Találatok a következő kifejezésre: 15 hetes vagyok. Eddig (11 db)

15 hetes vagyok, eddig semmi problémám nem volt. Ma mentem a nőgyógyászomhoz hogy viszem neki a leleteket. Vizsgálat előtt elmentem pisilni és erősen barnás pirosas lett a wc papir. Nagyon megijedtem, most mire számithatok?

15 hetes vagyok,eddig semmi problémám nem volt. Ma mentem a n?gyógyászomhoz hogy viszem neki a leleteket. Vizsgálat el?tt elmentem pisilni és er?sen barnás pirosas lett a wc papir. Bementem a dokihoz,megvizsgált azt mondta nem kell az ördögöt a falra festeni de holnap menjek be uh-ra hogy él e még a baba,és innen szigorú pihenés. Nagyon félek. Volt már valaki igy és nem lett semmi baj? Vagy számitsak a legrosszabbakra? Tudom nem tudjátok megmondani mi lesz holnap,de aki már járt igy azzal mi lett? Segitsetek nagyon megvagyok ijedve,mert tavaly szeptemberben volt már egy missed ab.-om.:-(((

Legjobb válasz: És nem csinált a doki uh-ot? Vagy talán ott nála nincs készülék? Ne idegeskedj szerintem, én a terhességem elsõ két hónapjában (most én is 15 vok) szinte folyamatosan rózsaszínezgettem, volt amikor két napig szabályszerûen véreztem és semmi probléma nem volt. Ne idegeskedj, az a lényeg!! Nyugi, bár tudom, könnyû ezt mondani. Én elég sok helyrõl hallottam azt, hogy terhesség alatt elõfordul a vérezgetés, fõleg ha épp a menstruációs idõbe vagy, mert a szervezeted emlékszik arra, hogy mikor kéne hogy megjöjjön. Ne izgulj, szerintem nincs semmi, fõleg ha nem is görcsölsz.

És nem csinált a doki uh-ot? Vagy talán ott nála nincs készülék? Ne idegeskedj szerintem, én a terhességem elsõ két hónapjában (most én is 15 vok) szinte folyamatosan rózsaszínezgettem, volt amikor két napig szabályszerûen véreztem és semmi probléma nem volt. Ne idegeskedj, az a lényeg!! Nyugi, bár tudom, könnyû ezt mondani. Én elég sok helyrõl hallottam azt, hogy terhesség alatt elõfordul a vérezgetés, fõleg ha épp a menstruációs idõbe vagy, mert a szervezeted emlékszik arra, hogy mikor kéne hogy megjöjjön. Ne izgulj, szerintem nincs semmi, fõleg ha nem is görcsölsz.
sajnos 2 vetélésen vagyok túl kûlönbözö okok miatt . 3-dik terhességnél én is bepecsételtem gondolhatod hogy megijedtem , szerencsére nem lett semi baj és most van egy4 hós babám. inkább a 12 -dik hétig veszélyesebb a helyzet. utánna már sokal kisebb az esély a vetélésre . légyszi ird meg mit mondott a doki.
szerintem sincsen semmi gond! nalam is elofordult a terhesegem elejen mindennap vereztem, mondtam a dokimnak is azt mondta ha nem eros a verzes es nem, gorcsol erosen a has akkor semmi gond nincsen aztan az egyik naprol a masikra abba maradt a verzes nyugi az idegeskedessel tobbet artasz a babanak nyugodj meg es pihenj sokat!
Remélem nem lett gond! Jelentkezz, hogy mit mondtak!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hála égnek nincs semmi gond. Elmult a pecsételés is a baba rendben van. Persze az aggodalmam nem mult el azért, nem értem az ilyesmi mitõl van. Dolgozni már nem mehetek ugyhogy 5 hónap pihi:-)
Ha már eddig kibírtátok ezt a kicsit szerintem már bírjátok ki.
hát max beindul a szülés ami 39 hetesen már nem gáz (nekem attól se indult be).... gumit azért használjatok ha már nyitva van a méhszájad a fertõzések miatt
A kérdező hozzászólása: Eddig meg nem volt nyitva.
15 hetesen gondolom azért tiltottak el, nehogy elvetélj. Ez 38 hetesen már nem áll fenn, maximum beindul a szülés, pláne 39 hetesen szerintem nem gond. Én a helyedben simán szexelnék :) . De az óvszert azt én is javaslom, a méhszáj bármikor kinyílhat, és tényleg fertõz veszély lehet akkor.

15+5 hetes vagyok. Eddíg 3 kilót híztam. Ez sok?

Legjobb válasz: Nem, ügyes vagy! De hajlamosabb az ember késõbb hízni, azért ne tagadj meg magadtól finomságokat és egyél változatosan.

Nem, ügyes vagy! De hajlamosabb az ember késõbb hízni, azért ne tagadj meg magadtól finomságokat és egyél változatosan.
Ez attól is függ, mennyivel kezdted! A Kismama újságból másolom ezt neked: Normál alkatú nõk (BMI:18, 5-24, 9) a megengedett hízás a terhesség alatt 12.5-17, 5kg, ebbõl az elsõ harmadban 2, 5kg, utána hetente fél kg. Alultápláltak(BMI:18alatt) a megengedett hízás a terhesség végéig 14-20kg. Túlsúlyosak(BMI:25-29, 9) a megengedtt hízás a terhesség végéig 7, 5-12, 5kg. Elhízottak (BMI:30 felett) a megengedett hízás a terhesség alatt legfeljebb 7, 5kg. Ikerterheseknél BMI-tõl függetlenül a megengedett hízás a terhesség alatt 17, 5-22, 5kg. BMI=testtömegindex (kg-ban kifejezett testsúly osztva a testmagasság méterben megadott négyzetével) Remélem sokaknak segítettem!!:) ) 23hetes pocis
Nem sok a hízásod! Én egyszer sem hánytam, de az elején fogytam 2.5 kilót és most 15 hetesen ebbõl két kilót híztam vissza. De tudom, hogy késõbb ugyis hízni fogok mert igazán most indul be az étvágyam. Boldog babavárást!

Nagy túlsúllyal estem teherbe (20 kg), viszont eddig nem híztam (15 hetes vagyok). Elképzelhetõ, hogy így is marad? Egészségesen táplálkozom, sétálok sokat, 20. hét után torna is tervben van.

Van/volt esetleg valaki hasonló cipõben?

Legjobb válasz: szia! Én is igyekszem sportos és aktív maradni, és a kajára is nagyon odafigyelek. A 20. hétig semmit nem híztam, de utána elkezdtek feljönni a kilók. (Baba súlya, plusz víz, plusz vér, stb..). A hízás java a 2. trimeszterben van. De a 3.-ban is van hízás, csak az már nem akkora mértékû.

szia! Én is igyekszem sportos és aktív maradni, és a kajára is nagyon odafigyelek. A 20. hétig semmit nem híztam, de utána elkezdtek feljönni a kilók. (Baba súlya, plusz víz, plusz vér, stb..). A hízás java a 2. trimeszterben van. De a 3.-ban is van hízás, csak az már nem akkora mértékû.
Szia. Én 29 hetes vagyok, 89 kg-val estem teherbe, 90, 2 kg vagyok. Én ezt nagyon keveslem, de a baba rendesen mozog, az ultrahangok is jók.
Szia, én 90 kilóval estem teherbe, most vagyok 29 hetes, eddig 4 kilót híztam, pedig ugyanúgy eszem, mint eddig. Remélem, a végére sem indul meg túlzottan a súlygyarapodás, bár azt mondják, akkor nõ majd a legnagyobbat a baba és a hasunk is. Azt tûztem ki, hogy max.10 kilót hízhatok szülésig összesen, remélem, még annyi sem lesz.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére a mostani védõnõm profi, nem szólt be. :) Megbeszéltük, hogy tartom tovább a diétát és ha majd a doki is úgy gondolja, mehet a torna is a 20. hét után :) Köszönöm Nektek is! Ügyesek vagytok nagyon!
rajtam sokkal több plusz van :D senki nem korbácsozott meg :D bár mondjuk én elötte is sokat sportoltam (6 éven keresztül napi 1-2 ora aerobic vagy spinning), meg nem vagyok egy nagyétkü...mégis az én plusz nem -csak- 20kg. 22. hétben vagyok én még mindig járok spinningelni, meg aquadinamyc orára. eddig még nem hiztam.
szia én több túlsúllyal kezdtem, és én fogytam terhesség alatt eddig nem tudom mikor fog fordulni a picur szépen növekszik és minden rendben vele :) 22 hkm
Én kb ugyanígy vagyok mint te kedves kérdezõ :) bár még csak most tudtam meg, hogy babám lesz (2.) A sok séta sokat segít, elsõ babámnál összesen 6kg-ot híztam így, betartva, amit te is leírtál. Bocs az offért, de elõre félek, hogy a védõnõ mit fog szólni a súlyomhoz, téged nem "korbácsozott" meg érte :) ??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! Akkor a jó példátok lebeg a szemem elõtt :) Sajnos nekem az elsõ terhességem és a szoptatási idõszak is a folyamatos vizesedésrõl és hízásról szólt (terhességem elõtti állapothoz képest áprilisban +32 kg...), diétával leadtam fél év alatt 12 kilót, utána érkezett a második Babácska :) Remélem most Vele másképp lesz :) Továbbra is ezt a szénhidrátra odafigyelõs-beosztós diétát tartom, remélem így minimálisra csökken a hízás.
Szerintem igen, én 15kg plusszal estem teherbe és összesen 3 kg-ot híztam, de én az elsõ 20 hétben, 20.héttõl egy dekát sem híztam a szülésig, és 3240g-mal született a kislányom.
Ha odafigyelsz az étkezésre nem lesz gond! :)
Szia! Én is túlsúllyal estem teherbe.Tök jól tartottam a súlyom összesen 8 kilót híztam egész terhesség alatt, 72-rõl kezdetem és 80-al mentem szülni.Ez le is ment 2 hét alatt
Én sem híztam ... a 20. hét környékéig, onnan kezdtem el. :) Védõnõ mondta nekem, h akkor indul be a hízás. Persze nem mindenkinél. Lehet megúszod, majd kiderül. :)

15 hetes kismama vagyok, ti hogy álltok a hízással? Mennyit híztatok eddig?

Legjobb válasz: 17 hetes vagyok és 5 kg-ot fogytam a 15. hétig. (Állandóan rosszul voltam, sokat hánytam) Most visszajött 1 kg.

17 hetes vagyok és 5 kg-ot fogytam a 15. hétig. (Állandóan rosszul voltam, sokat hánytam) Most visszajött 1 kg.
Na ez változó, hogy kinek jó ha hízik és kinek nem jó! Aki jó súlyban van, annál nem gond, ha az elején nem hízik.Aki duci, annál meg kifejezetten szokták díjazni a dokik, ha egyáltalán nem szed fel kilókat. Én cingár vagyok, és nálam szinte megkövetelik, hogy hízzak. Mintha az olyan könnyû lenne! Az is épp olyan nehéz, mint a duciknak fogyni. Én 14 hetes vagyok és eddig kb 3 kilót híztam.
Én 15 hetes vagyok, sajnos van már rajtam + 2-3 kg. Félek, hogy sok lesz a végre, pedig az elsõ terhességem alatt csak 11 kilót híztam.
Én is a korán hízók táborába tartozom! 14 hetesen eddig 4.5 kg. Bár a tavalyi évben nagy életmódváltással fogytam közel 10 kg-ot, sok-sok futással és ezt fél évig tökéleetsen tudtam tartani. A futásról azonban azonnal leállított a doki, már a 6. hét után. Na akkor kezdõdött! most pedig itt tartok...el vagyok keseredve, nem így terveztem és a futás is hiányzik nagyon.
Én is 15 hetes vagyok, eddig -1kg. De nekem szénhidrátcsökkentett diétát kell tartanom.
fogytam 4 kilót.
14 hetes vagyok, eddig semmi.
én 15 hetesen már vagy 5kg-t szedtem fel, összesen 18-at... 53kg-ról indultam...most 8hós a fiam és 55kg vagyok. Ja, és úgy, hogy a 12.hétig hánytam!
A kérdező hozzászólása: Én most járok 0, 5kg-nál, ezek szerint ez normális.
Igaz 16 hetes vagyok, de eddig kb. egy kiló jött fel.
Amúgy ez azon is múlik, hogy ki milyen eredetileg. Mert én pl dundi vagyok. 82kg voltam lefogytam most 73kg-ra. általában akik ducik alapjáraton azok kevesebbet szednek fel.
Én 14hét3napos vagyok. Eddig -8kg mert étvágytalan voltam. Már nem vagyok az úgyhogy most kell elkezdenem vigyázni az evéssel. Nem akarok sokat felszedni.
Ne aggódj, tegnap töltöttem a 16. hete, kb. 2, 5 kg az eredmény eddig pluszban...
Akkor úgy látszik csak én vagyok ilyen pehhes. Én 15 hetes vagyok +1, 5kg-mal..
27 hetes vagyok, de a 15. héten minusz 6 kilónál jártam!Most vagyok annyi mint amennyivel kezdtem!
15 hetes vagyok, 1, 5kg híztam.
Hogy vetted észre? Orvosnál is voltál?
Én nem tudtam eddig mi ez, ilyen apró szemölcsöm nekem is van 1 db. a páromnak elég sok, nem gondoltam hogy ez veszélyes lehet...20 hetes terhes vagyok. Milyen gondot okozhat egy ilyen pici szemölcs?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na, akkor kezdjük az alapoknál... :) Terhesség alatt lehet fürdeni és annyiszor zuhanyozhatsz, ahányszor jól esik. A nagyon forró vizet kell kerülni, mert vérbõséget okozhat az alhasban, ami vetéléshez vezetHET, de egészséges terhességnél igen ritka. Sokféle szemölcs van, van amelyik teljesen ártalmatlan (terhesség alatt sokmindenkin jelennek meg futószemölcsök, amik szülés után mindenféle kezelés nélkül maguktól eltûnnek) és van amelyiket kezelni kell, mert bajt okozhat. Ezt csak az orvos tudja megállapítani. A condylomat a hpv vírus okozza, többféleképpen el lehet kapni, bár sokan még úgy tudják, hogy csak nemi úton terjed. Viszont fertõz, sokáig lappang, tünetmentes és kezelés nélkül terjed, ami egyrészt kellemetlen (hüvelybe, hugycsõbe, végbélbe), másrészt a babára nézve is veszélyes lehet, a szülés kimenetelét befolyásolhatja (ha nincs kezelve akkor csak császárral lehet szülni, mert a baba megfertõzõdhet szülés közben). Terhesség alatt is lehet kezelni, többféle módja is van. A párod lehet tünetmentes, de hordozó. Úgyhogy az a legbiztosabb, ha megmutatod nõgyógyásznak, aki megállapítja, hogy mirõl is van szó egyáltalán és elmondja hogyan lehet kezelni (ha kell egyáltalán).
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló: úgy vettem észre, hogy kb 1 hete amikor tusoltam, éreztem valami nagyon fura dolgot, ami eddig sosem volt ott... aztán ahogy megnéztem a tükörben, láttam, hogy ilyen sok kis pincurka pöttyök vannak, és 1-2 ilyen függöny szerû alakot vett fel, de nagyon rövidek és picik... 2. válaszoló: Akkor hasonló cipõben jársz te is, bár a 20. hét is kb a közepe felé tart, de pontosan nem tudom ezeket :/ viszont nekem ha nagyon viszket körülötte, akkor nem tudom megvakarni, mert csíp, inkább összehúzom a fenekemet, de az sem segít túl sokat... sajnos emiatt alig tudok elaludni, mert sokáig szenvedek vele napközben is... az orvoshoz meg el fogok menni, mert nagyon félek, hogy nehogy nagyobb legyen, vagy nem tudom... 3. válaszoló: hát, igazság szerint ez az egészséges terhesség mit takar? mert én például nem eszem húst, mert vegetáriánus vagyok, és nem is tudom megenni... de viszont rengeteg zöldséget, meg gyümölcsöt eszem, meg sok tejet és folyadékot is fogyasztok... viszont az ilyen rizs, meg ilyen kaják nem maradnak meg bennem, mert visszaküldi a baba valamiért... viszont ez a condyloma úgy láttam, hogy a fenekembe is van, meg a hüvelynek az aljánál is van 1-2 "pötty"... gondolom ez már nem túl jó... mindenképpen elmegyek nõgyógyászhoz, mert már nagyon zavaró, és idegesítõ is, hogy ennyit csíp, meg fáj is. Köszönöm szépen a tanácsokat mindenkitõl :)
3. vagyok Az egészséges terhességet nem arra értik, hogy az anyuka milyen egészséges életet él, hanem, hogy maga a terhesség és a baba egészséges, tehát nincs vérzés, hematóma, erõs görcs, stb., tehát olyan körülmény, ami az átlagostól eltérõ. :) Egyébként a szemölcsök megjelenése az immunrendszer változásának is lehet az eredménye, hiszen ilyenkor a szervezet jobban terhelve van, kevésbé tud védekezni a kórokozók, vírusok ellen. Nem hiába, a terhesség "másállapot". A szemölcsöket mindenképpen mutasd meg dokinak. Használj intimbetétet, mosakodj akár többször is, hogy tisztán és szárazon tartsd azt a területet, mert nedves környezetben a gombák is jobban szaporodnak. Mást nem tudsz csinálni, mert a speciális krémeket a doki írja fel, õ tudja, hogy mit használhatsz terhesen, ami nem árt a babának és megfelelõ a bajodra.
A kérdező hozzászólása: azt olvastam, hogy ugye egyrészt tisztán kell tartani (amit be is tartok, naponta legalább 2-3szor tusolok és a törölközõt is sûrûn váltom, ami még jobb, bár eddig is ezt csináltam), másrészt meg hagyni kell "szabadon", hogy levegõhöz jusson... mert az intim betétnél meg úgymond "nem szellõzik elég jól"... nem tudom, mennyire biztos ez a dolog... ez viszont nagyon hasznos (köszönöm mégegyszer), hogy terhesség alatt másabb a szervezet is, mert terhelve van, és nehezen tud megbírkózni a kórokozóktól, stb... nem tudom, hogy mitõl jött ki, de lehet, hogy ettõl, bár még sosem volt ilyen kondilómám... :/ elég gyorsan próbál kinövekedni, ahogy észre vettem :(
Nekem nem a terhesség alatt jött kis. Pontosan nem tudom, de kb. 1-2 éve a nagyajkamnál de nagyon picike szinte alig látszik és nem is nõ. Van egy a hónom alatt az is nagyon apró kb mint egy gombostû hegye. Nem tudom hogy konkrétan az-e, mert vizsgálva nem volt, de gondolom páromtól kaphattam el, mert neki elég sok van.:( mi ma megyünk bõrgyógyászhoz remélem nem zavarnak el minket, hogy menjünk vissza idõponttal majd egy hónap múlva... :S
A kérdező hozzászólása: Hát, nagyon reménykedjünk, hogy sikerül elintézni a dokit, mert borzalmasak tudnak sokszor lenni... :S De ez elég borzalmas, hogy egyre több helyen jöhet ki :( mindenesetre, reménykedjünk a legjobbakban :) meg sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: Mármint Neked értem, válaszoló, tudom, hogy m.o.-n milyenek az orvosok, sajnos...:S Itt hála az égnek megértõbbek :)
Sok forró tea, méz, citrom, fokhagymás pirítós!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
nekem a kamillateás inhalálás és a mézes tea jött be literszámra. 3 nap alatt meggyógyultam. jobbulást!
Nekem a legjobb gyógyszer így terhesen: kis (1 decis)befõttes üvegbe tegyél mézet, keverj bele 10 000 mg aszkorbin savat (patikában por alakban megveheted, de a kinyitogatott c-vitamin kapszulából is mehet), + 1 teáskanál méhpempõ (érdemes tartani otthon, sok mindenre jó, a neten könnyen beszerezhetõ) + 1 kávéskanál Vigantol csepp (D-vitamin, az orvos felírja, ha jóban vagy vele, vagy ha van kisgyerek a családban, a gyerekorvos is felírja) Ezeket jól keverd össze és ha beteg vagy, napi 1-2 kávéskanállal nyalogass el belõle! Én a múltkor még a náthás cicámat is ezzel kúráltam ki. :)
Ha lázad is van, Panadolt nyugodtan vehetsz be! Nekem segített. Plussz én kevertem magamnak gyógyteát. (kamilla, zsálya, kakukkfû és egy pici borsmenta, de az csak azért mert szeretem az aromáját). Mielõbbi jobbulást!
Stodal szirup, mézes tea, citrom, fokhagyma, c-vitamin ezek hatásosak.
C vitamin napi 1500-2000 mg! Én 2 hete voltam iszonyat megfázva, semmi mást nem csináltam csak a c vitamint szedtem és 3 nap alatt teljesen meggyógyultam!
Stodal+Oscillococcinum Én is terhesen fáztam meg úgy, mint még elõtte soha.Nekem egyik házi praktika se jött be, ezek a dolgok viszont tökéletesen hasznosnak bizonyultak.Talán kicsit lassabban dolgoznak, mint egy antibiotikum, de kétségtelenül hatásosak. Terhesen, szoptatós anyáknak is ajánlott!!!
Vöröshagymát karikázz fel, csorgass rá mézet jó bõven, hagyd állni, idõnként kavard meg. A hagyma a méztõl levet fog ereszteni, ezt kevergesd meg és ebbõl a "szirupból" eszegess, hagyd, hogy a torkodat bevonja. Nem szörnyû az íze és nekem nagyon gyorsan segített! Jobbulást!
Homeogene9, tengervizes orrspray, Lándzsás útifû szirup, Stodal vagy Prospan a torokfájásra. Jobbulást! És nyugodtan mehet 1000mg-os C vitamin.

Eddig még soha nem volt pattanásom, még tinédzser korban sem. Most vagyok 15 hetes babás és elkezdett foltosodni az arcom. Hasonló esetek tapasztalatait várom, ti hogyan kezeltétek és mivel?

Legjobb válasz: Most foltok jelentek meg az arcodon vagy pattanasok? Amugy mindketto attol a hormonbombatol van, ami epp a testedben tombol.

Most foltok jelentek meg az arcodon vagy pattanasok? Amugy mindketto attol a hormonbombatol van, ami epp a testedben tombol.
van szép neve, kismama gyöngyöknek hívják azt hiszem, sajnos lényegében akarhogy nevezzuk, ugyanolyan zavaró. nekem is van. majd elmulik :D nem kezeltem semmivel, a szaraz boromet "pakoltam" néha.
Nekem a szaliciles alkohol segített, de az csak a pattanásra (leszárítja). (Patikában vehetsz kis 50 ml-s üvegben). Boldog babavárást :)
A kérdező hozzászólása: Jaj, igen, kicsit hülyén írtam ki...de mindkettõ van.Pattanás is és a"gyöngyök is".És mivel pakoltad az arcod, második válaszoló?
Szia! Nekem már a terhesség elején kijöttek és nagyon csunya volt, börgyogyásznál voltam és õ irt fel egy krémet, amit terhesen is lehet használni, a neve: Skinoren krém, ezt csak receptre irják fel. Nekem nagyon hamar elmulasztotta, igaz nem olcsó, mert 3000 ft körül van, de nagyon jó. A doki azt mondta végig használjam én miota elmultak a pattanások csak 2-3 naponta használom igy nem alakul ki ujra, és nem kell havonta venni. Ez tényleg nagyon hataásos! Remélem tudtam segiteni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Az nem probléma, hogy 15. hetes terhes vagyok és eddig csak 1 alkalommal kellett vizeletet vinnem a nőgyógyásznak?

Legjobb válasz: A nõgyógyászom nekem a vizeletet kb. a 20. héttõl nézi minden alkalommal, (és emellett vérnyomást mér és megvizsgál). A 20. hét elõtt a vizeletvizsgálatot csak a védõnõ csinálta havonta, mikor mentem hozzá. Most már a 33.hétben vagyok, ha úgy alakul, hogy a nõgyógyászati vizsgálat és a védõnõs látogatás idõpontban közel esik egymáshoz, akkor mindig mondom a védõnõnek, hogy ne nézze a vizeletet, mert már az orvosom megcsinálta. Azt tudom tanácsolni, ha mész legközelebb bármelyikükhöz, kérdezz rá, hogy megnéznék-e a vizeletedet. És természetesen, ha érzed, hogy csíp, fáj...stb, akkor mindenképp menj orvoshoz!

A nõgyógyászom nekem a vizeletet kb. a 20. héttõl nézi minden alkalommal, (és emellett vérnyomást mér és megvizsgál). A 20. hét elõtt a vizeletvizsgálatot csak a védõnõ csinálta havonta, mikor mentem hozzá. Most már a 33.hétben vagyok, ha úgy alakul, hogy a nõgyógyászati vizsgálat és a védõnõs látogatás idõpontban közel esik egymáshoz, akkor mindig mondom a védõnõnek, hogy ne nézze a vizeletet, mert már az orvosom megcsinálta. Azt tudom tanácsolni, ha mész legközelebb bármelyikükhöz, kérdezz rá, hogy megnéznék-e a vizeletedet. És természetesen, ha érzed, hogy csíp, fáj...stb, akkor mindenképp menj orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. :) Nem csíp, és semmi bajom, csak úgy hallottam, hogy minden terhesrendelésre vinni kéne. A védõnõ se szokta ellenõrizni, eddig 1 olyan vérvételem volt a terhesség alatt, aminél kellett a vizelet és annak az eredményét kérte a védõnõ.

15 hetes terhes vagyok. Eddig nag yon mozgékony voltam, sokat sportoltam, mikor terhes lettem felhagytam vele. Használhatom biztonságban a szobabiciglimet egy kis mozgásért?

persze sokkal kevesebbet,és kíméletesen mint eddig.De nem ártok vele a méhemnek?a babámnak se?

Legjobb válasz: Nem ismerem a legújabb teóriákat, de amikor járam az edzõterembe, volt egy kismama aki mindennap legalább egy órát tekert, sõt én reggel-este jártam és néha mindkétszer ott volt.Egészséges babája született. Azért mióta nagyon ráülnél beszéld meg a dokidal, mert ezt egyénileg kell mérlegelni.

Nem ismerem a legújabb teóriákat, de amikor járam az edzõterembe, volt egy kismama aki mindennap legalább egy órát tekert, sõt én reggel-este jártam és néha mindkétszer ott volt.Egészséges babája született. Azért mióta nagyon ráülnél beszéld meg a dokidal, mert ezt egyénileg kell mérlegelni.
én bicigliztem rendesen végig mind a kettövel pedig 3km re volt a munkahelyem, az oda vissza 6km plussz még amit jöttem mentem a városban, és most is biciglizem a harmadikal a hasamban, ha nincs panaszod nyugodtan amennyi jol esik,
Az orovosom eloszeretettel ajanlotta a szobabicajt, mert teljesen veszelytelen (nem esel el, nem szedsz ossze fertozest stb) megis egeszseges mozgas, nem terheli a hasizmokat stb. Tekerj batran, amennyi jolesik :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!