Találatok a következő kifejezésre: 15 hetes vagyok, s (9 db)

Nyitott méhszáj? 15 hetes vagyok és mióta esõs az idõ fájdogál a derekam és az alhasam is. Nem nyíltam ki? Kellemetlen inkább. gondoltam már az emésztésre is. Hasonló?

Legjobb válasz: Szia, én is 15 hetes vagyok. Szerda óta én is jobban érzem a hasam, néha még egy picit be is keményedik, meg húzódnak a szalagok. Biztos hogy a front miatt (nekem ma már sokkal jobb, szerda-csütörtök volt rosszabb), hétfõn voltam dokinál és tök zárt vagyok. Szerintem ne izgulj, egyed a magnéziumot és pihenj.

Szia, én is 15 hetes vagyok. Szerda óta én is jobban érzem a hasam, néha még egy picit be is keményedik, meg húzódnak a szalagok. Biztos hogy a front miatt (nekem ma már sokkal jobb, szerda-csütörtök volt rosszabb), hétfõn voltam dokinál és tök zárt vagyok. Szerintem ne izgulj, egyed a magnéziumot és pihenj.
Hát ennyitõl biztos nem nyíltál ki fõképp nem ennyi idõsen. Front van ezt a kismama és a baba is megérzi, mellesleg teljesen természetesek a görcsök, nyilallások, húzódások stb. mivel nõ a méhed. Szedd a magnéziumot.

Mennyire befolyásolja az eredményt, ha a védőnő szerint 16 hetes vagyok, s már a héten elküldött az ilyenkor szokásos vérvételre - a doki szerint (és szerintem is) csak 15 hetes?

Elvileg jöv? héten kezdeném a 16. hetet...de már megcsináltatta velem a véd?n? az AFP-t, a Wassermann-tesztet, meg a szokásos vércsoportmeghatározást...úgy hallottam, totál más lehet ilyenkor az eredmény...lehet, hogy újra megszúrhatnak...?

Legjobb válasz: Szia Nemtudom ki hogy van vele,én az orvosra hallgatnék inkább,õ tudja mekkora a babád,és hogy milyen idõs a terhességed.A védõnõnek pedig hozzá kéne igazodnia.A másik meg hogy nekem az orvos írta meg idõpontra pontosan hogy mikor hányadikán kéri és a védõnõ úgy töltötte ki a beutalót,azzal a kommentárral hogy ha orvos ezt kéri akkor ez lesz. Szerintem mond meg vagy kérdezd meg a dokit majd hogy mit mond.

Szia Nemtudom ki hogy van vele, én az orvosra hallgatnék inkább, õ tudja mekkora a babád, és hogy milyen idõs a terhességed.A védõnõnek pedig hozzá kéne igazodnia.A másik meg hogy nekem az orvos írta meg idõpontra pontosan hogy mikor hányadikán kéri és a védõnõ úgy töltötte ki a beutalót, azzal a kommentárral hogy ha orvos ezt kéri akkor ez lesz. Szerintem mond meg vagy kérdezd meg a dokit majd hogy mit mond.
Vérvétel lesz még több is...Nekem a vércsoportomat már a 8ik méten meghatározták, meg elzavartak vérvételre. Nekem is volt egy kis macera, h mikor vegyék le az AFPt, mert amire a doki javasolta, és zh-t írtam, és így 3 nappal késõbb mentem.Meg volt egy kisveredés a hétszámítással.Azt mondták, h ha nem idõben veszik le, akkor magasabb vagy alacsonyabb lehet(attól függ, h korábban vagy késõbb), és feleleges idegességet szül. Wassermann teszrõl nem tudom, h mi...nem mondták, h nálam is csinálnák.Várd meg az eredményt, és konzultálj a dokival a témában.
Szerintem is az orvos dolga számon tartani és elküldeni a vizsgálatokra, de ne aggódj, van, hogy nem pont idõben veszik le az afp-t és semmi gondot nem okoz, mert akkor az orvos annak megfelelõen értékeli ki. Az afp-nek amúgy sem kell túlzott jelenetõséget tulajdonítani, soakan ijednek meg fölöslegesen. Jó babavárást!
A vércsoport meghatározást nekem már az elsõ laborvizsgálatnál megcsinálták. Az AFP-nél nálam is ellentmondott a doki és a védõnõ. Én a védõnõre hallgattam, ugyanis megmutatta a terhasnaptárt és valóban amikorra a doki mondta, mégcsak aznap töltöttem volna be a 16 hetet és az még nagyon bizonytalan. Nekem az orvos adta a beutalót, de nem írta rá, hogy mikor menjek, csak szóban mondta el, így akkor mentem, amikor a védõmõ mondta és tökéketes lett. Viszont, ha te is úgy tudod, hogy csak 15 heres vagy, akkor a dokira hallgass!!!
Szia! Én is a 16. hét betöltése elõtt voltam 3 nappal az AFP-n, teljesen jó lett. Egyébként tényleg nem szentírás az AFP, sok országban már nem is csinálják, mivel nem ad ez sem 100%-os eredményt. Sõt sokszor téves és csak felesleges macerákat von maga után.
Igazából az orvosra hallgass ne a védõnõre! Nem õ vizsgált meg nem õ ultrahangozott, neki az orvos utasítását kell papíron követni. Ha az orvos szerint 15 hetes vagy, akkor a védõnõ ne bírálja felül. Egyébként egy két nap ide vagy oda nem számít. De egy hét már igen. Így is néha feleslegesen ijesztgetik a kismamákat az afp eredményekkel!!!

Tegnap voltam 4d-s ultrahangon és azt mondták sok a magzatvízem. (15 hetes vagyok) Esetleg valakinek mondtak hasonlót? Mit lehet, kell róla tudni? Mire kell odafigyelni? Nagy gond ez?

Legjobb válasz: elsõ lányommal volt sok a magzatvizem. sürübben hivtak be uh-ra,de 30 hétre vagy elõtt teljesen normálisra beállt. Ne izgulj,nem lesz semmi gond. Szép babavárást.

elsõ lányommal volt sok a magzatvizem. sürübben hivtak be uh-ra, de 30 hétre vagy elõtt teljesen normálisra beállt. Ne izgulj, nem lesz semmi gond. Szép babavárást.
ha sok a magzatvize a terhesség vége felé gyakrabban vizsgálnak és sokat kell majd pihenned, a burok nehogy megrepedjen.
nekem is több volt a 20. hét környékén, de a köv. UH-n, a 22. héten, és a továbbiakban is már normális mennyiségû volt. nem kell megijedni, ettõl függetlenül minden rendben, ha nem mondtak mást :)
SZIA! ÉN 17-HETES VAGYOK, MÉG NEM VOLTAM 4D:-(MENNYIRE LEHET JÓL LÁTNI A BABÓT?
A kérdező hozzászólása: Az én babám hason feküdt nem sokat mutatott meg magából de azért a lábait széttette és megmutatta, hogy fiucska. De az összes fõbb szervét láttuk, hallotam a szívverését. Az arca még nem babás, de persze késõbb jobban lehet látni. Én azért mentem el, hogy megtudjam kislány vagy kisfiú-e. Pesti vagy? Akkor tudom ajánlani ahol én voltam a weblapjuk http://www.baross4d.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat remélem minden rendben lesz:)
Igen, itt lakom pesttöl 10-km-re!érdekelne!
Nagyon drukkolok, hogy úgy legyél, mint az elõttem válaszolók, hogy idõvel helyreálljon a magzatvíz mennyisége. Sajnos én úgy jártam, hogy kb. a 24. héttõl mondták, hogy sok a magzatvizem és két hetente kellett mennem ultrahangra, plusz volt benne egy 4D is. Összesen négyszer voltam, semmi rendelleneset nem láttak sosem. Akkor a biztonság kedvéért beutaltak a Debreceni Klinikára genetikai ultrahangra. Ott meg már nem láttak gyorortelõdést. Utána másfél hét múlva visszamentem megint oda, ahova addig is jártam ultrahangra, ott meg minimális gyomortelõdést láttak. Mondták, hogy tény, hogy csak minimális, de van. Na rá két hétre Debrecenben megint nem láttak gyomortelõdést. És most ott tartok, hogy jövõhéten be kell feküdnöm a Debreceni Klinikára, mert megrepedhet a burok a sok víztõl, és akkor már ott is fogok szülni, mert ott nagyon felszerelt a gyermeksebészet, mert sajnos lehet, hogy valami nyelõcsõzáródási rendellenessége van a picinek és lehet, hogy azonnal mûteni kell. Nagyon el vagyok keseredve, de próbálok pozitív maradni. Szóval nem akarlak megijeszteni, de sajnos ilyen is van. Remélem neked minél hamarabb helyreáll a magzatvíz mennyiség. Minden jót kívánok!

Reggel azt vettem észre, hogy darabos folyásom van, s viszket is kicsit. Canesten combit használhatok rá? 15 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nyugodtan használhatod rá a canestent, nekem a nõdoki is ajánlotta. Ezt az egész terhesség alatt lehet használni, valószínûleg többször elõjön majd ez a probléma...

Nyugodtan használhatod rá a canestent, nekem a nõdoki is ajánlotta. Ezt az egész terhesség alatt lehet használni, valószínûleg többször elõjön majd ez a probléma...
Szia!Szerintem mielõtt otthoni gyógyítással próbálkozol, menj el orvoshoz!Lehetséges, hogy a Canesten nem is segítene, mert más eredetû betegségrõl van szó, azt pedig leginkább egy szakember tudná beazonosítani!Kellemes babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, kenõcsöm van itthon, azt azért használom, s holnap kell mennem védõnõhöz, még õt is megkérdem a kúppal kapcsolatban. Pénteken voltam dokinál, akkor semmi bajom nem volt még.
szia, nekem is van-volt folyásom (nem viszket és nem ég), és a dokim nekem is Canesten kúpot írt fel (heti 1-szer) 36 hetes kismami
Szia, a Canesten combi csak gombás fertozésre jo, ennek konnyen felismerheto tunetei vannak: fehér, túrószeru folyás, égeto, viszketo érzés. Ha tehát ilyen problémád van, használhato a Canesten a terhesség alatt is. Én azért a legkozelebb ha megyek, megemlíteném az orvosomnak, hogy ilyen problémám volt, és ezt használtam, szerintem nem árt, ha tud róla. Ha o ajánlana valamit, az még jobb lenne, mint az ongyogyítás...Minden jót:)
Igen, vigyazz azzal, hogy sajat szakalladra elkezdesz vmi-t hasznalni. Nekem pl. a dokim most irt fel antibiotikumot a folyasomra, mert bakterium es nem gomba okozta. 5 napig kell szednem, aztan meg el kell kezdenem egy huvelytabletta kurat, hogy az elpusztult jo bacik ujra keletkezhessenek. Szerintem mindenkepp vizsgaljon meg egy orvos, ha babas vagy, mielott elkezdesz barmit is hasznalni!

15 hetes kismama vagyok, s az utóbbi időben nagyon gyakran fáj a fejem. Normális ez? Mit lehet ellene tenni, mert ha nekem fáj, az a pocaklakómnak sem jó?

Legjobb válasz: Én is 15 hetes vagyok ikrekkel és nekem is nagyon fáj,pedig sosem fájt még elötte!Ezért elég nehezen viselem!Én Panadolt szoktam bevenni rá,de csak amikor már elszakad a cérna...Heti 2-3 db-nál biztos nem veszek be többet.Ennyi talán nem árthat...

Én is 15 hetes vagyok ikrekkel és nekem is nagyon fáj, pedig sosem fájt még elötte!Ezért elég nehezen viselem!Én Panadolt szoktam bevenni rá, de csak amikor már elszakad a cérna...Heti 2-3 db-nál biztos nem veszek be többet.Ennyi talán nem árthat...
Szia. Sajns ezen én is átestem. Jó lenne ellenõrizni a vérnyomásodat idõnként, hogy nem az okozza-e. Én Saridont és Rubophent vettem be, egy nap max. kettõt, én sem akartam szenvedni, pihennünk pedig muszály. Ezek nem károsak a bébire, és egyébként is túl vagy azon az idõszakon, amikor még kémiai hatás rosszat tenne a bébinek. Nyugdtan vegyél be néha! Jó babavárást! 22 hetes kismama.
Nekem is sokat fáj a fejem, és összefügg a hidegfronttal, mostmár tudatosan figyelem, és én is mérem a vérnyomást. Ha azért fáj mert alacsony kávét iszom, de ha én sem bírom tovább mondjuk 3-4 óra elteltével általában betelik az a bizonyos pohár.. akkor jöhet a gyógyszer én személy szerint az algozone-t szedem, de én is a panadolt hallottam legjobbnak, de nekem ebbõl van feltankolva a készletem.. :) Én is 22 hetes kismama vok mint az elõttem szóló :)

15 hetes kismama vagyok, s közben feszül a hasam, fáj a derekam. Ez normális vagy valami baja lehet a babának?

Legjobb válasz: Szia! Én 16 hetes vagyok. A derekam nem fáj, de a hasam nekem is feszül. Többször menstruációs fájdalmalkat is érzek, szinte minden nap nehéznek érzem az alhasam. Engem már többen megnyugtattak, hogy a méh növekedése, a méhszalagok húzódása okozhatja. Magneb6-ot szedek és igyekszem pihenni. Neked is ezt tudom tanácsolni. Igyekszem másra terelni a gondolataimat, pozitívan gondolkozni és minimálisat aggodalmaskodni. Remélem mindez együtt bejön. :) Boldog babavárást kívánok neked!

Szia! Én 16 hetes vagyok. A derekam nem fáj, de a hasam nekem is feszül. Többször menstruációs fájdalmalkat is érzek, szinte minden nap nehéznek érzem az alhasam. Engem már többen megnyugtattak, hogy a méh növekedése, a méhszalagok húzódása okozhatja. Magneb6-ot szedek és igyekszem pihenni. Neked is ezt tudom tanácsolni. Igyekszem másra terelni a gondolataimat, pozitívan gondolkozni és minimálisat aggodalmaskodni. Remélem mindez együtt bejön. :) Boldog babavárást kívánok neked!
Teljesen normális. A derekad azért fáj, mert a méhed egyre jobban nõ, nagyobb teher hárul a gerincre. A hasad pedig keményedik, a méh normális munkáját mutatja. Nepi max. 3X2 magneB6-ot szedhetsz rá. 29 hetes kismama

PCO-s vagyok és 15 hetes, voltam diabetologián és minden nap kell mérnem a cukromat. Aki szokta mérni mennyi szokott lenni?

1 nap reggeli elött, után másik nap ebéd elött után harmad nap vacsi elött után 1 órával.Aggodok hogy magas lesz a cukrom és valami baja lesz a babának.

Legjobb válasz: Nekem terh. cukrom van és diétázom. 6x kell ennem, max 200 gramm CH-t ehetek naponta. Az, hogy mennyi sok mindentõl függ: hogy mit eszek (glikémiás index), mekkora fizikai aktivitást végzek. Nekem az éhgyomri reggel jó szokott lenni, de van hogy kaja után 1 órával mondjuk 5 körül van, de volt már 7 felett is. Általában a reggeli utáni 1 órával mért szokott magasabb lenni. Mondta is a diab. hogy akkor egyek 10 grammal kevesebbet reggelire és 10-el többet tízóraira. Van amikor meg érzem, hogy leesik, múltkor ebéd elõtt már szinte remegtem, megmértem és 3 volt. 39 hetes

Nekem terh. cukrom van és diétázom. 6x kell ennem, max 200 gramm CH-t ehetek naponta. Az, hogy mennyi sok mindentõl függ: hogy mit eszek (glikémiás index), mekkora fizikai aktivitást végzek. Nekem az éhgyomri reggel jó szokott lenni, de van hogy kaja után 1 órával mondjuk 5 körül van, de volt már 7 felett is. Általában a reggeli utáni 1 órával mért szokott magasabb lenni. Mondta is a diab. hogy akkor egyek 10 grammal kevesebbet reggelire és 10-el többet tízóraira. Van amikor meg érzem, hogy leesik, múltkor ebéd elõtt már szinte remegtem, megmértem és 3 volt. 39 hetes
a tegnapi terheléses vizsgálat éhgyomorra 4, 38-at, terhelést követõen 8, 3-at mutatott. ma reggeli után 2 órával 8, 9 volt, tehát diéta következik. eléggé el vagyok keseredve, mert szerintem - a rosszulléteim miatt - már korábban kellett volna, hogy vizgsálják. Remélem, hogy nem lesz semmi gond!
Bocsi, ezzel nem segítek de kérdeznélek, hogy a terhesség elõtt magasabb volt az inzulin értéked vagy sem? Szedtél vagy szedsz Merckformint vagy ilyesmi készítményt? Azt hallottam, hogy terhesség alatt is javasolt, más meg visít tõle. Amiatt nem kell izgulni, hogy baja lesz a babának, ha lenne kockázat, elõbb kellett volna kontrollálni e módon.

15 hetes terhes vagyok s aggodom, mert nem no a pocim, s nem erzem hogy terhes vagyok. Nincs hanyingerem, ugy erzem mintha nem is lenek terhes. Ez normalis?

Legjobb válasz: Örülj, hogy nincs hányingered. A hasad is elkezd majd nõni idõvel. Nekem is csak a pocakom nõtt. Ezenkívül nem volt más tünetem a 35. hétig.

Örülj, hogy nincs hányingered. A hasad is elkezd majd nõni idõvel. Nekem is csak a pocakom nõtt. Ezenkívül nem volt más tünetem a 35. hétig.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen...remelem igazad van, elso babam es izgulok
Én is 15 hetes vagyok és nekem látszik a pocim, de kb. 4 nap alatt nõtt meg hirtelen. Múlt héten még aggódtam, hogy semmi nem látszik, szinte teljesen lapos volt a hasam, aztán mintha megérezte volna a baba és elkezdett nõni :) Ne aggódj, mindenki más ütemben fejlõdik, ne higgy a riogatásoknak(ha vannak). Ha jól érzed magad, nincsenek görcseid és az UH-n is rendben volt minden, akkor nem lesz gond :)
Nalam ugyan ez van, de szerintem nincs mert aggodni.A legutobbi ultrahangon minden rendben volt, gondolom nalad is.Meg en nem felek, tuti lesznek meg tunetek, amikor majd visszasirom azt amikor nem volt :)
Egész terhességem alatt nem volt semmilyen tünetem.kb. 18. héttõl látszott igazán hogy terhes vagyok.Azóta 3.5 éves a lányom :) Szóval nyugi!Örülj hogy nincs semmi tüneted!

S. O. S Egy csepp vér? 15 hetes kismama vagyok, mi lehet ez? Nagyon aggódom.

Most voltam Wc-n pisilni, és egy kicsit véres/rózsaszínes lett a wc papír??Mitől lehet ez???? Megtöröltem mégegyszer de akkor semmi??? Nem görcsölök, jól vagyok..

Legjobb válasz: Kb pont ilyenkor volt velem is ugyanilyen.Én a védõnõt hívtam egybõl,hogy mi lehet,mit csinálljak.Õ felhívta a kórházat,hogy had menjek be,mert aznap pont nem volt terhes tanácsadás.Bementem,megvizsgálltak.Nem látott semmit,minden rendben volt.Pihenésre ítélt és azt mondta ha mégegyszer vérzés van vagy fokozódik akkor egybõl kórház.Azóta se történt semmi.38h km

Kb pont ilyenkor volt velem is ugyanilyen.Én a védõnõt hívtam egybõl, hogy mi lehet, mit csinálljak.Õ felhívta a kórházat, hogy had menjek be, mert aznap pont nem volt terhes tanácsadás.Bementem, megvizsgálltak.Nem látott semmit, minden rendben volt.Pihenésre ítélt és azt mondta ha mégegyszer vérzés van vagy fokozódik akkor egybõl kórház.Azóta se történt semmi.38h km
Most érzékenyebb ott lenn minden, lehet a szeretkezés miatt is, ne aggódj, amíg ennyire elenyészõ! Ha több lenne, vagy görcs, azonnal orvos! Ne izgulj, semmi baj! 23 hkm
a 3. válaszolónak van igaza!Az õ véleményét osztom
Szia Ha, nem tudsz bemenni az ügyeletre, a kkor hívd fel õket. Mondd el mi történt és majd az orvos megmondja mit kell tenned. Szerintem, téged is jobban megnyugtat, ha egy orvos ad tanácsot, mintha mi azt írjuk, hogy nincs gond. (mert mi nem vagyunk szakemberek és lehet baj van, de lehet nincs semmi csak a szeretkezéstõl történt)
Egy telefont szerintem is megér a dolog. Én is telefonálnék az orvosomnak, és holnap legyen az elsõ dolgod, hogy dokihoz mész! Szorítok, hogy rendben légy!írd meg mi van veled!üdv
Köszönöm! (3.-ik)
Én azt nem értem, miért vannak azok lepontozva, akik azt írják nézesd meg magad, akik pedig azt írják, nincs baj, ne aggódj, azoknak nagyobb a százalékuk. Az én véleményem az, hogy ilyen esetben feltétlenül fel kell hívni az orvosod vagy a kórházat, hogy SZAKEMBER mondjon valamit, ne mi itt a neten. Nem játék. Talán nincs baj, de fontos, hogy szakemberrel konzultálj és ha javasolja, mutasd meg magad egy orvosnak. Akár taxival menj be, akár hívd ki õket, mindegy ki mit gondol. Inkább menj be fölöslegesen, mint ne menj be és gond legyen.
Irány az ügyelet! Ne itt netezz, menj be az ügyeletre! Nem értem a kismamákat, ilyen problémájuk van és ide írogatnak... Nem akarok rosszindulatú lenni, de tényleg nem értem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!! Jól vagyunk, ma megnézett a doki, tegnap telefonon beszéltünk, minden rendben. Igyak több folyadékot és pihengessek!!!!
A kérdező hozzászólása: Hétfõn voltam rákszûrésen, gondolom attól már nem lehet, az eredmény jó, reggel szeretkeztünk a férjemmel, de most nagyon aggódom.
A kérdező hozzászólása: Ügyeletre nem tudok menni, kórház 40 km-re, férjem elvitte az autót, és a 16 hónapos lányommal egyedül vagyok itthon. azóta voltam mégegyzsre pisilni, semmi...
Szuper, örülök neki. De így te is megnyugodtál legalább. Utolsó voltam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!