Találatok a következő kifejezésre: 16 éves 37 kiló (2 db)

Anorexia! Kinek a hibája ha egy 16-17 éves lány anorexiás? Kinek a hibája ha például egy 166 centis 16 éves kislány csupán 37 kiló? Szerintem csak és kizárólag a szülőé.

Legjobb válasz: Sajnos ez egy betegség és valamilyen mértékben felelõs a szülõ is. Nekem a lányom ovodás korában nem akart enni semmit vajas kenyéren kívül, sovány volt, nem tudtunk hatni rá, elvittük orvoshoz. Az orvos felírt neki egy dobozos italt, minden napra egyet. De sehogy nem tudtuk ezt sem megitatni a gyerekkel. Mit kellett volna tenni, tölcsérrel a szájába nyomni? Inkább megpróbáltam meghozni a kedvét az evéshez, hóember krumplipürébõl, stb és az otthoni élet, a lelkivilág rendezése. De erre azért nem minden szülõ képes, egy kamaszlányt meg már nem hatja meg a hóember. Biztos hogy lelki dolog húzódik a háttérben, a szülõ felelõssége, hogy ezt észrevegye és megfelelõ szakemberhez juttassa a gyereket, ha õ nem képes megoldani a problémát.

Sajnos ez egy betegség és valamilyen mértékben felelõs a szülõ is. Nekem a lányom ovodás korában nem akart enni semmit vajas kenyéren kívül, sovány volt, nem tudtunk hatni rá, elvittük orvoshoz. Az orvos felírt neki egy dobozos italt, minden napra egyet. De sehogy nem tudtuk ezt sem megitatni a gyerekkel. Mit kellett volna tenni, tölcsérrel a szájába nyomni? Inkább megpróbáltam meghozni a kedvét az evéshez, hóember krumplipürébõl, stb és az otthoni élet, a lelkivilág rendezése. De erre azért nem minden szülõ képes, egy kamaszlányt meg már nem hatja meg a hóember. Biztos hogy lelki dolog húzódik a háttérben, a szülõ felelõssége, hogy ezt észrevegye és megfelelõ szakemberhez juttassa a gyereket, ha õ nem képes megoldani a problémát.
Meg többek között más ismerõsöké, de leginkább a szülõkön a felelõsség, mert hamarabb is észre lehet venn ia bajoka, t mielõtt ide jut valaki, és csak õk kényszeríthetnek bármi a gyerekre a jog szerint.
A szülõ hibája is, milyen szülõ az aki nem veszi észre, hogy a gyereke anorexiás, alultáplált, nem eszik? Persze hibáztatható a divat, a filmek a reklámok mert minden modell csontsovány. De a szülõnek kell otthon felépnie, akár orvosi kezeléssel, akár pszichológussal az anorexia ellen. A tanárokra nem nagyon lehet már számítani, fõleg egy középiskolában 40 fõs osztálylétszámnál például. Ahhoz egy tanárnak nagyon lelkiismeretesnek kell lenni, hogy ilyen dolgokra is odafigyeljen.
Most õszintén. Egy 16-17 éves lányra mennyire tudnak a szülõk hatni? Ha megpróbálnák meggyõzni, hogy normálisabb életmódot éljen, rögtön itt panaszkodna a gyakorikérdéseken, hogy "anyámék terrorizálnak és akaratom ellenére fel akarnak hizlalni, hogy tudnék mihamarabb elköltözni otthonról?"
Az anorexia egy betegség! Kit lehetne felelõssé tenni azért, hogy egy ember megbetegszik?
Nem a szülõé. Hanem a divat hibája. Mert látják a sok cicababa playmate-et, és mondják hogy huuu milyen vékony. Azt hiszi ha õ is olyan vékony lesz, akkor majd olyan "szép" is lesz. Ezért lesz sok fiatal lány anorexiás. Anorexiás férfi nem igazán van. Szóval a média, a divat stb. tehet róla.
Egy ilyen idös lányt hogy tudsz elvinni orvoshoz akarata ellenére? Hiába beszélsz, hogy túl sovány (olvasd el itt az ilyen kérdéseket - 180 cm 50 kiló és legalább 10-et akar fogyni, ha azt irják, hogy igy is sovány, akkor lehülyézi a válaszolókat), nem hallgat rád, megetetni, megtömni nem tudod, meggyözni nem lehet. Ha unja, akkor megeszi a kaját és utánna kihányja. Ilyenkor mit tud egy szülö csinálni? Mármint ténylegesen, azon kivül, hogy magyarázol neki? Birom az ilyeneket, akik a szülöket hibáztatják. Éppen ezek azok, akik bármilyen nevelési kisérletnél azonnak jönnek a válaszokkal, hogy te már 14-16-18 évesen ne hagyd, hogy beleszóljanak, hogy mit és hogy csinálsz, költözz el otthonról, stb.
Szerintem nem csak kizárólag, akár a tanároké is lehet és az ismerõsei, barátai is meg tudták volna akadályozni.Én nem vagyok anorexiás, de utálom és idegesít ha a szüleim beleszólnak, hogy mikor mit egyek.De a baráti kõr sokat nyomott volna a latba, ha megmondják neki, hogy így nem néz ki jól, fõleg ha a fiúk mondják, mert kétlem, hogy csak maga miatt érzi így szépnek magát.De a szûlõk esetleg elvihették volna egy pszichológushoz vagy valamilyen orvoshoz, hogy megmondják neki, hogy így meg fog hallni, ha alultáplált.
Egy 16 éves lány már nem csecsemõ, nem lehet még ilyen idõs korban is a szülõkre kenni mindent. Ott van a média, a barátok, osztálytársak, a fiúk, akik esetlek bántották, hogy "kövér", és természetesen ott van õ maga is. Hiszen már szinte felnõtt, tisztában kéne lennie a tettei következményével. Olyan egyszerû mindenért a szülõket hibáztatni!
a playmate-ek nem vekonyak, a divatlapokban, a tveben a modellek akik vekonyak!
Ne haragudjatok, hogy beleszólok a vitába, de aki nem tudja a 16 éves gyerekét elrángatni az orvoshoz, arról nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy nem ért a gyerekneveléshez. Ennyi erõvel akkor sz*rjunk rá, hogy a gyerek piál, drogozik, vagy bármi...mert úgysem tudunk mit csinálni...ez nem így mûködik. Egy 16 évest meg nem lehet összehasonlítani egy hisztis kisgyerekkel, aki képes és földhöz vágja magát. És igaza van annak, aki szerint felelõtlenség nem kezeltetni. Szerintetek a bolondok önként és dalolva sétálnak be a bolondok házába? Felnõtt embereket visznek oda, nem csak tinédzsereket, akik ráadásul szellemileg sérültek...nehogy már egy anorexiás tinédzserrel ne bírjanak el...
37 kg? Az durva, én 47 voltam legkevesebb, mikor beteg voltam. Nálam az osztálytársaim miatt alakult ki.
14:13 Nem azért de ma Magyarországon és máshol a világon sem leht ám akárkit kényszer gyógykezelni. Vagyis akarata elleénre orvoshoz rángatni Ez nem nevelés kérdése. Hiszem , hogy azok a szülök akik ilyen gondokkal küszködnek megtesznek mindent a gyerekesükért. s képzeld el tényleg van olyan, hogy egy 16 éves 37 kg-os lányt csak mentõ tud orvoshoz, kórházba vinni, mert elájul életveszélyes állapotba kerül. Addig meg hiába tesz meg mind t a szülõ nem tudja orvoshoz vinni.
Nehogy már megint a tanárokat okoljuk! A"A tanárokra már nem nagyon lehet számítani" a tanároknak joguk nincs már beleszólni a magánéletbe. ha ismeri a szülõ mentalitását, és tudja, h. nem egy alacsony intelligenciájú, lobbanékony szülõ, akkor megteheti, hogy tanácsolja szakemberhez történõ elvitelét, de ha még ez a szitu sem áll fenn, akkor max. "hegyi beszédet" tarthat a tárgyába beleszõve finoman. Aztán vagy fog rajta, vagy nem. Ha osztályfõnök, megkérheti a lány barátnõit, h. hassanak rá, de ha azok is a soványságot majmolják, nem sokat ér az igyekezete. Hagyjátok békén a tanárokat!
Nálunk a körzeti orvosnak kitelefonáltak a megyeszékhelyi laborból, hogy azonnal mentõ vigye az anorexiás fruskát, mert ilyen vérképpel már a hullaházban kellene lennie, és ott is lesz nemsokára. A doki házhoz ment, és hívta a mentõt. A leányzó sem akart ám enni a kórházban de egy hétre infúzióra kötötték. Megijedt, hogy befektetik a pszichiátriára, mert ez a betegség ott illetékes, és kiegyeztek abban, h. a szülõk naponta behordják. A szülõnek sarkára kell állnia akármilyen nagynak gondolja magát a 17 éves, ha nem tudja elvinni, a háziorvosukkal közösen kell megoldani, idegenekre jobban hallgatnak. Ha rájön, hogy ez kórházi eset, lehet, hogy az esze is megjön. A pszichiátriáról valóban hazamehet, nincs már kényszerkezelés, de szerintem a belgyógyászat is megteszi a hatását, meg a félelem, hogy ismét bekerül. Tudják ott a szakemberek, hogy mivel kell az ilyen médiaimádó, nykas, kialakulatlan személyiséggel, énképpel rendelkezõ, kis libákra hatni.
énis volam beteg, igaz, hogy nem azért nem ettem, mert azt hittem, hogy kövér vagyok, mindenesetre nem ettem. és énis 37 kiló körülire fogyhattam. a szüleim majd' belebetegedtek (hozzátesem, hogy nagyon jó a kapcsolatom velük, akkor is a volt). nem tudtak mit kezdeni velem. hiába imádkoztak, hogy egyek, nem bírtam, tul szomoru voltam, de orvoshoz nem voltam hajlandó elmenni. csak akkor lett jobb, mikor beláttam, hogy egyedül nem tudom megoldani a problémáimat. orvoshoz fordultam, azóta nem mondom, hogy elhíztam, még mindig a átlagosnál vékonyabb vagyok, de a lényeg, hogy csak akkor történt javulás, mikor hajlandó voltam a változtatásra. sem a barátaim, sem a szüleim, sem senki nem tudott segíteni, hiába látták, hogy bajban vagyok. észrevették, látták, könyörögtek, de ennél többet nem tudtak tenni, és nem is gondolom most sem, hogy a ö hibájuk volt. csakis a sajátom.
Szerintem leginkább a média a hibás, meg az a sok idióta akik elhiszik, hogy amit az újságokon meg az óriásplakátokon látnak az valóság és a véleményüket próbálják ráerõltetni arra is aki esetleg nem így gondolta. A szülõket én sem hibáztatnám, nem hinném, hogy a kérdésfeltevõnek van kamasz gyereke. Ha volna pontosan tudná mennyire tehetetlen tud lenni egy szülõ mikor a gyereke rossz döntéseket hoz.
Jézusooom. Egyesek úgy beszélnek itt a 16 évesekrõl, mintha felnõttek lennének. "szinte már felnõtt" igen, valószínû, hogy egy 16 éves már felnõtt és nem lehet nevelni, bírom az ilyen "16-17 vagy és felnõtt" válaszokat.. Lehet nevelni és igenis a szülõ hibája legfõképp, ha nem eszik a gyerek. Ha valaki odafigyel a gyerekére és látja, hogy nem eszik és ossz kedve van, akkor már csak észbe kap, hogy valami nincs rendben, elbeszélget vele és érdeklõdik, hogy mi baja van.
Miért ne lehetne elvinni a gyereket orvoshoz? Ha kell, akár erõszakkal. Nehogy már ilyen visszatartson egy szülõt, aki látja, hogy gond van...és azt mondom, a szülõ nagyon felelõs (nekem is van tapasztalatom hasonló téren sajnos).
ma 11:32-es: ezt irod: "Már hogyne lenne a szülõ hibája is, hogy nem veszi észre, hogy a lánya 37 kiló?? Ne mondjátok már, hogy aki odafigyel a gyerekére, ezt nem veszi észre. Nem 1 nap alatt lett annyi. " OLvasd már el FIGYELMESEN, AMIT itt azok irnak, akiknek tényleg van tapasztalata: HIÁBA VESZIK ÉSZRE, NEM TUDNAK A GYEREK HELYETT ENNI, NEM TUDJÁK AKARATA ELLENÉRE ORVOSHOZ VINNI - hiába akarnak valamit tenni, egy 16 évest már nem tudsz kényszeriteni. EZ FÖ GOND, nem az, hogy nem veszik észre, meg nem figyelnek rá. Akiknek ilyen problémájuk van a gyerekükkel, azok majd belerokkannak, hogy a gyereket ebböl kihozzák, de CSAK akkor van esélyük, ha a gyerek belátja, hogy baja van és engedi magát kezeltetni.
08:21-es: ja, hát végülis az is megoldás, hogy "mosom kezeimet"... de én nem tudnám végignézni, ahogy a gyerekem éhenhal.
A 8:21-es vagyok: persze, hogy nem nézed tétlenül, hogy a gyereked éhen hal, csak éppen nem tudsz semmit tenni!!! A szülök is látják, hogy a gyerek nem eszik, sovány, a tanárok meg szomszédok is, de mit tudsz a gyakorlatban tenni? Most ne általánosságokat mondj, hanem konkrétan! El tudsz vinni egy ekkora gyereket orvoshoz, ha nem akarja? Bebe tudsz tölteni több kaját? Meg tudod akadályozni, hogy ne hánytassa meg magát? A szomszédunk már 15 éve küzd a gyerekével (most 30 körüli), aki többször volt már kórházi kezelés alatt, MERT amikor valahol összeesik, AKKOR be lehet vitetni, mert életveszélyben van, de a AHOGY kicsit is jobb állapotba kerül, SAJÁT felöségre hazamegy és újra kezde, mert a kórházban MEGHIZOTT, azaz már nem életveszélyes az állapota. Pár hónap után újra összeesik, és kezdödik az egész elöröl. A szülök már teljesen kikészültek idegileg is, mégse tudnak semmi mást tenni. EZ A VALÓSÁG - az, hogy te hiába erölködsz, változtatni nem tudsz semmit.
Egyértelmû, hogy a lányé, a szülõké és a környezeté (tanároké, barátoké, rokonoké is részben). De legnagyobb részt a szülõk hibája, utána a lányé. De nem kell itt a hibást keresni, hanem a bajt kell megelõzni. Ilyet hogy nem vett észre senki? Gondolom, hogy nem 2 hét alatt lett 37 kg...
sajnos nem a szülõ hibája, hogy azzá válik valaki. egyébként tipikusan erre a korosztályra jellemzõ a betegség. én is szenvedtem ebben anno 16 évesen. most 25 vagyok és magamtól jöttem rá, hogy ez nem jó így. az viszont igen, a szülõ hibája, hogy nem veszi észre a problémát. bár lehet, hogy tudatlanok és meg sem fordul a fejükben, hogy a lányukkal ez elõfordulhat. az én szüleim se vettek észre semmit, azóta se tudnak errõl. de már nem is fontos, mert túl vagyok rajta
Csak azok gondoljak, h ez szulo hibaja, akik meg nem eltek ezt at. En szinten nagyon sovany voltam, hiaba ettem, nem hiztam, es ha sportoltam megjobban fogytam. Szegeny anyukam hordott orvosrol-orvosra, evekig Peritol kuran voltam. A szuleim mindent megtettek, h segitsenek. 21 eves korom utan kezdtem hizoogatni kicsit, de most is vekony vagyok. Szoval, aki azt allitja, h a szulok hibaja, az feluletesen gondolkodo szemely!!!
Hát, ez nem a szülõ hibája. Nem tudom mi vezet el odáig egy embert, hogy ezt mûvelje magával. Annyiban hibás a szülõ, hogy nem tett még ellene. Én utólag ha ilyen helyzetben lettem volna, haragudnék, hogy nem vágtak pofon úgy, hogy forogjak és talán akkor elfelejtettem volna ezt a marhaságot. Minden esetre az anorexiás ismerõsömet azzal sikerült meggyógyítani, hogy mutattak neki egy fényképet, amin fürdõruhában van, és akkor látta meg mennyire ocsmány a 30 kg-jával. Utána nem volt probléma.
Ez egy (sokszor lelki eredetû) betegség, nem a felelõst kell keresni, hanem a megoldást, a gyógymódot.
Már hogyne lenne a szülõ hibája is, hogy nem veszi észre, hogy a lánya 37 kiló?? Ne mondjátok már, hogy aki odafigyel a gyerekére, ezt nem veszi észre. Nem 1 nap alatt lett annyi. Az anorexia kialakulásáért nem a szülõ a hibás valószínûleg, de ettõl még odafigyelhetne, mert ez már életveszélyes súly. Ezt nem lehet nem észrevenni.
Nem a szülõé...

16 éves barátnőm 37 kiló. Orvos mondta neki, hogy hízzon. Mit csináljon, hogy hízzon?

Egyik barátn?m(16éves),tavaly 42kg volt,- edig rengeteget eszik tényleg-, mostmeg már 37 kg. :( Ma orvosi vizsgálaton mondták neki h tavasszal menjen vissza, meg h hízzon. De nem tud vmi miatt, s?t fogyott is...

Legjobb válasz: Az orvoshoz vissza kell menni es segitseget kerni, szakember nelkul nem fog menni a baratnodnek.

Az orvoshoz vissza kell menni es segitseget kerni, szakember nelkul nem fog menni a baratnodnek.
Valami súlyos emésztési vagy hormonális problémája lehet. Mindenképpen keressen orvost, talán belgyógyászt, aki kivizsgálja és kezeli. Talán az iskolaorvos azt hitte, hogy a ma divatos önéheztetés áldozata. DE ha rendesen eszik mégis fogy, akkor nem elég annyit mondani neki: egyél többet és hízz. Ha az én lányom lenne, mindenképpen kivizsgáltatnám.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!