Találatok a következő kifejezésre: 15 hetesen háton, (7 db)

15 hetesen lehet háton, vagy hason aludni?

Hason már 1-2 hete nem merek aludni, mert félek, h baja lesz a babának, viszont mostmár háton sem nagyon. Egyébként nagyon szeretek(-nék :) ) hason aludni, de kibírom....Mostmár a háton alvást is hanyagoljam?:(

Legjobb válasz: A háton alvásból nem lehet gond addig, amíg kényelmes, nem feszül tõle a hasad vagy nem zsibbadsz. Van, aki egész sokáig tud háton aludni. Késõbb feküdj oldalt, és ha lehúz a pocak, támaszd alá párnával vagy szerezz be szoptatós párnát, az késõbb is hasznos. Jó babavárást!

A háton alvásból nem lehet gond addig, amíg kényelmes, nem feszül tõle a hasad vagy nem zsibbadsz. Van, aki egész sokáig tud háton aludni. Késõbb feküdj oldalt, és ha lehúz a pocak, támaszd alá párnával vagy szerezz be szoptatós párnát, az késõbb is hasznos. Jó babavárást!
Szia! Ha hason nem is, de háton nyugodtan, bár úgy is érzed, ha nem jó Neked vagy a Babónak, oldalt is jó, bár már én csak 39 hetesen csak háton tudok "aludni".Jó Babavárást!
Szia, A hason alvástól sem lesz semmi probléma, 15 hetesen még nem olyan nagy a baba, hogy meg tudd nyomni-meg védi õt a magzatvíz... Én 18 hetes vagyok, és szoktam hason aludni-nincs hatalmas hasam, így még elférek:)

15 hetes kismama vagyok. Nagyon fáj a hátam egy pontban, a bal lapockám és a gerincem között. Van egy kézi vibrációs masszírozónk. Használhatom?

A masszázsfotelt nem használhatom, illetve kerülni kell a rázkódást. Ebből a vibrációból mennyi jut el a picihez? Ártalmas lehet?

Legjobb válasz: jajj, nekem is ott fájt végig, a terhesség alatt és utána is elég gyakran :( nekem a torna segített, ha tornáztam, akkor aznap nem fájt a hátam! kb 5 perc, a neten találtam pont erre de nagyon jó volt :) vállforgatás, csípõ hajlítás, ilyesmit :)

jajj, nekem is ott fájt végig, a terhesség alatt és utána is elég gyakran :( nekem a torna segített, ha tornáztam, akkor aznap nem fájt a hátam! kb 5 perc, a neten találtam pont erre de nagyon jó volt :) vállforgatás, csípõ hajlítás, ilyesmit :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Szétnézek!:)
a legtöbb helyen a 12. héttõl már nincs hüvelyi uh.
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó! A 12.heti már hasi volt, de ezen a héten megyek vissza a nõgyógyászhoz és elõre félek hogy megultrahangoz-e, mert egy barbár. Szerencse hogy nemsokára elköltözök.
most már csak hasi uh lesz abból se sok. meg talán 1 belsõ vizsgálat valamikor a 34-36. hét körül.
nekem a 12. héttõl már csak hasi volt. :)
Igen, innentõl kezdve hasi lesz. Én sem szeretem a hüvelyit, szerencsére a dokim elég ügyesen ultrahangozott, végig hasival.
bocsi, off, 15.20-as! Hogy érted azt, h egy belsõ vizsgálat?uh vagy mire gondolsz? Mert nem tudom ki, hogy van vele, de engem a dokim a 18.héttõl kb. havonta megvizsgál(belülrõl is).Bocsi, csak kíváncsi vagyok, h máshol ez nem szokás, vagy mi... Egyébként uh már csak hasi lesz szerintem is.
Nem minden doki vizsgál meg. Engem is kb. 3szor vizsgált egész terhességem alatt.
Nekem is fura az egész...annyit orvosok nem turkáltak bennem (már bocsánat) mint mióta terhes vagyok...kétszer volt hüvelyi uh-m az elején...vékony fej, abszolút nem zavart. Viszont havonta megvizsgál a nõgyógyász, kacsa - nyitás, hüvelyvizsgálat, méhszájvizsgálat, kenet ... nem vagyok veszélyeztetett terhes, ez már rutin. Kellemetlen és utálom a kacsát, de az a fontos, hogy a baba körülményei megfelelõek legyenek, ezért mindent megteszek. Üdv.: 25 hetes km.


Normális, hogy 15 hetesen fáj a derekem, meg a hátam?

Legjobb válasz: Miért ne? Mindenkinél máskor jelentkeznek a másfajta problémák. De akkor ajánlom, hogy mielõbb kezd el a tornát, amíg nem hatalmas a pocid, hogy erõsítsd a hátizmod, hogy késõbb ne legyen annyi gondod.

Miért ne? Mindenkinél máskor jelentkeznek a másfajta problémák. De akkor ajánlom, hogy mielõbb kezd el a tornát, amíg nem hatalmas a pocid, hogy erõsítsd a hátizmod, hogy késõbb ne legyen annyi gondod.
Nekem is majd leszakdt a derekam, mint egy béna úgy közlekedtem.Most vagy magától múlt el mint a hányásos idõszak, vagy pedig nagyon jót tett nekem az akupunktúra amit kifejezettn a derekam fájására szúrtak be.Hogyha nagyon elviselhetetlen akkor megéri azt az 5 e ft-ot, hiszen márt amikor beszúrták elmúlt a fájdalom és elkezdett a gerincem a lapockám tájékán fájni.Gyorsan arra is kaptam szurka piszkát :o) 26 hetes kismami
nekem is 15 hetesen fájt..de elmúlt..lehet attól van ahogy növekszik a méhed.. 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket.Várok még egy kicsit, hátha elmúlik, ha nem, akkor kérek segítséget.

Agusztus 15. én hozom el a Berni pásztor kiskutyámat aki hat hetes egy oltása már meg lesz és az lenne a hogy a dunára lelehet öt már vinni vagy inkább maradjak vele itthon? ! és minden más tanács IS érdekel ami egy 6 hetes kiskutyával kapcsolatos!

Legjobb válasz: csak akkor vidd le ha nincs ott se ember se más kutya!!! más kutyához ne enged oda!! ÉN inkább megvárnám 3-4 oltást és csak utána az a biztos, de ha annyira leakarod vinni akkor amit írtam úgy leviheted!

csak akkor vidd le ha nincs ott se ember se más kutya!!! más kutyához ne enged oda!! ÉN inkább megvárnám 3-4 oltást és csak utána az a biztos, de ha annyira leakarod vinni akkor amit írtam úgy leviheted!
A kiskutyákat a 3. oltás után egy héttel lehet kivinni. Én nem kockáztatnék.
Egy 6 hetes kiskutyánál az a legfontosabb tanács, hogy nem szakítható még el az anyjától és a falkától. Hoppá, ez bukta - nem tudom ki adta neked a kutyát, de elég nagy felelõtlenség, a 8 hetes kort minimum meg kellene várni! Dunába meg jelenleg belefulladna a kutya, úgyhogy ne nagyon akard vinni, majd 2-3 hónap múlva, de akkor is csak mellékágakhoz.
azoknak van igazuk akik a minimum 8 hetes kort írták. tényleg ez a törvény, és oka van annak, hogy nem 6 hetesen hozzuk el a kölköket! aki odaadja neked , hát bizony , tuti nem egy " komoly tenyésztõ ". javaslom várj vele még! addig is , tanulj egy kicsit a kutyákról, a tartásukról, nevelésükrõl, etetésükrõl, stb. késõbb , kamatostul megtérül !!! ha , meg nem, hát akkor vess magadra, talán semmi gond nem lesz, és minden ok:) vagy ??? sokat költesz állatorvosra!
A kérdező hozzászólása: aszt hiszem hogy holnap beszélek az illetékessel hogy csak 2 hét múlva hozom el a kutyus!az ö érdekében!és az mennyire igaz hogy 2 hetente kapja a kutyus az oltásokat?és mennyibe kerülnek?
Ne hozd el 6 hetesen! 8 hetes koráig még szocializálódik az anyja és testvérei mellett, ilyenkor tanulja meg a "kutya etikettet", pl. hogy óvatosan harapjon játék közben, hasonló fontos dolgokat. Enélkül komoly problémák lehetnek vele késõbb. Inkább várd ki azt a 2 hetet még. Sétáltatni a 3. oltás után 1 héttel lehet vinni, ahogy írták is már, de én a Dunába akkor is csak pórázzal engedném be a szélére, még pici tapasztalatlan kölyök lesz, elviheti a sodrás.
Nettinek is gratulálok. Hogy nem kapott el semmit a kis bernáthegyi, az pusztán a vakszerencsének köszönhetõ. Jó lenne ha legalább nem terjesztenéd a butaságot. Menhelyen önkénteskedem, számtalan kölyköt láttam már elpusztulni parvóban az utcai csatangolásnak köszönhetõen. Ez egyáltalán nem mese és nem babona. Komoly veszély a kiskutyákra nézve.
Csak halkan jegyezném meg: A 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 14. §-a a következõ (15) és (16) bekezdéssel egészül ki: „(15) Az eb, macska és görény kölyköket nyolchetes korukig anyjukkal kell tartani."
A törvény szerint sem lehet hidd el nekem én tenyésztõ vagyok 6 hetes pláne a nagytestûek még szinte alig mozognak hihetetlen változás van a 6. és a 8. hét között, problémáid lehetnek majd vele.
Nemhogy a Dunára nem viheted, de már a törvény szerint sem lehet 8 hetesnél fiatalabb kutyakölyköt eladni!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszsönöm a válaszolat inkább itthon maradok vele (végülis az õ egészség és élete a tét)és ilyen kicsin megeszi a száraztápot? vagy inkább a konzervet? at állatorvos mondta hogy elehet hozni már 6 hetes korban!
mi 7 hetesen hoztuk el a bernáthegyinket!Még aznap körbe is jártuk vele a várost!Szerintem csak arra figyelj hogy ne egyen fel semmit!
keress egy rendes tenyésztõt és onna vegyél ne egy szaporíttótó . Tilos 8 hetes kor elõtt kutyát eladni. Az elsõ oltás 7 hetesen lehet beadni neki. Kivinni a 4 alap oltás után lehet elõször.
Könyörgöm, ne az ára legyen a döntõ szempont, hogy honnan vesztek kölyköt! Erõs a gyanúm, hogy a szóban forgó eladó nem hivatalos és bejegyzett kennel, csak egy felelõtlen, pénzéhes szaporító. Menhelyen már nézelõdtetek? Ott is akad(hat) berni pásztor bébi, vagy valami nagyon hasonló akit meglátsz és azonnal megszeretsz .
3500-5000 Ft oltásonként amúgy. Itt meg tudod nézni milyen és mennyi oltás kell, és igen általában 2 hetente kap oltásokat a kutyus. http://www.haziallat.hu/kutya/orokbefogadas-vasarlas/kiskuty..
Csak annyit, hogy van Már egy 3 éves Bernáthegyi kutyám, egy 5 éves Újfundlandim, és most egy 4 hós Bernáthegyi.A 8 hetet tényleg várd meg, de azért nem kell ennyire eltiltani mindentõl!!!Mert akkor minden szart el fog kapni.Az összes kutyámat vittem ahogy elhoztuk.Eleve egy új környezet fogadja.Nem tudom nektek milyen udvarotok van, de nálunk jár a macska pedig nem is a miénk, meg van az összes szomszédba kutya.Akkor ennyi erõvel az utcára se vidd ki.Apropó 300km-rõl hoztuk a kutyát.Akkor végül is pisilni se kellett volna megállni???Nyugodtan lepisilhet???Jaj Istenem!!!Ne már!!!!Az állat orvos is mondta, meg a kiképzõ h nyugodtan vihetjük, csak ne érintkezzen más kutyával meg ne egyen fel semmit!Viszont itt annyi okos van hogy némelyiknek miért nincs orvosi diplomája!!:-SKérdezz meg inkább egy állatorvost!
hahaha, elég vicces, hogy a törvény elõírja, hogy 8 hetes koráig nem lehet elhozni, de van, aki egy buta állatorvosra hallgat. Azok tudod miért mondják?? hogy minél hamarabb vidd beoltatni a kutyát, és legyen sok-sok pénzük! egy normális állatorvos biztos nem mond ilyet.. na mindegy, makacs retardált embereknek nem lehet beszélni.. Kérdezõ: sok sikert a kutyuhoz!
Keress egy normális tenyésztõt, vagy hozz egy kutyát menhelyrõl. Augusztus 15-e egyébként 3 héttel ezelõtt volt. Az állatorvos nem etológus, így bárminemû véleménye a kutya szocializációjával, nevelésével kapcsolatban nem feltétlenül mérvadó.

15-16 hetesen hamar megfájdul a derekam, hátam, és ma a vesém felé is sugárzott néha, ez mitől lehet? Tágulnak a szalagok?

Nagyon megijedtem, remélem nem lesz baja a babámnak, a vesémmel sosem volt semmi gond, a pisilés is simán megy. Más is járt már igy?

Legjobb válasz: :) jó, hogy megkérdezted. Olyan a hátam, mint 3 órányi földön ülés, ajánndékcsomagolás után. Kérdezte is a férjem, hogy mi a bajom. :) Szerintem nem a vesénk, csak oda szúr ki. Most volt vizelettesztem a védõnõnél, vitaminon kívül semmi nincs benne.

:) jó, hogy megkérdezted. Olyan a hátam, mint 3 órányi földön ülés, ajánndékcsomagolás után. Kérdezte is a férjem, hogy mi a bajom. :) Szerintem nem a vesénk, csak oda szúr ki. Most volt vizelettesztem a védõnõnél, vitaminon kívül semmi nincs benne.
A kérdező hozzászólása: Akkor Neked is fáj?jaj de "jó", akkor lehet ez is egy tünet?Komolyan már kivagyok néha, azt se tudom mi bajom lehetde ha igy haladunk akkor végül is nincs baj:-)))Te hány hetes vagy?Neked is a veséd körül sugárzik?
15+1 hetesek vagyunk. :) Olyan, mintha kést szúrnának néha a vesémbe. Oda sugárzik nagyon. A felállás a legnehezebb. :) Én is folyton aggódom, hogy vajon mi normális és mi nem... Neked nem szokott olyan érzésed lenni, mintha a méhed lenne felfújódva?
A kérdező hozzászólása: Én 15+4 vagyok.Nem tudom mit értesz ez alatt hogy a méh fel fújódna, nekem olyn feszülõ érzésem van, van mikor levegõt veszek, és teljesen megfeszül az alhasam.Aztán szurkálgat néha, na meg ez a legújjabb, ez a hát fájás féle.Neked látszik már a Baba?
Azt hiszem, látszik. 4 centit nõtt a pocim, és olyan kemény a hasam... de nem kõkemény. Mocorgást érzel már? Én nemtudom... :)
A kérdező hozzászólása: Nekem is nõtt, bár centire nem tudom, nem mértem, de fõleg fekve szép kereknek látszik.Mocorgást annyira nem érzem, valamelyik este , mintha pici kaparászást éreztem volna pár másodpercig, de azóta sem érzek ilyet sajna, pedig mindig figyellm:-)))Nekünk elsõ baba, az állitólag késõbb jelentkezik, hát nem tudom...Én alig várom már:-))))

Érdekes! 15-16 hetes kismamák, ha hátra hajoltok akkor lesz egy kis mélyedés a hasatok alján? Vagy egyenes marad?

Csak mert azt hallottam, hogy ha van, akkor nem vagy terhes ha nincs akkor az vagy. kíváncsi vagyok, hogy ez igaz-e? köszi, hogy válaszoltok

Legjobb válasz: most megnéztem, remélem jól csináltam. valóban nem dudorodik ki :) miért kérded?

most megnéztem, remélem jól csináltam. valóban nem dudorodik ki :) miért kérded?
A kérdező hozzászólása: nem kérdem, csak érdekesnek találtam... azt olvastam, h régen ezzel is állapították meg, h terhesek-e, mert a méh kitölti a hasat, s így nem lesz lyuk ott középen... s kíváncsi voltam igaz-e:) csak azt nem tudom, hány héttõl lehet alkalmazni, azt olvastam, h már 10héten meg lehet nézni:-?
én csak 13 hetes vagyok
20 hetes vagyok, nekem megmaradt ez a mélyedés, én is azt hittem, hogy el fog tûnni. Persze, nem hajolgatok hátra, de ha lefekszem, akkor nagyjából eltûnik, de picit lehet akkor is azt a kis mélyedést látni.
de ha hátra hajolok, akkor nem látom. vagy hogy értetted? nem tudom pontosan, hogy kéne csinálni
A kérdező hozzászólása: jaj bocsi.. hátra hajolsz, vagy tükör elõtt, vagy pedig elhúzod a kezed, s érzed, hogy van-e mélyedés vagy nincs:)
Ha 15-16 hetes terhes lennél, azt már számtalan jelbõl észrevennéd szerintem. Terhesen nem a legcélszerûbb hátra hajolgatni. De ha hanyat fekszem, akkor már kidudorodik a pocim olyan kemény félén, ha ez segít.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!