Találatok a következő kifejezésre: 15 hetesen nőgyógyász (9 db)

9. hetes, 34 é kismama vagyok, első gyermek, fogalmam sincs semmiről. Tegnap a nőgyógyász mondta, keressem fel a védőnőt, így is tettem, akivel július (7. hó! ) 18. tudtunk időpontot egyeztetni, amikor már 14-15 hetes terhes leszek. Nem késő ez?

Akkor kapok kiskönyvet, akkor fogunk először találkozni. Nem lesz ebből probléma? Mire kell az a kiskönyv? Mi van benne? Addigra már a 12. heti vizsgálaton is túl leszek.

Legjobb válasz: A kiskönyv az, amibe minden eredményt összegyûjtenek, felírnak. Illetve ide kerülnek a pecsétek a terhesgondozáson. Én 13 hetesen voltam az elsõvel, 14 a másodikkal, 11 a harmadikkal. (Egyrészt, mert pont mindig szabin volt vagy betegállományban, másrészt, mert a mi védõnõnk pl nem is szereti a 12. hét elõtt kiállítani a kiskönyvet, mert ugye addig van a legnagyobb esély korai vetélésre.) Na, szóval nem lesz belõle semmi baj

A kiskönyv az, amibe minden eredményt összegyûjtenek, felírnak. Illetve ide kerülnek a pecsétek a terhesgondozáson. Én 13 hetesen voltam az elsõvel, 14 a másodikkal, 11 a harmadikkal. (Egyrészt, mert pont mindig szabin volt vagy betegállományban, másrészt, mert a mi védõnõnk pl nem is szereti a 12. hét elõtt kiállítani a kiskönyvet, mert ugye addig van a legnagyobb esély korai vetélésre.) Na, szóval nem lesz belõle semmi baj
Ha ez megnyugtat, akkor én holnap megyek elõször a védõnõhöz 16. hetesen. Szóval szerintem nem vagy elkésve. Amúgy én is a 20. kerületben lakok. :-)
Én 9. héten kaptam kiskönyvet, de a nõgyógyászom még soha nem írt bele! Az elsõ alkalommal a védõnõ írta bele az elsõ laboradatokat, úgy adta át. Azóta nekem csak a fogorvos pecsételt bele. A háziorvos is fog majd , õ azt modnta, hogy ált. a nõgyógyászok a végén írnak, pecsételnek bele. Soha nem kérték tõlem a kiskönyvet, a fogorvosnál is én kértem meg az orvost, hogy pecsételjen és írjon bele. Szóval emiatt ne aggódj. Bár tudom, hogy az ember annyira szeretné már, hogy kiskönyve legyen. Én is be voltam sózva, mert már 7 hetesen jelentkeztem a védõnõnél, de azt mondta, hogy akkor menjek, ha már lesznek leleteim. 7 hetesen még nem voltak...:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor úgy látszik, mindenhol másképp van. Ebben a kései idõpontban benne van a védõnéni 2 heti szabadsága, és h én váltott mûszakban dolgozom. Nekem csak akkor jó ha du-os vagyok. A beutalók megvannak, azt a nõgyógyász adta. Amúgy Bp. 20. ker-ben lakom.
Nekem azt mondta a doki (ma voltam), hogy a védõnõhöz a laborlelettel menjek még a 12. hét elõtt. 2, 5 hét múlva megyek a 12. heti uh-ra. Hát remélem nálunk hamarabb ad idõpontot a védõnõ...Hol laksz, ahol ilyen sokára adnak? (Egyik barátnõm, 16 hetesen ment a védõnõhöz, nem volt semmi gond belõle neki.)
Nálunk mindenki 12. hét után kap kiskönyvet. Hisz a terhesgondozást nõgyógyász végzi, õ ad beutalokat, stb.
Én elõször a 6ikon, másodiknál a 9ik héten voltam. Nálunk is mindenhol kérik a kiskönyvet! Abban benne vannak a pecsétek, ha a dokihoz mész , beleírja, hogy hány hetes a terhesség, minden rendben van-e kell-e gyógyzser! Védõnõ beleírja a súlyt, vérnyomást! A legelején benne van az utolsó menstruáció, apa neve, védekezés módja, elérhetõségek!
Nem tudom, nálunk pl már vinni kellett elsõ vérvételre a kiskönyvet, azt kérték csak el a laborban, sõt 12. heti UH-on is. Nem értem, miért csak a 15. héten kapod meg, de gondolom baj nem lesz belõle.
hát passz. Nekem pl vérvételekre a beutalót a védõnõ adta, és az volt a 12. héten, meg nálunk amúgy is úgy van labor, hogy leadod a papírjaidat, meg a kiskönyvet. Ha a beutalókat megkapod máshonnan, késõbb majd beírnak mindent a kiskönyvedbe, amit kell. Hívd fel a védõnõt, kérdezd meg. Nem fogja leharapni a fejed :)
Szia én a X kerben lakom és 6! hetesen kaptam a kiskönyvet..

14-15 hetes kismamák! Mondta már nektek a nőgyógyász, hogy milyen nemű lesz?

Holnap megyek és örülnék, ha megmutatná magát :)

Legjobb válasz: Szia. Én pont egy hete voltam 4D-n,akkor voltam kereken 13 hetes,és azt mondta a szonográfus,hogy nagy valószínûséggel kisfiam lesz :)) De ez persze szerintem még változhat.

Szia. Én pont egy hete voltam 4D-n, akkor voltam kereken 13 hetes, és azt mondta a szonográfus, hogy nagy valószínûséggel kisfiam lesz :) ) De ez persze szerintem még változhat.
Szia, nekem is a 13. héten tippelte, hogy kislány. Aztán a méhlepénybiopszia (ami a korom miatt kellett) igazolta is ezt.

15 hetes vagyok, eddig semmi problémám nem volt. Ma mentem a nőgyógyászomhoz hogy viszem neki a leleteket. Vizsgálat előtt elmentem pisilni és erősen barnás pirosas lett a wc papir. Nagyon megijedtem, most mire számithatok?

15 hetes vagyok,eddig semmi problémám nem volt. Ma mentem a n?gyógyászomhoz hogy viszem neki a leleteket. Vizsgálat el?tt elmentem pisilni és er?sen barnás pirosas lett a wc papir. Bementem a dokihoz,megvizsgált azt mondta nem kell az ördögöt a falra festeni de holnap menjek be uh-ra hogy él e még a baba,és innen szigorú pihenés. Nagyon félek. Volt már valaki igy és nem lett semmi baj? Vagy számitsak a legrosszabbakra? Tudom nem tudjátok megmondani mi lesz holnap,de aki már járt igy azzal mi lett? Segitsetek nagyon megvagyok ijedve,mert tavaly szeptemberben volt már egy missed ab.-om.:-(((

Legjobb válasz: És nem csinált a doki uh-ot? Vagy talán ott nála nincs készülék? Ne idegeskedj szerintem, én a terhességem elsõ két hónapjában (most én is 15 vok) szinte folyamatosan rózsaszínezgettem, volt amikor két napig szabályszerûen véreztem és semmi probléma nem volt. Ne idegeskedj, az a lényeg!! Nyugi, bár tudom, könnyû ezt mondani. Én elég sok helyrõl hallottam azt, hogy terhesség alatt elõfordul a vérezgetés, fõleg ha épp a menstruációs idõbe vagy, mert a szervezeted emlékszik arra, hogy mikor kéne hogy megjöjjön. Ne izgulj, szerintem nincs semmi, fõleg ha nem is görcsölsz.

És nem csinált a doki uh-ot? Vagy talán ott nála nincs készülék? Ne idegeskedj szerintem, én a terhességem elsõ két hónapjában (most én is 15 vok) szinte folyamatosan rózsaszínezgettem, volt amikor két napig szabályszerûen véreztem és semmi probléma nem volt. Ne idegeskedj, az a lényeg!! Nyugi, bár tudom, könnyû ezt mondani. Én elég sok helyrõl hallottam azt, hogy terhesség alatt elõfordul a vérezgetés, fõleg ha épp a menstruációs idõbe vagy, mert a szervezeted emlékszik arra, hogy mikor kéne hogy megjöjjön. Ne izgulj, szerintem nincs semmi, fõleg ha nem is görcsölsz.
sajnos 2 vetélésen vagyok túl kûlönbözö okok miatt . 3-dik terhességnél én is bepecsételtem gondolhatod hogy megijedtem , szerencsére nem lett semi baj és most van egy4 hós babám. inkább a 12 -dik hétig veszélyesebb a helyzet. utánna már sokal kisebb az esély a vetélésre . légyszi ird meg mit mondott a doki.
szerintem sincsen semmi gond! nalam is elofordult a terhesegem elejen mindennap vereztem, mondtam a dokimnak is azt mondta ha nem eros a verzes es nem, gorcsol erosen a has akkor semmi gond nincsen aztan az egyik naprol a masikra abba maradt a verzes nyugi az idegeskedessel tobbet artasz a babanak nyugodj meg es pihenj sokat!
Remélem nem lett gond! Jelentkezz, hogy mit mondtak!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hála égnek nincs semmi gond. Elmult a pecsételés is a baba rendben van. Persze az aggodalmam nem mult el azért, nem értem az ilyesmi mitõl van. Dolgozni már nem mehetek ugyhogy 5 hónap pihi:-)

SOS.15 hetes kismama vagyok. Ajánlananátok egy jó nőgyógyász doktornőt, aki nem magánklinikán vezet szülést, és 10. 000 alatti a rendelése?

Legjobb válasz: Budapesti, XV. kerületi kismama vagyok. Meg vagyok elégedve az eddigi nõgyógyászommal, de a magánklinikát nem tudjuk megfizetni.:(

A kérdező hozzászólása: Budapesti, XV. kerületi kismama vagyok. Meg vagyok elégedve az eddigi nõgyógyászommal, de a magánklinikát nem tudjuk megfizetni.:(
Szia! Melyik kórházban szeretnél szülni? A kistarcsaiban van egy nõ doki, de fogalmam sincs mennyiért dolgozik, de ha a kórházba jársz hozzá ott tudtommal nem kell fizetni neki... Dr Szabó Andrea a neve. Miért szeretnél mindenképpen nõ dokit? Egyébként a kistarcsai kórházban a dokik nagyrésze nagyon jó és rendes, legalábbis a szülésfelkészítõn megjelent dokik nagyon normálisak és a szülésznõkre se lehet panasz.
Bajcsy Zsilinszky korház, X. kerület, Maglódi út 89-91. Bármelyik orvoshoz mész, mind nagyon rendesek. Polgár Zoltán fõorvost tudom ajánlani pl. Én Prof. Dr. László Ádámhoz tartozok, (magánrendelése 8e Ft/ alkalom)
Dr. Mecsér Béla az Örsnél rendel, sztk-s rendelés, tehát nem kell fizetni érte és az Uzsokiban dolgozik. Dr. Börzsönyi Balázs, a Madách térnél van rendelõje, nagyon alapos. 7000ft egy alkalom és a II. Nõi Klinikán dolgozik. Remélem segítettem.
bocsi, elsiklottam afelett, hogy nõt szeretnél, storno... utolsó vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok. Köszönöm a válaszokat. Mi az uzsokihoz tartozunk. Sürgösséggel, jártam már ott. Sajnos februárban elveszítettem egy 11 hetes picit. Azt hiszem nyugodtabb volnék, ha közeli korházba dolgozna a dokim. Nincsenek jó tapasztalataim a férfi dr-kal. Akikkel eddig találkoztam az egyik põkhendi volt és nyegle, a másik fontoskodó, nagyokos.:( Úgy éreztem, hogy a dr-nõ, sokkal empatikusabb, körültekintõbb és józanabb, fél szavakból is pontosan értett.

15 hetes kismama vagyok! Havonta egyszer járok nögyógyászhoz ő mindig megvizsgál, ilyenkor megnézi azt is hogy nincs-e nyitva a méhszáj? Teljesen megvizsgál és megnéz mindent ilyenkor?

Legjobb válasz: Biztos,megnézi.Nállunk a vizsgálat csak anny,hogy felnyul a doki,mondja jo a méhszáj zárva,majd csinál ultrahangot.Havonta egyszer megyek én is és a vizsgálat csak ennyibõl áll.

Biztos, megnézi.Nállunk a vizsgálat csak anny, hogy felnyul a doki, mondja jo a méhszáj zárva, majd csinál ultrahangot.Havonta egyszer megyek én is és a vizsgálat csak ennyibõl áll.
nekem csak ultrahangot csinal eddig havonta egyszer, most mar 27 hetes vagyok, picit gyakrabban kell jarnom ezentul azt mondta
Én 33 hetes koromig havonta jártam, most 3 hét múlva megyek hozzá.Utána majd az NST.-tõl függ.Mindig megvizsgál.ÉS nekem is mindig megnézte milyen a méhszáj+szívhang+pocakomat megnyomkodja.

Az nem probléma, hogy 15. hetes terhes vagyok és eddig csak 1 alkalommal kellett vizeletet vinnem a nőgyógyásznak?

Legjobb válasz: A nõgyógyászom nekem a vizeletet kb. a 20. héttõl nézi minden alkalommal, (és emellett vérnyomást mér és megvizsgál). A 20. hét elõtt a vizeletvizsgálatot csak a védõnõ csinálta havonta, mikor mentem hozzá. Most már a 33.hétben vagyok, ha úgy alakul, hogy a nõgyógyászati vizsgálat és a védõnõs látogatás idõpontban közel esik egymáshoz, akkor mindig mondom a védõnõnek, hogy ne nézze a vizeletet, mert már az orvosom megcsinálta. Azt tudom tanácsolni, ha mész legközelebb bármelyikükhöz, kérdezz rá, hogy megnéznék-e a vizeletedet. És természetesen, ha érzed, hogy csíp, fáj...stb, akkor mindenképp menj orvoshoz!

A nõgyógyászom nekem a vizeletet kb. a 20. héttõl nézi minden alkalommal, (és emellett vérnyomást mér és megvizsgál). A 20. hét elõtt a vizeletvizsgálatot csak a védõnõ csinálta havonta, mikor mentem hozzá. Most már a 33.hétben vagyok, ha úgy alakul, hogy a nõgyógyászati vizsgálat és a védõnõs látogatás idõpontban közel esik egymáshoz, akkor mindig mondom a védõnõnek, hogy ne nézze a vizeletet, mert már az orvosom megcsinálta. Azt tudom tanácsolni, ha mész legközelebb bármelyikükhöz, kérdezz rá, hogy megnéznék-e a vizeletedet. És természetesen, ha érzed, hogy csíp, fáj...stb, akkor mindenképp menj orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. :) Nem csíp, és semmi bajom, csak úgy hallottam, hogy minden terhesrendelésre vinni kéne. A védõnõ se szokta ellenõrizni, eddig 1 olyan vérvételem volt a terhesség alatt, aminél kellett a vizelet és annak az eredményét kérte a védõnõ.

15 hetes terhes vagyok, ikreket várok. A nőgyógyász szerint puha a méhszájam. Tényleg egésznap feküdnöm kellene?

Minden más rendben volt uh-on, csak a decemberi abortuszom miatt puha a méhszáj.

Legjobb válasz: Szia Szerintem ha az orvosod azt mondja,h igen fekuudni kene akkor szeritnem fekudj,ne kockaztass. Boldog babavarast kivanok

Szia Szerintem ha az orvosod azt mondja, h igen fekuudni kene akkor szeritnem fekudj, ne kockaztass. Boldog babavarast kivanok
szia én is ikreket várok, nálam ilyen probláma nem merült fel, csak annyit szeretnék mondani hogy az ikerterhesség magában is veszélyeztett dolg, tehát ha a doki fekvést javasolt akkor azt vedd komolyan. boldog babavárást 20 hetes kismami.
Szia! Nekem is ikreim vannak, igaz már 3 évesek. Tényleg vedd komolyan, amit az orvos mond, fõleg a terhesség elõrehaladtával, mert a babák súlya nyomja majd a méhszájadat és kinyílhat. Jó, ha idõvel beszerzel majd egy hasfogót, nem tudom mi a pontos neve, egy széles gumiöv, amit a derekadra kell tépõzárazni, és van egy pamut része, amit a hasadra kell húzni, nekem rengeteget segített, kicsit tehermentesítette az izmaimat. A vége felé már csak abban tudtam elmenni otthonról, mert ha nem volt rajtam úy éreztem kiesnek a babák!:D Sajnos én nem tudtam mindig feküdni, és egy költözés is bele esett a terhesség idejébe, 21.-én költöztünk és köv. hó 7. én már megvoltak a lányok 32!!! hetesen. Úgyhogy inkább pihenj!:)
Igen, ha úgy fekszik.
Szia.Attól is függ, hogy hogyan fekszik a baba´d, meg az orvosodtól is. Nekem a 18.héten mondták meg. Gratula a baba´hoz.
Ha nagyon kíváncsi vagy és nem tudsz várni, akkor menj el 4D ultrahangra. Ott nekem 13 hetesen megmondták a nemét. (Csak egy dolog, hogy mondták, de láttam a saját szememmel)

Hogyan számolják a heteket a nőgyógyászok, ha febr 15-én volt az utolsó mensim, hány hetes kismama leszek jövőhéten? Csak azért mert dimenziós uh-ra megyünk, és szeretnénk tudni a baba nemét és hogy minden rendben van e?

Legjobb válasz: Ha jól számoltam ma vagy 15 hetes. Mehettek 3d-re deazt mondják a 18. héten többet látni, de ha jól fordul akkor jövöhéten is sokat mosolyoghatsz..

Ha jól számoltam ma vagy 15 hetes. Mehettek 3d-re deazt mondják a 18. héten többet látni, de ha jól fordul akkor jövöhéten is sokat mosolyoghatsz..
Ma vagy pont 15 hetes. Jövõ hét pénteken leszel 16 hetes. Én 16 hetesen voltam 4D-n, még picike volt a baba, de megnyugatató volt a vizsgálat, és már megmutatta a fütyijét. :-) Kellemes babavárást!
A kérdező hozzászólása: és ha nálunk még csak 2 d-t csinálnak ennyi idõsen, szerintetek akkor is meg tudják mondani a baba nemét, és láthatjuk õt rendesen?
Szia.. Itt ki tudsz számolni sokmindent. http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
Nekem Febr. 10-én volt utoljára meg. És mi 14+3 naposak vagyunk az orvos szerint és a baba méretei alapján. Kalkulátor szerint meg már betöltöttük régen a 15. hetet.
A 2D-ssel meg tudják vizsgálni, minden rendben lesz! Viszont a nemét nekem a 2D-ssel csak a 18-19. heti UH-n tudták megmondani.
Nekem februar 12en volt utoljara a doki szerint es a naptar szerint is 15 hetes es 3 naposak vagyunk.Jovoheten megyek ultrahangra remelem hogy nallam is meg tudjak majd allapitani a nemet..
Szia! Nekem február 11.-én volt meg utoljára és a babám mindig egy héttel ídõsebbnek mutatta magát. A 12. heti uh-on már megmutatta a sima 2ds uh-on, hogy õ bizony kisfiú. A héten is voltam uh-on és most is láttam a fütyijét. Én 15 hetes 4 napos terhes vagyok, de a babám már 16 és néhány naposnak felel meg. A legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!