pár hónap a 18 éves korig már nem számít és lefekszik valakivel. A 16 éves úgy gondolja, ha már 17 évesen megtette valaki, akkor az a pár hónap nem számít és õ is lefekszik valakivel. A 15 éves úgy gondolja, hogy talán az az 1-2 hónap nem számít, hogy 16 legyen, mert abban a korban sokan megteszik, hogy elvesztik a szüzességüket és talán nem késõ. A 14-13-12 éves lányok is ezt követik. Ezt valahogy nem találom elfogadhatónak.NEm véletlenül van sok általános iskolás terhes lány.Ezen talán el kéne gondolkodni. Ja!!Míg el nem felejtem!Ez ugyanúgy vonatkozik a másik nemhez tartozóknak is.
Na álljon meg a nászmenet! Én nem mondtam, hogy jobb vagyok mint más, mert vannak "elveim". Áldásom arra, akinek ez úgy jó, hogy 16 évesen, az akkori szerelmével...stb, mit bánom én, ki mikor veszíti el...csak megkérdeztétek, hogy talán "megkötöm a gyermekemet", prûd leszek, vagy zsarnokoskodni fogok, hogy ne ennyire fiatalon történjen meg vele a dolog...hát erre írtam, hogy mik az elveim, Ti meg erre kérdeztétek...én meg csak válaszoltam. Nem érzem magam többnek, egyszerûen én így gondolom helyesnek, sosem bántam meg. Attól mert Ti nem így gondoljátok nem vagytok jobbak vagy rosszabbak, kedves utolsó válaszadó nem is kell, hogy rosszabbnak érezd magad... mondjuk ez már eléggé eltér a tárgytól... A másik meg nem gondolom azt, hogy 16 évesen nem lehet szerelmes az ember fia-lánya, csak azért 16 évesen ne legyen olyan mint egy húsz éves...és gondolkozzon mielõtt csinál valamit. van akinek elég 10 hónap, van akinek kevés...kinek mi... Na üdv
21-L ez mind szép és jó, hogy vannak elveid, másoknak is vannak ezzel kapcsolatban, és különbözhetnek a tiedtõl, ettõl még nem rosszabb emberek mint te. Én 16 évesen veszítettem el a szüzességmet egy akkori barátommal, rá pár hónapra szakítottunk is. Majd összejöttem "a nagy Õ-vel", aki akkor volt 23 éves, és akivel azóta is együtt vagyunk. Most 21 éves vagyok, remélhetõleg már együtt is maradunk, tervezzük az esküvõt, már jegyben járunk. Attól, hogy szexeltem, mindig tisztességesen tanultam, dolgozok is, nemsoká megszerzem a diplomámat. Nem volt még nem kívánt terhességem, sem nemi betegségem, nem bújtam össze minden héten mással. Korán elveszítettem a szüzességem, mégsem érzem magam kevesebbnek veled és az elveiddel szemben.
Nem poénnak szántam, csak ha már így kibontakozott a téma, megkérdeztem... Egyébként válaszoltam már ide, az is le lett pontozva. Miért gondolod, hogy 16 évesen nem lehet szerelmes az ember? És milyen 2-3 hétrõl beszélünk, mikor a kérdésben 10 hónap szerepel? Nem tudom, miket kell megnézni, kinek milyen a kapcsolata, meg az élete, meg mi a fontos, nekem 16 évesen másfél éve tartott a kapcsolatom. Azóta eltelt majdnem 7 év, ezalatt voltak külön utak (majdnem 20 voltam a második szexuális partneremnél, szóval nem fekszem be mindenki ágyába, csak mert nem õrizgettem a szüzességem a végsõkig), aztán most itt vagyunk együtt 8 év után, egy gyerekkel, aki NEM a felelõtlenség eredménye volt, és nem idõ elõtt jött, hanem akartuk. Élhetsz abban a hitben, hogy ettõl Te több vagy, mert õrizgetted, meg "vannak elveid", és lenézhetsz másokat, akik nem olyanok, mint te, de attól még nem leszel értékesebb, csak úgy elmondanám. Én ismerek olyat, aki mindig hangoztatta, hogy majd az igazival, majd ha biztos, és különben is, érte küzdeni kell. Majdnem 19 volt, mikor megtörtént. Aztán azóta se tudja, kikkel, meg hányszor. Ezért érdemes volt tartogatni az igazinak tényleg.
09:55 Gondolom nagyon poénosnak képzeled magad! Figyelj, nem vagyok szûz és van egy fantasztikus párkapcsolatom. De nem 16 évesen kezdtem. Milyen elvekrõl beszélek? Arról, hogy nem kerülök valakinek az ágyába 16 évesen, hogy nem szexelek felelõtlenül 2-3 hét után, akármilyen "szerelmes" vagyok, hogy nem leszek egy férfi játékszere sem, hogy fontos a szeretkezés érzelmi háttere (hú most milyen meglepõ és prûd dolgot mondtam), fontos nekem, hogy az az ember akivel lefekszem egy olyan ember legyen akiben bízhatok, akire számíthatok, akinek nem "csak" egy vagyok a "sok" közül...aki tisztel (na tessék még egy prûdség)...tudod ezek az elveim, amik már akkor is megvoltak...mondjuk tudom, manapság nem "divat" ezeket a dolgokat számba venni, csak néhány maradi ember teszi... (csak megsúgom nézd meg ezen emberek párkapcsolatát és hasonlítsd össze azzal akinek ezek a dolgok nem fontosak) Na minden jót:) 21-L
Nem az a lényeg hány évesen kezd nemi életet. (Azért ne 12 13 évesen) hanem az hogy tudja milyen a felelõsség teljes szex hogy védekezni kell normálisan és az hogy ne egyik ágyból be a másikba ki mászkáljon. Ha 16 évesen lefekszik a barátjával de tudja hogy óvszert kell használni és két nap múlva nem hentereg mással akkor nem lesz semmi baj. Én is 16 voltam és nem érzem magam ezért kevesebbnek. Fõleg hogy nekem õ lett a férjem.
Bizonyísd be nekik hogy teljesen megbízhatnak benned. Ülj le velük és mond el nekik õszintén mit gondolsz és mit érzel. Õk a szüleid és ha szeretnek akkor meg kell érteniük. Én is 16 éves voltam mikor elvesztettem a szüzességemet de attól nem lettem rossz ember. Ez nem ettõl függ. Azt azért remélem tudjátok hogy védekezni kell ha nem akartok bajt. Légy õszinte másképp nem fog menni.
Adjátok még a lovat a tinik alá...szuper! Nyilván ebben a korban már nem tabu a szex szó, de azért ne akarjuk már õket ebben a témában felnõttként kezelni!Gyerekek még!!!! A 18 éves korba ez is beleszámít.Nem csak az iratok miatt lesz valaki nagykorú.
És akkor még mindig szûz vagy? Vagy milyen elvek....xD
Szerintem nem kell azzal jönni, s mindenre azt a magyarázatot adni, hogy "a mai lányok korábban érnek"...jó, hogy ezt így mindenre rálehet húzni...amúgy 17 évesen nem is csodálom, hogy ezt mondod, hogy "korábban érnek" mert akkor legalább te is beletartozol az "érettek" közé. Amúgy igen, testileg talán hamarabb érnek a lányok 13-14 éves lányok annyira fejlettek, hogy én 18 évesen nem néztem úgy ki, de a felelõsségtudat, a mentális érés, az érzelmi dolgok messze nem ott vannak mint egy felnõtt embernél. Én sem fogom a gyermekemet zsarnokként nevelni, de értékeket fogok helyesnek tartani, melyekre rávilágítok az évek hosszú ideje alatt. Természetesen a szex sem lesz tabu és olyan dolog amirõl nem beszélek...tiltani sem fogok...de az elvet, hogy a szexualitásnak késõbb van helye fenntartom. Mindezt azért írtam le, mert én vagyok a 21-L akit emlegettetek, szóval nem vagyok egy prûd...nekem is volt kapcsolatom 16 évesen, ami azóta is tart...tudom milyen:) De már akkor voltak elveim amik fontosak voltak és ezek megmaradtak... Bocs az offért
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 23:27 Kedves kommentezõ 17 éves lány! :) Fiatal korod ellenére nagyon jól látod a dolgokat és azt hiszem itt te írtad le legjobban a "frankót". Bizony 10 hónapja vannak együtt. Boldog párkapcsolat. Szeretik egymást. Védekeznek. Akkor miért lenne probléma, ha egymással vesztik el a szüzességüket, s élnek nemi életet... Nem értem én sem. Illetve azt sem értem, hogy miért támadják ennyien a kérdezõ lányt. Hogy nagylánynak érzi magát..stb. Én is 16 évesen veszítettem el a szüzességem, ráadásul egy nálam 10 évvel idõsebb férfival. Ez a férfi ma már a férjem. Anyukámmal nagyon jó volt már akkor is a kapcsolatom. Mindent megbeszéltünk. Elmondtam neki, mikor megtörtént a dolog, s õ egyáltalán nem akadt ki. Annyit mondott, hogy ha szeretjük egymást, és odafigyelünk, h ne essek teherbe, akkor neki semmi kivetnivalója abban, h én a barátomnál alhassak hétvégente. Azt hiszem, nyugodtan elmondhatod anyukádnak. Nem kell úgy nekiülni, és bejelenteni... Csak, mikor együtt vagytok, épp teregettek, vagy bármit csináltok közösen...tereld a témára a szót... majd mond el neki. :) üdv. 23 éves nõ
Nem értelek benneteket. 10 hónapja van együtt a barátjával, ugyan miért elítélendõ az, ha lefeküdt vele? Ma már a lányok korán érnek, úgyhogy, azt mondom inkább becsülendõ, hogy vártak jópár hónapot. Õ sem azt mondta, hogy ettõl nagylány lett, csak annyi volt a kérdés, hogy hogyan tudná megbeszélni az édesanyjával. Én 17 éves vagyok, az anyukám tudja, hogy már nem vagyok szûz - õ volt az elsõ, akinek elmondtam. Bizalmas a kapcsolatunk, és nem gondolom emiatt, hogy õ esetleg "szabadabban" nevelt, rossz anya lenne. Mindent elmondok neki és hallgatok a tanácsaira, sokkal normálisabban viselkedek mint néhány korombeli konzervatív családban felnevelt lány. Amit meg a 22:50es 21éves lány írt, miszerint a pórázt eddig kellett megszorítani... Szerintem pont az ellenkezõjét érték volna el - lázadt volna. Én úgy fogom nevelni a gyermekeimet (akik természetesen nem mostanában fognak születni, ugyanis védekezünk a barátommal), ahogy anyukám minket. Jó kapcsolatot szeretnék velük. Nem zsarnokoskodni. Persze a határokat meg kell szabni, de az nem ott kezdõdik, hogy ne feküdj le a barátoddal évekig, csakmert 16 éves vagy. 13-14 évesen persze korai lenne.
Akkor ne mondja el.

15 éves lány vagyok. Csak 3 hónap múlva leszek 16. A barátommal már 11 hónapja együtt vagyunk. És Õ már akarja. Én pedig úgy gondolom hogy ez még korai. Õ 1 évvel idősebb nálam. Nem korai 15-16 évesen elveszteni a szüzességem?

Csak komoly válaszokat kérek.

Legjobb válasz: Szia:)én 16 évesen vesztettem el a szüzességemet!És nem bántam meg...ugy éreztem felkészültem rá!! Ha nem vagy kész rá,akkor semmiképp ne tedd meg...bár 11hónap az már szép idõ:)És biztos szeret a párod:)

ha még nem szeretnéd, akkor ne mennj bele. és ez a szabály az egész életedre szóljon. a testi együttlét alapja, hogy MINDKÉT résztvevõje élvezze és akarja. ha az egyik nem akarja, akkor azt a másiknak el kell fogadnia.
Szia:) én 16 évesen vesztettem el a szüzességemet!És nem bántam meg...ugy éreztem felkészültem rá!! Ha nem vagy kész rá, akkor semmiképp ne tedd meg...bár 11hónap az már szép idõ:) És biztos szeret a párod:)
Pettingeltek már? Mert ha nem akkor akár azzal is húzhatjátok.
Ha feltetted a választ, akkor nem vagy magadban biztos. Amíg nem vagy magadban biztos, ne tedd meg!Nem maradsz le semmirõl, meg vár téged. :) L, 18
szia bár én pasi vagyok, szal neked több vesztenivalód van, így nemtudom mennyi ér a véleményem.... én 15 évesen vesztettem el... utólag úgy érzem korai volt, de nem bántam meg.. azért nem mert szerettem a lányt... ha szereted, és szeret, akkor óvatosan belekóstolhattok... de sztem elõször csak pettingeljetek... légy jó
ahogy érzed, nem baj nem általánosítható, meg azaz 1 év sem ér semmit neki, ugyanannyi
szerintem nem korai ennyi idõsen elveszteni a szüzességed, de ezt csak te érzed.ha azért feküdnél le a barátoddal, mert szereted és már késznek érzed magad, akkor nyugodtan tedd meg.Az fontos, hogy azért ne tedd meg, mert Õ akarja. Ha egy kicsi kétséget is érzel, akkor várj, az elsõ sex komoly nyomot hagy az emberben, de 15 évesen ha szereted a barátod és õ is szeret, akk simán mehet a dolog! remélem hogy tudtam segíteni. B/16
Ha nem akarod, ne feküdj le vele. Nem számít, hogy mennyi ideje vagytok együtt, te nem tartozol neki azzal, hogy lefeküdj vele, pláne nem, hogy odaadd a szüzességedet. És hogy korai-e? Igen, szerintem korai. Gyerekek vagytok még, de nagyon - hiszen azt se tudjátok még, hogy mit akartok, és hogy egyáltalán akarjátok-e. 18 év alatt korainak tartom - de mindenképpen korainak tartom akkor, ha nem vagy biztos benne, hogy tényleg akarod, igazán akarod, életkortól függetlenül. Lehetnél akár 30 éves is, akkor is azt tanácsolnámn, hogy amíg nem akarod mindent elsöprõ vággyal, hogy már a falra mászol tõle és tényleg nem bírod ki holnapig, annyira kívánod a fiút itt és most, addig korai, addig csak a kíváncsiságodat elégítenéd ki vagy a fiúnak engednél, ami meg NEM INDOK A SZEXRE.
Szijjja..=) ha szereted és úgyérzed h szeretnéd..csak abban az esetben tedd meg..=) ha nem szeretnéd még..szerintem a párod biztosan megfogja érteni..=)elvégre 11hnapja vagytok együtt..:D ha eddig tudott várni=) szerintem 1-2hnap már nem fog akadályt jelenteni számára..=) én sem rendelkezek nagy tapasztalattal..de én úgyérzem amit kell, hogy tudjak azt tudom..=) és szerintem nálad sem ez a probléma.. tehát..készüljj a te tempódban..;) biztosan jó lesz majd..=) sok sikert.. Puszii=)
Én nem tartom korainak ennyi idõsen (habár én 19 évesen még szûz vagyok), de a kérdésedbõl érezhetõ számomra, hogy te korainak érzed, ezért szerintem ne tedd meg. Nem attól függ, hogy mi mit gondolunk. Van, aki még 17-18 évesen sem kész az elsõ alkalomra. És tényleg az elsõ meghatározó. Ha nem pettingeltetek, akkor kezdjétek azzal, és majd érzed, hogy mikor történhet meg az elsõ alkalom.
neked kell eldönteni hogy korai e! ezt más nem mondhatja meg ahogy érzed!! én 15 évesen veszitettem le sztem nem para ;)
Ne a korodhoz kösd, ne ahhoz, hogy mióta vagytok együtt. Az érzelmeidhez, a szellemi érettségedhez, felkészültségedhez.
Kérdésben a válasz, ha korainakérzed, akkor nem! Elsõ alkalom csak egy van, a rossz emlék pedig a következõ kapcsolataidra is kihathat. Ha pedig a barátod emiatt elhagyna, akkor örülj, hogy megszabadultál tõle!
Szerintem ha már a kérdést feltetted, az is bizonyítja, hogy nem vagy biztos magadban, azaz nem akarod 100%-osan. Ha pedig nem akarod teljes szíveddel, felesleges belefogni, mert nem lesz olyan, amilyenre vágysz..és az elsõ élmény örök élmény! Sok sikert!

Mit lehet tenni? Barátommal majdnem 16 hónapja vagyunk együtt.Õ 20 éves, én 16.A mamája nem engedi, hogy nálam aludjon.

Jó lenne ha engedné,de hallani sem akar róla..16 hónap alatt eddig 3x aludt nálam kb. A magyarázata az,hogy "nem vagytok élettársak,hogy együtt aludjatok,és mivan ha gyerek lesz"..

Legjobb válasz: Szerintem sem a fiúval gondja, hanem a te életkoroddal. Én azt javaslom, hogy ülj le a hölggyel beszélgetni a fiával együtt és mondjátok el, hogy védezkeztek, nem kell aggódnia. Egyébként a hölgyet is meg tudom érteni. Jó nagy gáz lenne, ha teherbe esnél ennyi évesen. Az a te és a párod életét is tönkretenné. Persze, van aki felelõsségteljes, de sokan a te korodban még nem azok. Mennyire ismer téged a barátod mamája (édesanyja vagy nagymamája?).

Szerintem sem a fiúval gondja, hanem a te életkoroddal. Én azt javaslom, hogy ülj le a hölggyel beszélgetni a fiával együtt és mondjátok el, hogy védezkeztek, nem kell aggódnia. Egyébként a hölgyet is meg tudom érteni. Jó nagy gáz lenne, ha teherbe esnél ennyi évesen. Az a te és a párod életét is tönkretenné. Persze, van aki felelõsségteljes, de sokan a te korodban még nem azok. Mennyire ismer téged a barátod mamája (édesanyja vagy nagymamája?).
Honnan tudod, hogy idõsebb korodban sem engedné? Beszéltetek már errõl? Neki azzal vannak en bloc fenntartásai, ha valaki házasság elõtt szexel?
a nagymamájával él?...én sajnos rájöttem arra hogy idõseknél a magyarázkodás szinte eredménytelen!(tisztelet a kivételnek a ki képes felfogni az újabb dolgokat) szerintem ezalól csak a kibújás lehetséges...mondja h elmegy bulizni vagy egyszerûen mondja meg h neki már nem dirigálhat(ahogy olvastam félti a fiát tehát kitenni biztos nem fogja) de egy 20 éves férfi már tudja mit csinál...
Szerintem az a problémája, hogy te még 16 éves vagy, és ha netán becsúszna valami (egyik védekezési módszer se 100%-os), nem vagytok annyira felnõttek és önállóak, hogy el tudjátok tartani magatokat. De szerintem le kéne ülni vele megtárgyalni, hogy tulajdonképpen hogy tudtok dûlõre jutni, megnyugtatni, hogy felelõsségteljesek vagytok.
20 évesen nehogy már a nagyanyja mondja meg, hogy mit csináljon... Fogja magát, és menjen.
Ha fontos vagy a barátodnak, akkor ne legyen nyámnyila alak, hanem menjen el dolgozni, és függetlenítse magát a prûd nagyanyjától. nehogy már a nagyanyja dirigáljon egy fiatal felnõtt ffinak, ezen nevetnek kell. elmegy szépen melózni, kivesz egy kis garzonlakást, és no problemo.
lehet csak téged nem kedvel a nagyija? Vagy egyik nõt se kedvelné, mert fél hogy elszedik tõle az unokáját, és majd elmegy és magára marad? A nagyijának kéne valami kedves pasi, és a fiúnak is dolgozni kéne, vagy esetleg fõiskolás és ezért nem tudja magát eltartani? A gyerek szülei hol vannak? Szerintem nem a sráck éri ki a nagyi véleményét, . hanem inkább a nagyi akarja õtbeszabályozni, õ meg sajna kénytelen belemenni, mert tudja h hálával tartozik, mivel õ az aki vigyáz rá és eltartja. Hát ha meg már nem vagy szüz ésm áskor is feküdtél le vele akkor tök mnidegy szerintem, mert a gyereket tényleg meg lehet csinálni nappal is, akár még a fürdõben is.
Üzenem a párodnak, hogy álljon a sarkára. 20 éves, az istenért! Egyrészt valóban elmehet melózni mert 20 éves férfiként már nem kell, hogy a nagyja lássa el a nyugdíjából. Másrészt ha egy kicsit önállóbb lenne és kiállna magáért, fogná magát és közölné a nagyival, hogy szereti, és megérti, de sajnálja, a mai estét nálad tölti. Elmegy aztán jólvan. A nagyi pár nap felháborodás után meg lenyugszik, nem fogja kidobni az utcára az unokáját. Nem értem, hogy egy 20 éves ffi mért függ ennyire a nagyanyjától. Engedély ahhoz, hogy elmehessen, nevetséges, ne haragudj..:)
Megértem a nagymamáját. Egyébként jó, ha tudsz arról, hogy a védekezés nem 100%-osan véd a terhesség ellen. Az óvszer pl. 88-90%-os hatásfokú. A tabletta 100%, de csak akkor, ha nem felejtik el bevenni... Nem tudok jó megoldást a problémára. Nektek biztosan nagyon hiányzik a szex... Egyébként attól, hogy 9-en kútba ugranak, nem kell a 10. számára is az legyen a normális.
A párod dolgozik egyébként? Jó lenne, ha nem tartanák el, szóval én azt mondom, suli mellett is lehet dolgozni (én is egy példa vagyok rá), megjegyzem, ha õ nem próbál önállóan lábra állni, akkor joga van bizonyos dolgokba beleszólnia annak, akinek a pénzébõl él. Szóval ha a párod függetlenedne a mamától, akkor a mama nem szólhatna bele, max. csúnyán nézhetne. Amúgy az is lehet, hogy fél egyedül maradni tartósan, fõleg, ha nincs más otthon, ez nehezebb ügy, lehet, hogy én is félnék bizonyos kor után, ha nem szoknék hozzá tartós egyedüli élethez is. Valahogy biztonságot ad az embernek, ha tudja, hogy nincs egyedül a lakásban. Próbáljatok egyrészt beszélgetni vele, közös programot csinálni akár, elmenni közösen színházba, nem tudom, és a párod meg függetlenedjen, amennyire tud, ne tartassa el magát, 20 éves, felnõtt.
hogy ha valaki a 20 éves unokáját ilyen szinten a hatalmában tartja, az nem normális, akkor sem, ha õ tartja el. az ugyanis kötelessége (amennyiben az illetõ még tanul), az ilyen fajta rátelepedést viszont már rátelepedésnek, zaklatásnak, személyes szabadság korlátozásának hívják. láttad a psycho címû filmet? 20 évesen nagykorú, SENKI se korlátozhatja ha valamit meg akar tenni (pl nálad aludni). akkor se ha õ tartja el. ha mégis ezzel az eszközzel él, az nagyon csúnya zsarolás. nem fog tetszeni amit most írok, de ha a 20 éves párodat ez nem zavarja különösebben - legalább annyira, hogy tesz valamit ellene - akkor hagyd ott, mert egy igen súlyos függõségben él a nagyanyjától- és ez már pszichiátriai kategória.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.barátom még tanul, de dolgozik.próbál függetlenedni.igazából csak annyiban függ tõle, hogy õ tartja el.a mama tényleg fél attól, hogy egyedül marad:S próbálkozunk a beszélgetéssel, hátha történik valami.aki pedig azt írta, hogy megérti a mamát, és hogy semelyik védekezési mód sem 100%os, higyje el, mi is tudjuk.és nem vagyunk felelõtlenek.
Véleményem szerint kerek perec meg kéne mondania a párodnak hogy mi a helyzet és ha kell akkor szükség van aroganciára is...az én nagymamám is rettenetesen elviselhetetlen...állandóan azon aggódik hogy mit gondolhatnak a szomszédok...undorító ez a viselkedés...ezért nem tisztelek egyetlen egy öreget sem a koráért...én azt az idõset tisztelem aki tud tanítani az élettapasztalatával és a bölcsességével...az ilyen nagyszülõ nem ilyen..értetlen..ostoba...röhejes...lehet hogy a kor hibája amiben õ felnõtt de az a saját hibája hogy nem képes kezelni a változásokat...érdekes módon másik nagymamám teljesen normális..megértõ és hihetetlenül kedves és mindenben jót akar... Szóval szerintem álljon/álljatok elé és mondjátok meg mi a helyzet...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) aranyosak vagytok.igazatok van teljesen, hogy gyereket nappal is lehet csinálni.teljesen független a napszaktól.csak nem értem, hogy ez miért jó neki:( tönkretesz minket teljesen.én már nagyon nem bírom, és nem tudom, h tényleg mit lehetne tenni:(
gyereket nem csak akkor lehet csinálni, ha együtt alszotok, hanem akár fényes nappal is, megvan az simán egy fél óra alatt :) lehet, hogy a mama szégyelli bevallani, hogy félne otthon egyedül maradni éjszakára?
A kérdező hozzászólása: erre mi is gondoltunk.õt az nem érdekli, hogy tényleg felelõsség teljesek vagyunk..igazából nem tudom milyen hatással lenne rá egy beszélgetés..:S
A kérdező hozzászólása: ismer eléggé..szerintem a beszélgetés lesz a megoldás.már ha van erre a helyzetre megoldás..:( lehet tényleg fiatal vagyok, de tudja, hogy védekezünk, és van bennünk felelõsség tudat.egyébként ha idõsebb lennék, akkor se engedné..szóval nem értem:S
A kérdező hozzászólása: amúgy a nagymamája.
A kérdező hozzászólása: mert õt alapból az zavarja, hogy velem aludna..maga a gondolat..
A kérdező hozzászólása: meg ugye azis, hogy a barátom nem otthon aludna.
A kérdező hozzászólása: hát a bulizás se lenne rossz.de ha bulizni megy (nagyon ritkán engedik) akkor is legkésõbb reggel 8ra otthon kell lennie..tegyük fel elengedné bulizni, és nálam aludna, akkor már reggel fél 7kor elkellene indulnia haza..szóval sehogy se jó:S
nemteljesen értem. 20 évesen kikéri a nagyanyja engedélyét abban, hogy mikor hova megy és mit csinál? szerinted ez normális...?
A kérdező hozzászólása: alapjában véve nem az.de a nagyanyja tartja el..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ:) igen, tényleg nemtudják elviselni a változásokat:S de remélem õ el fogja:S ez az elé állunk dolog jó, de majd meglátjuk mi sül ki belõle:S:D

Én, és a barátom hamarosan 3 hónapja hogy együtt vagyunk, ő úgy érzi hogy nem teszek meg mindent a kapcsolatunkért. Én 15 a barátom pedig 16. Mit gondoltok?

(L/15) a barátom pedig 16. pedig igen, csak ő apró boldogokon kapja fel a vizet ( pl. :egy napig nem találkozunk, mert a szüleim úgy vannak vele, hogy nem minden nap a csavargásé) és ő ezt nem tudja kezelni. Most pedig azzal állt elő, hogy majd ő is azt adja, amit én. Mit tegyek?

Legjobb válasz: szakíts vele. majd lesz egy normális barátod is :)

szakíts vele. majd lesz egy normális barátod is :)
A kérdező hozzászólása: de az a baj, hogy nem akarom elveszíteni mert szeretem :(
Ha õ nem tudja elfogadni, hogy néha szeretnél a családoddal is lenni, akkor nem szeret téged igazán. Nagyon gyerekes felfogás ez, hogy "na majd visszakapod". Beszélj vele, és egyezzetek meg abban, hogy egy héten X napot a családoddal, barátnõiddel vagy, a saját dolgaidra koncentrálsz, a többi napot meg vele töltöd, ÉS ez nem azt jelenti, hogy nem szereted. Ha nem tudja ezt elfogadni, akkor nem passzoltok egymáshoz, inkább szakíts vele, minthogy állandóan veszekedjetek, vagy hogy az õ kis hisztijeit tûrjed.
Én és a barátom különbözõ városban lakunk, hetente maximum kétszer ha látjuk egymást. Szerintem ti azzal az egy nap kihagyással szerencsések vagytok :) Nem kellene ezen ennyit hisztiznie
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a tanácsod bejött nem mentünk szét, megértette a lényeget, mait mondani szerettem volna neki. :)

Szülők ti meg engednétek, hogy a lányotoknál aludjon a barátja? (7 hónapja vannak együtt, a lányom 16 éves a barátja meg 18, nagyon jól ki jönnek egymással, meg mi is vele, ugyan ez a fiú szüleivel a lányommal nagyon rendesek!

Legjobb válasz: az én nõvérem a barátjával eggyüt alszik,igaz ebbõl már házasság lesz és pap növendék a barátja (ha valakinek beugrik hogy hoppá papnak nincs felesége az a római papoknál van,õ görög katolikus pap lesz nekik lehet)

én azzal a feltétellel engedném, hogy legyen náluk gumi. onnantól kezdve rájuk kell zárni éjszakára az ajtót azt' csókolom. ha belegondolsz a két család kedveli egymást. szóval baj nem lesz. csak védekezzenek. és kultúrált helyen szerelmeskedjenek. L/19
az én nõvérem a barátjával eggyüt alszik, igaz ebbõl már házasság lesz és pap növendék a barátja (ha valakinek beugrik hogy hoppá papnak nincs felesége az a római papoknál van, õ görög katolikus pap lesz nekik lehet)
Te most a szülõ vagy és ez a véleményed vagy a fiú? Ha a szülõ vagy és ilyen a véleményed akkor engedd.
Én is megengedném valószínûleg, teljesen egyetértek a korábbi véleményekkel. Szerintem is megteszik ha akarják, akkor is ha a szülõ nem akarja. Különben meg lehet hogy tényleg csak aludni szeretnének.
Szerintem engedd meg neki, 7 hónapos kapcsolat ilyen korban szerintem azt jelenti, hogy mindketten érettebbek az átlagnál. Ha szeretkezni szeretnének, ígyis-úgyis meg fogják tenni. Ha csak egyelõre együttaludni, az is teljesen elképzelhetõ (tapasztalat, lejjebb kifejtve). Ha engeded az együttalvást, és lefekszenek egymással, akkor elég nagy az esélye annak, hogy a lányod veled osztja majd meg elsõként, ami eléggé meghatározza a kapcsolatotok jövõjét! Ha te nem akarod, hogy megtegyék, de megteszik, ne érezd, hogy ez miattad történt, mert ahogy mondtam, ha õk meg akarják tenni, megteszik a szülõk engedélye nélkül is! Ha nem engeded az együttalvást, a lányod lehet, hogy eltávolodik tõled, akár szexelni akart, akár tényleg csak együttaludni. Én többek között emiatt nem vagyok már jó kapcsolatban a szüleimmel, mert sosem engedték, hogy együtt aludjunk, sosem oszthattam meg velük, hogy épp mi történik a kapcsolatunkban, mert túlságosan féltettek és korlátozni akartak. Pedig én 17 voltam amikor elõször együtt akartam aludni a barátommal (3 hónap együttjárás, 3 év barátság után), és tényleg kezdetben csak aludni.. Kéthetente 1x együtt is aludtunk a szüleim tudta nélkül, és csak 5 hónappal késõbb feküdtünk le.. 20/L
Én megengedném nekik. Osztom a többiek véleményét, inkább otthon történjen meg ágyban, párnák közt, mint egy diszkó vécéjében... Elõtte érdemes beszélgetned a lányoddal, a fogamzásgátlás lehetõségeirõl. (Ismerõs anyuka mindent megbeszélt az akkor 16 éves lányával, még azelõtt elkezdte szedni a lány a fogamzásgátlót, hogy megtörtént volna az elsõ. Õk egy nagyon szép 4 éves szerelem után szakítottak.)
Nekem lányom lenne:D 1hónap után engedném...:D amúgy még régebben volt bnõm, 19voltam, õ 15. És nálam aludt mindig:) nemvolt semmi gond sose! Mindig védekeztünk is:)
persze. ha dugni akarnak nem kell ahhoz egymásnál aludni. és mennyivel lenne jobb egy bokorban, az erdõ szélén?
Igen:)
Igen, de mondd meg neki, hogy szeretkezni még talán korai lenne. Csak az a gond, hogy ha elõszörre ezt meg is állják, az együtt alvás után 1 hónapon belül lesz ott más is.
Most szilveszterkor mi lesz? 9 hónap azért már elég sok!
Hurrá! Öt hónap múlva beírod, hogy 14 hónapja vannak együtt? Ez most valami hülye teszt a részedrõl? Lehet, hogy már réges-rég túl lesznek a szex kezdeti lépésein, de majd még mindig nem alhatnak együtt(nem szexrõl, alvásról beszélek), hogy egymást átölelve alhassanak el, illetve az mellett ébredhessenek, akit szeretnek. Ez az év vicce lesz a családotokban :D
Ha megbíznak egymásban, meg a szülõk is a a fiúban simán. Inkább egy olyan emberrel veszítse el a lány a szüzességét, akit szeret, nem igaz? Fél évesesnél hosszabb kapcsolat ilyen korban szuper, és ha még most tervezik, valószínû együtt is fognak maradni. Szerintem beadhatod a derekad es egy korábbi hozzászólónak igaza van, nagyon jót tesz egy gyereknek ha a szülõvel mindent meg tud beszélni, akár a kényesebb témákat. Finomaneg is lehet kérdezni a lánytól, hogy mik a szándékai. Ha van köztetek bizalom, el fogja mondani és ha megérted a legjobb anyának fog tartani. Légy vele nyitott, õszinte és megértõ. Nevelõ, de nem (feltétlen) tiltó. Hosszútávon mindkettõtöknek így jó. Neked azért, mert tudod, hogy éjszaka hol van a lányod, tudod, hogy kivel veszti el, (ha egyáltalán elakarja), jobb lesz a kapcsolatotok es nem fog hazudni. Sok sikert!
Szerintem a kiscsaj már nem szûz, de ha az is akkor mondjuk ma estig. :) Amúgy meg gondold magadat a lányod helyébe! Te ilyen fiatalon mit akartál volna? Azt hogy a szüleid segítsenek és jófejek legyenek, vagy hogy tiltsanak mindent? Ha a lányodat rendesen felvilágosították akkor semmi gond nem lehet!
nekem 15 évesen is megengedték, és kb fél éve voltunk együtt az akkori szilveszterkor, ilyenbõl nem volt gáz nálunk soha, anyámmal lakok amúgy 20L
igen. Inkább nálunk aludjanak (mert akkor lelõhetem a srácot) mint a fiunál aki lehet, hogy este baltás gyilkos.
szerintem ha errõé kérdez a lányod akkor csak szimplán nyomj a kezükbe egy csomag óvszert, kacsints rá, és menj el otthonról, és úgy 8-10óra múva mennj haza.ha ez többször megismétlõdik, és rájönnek az idõre akkor tudnak készülni hogy akkor megy hozzá az ember, és minden oké.mindig tudni is fogsz róla amikor eggyütt vannak, mert az ingyen óvszerért, cserébe mindig tájékoztatni fog.
Megengedném.
Még mindig nem engedted meg nekik?(A kérdés ismételt kiírásából ítélve, nem.) Ne aggódj, a lányod már biztosan nem szûz.
igen. ha sexelni akarnak akkor így is úgy is fognak.... és inkább nálatok tegyék mint egy vadidegen 'haver' autójának hátsóülésén, nem?
Meg ! Ha azt akarnák azt máshol is megtehetik !
meg hát
9 hónap, jézusom :D :D :D tuti nem szûz már
Akkor már mindenórásak? :)
A kérdező hozzászólása: 9 hónapja vannak már együtt! :)
Engem anyukám 15 évesen engedett elõször fiúnál aludni, mikor 4 hónapja voltunk együtt. Mégis vártunk még a szexszel még fél évet... Ahogy írta már más is, ha le akarnak feküdni egymással, akkor akármikor megtehetik, nem kell ahhoz éjszakának lenni. Úgyis érzik, hogy mikor van itt az ideje..
Én is 16 voltam, mikor összejöttem a barátommal, Õ pedig 18. Mi 9 hónapja voltunk együtt, mikor elõször nálunk aludhatott a barátom, de mivel a húgommal közös szobám van, így nem alhattunk együtt... Én kiosontam mellé éjjel, de csak pár órára, mivel a hallban aludt, ahol mindenki átjár... Aztán 1 éve voltunk együtt, mikor szilveszteri buliba mentünk, és akkor is nála aludhattam, de nem úgy, hogy külön megkérdeztem, hanem egyértelmû volt, hogy nem megyek haza a buliból... Akkor feküdtem le vele. De késõbb sem soha azért szerettem volna Vele aludni, mert szexelni akartunk, hanem mert annyira jó dolog a karjaiban elaludni. És igazából már 20 éves múltam, 4 éve vagyunk együtt, és még mindig nem alhatok nála bármikor... Kb 3 havonta egyszer engedik meg, hogy ott aludjak nála, de akkor is egy csomó veszekedés árán, hogy mégis miért akarok ott aludni. Ezt túlzásnak tartom, egyrészt a 20 évem miatt, másrészt az eltöltött 4 évünk miatt. Szerintem ha látod a fiatalokon, hogy tényleg odavannak egymásért, ha megbízol a srácban és a lányodban is, ha úgy látod, lehet jövõje a kapcsolatuknak, akkor nyugodtan engedd meg. Engem már teljesen tönkretesz lelkileg, hogy a szüleim mennyi mindent nem engednek meg, és csak annak köszönhetem, hogy a barátom velem maradt, hogy annyira szeret... De a lányod korában folyamatosan rettegtem, hogy mikor hagy el amiatt, hogy a szüleim mennyi minden nem engednek meg nekem, és teljesen ki voltam készülve ettõl. 20/L
sztem beszélj a lányoddal, hogy a szex még korai, és csak úgy engeded ha az nem lesz
Igen. Anyu nekünk 5 hónap után engedte, a srác 19 én 16(najó és fél) voltam. Nagyon jól kijöttünk... aztán az egyetem mindent elrontott... Ha tiltjátok, megtalálják a módot rá. Ha nem tiltod, van esély rá, hogy ha baj van, hozzád fordul, nem csinál hülyeséget.
az én anyukám már 2 hónap után engedte hogy együtt aludjak a barátommal, pedig nem az a hú de engedékeny szülõ. de látta, hogy nagyon nagyon szeretjük egymást, meg is bízott bennem. és nem is szexeltünk az elsõ 3 együttalvásnál. én és a barátom, már 2 éve együtt vagyunk, most 18 évesek vagyunk :) semmi gond nincs az együttalvásnál, ha az a két ember szereti egymást
Jo eg!! ti hol eltek? Ha a kerdezo egy anyuka, akkor igazan szegyenlheti magat, hogy ilyet meg meg is mer kerdezni tobb vadidegentol!!! Anya vagy, a te lanyod, nemtudsz donteni? Beszel meg a paroddal! De gondoljal mar bele: 7 honap, az semmi, 16 eves lanyod van, ha baszhatneka van akkor csinalja ahol eppen akarja, de te meg szabadutat is adsz neki? gyerekek meg, akarmikor teherbe eshet a lanyod, gondolkozz picit! De a te lanyod, te szulted, lasd el az unokadat is, ha ennyire kedved van hozza. Egy anyuka, akinek 17 eves lanya van, es akinek a lanya 1 eve jar a baratjaval, es aki nemengedi meg, hogy egyuttaludjanak!!
Engedd meg különben azt fogja hazudni, hogy a barátnõjénél alszik és inkább a lányod alszik ott a fiúnál.
21:52-es ez az!!! "16 eves lanyod van, ha baszhatneka van akkor csinalja ahol eppen akarja, " csinálja csak egy kocsma wc-jében, vagy a suliban a szertárban. és igen, basszon az a gyerek, ne szeretkezzen azzal, akit szeret! én nem értem az iróniát, vagy ilyen beszûkült és buta vagy? egy lányos apa
21:52es te pont az a szülõ vagy, aki azt hiszi, hogy hú de jól neveli a gyerekét, de hidd el, hogy a lányodat már rég "megbaszta" a pasija, és nem mondja el neked. köszönheted annak hogy egy ekkora barom vagy
#16-os, te szerencsétlen. Ezt te sem gondolhatod komolyan. Akkor át se engedd hozzá, hiszen nap közben is lehet szexelni. Sõt, a fiú se mehessen hozzátok. Csak és kizárólag közterületen találkozzanak, ahol legalább 4-5 ismeretlen vagy ismerõs ember látja õket. Gondolkodj már egy kicsit... Ha szexelni akarnak, szexelni fognak. Az meg rajtad múlik, hogy hagyod, hogy ezt egy kényelmes ágyban, higiénikus körülmények között teszik meg, vagy egy erdõben, esetleg a kocsma WC-jében (persze, a te lányod oda sem jár... gondolod te). Ráadásul 17 éves. Nem azt mondom, hogy elkésne, ha nem vesztené el a szüzességét, mert nyilván nem, de azért annyira már nem is korai (felnõttként mondom, nem vagyok tini én sem). Vigyázz, nehogy túlzásba ess a nagy tiltogatással, mert egyszer csak azon kapod magad, hogy még 20 évesen is te irányítod az életét (mint pár kommenttel feljebb írta valaki...). Kedves Kérdezõ, te végül mit válaszoltál a lányodnak?
A kérdező hozzászólása: Nem engedtem meg neki, azt mondtam, hogy még egy jó darabig nem fognak együtt aludni!
És miért nem engedted meg? Mit gondolsz, lefeküdtek már egymással?
Ha nem engedted meg, akkor két dolog történhetett: - az elsõ adandó alkalommal lefeküdtek, - vagy még csak most tervezik, hogyan fognak hamarosan lefeküdni. Jobb lett volna, ha engeded.
Pedig sokáig úgy tûnt, hogy õ egy normális szülõ...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!