Találatok a következő kifejezésre: 16 éves vagyok, és már (152 db)

16 éves vagyok, és már 2 hete biztos, de lehet hogy régebb óta. Elég magas a vérnyomásom. Néha 130-135 de volt már hogy 145-147 mit tegyek?

Legjobb válasz: Káros szenvedélyeidtõl, ha vannak, szabadulj meg. Lehet, hogy azok okozzák (kávé, cigi), de mindenképp menj el orvoshoz, mert 16 évesen ez nem megfelelõ. Lehetõleg olyan orvoshoz menj, aki lelkiismeretesen kivizsgál. Ha a háziorovosod ilyen, kezdetnek õ is jó lesz. Tüneteid is vannak?

Káros szenvedélyeidtõl, ha vannak, szabadulj meg. Lehet, hogy azok okozzák (kávé, cigi), de mindenképp menj el orvoshoz, mert 16 évesen ez nem megfelelõ. Lehetõleg olyan orvoshoz menj, aki lelkiismeretesen kivizsgál. Ha a háziorovosod ilyen, kezdetnek õ is jó lesz. Tüneteid is vannak?
A kérdező hozzászólása: nem cigizek... és kávét sem iszom, csak kb havi 2-szer milyen tünetek lehetnek?

16 éves vagyok és már 8 éves korom óta szemüvegem van, azóta folyamatosan romlik a látásom. A bal szemem -4-es a a jobb pedig -3, 25-ös. Lehetséges esetleg hogy ez egy idő után vaksághoz vezet? :SS

Legjobb válasz: Felnõttkorban általában megáll a romlás. De egy szemorvos bõvebb tájékoztatást tud errõl adni, nyugodtan kérdezz, ha vizsgálatra mész legközelebb. Ha nem betegség okozza a rövidlátást (pl. szürkehályog) akkor nem kell vakságtól tartani. Nekem 12 éves korom óta van szemüvegem (akkor -2-es volt), most 25 éves vagyok és -4-es.

Felnõttkorban általában megáll a romlás. De egy szemorvos bõvebb tájékoztatást tud errõl adni, nyugodtan kérdezz, ha vizsgálatra mész legközelebb. Ha nem betegség okozza a rövidlátást (pl. szürkehályog) akkor nem kell vakságtól tartani. Nekem 12 éves korom óta van szemüvegem (akkor -2-es volt), most 25 éves vagyok és -4-es.
Néhány év múlva meg fog állni a romlás. Nekem 16 éves koromban már 6, illetve 8 dioptriám volt, és az egyik 12-nél, a másik 16-nál állt meg. Érdekes módon a 16 dioptriás joban korrigálható volt, mint a másik. Sajnos a nagyfokú rövidlátás különbözõ szövõdményekkel jár: ahogy nyúlik hátra a szem, elpattannak az erek a retinán, és különbözõ gyulladásos folyamatok zajlanak rajta. Nekem a 16 dioptriás szemem épp a sárgafoltnál vérzett be 42 éves koromban, és emiatt azon a szememen elvesztettem a centrális látásomat. A látásvesztés három leggyakoribb oka közül az egyik a nagyfokú rövidlátás, másik kettõ a glaukóma (zöldhályog) és a cukorbetegség. De te a négy dioptriácskáddal nem vagy sehol, úgyhogy nyugi.
saját tapasztalat, hogy a nõvéremnek például nem is kellene szemüveg, mivel a szeme nem azért romlik mert rossz hanem mert egy konkrét betegsége van a szemének. így elvileg tök mindegy hord vagy nem szemüveget. ez úgy derült ki, hogy sokáig mondogatta, hogy hiába csináltatunk új szemüveget nem lát jobban. már kezdetben is furcsa volt, hiszen a családban (apáék, anyáék családjában) senki sem szemüveges. persze szüleim mindig mérgelõdtek, hogy miért nem lehet normálisan bemérni az orvosnak.. aztán elegük lett és felmentek Pestre klinikára. ott derült ki ez a konkrét szembetegsége. ezzel nem azt akarom mondani, hogy biztos neked is ilyen van, mert ez eleve ritka, hogy ilyen konkrét dolog, de érdemes jobban kivizsgálni, mert sokszor alapból rossz szemüveget írnak fel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, most hogy elolvastam rájöttem, hogy az én szemeim még nem is olyan rosszak, de azért a jövõ hét folyamán veszek rá vitaminokat :)
Nekem 18-20 éves koromban állt meg a szemem romlása. Addig évente negyed, vagy fél dioptriát romlott.
Hú, én is rettegtem ettõl tizenévesen. Én is 8 évesen kaptam, és nekem -5, 5-ig romlott mindkettõ. De ne aggódj, ez nagyon ritkán vezet ennél komolyabb látáscsökkenéshez, 20 körül meg teljesen meg fog állni. Nyugi és fel a fejjel!
Nekem pár éve beállt 6-7 között valahol, pontosan meg nem tudnám mondani, hol. Azóta nincs jelentõs romlás, bár tény és való, hogy közben elkezdtem béres szemerõt szedni, és tudatosabban táplálkozni, hogy a megfelelõ vitaminokat bevigyem. Nem tudom, ennek mennyi köze van hozzá, hiszen állítólag magától is megáll a romlás valahol 18 felett... //20/L
A kérdező hozzászólása: háát nagyon remélem hogy mihamarabb megáll a romlás :S
apádtól függsz ?
én 13 vagyok és lány most festettem a hajam magagóni vörösre és pont nem kérdeztem meg a szüleimet majd meglepetés lesz :) és nehogymár 16 évesen az apád mondja meg hogy mit csinálj
Karácsonyra kérj borotvát ajándékba. :)
nyugodtan megborotválkozhatsz. utána használj ún. aftershave-t, ami megnyugtatja a bõröd
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)
A kérdező hozzászólása: De várom a további hozzászólásokat. :)
Én 13 vagyok és nekem apám a kezembe nyomta a borotvát és azóta borotválkozom.Szerintem csináld úgy hogy odamész hozzá és mondd ezt:, , Ide adod a borotvát már elkéne kezdenem...., ,
Veszel magadnak és kész. Miért kell kérdezni?
mindenképpen olvasd el, tetszeni fog
Én 12-13 évesen olvastam, nekem akkor nagyon tetszettek, mondjuk azt meg kell hagyni, hogy valóban sokkal meseszerûbb, mint a Tûz és Jég Dala, de nekem a Gyûrûk Uránál jobban tetszett (könyvben). A Narniában a film komolyabb, viszont a könyvek komoly erkölcsi és nem utolsó sorban vallási tanításokkal rendelkeznek, mindazonáltal könnyolvasmánynak tényleg remek, de elsõ sorban szerintem erkölcsi mondanivalója van.
Igen, tényleg gyerekmese szerû, de szerintem jó sorozat, mindenképpen megéri elolvasni. Nem egy Gyûrûk ura, na, de hát nem lehet mindenki Tolkien. :D Ilyen kis nyári olvasmánynak szerintem megfelel. :)
Nekem a Narnia nem igazán tetszett könyvben, filmben meg inkább meg sem említeném. Nekem, mint ahogyan azt mondtad, nagyon gyerekmese volt, én nagyon untam. Lehet neked tetszeni fog, bár a Gyûrûk Ura és a Tûz és Jég dala után mégjobban gyerekmesének fog tûnni, mert én még azok elõtt olvastam. De azért kezdj bele, nem akarom elvenni a kedved, csak elmondtam az én személyes véleményem. :)
Én 14 évesen olvastam, jóval könnyebb, gyermetegebb és meseszerûbb, mint a többi, de én szerettem :) Különösen a Hajnalvándor útját.
ha még nem olvastad, akkor kezdd el a Dragonlance sorozatot :) elég régi, 12 évesen olvastam elõször (27 vagyok), de még mindig az egyik kedvencem.
A kérdező hozzászólása: köszi az ajánlást!! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, elég szélsõségesek :D azt hiszem megperóbálkozom az elsõ kötetével :)
Én még msot is élvezem :) pedig 20 vagyok :)
Hát a kötetek úgy 1-1 óra alatt elolvashatók, 12 éves korig élvezhetõ, utána nem. Szerintem filmen hosszabb és jobb, bár nagyon kevés könyvvel vagyok így.
Nekem az utolsó kettõ kivételével mind nagyon tetszett, az öt a legjobb :)
nem übereli ezeket felül de nagyon jóóó, és érdemes többször átolvasni, hogy rájöjj mi a mottója
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszotok :) ) azt szeretném kérdezni, hogy nem tudtok olyan kötetet jelenleg valahol, amiben egyben van a hét könyv?? hol lehet olyat rendelni, mert én láttam ilyet a neten csak nem tudom hol lehet megszerezni
A kérdező hozzászólása: óóó köszi szépen :)
A kérdező hozzászólása: köszi, örülök hogy, hogy elmondtad :)
Gergõ és az álomfogók sorozatot ajánlom Böszörményi Gyulától , szerintem méltánytalanul van mellõzve. Az elsõ rész tényleg döcögõs, de a többi nagyon jó. A magyar mondavilág "varázslói" a szereplõk, sámánok, táltosok, lidércek, boszorkányok, stb. Mindenképpen megéri elolvasni.

16 éves vagyok és már szarkalábak vannak a szemem alatt. Egészséges ilyenkor már szemránckrémet használnom?

minél id?sebb vagyok annál mélyebbek lesznek és ezért hjlok a krém felé csak tartok t?le hoghy iylen fiatalon lehet csak árt. mi a megoldás? esetleg valami feszesít? arcpakolás?

Legjobb válasz: Vannak szarkaláb eltüntetését célzó arctorna gyakorlatok: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

Vannak szarkaláb eltüntetését célzó arctorna gyakorlatok: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: érdekes. de kipróbálom :D kösziszépen
Nem. 40 év alatt nem ajánlják. Próbáld inkább kicsit sötétebb árnyalatú púderrel elfedni.
használj rá uborkapakolást(uborkaszeleteket vagy lereszelt uborkát tegyél a szemed köré) meg a kiázott zöldteafilter is jót tesz állítólag. Idõsebbeknek kifejlesztett krémeket tényleg ne használj 21/L

Nagyon egészségtelen, hogy ha 16 éves vagyok és már egy éve kávézom?

Legjobb válasz: A kávé egészséges, ha napi 1 csészével iszol. Ha többel az már ártalmas.

A kávé egészséges, ha napi 1 csészével iszol. Ha többel az már ártalmas.
Ha nem napi 2-3 vagy ennél is több akkor nem baj.
Igen az. nem hiszem, hogy olyan fizikai-szellemi igénybevételnek vagy kitéve ennyi idõsen, ami indokolná a kávézást. tinikoromban néha-néha ittam egy kapucsínót. kávézni ráérsz majd az egyetemi éveid alatt.
Igen.Az.Érettségire készülve kávéztam elõször 18 éves koromban.
17 éves vagyok és 3 éve kávézok. birom az ilyen agóniákat.... b*zz, ha ilyen aggodalmas vagy, akkor ne kávézzál.
forró gyanta célra vezetõ lehet
Még egy IQ bajnokÿ...
vágd le a farkad, akkor már oda tuti nem nõ vissza.
Drága kisfiam, mi a jó francért akarod eltávolítani te azt, ne álljál már be te is az ostoba divathullámba..
A kérdező hozzászólása: Drága utolso a farkamon is van sor engem zavar
Én már 12 voltam amikor szõrösödött.14 évesen már nagyon férfias volt.
Nekem meg olyan szõrös mé a fûnyíróse viszi, a barátnõm sem panaszkodik :D
vágd le én borotvával szoktam van direkt erre a célra. Ne legyél csubaka :D

16 éves vagyok és egy 31 éves férfibe vagyok szerelmes már 3 éve. Volt már valaki hasonló helyzetben? Ha igen akkor mit csinált?

Legjobb válasz: Volt sulitársam 18 évesen egy 40 évesbe volt szerelmes. Fél éve szült neki gyereket. Plusz a pacáknak van egy lánya aki olyan 12-13 lehet. Együtt vannak. Egy másik meg 19 évesen hozzá ment egy 50 éves fószerhez, és 1 éve szült neki kislányt. Meresek ismerõseim vannak, de nekik mûködik. De te azért még várj 2-3 évet a felnõtt férfiakkal, mert 16 évesen még nem vagy beszámítható, mert a kamaszkor kellõs közepén vagy.

Volt sulitársam 18 évesen egy 40 évesbe volt szerelmes. Fél éve szült neki gyereket. Plusz a pacáknak van egy lánya aki olyan 12-13 lehet. Együtt vannak. Egy másik meg 19 évesen hozzá ment egy 50 éves fószerhez, és 1 éve szült neki kislányt. Meresek ismerõseim vannak, de nekik mûködik. De te azért még várj 2-3 évet a felnõtt férfiakkal, mert 16 évesen még nem vagy beszámítható, mert a kamaszkor kellõs közepén vagy.
Azért elég jól tolja az a pasi, hogy már 3 éve 31 éves... :)
A kérdező hozzászólása: jah meg én is már 3 éve 16 vagyok ;)

16 éves vagyok. és van egy fél éves kapcsimm. A barátom már nagyon leakar velem feküdni de visszont én még szűz vagyok. és nagyon félek és nem vagyok még lelkileg felkészülve. és nem tom micsináljak. Szerintetek?

Legjobb válasz: kedves elõttem levõ, ha valaki 16 évesen úgy érzi, hogy fél év után szereti és becsüli annyira a párját, hogy lefeküdjön vele, és neki adja a szüzességét, valamint testileg lelkileg fel van rá készülve, akkor kétlem, hogy ilyen szavakkal kellene illetned, hiszen már jár abban a korban (szerintem) hogy ezt megtehesse, valami a szex amúgy sem hinném hogy korfüggõ. egyszerûen primitív vagy. :)

kedves elõttem levõ, ha valaki 16 évesen úgy érzi, hogy fél év után szereti és becsüli annyira a párját, hogy lefeküdjön vele, és neki adja a szüzességét, valamint testileg lelkileg fel van rá készülve, akkor kétlem, hogy ilyen szavakkal kellene illetned, hiszen már jár abban a korban (szerintem) hogy ezt megtehesse, valami a szex amúgy sem hinném hogy korfüggõ. egyszerûen primitív vagy. :)
16:20 Hát sztem nem ettõl lesz ribanc. Fél év már elég hosszú idõ. Én biztos nem várnék ennyit egy csajra...
ha nem vagy felkészülve akkor ne tedd meg. ennyi. ha egy korodbelivel járnál, akkor nemlennének ilyen problémáitok.
Ne feküdj le vele kényszerbõl!Csak ha majd felkészültél rá!Van még idõd ne aggódj:)
egyébként mitõl félsz? nincs a szexben semmi félelmetes...de ha nem vagy rá felkészülve ne tedd meg...vagy próbáljátok meg, aztán ha nem megy szólj neki h neked még idõ kell, hogy lássa legalább h te is megpróbáltad, mert félõ h el fog hagyni:S tudom h ez gáz de ilyenek a mai pasik, ha nincs szex, 1 idõ után már csak a kondenz csíkot látod utánuk....
ha nem akarod ne csináldd :) egyszerû.... 16/L
gondolom a pasid meg vagy 25
Hát, ha már fél éve együtt vagytok és még mindig nem feküdtetek le egymással ne csodálkozz, ha megcsal vagy "át jár egy kicsit a szomszédkertbe almát szedni"...
hány éves a pasid?
HA 16 évesen már egy kis ribanc akarsz lenni, hát tedd meg!!
Menj el egy pszihológushoz hogy megnyugidjon a kicsi lelkecskéd és kezdj vele is egy kapcsit! xd...idióta
De persze a télleg nemvagy felkészülve rá akkor pettingeljetek.
Attol függ hogy hogy hány éves. Ha korodbeli és még õ se volt senkivel. és fél éve jártok akkor szteem tedd meg.:)
pár hónap ide vagy oda igenis számít.. am feküdj le vele ha úgy érzed..vagy pettingeljetek:)
A kérdező hozzászólása: kösszi nektek :)
nálunk ugyan így volt. 16L 18F. én kivárattam vele a majdnem 7 hónapot. de megérte szerintem:) ha együtt volt veled már fél éve és még mindíg ugyanúgy szeret, akkor nem csak azért kellesz neki hogy legyen kivel szexelni. várj még egy kicsit. ha tudott õ várni fél évet akkor pár hónap ide vagy oda nem nagy dolog. és attól hogy 16évesen elveszted a szüzességed nem leszel ribanc.. mert én sem vagyok az. és már 14hónapja együttvagyunk:)
Szerintem ha nem vagy rá felkészülve, és félsz akkor ne tedd meg. Mert ha igy belemész nem tudsz majd rednesen ellazulni, és nem lesz kellemes... Csak akkor feküdj le vele, ha tényleg szeretnéd, és nem félsz már, de azt nem értem, ha szerelmes vagy akkor mire kell még várni?:o sok sikert;)
A kérdező hozzászólása: am meg mi az hogy ribanc??.. te tán nem 30 évesen veszteted el..... és nem kel a te segicséged kösz....
A kérdező hozzászólása: a barátom 18 éves....
Én 15 voltam, fél éves kapcsolatom volt, a srác lefeküdt velem, mert már addig nyuzott amig kötélnek nem álltam, és utána dobott. Most meg van egy barátom, akinek igazán odadtam volna, és nagyon sajnálom hogy nem neki adtam:(
Ne vedd személyeskedésnek, de a mai fiatalok nem tanultak meg írni vagy mi van?! Te még egyébként jobb vagy mint az átlag, de mi az hogy kapcsi, mi az hogy visszont, segicség, és stb?! Jó tanács, éssel nem kezdünk mondatot. Nagyon rossz ezt látni. 16/F

16 éves vagyok, és a mellem kb.10 éves korom óta nem nő semmit. Régebben nagynak számított, de a mostani testalkatomhoz nem a megfelelő méret. Kicsi, így aránytalan a testem. Van rá esély, hogy a közeljövőben nőjön, vagy már csak a műtét segíthet?

Utánanéztem az ilyen témájú kérdéseknek itt, és miel?tt még mindenki nekem állna : nem, nem a pasik miatt. Nem izgat mit gondolnak a fiúk a mellemr?l, teljesen hidegen hagy, egyszer?en csak szeretnék magamnak megfelelni, és ezt egy arányos testalkattal el is érném.

Legjobb válasz: Nyugi, nincsen semmi baj(od)!!! Énis 16 éves vagyok, és a melleim tök kicsik...:S Engem is zavar, de sajnos nem tudok mit tenni ellene, ez van, majd megnõ. Neked is nõni fog, mert még fejlõdésben van a szervezeted, nem mindenkinek nõ egyformán, ne pánikolj!;) Erre találták ki a push up-os, meg a szivacsos melltartót.:)

Nyugi, nincsen semmi baj(od)!!! Énis 16 éves vagyok, és a melleim tök kicsik...:S Engem is zavar, de sajnos nem tudok mit tenni ellene, ez van, majd megnõ. Neked is nõni fog, mert még fejlõdésben van a szervezeted, nem mindenkinek nõ egyformán, ne pánikolj!;) Erre találták ki a push up-os, meg a szivacsos melltartót.:)
Ez igaz, hogy még nõni fog az tuti, viszont ha majd lesz egy pasid, és késöbb szedsz esetleg fogamzásgátlót, akkor attól is nõni fog a melled. Barátnõmnek 75-b melle volt, másfél éve szedi a tabikat, és 80b-s azóta a melle ;)
16 éves vagy basszus hát van akinek 20 éves koráig kicsik! A mûtétet felejcsd el berakatsz egy szilikon? Hát az úgy néz ki hogy a melled alatt felvágnak és így felhajtják az egész mellett beraknak egy párnát aztán összevarják és ott a mellkörnyéken a bõrt odavarják a bordák körüli részekhez hogy ne lõgjon azt a szilikon 5 évente cserélni kell mert egy penészes massza úszik benne rémesen gusztustalan és nagoyn drága...
Nõni már nem fog. Való igaz, hogy az emberi szervezet 20 éves koráig fejlõdik, de nõknél a magasság és a mellméret növekedése nagyjából az elsõ mentruáció után megáll. Nézd a jó oldalát: a kis mell sose fog lógni, sõt! Én 2 gyereket szültem és nekem nagy mellem volt. Szülés után mit gondolsz mi történt? Kb. a felére csökkent a méretük és megereszkedtek, rajtam tényleg csak a mûtét segített. Viszont ismerek olyat, akire szülés elõtt még az A kosaras melltartó is nagy volt, na az õ melle szülés után jó 1 számot nõtt és egyáltalán nem lett lógós! Tény, hogy a nagy mell nagy elõny, de pl. egy jó popsi is hatalmas elõny. Találd meg azt a testrészedet, amit tökéletesíthetsz, így növelheted az önbizalmadat. Ne dõlj be a hülye média által sulykolt ideálokra, mert nem igaz az, hogy a nagy mell út a mennyországba. Kis mellel is lehetsz boldog, ez nem fogyatékosság, hanem adottság!!!
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm szépen mindenki válaszát, nem tudom mi lesz késõbb, én még reménykedem. :P :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!