Találatok a következő kifejezésre: 16 éves a barátom (242 db)

Szülők ti meg engednétek, hogy a lányotoknál aludjon a barátja? (7 hónapja vannak együtt, a lányom 16 éves a barátja meg 18, nagyon jól ki jönnek egymással, meg mi is vele, ugyan ez a fiú szüleivel a lányommal nagyon rendesek!

Legjobb válasz: az én nõvérem a barátjával eggyüt alszik,igaz ebbõl már házasság lesz és pap növendék a barátja (ha valakinek beugrik hogy hoppá papnak nincs felesége az a római papoknál van,õ görög katolikus pap lesz nekik lehet)

én azzal a feltétellel engedném, hogy legyen náluk gumi. onnantól kezdve rájuk kell zárni éjszakára az ajtót azt' csókolom. ha belegondolsz a két család kedveli egymást. szóval baj nem lesz. csak védekezzenek. és kultúrált helyen szerelmeskedjenek. L/19
az én nõvérem a barátjával eggyüt alszik, igaz ebbõl már házasság lesz és pap növendék a barátja (ha valakinek beugrik hogy hoppá papnak nincs felesége az a római papoknál van, õ görög katolikus pap lesz nekik lehet)
Te most a szülõ vagy és ez a véleményed vagy a fiú? Ha a szülõ vagy és ilyen a véleményed akkor engedd.
Én is megengedném valószínûleg, teljesen egyetértek a korábbi véleményekkel. Szerintem is megteszik ha akarják, akkor is ha a szülõ nem akarja. Különben meg lehet hogy tényleg csak aludni szeretnének.
Szerintem engedd meg neki, 7 hónapos kapcsolat ilyen korban szerintem azt jelenti, hogy mindketten érettebbek az átlagnál. Ha szeretkezni szeretnének, ígyis-úgyis meg fogják tenni. Ha csak egyelõre együttaludni, az is teljesen elképzelhetõ (tapasztalat, lejjebb kifejtve). Ha engeded az együttalvást, és lefekszenek egymással, akkor elég nagy az esélye annak, hogy a lányod veled osztja majd meg elsõként, ami eléggé meghatározza a kapcsolatotok jövõjét! Ha te nem akarod, hogy megtegyék, de megteszik, ne érezd, hogy ez miattad történt, mert ahogy mondtam, ha õk meg akarják tenni, megteszik a szülõk engedélye nélkül is! Ha nem engeded az együttalvást, a lányod lehet, hogy eltávolodik tõled, akár szexelni akart, akár tényleg csak együttaludni. Én többek között emiatt nem vagyok már jó kapcsolatban a szüleimmel, mert sosem engedték, hogy együtt aludjunk, sosem oszthattam meg velük, hogy épp mi történik a kapcsolatunkban, mert túlságosan féltettek és korlátozni akartak. Pedig én 17 voltam amikor elõször együtt akartam aludni a barátommal (3 hónap együttjárás, 3 év barátság után), és tényleg kezdetben csak aludni.. Kéthetente 1x együtt is aludtunk a szüleim tudta nélkül, és csak 5 hónappal késõbb feküdtünk le.. 20/L
Én megengedném nekik. Osztom a többiek véleményét, inkább otthon történjen meg ágyban, párnák közt, mint egy diszkó vécéjében... Elõtte érdemes beszélgetned a lányoddal, a fogamzásgátlás lehetõségeirõl. (Ismerõs anyuka mindent megbeszélt az akkor 16 éves lányával, még azelõtt elkezdte szedni a lány a fogamzásgátlót, hogy megtörtént volna az elsõ. Õk egy nagyon szép 4 éves szerelem után szakítottak.)
Nekem lányom lenne:D 1hónap után engedném...:D amúgy még régebben volt bnõm, 19voltam, õ 15. És nálam aludt mindig:) nemvolt semmi gond sose! Mindig védekeztünk is:)
persze. ha dugni akarnak nem kell ahhoz egymásnál aludni. és mennyivel lenne jobb egy bokorban, az erdõ szélén?
Igen:)
Igen, de mondd meg neki, hogy szeretkezni még talán korai lenne. Csak az a gond, hogy ha elõszörre ezt meg is állják, az együtt alvás után 1 hónapon belül lesz ott más is.
Most szilveszterkor mi lesz? 9 hónap azért már elég sok!
Hurrá! Öt hónap múlva beírod, hogy 14 hónapja vannak együtt? Ez most valami hülye teszt a részedrõl? Lehet, hogy már réges-rég túl lesznek a szex kezdeti lépésein, de majd még mindig nem alhatnak együtt(nem szexrõl, alvásról beszélek), hogy egymást átölelve alhassanak el, illetve az mellett ébredhessenek, akit szeretnek. Ez az év vicce lesz a családotokban :D
Ha megbíznak egymásban, meg a szülõk is a a fiúban simán. Inkább egy olyan emberrel veszítse el a lány a szüzességét, akit szeret, nem igaz? Fél évesesnél hosszabb kapcsolat ilyen korban szuper, és ha még most tervezik, valószínû együtt is fognak maradni. Szerintem beadhatod a derekad es egy korábbi hozzászólónak igaza van, nagyon jót tesz egy gyereknek ha a szülõvel mindent meg tud beszélni, akár a kényesebb témákat. Finomaneg is lehet kérdezni a lánytól, hogy mik a szándékai. Ha van köztetek bizalom, el fogja mondani és ha megérted a legjobb anyának fog tartani. Légy vele nyitott, õszinte és megértõ. Nevelõ, de nem (feltétlen) tiltó. Hosszútávon mindkettõtöknek így jó. Neked azért, mert tudod, hogy éjszaka hol van a lányod, tudod, hogy kivel veszti el, (ha egyáltalán elakarja), jobb lesz a kapcsolatotok es nem fog hazudni. Sok sikert!
Szerintem a kiscsaj már nem szûz, de ha az is akkor mondjuk ma estig. :) Amúgy meg gondold magadat a lányod helyébe! Te ilyen fiatalon mit akartál volna? Azt hogy a szüleid segítsenek és jófejek legyenek, vagy hogy tiltsanak mindent? Ha a lányodat rendesen felvilágosították akkor semmi gond nem lehet!
nekem 15 évesen is megengedték, és kb fél éve voltunk együtt az akkori szilveszterkor, ilyenbõl nem volt gáz nálunk soha, anyámmal lakok amúgy 20L
igen. Inkább nálunk aludjanak (mert akkor lelõhetem a srácot) mint a fiunál aki lehet, hogy este baltás gyilkos.
szerintem ha errõé kérdez a lányod akkor csak szimplán nyomj a kezükbe egy csomag óvszert, kacsints rá, és menj el otthonról, és úgy 8-10óra múva mennj haza.ha ez többször megismétlõdik, és rájönnek az idõre akkor tudnak készülni hogy akkor megy hozzá az ember, és minden oké.mindig tudni is fogsz róla amikor eggyütt vannak, mert az ingyen óvszerért, cserébe mindig tájékoztatni fog.
Megengedném.
Még mindig nem engedted meg nekik?(A kérdés ismételt kiírásából ítélve, nem.) Ne aggódj, a lányod már biztosan nem szûz.
igen. ha sexelni akarnak akkor így is úgy is fognak.... és inkább nálatok tegyék mint egy vadidegen 'haver' autójának hátsóülésén, nem?
Meg ! Ha azt akarnák azt máshol is megtehetik !
meg hát
9 hónap, jézusom :D :D :D tuti nem szûz már
Akkor már mindenórásak? :)
A kérdező hozzászólása: 9 hónapja vannak már együtt! :)
Engem anyukám 15 évesen engedett elõször fiúnál aludni, mikor 4 hónapja voltunk együtt. Mégis vártunk még a szexszel még fél évet... Ahogy írta már más is, ha le akarnak feküdni egymással, akkor akármikor megtehetik, nem kell ahhoz éjszakának lenni. Úgyis érzik, hogy mikor van itt az ideje..
Én is 16 voltam, mikor összejöttem a barátommal, Õ pedig 18. Mi 9 hónapja voltunk együtt, mikor elõször nálunk aludhatott a barátom, de mivel a húgommal közös szobám van, így nem alhattunk együtt... Én kiosontam mellé éjjel, de csak pár órára, mivel a hallban aludt, ahol mindenki átjár... Aztán 1 éve voltunk együtt, mikor szilveszteri buliba mentünk, és akkor is nála aludhattam, de nem úgy, hogy külön megkérdeztem, hanem egyértelmû volt, hogy nem megyek haza a buliból... Akkor feküdtem le vele. De késõbb sem soha azért szerettem volna Vele aludni, mert szexelni akartunk, hanem mert annyira jó dolog a karjaiban elaludni. És igazából már 20 éves múltam, 4 éve vagyunk együtt, és még mindig nem alhatok nála bármikor... Kb 3 havonta egyszer engedik meg, hogy ott aludjak nála, de akkor is egy csomó veszekedés árán, hogy mégis miért akarok ott aludni. Ezt túlzásnak tartom, egyrészt a 20 évem miatt, másrészt az eltöltött 4 évünk miatt. Szerintem ha látod a fiatalokon, hogy tényleg odavannak egymásért, ha megbízol a srácban és a lányodban is, ha úgy látod, lehet jövõje a kapcsolatuknak, akkor nyugodtan engedd meg. Engem már teljesen tönkretesz lelkileg, hogy a szüleim mennyi mindent nem engednek meg, és csak annak köszönhetem, hogy a barátom velem maradt, hogy annyira szeret... De a lányod korában folyamatosan rettegtem, hogy mikor hagy el amiatt, hogy a szüleim mennyi minden nem engednek meg nekem, és teljesen ki voltam készülve ettõl. 20/L
sztem beszélj a lányoddal, hogy a szex még korai, és csak úgy engeded ha az nem lesz
Igen. Anyu nekünk 5 hónap után engedte, a srác 19 én 16(najó és fél) voltam. Nagyon jól kijöttünk... aztán az egyetem mindent elrontott... Ha tiltjátok, megtalálják a módot rá. Ha nem tiltod, van esély rá, hogy ha baj van, hozzád fordul, nem csinál hülyeséget.
az én anyukám már 2 hónap után engedte hogy együtt aludjak a barátommal, pedig nem az a hú de engedékeny szülõ. de látta, hogy nagyon nagyon szeretjük egymást, meg is bízott bennem. és nem is szexeltünk az elsõ 3 együttalvásnál. én és a barátom, már 2 éve együtt vagyunk, most 18 évesek vagyunk :) semmi gond nincs az együttalvásnál, ha az a két ember szereti egymást
Jo eg!! ti hol eltek? Ha a kerdezo egy anyuka, akkor igazan szegyenlheti magat, hogy ilyet meg meg is mer kerdezni tobb vadidegentol!!! Anya vagy, a te lanyod, nemtudsz donteni? Beszel meg a paroddal! De gondoljal mar bele: 7 honap, az semmi, 16 eves lanyod van, ha baszhatneka van akkor csinalja ahol eppen akarja, de te meg szabadutat is adsz neki? gyerekek meg, akarmikor teherbe eshet a lanyod, gondolkozz picit! De a te lanyod, te szulted, lasd el az unokadat is, ha ennyire kedved van hozza. Egy anyuka, akinek 17 eves lanya van, es akinek a lanya 1 eve jar a baratjaval, es aki nemengedi meg, hogy egyuttaludjanak!!
Engedd meg különben azt fogja hazudni, hogy a barátnõjénél alszik és inkább a lányod alszik ott a fiúnál.
21:52-es ez az!!! "16 eves lanyod van, ha baszhatneka van akkor csinalja ahol eppen akarja, " csinálja csak egy kocsma wc-jében, vagy a suliban a szertárban. és igen, basszon az a gyerek, ne szeretkezzen azzal, akit szeret! én nem értem az iróniát, vagy ilyen beszûkült és buta vagy? egy lányos apa
21:52es te pont az a szülõ vagy, aki azt hiszi, hogy hú de jól neveli a gyerekét, de hidd el, hogy a lányodat már rég "megbaszta" a pasija, és nem mondja el neked. köszönheted annak hogy egy ekkora barom vagy
#16-os, te szerencsétlen. Ezt te sem gondolhatod komolyan. Akkor át se engedd hozzá, hiszen nap közben is lehet szexelni. Sõt, a fiú se mehessen hozzátok. Csak és kizárólag közterületen találkozzanak, ahol legalább 4-5 ismeretlen vagy ismerõs ember látja õket. Gondolkodj már egy kicsit... Ha szexelni akarnak, szexelni fognak. Az meg rajtad múlik, hogy hagyod, hogy ezt egy kényelmes ágyban, higiénikus körülmények között teszik meg, vagy egy erdõben, esetleg a kocsma WC-jében (persze, a te lányod oda sem jár... gondolod te). Ráadásul 17 éves. Nem azt mondom, hogy elkésne, ha nem vesztené el a szüzességét, mert nyilván nem, de azért annyira már nem is korai (felnõttként mondom, nem vagyok tini én sem). Vigyázz, nehogy túlzásba ess a nagy tiltogatással, mert egyszer csak azon kapod magad, hogy még 20 évesen is te irányítod az életét (mint pár kommenttel feljebb írta valaki...). Kedves Kérdezõ, te végül mit válaszoltál a lányodnak?
A kérdező hozzászólása: Nem engedtem meg neki, azt mondtam, hogy még egy jó darabig nem fognak együtt aludni!
És miért nem engedted meg? Mit gondolsz, lefeküdtek már egymással?
Ha nem engedted meg, akkor két dolog történhetett: - az elsõ adandó alkalommal lefeküdtek, - vagy még csak most tervezik, hogyan fognak hamarosan lefeküdni. Jobb lett volna, ha engeded.
Pedig sokáig úgy tûnt, hogy õ egy normális szülõ...

19 éves lány vagyok és 16 éves a barátom, engem nem zavar csak a későbbiekben szerintetek számíthatok-e esetleg valami komolyabbra egy ennyi idős fiútól?

Legjobb válasz: Ne aggódj nem lesz baj, még bele kell jönnie, majd 3 év múlva jobban fog neki menni, és kielégítõbb lesz számodra is. Irányítsd te.

Ne aggódj nem lesz baj, még bele kell jönnie, majd 3 év múlva jobban fog neki menni, és kielégítõbb lesz számodra is. Irányítsd te.
Emberfüggõ, de biztos fog komolyodni még.
Számíthatsz a késõbbiekben, de nem ismerjük a srácot.
Ezt magadtól kérdezd meg, mi nem tudjuk, milyenek vagytok Hogy érzed? Lehet hogy egy korodbelivel szerencsésebb lenne
Habár emberfüggõ.
Sose jönnék össze egy fiatalabbal, de ki tudja:D egyébként majd fog komolyodni, lesz ami lesz
a kis mázlista:D 17/f
Szerintem elõbb-utóbb azért megfordul a fejében, h nem egy p*nát akar kipróbálni az életben. Ezt ne vedd magadra.

13 éves nem sokára töltöm a 14-et . Lány vagyok.16 éves a barátom. Mit tegyek?

leakar velem feküdni. amit megértek. de ugy érzem én nem készültem fel rá . mit tegyek? tul fiatal vagyok ehez

Legjobb válasz: Még várj vele, ha nem érti meg, nem vagy neki fontos.

Még várj vele, ha nem érti meg, nem vagy neki fontos.
hisz te is tudod a kérdésre a választ, mert leírtad. túl fiatal vagy hozzá és így is érzed. semmit ne tegyél meg vele, amit nem szeretnél!
kérdezd meg anyukádat és apukádat, hogy mit tegyél õk biztos, hogy segíteni fognak a döntésben.
Ha nem érzed, hogy szeretnéd akkor ne tedd meg, mert nem fog jól esni és bánni fogod. 16 voltam és még nem éreztem magam kész, de kíváncsi voltam, és úgy éreztem elvárja. Megtettük, én meg csak néztem hogy ez volt az a nagy valami amire vártam? Rossz volt, semmi extázis sõt... Késõbb mással tényleg jó volt évekkel késõbb.
Ne hagyd magad ! Mond meg neki hogyha szeret vár rád ha meg nem akkor húzzon a p.csába ! Mert akkor nem szeret igazán ha csak azt akarja tõled . Meglásd ha ott hagy lesz ezer meg egy pasid akinek nem csak arra kellesz majd és hidd el megéri a várakozás . Mert nem mindegy hogy az elsõrõl egy szép emlék jut eszedbe vagy egy erõltetett , kényszerített rossz emlék . Várj még !
Akkor ne feküdj le vele. 14 évesen még tényleg fiatal vagy.
Mond meg neki, hogy nem vagy rá felkészülve.Ha nem érti meg, akkor úgy is dobna, ha lefeküdnél vele.Ha szeret, akkor meg megérti.
Ha az én lányom pasija lenne akkor simán szájba ba**nám érte!
Aki 14 éves lányt megakar fektetni az nem hiszem hogy bármi mást is akar tõle, feküdj le vele mert úgyse fogod kibírni hogy nem. De meglátod miután megfektetett párszor otthagy a pics*ba valami ürüggyel.
Rendezed le máshogy!Ha nem elégíted ki, úgyis otthagy.
Vicceltek?Ez bûncselekmény akkor is ha a lány beleegyezik!
Cumizd le!
Amint betöltöd a 14-et, senki nem szólhat bele a nemi életedbe. Azt tedd, amire vágysz, és ne azt, amit elvárnak tõled.
kislány vagy, nem gyereknek való a szex, várj még 17 éves korodig minimum, biztos megverném ha az én lányomra szálna egy 16 lves
Szerintem várjál még. A 13-14 éves kor ehez még nagyon koria.
Ha megteszed, ÉLETED LEGNAGYOBB HIBÁJÁT KÖVETED EL!!!
neked még szerelmes filmeken kéne andalognod, meg babázni meg mesefilmeket nézni. ha nem készültél fel rá, ami teljesen természetes, hiszen gyerek vagy, mondd el neki, ha nem érti meg, akkor csak a farka vezeti.
apád helyében a srácot a farkával fojtanám meg. legalább nem ugrottál bele a dologban ez egy jó pont
mond meg a srácnak h "ha szeretsz akkor megvársz! ha meg nem akrasz várni akkor húzz a p*csába!"
Szerintem te is látod, hogy nem éri meg.
heh szöszi megismerlek az irásodról :D ne feküdj le vele, csak ki akar hasznalni.
ha még nem vagy 14, akkor ha lefektet a barátod, bûncselekménynek számít. én nem tenném a helyedbe, a szexnek akkor jön el az ideje, ha már nem gondolkozol rajta, csak hogyha olyan helyzetben vagy, és megtörténik bármilyen stresszelés nélkül. ha még ezt nem érzed, nem vagy kész rá, csak lelki sérüléseket okoznál magadnak. gyerek vagy még, várj 2-3 évet legalább.
Ezért nem jók a 16os pasik. Máson nem jár az eszük csak a kefélésen. Hormonok... Két eset van, egy végkimenetel: 1 H*ülye leszel, és lefekszel vele, engedsz neki. 2. Nem fekszel le vele. A végkimenetel minden esetben: OTTHAGY
Normális, aki arra biztat egy 13 éves kislányt, hogy rendezze le máshogy? a saját lányodnak is ezt tanácsolnád? Ne feküdj le vele, se testileg, se lelkileg nem vagy felkészülve.
Én több mint másfél évet vártam a barátnõmre, és megérte :P
ha nem érezed úgy hogy már szeretnéd akkor semmi képpen se. mond el neki is határozottan. ha erõszakoskodik hagyd ott.
21:33-as vagyok. Én egy szóval se bíztattam, hogy feküdjön le vele, csak a lehetõségeket vázoltam. Úgyis mindenképpen az lesz a vége, hogy a srác ott fogja hagyni.
Azon csodálkozok hogy egy 16 éves leáll egy 13 évessel. Nem nagy korkülönbség az a 3 év de 16 és 13 között szerintem nagy.. egy 16 éves pasi dugni akar állandóan egy 13 éves lány meg még gyerek! Mióta vagytok együtt amúgy? Ha nem fekszel le vele tuti ott hagy ha lefekszel..háát lehet hogy akkor is. Szerintem várj vele, egy 13 évesnek még nem kéne a szexel törõdnie. Ha nem érti meg hogy még várni akarsz akkor nem is érdemel meg téged, majd találsz nála sokkal jobbat. Ne csatlakozz azok közé a 13-14 évesek közé akik ilyen korba már dugnak, isznak, cigiznek és esetenként drogoznak is agyba fõbe!
Ha lefekszel vele sose fog tisztelni. Azt fogja hinni h mindig azt csinálod majd amit õ akar. 16 éves...hidd el ilyenkor a legkanosabbak a férfiak (tapasztalat..énis volt 16 éves fiú de legalább vissza tudtam magam fogni nem úgy ahogy mostanában szokás) szóval ne feküdj le vele! az is lehet h csak ezért kellesz neki
ja és addig ne csináld ameddig nem érzed hogy TÉNYLEG kész vagy rá
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat : ) 3 hónapja vagyunk együtt... és barna vagyok >< de azóta szakittottam vele mert erõszakos volt. rámmászott egy buliban ugy h kidobtam . köszönöm szépen h irtatok.

Barátnőm péntek délután felhivta az apját hogy a pasijánál alszik és ma ment haza a barátnőm 16 éves a barátja meg 17. milyen szülő az ilyen? Ti megengednétek?

Legjobb válasz: Jaa akkor itt nem is az a baj h ott aludt meg a szülei milyenek hanem hogy nem törõdött veled. most ha szüleid tiltják sem biztos hogy veled akarja tölteni az idejét. Ha igazi barátnõd akkor örülj h boldog és azzal van akit szeret....

Jaa akkor itt nem is az a baj h ott aludt meg a szülei milyenek hanem hogy nem törõdött veled. most ha szüleid tiltják sem biztos hogy veled akarja tölteni az idejét. Ha igazi barátnõd akkor örülj h boldog és azzal van akit szeret....
:) Semmi gond nincs vele.
A kérdésedben azt fogalmazod meg, hogy milyen szülõ az ilyen. Többen írták, hogy elfogadó, megért, engedékeny. A további hozzászólásodban kritizálod a barátságotokhoz való hozzáállását. Szerintem nem bírod õt, s talán ezért akarsz itt megerõsítést kérni. :(
Minden szülõ máshogy neveli a gyerekét és másképp gondolja az ilyen témákat.én 17éves vagyok, mégis a barátomnál lehetek egész hétvégén:) Tudod, nem minden fiatal buta is, hogy hülyeségeket csináljon és felelõtlen legyen
Milyen szülõ az ilyen! Engedékeny. Tele van bizalommal! Harmonikus kapcsolatban élnek. Bíznak a srácban.
akk mond meg neki h szarul esik h leszarja a fejed, de ha gáz van nyalizik...de attól még nem szólhatsz bele h hogy nevelik õt, neki ilyen jófej szülei vannak...
Szerintem picit féltékeny vagy. Nem? Ha megbízik a srácban, akkor nem gond szerintem.
Neked ehhez rohadtul nincs közöd, törõdj a magad dolgával. Ne legyél irigy dög, nem áll jól.
Aha tök logikus. 14 évesen elvesztette a szüzességét, mert 18 évesen nem aludhat a pasijával, akivel egyébként nem is élvezi a szexet. Egyébként ezt írtam.A korán tiniként elkezdett szex mind fizikálisan, mint lelkileg káros. Kevés az a 16-17 éves, aki mint testileg, lelkileg fejlett hozzá. Viszont ezek a lányok könnyen felismerhetõk:nõiesebbek társaiknál, felelõsségtudatuk van(nem kezdenek hisztériázni, ha takarítani, mosogatni kell és a kistesó se a balesetin köt ki, ha vigyázni kell rá)tisztába vannak önmagukkal(se túl, se alá nem becsülik önmagukat)harmóniában élnek a körülötte lévõkkel(nem akarnak összeköltözni, férjhez menni a pasijukkal két hét után, mert olyan szemét szülei vannak), reális jövõképük van(tanulok, aztán továbbtanulok, vagy xy munkahelyen dolgozok-és ez a teljesítményükkel összhangban is van) Tehát egy ilyen 16-17 évest lehet engedni a barátjához/engedni hozzá a barátját hétvégére, amennyiben nem áll fenn az a nézet a családban, hogy bizonyos dolgok hiányában nincs összeköltözés/együttalvás.Persze ez megint olyan nevelés eredménye, amikor a kamaszgyerek ezt természetesnek veszi. De azon állítás, hogy minden tini engedhetõ, eléggé nem fedi a valóságot.A tinik nagyon kis részének engedhetõ, és itt nem a lazaanyuka imídzsnek kellene a fontosnak lennie.
Nem tartom normális dolognak, hogy egy 16 éves lány egy teljes hétvégét a barátjával töltsön. kötelességei vannak, pl tanulni se ártana, meg esetleg otthon segíteni. biztos én vagyok konzervatív, de nálunk ilyenrõl szó se lehetett. természetesen sose tiltottak a barátomtól, nyugodtan talizhattunk, de csak ha kész volt a lecke és elvégeztem azokat a házimunkákat, amikre anyukám megkért. bár, ahogy a kislányt elnézem, és már 12 éves kora óta nem szûz, egyértelmû, hogy itt a szülõk a hibásak. normális nevelést kapott gyerek nem kezd ilyen korán nemi életet. különben kérdezõ szerintem te irigy vagy. de hidd el, sok okod nincs rá, mivel a barátnõd sajnos a nevelés csõdje. a szülei meg nem jófejségbõl meg lazaságból tartják ilyen hosszú pórázon, hanem felelõtlenségbõl. ezen meg igazán nincs mit irigyelni. 24 L 24 N
Milyenek a szülei? Hát vagy linkek és le se tojják mi van a gyerekükkel, vagy belefásultak abba, hogy neveljék. A barátnõd szempontjából egyik sem túl jó kilátásokhoz vezet. Kivéve, ha nagyon erõs jelleme van. Szerintem ebben a kapcsolatban a fiút kellene félteni.17 éves koráig ha "várt" akkor fontos lehet neki a barátnõd.Inkább a barátnõdnek lehet egy újabb trófea a fiú.Sajnos túl korán kezdte így valószínûleg sose fogja felfogni, hogy milyen egy igazi kapcsolat.Élete végéig azt fogja hinni, hogy a szerelem/szeretet egyenlõ azzal, ha szexel valakivel, minnél többet és mindenkt/mindenkit kizárva ezzel az életébõl.Nagyon sajnálom a barátnõdet.
Utolsó hét jön a suliból, ilyenkor már tanulni sem igazán kell. Milyen szülõk az ilyenek? Valószínûleg mindent elmondtak a lányuknak, amit a szexrõl és a védekezésrõl tudni kell, így megbíznak benne... Tiszteletben tartják a döntését, és bíznak abban, hogy nem csinál semmi hülyeséget a leányzó. 16 évesen már én is simán ott aludhattam a barátomnál. Sõt, eldöntöttem, hogy két hét után alszok vele együtt elõször, vagy két hónap után... anyu csak annyit kérdezett, hogy "biztos nem korai?", de nem szólt bele, akkor sem, ha a kérdés ellenére is elmentem. Normális ember lett belõlem, úgy gondolom normális gondolkodásmóddal, feltudom mérni, mikor van itt az ideje kicsit többnek is, mint kézfogás, nem lettem rövidebb, mert elengedtek már akkor is. Ha a barátnõddel van problémád, akkor ne ezt a kérdést tedd fel. Mond el neki, hogy téged ezek a dolgok bántanak és kész... ne irigykedj amiatt, mert az õ szülei megengedik, hogy együtt aludjanak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a rendes és normális válaszokat! egyébként nem vagyok éretlen és nem azért nem engedik h ott aludjak a barátomnál hanem csupán FÉLTENEK nem tudom ki hallotta ezt a szót. egyébként 17 vagyok és 2 éve van barátom és nem engedik és? ez van! de akkor is felelötlen dogok ez
16.04:kihagytad a legfontosabbakat:az életre való nevelést, a stabil erkölcsi alapokat. Amibe beletartozik, hogy nem hagyjuk, hogy éretlen, sérülékeny gyermekeink papás-mamást játszanak élesben, majd 25 évesen elválnak, mert a párjuk nem akar kézenfogva vásárolni, meg bulizni járni velük, mert nem tudnak háztartást vezetni, mert nem tudják/értik, hogy megtartani is kell tudni a párunkat nem csupán megszerezni, mert a gyerekeküket nem lehet kikapcsolni, hogy õk eggyütt lehessenek(mint sokan a családjukkal ezt teszik) Arról nem is beszélve, hogy egy lány nem attól lesz nõ, egy fiú férfi, hogy tinikorában szexszel és kipróbálja fél iskolát, hogy ki jön be neki, miközben fogalmuk sincs róla, hogy ki bírnak -e tartani egymás mellett, ha már nem asszisztál két család is a kapcsolatukhoz, hanem önnálló családként kellene mûködniük.
16 évesen jöttem össze a barátommal, aki akkor 22 volt. Alig pár hónap után együtt aludtunk, péntektõl-vasárnapig, náluk. Semmi rossz nem történt, persze volt szeretkezés, de nem estem teherbe, védekeztünk, nem volt semmi probléma. Azóta is együtt vagyunk. Nem ismerem a barátnõd, de én el tudom magamról mondani, hogy mindig is felelõsségteljes voltam. 20/L
17.25:az a gond, hogy mire te kamaszgyermek anyukája leszel, fogalmad sem lesz róla mik az aktuális veszélyek, addigra pl az italba kevert partydrog rég a múltté lesz.
szerintem ez már nem barátság...te kibeszéled õt a háta mögött õ meg nem is nagaoyn foglalkozik veled.Még mi az ami össze tart titeket mint barátnõk?
Ilyen hülye lennél énis leszarnálak. Örülhetsz h egyáltalán a barátnõd még.
A barátnõd 12 évesen vesztette el?? Asszem könnyen megoldható a gondotok. Menjetek ki a térre, aztán tépjétek meg egymást. Sajnos egyébként rosszkor jött ez a dolog, mert már nincsen mónikasó, pedig még kereshettetek is volna vele. Hát, a sors iróniája...
A kérdező hozzászólása: Jó evvel nincs baj h hétvégén együtt vannak de én nem alszok ott barátomnál reggeltöl estig együtt vagyunk de nem elszunk egymásnál. Ám nem vok féltékeny csak tudod levoltam szarva legalább egy hétig nem hivott fel h mi van velem aztán mikor ugy volt h lehet h terhes akkor egybõl jó voltam neki. Én a gyerekemnek nem engedném meg h 2 honap után ott aludjon a barátjánál legalább félévet járjanak és akkor is ugy h másnap már jöjjön haza
A kérdező hozzászólása: anyádat! egyébként meg õ az irigy mert állandoan mikor a megyek barátomhoz mindent kitalál h ne találkozunk! de ti nem akadnátok ki h levagytok szarva és vmi baj van vele akk egybõl hozzám jön segitségért?
Nekem is megengedték a szüleim, aztán normális felnõtt lett belõlem. Te viszont valóban féltékeny vagy. Más kérdés, hogy ennyi idõsen a lányok hajlamosak mindenki másról elfeledkezni ha pasijuk van. Késõbb majd megtanulja kezelni ezt is (szerencsés esetben, mert vannak, akik így maradnak), de 16 évesen normális, hogy csak a pasijának él. Elhiszem, hogy téged zavar, hogy te ilyenkor le vagy tojva, de ezzel nem tudsz mit csinálni. Csak az elég gáz, hogy a kérdést úgy tetted fel, mintha a szüleit hibáztatnád, miközben egy tök normális dologról van szó, miközben valójában az a bajod, hogy a barátnõd többet van a pasijával mint veled.
A kérdező hozzászólása: ez normális dolog? milyenek ezek a fiatalok az normális dolog h a barátjánál alszik 16 évesen ráadás alig ismerik egymást? Jó féltékeny vagyok talán egy picit, de csak féltem mivel mindig vmi rosszba keveredik és mindig én huzzom ki abbol a rosszbol a csávonak a barátnöm az elsõ és bnõm már 4 éve elvesztette és félek h csak arra kell neki h gyakoroljon és ott haggyja fenébe és megint ki vigasztalja? hát én ráadás én mondok vmit meg se hallja és ha beszélünk pl 20 percet abbol 18-at a pasijárol beszél aztán megkérdezi mizu és ott hagy
hát te hülye vagy... idióta
Ha szeretik egymást akkor miért ne? Különben meg nem gondolod, hogy látatlanba elengedik a barátnödet a szülei. Biztos ismerik már a gyereket. Másrészt ha tiltják, attól csak rosszabb. Úgy gondolom jót tenne Neked is, ha lenne barátod, majd másképp látnád!
En nem engedném meg, igazad van teljesen.Nagyon fiatal még, hogy ott aludjon a baratjanal.
Miért, szerinted szexelni csak akkor lehet, ha ott alszik? Akkor meg az ottalvás nem oszt nem szoroz. És ezt úgy mondom neked, hogy nekem is van gyerekem, és szülõként sem ellenzem, ha nem egy egyéjszakás kalandról van szó, és védekeznek megfelelõen. Szerintem jó lenne, ha a magad dolgával törõdnél. De amúgy az írásodból is látszik, hogy te eléggé éretlen vagy még, szóval nem csodálom, hogy neked nem engedik, hogy a pasidnál aludj.
Olvastam a hozzászólásokat, és néhány ember úgy viselkedik, mintha tragédia lenn, hogy egy 16 éves lány lefekszik a pasijával...Szerintem inkább jó dolog, ha egy szülõ és a gyerek között ilyen kapcsolat van, hogy ezeket a dolgokat is meg tudják beszélni.Amúgy meg ha nem engedné, hogy ott aludjon, azzal sem érne el semmit: mint már páran írták, szexelni nem csak éjjel lehet... L/19

19 éves leszek 16 éves a barátnõm terhes mind a 2-ten meg akarjuk tartani a babát van jövedelmem, dolgozok, ha én nem akarom és ö se, a szülei igaz nem vetethetik el SEGÍTSETEK?

2 évig legjobb barátok voltunk és bele szerettünk egymásba fél éve vegyunk együtt ! a szülei nem nézik jó szemmel ezt a kapcsolatot mert az édes annyát veszik példának h sok fiuval szexelt ! és a lányuknak ezért nem akarnak kapcsolatot ! de mi nagyon szeressük egymást mindenen keresztül mentünk és most terhes lett ! nem szeretnénk el vetetni nem szeretnénk el dobni 1 csodálatos dolgot ! a szülei nem vetethetik el ha én nem akarom mit tegyek hogy velem éljen ? :/ valaki segitsen !

Legjobb válasz: Ebben az esetben nem vetethetik el,ha nem akarja.

Persze, tartsátok meg. Aztán neveljétek segíjkébû, én meg a többi adófizetõ meg eltartunk titeket.
Kérdezõ: eléggé ciki ez az egész topik, az odáig rendben van, hogy ezer idegenektõl információt kérsz, de mint látod nagy a fejetlenség, az idõd pedig rohan, mivel egy terhesség kb. 9 hónapig tart. A fenti linken is láthatod, hogy nem egy rövid folyamatról van szó, és igen sok feltétele van, szóval kezdjetek el állami szervekhez fordulni, a fenti link alapján, de még ott az önkormányzat, családsegítõ stb. Ha itt ülsz a gép elõtt válaszokat várva azzal nem oldod meg az életetek.
33: [link] ; na csak ezért ellentmondásos, amit állítasz.
Mi az ellentmondas benne? Leforditom bugyutara, jo? Nem kell hogy apuci es anyuci beleegyezzen, hogy Katika es Pistike osszehazasodjon, a kutyat nem erdekli hogy az osok akarjak e vagy sem. Am Katika es Pistike koteles beslattyogni a gyamhivatalba es kerni a "kiskoru hazassagkotesenek engedelyezeset" mert anelkul anyakonyvezeto bacsi elhajtja oket a buspcsaba. ERTED?????
Kissé ellentmondásos ez a mondatod így. Nem gondolod? :D
Nem, nem okes, mivel nem kell szuloi beleegyezés, ellenben kötelezi a gyamhivatali engedély.
Jó...elgépeltem...gyám=szülõ! Így már okés? :D
Hulyeseget beszélsz 26. Nem kell a gyam beleegyezese. Eleve átlag embernek nincs is gyamja. Gyamhivatali engedély kell, az viszont kotelezo.
Inkább kerületi családsegítõbe kérjetek a lánnyal együtt segítséget/tanácsot.
A kérdező hozzászólása: és ha szülei ki takadják akkor se ? :(
Nem egészen, mert gyám beleegyezés kell, ezért írtam én is, h szülõkkel beszéljétek higgadtan meg, ha látják, h komolyak a szándékaid, és elvennéd stb., talán õk is nagyobb eséllyel higgadnak le.
Te 34! Áruld mar el, hogy mi ellentmondásos abban, amit írtam, pláne, hogy a linkeken világosan kifejtik, hogy mi szukseges az engedélyezéshez .....
Atyám...és még én nem tudok értelmezni. :D Ezt írtad: "a kutyat nem erdekli hogy az osok akarjak e vagy sem" A link, amit ír: "- a kiskorú házasulandó törvényes képviselõjének meghallgatása, " Fordítsak??? Magyarul...baromira nem igaz, h a kutyát se érdekli, hogy az õsök mit mondanak, vagy akarnak. Nem díszbõl hallgatják õket is meg. Ennyi.
Majd rájössz, ha érettebb leszel valaha!
A kérdező hozzászólása: te éhes vagy ? a lány is ezt akarja ha érdekel :) mert utálja öket :)
Látom itt már rég nem az a lényeg számodra, h helyre hozd a dolgokat. Inkább csak a saját sérelmeid a lány szülei felé. Szegény lányt elõre sajnálom, h miken fog még keresztül menni, egy idióta hibája/vétke, vagy óvatlansága miatt.
A kérdező hozzászólása: aha persze feleségül veszem inkább mint hogy legyen hozzá közük
Te kérdezõ! Fogd már fel, h egy kiskorúval kezdtél, és egy kiskorú lett terhes tõled. Egyenlõre a szülõknek több közük van a kiskorú lányhoz, és születendõ gyermekéhez, mint neked, és az államnak is. Neked akkor lesz közöd hozzá, ha helyt állsz és megfelelsz az elvárásoknak. De azt nem te fogod eldönteni. Amúgy inkább örülj, h van egyáltalán némi lehetõséged helyre tenni a dolgokat, és akár felvállalni mindent, ez a minimum. Ha már olyan bátor voltál, h egy kis korúval kezdtél, és óvatlan is voltál, legyél olyan bátor, hogy elkezded felelõsség teljesen, és szabályokat betartva rendbe tenni a dolgokat, ahelyett, h itt vitázol a neked válaszolókkal. Ennyi.
Nézd, tolem azt kepzelsz, amit akarsz. A szülõt akkor is meghallgatják, ha pl anyuka véglegesen kulfoldre akarja vinni a kiskorút es a szuloi felugyeleti joga megszûnt. Nem azert, mintha bármi beleszólása lenne. Sot akkor is meghallgatják, ha anyuka uj férje örökbe akarja fogadni a gyereket, aki felett apukanak megszûnt a szuloi feugyeleti joga. Formasagnak hívják az ilyet, döntést nem befolyásol Te meg álmodozzal kerdezo, az anyakonyvvezeto majd jol korberohog, amikor gyamhivatali engedély nelkul bejelented a házasságkötési szándékodat. Amúgy a gyermek megtartásához is gyamhivatali engedély kell, ha az ellenkezik a kiskoru törvényes képviselõjének, jelen esetben a szülõnek az akaratával. Ugyanez lenne a menete az abortusznak is egyebkent.....
A kérdező hozzászólása: te vagy már okos már boccs a kifejezésért ha már fel basztam meg akarjuk tartani meg minden akkor nekik ehez semmi közük a gyámhivatal ha ki jön meg nézi a körülménykeket akkor semmi gond 3000 ft 2 gyürü 2 tanú és már a feleségem is :)
Jól van akkor, álmodozzál. Biztos díszbõl hallgatják meg õket, sõt az biztos nem számít, h õk a törvényes képviselõk, és 16 éven át õk nevelték a kis korú lányt. Ha az állam döntését nem befolyásolná eleve meg se hallgatják õket.
Meghallgatják õket. De nem számít a véleményük. :)
Mellesleg már az elejétõl azt is félre értelmezted, h miért írtam a kérdezõnek, a szülõk témáját. Totál nem függött azzal össze, h végül az õ döntésük lesz-e a mérvadó, vagy se. Az más kérdés, h te mint válaszadó vmiért a szülõket abszolút kiakarnád a dologból zárni, de láthatod, h állam részérõl se így megy. :D
A kérdező hozzászólása: A munkával nincs gond a körülményekkel sem akkor igaz simán el vehetem feleségül :)
Ugy tudod feleségül venni, hogy besétálsz vele kezén fogva az illetékes gyamhivatalba es kerítés a kiskoru hazassagkotesenek engedélyezését. Jobpvedelem vizsgalat, lakhatási körülmények vizsgálata az alap, tehat ha munkanelkuli vagy, nem kell próbálkozni se nagyon....
19 évesen mivel foglalkozol, hogy el tudj tartani magaddal együtt 3 embert?
Az óvszert nem szeressétek?
Hány hetes terhes a kislány?
"mi nagyon szeressük egymást" - hát szeressétek egymást, meg szeressétek a nyelvtanórát is ezentúl... Tényleg, mindjárt suli!
Ha a lány nem egyezik bele el nem vetethetik, viszont azért gondoljátok végig mennyi minden vár rátok, ha ezt tudjátok vállalni, akkor viszont hajrá. Beszéljétek meg szüleivel is, hogy komolyan szeretnétek, akkor lehet, hogy õk is rábólintanak minden téren és még támogatni is fognak.
5: már bocs, de ne a saját parádból indulj már ki!!! És akkor mi van, ha x év múlva elválnak? Ez a legnagyobb problémád? :D Mert szerintem nekik meg az, h szeretnék a babát megtartani és felnevelni, egy családként.
Aha, vegye feleségül... Hogy 2 év múlva majd váljanak el, vagy utálják egymást és 0-24 veszekedjenek, milyen jó élete lesz a gyereknek... Amúgy, most persze nagyon szeretitek egymást, de a bnõd még gyerek, huszonévesen nagyon nem így fog gondolkozni és viselkedni, változni fog, és te így szeretted meg, a felnõtt énjét már nem biztos hogy szeretni fogod. Ezért szoktak felnõttek házasodni, nem azért mert nagykorúak hanem mert érzelmileg felnõttebbek. Szóval, ha akarjátok, tartsátok meg, és maradjatok is együtt, de számíts rá, hogy lehet hogy nem fogtok örökké együttmaradni.
Ja és amúgy is illene feleségül venned, nem kell nagy lakodalom, meg mi egymás, és akkor minimális költségekkel megoldhatjátok, talán ez esetben a lány családja is idõvel megbékél a kapcsolatotokkal.
Vedd feleségül. Onnét kezdve a lány felnõttnek számít, és nem vehetik semmi esetre se el a babát a szülõk. El sem vetethetik. Bár én úgy tudom, h 16 éves lány esetén már amúgy se tehetnek így szülõk.
Én ezt nem hiszem el. Irány vissza általános elsõ osztályába, olvasókönyv, vonalas füzet, ilyesmi...
Ok, te 19 õ 16, de kb gyerekek vagytok. Ha azt nézem, hogy mi a szitu akkor pedig kifejezetten azok vagytok. Nos mit tegyetek? Ha meg akarjátok tartani akkor hajrá. Legyetek együtt, boldogok stb. De azt tudd, hogy onnantól kemény lesz az élet, mert a baba, nem egy plüss, ha megunod bedobd a sarokba! Hatalmas felelõség, akkor is, ha aszondod most van jövedelmed. Sajna olyan a világ, hogy lehet holnap nem lesz, de enni stb holnap is kell. Szóval mérlegeljetek, az utálatot anyucival félretenni és összeülni beszélni! Nem csak a mostról, hanem a "holnapról" is!!! Én pl biztosan megtartanám, felnevelném, bár a feltételeink mások, de a te helyzetedben is azt tenném.
Ezt nagyon gondoljátok át! Nem tudom mi a munkád amibõl eltudsz tartani egy 3 tagú családot, de nemcsak a jövedelem fontos! Még mindketten nagyon fiatalok vagytok, fõleg a barátnõd aki 16 évesen majdnem gyerek még! Oké, hogy most meg akarjátok tartani, de ez nem egy olyan dolog amiért maximum pár hónapig tartoztok felelõsséggel. Ha szeretnétek persze tartsátok meg, de ha magamból indulok ki én biztosan nem tartottam volna meg amikor 16 éves voltam. A helyetekben inkább az iskolapaddal próbálkoznék még!
Szülõkkel, és a lánnyal beszéld meg elõbb. Én úgy tudom, ha semmi puccos témát nem akartok, meg nem futja rá, akkor hivatalba 3eFtba kerül+vmi gyûrût veszel még. Persze ez így eléggé tré, de késõbb majd még komolyabb pót esküvõt attól még csinálhattok. Kérdezd meg a kerületi illetékes hivatalnál, h mi-merre hány méter.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a segítséget :) és azt szeretném még kérdezni hogy-hogyan tudnám feleségül venni? !
20asnak: igen, házasságkötéshez kell gyám beleegyezése, de talán a szülõk is jobban támogatnák az egészet, ha a fiún látnák, h komolyak a szándékai, és nem az a terve, h 2 év után ott hagyja a gyereket is, meg a lányt is, erre egyenlõre a legjobb megerõsítés a házasság kötés. Ha már a baj adott, ezt lehetne leginkább jó irányba elindítani. Hogy x év múlva mi lesz, azon kár agyalni, vannak olyan példák is, h 16 évesen gyerek lett, házasságot kötöttek és még 40 évesen is boldogok egymással, nem a parákból kell kiindulni. Többieknek: tiszta mónikashow folyik itt. Nem ismeritek õket, a 16 éves lányt se, ma már sok 16 éves lány sokkal érettebb, még ha látszólag felelõtlennek is tûnik. Legalább helyre akarják hozni, és nem rohannak mindjárt abortuszra. De látom sokaknak itt az lenne a divat, h sebaj megcsináltuk a szart, legközelebb is így tehetünk, mert ott az abortusz és az értelmesebb megoldás. Komoly, és még egyesek fikázzák a kérdezõt.
Na és kedves kérdezõ mégis mi a búbánatból szeretnéd eltartani kiscsaládodat? Elmész dolgozni 80 ezerért? Hát ez édes kevés egy gyerek felneveléséhez. Ja majd anyuciék segítenek.... Na ezért nem szabad a semmire gyereket vállalni, nyomoroghattok majd. Gratulálok...
Nem kell a lánynak leérettségeznie. Kis babával hogyan is tudna. Igaz, így munkát se fog találni magának, amikor a szerelme elhagyta. Majd sorba áll segílyért, hogy aggyanak aggyanak. Az egyetlen jövedelme a gyerek lesz...
Eloszor is kiskoru hazassagkotesehez gyamhivatali engedély kell, aminek az alapja a jovedelem vizsgalat es a lakhatási viszonyok vizsgálata. Esélytelennek látom, hogy 16 es 19 évesen stabil anyagi helyzetetek legyen. A terhességrõl a mai magyar törvények értelmében egyedül az anya jogosult dönteni. Amennyiben kiskoru, akkor a törvényes képviselõje, tehat jelen esetben a szulei. Amennyiben a szülõk es a kiskoru terhes véleménye nem egyezik, a kiskorúnak gyamhivatalhoz kell fordulnia. A gyamhivatal 1000esetbol 999nel a kiskoru akarata melle áll. Tehat ha a lany nem akarja elvetetni, akkor arra nem fogjak kényszeríteni.
de akkor ugye tudod, hogy össze kell költöznetek és el kell tartanod + 2 személyt, még több évig amíg a lány leéretségizik+ lehet még felsõoktatásba is megy
Ti döntötök, nem a szülõk. Ha vállalni akarjátok, vállalni is fogjátok.
Ha nálad lenne semmi közük hozzá, mert az egyik barátomnak is így van, és ö neveli
Atya ég szegény szülõk!... Felelõtlenek vagytok! Tényleg az óvszert és egy helyesírás könyvet javasolnék én is! De valószínûleg a szülõk is megérnek egy misét, ha ilyen gyerekeik vannak.
Ebben az esetben nem vetethetik el, ha nem akarja.
Kockuljatok valami online játékkal : )

Albérlet 16 évesen a barátommal? !

Elég nehéz ez az egész. Nem is tudom úgy átadni, ahogy megélem.

Legjobb válasz: Én nem tartom jó ötletnek az elköltözést, az általad említett indokok miatt. Amikor én voltam kb. annyi idõs, mint te, vállaltam diákmunkát, de azok nem voltak annyira megterhelõk, heti 8 óránál tuti nem volt több. Arra meg jó volt, hogy nem kellett a kiadásaimra pénzt kérni. Ha albérletbe mentek, ugyanúgy dolgoznod kell, plusz akkor rá vagy utalva a barátodra, nem vagy a húgoddal stb. Szerintem az lenne a járható út, ha annyi pénzt tudnál diákmunkával szerezni, ami mellett rád alig kellene költeni, de nem kellene leadnod a fizut. Például magadnak fizetnéd a mindennapi utazásokat, szórakozást, ruhákat, esetleg az étkezést is. A rezsi meg sokkal úgysem lenne kevesebb, ha nem lennél otthon, rajtad nem tudnának spórolni.

Szerintem mennyj ki apukádhoz külföldre.
25 az albérlet? Akkor örülj, mert 40 alatt, ahol 2-en is elférnek és nincs helyhiány, nagyon ritka. Panelban meg télen, 70-80 is lehet a fûtés, és még ott a vízdíj, kukadíj, áram, kaja, pia, ruha, egyéb beruházások. Szóval csak örülj, kivételes eset vagy.
albi 16 évesen nem tulzottan megoldhato, inkább koli, hétvégente sem muzáj eljönnöd, nyáron sem, énis kolis voltam 2 évig, kevesebbe kerül, és kezdetnek jo, megtanulod a pénzt beosztani.2év után költöztem át albérletbe.Hugod meg lassan gimis, ha van 6osztályos képzés, akkor meg még hamarabb lehet az, és amit az egyik válaszolo irt, lehettek együtt is. Összeköltözés még korai...érettségizz le, majd utána ráértek ha még mindig müködik. Olvasgatom a többi kérdésre a válaszokat, te vagy az egyik, aki mindig aláirja, azokbol is látszik, hogy nem az átlag "elkényeztetett a mükörmömszine a legfontosabb" tini vagy... ugyhogy kollégium, igy nem készitenek ki az otthoni dolgok, és még anyukádhoz is közelebb kerülhetsz (ha jol zámoltam, 17 év van közted meg anyukád között), és mellette lehetsz amikor a 10évvel fiatalabb pasija közli, h ennyi volt... 22/L
Szerintem se nagyon jó ötlet az albérlet.18 bagyok és még én se mennék el.És apukád?Miért nem hozod rendbe vele a kapcsolatot, és költöztök oda hozzá?Nyelvtudásod is jó lenne, és jobban elhelyezkedtetsz itthon késõbb.Vagy neki is van kint családja?
Ne menj albérletbe, szedd össze magad és maradj otthon! Az albérlet drága, rezsi költsége, ami nyáron olcsó, de télen borzalmas. Kaja, pia, ruha, mosószerek, egyéb dolgok, néha egy kis kényeztetés, nem éri meg, havi 150.000 is el mehet albérletre! Ezzel még keveset mondtam, és ez a nyári számítás.
Hát minden elismerésem Honey! Nem tudom, hogy a kishugi hány éves, de ne hagy cserbenõt! Neki is ugyanilyen szar érzés, hogy Anyutok ideges, nem foglalkozik veletek és hogy átjáróház van nálatok. Anyukád sajnos nem gondolta ezt át. Mit vár egy 23 éves pasitol??? Sajnos nem õ lesz az utolsó nálatok! Csak úgy menj el dolgozni, ha az nem megy a tanulás rovására! Ha el is mész és nekik adod a pénzt azért llgy résen a kiadásoknál... Pl beszélhetnél velük, hogy a dohányzás mennyi pénzt visz el... Hihetetlenül jól látod a dolgokat és érettebben gondolkodsz a korodbeliekhez képest. Sajnos neked elõbb fel kell nõnnöd, hogy a családodon segits. Mindenképpen beszélj Apukáddal!!!! Kitartás neked! Szurkolok!!!
Én nem tartom jó ötletnek az elköltözést, az általad említett indokok miatt. Amikor én voltam kb. annyi idõs, mint te, vállaltam diákmunkát, de azok nem voltak annyira megterhelõk, heti 8 óránál tuti nem volt több. Arra meg jó volt, hogy nem kellett a kiadásaimra pénzt kérni. Ha albérletbe mentek, ugyanúgy dolgoznod kell, plusz akkor rá vagy utalva a barátodra, nem vagy a húgoddal stb. Szerintem az lenne a járható út, ha annyi pénzt tudnál diákmunkával szerezni, ami mellett rád alig kellene költeni, de nem kellene leadnod a fizut. Például magadnak fizetnéd a mindennapi utazásokat, szórakozást, ruhákat, esetleg az étkezést is. A rezsi meg sokkal úgysem lenne kevesebb, ha nem lennél otthon, rajtad nem tudnának spórolni.
Ez igen, remélem màr kônnyebb kicsit hogy kiirtad magadbol! De szerintem az albi is hülye ötlet, fôleg hogy még pàr honapos a kapcsolat! Ott is az ablakon dobod ki a pénzt, akkor màr mindegy ha otthon segitel be, màr ha tényleg elvàrja Anyukàd!16 évesen meg nem tudom mennyire vesznek fel suli mellett! A kis hülyével/Y/ (elnézést)meg ne foglalkozz, azt mond amit akar, még ott se lakik és màr dumàl, na neee! Amugy az fura, hogy anyukàd nem szereti a te pàrod, de nàlatok meg àtjàrohàz van és ti viseljétek el! Nem beszélgettetek errôl 4 szem közt? Apukàddal, nem rossz ötlet ha beszélsz, talàn tud segiteni! Kitartàs kicsi làny!
Szia! Mar eleg reg volt. Mi lett veletek? Remelem sikerult valami! :)
23 éves? Hú ilyen korúval inkább te járhatnál nem agyád....NA de nem piszkálódom...Az albérlet jó ötlet, persze akkoris dolgoznod kéne valahogy mert az albérletet fizetni kell, és még ott a rezsi meg egybek....Nem emlékszem a törvény hogy rendelkezik...de azt hiszem, ha a barátod már nagykorú és te már elmúltál 14 (Ez okés) akkor rendben van az ügy...
25ezerbõl rezsivel albérlet??? Elõször is, egyik nagyváros sem Pest, itt azért jelentõsen másak az árak... Másrészt, hány fõ él hány négyzetméteren fejenként ennyibõl? Mert ilyen példám nekem is van, hasonlóan nagyváros (de akkor sem Pest), de a lakás is kicsi, átmeneti jellegû és 3an fizetnek valamivel többet /fõ.
a 150ezres válaszolonak meg annyit, h bár nem pesten, de elég nagy városban albiban vagyok, 25 az albérlet...(reszivel)..30am marad minden egyéb másra...inkább megoldom ennyibõl, nem vezsek drága ruhákat, megnézem mi hol olcsobb minthogy még1x otthon kelljen lennem 2 napnál többet...nemkell 150ezer ahhoz hogy ne halj éhen..még pesten sem megint 22/L
A kérdező hozzászólása: Igen, csak ha már elmegyek dolgozni (amúgy nem húznám le a barátomat), akkor annak legyen valami eredménye. Akkor lenne miért dologznom. Lenne vmi motiváció... Anya nem várja el, hogy segítsek. Állandóan ideges, rajtunk tölti ki, kezd nem foglalkozni velünk, és utálok itthon lenni.
Ne menj a sráccal albérletbe. Jól látod mi lehet belõle, ne lépj arra az útra. Plusz még valszeg anyagi gondjaitok is lennének, ami rövid úton véget vethet a kapcsolatotoknak, gyilkos tud lenni. Apukáddal vedd fel a kapcsolatot. Hugodat meg támogasd. Nem lehet vajon megszabadulni Y-tól? Vajon meddig tart anyukádnak ez a kapcsolata? Támogatom azt az ötletet, hogy dolgozz valamennyit (ne sokat), és te álld a magad kiadásait. Így nem terheled a családi költségvetést. Az teljességgel lehetetlen elvárás, hogy te 16 évesen családfenntartani segíts. Csak amennyire nem megy a tanulás rovására, annyit dolgozz. A családsegítõvel megérheti felvenni a kapcsolatot, lehet hogy valamilyen formában õk is tudnak egy keveset segíteni.
A kérdező hozzászólása: Hát, muszáj volt ilyen hosszan, mert ha nem tudjátok az elõzményeket, nem értitek meg miért ilyen szar az egész helyzet:) Megpróbálok valamit okoskodni. Nem mehet így. Beleõrülök.
Nézd, ha találsz egy viszonylag olcsó albérletet, rendberakod (úgy, hogy, levonja a tulaj a bérleti díjból), akkor szerintem jó ötlet. Én 15 évesen tûntem el otthonról két hétre nyáron. Akkor kezdték megérteni, hogy valami nicns rendben, szabadulni akarok, így rá 2 hónapra különköltöztem. Meguntam az otthoniakat. Hidd el, jobb ha megtanulod, az a legjobb ha önállóságra neveled magad. Senki sem visz elõre az életben, csak te, saját magad tehetsz a jövõdért!!
A kérdező hozzászólása: 13:45-nek: köszönöm szépen :) Húgom amúgy 12 éves és az a baj, hogy nagyon lelkis. 13:49.-nek: az a része nem érdekel, hogy sok lenne, a munka meg a suli, kibírnám, ez biztos. Nehezen, de megoldanám! kemény fából faragtak! és pontosan úgy menne egy napom ahogy írtad:D A pénz meg... X, ha tud munkát, napi 6-8E-ért dolgoznék. Az meg már nem rossz, még ha csak hétvégén mennék, akkor sem. Albérlet itt is 30 körül van, én budapesti vagyok:)

16 éves lány vagyok és 14 éves a barátom. Szerinted ciki?

Csak annyi, hogy nagyon szeretem és én is ?t, de félek, hogy mit fognak szólni a többiek..

Legjobb válasz: Szerintem nem ciki! Kit érdekel ,h más esetleg mit szól hozzá?? Ha szeretitek egymást,nem mindegy? Csak elgondolkodtató ,h miért van itt ez a kérdés...valszeg te talán egy kicsit cikinek érzed.....Ugye?

Szerintem nem ciki! Kit érdekel , h más esetleg mit szól hozzá?? Ha szeretitek egymást, nem mindegy? Csak elgondolkodtató , h miért van itt ez a kérdés...valszeg te talán egy kicsit cikinek érzed.....Ugye?
Ha nem érzed cikinek..ez jó! Akkor ne érdekeljen más véleménye! Szeressétek egymást és kész! Nekem 18 évesen volt 14 éves barátom! Nem látszott a korkülönbség, mert õ sportos volt én pedig sokkal fiatalabbnak néztem ki a koromnál!Visszanézve, így 30 évesen...arayosak voltunk és fülig szerelmesek és ez jó!
Szerintem gondolhatja annyira komolyan, mint Te. ;-)
A kérdező hozzászólása: bocsi *õ is engem
A kérdező hozzászólása: Mert?:O
egy biztos. a barátodnak biztos nem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. :) Ment mindenkinek a (Y)
A kérdező hozzászólása: jah és szerintetek attól, hogy 14 éves, attól gondolhatja komolyan a dolgot? Nem fiatal még a komoly kapcsolathoz?:S
Nekem 16 éves koromban pont 14 éves barátom volt:-) Az elsõ igazi szerelmem. Ne érdekeljen mások véleménye, az a lényeg, hogy szeressétek egymást!
A kérdező hozzászólása: nem érzem cikinek, csak még nem volt fiatalbb barátom meg kíváncsi voltam, hogy mások mit gondolnak errõl.. :)
ha téged nem érdekel nincs gáz. mindig lesznek olyanok akik összesúgnak a hátad mögött emiatt, de ha valóban eldöntöd magadban, hogy nem érdekel, akkor ne törõdj velük szeretitek egymást és kész!
Jaj sz**d már le a többiek véleményét, vagy ha ennyire érdekel akkor ne gyere vele össze ennyi.Te életed, úgy alakítod ahogy jól esik, senkinek semmi köze hozzá
a lényeg h te ne érezd annak!ha jól megvagytok szeretitek egymást akkor mi a gond?:) ne érdekeljen más véleménye:) én mondjuk nem tudnék nálam fiatalabbal járni
Érdekes, most nem jött semmilyen vérhörcsög ide felháborodni, hogy 14 éves gyerek mekkoraa izé már..csak mert a fiú a 14 éves..blee képmutató banda.. Amugy pedig nem ciki, csak ha annak érzed. Ne törõdj mások véleményével, ha neked így jó, akkor ez a jó.

Lányok! Mit vennétek/vettetek a barátotoknak 1 éves évfordulóra? 16/L A barátom 18 éves.

Legjobb válasz: Én egy szívecskés bögrét vettem neki (azóta is abból iszik:) ) meg sütöttem tortát amire tettem egy 1es számú gyertyát:D persze mind megettükXD

Én egy szívecskés bögrét vettem neki (azóta is abból iszik:) ) meg sütöttem tortát amire tettem egy 1es számú gyertyát:D persze mind megettükXD
én is bögrét vettem neki, így utólag nem voltam vmi kreatív, én pedig gravírozott kulcstartót kaptam
szerintem egy gravírozott kis tábla vagy vmi nem lenne rosz:)
Emberfuggo
vannak olyan 16 eves fiuk akik igen, vannak olyanok, akik nem. ezt igy nem lehet megmondani tutira :) ne add magad konnyen, aztan kiderul hogy mennyire kitarto es csak szexre kellesz-e vagy komolyabban erdekled a sracot.
nézd meg a http://www.AzÖsszesFérfi100%-igUgyanazÉsMindCsakDugniAkar.org -on :) le van irva 12-50 éves korig hogy melyik évben mit keresnek :)
Is-is.
Van aki jól választ, és több évig elvannak.
A kérdező hozzászólása: honnan lehet tudni hogy tényleg engem akar vagy csak szexet?
Ha nem csak szexet akar hajlandó várni pár hónapot és vannak közös témáitok, közös programjaitok.
A kérdező hozzászólása: milyen jelekbõl lehet látni hogy tetszem-e neki?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!