Találatok a következő kifejezésre: 15 hetes vagyok. Van egy (13 db)

27 hetes vagyok van egy 15 hónapos kisláynom akit emelgetnem kell és egyre nehezebben megy a dolog. Persze anyukám néha átjön és segít, de általában egséz nap én vagyok vele. Van valaki hasonló helyzetben?

Köszike a válaszokat!

Legjobb válasz: Igen. 12 és fél hónapos a kisfiam, és március 5-re vagyok kiírva. Szinte teljesen egyedül kell csinálnom mindent. Közben a fiammal még most is mindenféle vizsgálatokra kell járnom másik városba, mert elkezdett hányni hetekkel ezelött. Nagyon nehéz, de muszály.

Igen. 12 és fél hónapos a kisfiam, és március 5-re vagyok kiírva. Szinte teljesen egyedül kell csinálnom mindent. Közben a fiammal még most is mindenféle vizsgálatokra kell járnom másik városba, mert elkezdett hányni hetekkel ezelött. Nagyon nehéz, de muszály.
Én 16 hetes vagyok , és van egy 2, 5 éves fiam , akit sokszor emelgetek , cipelek fel a 3. emeletre , nekem sincsen semmi segitségem egésznap. Egyébként ez a 4. terhességem és nincs tul nagy korkülönbség a gyerekek között és nekem nem volt semmi gondom belõle , hogy emelgettem õket , persze a vége felé nagy hasssal már nem könnyû.

Kb.4 hetes vagyok. Van egy 4 éves, 15 kg lánykám, akit bicajon viszek a hátsó ülésen mindenhova. Meddig szabad őt emelnem vagy már inkább ne emeljem?

Szeptemberben ismét ovi, és én viszem ?t mindig. Azért kérdezem, mert nem akarom elmondani neki, hogy jön a kistesó, majd ha már betöltöm a 3. hónapot.

Legjobb válasz: inkább nem emeljed! Biztos elég ügyes és tud szépen menni , állni, kisszékrõl felülni a bringára..segítséggel persze, de ezen sok is múlhat most , inkább csak beszéld meg vele szépen hogy ez most egy ilyen idõszak lesz. mondd hogy fáj a hátad a karod stb..aztán 3 hónap után meg hogy jön a tesóka. így ha nem összefüggõ neki, hogy nem emeled fel és jön a tesó akkor kiküszöbölheted a túlzott féltékenységet is..tehát a terved jó, hogy csak késõbb mondod el neki, mert még jöhetnek a rosszullétek is és akkor fõleg nehéz lesz a kicsivel, legalábbis én nem bírtam volna most így..

inkább nem emeljed! Biztos elég ügyes és tud szépen menni , állni, kisszékrõl felülni a bringára..segítséggel persze, de ezen sok is múlhat most , inkább csak beszéld meg vele szépen hogy ez most egy ilyen idõszak lesz. mondd hogy fáj a hátad a karod stb..aztán 3 hónap után meg hogy jön a tesóka. így ha nem összefüggõ neki, hogy nem emeled fel és jön a tesó akkor kiküszöbölheted a túlzott féltékenységet is..tehát a terved jó, hogy csak késõbb mondod el neki, mert még jöhetnek a rosszullétek is és akkor fõleg nehéz lesz a kicsivel, legalábbis én nem bírtam volna most így..
Szia! Én 3 éves voltam, amikor Anyukám az Öcsémet várta. Sokat emelgetett engem, és félidõnél kinyílt a méhszáj. Persze nincs rá 100%-os bizonyíték, hogy attól volt, de utána már nem mert felemelni.
Szia! Nekem is 4 és fél éves a kislányom. Az elején mi se mondtuk el neki a nagy hírt, de nem mertem emelgetni. Azt mondtam, hogy nagyon fáj a derekem, nem tudlak felemelni. Néhányszor még próbálkozott, aztán megértette. Ma már csak apának mondja, hogy emelje fel. Nagyon okosak a kisgyerekek is, ha türelmesen megmagyarázzuk nekek, hogy mit, miért nem lehet, akkor megértik! Gratulálok! vigyázz magatokra!

12 hetes vagyok. Van már pocim. Másnak is látszódott már ilyenkor? Pedig nem vagyok egy soványság. Azthallottam, hogy a poci kb:15 hetesen látszik. Kinek mikortól látszott?

Legjobb válasz: Epp ma tettem fel hogy az enyem meg nem latszik es egy kicsit bepanikoltam,mert 7 hetesen nagyobb volt!Jo neked hat nem vagyunk egyformak,ki igy ki ugy.Nyugi nincs semmi ez normalis.Voltal mar genetikain? Boldog babavarast!

Epp ma tettem fel hogy az enyem meg nem latszik es egy kicsit bepanikoltam, mert 7 hetesen nagyobb volt!Jo neked hat nem vagyunk egyformak, ki igy ki ugy.Nyugi nincs semmi ez normalis.Voltal mar genetikain? Boldog babavarast!
5 hetesen már látszott:-))
Én már 8 hetesen nem fértem a nadrágjaimba. :-) Sok boldogságot.
A kérdező hozzászólása: pénteken megyek genetikaira.kicsit parázom, hogy minden rendben van-e.
5 hetesen? max csak beleláttad... az nem lehet


15 hetes vagyok és egyetlen egy szerintem herpesz jött ki a nemi szervemen illetve reggelre most a számon. Nem tudom mitõl kaphattam el, de mit tehetek ellene? Péntekre van csak idõpontom az orvoshoz. Lehet baja a babának?

Legjobb válasz: Ha herpesz, esetleg attól, hogy akivel lefeküdtél, az nem sokkal korábban más növel is volt..Ha volt más nõvel, utána meg Veled, akkor van általában az, hogy herpeszes lesz a nõ nemi szerve vagy annak környéke. Hogy lehet-e a babádnak baja, azt nem tudom, de nem hiszem. Sajnálom, de ez így van általában. Remélem segítettem:)

Ha herpesz, esetleg attól, hogy akivel lefeküdtél, az nem sokkal korábban más növel is volt..Ha volt más nõvel, utána meg Veled, akkor van általában az, hogy herpeszes lesz a nõ nemi szerve vagy annak környéke. Hogy lehet-e a babádnak baja, azt nem tudom, de nem hiszem. Sajnálom, de ez így van általában. Remélem segítettem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) két hete voltunk utoljára együtt a párommal, szerintem az már rég kijött volna. Nagyon nem is lehetünk együtt, mert veszélyeztetett terhes vagyok.
Nekem ttöbbször is volt herpesz a számon terhesség alatt és semmi baja a fiamnak. Mikor meglátta a doki csak annyit kérdezett h lázas vagyok e. De mivel nem voltam így nem foglalkozott vele tovább.
A genitális herpesz azért nem a legveszélytelenebb, ha babát vársz. Ebben a cikkben írnak a kismamákról is: [link]
A terhességrõl nem tudok nyilatkozni, de a nemi herpeszt nem csak nemi úton lehet összeszedni.. Nekem is van sajnos, nem mentem félre, a párom sem, csak kinulláztam az immunrendszerem kb 3 hónapra, és közben 1 hétig voltam egy nem túl higénikus helyen. A herpeszre egyébként nekem antibiotikumot kellett szednem és krémet használtam. Érdemes lenne felhívni az orvosodat, akkor is ha csak péntekre van idõpontod.

15 hetes kismama vagyok. Van egy 9 eves fiam, a mostani terhessegem mas, mint az elso. Akkor lehet, hogy most kislany lesz?

Legjobb válasz: Szia! Nekem két fiam van,de mindkettõvel más volt a terhességem. Az elsõvel semmi gondom nem volt,a másikkal viszont végig hánytam. Most is babát várok,de ez is teljesen más mint az elsõ kettõ. Bár még most nem tudom,hogy fiú lesz e vagy kislány.:)

Szia! Nekem két fiam van, de mindkettõvel más volt a terhességem. Az elsõvel semmi gondom nem volt, a másikkal viszont végig hánytam. Most is babát várok, de ez is teljesen más mint az elsõ kettõ. Bár még most nem tudom, hogy fiú lesz e vagy kislány.:)
Minden terhesség más és más, sajnos ez alapján nem lehet eldönteni, marad az Uh.Ne higyj a babonaféléknek, meg így domborodik ez lesz stb-nek sem ezek mind nem valós adatokat mondanak.
Nekem mindkét terhességem teljesen egyforma volt. Az elsõ babám fiú. A második kislány. Persze hogy lehet ez a babád kislány. 50 % esélyed van rá :)

Ma vagyok 15 hetes, pár napja minden hajnalban 3 óra felé, felébredek, és egyszerüen nem tudok visszaaludni, ez is lehet egy terhességi tünet? Más is van igy ezzel? Esetleg van valakinek valami ötlete, praktikája amivel vissza tudnék aludni?

Legjobb válasz: Erre nincsen praktika.Lesz rosszabb is. Van,hogy 1-2 órát nem alszom.Elkezd mozogni a pocaklakó is,eljárja a csárdást,aztán aludj..... :) A lányommal talán rosszabb volt,mint most a fiammal.... 22 hós,24 hetes.

Erre nincsen praktika.Lesz rosszabb is. Van, hogy 1-2 órát nem alszom.Elkezd mozogni a pocaklakó is, eljárja a csárdást, aztán aludj..... :) A lányommal talán rosszabb volt, mint most a fiammal.... 22 hós, 24 hetes.
Nekem kicsit késõbb volt ilyen 'gondom', én úgy gondoltam, hogy a picim kezd el mocorogni és ez tudat alatt felébresztett mivel még konkrétan nem éreztem Õt. Aztán pár hét múlva elmúlt, bár mostanában is felébredek de könnyebben vissza is alszom, nem csinál nagy ramazurit. 28 hetes kismama
Szia, én szinte a kezdetektõl nem alszom jól, azt mondják a hormonok.
nekem kicsit késõbb kezdõdött, de detto. Hajnal 3-kor felekelek mint aki kialudta magát. Eleinte kiültem a gép elé, de akkor 2 órát fent voltam. Most már nem kelek ki az ágyból és 1 óra múlva vissza tudok aludni. Igyál egy forró kakaót, nekem bejött. 39km
Nekem is volt és van is hasonló, hogy nem tudtam aludni, csak 3-4-ig. Ilyenkor felkelek, mert nem szeretek az ágyban szenvedni forgolódással, csinálok egy pohár meleg kakaót, netezek, olvasok egy kicsit, aztán amikor elálmosodom, akkor visszafekszem. Ha nem tudok visszaaludni, az sem bej, mert akkor alszom egyet délután (bár én már táppénzen vagyok, megtehetem(-:) . Amikor dolgoztam még, akkor meg egész nap kómáztam emiatt, de majd hozzászokik a szervezeted. Ez is valamilyen szinten felkészíti a szervezetedet az anyaságra, arra, hogy nemsokára még ennyit sem fogsz tudni aludni. Legalább is nagy általánosságban. 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat, eléggé rossz, nem tudom magam kipihenni.Mondjuk táppénzen vagyok, igy délután tudok pihenni, de mégis rossz.Szegény párom alszik, igy hogy ne zavarjam, nem netezem, nem tvzek, csak forgolódom.
Nálam u.ez és én is ma vagyok 15 hetes! Már megszoktam, csak aznap olyan vagyok mint a mosott ...... Bár ma épp fél6-kor keltem ami istenes :)

15 hetes kismama vagyok, kb 2hete fáj a hasam ilyen enyhébb görcsös fájdalom, mintha megjönne. Egy héttel ezelőtt voltam az orvosnál, megvizsgált és mondta, hogy minden rendben van. Nektek volt ilyen hasfájás?

Legjobb válasz: Bizony. És most is naponta többször is. Olyankor szigorú fekvés, vagy 2 Magne B6 míg el nem múlik. Ne aggódj! 29 hetes km.

Bizony. És most is naponta többször is. Olyankor szigorú fekvés, vagy 2 Magne B6 míg el nem múlik. Ne aggódj! 29 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.
szia. nekem a mensi szeru fajdalmak 2 honapos kortol abba maradtak, de szoktam olvasgatni, hogy attol meg masnal elofordul, nem vagyunk egyformak es a masik dolog az, hogy hatalmas valtozasok zajlanak odabenn, amit el sem tudunk kepzelni.15 hetesen mar nincs mitol tartanod, a kritikus 12 heten mar tul vagy, es ha a dokid is azt mondta, hogy minden rendben van, akkor csak pihenj sokat es lazits. elvezd a terhesseged. 13 hetes

15 hetes kismama vagyok, mióta terhes vagyok a kapcsolatunk a párommal teljesen tönkre ment. Mostmár ott tart hogy el akar minket hagyni. Van egy 9 éves kisfiam is, az előző kapcsolatomból. Mit tegyek? Teljesen ki vagyok készülve.

Napok óta alig eszem,gyomor idegem van,nagyon féltem a babát,és a kapcsolatunkat is.3hónapja még az esküv?nket terveztük.Egyszer?en nem tudom elhinni hogy ide jutott a mi csodálatos kapcsolatunk.Lassan belebolondulok úgy érzem!Úgy t?nik ? már 80%ban feladta!Én viszont nem!

Legjobb válasz: Szia!Nyugodj mert ez nem vezet semmi jóra!Készíts egy teát,ülj le és gondold végig,hogy ki hol hibázhatott!Mindenre van megoldás!Le kell ülni és beszélgessetek!Nem kiabálva hanem nyugisan!Talán ingerlékenyebb lettél az állapotod miatt vagy a párod fél ettõl az egésztõl!Végy nagy levegõt és kezd az egészet tiszta lappal!Mondd el neki,hogy szereted és fontos neked!

Szia!Nyugodj mert ez nem vezet semmi jóra!Készíts egy teát, ülj le és gondold végig, hogy ki hol hibázhatott!Mindenre van megoldás!Le kell ülni és beszélgessetek!Nem kiabálva hanem nyugisan!Talán ingerlékenyebb lettél az állapotod miatt vagy a párod fél ettõl az egésztõl!Végy nagy levegõt és kezd az egészet tiszta lappal!Mondd el neki, hogy szereted és fontos neked!
Szia! Azt sajnos nem tudom, hogy a kapcsolatodat hogyan lehetne helyrehozni. Próbálj meg leülni a pároddal, és megbeszélni, hogy miért jutottatok el idáig...de ami a legfontosabb: ne idegeskedj, az árt a babónak!!! És próbálj meg rendesen enni, vigyázni arra a kicsi életre, ami a pocakodban van! Õ védtelen, nem tehet semmirõl! Rá nagyon kell most vigyázni! Már bocsánat, de elég jellemtelen lehet a párod, ha így viselkedik egy nõvel, aki ráadásul a gyermekét hordozza a szíve alatt... Nyugodj meg! Remélem, azért úgy alakul az életed, ahogy azt Te szeretnéd! 28 hetes kismami
Mi a probléma alapja? Megvisel a terhesség? Ingerült vagy esetleg? Üljetek le és beszéljétek meg!! Nem teheti meg hogy csak úgy ott hagy!! Ennél aljasabb dolgot el se tudok képzelni!! Próbálj rendesen enni, mert árt a babának!! Ne fojtsd magadba a sírást mert belsõ feszültséghez vezet!! Együtt érzek veled és Nagyon remélem megoldódik ez a krízis helyzet! A babának apára is szüksége van! Ha szeretitek még egymást meg kell tudnotok oldani, csak legyetek õszinték és képesek legyetek a változásra!!! Sok sikert!!
szia! Hát ez így nem a legszebb babavárási idõszak :( Ismerek ilyen típusú pasikat , akik egyszerûen elmenekülnek a felelõsség súlya alól. Õ is akarta ezt a babát, vagy jött? Hagyj neki egy kis idõt, lehet hogy összezavarodott csak. De Te ne készülj ki emiatt. Sablon , hogy "gondolj a babádra" ; de tényleg gondolj rá :) egyél keveset , beszélgess a babáddal. Sokan állítják, hogy Õ nem "érzi" hogy milyen lelki folyamatokon mész keresztül, de kísérletek mutatják, hogy azok a babák, akiket nagyon vártak terhesség alatt (elég ha csak az anyuka) sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb babák lettek.Tehát ez is fontos. Én nagyon remélem, hogy a párod "csak" megrettent picit és észhez tér. Ha nem tenné, a másik gyerek miatt is mutasd meg a világnak, hogy attól még jó anya leszel!!:)
Ha 3 hónappal ezelõtt, azaz a baba jelentkezése elõtt még olyan boldog volt Veled, hogy az esküvõt terveztétek, akkor biztosan nagyon szeretett akkor. Ha a baba nem várt volt, akkor valószínû ez válthatott ki valamit. Igazából semmit nem írtál le, hogy Õ miért akar elhagyni mi az indoka, miben hibáztat. Úgy vélem, egy kapcsolat megszakadásának mindkét fél az oka. Azért mert most kismama vagy, nem biztos, hogy Te hibátlan és vétlen vagy, hogy így alakult. Csak mi nõk szeretünk összefogni és védeni a kismama társunkat. De tanácsot csak akkor lehetne adni, ha tudnánk mi a párod indoka a döntéséhez.
Hát a féltékenység a zöldszemû szörnyeteg nagyon megmérgezi a kapcsolatokat!Várj, ne vagdalkózz amíg nem biztos, hogy megcsal!Ne üldözd még messzebb!Inkább próbáld visszaédesgetni!Ha van még szeretet(a szerelem elmúlik)akkor újra ébredhet a láng!Készíts vacsit, szexi ruha, csábítás, forró szex és meglátod!Remélem nem mentek szét!Annyi család dõl romba sajnos!

Baj ha egy nap többször (5x-6x) van méhösszehúzódásom. Ilyenkor megkeményedik az egész hasam, de nagyon. Ez eltart úgy kb.15-20 mp-ig. Nem korai még? 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Kisebb terhességben nem nagy baj, Magne B6-ot szoktak rá adni, de ilyen korban már oda kell figyelni rá tudtommal, mert a méhösszehúzódás már jelezhet valamit. nehogy megijedj, lehet, hogy még ez is teljesen belefér, ezt arra mondom, hogy a Magne B6-ot már egy bizonyos idõtõl nem szabad szedni, mert elfedheti a tüneteket a simaizom lazító hatása miatt. De szerintem ez több, mint 30 hét után igaz. A lényeg, hogy mielõtt tovább izgulnál, én izgulós fajta vagyok, irány a doki és beszéld meg vele, hogy mi a teendõ. Magne B6 vagy valami más, vagy totál belefér a dolog? Jó babvárást és keményedés mentes napokat!!!!sõt még heteket!!!!

Kisebb terhességben nem nagy baj, Magne B6-ot szoktak rá adni, de ilyen korban már oda kell figyelni rá tudtommal, mert a méhösszehúzódás már jelezhet valamit. nehogy megijedj, lehet, hogy még ez is teljesen belefér, ezt arra mondom, hogy a Magne B6-ot már egy bizonyos idõtõl nem szabad szedni, mert elfedheti a tüneteket a simaizom lazító hatása miatt. De szerintem ez több, mint 30 hét után igaz. A lényeg, hogy mielõtt tovább izgulnál, én izgulós fajta vagyok, irány a doki és beszéld meg vele, hogy mi a teendõ. Magne B6 vagy valami más, vagy totál belefér a dolog? Jó babvárást és keményedés mentes napokat!!!!sõt még heteket!!!!
Naponta 10méhösszehúzódás normális, és csak akkor, ha megkeményedik, majd 1 max 2 mély lassú belégzés és kilégzés után el is múlik.A tiedé még belefér, de próbálj meg pihengetni kicsit!Meg lehet 1-2 napig nem ártana 1-1 szem magnézium sem.De baj az még nincs.
A kérdező hozzászólása: Béres Magne B6-ot szedek napi 3x2 szemet. Köszi a válaszokat.
Nekem is sokat keményedett a hasam, aminek az lett a következménye, hogy a 33. héten megszületett a kisfiam.

15 hetes kismama vagyok. Nagyon fáj a hátam egy pontban, a bal lapockám és a gerincem között. Van egy kézi vibrációs masszírozónk. Használhatom?

A masszázsfotelt nem használhatom, illetve kerülni kell a rázkódást. Ebből a vibrációból mennyi jut el a picihez? Ártalmas lehet?

Legjobb válasz: jajj, nekem is ott fájt végig, a terhesség alatt és utána is elég gyakran :( nekem a torna segített, ha tornáztam, akkor aznap nem fájt a hátam! kb 5 perc, a neten találtam pont erre de nagyon jó volt :) vállforgatás, csípõ hajlítás, ilyesmit :)

jajj, nekem is ott fájt végig, a terhesség alatt és utána is elég gyakran :( nekem a torna segített, ha tornáztam, akkor aznap nem fájt a hátam! kb 5 perc, a neten találtam pont erre de nagyon jó volt :) vállforgatás, csípõ hajlítás, ilyesmit :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Szétnézek!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!