Találatok a következő kifejezésre: 16 éves vagyok mostanábana szüleim egyre (1 db)

16 éves srác vagyok mostanábana szüleim egyre jobban féltenek példul nem engednek el biciklizni a városba tudván hogy a legközelebbi kocsi elfog ütni. Csak az én szüleim ilyenek?

mindig taxival kell hazajönnöm ne hogy megverjenek ha gyalog megyek, telefont sose kapcsolhatom ki ha távol vagoyk nem negdnek be sokáig a városba és már abba is belekötnek hogy kevessebet kéne eddzenem nehogy megeröltessem stb-stb. Normális ez mert engem már zavar Mit tegyek?? Segitsetek

Legjobb válasz: biztos történt valami, ami miatt ennyire aggódóak lettek (ha korábban nem voltak azok). szerintem is próbálj velük beszélni. Ha ez nem megy jó lehet az is, ha van esetleg közeli felnõtt rokonod, akivel szintén megoszthatod ezt a gondot - õ esetleg kívülrõl látja, ismer téged és a szüleidet is, nagyobb az esély, hogy segíteni tudjon

biztos történt valami, ami miatt ennyire aggódóak lettek (ha korábban nem voltak azok). szerintem is próbálj velük beszélni. Ha ez nem megy jó lehet az is, ha van esetleg közeli felnõtt rokonod, akivel szintén megoszthatod ezt a gondot - õ esetleg kívülrõl látja, ismer téged és a szüleidet is, nagyobb az esély, hogy segíteni tudjon
Hát igen lehet hogy talán ez már egy picit túlzás. Nem történt vmi a családban, vagy ismerõs családjában ami miatt ennyire féltenek? Gyerek eltûnés, halál v ilyesmi? Nagyon sok rossz van manapság meg hát lehet régen is volt, de akkor nem fújta fel a sajtó. Nem tudom mi az igazság. Vhogy próbálj meg velük errõl beszélni. sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
régen nem volt ennyi gátlástalan ember sajnos, az emberélet is leértékelõdött hány évesek a szüleid? az is lehet mögötte, hogy tudják, mennyire a te segítségedre lesznek szorulva
Tulzas...:) ):) ):) )...ez remesen sok....16 vagy konyorgom...:P...na meg en is annyi :P...es engem is szertnem a szuleim de ez mar kemeny....en ertem h ck jot akarnak, na meg vigyazni rad...de ezzel ck a roszat csinaljak neked..:P...hidd el
Ez olyan aranyooos:) Biztos édes lehetsz:D:D
Az természetes ha féltenek a szüleid, de az talán már tényleg túlzás.Szerintem próbálj meg velük õszintén elbeszélgetni.Biztos nem lesz könnyû, de próbáld meg nekik elmagyaraázni, hogy ez téged mennyire zavar.(Az eddzéshez csak annyit fûznék hozzá, hogy nekem meg állandóan azt mondják, hogy többet kellene...:) Nem tudom melyik a rosszabb...:D )
Lehet, érzik, hogy valamelyikük meg fog halni.:S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A katolikus egyház milyen véleménnyel van a tinédzserterhességről? Ha erőszakból fogant a baba, ti megtartanátok?

15-16 éves gimnazistaként teherbe esik valaki, miután megerőszakolják. Megtartsa-e a babát, vagy sem? Az egyház milyen véleménnyel van erről(fontos az iskola stb. miatt)?

11

Suli kezdés? Hogyan lesz ez?

Lassan itt a szeptember és kezdodik a suli.
Kozepsuliba megyek,senkit nem fogok ismerni,szval magamra leszek utalva.
Hogy van ott a ismerkedes? vagy valamit mondanátok?
Félek h nem lesznek barátaim ott
15/l

11

Mit csináljak? Segítség!

Anyámmal kell lennem 3 napig.. Annyit kell rólunk tudni hogy nem szólunk egymáshoz.. Vagy ha mégis, akkor csak ordít, ezt megunom kb 1 óra után és visszakiabálok és lelépek.. De most ezt majd nem tehetem meg, mert idegen helyen leszünk.. Ott kell lennem mellette majd egész nap és nem tudom mit csináljak majd.. Filmezni csak mobilon tudok, de azon is csak 2-3 órát naponta, mert lemerül és egész nap nem lesz a közelben konektor.. könyvet is olvashatok, de nincs itthon túl sok érdekes könyv, csak 1, de az is vékony és max 5 órába tellene kiolvasni... (200-250 oldal körül van)

4

Kamaszok! Van itt olyan, akinek a szülei, vagy valamilyen rokona abban az iskolában tanár vagy igazgató, ahova ő jár? Szokta érte csúfolni? Mi a pozitívum, mi a negatívum?

Nekem mindig a fejemhez vágják, hogy kivételeznek velem, mert anya itt dolgozik... tanár az anyukám.

15

Ezt a megalázást hogy éljem túl? Mit mondjak anyának, hogy ne kérdezgessen?

Annyira szörnyű és azóta csak sírok,eszek és hányok felváltva.Még sosem volt olyan,hogy én lettem volna a figyelem középpontjában,de most mindenki rólam beszél,nem merek felmenni Facebookra se emiatt...
Augusztus végén nyelvvizsgázom és arra is kéne készülnöm,de így nem megy.
Anya pedig kérdezi folyton,hogy mi történt,mert általában mindent megbeszélek vele,de ezt nem mondhatom el neki.Este már olyanokat mondott,hogy felhívja a barátnőimet,ha nem mondom el és hasonlókat.

16L

27

Apa-fia, és sok probléma ebben a kapcsolatban?

16 éves fiú vagyok. A problémám az, hogy apámmal nem éppen az a jó a viszonyom, nem tudom, hogy túlreagálom-e.
Rengeteg problémánk van, anyagi gondokkal kiegészítve, felsorolásként nézve:
- Olyanoakt néz ki belőlem, amire meg sem tanított. (Leszólta a fejemet, mert nem tudtam, mi az a dekopír fűrész, az életben nem mutatta meg, de erre bezzeg válaszolni nem tudott.)
- Még kissebb dolgokon is idegbetegeskedik. (Pl. ferdén vágtam a kenyeret.)
- úgy érzem, hogy ő arra nevel, hogy egy érzéktelen sz*rember legyek. (pl. ne tiszteljem a nőket, valamikor ezt mondta.)
- A mi házunk lakható, ám kívül eléggé csúnya (nekem ez egyébként tetszik is valamennyire), ő meg az adonyi telkét csinálná. (értem, hogy neki az öröm lenne, de azért ne hagyja félbe...)
- Anyámat néha a szemei előtt sértegeti. (és én érzem rosszul magam emiatt, hogy anyám néha boldogtalan és sokat veszekednek.)
- Néha kifolyik egy kis pénz. (pár nap alatt sok sört vettük legutóbb, igaz azóta nem.) Meg néha elvisz engem valami étterembe, ebben az a kis baj, hogy kivételen velem, mert én vagyok az egyetlen fia (félnővérem anyámtól van) meg stb.
- Nem találtva a múltkor felakasztva a szószoskanalat (ott volt az, csak a tálca mögött, kicsit alrébb, én találtam meg) és egyből ordibálni kezdett.
- Nem elégedik meg néha velem. (év végén 4.78-as átlag (ami szerintem jó) egy nyelvi előkészítős osztályban, matekból meg egy másik tantárgyból lettem csak 4-es, a matekból jófej volt a tanár és megadta, én nagyon örültem, neki meg az volt a válasza, hogy szétszórt vagyok, meg nem figyelek (a fenéket nem...)
- Iszonyatosan félek a darazsaktól, meg a hasonló kis zümmögő szemétláda fullánkosoktól, szerinte ez lányos.
- Sokszor a szememre hányja, hogy nem vagyok elég kommunikatív, és hogy ez az én hibám, mert nem javítok rajta. (Nem igazán jövök ki a kortársakkal, másak a nézeteink, pl. ők leragadnak az idióta hülyeségeknél. Ezért nem vagyok olyan jó beszélgetőtársuk, nehezen is megy (kivéve ha autókról, vagy metálzenéről van szó, de "ezeknél" nincs olyan.)
- Néha egyküld a fenébe, ilyen "hess innen" módon, ezért a pöchendi lerázásért úgy fejenvágnám egy fakanállal.
Néha úgy agyonvágnám egy serpenyővel, de néha jól megvagyok vele. Lehetne a vele való kapcsolatomat javítani?

6

Kiskorút bántalmazhat nagykorú?

Az lenne az én igazi nagy bajom, hogy történetesen az unokanővérem élettársa és az ő rokona aki az exem folyamatosan fenyegeti és olykor még bántalmazzák is a mostani páromat már több mint egy éve. A párom nem szeretne bajt ezért vissza sem tud vágni hiszen még amikor a szüleivel lakott voltak rendőrségi ügyei amik egyenlőre lezáratlanok illetve most lesz az utolsó tárgyalása ami akár felfüggesztéssel is járhat. Szeretnék egy olyan segítséget kérni, mivel a rendőrség nem hiszem, hogy tesz ez ellen hisz már szinte az egész falu mellettük áll mivel ez egy ilyen szekta banda vagy mi és a rendőröknél már próbálkoztunk és amikor fel akartuk jelenteni és megtudták kiről van szó leintettek, hogy ezek túl súlyos vádak és még mi ütjük meg a bokánkat úgyhogy hagyjuk. Már egyszer késsel is rátámadtak és ez nem mehet tovább, mivel megpróbáltam megvédeni és megfenyegetni, hogy feljelentem őket, azt mondták addig ütik míg el nem megy még a falu környékéről is.Most nagyon félek, anyának szóltam és ő meg az unokanővérem miatt nem akar velük haragba lenni , neki ő a legfontosabb. Nincs erre valami ifjúságvédelmi akármi? hallottam már róla, csak azt nem tudom pontosan ilyen dologgal hova fordulhatnék. Rettegek már.

3

Mivel foglaljam el magam?

Már csak 2 hét van kb a szünetből, nem is bánom unok itthon lenni. Nem tudok a barátaimmal lenni mert nyaralnak, én viszont nem tudtam menni, szóval nem tudom mit csináljak ebben a 2 hétben, falun lakok nincs sok lehetőség :s
16/f

2

Mihez kezdjek magammal?

A problémám az, hogy fogalmam sincs, mihez kezdjek magammal, pedig még csak 18 éves leszek. Mindenki azt kérdezi tőlem, mik a céljaim, mit akarok csinálni.. de őszintén szólva halvány lila gőzőm sincs.. teljesen motivàlatlan vagyok, nincsenek ambícióim, és semmi sem érdekel.. és még hobbijaim sincsenek. Mikor megkérdezek erről valakit, mindig olyan közhelyekkel jön, hogy sportoljak meg találjak magamnak elfoglaltságot, de tényleg semmi sem tud lekötni. Ráadásul önhibámból egyszer már megbuktam a gimiben, és most is javítóvizsgát kell tennem. Öt nap múlva lesz, én meg csak fecsérlem az időm, és nem teszek semmit.. ne úgy képzeljétek el hogy nem tanulok.. csak rettegek, hogy mi lesz ha újra megbukom. És úgy érzem, teljesen hasztalan vagyok, mert elpocsékolom az életem. Mit tegyek?
L 17 (mindjárt 18)

1

Hogyan tudnám az anyámmal megértetni, hogy üvöltözéssel meg fenyegetéssel nem ér el semmit, úgyhogy be is fejezheti ezt az egészet?

Az utóbbi 2 évben eléggé megváltoztam és elkezdtem bulizgatni.Nem bírom,ha unalmas a hangulat,ezért mindig feldobom valahogy és bárkivel megtalálom a közös hangot,ha jó fej.
Csak anya nem annyira szereti,ha jól érzem magam.
Mindig veszekszik velem,hogy miért iszom (csak jó szokott lenni a hangulatom,nem a sárgaföldig megyek),miért tűnök el itthonról,miért nem segítek neki,miért öltözök úgy,mint valami ribi (hát bocsánat,hogy 40 fokba nem garbóba mászkálok),honnan van pénzem,stb.De ezeket nem úgy mondja,mint a normális emberek,hanem úgy,hogy zeng az egész ház.
Meg fenyeget,hogy elküld vidékre a nagyanyámékhoz,mehetek intézetbe,ha ilyen vagyok és hasonlók,de tudom,hogy úgyse tenne semmi ilyesmit.Ha meg dicsekedni kell másoknak,akkor én vagyok a szeme fénye,aki versnyekere jár,nyelvvizsgákra készül.
Elegem van már,hogy mindig ezeket kell hallgatnom,amikor itthon vagyok.Hogy értessem meg vele,hogy álljon le,mert ennek semmi értelmes és csak magát fárasztja vele?

23

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!