Találatok a következő kifejezésre: 15 hetes sokat (45 db)

Normális hogy 15 hetesen sokat nyilall a méhem ha ülök? Nincs valami baj?

Legjobb válasz: A méh folyamatosan nõl, mindig okoz ez miatt fájdalmat. Ezért nem kell aggódni. Amíg nem elviselhetetlen a görcs, és nem vérzel, addig normáis.)

A méh folyamatosan nõl, mindig okoz ez miatt fájdalmat. Ezért nem kell aggódni. Amíg nem elviselhetetlen a görcs, és nem vérzel, addig normáis.)
A kérdező hozzászólása: szia.Köszönöm szépen a segítséget:)

15 hetes terhességnél sok a 2 kg hízás?

Legjobb válasz: Szia!A 2 kg nem sok 15 hetesen!Tudomásom szerint havonta 1-1,5 kg hízás teljesen normális!

Szia!A 2 kg nem sok 15 hetesen!Tudomásom szerint havonta 1-1, 5 kg hízás teljesen normális!
Az elso terhessegemnel havonta 4-5 kg. hiztam, ugyhogy 36 plussz kiloval mentem szulni. Most 14 hetes terhes vagyok, de csak 1, 5 kg. hiztam. Ez jo is igy, mert iszonyatosan nehez volt leadni az elso baba utana sok felesleget.
HELLO. NEM SOK ÉN 24HETES VAGYOK ÉS 21HETESKOROM SZEDTEM FEL 2KG-OT ÉS TARTOM IS. KITARTÁS! VIGYÁZZ MAGADRA NE HÍZZÁL SOKAT
Én is 16 hetesen 2 kg-ot híztam, de sajna folyton este 6 után vagyok a legkívánósabb, elég nehéz.De ez most így nagyon jó, nálad is, egyáltalán nem sok, ne aggódj.
én most 16 hetes vagyok de a multhéten is 2 kg-nál tartottam a másadik kg kb 2 hete jött fel szerintem ez jó :)
Nekem is 18 hetesen jött rám 2 kg, addig és azóta sem semmi:-) Ez egyáltalán nem sok:-) 23 hetes kismami:-)
Nem sok!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
ááááá
Szerintem nem. Én 21 hetes vagyok, eddig 4 kiló jött fel, én jól érzem magam a bõrömben, tedd azt Te is.:) Boldog babavárást!:)
sziasztok! Én 15 hetes vagyok és már 9 kg-t híztam... úgyhogy sztem a 2kg még nem sok. :D

15 hetes terhes vagyok és még nem érzem a baba mozgását, holott nagyon sokan írták, hogy 14-15 hetesen már érezték. Amikor a méhem környékére teszem a kezem, akkor koncentrálok erősen, de nem érzek semmi, miért nem?

tudom, hogy van aki kés?bb érzi meg a mozgolódást. Csak aggódom, hogy én még buborékokat sem érzek.

Legjobb válasz: Én az elsõ babát 19hetesen éreztem meg.A másodikat már 15hetesen, elõször nem fogod a kezeddel érezni, csak a pocidban fogsz fura bélmozgás szerû buborékolást érezni, az késõbb lesz mikor már a kezeddel is érzed:) Boldog babavárást. 24hetes kismama

Én az elsõ babát 19hetesen éreztem meg.A másodikat már 15hetesen, elõször nem fogod a kezeddel érezni, csak a pocidban fogsz fura bélmozgás szerû buborékolást érezni, az késõbb lesz mikor már a kezeddel is érzed:) Boldog babavárást. 24hetes kismama
Elsõ babánál a védõnõ is csak 19-20-21 hét körül kérdezgeti hogy érzed-e már, nyugi.Azonkívül függ a lepény helyzetétõl és a testalkattól is.A második babádat fogod hamarabb megérezni :) mert akkor már tuti érzed mit is kell érezni.Nálam "buborék" nem is volt csak kis bökdösések.Elsõmet 20h., kistesót 16h.éreztem elõször.Még egy kis türelem, az aggódást pedik felejtsd el! :) 31h.kismama
Szia! Ne aggódj én is csak a 20. héten kezdtem el érezni elõtte én is "csak" ugyanazt éreztem amit Te is kis "vonulásokat", bekeményedést! Most 21 hetesen érzem teljesen biztosra, hogy Õ az! :) ) Boldog babavárást!
Én elég korán megéreztem, 16hetesen. De általában az elsõ babát mások késõbb szokták. A kezemmel ilyenkor még semmit nem éreztem, csak a finom mocorgást belül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor ezért nem érzek a kezemmel még semmit :) Akkor türelmes leszek tényleg :)
szia! én csak 21 hetesen éreztem elõször, de utána folyamatosan :-) most már itt szuszog az ágyon a kis lurkó, 11 hetes
Nekem elsõ baba, és a 13. heti védõnõi találkozón azt mondta a védõnõ, hogy 3 hét múlva már figyelgethetem a mozgásokat. Be is jött, mert a 16. hét vége óta mocorog a bébim. "Mászkál" ide-oda, mozgolódik ezerrel, naponta többször is. De kívülrõl -a dokim szerint- kb. a 20-21. héttõl lehet majd figyelni.
az elsõ babát késõbb érzi az ember, mint a másodikat, harmadikat, majd a 17-18 hét környékén valószínûbb hogy megérzed a pillangószárnyverdesést:) amúgy van már pocakod?
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok. Én azt gondoltam, elõbb fogok a kezemmel érezni valamit, mielõtt magától is megérzem a mozgolódásokat. Hát akkor türelmes leszek és várok. És a keményedések, az már lehet a baba helyezkedése?
A kérdező hozzászólása: szia! Akkor én sem vagyok elkésve. Csak már jó lenne érezni. :) )

12 hetesen voltam UH és legközelebb csak az AFP kell mennem ami ugye 18-19 hetesen lesz! Nem sok ez az idő? Más is így van? 15 hetes kismama

Legjobb válasz: én tegnap voltam a 12 hetes uh-n és a 16. héten kell mennem afpre ami vérvétel, most is vettek vért, de ezt nem tudom hogy minek? a köv uh 18. héten van.

én tegnap voltam a 12 hetes uh-n és a 16. héten kell mennem afpre ami vérvétel, most is vettek vért, de ezt nem tudom hogy minek? a köv uh 18. héten van.
Ha nincs magán orvosod, akkor ennyi az egész.És ez a 3-4 kötelezõ UH még mindig jóval több mint a fejlett nyugati társadalomban!!! Barátnõm Német-ben él és ott 2 UH-ja volt. 1 amivel igazolták a terhességet és egy a szülés elött, hogy kb. mekkora lesz a babája.
Szia Sajnos tényleg sok idõ telik el az uh-k között, de mikor már mozog akkor könnyebb.Volt magándokim és persze a köztes idõkbe néha elmentem hozzá meg kukkolni pindurimat.
Én se jártam gyakrabban. Ez a rutin, ha nincs semmi gond, nem kell hogy sûrûbben járj. Elég lesz majd késõbb. Az AFP a 16 héten van...
Persze. Nem ultrahangoznak minden héten. A 18. és a 32. hét között nincs is kötelezõ UH. AFP a 16. héten van, és az vérvizsgálat, nem ultrahang. A következõ kötelezõ ultrahang-vizsgálatod a 18. héten lesz.
12. hetiben van vércsoport meghatározás ill. néznek egy általános vérképet, hogy minden rendben van-e
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy a 16 héten van AFP ami a jövõhéten van csak olyan hosszú ez az idõ!
A kérdező hozzászólása: Az Afp eredményével kell menni UH-ra!
A kérdező hozzászólása: Van fogadott orvosom!De nincs magánrendelõje, mert még csak vagy 2-3 éve dolgozik!Uh-ra sincs vizsgája ezért nem is õ csinálja az UH!

Kisfiam 15 hetes, anyatejes baba. Még mindig napi 5-6 kakis pelusa van, nem sok ez egy kicsit? Mikor fog ritkulni, majd amikor hozzátáplálok?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem az sok, de attól is függ, hogy mennyiket eszik. Az én kislányom 16 hetes napi egy nagy kakija van. Õ is anyatejes. Volt olyan idõszak, hogy sokáig nem kakilt. És olyankor három nap eltelte után hõmérõzni kellett. Szerintem kérdezd meg a háziorvost. tymy

Szia! Szerintem az sok, de attól is függ, hogy mennyiket eszik. Az én kislányom 16 hetes napi egy nagy kakija van. Õ is anyatejes. Volt olyan idõszak, hogy sokáig nem kakilt. És olyankor három nap eltelte után hõmérõzni kellett. Szerintem kérdezd meg a háziorvost. tymy
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, majd megkérdezem. Nekünk kezdetektõl fogva ilyen sokat kakál és eszik is rendesen.
Szia! Az én kisfiam is 15 hetes és naponta min.2 max.5 kakis pelusa van. Szintén anyatejes. Szerintem ez nem gond. A védõnõm szerint ez anyatejeseknél teljesen normális, örüljek hogy VAN és nem kell kínlódnunk vele...
A kérdező hozzászólása: Köszi második válaszoló. Gond nincs, csak sok kaka.

Hogyan tudnám leszoktatni a páromat a dohányzásról? Próbáltam megkérni, de hallani sem akar róla. De engem nagyon zavar, és sokba is kerül! Én is dohányoztam terhesség előtt, de mióta babát várok, a szagát se bírom. 15 hetes kismama.

Nem cigizik el?ttem, de mégis nagyon zavart, mert érzem rajta.

Legjobb válasz: Szia!Ezt én is átéltem a férjemmel.Igaz,õ le szeretett volna szokni,csak nem ment neki.Ez tartott 6 évig,neki a biorezonancia segített,és az,hogy babát terveztünk.Õ 4 hónapja nem cigizik,én pedig 6 hetes terhes vagyok.Sok sikert nektek!

Szia!Ezt én is átéltem a férjemmel.Igaz, õ le szeretett volna szokni, csak nem ment neki.Ez tartott 6 évig, neki a biorezonancia segített, és az, hogy babát terveztünk.Õ 4 hónapja nem cigizik, én pedig 6 hetes terhes vagyok.Sok sikert nektek!
Szerintem ezt már a baba tervezésekor meg kellett volna beszélni. De jobb, ha ennyit elfogadsz tõle, fõleg, ha korábban te is cigiztél. Oké, hogy a terhesség alatt megváltozik a nõben sokminden, de ennyi kompromisszum kell.
Az biztos, hogy minel tobbet piszkalod vele, annal kevesbe akar majd leszokni. A dontest ugyis neki kell meghozni. Az en ferjem is dohanyzott, es sokat piszkaltam miatta, de mindig megbantottam vele. O le akart szokni, es egyszer elment akupunkturara es azzal sikerult neki feladni. Bar o meg a terhesseg elott leszokott, mert nem akart cigizni mig babat varunk, remelem ezutan sem szokik mar vissza! Ha nem akar leszokni, kar piszkalnod vele, probald meg elfogadni.

Eddig sajnos nem tudtam és elég sok nyers-füstölt kaját ettem. Van tünete a fertőzésnek? 15 hetes km.

Legjobb válasz: Ne aggodalmaskodj emiatt. Ha eddig eleted soran nem volt toxo fertozesed, akkor nem hinnem, hogy pont az elmult 15 hetben kaptad volna el. Ha meg volt, akkor nyugodtan egyed a fustold dolgokat (a nyers husit inkabb hagyd ki). Amugy a toxoplazma fertozesnek nem mindig vannak tunetei, de ha van, akkor az olyan, mint egy konnyebb influenza.

Ne aggodalmaskodj emiatt. Ha eddig eleted soran nem volt toxo fertozesed, akkor nem hinnem, hogy pont az elmult 15 hetben kaptad volna el. Ha meg volt, akkor nyugodtan egyed a fustold dolgokat (a nyers husit inkabb hagyd ki). Amugy a toxoplazma fertozesnek nem mindig vannak tunetei, de ha van, akkor az olyan, mint egy konnyebb influenza.
A füstölt húst sem nagyon javasolják. Én külföldön élek, ahol nagy hagyománya van a füstölt sonkának, de az orvos a kismamák lelkére köti, hogy akinek még nem volt toxoplazma fertõzése, az ne egyen ilyen sonkát. Szóval én nagyjából 37 hete nem ettem, pedig nagyon kívánom.
Hát a kérdésre válaszolni nem tudok, de én is múltkor itt olvastam, hogy nem lehet. Elõtte senki nem mondta, neten nem találtam ilyet, így én is ettem. Majdnem minden reggelire! Szóval nem vagy egyedül, én is gondolkoztam, felteszem ezt a kérdést. De azért reménykedem, nem lesz semmi baj. Amúgy milyen fertõzést okozhat? (ezt a toxo.-t?) Bocsi, hogy nem válaszoltam, hanem belekérdeztem én is, de hátha egy kicsit megnyugtat, hogy nem vagy egyedül...
Füstölt kaját nyugodtan lehet enni csak nyerset nem. Szóval szalámit, kolbászt, májkrémet nyugodtan viszont pl. tatár beefsteaket meg szusit most ne egyél meg ne kóstolgasd a nyers húst fõzéskor. Én úgy tudom nincs tünete a toxoplazmózisnak de nem olyan könnyû azért beszerezni egy friss fertõzést. A gyümiket, zöldségeket is jól mosd meg mielõtt megeszed.
Nincs tünete, max. egy kis levertség, influenza szerû érzés, de többnyire az ember nem veszi észre. Szerintem egyébként túl van lihegve ez a dolog. Az ételeket, mielõtt a boltokba kerülnek, ellenõrzik állatorvosok is, vegyészek is. Nyers húst, nyers tojást háztájiból ne egyél! Kismacskákat most ne nagyon simogasd, almot fõleg ne takaríts. Ennyi! De ha ne adj isten megtörténik, még akkor sem biztos egyáltalán, hogy a fertõzést elkapnád.
Szerintem is túl van lihegve a dolog, mert ha tényleg akkora nagy lenne a veszély, akkor azzal kezdõdne a terhesgondozás, hogy toxoplazmára vizsgálnának mindenkit.

15 hetes kismama vagyok, és az utóbbi két napban elég sokat belenyilal az alhasaba, hol az egyik oldalon, hol a másik oldalon! Tegnap óta szedem a magneB6-ot. Szerintetek ez normális? Tapasztaltatok ilyesmit?

Legjobb válasz: Szia! Persze, normális. Nyúlnak a méhtartó szalagok, ami lehet fájdalmas is. És persze a méhed is nõ, aggodalomra semmi ok:) Boldog babavárást 8 hetes kismama

Szia! Persze, normális. Nyúlnak a méhtartó szalagok, ami lehet fájdalmas is. És persze a méhed is nõ, aggodalomra semmi ok:) Boldog babavárást 8 hetes kismama
Nekem az 5-dik héten már be-begörcsölt... nem tudom meddig tart, de természetes!!!

15 hetes vagyok, és a sok állásnál vagy ha elfáradok gyakran fáj a derekam. Másnál is volt így? Természetes dolog?

Legjobb válasz: Szia! Én 16 hetes vagyok, nekem a lábfejem szokott hamarabb megfájdulni mint eddig. Azt nem tudom h normális-e vagy csak mi vagyunk eltunyulva... :)

Szia! Én 16 hetes vagyok, nekem a lábfejem szokott hamarabb megfájdulni mint eddig. Azt nem tudom h normális-e vagy csak mi vagyunk eltunyulva... :)

15 hetes kismami vagyok. Tegnap ettem 1 fél tonhalas pizzát. Utána jutott eszembe, hogy a tengeri herkentyűk tiltólistán vannak. Nem volt sok rajta, de mégis aggódom. Szerintetek?

Jöv? 7en megyek dokihoz, lehet megemlítem neki, csak félek kiröhög.

Legjobb válasz: és majd ne is csodálkozz! :) természetesen semmi bajod nem lesz egy fél tonhalas pizzától, de ha így folytatod belehülyülsz a felesleges aggódásba:) lazíts!!!! 36 hetes + 2éves

és majd ne is csodálkozz! :) természetesen semmi bajod nem lesz egy fél tonhalas pizzától, de ha így folytatod belehülyülsz a felesleges aggódásba:) lazíts!!!! 36 hetes + 2éves
Egyáltalán nem tiltólistás!!! Ezt ki mondta neked? Nyugodtan ehetsz tengeri halakat. Lényeg, hogy ne legyen nyers. Ami tiltott az a nyers hús, nyers tojás! 34km
A tonhalat a magass higany tartalma miatt emlitik meg, hogy ne egyunk belolle sokat. Na de ennyit boven lehet enni. :) Tonhal konzervet is meglehet enni egy-kettot hetente ezzel semmi gond nincs csak nem kell nap mint nap azt enni mert a higany artalmas lehet nagy bevitelbe. A pizzatol az egvilagon semmi bajod nem lesz ne aggodj. Ennyit akkar hetente is megehetsz ha jolesik. :) Boldog babavarast!! 23 hetes kismama
Nem fog kiröhögni, de szerintem csak megnyugtat. Nem lesz semmi bajotok tõle. Fõleg ennyitõl. Igen, a magas higany tartalom, de könyörgöm, ajjor már levegõt se szabad venni, mert abban meg ólom van, ami legalább akkora kárt tesz.. Egyél, ami jól esik, néha a tengeri halak se fognak megártani. ami biztosan kerülni kell: nyers halak (szushi, osztriga nyersen), nyers, véres húsok(beefsteak).
A tengeri herkentyûk alatt értsd-tintahal, polip, rák, kagyló, stb. ezek azért veszélyesek, mert ha nincsenek kellõképp hõkezelve, akkor ismeretlen bacik ezreit eszed meg és ebbõl lehet a probléma, na meg a feherjemergezes nagy menny. elfogy. után! Ugyanígy a sushi, steak, tatár-ezek a nyers és nem teljesen átsült húsokra is vonatkoznak! A halak egészségesek, azok nincsenek tiltva!
Én 16 hetes terhesen Horvátországban nyaraltam és kétpofára ettem a rákot, tintahalat(nem hallottam akkor még arról, hogy ártana)és semmi bajunk nem lett belõle!37 hetes pocis
Én havonta eszek tonhalat, salátában, pizzán, konzervként, stb.... Szerintem semmi bajom nincs tõle. Csatlakozom az elõttem szólóhoz, aki azt írta, inkább a polip, tintahal, stb, azok, amiket nem ajánlanak, bár ezzel én nem is nagyon foglalkoztam, mert ezeket nem szeretem. Mértékkel szerintem nyugodtan lehet. Ami számomra tiltólistás minden mennyiségben, az a nyers tojás, nyers hús és a lágy sajtok, bár bevallom, 1* ettem egy kevés fetát görög saliban, mert annyira megkívántam! Szerintem ne aggódj!
engem majdnem kiröhögött az orvosom, mikor elõálltam ezekkel a mit szabad enni és mit nem dolgokkal. Azt mondta, hogy nyers cuccokat ne egyek, és a füstölt házi sonkát kerüljem. Ennyi. Szóval mindent eszek, ami jólesik.
A kérdező hozzászólása: most már teljesen hülyének érzem magam :/ Csaka a védõnõm egy csomó tiltós dolgot írt, és rajta van ez is. Köszönöm nektek: ))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!