Találatok a következő kifejezésre: 15 hetesen ezek az (55 db)

Szerdán kiderült hogy terhes vagyok 15 hetes magzattal. Nagyon súlyos fejlõdési rendeletességen mutatott az ultrahang, sajnos meg kell szakítani a terhességet bizonyos Vetélés-indukcióval. Pontosan hogy zajlik ez a beavatkozás?

Nagyon jó lenne ha valaki aki át esett ilyen beavatkozáson írna nekem, mert nagyon ki vagyok borulva idegileg.Elõre is köszönöm! Üdvözlettel:...B

Legjobb válasz: Lamináriás tágítással kezdték, majd oxitocint kaptam infúzión keresztül. Ez kellett volna, hogy beindítsa a vetélést görcsöléssel, fájásokkal. Az oxitocinra nem reagált a szervezetem, így összesen háromszor futottunk ennek neki. Végül rövid altatásban 'mûvi befejezéssel' fejezték be. Semmi olyan nem történt, amit ez elõzõ válaszoló írt, hogy láthatjuk a babát, vagy temethetjük. Nem is kérdezték, de nem is akartam volna. Én is nagyon ki voltam borulva, megértelek. Nagyon nehéz ezt feldolgozni, ha fel lehet egyáltalán. De talán a következõ baba gyógyír lehet rá. Én is 15 hetes voltam. Ha gondolod, írj nyugodtan privátot.

Lamináriás tágítással kezdték, majd oxitocint kaptam infúzión keresztül. Ez kellett volna, hogy beindítsa a vetélést görcsöléssel, fájásokkal. Az oxitocinra nem reagált a szervezetem, így összesen háromszor futottunk ennek neki. Végül rövid altatásban 'mûvi befejezéssel' fejezték be. Semmi olyan nem történt, amit ez elõzõ válaszoló írt, hogy láthatjuk a babát, vagy temethetjük. Nem is kérdezték, de nem is akartam volna. Én is nagyon ki voltam borulva, megértelek. Nagyon nehéz ezt feldolgozni, ha fel lehet egyáltalán. De talán a következõ baba gyógyír lehet rá. Én is 15 hetes voltam. Ha gondolod, írj nyugodtan privátot.
Kérdezõ, a vetélés-indukció úgy zajlik, ahogy az utolsó válaszadó írta. Gyógyszeres elõkészítést követõen (ez kórházanként változhat, van ahol méhfeltöltés, vagy méhszájba adagolt gyógyszer) oxytocin vagy prosztaglandin tartalmú infúzióval fájásokat keltenek. Ha pontosan érdekel: http://www.eum.hu/szul-interruptio-pdf "Terhesség megszakítás a második trimesterben (a terhesség 24. hetéig)" cím, 6. oldal alja, 7. oldal teteje...
Igen, úgy zajlik, ahogy egy abortusz. Sajnálom. :(
Mint egy abortusz. Elõzetes vizsgálatok alapján altatásban elvégzik a méh kiürítését. Nem tart sokáig, 10-20 perc az egész. Sajnálom.
ez orvosonkent korhazankent valtozik. nalunk huvelyi gyogyszerrel cytotekkel nagya daggal 4 orankent adagoljak Majd gorcsok jonnek es megszuletik aa magzat.De tagitanak palcikakkalill hormonos gelevel is mashol Mivel mindene eppen szuletik a szulok megnezhetik es elbucsuzhatnak tole.A korbonc vizsgalat utan lehetoseg van a babat eltemettetni. Lab es kez lenyomatok keszulnek ha lehet ill fenykjep es emleklap . A szuloparos vegig egyutt van egy szobaban es kozossen menek vegig ezen a szornyu dolgon. A veteles utan a gyaszfeldolgozas maittatobb beszelgetes van a korhaz pszihologusabval lelkesszel szulesznovel orvossal. Az esemeny utan 3 hettel ujra az orvos beszel a szulokel sok erot kivanok ha barmilyen kerdesed van kerdezz es irj.
A kérdező hozzászólása: kedves válaszolok! Igen túl vagyok rajta majdnem 20óra szenvedés után rövid altatásban ért véget az egész beavatkozás, fizikailag egész jól, lelkileg pedig még lábadozom de remélem hamar feldolgozom(már amenyire lehet) köszönök minden hozászolást!
g
Szia! most olvastam mi történt , nagyon sajnálom, hogy te is átélted ezt a szörnyûséget.:( én is elvesztettem a babám november végén.Most már jobb.kisírtam magamból! kívánom, hogy mielõbb anyukája lehess egy egészséges gyönyörû gyermeknek!:)
Szia, Sajnálom, hogy nem olvastam elõbb a kérdésed, mert én áprilisban mentem keresztül részben ugyan ezen. Boldog babavárás, majd maga a pokol. Szintén hydrops, 14 hetesen kerültem a mûtõasztalra. Nem kívánom senkinek. Lelkileg nagyon sötét idõszakon mentem át. Kérlek, jelezz vissza. Hogy érzed magad?
Figy, nem a te hibad, egyaltalan ne is gondolj ra babakent, ez nem a te gyereked hanem csak egy sajnalatos baleset, a termeszet rossz vicce. a barom harmadik valaszolo meg kisse gondolkodjon mar el miket ir, temetes meg ilyenek? ez egy elvetelt eletkeptelen MAGZAT. Hogy lehet valaki ilyen barom hogy ilyeneket ir hogy temetes, meg szornyuseg meg ilyenek, plane egy 19 eves lanynak, akinek inkabb a sajat gyogyulasaval kene foglalkoznia, nem pedig egy amugy is eletkeptelen magzattal? Kerdezo, a legjobb ha nem gondolsz ra a gyerekedkent. Majd lesz egeszseges babad, ha meggyogyultal, ha neki baja lesz akkor lehet aggodni, de egy sulyosan torzult magzatert felesleges, ki kell szedetni es elfelejteni az egeszet. Sajnos tortennek ilyenek, nem tehet rola senki. remelem, azota jobban vagy.
Túl vagy rajta, kedves Kérdezõ? Remélem fizikailag minden rendben, lelkileg pedig sok erõt kívánok!! Jó egészséget, írj majd, mi van Veled. Gyógyulj meg hamar!
Mélységesen együtt érzek.Kívánom, hogy mihamarabb meggyógyulj és egészséges kisbabád szülessen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! Én is reménykedem hogy pár éven belül egészséges gyermeknek adhatok életet!mert minden vágyam egy kisgyermek!!
Szegénykém :-( Imádkozom, hogy hamar meggyógyulj és aztán egészséges kisbabád születhessen majd! Sok erõt és kitartást neked!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat Hétfõn kell befeküdnöm a kórházba! igen sajnos biztos hogy beteg teljesen életképtelen jelenleg még él de azt mondták az orvosok hogy valószínû nem tudnám élve kihordani hydrocephalus (vízfejûség) valószínû a gyógyszertõl amit a júliusban diagnosztizált Cronikus Myleoid Leukémiámra (CML)szedek.De június óta nem is menstruáltam nem gondoltam hogy terhes lehetek! Nagyon ki vagyok, úgy érzem ez sok nekem nem biztos hogy ezt ki bírom! Mind ezt átélni 19 évesen ez nagyon sok, próbálok erõs lenni és nem mutatni a fájdalmamat a külvilágnak!de jó ezt megosztani hátha erõt tud valaki önteni belém! B.
Hát ja, mivel a hazai protokollt linkeltem be az #5-be Egészségügyi Minisztérium korábbi portáljáról...
Logikusnak az utolsó két válasz tûnik, legalábbis ami a hazai protokollt illeti. És ez már egészen biztos? Milyen jellegû rendellenesség, mikor kerül sor a beavatkozásra? Nagyon sajnálom, sok erõt kívánok!
Kedves kérdezõ, hogy vagy?

Afp 15 hetesen? Pont a 15. hetet töltöttem azon a hétfőn amire mennem kellett afp re de azt olvastam ez tul korai és rossz lesz az eredményem ez valóban igy van mert most nagyon megijedtem!

Legjobb válasz: Hááát.... nem valószínû, hogy olyan fényesen jó lesz eredmény. Az én dokim elmondta 3-szor is, hogy kerek 16 hetesen menjek, esetleg max +3 nap... Persze nincs akkora jelentõsége ennek a vizsgálatnak, mint amekkora felhajtás van belõle... Bocs, hogy nem tudtam többet segíteni!

Hááát.... nem valószínû, hogy olyan fényesen jó lesz eredmény. Az én dokim elmondta 3-szor is, hogy kerek 16 hetesen menjek, esetleg max +3 nap... Persze nincs akkora jelentõsége ennek a vizsgálatnak, mint amekkora felhajtás van belõle... Bocs, hogy nem tudtam többet segíteni!
Én is aggódok, engem meg 16+5 -re jegyeztek elõ. Az nem sok? Én is úgy tudtam hogy pont 16-nak kell lenni, de nálunk csak hétfõn és kedden veszik le a vért én meg szerdán töltök be mindíg egy hetet, és nem 15+6-ra hanem 16+5 re jegyzett elõ a védõnõ. Már most parázom az eredménytõl.
Én is elõbb mentem 4 nappal és alacsony lett az eredmény.
Nem lesz rossz az eredmény!!!! Én is így jártam, mert ízt gondoltam, ha betöltöm a 15. hetet, az már 16. hét. A védõnõmnek mondtam is, bár nálam nem volt lényeges, mert volt genetikai vizsgálatom (CVS). Szóval meglepõ módon azt mondta a védõnõ, hogy régen korábban csinálták, nem a betöltött 16. héten, és sokkal jobbak voltak az eredmények. Neki is korábban volt, mert õ régebben szült. Szóval szerintem ne ijedj meg emiatt. A 18. heti ultrahang az sokkal fontosabb lesz, ott viszont várd meg, hogy betöltsd a 18. hetet. Minden jót! (29 hetes mami)
Ja! És tökéletes lett az eredményem!
az afp-re 16-17 hetesen kell menni pontosan akkor lesz jo az eredmeny!
A kérdező hozzászólása: háát köszi a válaszokat nemlettem túl nyugodt maradt a reménykedés.ma hozztam el a többi vér eredményem minden negativ, remélem ezzel sem lesz baj.ha rossz az eredmény mégegyszer vesznek majd vért??mert addigra meg elmulok 16.,
A kérdező hozzászólása: 0, 55 lett az afp-m elmenntem 4 d uh -ra és csináltak teljes genetikai uh-ot, ahol aztmondta a fõorvosnõ ez az afp egy baromság annyira megbizhatatlan elavult vizsgálat már hogy nemsoká el is törlik, ugyhogy ha valakinek ne adj isten nem a legfényesebb lesz az eredmény ne ijedjen meg

12 hetesen voltam UH és legközelebb csak az AFP kell mennem ami ugye 18-19 hetesen lesz! Nem sok ez az idő? Más is így van? 15 hetes kismama

Legjobb válasz: én tegnap voltam a 12 hetes uh-n és a 16. héten kell mennem afpre ami vérvétel, most is vettek vért, de ezt nem tudom hogy minek? a köv uh 18. héten van.

én tegnap voltam a 12 hetes uh-n és a 16. héten kell mennem afpre ami vérvétel, most is vettek vért, de ezt nem tudom hogy minek? a köv uh 18. héten van.
Ha nincs magán orvosod, akkor ennyi az egész.És ez a 3-4 kötelezõ UH még mindig jóval több mint a fejlett nyugati társadalomban!!! Barátnõm Német-ben él és ott 2 UH-ja volt. 1 amivel igazolták a terhességet és egy a szülés elött, hogy kb. mekkora lesz a babája.
Szia Sajnos tényleg sok idõ telik el az uh-k között, de mikor már mozog akkor könnyebb.Volt magándokim és persze a köztes idõkbe néha elmentem hozzá meg kukkolni pindurimat.
Én se jártam gyakrabban. Ez a rutin, ha nincs semmi gond, nem kell hogy sûrûbben járj. Elég lesz majd késõbb. Az AFP a 16 héten van...
Persze. Nem ultrahangoznak minden héten. A 18. és a 32. hét között nincs is kötelezõ UH. AFP a 16. héten van, és az vérvizsgálat, nem ultrahang. A következõ kötelezõ ultrahang-vizsgálatod a 18. héten lesz.
12. hetiben van vércsoport meghatározás ill. néznek egy általános vérképet, hogy minden rendben van-e
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy a 16 héten van AFP ami a jövõhéten van csak olyan hosszú ez az idõ!
A kérdező hozzászólása: Az Afp eredményével kell menni UH-ra!
A kérdező hozzászólása: Van fogadott orvosom!De nincs magánrendelõje, mert még csak vagy 2-3 éve dolgozik!Uh-ra sincs vizsgája ezért nem is õ csinálja az UH!

15 hetes kismama vagyok, s az utóbbi időben nagyon gyakran fáj a fejem. Normális ez? Mit lehet ellene tenni, mert ha nekem fáj, az a pocaklakómnak sem jó?

Legjobb válasz: Én is 15 hetes vagyok ikrekkel és nekem is nagyon fáj,pedig sosem fájt még elötte!Ezért elég nehezen viselem!Én Panadolt szoktam bevenni rá,de csak amikor már elszakad a cérna...Heti 2-3 db-nál biztos nem veszek be többet.Ennyi talán nem árthat...

Én is 15 hetes vagyok ikrekkel és nekem is nagyon fáj, pedig sosem fájt még elötte!Ezért elég nehezen viselem!Én Panadolt szoktam bevenni rá, de csak amikor már elszakad a cérna...Heti 2-3 db-nál biztos nem veszek be többet.Ennyi talán nem árthat...
Szia. Sajns ezen én is átestem. Jó lenne ellenõrizni a vérnyomásodat idõnként, hogy nem az okozza-e. Én Saridont és Rubophent vettem be, egy nap max. kettõt, én sem akartam szenvedni, pihennünk pedig muszály. Ezek nem károsak a bébire, és egyébként is túl vagy azon az idõszakon, amikor még kémiai hatás rosszat tenne a bébinek. Nyugdtan vegyél be néha! Jó babavárást! 22 hetes kismama.
Nekem is sokat fáj a fejem, és összefügg a hidegfronttal, mostmár tudatosan figyelem, és én is mérem a vérnyomást. Ha azért fáj mert alacsony kávét iszom, de ha én sem bírom tovább mondjuk 3-4 óra elteltével általában betelik az a bizonyos pohár.. akkor jöhet a gyógyszer én személy szerint az algozone-t szedem, de én is a panadolt hallottam legjobbnak, de nekem ebbõl van feltankolva a készletem.. :) Én is 22 hetes kismama vok mint az elõttem szóló :)

11 hetesen az uh-án azt mondta a dokim hogy 12+2 hetesnek felel meg a babám.16 hetessen megyek vérvételekre de valójában csak 15 hetes leszek. Ez befolyásolhatja az eredményeket?

talán el?bb is fogok szülni mint a kiírt id?pont?teljessen összezavarnak a hetek!

Legjobb válasz: 16 hetes vérvételnél befolyásolja az eredményt! De a doki uh szerinti kort számolja nem?

16 hetes vérvételnél befolyásolja az eredményt! De a doki uh szerinti kort számolja nem?
A kérdező hozzászólása: igen az uh szerint.azt mondja hogy az a mérvadó nem az utolsó menszesz, mert ahogy írtam is bõ egy héttel elõre vagyok a baba fejlõdése szerint.
mindig az uh-hoz igazodj! ne a menstr. vedd alapul, fõleg, ha nem 28 naposak voltak a ciklusaid!

Ma vagyok 19 hetes. A babám megmozdult amikor 15 hetes 2 napos volt. Azt hittem ahogy telik az idö egyre gyakrabban érzem majd de nem. Normális ez?

Azt hogy mozgolodik kb. 2-3 érzem egy héten azt hogy "csiklandoz" gyakran elöfordul.Ez azt jelentené hogy kis lusta lesz vagy még nem olyan erös a rugása hogy sokat érezzem?

Legjobb válasz: Én is ugyanígy voltam, a második babámat várom és nekem már a 12.hét után megmozdult,mostmár 18 hetes vagyok és én is azt hittem,hogy ekkorra már sokkal élénkebb és intenzívebb lesz,de nem.Viszont érezzük a mocorgást,ha kicsit is és nem olyan gyakran,ez a lényeg,szerintem kb.1hónap múlva biztosan erõsebb lesz,legalábbis,ahogy az elsõ terhességemre visszaemlékszem így volt.

Én is ugyanígy voltam, a második babámat várom és nekem már a 12.hét után megmozdult, mostmár 18 hetes vagyok és én is azt hittem, hogy ekkorra már sokkal élénkebb és intenzívebb lesz, de nem.Viszont érezzük a mocorgást, ha kicsit is és nem olyan gyakran, ez a lényeg, szerintem kb.1hónap múlva biztosan erõsebb lesz, legalábbis, ahogy az elsõ terhességemre visszaemlékszem így volt.
Szia! Majd a késöbbiekben ugy 22-23-dik héttöl fogod intezivebben érezni a baba mozgását.Ilyenkor van még , hogy 1-2 nap ki is marad!Ne izgulj majd lesznek még a pocakodban nagy hancurok.Csak ki kell várni! Boldog babavárást!!!!
Szia! Én most 20 hetes vagyok és már rendszeresek a rugdosások, boxolások, de ezeket már 18. héttõl éreztem. Fõleg az ünnepek alatt, amikor sokat pihentem és félig feküdtem a fotelben, akkor éreztem a legjobban, illetve evés után. Egyszer arab zene alatt végig mocorgott, tetszett neki. De elõfordult olyan is, hogy 1-2 napig nem volt semmi. Mostanában pedig a hugyhólyagom van útjában :) Minden jót!

17 hetes terhes vagyok a 3 babámmal nem érzem még mozogni pedig az elsőt 19 hetesen a másodikat 15 hetesen már éreztem. Szerintetek miért van ez?

Legjobb válasz: nem fejlõdik minden baba egyforma ütemben. és a te tested is változhatott az utolsó lurkó óta. az elhelyezkedésük,fekvésük is más lehet,a méhlepény is máshol lehet. sok mindentõl függ!

nem fejlõdik minden baba egyforma ütemben. és a te tested is változhatott az utolsó lurkó óta. az elhelyezkedésük, fekvésük is más lehet, a méhlepény is máshol lehet. sok mindentõl függ!
Szia! Én a 4. Babámat csak a 20 héten éreztem...Attól függ, hogy hol tapad a méhlepény.Melsõ falinál lehet legkésöbb érezni a mozgásokat! Nyugi, nincs semmi baj! :-)

Babám 15 hetes, és pár napja sír ha leteszem az ágyába aludni, mitől lehet ez?

Eddig nagyon nyugodt volt és rengeteget aludt, most is álmos de nem tud elaludni vmiért. Igény szerint szoptatom, éjjel is mostanában gyakrabban szopizik (éjfélt?l 2 óránként)ökle sokat van a szájában. Eddig havi 1 kgot hízott.

Legjobb válasz: Az én babám 18 hetes, és én is észrevettem, hogy néha nehezebben alszik el. Ez általában akkor fordul elõ, ha valami új dogot tanul meg. Pl. mikor megtanult hasra fordulni, állandóan ezt gyakorolta, ezért nem bírt elaludni, sokszor éjszaka is felébredt, és megfordult persze vissza még nem tudott, ezért nyöszörögni vagy sírni kezdett.

Az én babám 18 hetes, és én is észrevettem, hogy néha nehezebben alszik el. Ez általában akkor fordul elõ, ha valami új dogot tanul meg. Pl. mikor megtanult hasra fordulni, állandóan ezt gyakorolta, ezért nem bírt elaludni, sokszor éjszaka is felébredt, és megfordult persze vissza még nem tudott, ezért nyöszörögni vagy sírni kezdett.

15. hetes terhes vagyok, de még mindig nem múltak el a reggeli rosszullétek, sőt egésznap hányingerem van. Normális ez? Mikor fog elmúlni? Tényleg igaz az, hogy már csak akkor, ha megmozdul a baba?

Legjobb válasz: Szerintem nincs ezzel semmi baj valakinek egésszen a késoi szakaszig tart, de neizgulj ez normális, nekem most multak el ezek a tunetek (12.hetes kismama) de még ritkán van ugy hogy este elkap egykis hányinger...

Szerintem nincs ezzel semmi baj valakinek egésszen a késoi szakaszig tart, de neizgulj ez normális, nekem most multak el ezek a tunetek (12.hetes kismama) de még ritkán van ugy hogy este elkap egykis hányinger...
Én 35 hetes kismama vagyok, de még most is hányingerem van és legalágg heti 3-szor hányok is.A barátnõm úgy ment szülni hogy elõtte jól kihányta még magát. De a babának ettõl semmi baja nem lesz, az tuti, csak neked kellemetlen.
Nem akarlak elkeseríteni, de néhányan végig hányják az egész terhességet! Nagyon ritka, bár ez nem vigasztalja azt, akit érint! Szerintem próbáld róla elterelni a figyelmedet, hátha az segít. De a babának nem lesz tõle semmi baja, az tuti! Amúgy nem tudom ki mondta neked, hogy akkor fog elmúlni, ha megmozdul a baba, de szerintem ez nem igaz. Már csak azért se, mert a baba már most is mozog elég sokat, csak épp még te nem érzed.

15+3 hetes km vagyok. Ma nagyon szorulásom volt és elég erősen nyomtam. Utána mikor pisiltem a wc papiron egy kevés barna csík volt. Lehet ez az erölködéstöl?

Hívtam az orvosomat azt mondta, hogy ne aggòdjak, mert ha nincs görcsölés akkor gond nem lehet! De én nagyon félek! Volt már valaki igy?

Legjobb válasz: Jajj ne is mondd ezt a székrekedést!Kínszenvedés volt a wczés 15. hétig.Én is sokat erölködtem és bár nem volt semmi barna néha megfájdult a hasam,de olyankor csak lepihentem.Szerintem a szervezetünk sokkal jobban védi a babát és ennyi erölködéstõl nem lesz baj.Minden esetre ne legyen mindennapos,próbáld elkerülni vagy kávéval vagy kúppal vagy rostdús táplálkozással. És csak nyugi :-)

Jajj ne is mondd ezt a székrekedést!Kínszenvedés volt a wczés 15. hétig.Én is sokat erölködtem és bár nem volt semmi barna néha megfájdult a hasam, de olyankor csak lepihentem.Szerintem a szervezetünk sokkal jobban védi a babát és ennyi erölködéstõl nem lesz baj.Minden esetre ne legyen mindennapos, próbáld elkerülni vagy kávéval vagy kúppal vagy rostdús táplálkozással. És csak nyugi :-)
Szia.. Ne is mondd... Beontessel jarok wc-re.. 2-3 hetente (vicc nelkul) jutok el wcre de leghamarabb is 10-12 nap. Nem jott be a rostdus taplalkozas fozelek salata gyumolcs lenmag joghurt zabpehely... Csak rohadtul faj a hasam toluk. En megtudom oldani igy ugyhogy most igy maradunk mig helyre nem allok...
Elsõ vagyok, nekem is csak kávéval ment pedig sosem volt ilyen jellegû gondom.De neki hátha bejön a joghurt vagy rizs vagy nem is tudom.
A kérdező hozzászólása: Ugy látom akkor nem csak én vagyok így! Eddig nekem is csak a hasamfájdult meg enyhén, de a mai az nagyon megíjjesztett! Remélem nem lesz semmi gond ezzel a barnázással!
A kérdező hozzászólása: Kávét sajnos nem tudok inni, mert rosszul vagyok tõle :-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok!
Kavetol en is kesz vagyok... Nem megy le a torkomon... Most jut eszembe, hogy apum cukorbeteg telen csinaltam neki valo cukorral mindent es olyan brutalis hasmenesem volt... Lehet a reggeli teamat azzal oldom majd meg ;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!