Találatok a következő kifejezésre: 16 éves és van 2 (24 db)

16 éves vagyok és van 2 görbe fogam, ami engem eléggé zavar, de viszont a körülöttem lévők azt mondják, h hülyeség és nem is szembetűnő, csak bebeszélem magamnak. Hordjam a fogszabályzóm?

Már régen gondolkoztam a szabályozón és most rávettem magam, h hordjam is, de NAGYON aggódom, h mit fognak majd szólni az oszt.társaim meg mások és nagyon sokat rágódom ezen, h esetleg beszólnak meg stb

Legjobb válasz: Manapság már nem ciki a fogszabályozó, még akár 30 évesen sem! A ferdén egymásra nótt fogak több bajt okozhatnak késõbb!

Manapság már nem ciki a fogszabályozó, még akár 30 évesen sem! A ferdén egymásra nótt fogak több bajt okozhatnak késõbb!
Szia! Szerintem hord, mindenképpen. Én a kislányomat vittem fogszabályzásra (még csak 9 éves) de tudom, hogy nagyon fontos. Késõbb sok múlhat a megjelenésen aminek a szép mosoly fontos része. Félre ne érts, az nem számít, hogy valaki alacsony, telt, vörös vagy fekete. De ha választani kell, mindenki a szép mosolyú bemondónõt, légiutaskísérõt vagy recepiós választja munkatársnak. Nem tudom a kislányom mi akar majd lenni. De nehogy már ez legyen az akadály. :) Biztosan nehéz lesz neked. És nem kizárt, hogy beszólnak. De nekem van barátnõm aki felnõttként (26 évesen) hordott fogszabályozót. Még be is pasizott az idõ alatt. Úgyhogy... nem mindenkit zavar. :) Az egyik kollégám kislánya (13 éves) úgy hordja mint valami testékszert. Nem hajlandó cikinek látni. Különlegesnek látja ami másnak nincs. :) ))
Bocs ezt úgy érted, hogy már van fogszabályzód de eddig nem hordtad? Akkor mielõtt feltennéd menj el ismét fogorvoshoz és nézesd meg jó e egyáltalán. Ez nem olyan mind a régen hordott napszemüveg, hogy kicsit kiment a divatból de a célnak tökéletesen megfelel. több kár okozhat mint hasznot. Egyébként pedig nem ciki a fogszabályzó. Nekem 23 évesen volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a tanácsokat:) am kicsit elirtam, még nincs nekem, csak már "útban" van:)
Ennyi idõs korban márcsak rögzített fogszabályozót kaphatsz, kivehetõt nem.
Én is féltem a fogszabályzótól ezért nekem éjszakai lett. Hát jól megszívtam:( Már 5 éve hordom. Teljesen megbántam, hogy nem ragasztottat csináltattam. Már rég levették volna.
"Ennyi idõs korban márcsak rögzített fogszabályozót kaphatsz, kivehetõt nem." 18 éves vagyok és most kaptam kivehetõt.
hordd! szerintem egyáltalán nem ciki.. lányoknál aranyos, a fogszabis fiúk meg tetszenek :) és még a fogaid is szépek lesznek :D
én is a terhességre tippelnék... mi lett belõle? azóta történt valami?
Elõfordulhat, hogy terhes vagy.ajaj
És mit gondoltál, mégis hogy lesz a gyerek? Elárulom: Pont így. Nagy valószínûséggel terhes vagy. De ha nem, akkor majd ezután leszel, ha cseszel védekezni. "egyik a dolog amiért nem védekezünk mert hogy gumival nem olyan jó..a másik a szüleim nemtudják ho lefekedtünk jó lehet sejtik.." Elgondolkodhatnál egy kicsit. Azért nem használsz gumit, mert azzal nem olyan jó? Az nem zavar, hogy emiatt esetleg abortuszra kell menned? Egy gyerek élete neked nem fontosabb, mint az, hogy jó legyen a szex? Meg ha a szüleid arról sem tudnak, hogy a kicsi lányuk szexuális életet él, el tudom képzelni mit fognak szólni egy gyerekhez... Hát ez iszonyatosan durva. Csinálj tesztet! Ha pozitív, akkor talán majd elgondolkodsz a dolgokon. Ha meg negatív, akkor keressetek vmi megfelelõ védekezési módot, mert elõbb utóbb úgy is gyerek lesz.
Lélekben kezdj készülni az abortuszra. Meg arra, hogy szólsz a szüleidnek, különben az orvostól fogják megtudni, vagy a méretes hasadtól... Egyik sem ajánlott... Szóval szépen odaálsz anyuci elé, és elmondod. Ha a védekezés nélküli szexhez elég felnõtt vagy, akkor ehhez is legyél. Ja, és készülj életed eddig legrosszabb élményéhez. Egy jó ideig nem fogod elfelejteni az abortuszt, ha terhes vagy. Komolyan, hogy lehettek ennyire megfontolatlanok? Vállald a következményeket.
Szerinted a terhességed nem tudják meg ? Gondolkozzatok ! 90%-ot adok a terhességre.
Nem védekeznek mert anyuci megtudja.Te szerencsétlen.
ESKÜSZÖM EGYSZERÛEN NEM TUDOK MIT ÍRNI NEKED! De majd mindjárt írnak itt helyettem azt hiszem. Te egy annyira áááááá 8 éve férjezett asszony vagyok de ez már engem is kiborít. NEM VÉDEKEZNEK!!!!!!
A kérdező hozzászólása: egyik a dolog amiért nem védekezünk mert hogy gumival nem olyan jó..a másik a szüleim nemtudják ho lefekedtünk jó lehet sejtik..de még fogit sem tudok így szedni.
A kérdező hozzászólása: viszont nállam nagyon sokat van ez így menzi elõtt hogy barna folyás meg mellfájás...meg késik 1-2 napot. ez baj?
És mégis miért nem védekeztek? Nem tudod mivel játszol! Nyomás a patikába venni egy terhességi tesztet, megcsinálni reggel aztán ha terhes vagy gondolkozz ha pedig nem remélem jó lecke lesz ez.
A kérdező hozzászólása: igen...:/ lassan 2 éve van barátom és eddig szinte sosem védekeztünk...
én is ezt szerettem volna kérdeznni
Lefeküdtél valakivel védekezés nélkül mostanában?

Milyen autósülése van 2, 5 éves és 16-16, 5 kg-os gyermekednek?

Szeretném kicserélni azt, amink van. Most viszont sokkal körültekint?bb szeretnék lenni! Nálatok melyik vált be? Egyáltalán, mire figyeljünk? Érdemes interneten rendelni, vagy jobb személyesen? Használtan vagy újonnan vettétek? (Az ára max. határa kb 20 000 ft. Ennyire futja a kis "zsebpénzéb?l".)

Legjobb válasz: Már nem kell dönthetõ mosható huzatú legyen lehetõleg pamut és ne nejlon nekünk olyan van ami szétszedhetõ ülésmagasítóvá is.

Már nem kell dönthetõ mosható huzatú legyen lehetõleg pamut és ne nejlon nekünk olyan van ami szétszedhetõ ülésmagasítóvá is.
Nem baj bár a gyerek kiadásait a gyesbõl fedezem. Az az Õ pénze. Sajnos nem pénzes a család. Noname olyasmi mint a Philippo kids.
Zsebpénzébõl? a gyerek félretett pénzébõl vesztek autósülést??? remélem csak félreértettem.... noname van és szuper!
A kérdező hozzászólása: Nem, nem értetted félre! Ilyenekre gyûjtögettük neki, meg a késõbbiekben az ovira, stb. És gyûjtjük addig is, ahogy tudjuk. Van ezzel vmi baj netán? Nem lopom meg, azt gondolom.
A kérdező hozzászólása: Kedves Második! Meg tudnád mutatni esetleg, milyenetek van?
Az én fiamnak 15-36 kg van, újonnan vettük, isofixes Römer.
Én egy hete vettem 20 hónapos kisfiamnak Top Rider 9-36 kg ig ülést.16.000ft-ért bababoltban.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönök minden választ!

Egy 170 +1-2 cm magasságú 16 éves fiú vagyok aki sportol, focizik és mellette edzeni is szokott ezért viszonylag izmos testfelépítése van. A nálam magasabb vagy velem egy magas csajok csak úgy tekintenek rám mint egy kedves, aranyos barát?

-edzek:(Fegyencedzés, Calisthenics, Street Workout).

Legjobb válasz: Hát én pl. 14 éves vagyok és 185 cm, úgyhogy szerintem kicsit alacsony vagy, szóval lehet, hogy emiatt van. De ezen nem éri meg gondolkozni/bánkódni mivel úgyse tudsz tenni ellene semmit.:D

Hát én pl. 14 éves vagyok és 185 cm, úgyhogy szerintem kicsit alacsony vagy, szóval lehet, hogy emiatt van. De ezen nem éri meg gondolkozni/bánkódni mivel úgyse tudsz tenni ellene semmit.:D
én 168-170 cm magas vagyok. 27 éves vagyok. 14 éves korom óta nem nõttem semmit sehova !!! EZ miatt vagyok még mindig szûz, aszociális lettem, kerülöm az embereket, társaságba nem járok. Ez mind a magasságom miatt van. Apám alacsony azért lettem én is alacsony, ezért utálom is. Nem beszélek vele, de nem csak ezért.. Utcára nem nagyon szeretek kimozdulni se, mert olyan rossz érzés fog el. Mindenki nagyobb nálam. Lehet azt monndai keressek 160 alatti lányokat, de csak meg kell nézni õk kikkel vannak 185 - 190 cm-es fiukkal. Most is pl: annyira tetszik egy nõ de nem tudok odamenni hozzá mert magasabb nálam. Ha apád magas akkor nõsz még ha ne mekkora maradsz. jah még annyit hogy remélem aki 170 vagy alatta van nem csinál gyereket mert nem akarhatja hogy a fia szenvedjen !!!
Nekem van pár haverom akik 165-172 között vannak, mindegyiknek király csaja van/volt. Hajrá! :)
En 158cm vagyok a baratom 178 :) Hova valosi vagy? Vorosvaron es kornyeken sok az alacsony csaj es pesten is lattam parat:) 16/L
13-as válaszoló tökéletesen elmondta! Kedves 14-es. Sajnálom hogy ilyen környezetben vagy, amitõl így gondolkodsz. Én például 165 vagyok, és kifejezetten a 170+pár centis fiúk tetszenek, de nem ez alapján döntök. Neked inkább a rossz kisugárzásoddal lehet baj és a folyamatos öndajnálatoddal. Ez utálják a legjobban a csajok, a nyafogó pasikat.
küldesz egy képet??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszotokat és hogy próbáltok segíteni nekem ez sokat segít. Köszönöm Azt tudom hogy volt jó pár fullos csaj anno aki simán meglehetett volna csak nagyon kezdõ voltam és nem idõben léptem és már késõ volt. Ez miatt kifolyólag is kerülhettem CSAK a barátzónájukba. Viszont olyannal is találkoztam már hogy egybõl a barátzónába soroltak hogy én egy jó fej srác vagyok akivel lehet röhögni. Közölték velem hogy csak barátként tekintenek rám nem akarnak semmi többet. Segítségeteket kérném hogy hogyan tudnék ezen változtatni? Azokból a hibáimból tanultam hogy idõben kell lépni és többször nem követem el legalábbis törekszek rá, de mégis nehézkesen megy nekem ez az egész... Válaszotokat, segítõ hozzászólásaitokat elõre is köszönöm! :)
170 alatt szinte semmi esély egy pasinak a csajoknál. 170-175 között már jobbak az esélyeid, de ekkor kell kompenzálnod pl. azzal hogy jól nézel ki, stílusos vagy, gyúrsz, gazdag vagy stb... 175 felett már egész jó esélyeid vannak, de igazán akkor van esélyed a lányok kb. 95%-nál ha 180 centi vagy legalább. hol élsz, pajtás? barlangban?
Téged véletlenül nem balázsnak hívnak, aki mellesleg encsi lakos, vagyis bocs ha rosszul ítélem meg csak kérdezem, mert teljesen ezek a személyleírások illenek az egyik ismerõsömre mint te...... még 1x bocs ha nem te vagy az :) :)
A kérdező hozzászólása: Nem, nem Balázs vagyok :) és nem is ott lakok
én 168 centi vagyok.. jó testem sincs igazán, kinézetem talán az átlaggnál minimálisan jobb de semmi extra. Eddig az összes barátnõm magasabb volt nálam. az utolsó akivel több mint 3évig voltam együtt 176 centi volt.. Magassarkút ritkán vett fel, de még ez is elõ fordult. Akkor se éreztem rosszul magam mellete. Kisurgárzás, magabiztosság ennyi kell az egészhez. Az a lány aki a magasságod miatt nem kedvel meg annyit is ér. Ha meg beléd szeret valaki akkor annak a legkevesebb köze a magasságodhoz és a kinézetedhez van ^^
Menjetek már ezzel az egész f_szsággal. Ezek e qva számok. Értitek számok?!?!?!?! Miért köttök mindent számokhoz?!?!?! Nem elég magas, nem elég hosszú neki, stb.... Most tényleg?!?!?!?! És kérddezõ tudod mi a baj? Az, hogy Te görcsölsz erre rá. Ha ezt elfogadnád és abból építkeznél ami van, akkor sokkal magabiztosabb lennél és hidd el a magabiztosáág lehengerlõ tud lenni. B_asszál a világra és az elvárásaira. Érezd jól magad :D...
Én barátom 165 cm. Alacsonyabb nálam pár centivel, de szerintem ettõl függetlenül jól néz ki. Õ is sportol, nagyon jó teste van, és korántsem én vagyok az elsõ barátnõje. Szerintem te akár még nõhetsz is, csak aludj sokat. :) Valahol olvastam, hogy 7 óra alvás után kezd el a testünk azzal foglalkozni, hogy nõjön és viccen kívül õ kamaszkorában alig aludt. Biztos a genetika is közrejátszik, de annyira nincsenek alacsony szülei és a testvérei is magasabbak jóval.
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm, hát nem tudok mit tenni ellene ez így van. Fiú vagy lány vagy egyébként? Mások véleményét is várom a témával kapcsolatban.
Nem igazán tudsz ellene semmit tenni.. Max ha húzol egy magassarkút, vagy nem barátkozol nálad magasabb csajokal:) 13/L
fogadd el magad.^^ és majd az igazinak úgy is tök jó leszel úgy ahogy vagy^^ a többi csaj meg most minek érdekel, ha boldog vagy, nem fog érdekelni annyira mások véleménye..^^ én is kb 172 centi vagyok és a velem egy magasságú fiúkkal nincs bajom, nem feltétlenül, csak barátként tekintek rájuk és akik alacsonyabbak, õket cukiknak tartom gyakrabban mint a magasabb növésûeket. Amúgy meg ízlések és pofonok, mindenkinek más tetszik, valakinek te is fogsz. Az jó, hogy ha gyúrsz, de ne ez legyen az elsõ, mert az egy idõ után unalmas *tapasztalat* L/15
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszotokat aranyosak vagytok, igen próbálok kompenzálni ezzel az edzéssel is. Ha már nem lehetek magas legyek izmos úgy talán több esélyem van és nem néznek nevetségesnek. Persze nem szabad elfelejteni nem ez a fõ oka az edzésnek. Kaptam már lányoktól visszajelzéseket mennyit változtam voltam. Pufi és nagyon alacsony voltam általános iskolás koromban aztán sikerült változnom lefogyni most meg lassan egy éve megy az edzés rendszeresen heti 5x-r persze nem izmokkal próbálok elsõsorban "hódítani" de úgy gondolom jól kompenzálhatok vele. Továbbra is várom mások válaszát és véleményét. :)
jól csinálod hogy kompenzálni próbálsz. Sajnos nem fog tetszeni a válaszom sokaknak, de 170 alatt szinte semmi esély egy pasinak a csajoknál. 170-175 között már jobbak az esélyeid, de ekkor kell kompenzálnod pl. azzal hogy jól nézel ki, stílusos vagy, gyúrsz, gazdag vagy stb... 175 felett már egész jó esélyeid vannak, de igazán akkor van esélyed a lányok kb. 95%-nál ha 180 centi vagy legalább. Természetesen ezek csak akkor igazak ha a lányoknál a magasság nagyon nagyon számítana. De azért ez nem így van. Sok lánynak az a fontos hogy a pasi legyen vele minimum egy magas vagy egy 5-10 centivel magasabb. De mivel még csak 16 vagy 2-3 évig simán nõhetsz, akár 5-10 centit is. 16 évesen én 180 centi voltam, most 21 vagyok és 18 éves korom óta nem nõttem semmit, azóta vagyok 185. De ez nagyon egyéni dolog, azonban biztos hogy még 2 évig nõni fogsz :) Akár még 180 is lehetsz. Ezen ne aggódj.
Gyúrásnál arra figyelj, hogy inkább arra menj, hogy szálkás legyél, ne pedig testesebb.
Miért nem dobsz fel egy képet.?
Alacsony, nekem a barátnõm 174:s de keress 160 körüli lányokat;) üdv ! Egy focista:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszotokat :/ Azon csajok nagy része akik nekem tetszenek mind magasabbak nálam. Megpróbálok keresgélni nálam alacsonyabb lányokat akik tetszenek nekem... biztos vannak csak nem egy országra valók :sss Esetleges válaszokat továbbra is várom.
Igaz miért nem donsz fel egy képet? Hátha okosabbat tudunk mondani!
Ne törõdj másokkal. Szerintem fölösleges ilyen miatt emésztened magad. Válassz nálad vagy egy magas lányokat, abból baj nem lehet. Ha meg a lány magasabb, Õ így fog elfogadni és te is fogadd el. Sokan nem a magasságot nézik, legalábbis én nem. Nem tudom mennyit tudtam segíteni :)

19 éves leszek 16 éves a barátnõm terhes mind a 2-ten meg akarjuk tartani a babát van jövedelmem, dolgozok, ha én nem akarom és ö se, a szülei igaz nem vetethetik el SEGÍTSETEK?

2 évig legjobb barátok voltunk és bele szerettünk egymásba fél éve vegyunk együtt ! a szülei nem nézik jó szemmel ezt a kapcsolatot mert az édes annyát veszik példának h sok fiuval szexelt ! és a lányuknak ezért nem akarnak kapcsolatot ! de mi nagyon szeressük egymást mindenen keresztül mentünk és most terhes lett ! nem szeretnénk el vetetni nem szeretnénk el dobni 1 csodálatos dolgot ! a szülei nem vetethetik el ha én nem akarom mit tegyek hogy velem éljen ? :/ valaki segitsen !

Legjobb válasz: Ebben az esetben nem vetethetik el,ha nem akarja.

Persze, tartsátok meg. Aztán neveljétek segíjkébû, én meg a többi adófizetõ meg eltartunk titeket.
Kérdezõ: eléggé ciki ez az egész topik, az odáig rendben van, hogy ezer idegenektõl információt kérsz, de mint látod nagy a fejetlenség, az idõd pedig rohan, mivel egy terhesség kb. 9 hónapig tart. A fenti linken is láthatod, hogy nem egy rövid folyamatról van szó, és igen sok feltétele van, szóval kezdjetek el állami szervekhez fordulni, a fenti link alapján, de még ott az önkormányzat, családsegítõ stb. Ha itt ülsz a gép elõtt válaszokat várva azzal nem oldod meg az életetek.
33: [link] ; na csak ezért ellentmondásos, amit állítasz.
Mi az ellentmondas benne? Leforditom bugyutara, jo? Nem kell hogy apuci es anyuci beleegyezzen, hogy Katika es Pistike osszehazasodjon, a kutyat nem erdekli hogy az osok akarjak e vagy sem. Am Katika es Pistike koteles beslattyogni a gyamhivatalba es kerni a "kiskoru hazassagkotesenek engedelyezeset" mert anelkul anyakonyvezeto bacsi elhajtja oket a buspcsaba. ERTED?????
Kissé ellentmondásos ez a mondatod így. Nem gondolod? :D
Nem, nem okes, mivel nem kell szuloi beleegyezés, ellenben kötelezi a gyamhivatali engedély.
Jó...elgépeltem...gyám=szülõ! Így már okés? :D
Hulyeseget beszélsz 26. Nem kell a gyam beleegyezese. Eleve átlag embernek nincs is gyamja. Gyamhivatali engedély kell, az viszont kotelezo.
Inkább kerületi családsegítõbe kérjetek a lánnyal együtt segítséget/tanácsot.
A kérdező hozzászólása: és ha szülei ki takadják akkor se ? :(
Nem egészen, mert gyám beleegyezés kell, ezért írtam én is, h szülõkkel beszéljétek higgadtan meg, ha látják, h komolyak a szándékaid, és elvennéd stb., talán õk is nagyobb eséllyel higgadnak le.
Te 34! Áruld mar el, hogy mi ellentmondásos abban, amit írtam, pláne, hogy a linkeken világosan kifejtik, hogy mi szukseges az engedélyezéshez .....
Atyám...és még én nem tudok értelmezni. :D Ezt írtad: "a kutyat nem erdekli hogy az osok akarjak e vagy sem" A link, amit ír: "- a kiskorú házasulandó törvényes képviselõjének meghallgatása, " Fordítsak??? Magyarul...baromira nem igaz, h a kutyát se érdekli, hogy az õsök mit mondanak, vagy akarnak. Nem díszbõl hallgatják õket is meg. Ennyi.
Majd rájössz, ha érettebb leszel valaha!
A kérdező hozzászólása: te éhes vagy ? a lány is ezt akarja ha érdekel :) mert utálja öket :)
Látom itt már rég nem az a lényeg számodra, h helyre hozd a dolgokat. Inkább csak a saját sérelmeid a lány szülei felé. Szegény lányt elõre sajnálom, h miken fog még keresztül menni, egy idióta hibája/vétke, vagy óvatlansága miatt.
A kérdező hozzászólása: aha persze feleségül veszem inkább mint hogy legyen hozzá közük
Te kérdezõ! Fogd már fel, h egy kiskorúval kezdtél, és egy kiskorú lett terhes tõled. Egyenlõre a szülõknek több közük van a kiskorú lányhoz, és születendõ gyermekéhez, mint neked, és az államnak is. Neked akkor lesz közöd hozzá, ha helyt állsz és megfelelsz az elvárásoknak. De azt nem te fogod eldönteni. Amúgy inkább örülj, h van egyáltalán némi lehetõséged helyre tenni a dolgokat, és akár felvállalni mindent, ez a minimum. Ha már olyan bátor voltál, h egy kis korúval kezdtél, és óvatlan is voltál, legyél olyan bátor, hogy elkezded felelõsség teljesen, és szabályokat betartva rendbe tenni a dolgokat, ahelyett, h itt vitázol a neked válaszolókkal. Ennyi.
Nézd, tolem azt kepzelsz, amit akarsz. A szülõt akkor is meghallgatják, ha pl anyuka véglegesen kulfoldre akarja vinni a kiskorút es a szuloi felugyeleti joga megszûnt. Nem azert, mintha bármi beleszólása lenne. Sot akkor is meghallgatják, ha anyuka uj férje örökbe akarja fogadni a gyereket, aki felett apukanak megszûnt a szuloi feugyeleti joga. Formasagnak hívják az ilyet, döntést nem befolyásol Te meg álmodozzal kerdezo, az anyakonyvvezeto majd jol korberohog, amikor gyamhivatali engedély nelkul bejelented a házasságkötési szándékodat. Amúgy a gyermek megtartásához is gyamhivatali engedély kell, ha az ellenkezik a kiskoru törvényes képviselõjének, jelen esetben a szülõnek az akaratával. Ugyanez lenne a menete az abortusznak is egyebkent.....
A kérdező hozzászólása: te vagy már okos már boccs a kifejezésért ha már fel basztam meg akarjuk tartani meg minden akkor nekik ehez semmi közük a gyámhivatal ha ki jön meg nézi a körülménykeket akkor semmi gond 3000 ft 2 gyürü 2 tanú és már a feleségem is :)
Jól van akkor, álmodozzál. Biztos díszbõl hallgatják meg õket, sõt az biztos nem számít, h õk a törvényes képviselõk, és 16 éven át õk nevelték a kis korú lányt. Ha az állam döntését nem befolyásolná eleve meg se hallgatják õket.
Meghallgatják õket. De nem számít a véleményük. :)
Mellesleg már az elejétõl azt is félre értelmezted, h miért írtam a kérdezõnek, a szülõk témáját. Totál nem függött azzal össze, h végül az õ döntésük lesz-e a mérvadó, vagy se. Az más kérdés, h te mint válaszadó vmiért a szülõket abszolút kiakarnád a dologból zárni, de láthatod, h állam részérõl se így megy. :D
A kérdező hozzászólása: A munkával nincs gond a körülményekkel sem akkor igaz simán el vehetem feleségül :)
Ugy tudod feleségül venni, hogy besétálsz vele kezén fogva az illetékes gyamhivatalba es kerítés a kiskoru hazassagkotesenek engedélyezését. Jobpvedelem vizsgalat, lakhatási körülmények vizsgálata az alap, tehat ha munkanelkuli vagy, nem kell próbálkozni se nagyon....
19 évesen mivel foglalkozol, hogy el tudj tartani magaddal együtt 3 embert?
Az óvszert nem szeressétek?
Hány hetes terhes a kislány?
"mi nagyon szeressük egymást" - hát szeressétek egymást, meg szeressétek a nyelvtanórát is ezentúl... Tényleg, mindjárt suli!
Ha a lány nem egyezik bele el nem vetethetik, viszont azért gondoljátok végig mennyi minden vár rátok, ha ezt tudjátok vállalni, akkor viszont hajrá. Beszéljétek meg szüleivel is, hogy komolyan szeretnétek, akkor lehet, hogy õk is rábólintanak minden téren és még támogatni is fognak.
5: már bocs, de ne a saját parádból indulj már ki!!! És akkor mi van, ha x év múlva elválnak? Ez a legnagyobb problémád? :D Mert szerintem nekik meg az, h szeretnék a babát megtartani és felnevelni, egy családként.
Aha, vegye feleségül... Hogy 2 év múlva majd váljanak el, vagy utálják egymást és 0-24 veszekedjenek, milyen jó élete lesz a gyereknek... Amúgy, most persze nagyon szeretitek egymást, de a bnõd még gyerek, huszonévesen nagyon nem így fog gondolkozni és viselkedni, változni fog, és te így szeretted meg, a felnõtt énjét már nem biztos hogy szeretni fogod. Ezért szoktak felnõttek házasodni, nem azért mert nagykorúak hanem mert érzelmileg felnõttebbek. Szóval, ha akarjátok, tartsátok meg, és maradjatok is együtt, de számíts rá, hogy lehet hogy nem fogtok örökké együttmaradni.
Ja és amúgy is illene feleségül venned, nem kell nagy lakodalom, meg mi egymás, és akkor minimális költségekkel megoldhatjátok, talán ez esetben a lány családja is idõvel megbékél a kapcsolatotokkal.
Vedd feleségül. Onnét kezdve a lány felnõttnek számít, és nem vehetik semmi esetre se el a babát a szülõk. El sem vetethetik. Bár én úgy tudom, h 16 éves lány esetén már amúgy se tehetnek így szülõk.
Én ezt nem hiszem el. Irány vissza általános elsõ osztályába, olvasókönyv, vonalas füzet, ilyesmi...
Ok, te 19 õ 16, de kb gyerekek vagytok. Ha azt nézem, hogy mi a szitu akkor pedig kifejezetten azok vagytok. Nos mit tegyetek? Ha meg akarjátok tartani akkor hajrá. Legyetek együtt, boldogok stb. De azt tudd, hogy onnantól kemény lesz az élet, mert a baba, nem egy plüss, ha megunod bedobd a sarokba! Hatalmas felelõség, akkor is, ha aszondod most van jövedelmed. Sajna olyan a világ, hogy lehet holnap nem lesz, de enni stb holnap is kell. Szóval mérlegeljetek, az utálatot anyucival félretenni és összeülni beszélni! Nem csak a mostról, hanem a "holnapról" is!!! Én pl biztosan megtartanám, felnevelném, bár a feltételeink mások, de a te helyzetedben is azt tenném.
Ezt nagyon gondoljátok át! Nem tudom mi a munkád amibõl eltudsz tartani egy 3 tagú családot, de nemcsak a jövedelem fontos! Még mindketten nagyon fiatalok vagytok, fõleg a barátnõd aki 16 évesen majdnem gyerek még! Oké, hogy most meg akarjátok tartani, de ez nem egy olyan dolog amiért maximum pár hónapig tartoztok felelõsséggel. Ha szeretnétek persze tartsátok meg, de ha magamból indulok ki én biztosan nem tartottam volna meg amikor 16 éves voltam. A helyetekben inkább az iskolapaddal próbálkoznék még!
Szülõkkel, és a lánnyal beszéld meg elõbb. Én úgy tudom, ha semmi puccos témát nem akartok, meg nem futja rá, akkor hivatalba 3eFtba kerül+vmi gyûrût veszel még. Persze ez így eléggé tré, de késõbb majd még komolyabb pót esküvõt attól még csinálhattok. Kérdezd meg a kerületi illetékes hivatalnál, h mi-merre hány méter.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a segítséget :) és azt szeretném még kérdezni hogy-hogyan tudnám feleségül venni? !
20asnak: igen, házasságkötéshez kell gyám beleegyezése, de talán a szülõk is jobban támogatnák az egészet, ha a fiún látnák, h komolyak a szándékai, és nem az a terve, h 2 év után ott hagyja a gyereket is, meg a lányt is, erre egyenlõre a legjobb megerõsítés a házasság kötés. Ha már a baj adott, ezt lehetne leginkább jó irányba elindítani. Hogy x év múlva mi lesz, azon kár agyalni, vannak olyan példák is, h 16 évesen gyerek lett, házasságot kötöttek és még 40 évesen is boldogok egymással, nem a parákból kell kiindulni. Többieknek: tiszta mónikashow folyik itt. Nem ismeritek õket, a 16 éves lányt se, ma már sok 16 éves lány sokkal érettebb, még ha látszólag felelõtlennek is tûnik. Legalább helyre akarják hozni, és nem rohannak mindjárt abortuszra. De látom sokaknak itt az lenne a divat, h sebaj megcsináltuk a szart, legközelebb is így tehetünk, mert ott az abortusz és az értelmesebb megoldás. Komoly, és még egyesek fikázzák a kérdezõt.
Na és kedves kérdezõ mégis mi a búbánatból szeretnéd eltartani kiscsaládodat? Elmész dolgozni 80 ezerért? Hát ez édes kevés egy gyerek felneveléséhez. Ja majd anyuciék segítenek.... Na ezért nem szabad a semmire gyereket vállalni, nyomoroghattok majd. Gratulálok...
Nem kell a lánynak leérettségeznie. Kis babával hogyan is tudna. Igaz, így munkát se fog találni magának, amikor a szerelme elhagyta. Majd sorba áll segílyért, hogy aggyanak aggyanak. Az egyetlen jövedelme a gyerek lesz...
Eloszor is kiskoru hazassagkotesehez gyamhivatali engedély kell, aminek az alapja a jovedelem vizsgalat es a lakhatási viszonyok vizsgálata. Esélytelennek látom, hogy 16 es 19 évesen stabil anyagi helyzetetek legyen. A terhességrõl a mai magyar törvények értelmében egyedül az anya jogosult dönteni. Amennyiben kiskoru, akkor a törvényes képviselõje, tehat jelen esetben a szulei. Amennyiben a szülõk es a kiskoru terhes véleménye nem egyezik, a kiskorúnak gyamhivatalhoz kell fordulnia. A gyamhivatal 1000esetbol 999nel a kiskoru akarata melle áll. Tehat ha a lany nem akarja elvetetni, akkor arra nem fogjak kényszeríteni.
de akkor ugye tudod, hogy össze kell költöznetek és el kell tartanod + 2 személyt, még több évig amíg a lány leéretségizik+ lehet még felsõoktatásba is megy
Ti döntötök, nem a szülõk. Ha vállalni akarjátok, vállalni is fogjátok.
Ha nálad lenne semmi közük hozzá, mert az egyik barátomnak is így van, és ö neveli
Atya ég szegény szülõk!... Felelõtlenek vagytok! Tényleg az óvszert és egy helyesírás könyvet javasolnék én is! De valószínûleg a szülõk is megérnek egy misét, ha ilyen gyerekeik vannak.
Ebben az esetben nem vetethetik el, ha nem akarja.

16 éves vagyok 185 centi, körübelül 2-éve nem nőttem egy centit se, faterom 185 centi és a tesója is, papám 183 körül van anyám meg 160, szerintetek mien magas leszek, vagy nőni fogok még-e?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy fogsz. Nekem is ilyen magasak a rokonaim, a szüleim, 18 éves vagyok 157 cm-rel, és 5 éve nem nõttem semmit. A 185 miért nem elég? Amit leírtál, azok szerint nem vagy kisebb a rokonaidnál.

Nem hiszem, hogy fogsz. Nekem is ilyen magasak a rokonaim, a szüleim, 18 éves vagyok 157 cm-rel, és 5 éve nem nõttem semmit. A 185 miért nem elég? Amit leírtál, azok szerint nem vagy kisebb a rokonaidnál.
A kérdező hozzászólása: köszi, de elég nekem jó ez a magasság, csak kiváncsivagyok, hogy még nõnifogok-e
Igen, mindenképpen menj el urológushoz, valószínûleg valamilyen húgyúti fertõzésed van, amit ha nem kezelnek késõbb gond lehet.

16 éves vagyok, és műszaki eladó szakra járok.2 évig van még suli, ez idő alatt gyakorlati helyet kellet keresni, ahol a 2 év alatt gyakorlatozni fogok. De viszont lenne egy kérdésem!?

A media marktba mentünk el 9en a suliból, meghallgattak mindenkit.5f?t vettek fel. Tegnap tudtam meg, hogy engem is felvettek, nagyon örülök. Azt mondta akivel beszéltem telefonon, hogy kell majd magán nyugdíj pénztár is. De ezt hol kell elintézni, hogy legyen?

Legjobb válasz: Sosem értettem, hogy mi ez a mûszaki eladó szak. Bárki be bír állni a pult mögé termékeket árulni.

Sosem értettem, hogy mi ez a mûszaki eladó szak. Bárki be bír állni a pult mögé termékeket árulni.
A kérdező hozzászólása: akkor nézz utána. a kérdésem nem ez volt, hogy érted-e mi az.
Mivel hivatalosan szerzõdést kötöttek veled, kell majd a munkáltatódnak utánad különbözõ járulékokat fizetni (TB, nyugdíjjárulék stb...). Pályakezdõknek pedig kötelezõ magánnyugdíj pénztári tagnak lenni. Ez azt jelenti, hogy jelenleg 9, 5% a nyugdíjjárulék, ez, ha nem vagy magánnyugdíj pénztári tag, mind az államnak megy. Ha tag vagy, akkor 1, 5 % megy az államnak, a maradék 8% pedig a te magánnyugdíjpénztári számládra. Tehát ha majd oda jutsz, hogy nyugdíjas leszel, az addig összegyûjtögetett pénzt kiveheted a számládról akár egy összegben, akár havi lebontásban, sõt, ha netán elhaláloznál, mielõtt nyugdíjas lennél, az, akit kedvezményezettnek jelöltél meg, megörökli a pénzt. Míg ezzel szemben amit az államnak fizetsz, valószínûleg nem látsz belõle semmit, legalábbis annyit nem, amennyit életed során befizettél, illetve ez nem is örökölhetõ!

Mindig rendszeresen késik a menszeszem (kb 2-3 heteket szokott késni) és nagyon fáj a derekam és eléggé erősen görcsölök! ! ! Fel szeretnék iratni fogamzágátlót azért, hogy beálljon a mensim és barátom is van.. Nem túl korai felirattatni 16 évesen?

Legjobb válasz: nem. most már nagyon sok jó fogamzásgátló van. sok nálad még fiatalabb lánynak azért írnak hogy a menssük normális legyen, és ne legyen fájdalmuk.

nem. most már nagyon sok jó fogamzásgátló van. sok nálad még fiatalabb lánynak azért írnak hogy a menssük normális legyen, és ne legyen fájdalmuk.
A kérdező hozzászólása: Nah már rájöttem, és a Skins-re gondoltam, ha valakit érdekel.
skins. imádom. nézd!
ohh csak most látom, hogy már megválaszoltad magadnak...:D nah mindegy. csak ajánlani tudom

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!