Találatok a következő kifejezésre: 15 hetes vagyok. Tegnap (25 db)

15 hetes vagyok. Tegnap voltam dokinál. Neketek ennyi idősen mekkora a bébitek?

Legjobb válasz: itt egy lista arról ÁTLAGOSAN mi mekkora odabent. De ne aggódj, nekem is mondták az elején mintha kicsit kisebb lenne! :) http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza..

szerintem 14-et kezdte és 5napot már betöltött. Tehát lassan megkezdi a 15-öt. akkor lesz betöltött 14. na persze lehet h én tudom rosszul DE TÉNYLEG NE AGGÓDJ EZEN!!!
itt egy lista arról ÁTLAGOSAN mi mekkora odabent. De ne aggódj, nekem is mondták az elején mintha kicsit kisebb lenne! :) http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza..
Szia én is tegnap voltam a dokinál, 15 hetes és 2 napos vagyok. Az babám 12 cm, ha erre gondoltál. Tiéd mekkora?
Ha valaki 14+5 napos, akkor szerintem már a 14 hetet töltötte be!Nem?
Lehet, hogy ülömagasságban akkora. Ne idegeskedj ha a orvos azt mondta.
figyuka :) betöltött heteket néznek, tehát azt amit már "elhagytál". tehát Ti most 13 betöltött hetesek vagytok, ott a méret stimmel 10 valamennyi. Ne aggódj!!! :) (táblázatos válaszoló)
A kérdező hozzászólása: Vagy az is lehet, hogy a honlap adatai a tényleges hosszot írják, nekem meg - végülis - az ülõmagasságot mondta az orvos...
A kérdező hozzászólása: ...bár azon a honlapon azt írják, hogy már 13, 5 cm-nek kellene lennie.... Bár, igaz, hogy a baba bent nem nyújtózik csak azért, hogy megmérhessük a tényleges hosszát... nem? De azért azt megnyugtató volt látni, hogy nagyon ficánkolt odabent! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondta, hogy 8, 3 cm. Erre én ijedten megkérdeztem, hogy "Nem túl kicsi?..." :( Õ meg apai nyugalommal azt mondta: "Anyuka! Ne aggódjon mindenért!" :) Ugye nem túl kicsi? Tegnap 14+5 voltam.
A kérdező hozzászólása: A 14 hetet betöltöttem. Holnap töltöm a 15-öt.

15 hetes vagyok, tegnap a köldökömmel egyvonalban, jobb oldalon pici ütéseket, buborékpattogásokat éreztem, a baba volt? Nincs nagyon fent, ha ő mocorgott?

Legjobb válasz: Ez a köldök körüli furcsa érzés,én inkább hangya mászkálásnak mondanám,nekem is volt.Ugy a 18.héttõl.

Ez a köldök körüli furcsa érzés, én inkább hangya mászkálásnak mondanám, nekem is volt.Ugy a 18.héttõl.
kismama klub! de már én ios szeretnék egyet igaz még csak 22 vagyok mármint éves!
A méh a 20-24. hét körül éri el a köldök magasságát. 15 hetesen szerintem még nem Õt érezted ott. De ne aggódj hamarosan bejelentkezik :-) 30 heteske

15 hetes vagyok ma, tegnap mintha ereztem volna hogy valami mozog a pocimban, vagyis inkabb valami tompa erzes volt, de nem tudom hova tenni az erzest, lehet hogy a baba volt?

de meg olyan kicsi,tud egyaltalan valami erezhetöt rugni egy ilyen kicsi,100grammos picurka?4d-n mondtak 1 hete hogy 100gr,ti is ereztetek ilyesmit?

Legjobb válasz: Szia! Biztosan a Babucid volt! Én 16 hetesen éreztem elõször, bár nagyon gyenge, pici rúgás volt, de Õ volt az! Szerintem nyugodtan írd fel a dátumot, hogy ekkor mozgott érezhetõen elõször a Babód! Sok boldogságot nektek!

Szia! Biztosan a Babucid volt! Én 16 hetesen éreztem elõször, bár nagyon gyenge, pici rúgás volt, de Õ volt az! Szerintem nyugodtan írd fel a dátumot, hogy ekkor mozgott érezhetõen elõször a Babód! Sok boldogságot nektek!
Én is 15 hetesen éreztem elõször, de én eleinte nem hittem el, hogy Õ az:) . Aztán elmentem a dokimhoz uh-ra, mutattam neki, hogy hol érzem leginkább, és kiderült, hogy bizony ott a kis lába és azzal "kényezteti anyucit":) Nekem olyasmi érzés volt, mintha ott dobbanna a szívem... furán hangzik, de ahhoz tudnám leginkább hasonlítani. Úgyhogy jegyezd fel a dátumot, szerintem te is a babád érzed:) ! 17 hetes pocis
szia! Lehetséges már ilyenkor is érezni. "Furi" bél vagy gyomormozgásokat nem szoktál érzeni? Nekem az elsõ jelek ezek voltak. Egyébként hiába még hogy ilyen "pici" ; õ ott bent csodásan érzi magát, forog , mozgolódik. Nekünk már a 12 hetes uh-n "integetett" ((: 35 hetes kismami
Szia. Szerintem az a babád! Én 16+5 hetes vagyok. kb 2 hete érzem egy helyen azt mintha pukkanna valami vagy rángna, de olyan tompán. Megkérdeztem a dokimat hogy lehet-e a baba és azt mondta elképzelhetõ. Mindig ott és mindig azt érzem. Bár dátumot nem jegyeztem fel, azt akkor akarom amikor már összetéveszthetetlenül a babát érzem. Bár nem tudom hogy kell ezt, és mennyit számít. Sok boldogságot kívánok!
A kérdező hozzászólása: de utanna en nem erzeztem rendszeresen, akkor is az lehetett?
Szia! Nagyon valószínû, hogy a bébikéd :) Nekem is pont a héten mocorgott elõször ( én is 15 hetes vagyok) :) . Nem lesz még rendszeres a mozgás, de ha picit sétálsz vagy iszol egy colát, eszel egy kis csokikát és megpihensz pár perccel késõbb nagyobb eséllyel érzed Õt újra! Van aki napokig nem érzi az elsõ után a mozgást, van aki napról napra egyre erõsebben! Figyelj rá és elõbbb-utóbb úgyis újra kopogtat a kis lurkó! :D Sok boldogságot! :)

Tegnap voltam 4d-s ultrahangon és azt mondták sok a magzatvízem. (15 hetes vagyok) Esetleg valakinek mondtak hasonlót? Mit lehet, kell róla tudni? Mire kell odafigyelni? Nagy gond ez?

Legjobb válasz: elsõ lányommal volt sok a magzatvizem. sürübben hivtak be uh-ra,de 30 hétre vagy elõtt teljesen normálisra beállt. Ne izgulj,nem lesz semmi gond. Szép babavárást.

elsõ lányommal volt sok a magzatvizem. sürübben hivtak be uh-ra, de 30 hétre vagy elõtt teljesen normálisra beállt. Ne izgulj, nem lesz semmi gond. Szép babavárást.
ha sok a magzatvize a terhesség vége felé gyakrabban vizsgálnak és sokat kell majd pihenned, a burok nehogy megrepedjen.
nekem is több volt a 20. hét környékén, de a köv. UH-n, a 22. héten, és a továbbiakban is már normális mennyiségû volt. nem kell megijedni, ettõl függetlenül minden rendben, ha nem mondtak mást :)
SZIA! ÉN 17-HETES VAGYOK, MÉG NEM VOLTAM 4D:-(MENNYIRE LEHET JÓL LÁTNI A BABÓT?
A kérdező hozzászólása: Az én babám hason feküdt nem sokat mutatott meg magából de azért a lábait széttette és megmutatta, hogy fiucska. De az összes fõbb szervét láttuk, hallotam a szívverését. Az arca még nem babás, de persze késõbb jobban lehet látni. Én azért mentem el, hogy megtudjam kislány vagy kisfiú-e. Pesti vagy? Akkor tudom ajánlani ahol én voltam a weblapjuk http://www.baross4d.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat remélem minden rendben lesz:)
Igen, itt lakom pesttöl 10-km-re!érdekelne!
Nagyon drukkolok, hogy úgy legyél, mint az elõttem válaszolók, hogy idõvel helyreálljon a magzatvíz mennyisége. Sajnos én úgy jártam, hogy kb. a 24. héttõl mondták, hogy sok a magzatvizem és két hetente kellett mennem ultrahangra, plusz volt benne egy 4D is. Összesen négyszer voltam, semmi rendelleneset nem láttak sosem. Akkor a biztonság kedvéért beutaltak a Debreceni Klinikára genetikai ultrahangra. Ott meg már nem láttak gyorortelõdést. Utána másfél hét múlva visszamentem megint oda, ahova addig is jártam ultrahangra, ott meg minimális gyomortelõdést láttak. Mondták, hogy tény, hogy csak minimális, de van. Na rá két hétre Debrecenben megint nem láttak gyomortelõdést. És most ott tartok, hogy jövõhéten be kell feküdnöm a Debreceni Klinikára, mert megrepedhet a burok a sok víztõl, és akkor már ott is fogok szülni, mert ott nagyon felszerelt a gyermeksebészet, mert sajnos lehet, hogy valami nyelõcsõzáródási rendellenessége van a picinek és lehet, hogy azonnal mûteni kell. Nagyon el vagyok keseredve, de próbálok pozitív maradni. Szóval nem akarlak megijeszteni, de sajnos ilyen is van. Remélem neked minél hamarabb helyreáll a magzatvíz mennyiség. Minden jót kívánok!

Tegnap megcsípett egy méhecske. Jelent valamilyen veszélyt a babára? 15 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Kb. ennyi idõs terhes lehettem én is, mikor megcsípett, semmi gond nincs azóta sem. Folyamatosan borogattam szappanos, hideg vizes ruhával, Fenistillel kentem, és pár napig ittam napi egy Calcium Sandoz pezsgõtablettát. Nekem nagyon be szokott dagadni a méhcsípés, de ezekkel hamar helyre jött. Ne izgulj, nem lesz gond. 32 hkm

Kb. ennyi idõs terhes lehettem én is, mikor megcsípett, semmi gond nincs azóta sem. Folyamatosan borogattam szappanos, hideg vizes ruhával, Fenistillel kentem, és pár napig ittam napi egy Calcium Sandoz pezsgõtablettát. Nekem nagyon be szokott dagadni a méhcsípés, de ezekkel hamar helyre jött. Ne izgulj, nem lesz gond. 32 hkm
Ha melegebb vízzel mosod, akkor a méreg hamarabb szétáramlik az érrendszerben, hamarabb múlik a hatása. Míg ha hideg vízzel mosod, akkor koncentrálódik.
Ha nem vagy allergiás a méhcsípésre, akkor nem okozhat gondot. A méh csípésekor nem kerül méreg a szervezetedbe, a méhcsípést gyógymódként alkalmazzák, szóval kellemetlen, de nem káros.
Engem is megcsípett, akkor 8-9 hetes voltam, de semmi bajom azóta sem. Persze kicsit megijedtem, mert nem tudtam, hogy allergiás vagyok e rá. (gyerekkoromban csípett meg utoljára)

5 hetes vagyok, tegnap voltam UH-n elöször.15 mm-es GS ez mit jelent? Normális?

Legjobb válasz: GS= petezsák. Persze, hogy normális! Gratulálok és boldog babavárást! :-))))))

GS= petezsák. Persze, hogy normális! Gratulálok és boldog babavárást! :-))))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Megnyugtattál! :D

Tegnap este szülinapozni voltunk.15 hetes vagyok, és sokat táncoltam, mert olyan jol esett. Ártottam ezzel?

Legjobb válasz: Nem ártottál vele. Szerintem a babó is élvezte! :)

Nem ártottál vele. Szerintem a babó is élvezte! :)
A kérdező hozzászólása: Ebbe biztam, hogy õ is táncolt velem:) )
Ami jo a mamänak, az jo a babänak is!!!!... Tedd azt amitöl jol erzed magadat, es attol a babäd is jol erzi majd magät!! 23 hetes kismama

15 hetes vagyok, és tegnap óta szép lassan kezd sötétedni a mellbimbóm körül. Ez már akkor igy is fog maradni? Ilyen korán szokott kezdődni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az elsõ trimeszterben rengeteget nõtt a cicim, és a bimbóm, és hamar kezdett sötétedni körülötte. És ez azóta is fokozódik az idõ elõrehaladtával. Szerintem ez is mindenkinél változó, de természetes folyamat!

Szia! Nekem az elsõ trimeszterben rengeteget nõtt a cicim, és a bimbóm, és hamar kezdett sötétedni körülötte. És ez azóta is fokozódik az idõ elõrehaladtával. Szerintem ez is mindenkinél változó, de természetes folyamat!

15 hetes vagyok és tegnap többször is megkeményedett a hasam, valami baj van a picivel? És mit jelent?

Els? babám! Az utóbbi napokban sokat idegeskedtem!

Legjobb válasz: Semmi baj.Pihenj sokat,nekem is volt ilyen.Esetleg 1-2 szem magneB6ot is bevehetsz.

Semmi baj.Pihenj sokat, nekem is volt ilyen.Esetleg 1-2 szem magneB6ot is bevehetsz.
Ez természetes reakció, a terhesség során rengetegszer elõ fog fordúlni. Az lenne baj, h sohasem éreznél keményedést...nekem 5 terhességem volt, mindegyiknél éreztem és ez normális.
Én is a pihit ajánlom.Rakj párnát a bokád ahá, hogy erõsebb legyen a méh véráramlata.Ha sûrûsödik a keményedés MagneB6.De vigyázz, max a 36.hétig szett, mert a szülési görcsöket is elnyomja.Nekem ezt egy nagyon nehéz szülés után mondta meg a doki.ez miatt volt nehéz!

9. hetes, 34 é kismama vagyok, első gyermek, fogalmam sincs semmiről. Tegnap a nőgyógyász mondta, keressem fel a védőnőt, így is tettem, akivel július (7. hó! ) 18. tudtunk időpontot egyeztetni, amikor már 14-15 hetes terhes leszek. Nem késő ez?

Akkor kapok kiskönyvet, akkor fogunk először találkozni. Nem lesz ebből probléma? Mire kell az a kiskönyv? Mi van benne? Addigra már a 12. heti vizsgálaton is túl leszek.

Legjobb válasz: A kiskönyv az, amibe minden eredményt összegyûjtenek, felírnak. Illetve ide kerülnek a pecsétek a terhesgondozáson. Én 13 hetesen voltam az elsõvel, 14 a másodikkal, 11 a harmadikkal. (Egyrészt, mert pont mindig szabin volt vagy betegállományban, másrészt, mert a mi védõnõnk pl nem is szereti a 12. hét elõtt kiállítani a kiskönyvet, mert ugye addig van a legnagyobb esély korai vetélésre.) Na, szóval nem lesz belõle semmi baj

A kiskönyv az, amibe minden eredményt összegyûjtenek, felírnak. Illetve ide kerülnek a pecsétek a terhesgondozáson. Én 13 hetesen voltam az elsõvel, 14 a másodikkal, 11 a harmadikkal. (Egyrészt, mert pont mindig szabin volt vagy betegállományban, másrészt, mert a mi védõnõnk pl nem is szereti a 12. hét elõtt kiállítani a kiskönyvet, mert ugye addig van a legnagyobb esély korai vetélésre.) Na, szóval nem lesz belõle semmi baj
Ha ez megnyugtat, akkor én holnap megyek elõször a védõnõhöz 16. hetesen. Szóval szerintem nem vagy elkésve. Amúgy én is a 20. kerületben lakok. :-)
Én 9. héten kaptam kiskönyvet, de a nõgyógyászom még soha nem írt bele! Az elsõ alkalommal a védõnõ írta bele az elsõ laboradatokat, úgy adta át. Azóta nekem csak a fogorvos pecsételt bele. A háziorvos is fog majd , õ azt modnta, hogy ált. a nõgyógyászok a végén írnak, pecsételnek bele. Soha nem kérték tõlem a kiskönyvet, a fogorvosnál is én kértem meg az orvost, hogy pecsételjen és írjon bele. Szóval emiatt ne aggódj. Bár tudom, hogy az ember annyira szeretné már, hogy kiskönyve legyen. Én is be voltam sózva, mert már 7 hetesen jelentkeztem a védõnõnél, de azt mondta, hogy akkor menjek, ha már lesznek leleteim. 7 hetesen még nem voltak...:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor úgy látszik, mindenhol másképp van. Ebben a kései idõpontban benne van a védõnéni 2 heti szabadsága, és h én váltott mûszakban dolgozom. Nekem csak akkor jó ha du-os vagyok. A beutalók megvannak, azt a nõgyógyász adta. Amúgy Bp. 20. ker-ben lakom.
Nekem azt mondta a doki (ma voltam), hogy a védõnõhöz a laborlelettel menjek még a 12. hét elõtt. 2, 5 hét múlva megyek a 12. heti uh-ra. Hát remélem nálunk hamarabb ad idõpontot a védõnõ...Hol laksz, ahol ilyen sokára adnak? (Egyik barátnõm, 16 hetesen ment a védõnõhöz, nem volt semmi gond belõle neki.)
Nálunk mindenki 12. hét után kap kiskönyvet. Hisz a terhesgondozást nõgyógyász végzi, õ ad beutalokat, stb.
Én elõször a 6ikon, másodiknál a 9ik héten voltam. Nálunk is mindenhol kérik a kiskönyvet! Abban benne vannak a pecsétek, ha a dokihoz mész , beleírja, hogy hány hetes a terhesség, minden rendben van-e kell-e gyógyzser! Védõnõ beleírja a súlyt, vérnyomást! A legelején benne van az utolsó menstruáció, apa neve, védekezés módja, elérhetõségek!
Nem tudom, nálunk pl már vinni kellett elsõ vérvételre a kiskönyvet, azt kérték csak el a laborban, sõt 12. heti UH-on is. Nem értem, miért csak a 15. héten kapod meg, de gondolom baj nem lesz belõle.
hát passz. Nekem pl vérvételekre a beutalót a védõnõ adta, és az volt a 12. héten, meg nálunk amúgy is úgy van labor, hogy leadod a papírjaidat, meg a kiskönyvet. Ha a beutalókat megkapod máshonnan, késõbb majd beírnak mindent a kiskönyvedbe, amit kell. Hívd fel a védõnõt, kérdezd meg. Nem fogja leharapni a fejed :)
Szia én a X kerben lakom és 6! hetesen kaptam a kiskönyvet..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!