Találatok a következő kifejezésre: 15 hetesen lehet (129 db)

15 hetesen lehet háton, vagy hason aludni?

Hason már 1-2 hete nem merek aludni, mert félek, h baja lesz a babának, viszont mostmár háton sem nagyon. Egyébként nagyon szeretek(-nék :) ) hason aludni, de kibírom....Mostmár a háton alvást is hanyagoljam?:(

Legjobb válasz: A háton alvásból nem lehet gond addig, amíg kényelmes, nem feszül tõle a hasad vagy nem zsibbadsz. Van, aki egész sokáig tud háton aludni. Késõbb feküdj oldalt, és ha lehúz a pocak, támaszd alá párnával vagy szerezz be szoptatós párnát, az késõbb is hasznos. Jó babavárást!

A háton alvásból nem lehet gond addig, amíg kényelmes, nem feszül tõle a hasad vagy nem zsibbadsz. Van, aki egész sokáig tud háton aludni. Késõbb feküdj oldalt, és ha lehúz a pocak, támaszd alá párnával vagy szerezz be szoptatós párnát, az késõbb is hasznos. Jó babavárást!
Szia! Ha hason nem is, de háton nyugodtan, bár úgy is érzed, ha nem jó Neked vagy a Babónak, oldalt is jó, bár már én csak 39 hetesen csak háton tudok "aludni".Jó Babavárást!
Szia, A hason alvástól sem lesz semmi probléma, 15 hetesen még nem olyan nagy a baba, hogy meg tudd nyomni-meg védi õt a magzatvíz... Én 18 hetes vagyok, és szoktam hason aludni-nincs hatalmas hasam, így még elférek:)

15 hetes kismami vagyok, napok óta jobb oldalon lent olyan hullámzó enyhén szurkáló nem tudom megfogalmazni milyen érzést érzek, a lepény a jobb oldalon van. Lehet ez a baba mozgása?

Legjobb válasz: Lehet:-) Én is 15 hetesen kezdtem hullámzást érezni, de csak 18 hetesen lettem biztos benne, hogy ababa mozog, akkor viszont tudtam, hogymár akkor is azt éreztem. Elõbb utóbb egyre biztosabb leszel benne.-)

Lehet:-) Én is 15 hetesen kezdtem hullámzást érezni, de csak 18 hetesen lettem biztos benne, hogy ababa mozog, akkor viszont tudtam, hogymár akkor is azt éreztem. Elõbb utóbb egyre biztosabb leszel benne.-)

15 hetes várandós vagyok! Pár napja felfedeztem, hogy ha délután lepihenek utánna nagyon fáj a forgóm! Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Az okát nem tudom neked megmondani, én a 3. babámat várom, és minden terhességemnél így volt (ha lepihentem, ha nem). Viszont ez kb. 14-15 hetesen jelentkezett nálam, és úgy 30-32 hetesen el is múlt szerencsére.

Az okát nem tudom neked megmondani, én a 3. babámat várom, és minden terhességemnél így volt (ha lepihentem, ha nem). Viszont ez kb. 14-15 hetesen jelentkezett nálam, és úgy 30-32 hetesen el is múlt szerencsére.
Kicsit fogalomzavaros vagyok, de ha a comb és csípõ környékén található forgóra gondolsz, akkor az nekem is iszonyatosan szokott fájni. Sokszor éjjelente is felébredek a fájdalomra. 15 hetesen jött elõ elsõ alkalommal. Én elég sokat híztam, így arra gondoltam, ez lehet a gond. :-) Jah és fõleg jobb oldalon szokott fájni. :-)

Elmehetek Ausztriába 15 hetes terhességet elvetetni? Vagy csak at ottaniakra hivatkozik h 16 hetesig lehet elvetetni?

és megkell szülnöm vagy elveszik?

Legjobb válasz: 15 hetesen jöttél rá, hogy még se kell a baba? Egyébként nem hinném, de javítsatok ki, ha nincs igazam.

15 hetesen jöttél rá, hogy még se kell a baba? Egyébként nem hinném, de javítsatok ki, ha nincs igazam.
huh, azért egy 15 hetes babát elvetetni... nem tudtad, h terhes vagy vagy miért vártál eddig? nem, mert nem ott élsz, nem ott dolgozol, nem onnan kapod a fizetésedet, ebbõl adódóan nem ott fizeted a tb-t.maximum magánúton, bár én errõl nem vagyok meggyõzödve, h ott a 16. hétig lehetne... de se megerúsíteni se ccáfolni nem tudom, mindenesetre nekem kicsit soknak tûnik...
Hát, javítsatok ki, ha tévedek, de mivel magyar állampolgár vagy, vonatkoznak rád a magyar jogszabályok, törvények. Így ha már elmúltál 18 éves, akkor a 12. hétig vetetheted el a babát, tökmindegy, hogy hol, ha annyi pénzed van, magánban megcsinálják osztrákoknál. Nem tudom, hogy ott 16 hét-e a határ, de még ha igen is, és megcsinálnák, mindenféle adminisztráció kéne, ami ott sem fér bele 1 hétbe valószínûleg. Szóval ne haragudj, de volt néhány heted eldönteni, hogy mi legyen. Szüld meg, és hagyd ott a kórházban, hogy örökbeadható legyen a pici.
ezt nem is értem egyébként, hogy hogyan gondolják. eü ellátás ott jár, ahol tb-t és adót fizetsz. az uniós tagság meg arra jó, h ott dolgozhass. ne keverjük a kettõt. a kérdést és a kérdezõ hozzáállását meg nem minõsíteném.
hát okos vagy no komment, de azt remélem tudod milyen egy 15.hetes BABA... Válasz:Nem, magán úton meg egy hét nem lenne elég, de szerintem ott is 12 hét a határ
Kérdezõ pl. itt tudsz tájékozódni az osztrák helyzetrõl: http://gynmed.at/hu/foeoldal Van telefonszám, meg mailcím is.... egyébként kicsit ellentmondásos, mert a magyar szöveg 3 hónapot ír, a német szöveg meg 16 hetet...
Gondolom most derült ki hogy terhes vagy és halálra vagy rémülve. Talán alig hogy betöltötted a 18-at vagy még azt se. Az apa persze hallani se akar gyerekrõl, a szüleid meg teljesen kiakadtak. Se házad se munkád semmid sincs. Ha ez mind igaz, sõt még ha megis erõszakoltak még az se indok arra hogy egy ekkora kis ember életét elved. Arra nincs semmi mentség. Tudod mekkora egy ilyen idõs baba. Akkora mint egy narancs és már hallja a hangokat is. Egy igazi élet egy kis ember nem egy tárgy amit vissza lehet adni. Gondolkozz egy kicsit. Add örökbe!
Elképesztõen felelõtlen vagy. Fel nem tudom fogni, hogy teheted ezt. A világ végére is elutaznál, ha ott a 40. hétig is elvennék? Miért nem irgalmazol meg neki? Örökbe is adhatnád.
Egyik ismerõsöm(bár szívesen letagadnám, hogy ismerem), épp a napokban próbálkozott kint, de szerencsére hazaküldték.Én addig nem is tudtam, hogy az osztrákok ennyire barbárok, hogy 15-16 hetes kis embereket kivégeznek.
A gazkamra sem volt fajdalmas halal.....egyszeruen elaludtak benne.... Ettol meg nem emberseges Egy kultura fejletsege konnyen lemerheto azon hany abortusz van evente hogy banik a kultua a betegekkel magzatokkal es oregekkel ill az allatokkal. Nezzetei korul barbar orszagbanbuta muveletlen tudatlan emberek vilagaban ahol a fog gatpas tabu megis minden terhesseg veletlen muve vagyis inkabb a butasag muve.
Hát kedves #30-as, tudod mit, akkor ne türtõztesd magad... engem az halálosan nem érdekel... Ami érdekel az az, hogy minél többen meg tudják különböztetni az objektív valóságot az érzelmeikre hatni akaró manipulációtól... Ha meg irodalom és József Attila, akkor tessen nyugodtan elolvasni az Iszonyat c. verset. http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/j.. Aki ebbõl sem képes felfogni, hogy a mûvi abortusz idõnnként bizony a szóba jöhetõ legkisebb rosszat jelentõ döntés, hát azzal nem tudok mit kezdeni... meg nem is akarok...
#31, a hidrogén-cianid élettani hatása nem egészen az, mint itt hiszed. Másfelõl meg: "The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated." - Ghandi. Ha valaki ehhez hozzákölt még ezt-azt, ahhoz természetesen mindenkinek joga van, de az onnantól már csak a saját véleménye. Számomra pl. nagyon fontos, hogy egy kultúra ellene legyen a halálbüntetésnek, de ettõl még nem jelenteném ki, hogy egy nemzet nagysága ezen múlna... csak nekem fontos.
Az Iszonyat valóban remekmû. Kiválóan példázza a kisgyermek végtelen kiszolgáltatottságát. Gondolom, az a konklúziója a te olvasatodban, hogy jobb lett volna a kisfiúnak meg sem születni. Én viszont azt gondolom, hozzád a kislány szerepe áll legközelebb. Ott a "kis dög" a nyakán, és nem mehet játszani. Nem csinálhatja azt, amit akar. Ha ott a gyerek, a nõ már nem a régi: nem lehet vele bagózni, sörözni, magzata még meg sem született, és az már kiüt a nyeregbõl, az az "aljas kis dög". Aki embrió korában már manipulálja az anyját. Remélem, ismerõs e néhány gondolat... Nem, a vers lényegi mondandója korántsem a jobb lett volna nem világra jönni. A kislány "sorsa" csak fabula. Hanem a kegyetlenség - kontra kiszolgáltatottság. Az a korlátlan függés, mely a csecsemõt köti gondozójához és táplálékához. És én mindig a kislányt látom benned sajnos.
#34, khmmm.... tudod, pont azért a lehetõ legkisebbik rossz bizonyos helyzetekben a mûvi abortusz, hogy ne kelljen elõbújnia valamilyen formában a mindegyikünkben ott rejtõzõ kislánynak... ne kelljen kitenni ennek magunkat se, meg a majdan megszületett gyereket se. Mert hát felhívnám a figyelmed egy apróságra (ami magzatvédõ-berkekben tök tipikus egyébként), hogy az én véleményemet mintegy minõsítve engem megpróbáltál elhelyezni a kislány szerepében - elég falsul mert pont én küzdök az ilyen helyzetekben megszületni kényszeítés, tehát a permanens kínzás és kínlódás ellen - de megoldást a helyzetre, nos azt még véletlenül sem adtál.
Mire? A vers alapgondolata messze nem ez. Hanem az, hogy van tej az üvegben, de a kislány szántszándékkal nem adja. Érted? Van tej!! És mikor más jelét veszi, hogy kínozza a kisfiút, akkor azt hazudja, biztos a foga jön. Hazudik, mert tudja, hogy miatta sír a kisfiú. Én is látok bizony párhuzamot a vershelyzet meg az abortuszpártiság között: a hazugságot. A pro choice-osok is hazudnak, és nem baj, hogy a szabad választásuk oltárán a saját gyerekeiket áldozzák fel. Ráadásul azt hazudják, hogy a pro life-osok nem mondanak igazat. Ezt nevezzük projektálásnak, ami egy bevett liberális gyakorlat. Mindig ezt csinálják: kivetítik másokra a saját bûnüket. Ha ne legyen halálbüntetés - még a legelvetemültebbeknek se - akkor a legvédtelenebbekre, akik tökéletesen ártatlanok, miért? Én is azt mondom, ne legyen: de SENKINEK se legyen!
Isten syndroma dontunk elore kinek lesz majd szenvedes az elet brrrde bolcsek es mindenttudoak lettek az emberek.
#36, tök jól elvitázol önmagaddal - mert hát rajtad kívül senki sem beszélt versenyhelyzetrõl, ahogy senki sem mondta azt egy szóval se, hogy ne lenne tej az üvegben. Persze ez nyilván neked is feltûnt, csak hát a valódi kérdésre, arra hogy hogyan lehet megoldani a versben vázolt (és alapvonalaiban az életben is milliószor elõforduló) helyzetet, arra nyilván nem tudod a választ - tehát figyelemelterelésnek jónak véltél egy kis liberálisozást, meg abbéli véleményed kifejtését, hogy nem az hazudik (szerinted), aki felrakja egy 14 hetes magzat képét 8 hetes felirattal, nem az hazudik, aki középidõs terhesség megszakításáról készült filmet "ilyen az abortusz" címmel mutat be, nem az hazudik, aki egyenlõségjelet tesz a magzatelhajtás és a gyerekgyilkosság tök különbözõ tényállásai közé, hanem - szerinted - az hazudik, aki erre felhívja a figyelmet. Legyen :) ))
Tényleg nagyon meleged van. Tudod, a VERShelyzet irodalmi terminus technicus. A VERSENYelyzet meg nem. Tudom, már rég volt... Azért, ha van 1 perced, olvasd el, kérlek, mit írtam. Úgy látszik, tényleg minden stimmel József Attilával: még a "határvonal" is. Ne menj a Balatonra!
#39, OK, 1 db szót félreolvastam, feltehetõleg azért, mert baromira nem értettem, hogy miért kezdtél azon rugózni, hogy van tej az üvegben... ergo akkor kérek mindenkit, hogy az elõzõ hozzászólásomat a "...sem beszélt versenyhelyzetrõl, ahogy senki ..." 5 szó kihúzásával vegye figyelembe. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nézd #41, mivel tizenéve jelen vagyok internetes fórumokon, pontosan tudom, hogy amikor egy kérdésre, véleményre NINCS érdemi válasz, akkor szokott jönni a vélemény íróját a célkeresztbe tévõ, személyeskedéstõl sem mentes litánia, amire leginkább a "boci boci tarka, se füle se farka" hasonlat áll. Errõl ennyit.
Látom, hogy egyszerûen nem tudsz betelni önmagaddal! Tudod, hányadszor olvasom már a hülye magzatkanaplócskádat, meg a lángpallosodat, amirõl azt hiszek, felülmúlod vele Kazinczyt is? Mondd csak a nappaliban, vagy rögtön a bejárattal szemben tarod a mellszobrodat otthon? És a képeiddel vannak tele a falak? Nem tudsz mást, csak ismételni önmagad. Pedig hidd el, nincs miért. Az általános iskolai dolgozatokból kihúzzák még a szóismétléseket is, hát még, ha valaki egész bekezdéseket ad közre újra. Nagyon romlik nálad a színvonal. Agyadra ment a nagy meleg? Sok erõ, sõt napról-napra egyre több erõ kell ahhoz, hogy türtõztessem magam és komoly erõfeszítésembe kerül, hogy tiszta szívembõl nem azt kívánjam neked, amit megérdemelsz, hanem azt, hogy mindazt megússzad. És ha már Tiszta szívvel: Most jöttem rá, hogy te József Attila Doppelgangere vagy. Elég sokáig tartott, de leesett.
Már megbocsáss, de eszemben nincs elolvasni a linkjeidet. Írtam, már, hogy ellentétben veled, én nem tartom magam akkora klasszikusnak, hogy saját magamtól idézzek, tehát nem fejtem ki újra, meg újra, hogy semmit nem jelent, érzi-e a magzat a saját széttrancsírozásának minden kínját vagy sem. Hadd jegyezzem meg viszont, milyen szánalmasan gyenge kísérlet volt ez a lényegtõl való eltérésre. Tudsz te ennél jobbat is. Mi köze van ennek az én felvetéseimhez? Adj inkább idõjárás-jelentést, annak pont ennyi köze van a témához, mint a linkjeidnek! Megjegyzem, nincs 100%-os bizonyíték arra, érzi-e szerencsétlen a vesztét, vagy sem. Biztos vagyok ellenben abban, ha mégis érzi, jottányit sem változtatnál az álláspontodon. Vagy ha mégis, annál inkább azon lennél, hogy minden erõddel elõmozdítsd az abortusz számodra szent ügyét. Abortusz-kérdésben nem érv a fájdalom, sem annak hiánya. Mindez tökéletesen érdektelen a lényeget illetõen. Arra jó viszont, hogy az erkölcsiségükben amúgy is gyengéket a pártolás irányába terelgesse. Ezért veted be te is, mint eszközt. Szánalmas. De vannak szerencsére képek, és egyéb látásra ható tényközlõ eszközök, melyek önmagukért beszélnek.
Utolsó, ha nem töltötte be a 18-at itthon is simán elveszik, az osztrák térítési díj töredékéért - szóval ez nem valószínû... Egyébként meg elképesztõ, hogy szinte senki sem a kérdésre válaszol, aki meg megpróbál arra, azt szokás szerint lepontozgatják...
Természetesen nem, hiszen nem ott fizeted a tb-t. Egyébként annyira nem csodálkozom a kérdéseden, volt egy szomszédom, akitõl elvették a rokkantnyugdíját, erre ki akart menni, hogy majd ott igényli...
Annyira rá vagytok hisztizve, hogy 15 hetesen már mekkora az a kis ember! Miért qha 12 hetesen veteti el akkor is kis ember már nem? Egyébként szerintem sem tudsz már mit tenni! De a szülés után örökbe adhatod igaz így mindenki fogja tudni a hasadból, hogy terhes vagy és gondolom ez is nehéz!
#13, a Kérdezõ nem írta a saját korát, ha 18 év alatti, Magyarországon is simán elvégzik az abortuszt, ugyanis fiatalkorúaknál nem a terhesség 12. hanem a 18. hete a határ. Felnõtteknél is HA a terhesség erõszak következménye, illetve ha orvosi tévedés miatt nem ismerték fel korábban. Az osztzrák helyzetet meg meg kell kérdezni az osztrákoktól, belinkeltem a #8-ba egy osztrák portált, van rajta telefonszám is meg mailcím is, magyarul is tudnak, és biztos korrektebb felvilágosítást tudnak adni a Kérdezõnek az osztrák helyzetrõl és lehetõségekrõl, mint itt pár laikus válaszadó, magamat is beleértve...
Tényleg igaz: nincs nagyobb állat az embernél. Én kötelezném a nõt, hogy a 4D-ben rögzített mûtéti filmjét utólag nézze meg. Nem fûznék semmit a látottakhoz, de levetíteném. Csak a szigorú valóságot, a tényeket. És hagynám, hogy "élményeivel" együtt távozzon. Normális ember egy hangyát nem tapos el szándékosan, nemhogy a saját gyerekét elõre megfontoltan, aljas szándékból bérgyilkossal megölesse!
a magzatokat nem mindig hamvasztják el. Sajnos sok kozmetikum az elölt magzatokból készül.
#17, urban legend... valójában placentákból (méhlepényekbõl) amit szoktak is gyûjtögetni gyógyszergyárak a szülészeteken. Ma semmiféle legális gyógyszer vagy kozmetikum nem készül halott magzatok felhasználásával, illegálisan is max õssejt-terápiához szoktak néha gyûjtögetni abortumokat - amíg jól le nem csukják az érintett sarlatánokat. Kutatási célra persze használnak embrionális sejteket.
És miért ne kellene megszülnie? Hogy még véletlenül se szembesüljön azzal, mit tett? Hogy akkor majd legközelebb is? Meg aztán is? Szegény babának úgyis mindegy! Persze altatásban történjen, hogy ne fájjon, és semmirõl se kelljen tudnia! Utána esetleg egy ebéd a Hiltonból? Kényeztetõ masszázs? Koktél? Valami bónusz ajándékcsomag a kórháztól, amiért ennyire jó fej volt? Inkább darabolják fel azt a gyereket, mi? Legalább egyben maradna, ha már megölik!!! Mi a bûne annak a csöpp embernek, amiért ezt érdemli? És az anyja miért léphet túl elegánsan mindenen??????
18 as Sajnos ertek hozza a munkam resze a beteg magzatok szulesinditasanal valo segitseg igy amit irtam pontossan a valosag. Igaz a mi intezmenyunk csak eletkeptelen sulyos beteg magzatok szulesinditasaban vesz reszt 12 hettol 24 hetig nem magyarorszagon Sajnos sok meg elve szuletik kivant de beteg magzatok akiket szuleik megsiratnak.
"Inkább darabolják fel azt a gyereket, mi? Legalább egyben maradna, ha már megölik!!! Mi a bûne annak a csöpp embernek, amiért ezt érdemli?" - khmmm, ez az "egyben marad vagy nem", ez valami lelki presszió akar lenni? Mert egyébként szinte semmiféle abortusznál nem marad egyben, de jelentõségét sem látom a dolognak, az ember ilyenkor óhatatlanul önmagára is gondolva inkább elõnyösnek is vélheti, ha nem egy darabban kerül majd a hamvasztóba - mert akkor biztos, hogy nem élve, ami még mindig elég sokak parája a hamvasztással szemben. (kicsit az enyém is). Másfelõl baromira nem értem a t. magzatvédõket, hogy egyfelõl amikor a teerhes nõknek magyaráznak, akkor elõadják neki, hogy mennyire de mennyire féltik attól, hogy majd milyen szenvedéseken, testi-lelki megpróbáltatásokon fog átmenni, másfelõl meg pont õk akarják, és kívánják, és csinálják, hogy lehetõleg minél többet szenvedjen, bûnhõdjön... ez nem képmutatás a köbön véletlenül? De könyörgöm, a mûvi abortusz, az egy orvosi beavatkozás a nem kívánt de bekövetkezett terhességek problémájának kezelésére, nem egy Dosztojevszkíj regény, nem bûnrõl meg bûnhõdésrõl szól... egyszerûen az lenne szerintem a normális, ha az, aki erre szorul (nem hobby meg nem szórakozás, hanem mûtéti beavatkozás) az minél könnyebben, minél zökkenõmentesebben, minél kevesebb komplikációval és testi-lelki kárral essen túl rajta.
Minden szavadat többedszerre olvasom/olvassuk. Mormolod, mint az imamalom. Kegyetlen egyhangúsággal, mint a metronóm. Biztos vagyok benne, hogy már álmodból felkeltve is el tudod mondani a halálos ítéleteid aljas és hazug indokait. Elõre bemagolt aljas és végtelenül kegyetlen szövegeket nyomsz. Szükséged van arra, hogy magad gyõzködd ezekkel? Õszintén kérdezem: ez jó érzés? Akkor legalább érteném, ha így lenne, de ha nem? Téged már semmi nem rendít meg, sõt, megkockáztatom, örömödet leled az egészben. Lelki presszió? Mi? a valóság? Ha valaki tudja és elmondja a valóságot, az lelki presszió? Itt senki nem minõsít ezzel senkit, csak a kérdezõk és olvasók elé tárja a tényeket. Vagy mindenki vegye be és egye meg a "mindenkinekmindetszabad" ócska, sosem volt igaz hazugságait? Végtelenül elkeserítõ és kiábrándító, hogy vannak ilyen nézetek. Komolyan.
Megint ferdítesz, utolsó. A szabályozott keretek nagyon jól tudod, hogy nem egységesek világszerte. Éppen ezt kívánja a kérdezõ is kihasználni. Milyen szabályozás az, ami nem egységes? Hol van benne közös nevezõ? Miért nem küldöd Maryland-be (Úristen, hihetetlen, hogy ez a neve!) a kérdezõt? Ott a 40. hétig is lehet abortálni! A szabad akaratával a kérdezõ téged is kinyírhatna. Arra miért nem buzdítod? Vagy van esetleg valami tuti összeköttetésed egy klassz bérgyilkoshoz is? Esetleg megbízható és diszkrét fegyvercsempészhez? És te, aki szakmabeli vagy, miért nem írod ide ki annak a puszta tényét, hogy milyen módon hal meg az a 15 hetes magzat, akit az "anyja" erre a sorsra szán? Hiszen pontosan tudod. Marha könnyû emailcímekbe, meg telefonszámokba csomagolni a kõkemény tényeket! "Nem én mondtam, hogy ölje meg a gyerekét, én csak a mailcímét adtam meg annak, aki ezt jó pénzért megteszi neki." Persze, te valami ismeretlen jótevõként ugrasz azonnal és tálalod fel a jobbnál jobb lehetõségeket, ahol akár a magyar törvényeket kijátszva (amiket te állítólag tisztelsz) luxus körülmények között lehet 16 hetes magzatokat abortálni. Biztos valami elkésett középkori lovag vagy, a nõk feltétlen gyámolítója! Miért nem mondod el te magad, hogy hal meg az a szerencsétlen ember? És aki helyetted megteszi, hogy gyilkosozás NÉLKÜL leírja ide a magzati kálvária lépéseit, az lelki manipulátor? Na ne má'! Remélem, mindenki minden lehetõséget megragad arra, hogy nyilvánvaló "orvosi" tények ismeretének a birtokosává tegye az ilyen és hasonló kérdések kiíróit. Mert pontosan tudod te is, ahogy én is: itt semmi szükség arra, hogy én vagy bárki minõsítse az egyes eseteket: megteszi ezt helyettünk a VALÓSÁG. Mit gondolsz, mi a csudáért nem akarja az a nõ megszülni a gyerekét? Ja, hogy akkor esetleg szembe kellene nézni annak következményeivel, amit mûvelni készül? Inkább a világ végére is elmegy, csak még bele se kelljen gondolnia? Mert annyira gyáva? Szerintem az a minimum, hogy ha már megteszi, nézze végig! Élje át, aztán távozzon. Tessék, itt a valóság: http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladtervezes/terhesseg_szul.. Esetleg ezt nem népszerûsítenéd - szigorúan a nõk érdekében: http://ezthiszem.bloglap.hu/cikkek/a-szules-utani-abortusz-2..
egy elet kioltasa bun akarmilyen es akarmekkora eletrol is van szo. Csak veszesetben szabad megtenni ha mas megoldas nincs ebbol indul ki a torveny is tobb ezer eve ez orok es igaz torvenye az emberisegnek. A veszeset mindenkinek mast takar sajat lelkiismereteddel kell elszamolni es bizony az a vilag legkemenyebb biraja elobb utobb elojon es merlegel itel.

Lehet az enyhe görcsöket és a haskeményedést a méh növekedésére "fogni" 15 hetesen?

Legjobb válasz: A haskeményedés a méhösszehúzódástól van, nem a méh növekedésétõl, és 15. hetesen még nem lenne szabad keményedni. Dokinak mondd mindenképp, addig magnézium. A görcs meg egyáltalán nem szabadna,hogy legyen ennyi idõsen.

A haskeményedés a méhösszehúzódástól van, nem a méh növekedésétõl, és 15. hetesen még nem lenne szabad keményedni. Dokinak mondd mindenképp, addig magnézium. A görcs meg egyáltalán nem szabadna, hogy legyen ennyi idõsen.

15. hetes kismama vagyok és az orvos azt mondta, semmi gyógyszert nem szedhetek. Azonban iszonyúan elkezdett fájni a fejem. Ilyenkor mit lehet tenni? Tényleg semmi gyógyszer?

Legjobb válasz: Én 15 hetes terhesen napi egy szem Algopyrint bevehettem izületi gyulladásra, sõt Lidocain-injekciót is kaptam, de tényleg pokoli fájdalmaim voltak. Szerintem, ha nagyon szükségesnek tartod, egy Algopyrint bevehetsz.

Én 15 hetes terhesen napi egy szem Algopyrint bevehettem izületi gyulladásra, sõt Lidocain-injekciót is kaptam, de tényleg pokoli fájdalmaim voltak. Szerintem, ha nagyon szükségesnek tartod, egy Algopyrint bevehetsz.
Nekem a védénõ azt mindta, ha te szenvedsz szenved a baba is. Panadolt javasolt amit néha alkalomszerûen be lehet venni.
Szia! Próbálj meg minél többet inni, lehet hogy nem iszol eleget (vagy nem ettél eleget) és attól fáj. Nekem bevált, hogy lefeküdtem mikor nagyon fájt és eseteg tegyél a homlokodra vizes ruhát. Ha tudsz aludni egyet, biztosan elmúlik. Ha nem akkor kérdezd meg a védõnõd is a tablettákról. 31 hetes kismami
Nekem a terhességem alatt elõfordult 3-4-szer, hogy migrénem volt(tavaly nyáron, mikor 42 fok volt), és azt mondta a védõnõm, hogy inkább vegyek be egy Algoflexet, mert az még mindíg jobb, mintha szenvedek. Mert akkor a baba is szenved. Én vettem be, bár elõbb megpróbáltam én is pihenni, meg jegeltem a tarkómat, de nem vált be. Azóta a kisfiam 8 hónapos, egészséges baba.
Az Algopyrint nyugodtan beveheted.A 6.hónap végéig az Aspirint is.A Panadol végig szedhetõ.Én ezt a genetikai központban kérdeztem meg.Azt is mondta a doki, h sokkal többet ártok neki, ha nem csillapítom a fájdalmamat, mint ha a terhesség alatt beveszek pár bogyót!20 hetes baba anyukája
Én úgy tudom az elsõ3 és az uccsó 3hónapban Algopirint nem szabad rajta van a betegtájékoztatón is.De Te már túl vagy az ezen az idõszakon szal Én az Algiopyrit ajánlom Nekem bevállt fogfájásra akár napi 2szemet is bevehetsz de sztem fél szemmel érdemes kezdeni Nekem szerencsére annyi is elég volt.Ezen kívül én még az Algoflexet javaslom!
Ha fáj a fejed, az egyrészt lehet attól, hogy nem iszol elegendõ vizet, vagy lehet az idõjárás bohóckodásától is. Ez utóbbi esetben pihenj le ha csak tudsz, sötétíts be, vagy teríts egy ruhadarabot a szemedre, és aludj, pihenj, relaxálj, tök mindegy, csak NE figyelj a fejfájásra. Beszélgess a babával, vagy hasonló. El fog múlni egy órán belül a fejfájásod.
Az algopirin nekem nem vált be, én azt mindig kihánytam...:( Nekem is volt hogy párszor nagyon fájt a fejem de én nem vettem be semmit rá, kimentem a levegõre sétálni általában az segített, vagy lefeküdtem és egyszercsak elaludtam mire felkeltem elmúlt a fájdalom.:) 32 hetes kismami
Az Algoflex talán kicsit gyengébb. Féllel kezd, nekem sokszor az is segít.
Szia! Nekem is sokat fájt a fejem mostanában és a védõnõ azt mondta ne szedjek semmit bírjam ki! Azt mondta vegyek vietnámi vagy kinai balzsamot. Ezek szerint csak lehet szedni gyógyszert is mértékkel. 15 hetes kismama

15 hetes kismama vagyok, s az utóbbi időben nagyon gyakran fáj a fejem. Normális ez? Mit lehet ellene tenni, mert ha nekem fáj, az a pocaklakómnak sem jó?

Legjobb válasz: Én is 15 hetes vagyok ikrekkel és nekem is nagyon fáj,pedig sosem fájt még elötte!Ezért elég nehezen viselem!Én Panadolt szoktam bevenni rá,de csak amikor már elszakad a cérna...Heti 2-3 db-nál biztos nem veszek be többet.Ennyi talán nem árthat...

Én is 15 hetes vagyok ikrekkel és nekem is nagyon fáj, pedig sosem fájt még elötte!Ezért elég nehezen viselem!Én Panadolt szoktam bevenni rá, de csak amikor már elszakad a cérna...Heti 2-3 db-nál biztos nem veszek be többet.Ennyi talán nem árthat...
Szia. Sajns ezen én is átestem. Jó lenne ellenõrizni a vérnyomásodat idõnként, hogy nem az okozza-e. Én Saridont és Rubophent vettem be, egy nap max. kettõt, én sem akartam szenvedni, pihennünk pedig muszály. Ezek nem károsak a bébire, és egyébként is túl vagy azon az idõszakon, amikor még kémiai hatás rosszat tenne a bébinek. Nyugdtan vegyél be néha! Jó babavárást! 22 hetes kismama.
Nekem is sokat fáj a fejem, és összefügg a hidegfronttal, mostmár tudatosan figyelem, és én is mérem a vérnyomást. Ha azért fáj mert alacsony kávét iszom, de ha én sem bírom tovább mondjuk 3-4 óra elteltével általában betelik az a bizonyos pohár.. akkor jöhet a gyógyszer én személy szerint az algozone-t szedem, de én is a panadolt hallottam legjobbnak, de nekem ebbõl van feltankolva a készletem.. :) Én is 22 hetes kismama vok mint az elõttem szóló :)

Hány hetes terhesen lehet elkezdeni babaholmikat vásárolni? Ti mikor kezdtétek el? 15 hetes kismami!

Legjobb válasz: Bármikor el lehet kezdeni.:) persze tudom a babonák meg a szokások....nekem most nem nagyon kellett mert nem az elsõ baba,de mikor az elsõt vártam kaptunk egy csomó ruhát amiket az utolsó hónapban mostam vasaltam,és akkor láttam mi kell még hozzá,mi hiányzik.Babakocsit pelenkázót és a többi felszerelést is ugy a 33.héttõl kezdtük el beszerezni.most már megvan minden a bébinek,a táska is kikészitve,és kb 2 hete van készen minden.szerintem ha meglátsz valamit akkor nyugodtan vedd meg de a nagyobb beruházás akár még rá is érhet,még nagyon az "elején" jársz a terhességnek.üdv 35 hetes km

Bármikor el lehet kezdeni.:) persze tudom a babonák meg a szokások....nekem most nem nagyon kellett mert nem az elsõ baba, de mikor az elsõt vártam kaptunk egy csomó ruhát amiket az utolsó hónapban mostam vasaltam, és akkor láttam mi kell még hozzá, mi hiányzik.Babakocsit pelenkázót és a többi felszerelést is ugy a 33.héttõl kezdtük el beszerezni.most már megvan minden a bébinek, a táska is kikészitve, és kb 2 hete van készen minden.szerintem ha meglátsz valamit akkor nyugodtan vedd meg de a nagyobb beruházás akár még rá is érhet, még nagyon az "elején" jársz a terhességnek.üdv 35 hetes km
Szia!Én a 20.héttõl vásárolgatok, nem babonából, hanem mert akkor tudtuk meg a baba nemét tutira. Az sem egy utolsó szempont, hogy nem egyszerre kell kiadni csomó pénzt és a nagy hõségben sem lesz kedvem mászkálni a babaholmik után. 22hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Annyi akciós babacuccot láttam már, de nem mertem megvenni egyet sem!

15 hetes vagyok, szúrkál a méhszájamba. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is így volt, csak 12 hetesen. Feltettem ezt a kérdést a védõnõmnek, és õ sem tudott rá válaszolni. Mindenesetre már elmúlt, és a babának nincs baja. Ne aggódj! Boldog babavárást! Egy 17 hetes kismami

Szia! Nekem is így volt, csak 12 hetesen. Feltettem ezt a kérdést a védõnõmnek, és õ sem tudott rá válaszolni. Mindenesetre már elmúlt, és a babának nincs baja. Ne aggódj! Boldog babavárást! Egy 17 hetes kismami
Szia, ne aggódj nálam is az elsõ perctól így volt, meg van is.Tágul a méhed attól van.Míg nincsenen vérzés vagy nagyobb görcsök addig ez természetes.Nekem már annyirra szúr hogy menni alig birok.Boldog babavárást!!!üdv 38 hetes kismama.
Tágul a méhed, ahogy a baba nõ! Én nagyon élveztem, függetlenül attól, hogy nem volt kellemes. Tök jó érzés, hogy növekszik a babád! Sok boldogságot Nektek!
Szerintem említsd meg az orvosodnak. Én is 15 hetes vagyok, és ugyanezt éreztem, és kiderült, hogy már keményedik a méhem. Szedem a magne B6-ot, és esténként egy szem valami nyugtatót kell egy ideig szednem. És napközben még így is szúrkál, úgyhogy pihennem kell. Az a legbiztosabb, ha megnéz a dokid!
Én is megkérdeztem a dokim, hogy mi ez és azt mondta, hogy ez teljesen normális amíg nem vérzel! Nekem a méhem is bekeményedett ami attól lehetséges, hogy keveset iszol! De azért meny el orvoshoz, remélem azt mondják amit nekem! :)
elõzõ vagyok 14+5 hetes km. :)

15 hetes és 3 napos vagyok. Lehet érezni a babát ilyenkor már a hasamban?

Szerintem a babát érzem mert alul mindig meg fogom és ott érzek valamit néha olyan mint ha buborékozna a hasam.

Legjobb válasz: Sosem tudni, de szerintem egyáltalán nem kizárt, hogy õ volt. Szerintem az ember megérzi ezt. Én határozottan merem állítani az elsõ rúgást 13 hetesen követte el a picur. Persze nem éreztem majd csak a 16-17 hét között, valamikor, de van aki korábban érzi! A lényeg, hjogy ne ijjedj meg ha esetleg most napokig nem fogod érezni, ha meg igen akkor szerencsés vagy, vagy vékony :)) ;) Kellemes felfedezést! 20 hetes kismama

Sosem tudni, de szerintem egyáltalán nem kizárt, hogy õ volt. Szerintem az ember megérzi ezt. Én határozottan merem állítani az elsõ rúgást 13 hetesen követte el a picur. Persze nem éreztem majd csak a 16-17 hét között, valamikor, de van aki korábban érzi! A lényeg, hjogy ne ijjedj meg ha esetleg most napokig nem fogod érezni, ha meg igen akkor szerencsés vagy, vagy vékony :) ) ;) Kellemes felfedezést! 20 hetes kismama
Szia!Nekem pont 15 hetesen mozdult meg.Eleinte nem akartam elhinni, mondván, hogy korai.Azota mindennap érzem, de már határozottan és erõsebben.:) Érezheted te is.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!