Találatok a következő kifejezésre: 15 hetesen lehet a babám (18 db)

15 hetes kismama vagyok, s közben feszül a hasam, fáj a derekam. Ez normális vagy valami baja lehet a babának?

Legjobb válasz: Szia! Én 16 hetes vagyok. A derekam nem fáj, de a hasam nekem is feszül. Többször menstruációs fájdalmalkat is érzek, szinte minden nap nehéznek érzem az alhasam. Engem már többen megnyugtattak, hogy a méh növekedése, a méhszalagok húzódása okozhatja. Magneb6-ot szedek és igyekszem pihenni. Neked is ezt tudom tanácsolni. Igyekszem másra terelni a gondolataimat, pozitívan gondolkozni és minimálisat aggodalmaskodni. Remélem mindez együtt bejön. :) Boldog babavárást kívánok neked!

Szia! Én 16 hetes vagyok. A derekam nem fáj, de a hasam nekem is feszül. Többször menstruációs fájdalmalkat is érzek, szinte minden nap nehéznek érzem az alhasam. Engem már többen megnyugtattak, hogy a méh növekedése, a méhszalagok húzódása okozhatja. Magneb6-ot szedek és igyekszem pihenni. Neked is ezt tudom tanácsolni. Igyekszem másra terelni a gondolataimat, pozitívan gondolkozni és minimálisat aggodalmaskodni. Remélem mindez együtt bejön. :) Boldog babavárást kívánok neked!
Teljesen normális. A derekad azért fáj, mert a méhed egyre jobban nõ, nagyobb teher hárul a gerincre. A hasad pedig keményedik, a méh normális munkáját mutatja. Nepi max. 3X2 magneB6-ot szedhetsz rá. 29 hetes kismama

15 hetesen mekkora lehet a babám?

Legjobb válasz: kb. 13.5 centi es 100 gramm

kb. 13.5 centi es 100 gramm
http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Itt meg tudod nézni !Sõt http://www.freeweb.hu/bmkorhazbabak/terhesseg%209.htm Remek felvételeket láthatsz ! Én sírva is fakadtam a látványtól és nem hittem a szememnek !Jó szórakozást ! 12 hetes Kismama:)
A kérdező hozzászólása: ez az oldaltényleg baromi jo, nagyon kösziiiii:)
Nagyon szívesen !!! Ma mutatom meg a páromnak is , szerintem Õ is odalesz :)
Itt is van egy szupi oldal, itt csak arra figyeljetek hogy az adatok a fogamzástól értendõek, nem a mesi elsõ napja. ÍGy -2 hét! http://www.ehd.org/movies.php?mov_id=28 Ki lehet választani a magyar feliratot hozzá. Jó mulatást!

Vajon minden rendben lehet a babóval? Nagyon parás vagyok.15 hetes vagyok

15 hetes kismama vagyok a második babámmal,és sajnos ezzel is nagyon parás.. Már egy hete érzem a pici babó mocorgását,valamelyik nap szinte egész nap éreztem,tegnap csak egyszer,de ma még nem sajnos,teljesen be vagyok parázva,hogy miért nem jelentkezett eddig,pedig tejeskávét is ittam ma.Vagy esetleg vannak olyan napok amikor nem érzem?

Legjobb válasz: Szia, ezen ne edd magad, nekem is voltak olyan napok amikor egyáltalán nem éreztem, de voltak olyan napok is amikor csak bejelzett! Kicsi õ még ahhoz, hogy mindennap jelezzen, sok a helye! Boldog babavárást!

Szia, ezen ne edd magad, nekem is voltak olyan napok amikor egyáltalán nem éreztem, de voltak olyan napok is amikor csak bejelzett! Kicsi õ még ahhoz, hogy mindennap jelezzen, sok a helye! Boldog babavárást!
Lehetnek napok, hogy nem érzed. Én a másodikat nagyon korán megéreztem, de utána két-három hétig egyáltalán nem. Most egy éves. :o) Jó pocakosodást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat! Tudom nem kéne ilyen parásnak lennem, fõleg hogy már a másodikat várom, de 6 éve voltam utoljára várandós és olyan nagyon kiestek bizonyos dolgok, mint például ez is.... :) Köszönöm mégegyszer!
igazából (szerintem) ilyenkor még nem is fogod minden nap érezni, de pl 30.hét után az már baj ha nem minden nap érzed.

15 hetes és 3 napos vagyok. Lehet érezni a babát ilyenkor már a hasamban?

Szerintem a babát érzem mert alul mindig meg fogom és ott érzek valamit néha olyan mint ha buborékozna a hasam.

Legjobb válasz: Sosem tudni, de szerintem egyáltalán nem kizárt, hogy õ volt. Szerintem az ember megérzi ezt. Én határozottan merem állítani az elsõ rúgást 13 hetesen követte el a picur. Persze nem éreztem majd csak a 16-17 hét között, valamikor, de van aki korábban érzi! A lényeg, hjogy ne ijjedj meg ha esetleg most napokig nem fogod érezni, ha meg igen akkor szerencsés vagy, vagy vékony :)) ;) Kellemes felfedezést! 20 hetes kismama

Sosem tudni, de szerintem egyáltalán nem kizárt, hogy õ volt. Szerintem az ember megérzi ezt. Én határozottan merem állítani az elsõ rúgást 13 hetesen követte el a picur. Persze nem éreztem majd csak a 16-17 hét között, valamikor, de van aki korábban érzi! A lényeg, hjogy ne ijjedj meg ha esetleg most napokig nem fogod érezni, ha meg igen akkor szerencsés vagy, vagy vékony :) ) ;) Kellemes felfedezést! 20 hetes kismama
Szia!Nekem pont 15 hetesen mozdult meg.Eleinte nem akartam elhinni, mondván, hogy korai.Azota mindennap érzem, de már határozottan és erõsebben.:) Érezheted te is.:)

15 hetes terhes vagyok ha elkaptam valami fertőzést alul és kezelik, akkor lehet valami baja a babámnak?

kedden kell orvoshoz mennem akkor vesznek majd kenetet.

Legjobb válasz: Nem lehet baja. Elég gyakori probléma ez terhesség alatt és ki is ujulhat mert megváltozik a hüvelyflóra, csökken a védekezõképessége. A lényeg hogy kezelve legyen. A babának nem lesz baja nyugi! Ez akkor lehet veszélyesebb ha kinyílik a méhszáj, mert akkor nyitottá válik az út a picihez. Boldog babavárást!

Nem lehet baja. Elég gyakori probléma ez terhesség alatt és ki is ujulhat mert megváltozik a hüvelyflóra, csökken a védekezõképessége. A lényeg hogy kezelve legyen. A babának nem lesz baja nyugi! Ez akkor lehet veszélyesebb ha kinyílik a méhszáj, mert akkor nyitottá válik az út a picihez. Boldog babavárást!
Nekem már 2szer volt ilyen, pedíg kínosan ügyelek a higiéniára!Viszont egyszer sem mentem vele orvoshoz.2-3 nap alatt helyrehozzák az aloe-verás készítmények.Persze az orvosom helyeslésével.
kezelje ki az orvosod, es nem lehet semmi baja a torpenek:)
Szia! Elõfordul sajnos, mivel lágyul a szövet, készül a szülésre, ezért érzékenyebb fertõzések felé. Nem fog megfertõzõdni tõle a baba, ne aggódj. A terhesség végén is azért vesznek kenetet, mert kiütéses lehet, ha fertõzésed van. A magzatburok és magzatvíz megvédi minden fertõzéstõl, amit nem a placentán keresztül kaphat el.

15 hetes vagyok és egyetlen egy szerintem herpesz jött ki a nemi szervemen illetve reggelre most a számon. Nem tudom mitõl kaphattam el, de mit tehetek ellene? Péntekre van csak idõpontom az orvoshoz. Lehet baja a babának?

Legjobb válasz: Ha herpesz, esetleg attól, hogy akivel lefeküdtél, az nem sokkal korábban más növel is volt..Ha volt más nõvel, utána meg Veled, akkor van általában az, hogy herpeszes lesz a nõ nemi szerve vagy annak környéke. Hogy lehet-e a babádnak baja, azt nem tudom, de nem hiszem. Sajnálom, de ez így van általában. Remélem segítettem:)

Ha herpesz, esetleg attól, hogy akivel lefeküdtél, az nem sokkal korábban más növel is volt..Ha volt más nõvel, utána meg Veled, akkor van általában az, hogy herpeszes lesz a nõ nemi szerve vagy annak környéke. Hogy lehet-e a babádnak baja, azt nem tudom, de nem hiszem. Sajnálom, de ez így van általában. Remélem segítettem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) két hete voltunk utoljára együtt a párommal, szerintem az már rég kijött volna. Nagyon nem is lehetünk együtt, mert veszélyeztetett terhes vagyok.
Nekem ttöbbször is volt herpesz a számon terhesség alatt és semmi baja a fiamnak. Mikor meglátta a doki csak annyit kérdezett h lázas vagyok e. De mivel nem voltam így nem foglalkozott vele tovább.
A genitális herpesz azért nem a legveszélytelenebb, ha babát vársz. Ebben a cikkben írnak a kismamákról is: [link]
A terhességrõl nem tudok nyilatkozni, de a nemi herpeszt nem csak nemi úton lehet összeszedni.. Nekem is van sajnos, nem mentem félre, a párom sem, csak kinulláztam az immunrendszerem kb 3 hónapra, és közben 1 hétig voltam egy nem túl higénikus helyen. A herpeszre egyébként nekem antibiotikumot kellett szednem és krémet használtam. Érdemes lenne felhívni az orvosodat, akkor is ha csak péntekre van idõpontod.

15 hetes várandós vagyok és minden nap több alkalommal is apró "rángásokat" érzek a pocakomban a hasfalamnál. Olyan, mint az "idegrángás", vagy mint egy enyhébb bélmozgás. Ez lehet már a babám mozgása, ugye?

Legjobb válasz: én 10. hetes korom óta ugyanezt érzem, és általában este lefekvés elõtt. Én is azt hittem bélmozgás, de már nem vagoyk benne biztos :)

én 10. hetes korom óta ugyanezt érzem, és általában este lefekvés elõtt. Én is azt hittem bélmozgás, de már nem vagoyk benne biztos :)
A kérdező hozzászólása: Én is már nagyjából 12-13 hetes korom óta érzem ezeket az apró kis bökdöséseket... :) Akkor még azt gondoltam, hogy bélmozgás, de már én sem vagyok biztos. Legfõképp azért, mert általában a bélmozgásokat hátul érzem, ezeket pedig inkább elöl, a hasfalamnál... :) Mégis lehet, hogy mindketten már a babánkat érezzük! :)
valószínûleg már a babát érzed :) Az elsõt én is ilyen hamar éreztem, a harmadikat ezzel szemben a 17. héten :) Viszont nála éreztem elõször a buborékoló érzést, olyat nem éreztem korábban sosem. Esténként olyan érzésem volt, mintha felrázott pezsgõt bontottak volna a hasamban :)
azaz, bugyborékolás meg idegrángás. A baba állítólag akkor aktív amikor az anya már fekszik mert akkor már nem ring a méh és nem bóbiskol nyugodtan mint pl takarítás közben. Ezért is gondoltam én is hogy már a gyerek lehet, mert mindig este érzem meg éjjel esetleg reggel. De jó, mert legalább "élet" jelet ad :)

15 hetesen még mindig -4 kg-nál "tartok". Baja lehet ettől a babának? Ti hogy álltatok ennyi idősen?

Legjobb válasz: Nem lesz baja, én 10 kilót fogytam a végére diéta miatt, formás szép babám lett. Ami kell neki, azt megszerzi, maximum vitamint szedjél.

Nem lesz baja, én 10 kilót fogytam a végére diéta miatt, formás szép babám lett. Ami kell neki, azt megszerzi, maximum vitamint szedjél.
Nem, én a 18. hétig szinte semmit nem bírtam enni, minden falatot erõltetni kellett. 34 hetesek vagyunk, õ 2200 grammos, 47 cm... :)
Nem lesz baja, vitamindúsan tálálkozzál! én CH diéta miatt 27 hetesen még mindig -1 kg-nál tartok. Baba makk egészséges, méretei rendben :) Meg szép is, láttuk 4D-n :) Minden jót!
15 hetesen én mínusz 5-nél jártam (ezt az idõszakot szinte végighánytam, az elején naponta többször is a vége felé már csak reggel 1x), most ugyan 2 hét alatt felszaladt 2 kg, de mostantól oda fogok jobban figyelni az étkezésre. Tegnap voltam uh-n és a babával minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! igazából, csak az aggaszt egy kicsit, hogy nem hánytam egyszer sem. És igazából mindent eszek, amit megkívánok, és mégis fogoyk.

Szívhangfigyelőről vélemények? Mikortól lehet legkorábban hallani? A zselét lehet helyettesíteni valamivel? Hol keressem a babát 15 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nekem Angersounds-om van. A 9. héttõl hallottuk a babát. Egészen a szeméremcsont mögött/alatt kell keresni. Nem lehet összekeverni a tiéddel, mert sokkal gyorsabb (2x gyorsabb) Én a csuklómon ellenõriztem, hogy mit is hallok. Testápolóval helyettesíthetõ a zselé (én ki sem bontottam a zselét) és Dove-t használtam. Sok sikert! :)

Szia! Nekem Angersounds-om van. A 9. héttõl hallottuk a babát. Egészen a szeméremcsont mögött/alatt kell keresni. Nem lehet összekeverni a tiéddel, mert sokkal gyorsabb (2x gyorsabb) Én a csuklómon ellenõriztem, hogy mit is hallok. Testápolóval helyettesíthetõ a zselé (én ki sem bontottam a zselét) és Dove-t használtam. Sok sikert! :)
Na, pont ezért nem vettem. Soha nem tudtam volna, hogy hol keressem...és csak paráztattam volna magam ha nem találom. Nemsokára meg fog mozdulni, és akkor úgyis be fog jelentkezni. Az ismerõsöm védõnõjének van, õk is rendesen keresgetik a szívhangot.
Én 15 hetesen vettem meg. Mindig megtaláltam vele a szívhangot, ha nem is elsõre. Az a lényeg, hogy nem szabad pánikba esni, ha nem hallod rögtön. sokszor az segít ha az érzékelõfejet "billegteted" Ez úgy értem, hogy nem ide-oda húzogatod, hanem a dõlésszögén változtatsz azzal, hogy kicsit ferdén nyomod rá a hasadra. A zselérõl annyit, hogy a gyógyszertárakban lehet kapni kb. 300 Ft-ért 2, 5 dl-es uh zselét. Nagyon megéri.
A babaolaj a legjobb. Nekem a zselé sistergett, míg az olaj prímán vitte a hangot. 14. héttõl használtam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm minden válaszolónak. Igazából nem paráztam, mert sejtettem, hogy lehet rossz helyen keresem. Késõbb rákerestem neten, és ott láttam, hogy hol kell keresni, így egybõl meglett. Tényleg nagyon megnyugtatott. Szerintem nagyon jó találmány. Még egyszer köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!

15 hetes babák vagyunk nagyon nyáladzik elásztatja a ruháját, eszi a kezét már vörösre rágja. Lehet hogy fogzik?

Legjobb válasz: Az én babám kb. 3 hónapos korától ezt csinálta és 5,5 hónapos volt mikor kibújt 2 foga.

Az én babám kb. 3 hónapos korától ezt csinálta és 5, 5 hónapos volt mikor kibújt 2 foga.
Szóval 15 hetes a babád! :-) Ez még nem feltétlenül a fogzás jele, hanem ismerkedik , felfedezi a kezecskéjét, ezt minden kisbaba csinálja! :-) Majd felfedezi a tárgyakat, és azokat fogja rágcsálni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!