Találatok a következő kifejezésre: 15 hetes vagyok. Este (10 db)

38 hetes vagyok, este 7-től érzem a görcsöket lent a hasamban, először csak picik voltak, mstanra viszont elég fájdalamas.Kb 10-15 percenként.Ez jósló, vagy már vajúdás?

Legjobb válasz: Akkor ebbõl lehet még ma, de holnap baba lesz:-) Ha jól bírod, elég 5 percesek körül kórházba menni, de bemehetsz elõbb is. Viszont ha vérzel, elfolyik a víz, akkor kórház. Javaslom zuhanyozz, pihenj, lazíts, nézd az órát, és könnyû szülést kívánok:-) Illetve végy egy kellemes fürdõt, és ha megszünnek a fájások, akkor csak jósló, ha nem, akkor szülés:-)

Akkor ebbõl lehet még ma, de holnap baba lesz:-) Ha jól bírod, elég 5 percesek körül kórházba menni, de bemehetsz elõbb is. Viszont ha vérzel, elfolyik a víz, akkor kórház. Javaslom zuhanyozz, pihenj, lazíts, nézd az órát, és könnyû szülést kívánok:-) Illetve végy egy kellemes fürdõt, és ha megszünnek a fájások, akkor csak jósló, ha nem, akkor szülés:-)
ha forró fürdõt veszel, segíthet. De ha 15 perces fájásokkal bemész, valószínû, hogy hazaküldenek. Engem 10 percessel küldtek haza , igaz Pécsrõl, nem tudom te hol laksz, ott lehet hogy máshogy van. Nekem 1 héten keresztül voltak erõs fájásaim, akkor voltam bent, és küldtek haza, másnap visszamentem, nagy veszekedés árán, mert én féltem, hogy ismételten hazaküldenek, a férjewm meg noszogatott. Rásegítettek infúzióval, éjjel meglett a lányom. 38. héten. Minden jót nektek, és könnyû szülést!!!!!
Nem tudom, hogy most hol tartasz, de én 10 perces fájásokal épp a kórháznál jártam véletlenül , gondoltam beugrok, megnézetem magam, egybõl fektettek a szülõágyra, mert 3 ujjnyira nyitva voltam. Könnyû szülést kívánok neked!
Szia szerintem itt az ídQtQk menj korházba!!!és nagyon jó szülést kívánok neked

Nagy túlsúllyal estem teherbe (20 kg), viszont eddig nem híztam (15 hetes vagyok). Elképzelhetõ, hogy így is marad? Egészségesen táplálkozom, sétálok sokat, 20. hét után torna is tervben van.

Van/volt esetleg valaki hasonló cipõben?

Legjobb válasz: szia! Én is igyekszem sportos és aktív maradni, és a kajára is nagyon odafigyelek. A 20. hétig semmit nem híztam, de utána elkezdtek feljönni a kilók. (Baba súlya, plusz víz, plusz vér, stb..). A hízás java a 2. trimeszterben van. De a 3.-ban is van hízás, csak az már nem akkora mértékû.

szia! Én is igyekszem sportos és aktív maradni, és a kajára is nagyon odafigyelek. A 20. hétig semmit nem híztam, de utána elkezdtek feljönni a kilók. (Baba súlya, plusz víz, plusz vér, stb..). A hízás java a 2. trimeszterben van. De a 3.-ban is van hízás, csak az már nem akkora mértékû.
Szia. Én 29 hetes vagyok, 89 kg-val estem teherbe, 90, 2 kg vagyok. Én ezt nagyon keveslem, de a baba rendesen mozog, az ultrahangok is jók.
Szia, én 90 kilóval estem teherbe, most vagyok 29 hetes, eddig 4 kilót híztam, pedig ugyanúgy eszem, mint eddig. Remélem, a végére sem indul meg túlzottan a súlygyarapodás, bár azt mondják, akkor nõ majd a legnagyobbat a baba és a hasunk is. Azt tûztem ki, hogy max.10 kilót hízhatok szülésig összesen, remélem, még annyi sem lesz.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére a mostani védõnõm profi, nem szólt be. :) Megbeszéltük, hogy tartom tovább a diétát és ha majd a doki is úgy gondolja, mehet a torna is a 20. hét után :) Köszönöm Nektek is! Ügyesek vagytok nagyon!
rajtam sokkal több plusz van :D senki nem korbácsozott meg :D bár mondjuk én elötte is sokat sportoltam (6 éven keresztül napi 1-2 ora aerobic vagy spinning), meg nem vagyok egy nagyétkü...mégis az én plusz nem -csak- 20kg. 22. hétben vagyok én még mindig járok spinningelni, meg aquadinamyc orára. eddig még nem hiztam.
szia én több túlsúllyal kezdtem, és én fogytam terhesség alatt eddig nem tudom mikor fog fordulni a picur szépen növekszik és minden rendben vele :) 22 hkm
Én kb ugyanígy vagyok mint te kedves kérdezõ :) bár még csak most tudtam meg, hogy babám lesz (2.) A sok séta sokat segít, elsõ babámnál összesen 6kg-ot híztam így, betartva, amit te is leírtál. Bocs az offért, de elõre félek, hogy a védõnõ mit fog szólni a súlyomhoz, téged nem "korbácsozott" meg érte :) ??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! Akkor a jó példátok lebeg a szemem elõtt :) Sajnos nekem az elsõ terhességem és a szoptatási idõszak is a folyamatos vizesedésrõl és hízásról szólt (terhességem elõtti állapothoz képest áprilisban +32 kg...), diétával leadtam fél év alatt 12 kilót, utána érkezett a második Babácska :) Remélem most Vele másképp lesz :) Továbbra is ezt a szénhidrátra odafigyelõs-beosztós diétát tartom, remélem így minimálisra csökken a hízás.
Szerintem igen, én 15kg plusszal estem teherbe és összesen 3 kg-ot híztam, de én az elsõ 20 hétben, 20.héttõl egy dekát sem híztam a szülésig, és 3240g-mal született a kislányom.
Ha odafigyelsz az étkezésre nem lesz gond! :)
Szia! Én is túlsúllyal estem teherbe.Tök jól tartottam a súlyom összesen 8 kilót híztam egész terhesség alatt, 72-rõl kezdetem és 80-al mentem szülni.Ez le is ment 2 hét alatt
Én sem híztam ... a 20. hét környékéig, onnan kezdtem el. :) Védõnõ mondta nekem, h akkor indul be a hízás. Persze nem mindenkinél. Lehet megúszod, majd kiderül. :)


Tegnap este szülinapozni voltunk.15 hetes vagyok, és sokat táncoltam, mert olyan jol esett. Ártottam ezzel?

Legjobb válasz: Nem ártottál vele. Szerintem a babó is élvezte! :)

Nem ártottál vele. Szerintem a babó is élvezte! :)
A kérdező hozzászólása: Ebbe biztam, hogy õ is táncolt velem:) )
Ami jo a mamänak, az jo a babänak is!!!!... Tedd azt amitöl jol erzed magadat, es attol a babäd is jol erzi majd magät!! 23 hetes kismama

Akik már 15 hetes terhesek elvannak, mekkora a pocakjuk reggelről? Sokkal kisebb, mint evés után vagy délutánra vagy estére?

Legjobb válasz: Habár én holnap kezdem a 17.-ik hetet,reggel elég jó formás a pocim délutánra és estére pedig már úgy nézek ki mint egy hordó!!!! :)Igaz 2.-ik baba

Habár én holnap kezdem a 17.-ik hetet, reggel elég jó formás a pocim délutánra és estére pedig már úgy nézek ki mint egy hordó!!!! :) Igaz 2.-ik baba
Nekem is reggel kisebb picit, mint napközben, estére én is úgy nézik ki mint aki labdát nyelt, pedig én még csak 14 hetes vagyok :)
Én még ugyan csak 14 hetes vagyok, de reggel általában elég lapos a hasam, délutánra viszont látszik rendesen.
Én 15 hetes vagyok és reggel kisebb nekem is a pocim mint ebéd után. Én vékony vagyok és ahhoz tudnám hasonlítani, hogy reggel úgy nézek ki, mint amikor még nem voltam terhes és jól beebédeltem, vagy bevacsoráztam, volt egy kis pocakom :)
19 hetes vagyok. Igen, reggel sokkal kisebb a hasam, mint este, ez természetes!

15 hetes terhesen beteg vagyok. Mit tehetek? Tegnap este óta megy a hasam és hányok. D. u. -tól már egy kis vizet tudok inni, de addig az is kijött belőlem. Beszéltem a védőnővel, azt mondta ez valószínűleg rota vírus.

És ez ellen nem nagyon van gyógyszer.A normaflort javasolta.De az a baj hogy most meg van 1 kis lázam.Mivel csillapítsam?Ugye nem lesz baja a picinek?

Legjobb válasz: Algopirint bevehetsz.De holnap mindenképpen menj el dokihoz,õ tudja hogy terhesen milyen gyógyszert kaphatsz.

Algopirint bevehetsz.De holnap mindenképpen menj el dokihoz, õ tudja hogy terhesen milyen gyógyszert kaphatsz.
Nem a védönöt, hanem egy orvost kellene megkérdezned, az tud gyógyszert is adni.
Milyen okos a védõnõ... Döbbenet. Én már a mai napon mentem volna dokihoz. Amúgy nyugtatásképpen: Én tavaly nyáron voltam 8 hetes terhes, amikor külföldön összeszedtem valami vírust. Napokig a klotyón ültem, kórházba is kerültem. Kaptam infúziót. Kicsit véreztem is. Mentem ott a nõgyógyászatra. Nagyon meg voltam ijedve, mert az elsõ trimeszter a legveszélyeztettebb vetélés szempontjából. A babám azonban nagyon élni akart, túlélte a kalandot és már hat hónapos.:) Nem lesz semmi baj, de reggel elsõ dolgod a doki legyen.
Ugyanígy jártam 14 hetesen. Láz, hányás, hasmenés. Lázra algopyrint szedtem. Nekem a széntablettát is javasolták, de folyton kihánytam, sugárba. A normafloret is szedtem. A lényeg, hogy igyál sokat. Hányás után 15-20 perccel kicsi kortyokban. Akkor talán bent marad. Aztán ha már bírod, mehet egy kis ropi, háztartási keksz. Nálam 2 napig tartott. Ma már 2 éves a kisfiam. :) Azért azt megtehetnéd, hogy legalább felhívod az ügyeletet. Annak idején én is ezt tettem. Holnap pedig menj el orvoshoz. Jobbulást kívánok!!!
Majd megtanulod, hogy a védõnõ majdnem az utolsó lesz, akihez fordulni fogsz bármivel kapcsolatban is.Annyira, de annyira okosak tudnak lenni sokszor, hogy hihetetlen... Én sem értem miért õt kerested meg ezzel, akkor már a háziorvos, vagy a nõgyógyászod.Holnap az elsõ kellene legyen, hogy elmész az orvoshoz.Lehet székletmintát fognak vizsgálni és akkor kiderül 100%-ra, hogy mi okozta ezt Nálad. Jobbulást!
Én pár napja estem át rajta. 2 napig tartott a hányás, hasmenés. Láz nem volt. Elöször azt hittem a szülés elõtti tisztulás, nem mentem orvoshoz, a szülésznõmmel beszéltem. Enni nem bírtam, de a folyadékot eröltettem. Szépen elmult. Semmit nem szedtem. Ha lázad van mindenképp menj orvoshoz! 38 hkm

15 hetes kismama vagyok tegnap fürdés közben tapasztaltam színtelen nyálkás valamit, benne 1 fehér csíkkal! Azóta semmi! Este meg fehér folyásom de az szokott lenni! Ez nem a nyákdugó ugye?

Legjobb válasz: Azt hiszem a nyakdugo barnas... Szerintem biztos nem az! Nyugi! De azert menj el egy vizsgalatra, nehogy valami gombas fertozesed legyen...

Azt hiszem a nyakdugo barnas... Szerintem biztos nem az! Nyugi! De azert menj el egy vizsgalatra, nehogy valami gombas fertozesed legyen...

15 hetes kismama vagyok. Este azt éreztem, hogy a combjaim belső felénél, hasogatott, mintha oda sugározna ki valami. Mitől volt ez a fura érzésem?

Legjobb válasz: A nagy méhszalag, amely tartja a méhed, itt tapad, valamint a nagyajkak kötõszövetében. nõ a méhed, ezért itt érezzük, hogy feszül a szalag, amelynek most egy nagyobb terhet kell tartania. Ne izgulj, semmi baj, el fog múlni!!Jó babavárást!

A nagy méhszalag, amely tartja a méhed, itt tapad, valamint a nagyajkak kötõszövetében. nõ a méhed, ezért itt érezzük, hogy feszül a szalag, amelynek most egy nagyobb terhet kell tartania. Ne izgulj, semmi baj, el fog múlni!!Jó babavárást!

15+3 hetes terhes vagyok, es par napja reggel ebredes utan es este lefekves elott mindig elkezd szurkalni a koldokom. Olyan mintha tut szurnanak bele. Mi lehet ez? Elso baba es eddig minden rendben volt.

Koszi a valaszokat!

Legjobb válasz: Én is éreztem ilyet, csak én 9.-12. hétig, meg néha olyan izomgörcs szerût is, a köldök alatt.... Magneb6-tal elmúlt! Pedig az izomgörcs nagyon fájt! Az orvos azt mondta rá, hogy ilyenkor annyi minden belefér....

Én is éreztem ilyet, csak én 9.-12. hétig, meg néha olyan izomgörcs szerût is, a köldök alatt.... Magneb6-tal elmúlt! Pedig az izomgörcs nagyon fájt! Az orvos azt mondta rá, hogy ilyenkor annyi minden belefér....
Nyúlnak a méhszalagok. Semmi bajt nem jelent. Nekem is 16. hét körül volt ilyen, sõt a köldöktõl lefelé vonalban nyilallások is voltak. Én is megijedtem, de nem kell ettõl félni. Orvoshoz is mentem miatta, megnyugtatott.
A kérdező hozzászólása: Talan meg ahhoz tudnam hasonlitani mintha valaki a kormeivel erosen belecsip. koszi a gyors valaszokat!
Nekem is volt köldökfájdalom mindkét terhességnél. Az okát nem tudom, de biztos, hogy semmi bajt nem jelentett.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!