Találatok a következő kifejezésre: 15 hetes normális (66 db)

15 hetesen normális a kisebb görcsölés?

cSAK egy órája van nem egyfolytában és nem csak alul hanem a gyomrom is..lehetséges hogy csak evvel van baj ma étvágyam sem volt..aggódom

Legjobb válasz: az enyhe görcsölés teljesen normális, a méhed nõ, amiatt lehet. Ha erõsödnek a görcsök, vagy neadj isten vérzel, akkor aggódj. Ezen kívül rendetlenkedhetnek a beleid, nekem is volt, az is alhasi görcsszerû volt. Ne aggódj, biztosan nincsen semmi baj!

az enyhe görcsölés teljesen normális, a méhed nõ, amiatt lehet. Ha erõsödnek a görcsök, vagy neadj isten vérzel, akkor aggódj. Ezen kívül rendetlenkedhetnek a beleid, nekem is volt, az is alhasi görcsszerû volt. Ne aggódj, biztosan nincsen semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Köszi már vártam hogy valaki irjon hogy kicsit megnyugodjak.köszi
Valószínûleg a gyomroddal nincs rendben valami, ezért érzel lent is görcsöt!Nekem 2 hete volt ez.Akkor egész éjjel ment a hasam, aztán semmi bajom nem volt! Valamit összeettem!
Szintén 15 hetes vagyok, néha sajna én is görcsölgetek. Mivel a terhesség elején voltak nálam komplikációk, minden apróságra ugrok. Doki lehiggasztott, hogy ne aggódjak, változik a testem, nyúlnak a szalagok, nõ a méh, átrendezõdnek a belsõ szerveim. Fura lenne, ha mindezt nem érezném! Ha nem vérzel, és a görcsök nem folyamatosak, és nem elviselhetetlenek, akkor no para. Ha ezek közül bármi beüt, akkor irány a doki vagy a kórház.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

15 hetesen normális ha ugy fáj a derekam, hogy nem birok aludni, és sirni tudnék a fájdalomtól?

3x1 MAgne B6-ot szedek. Táppénzen vagyok, ha néhány órát már talpon vagyok, a hasam alja is majd leszakad, olyan mintha szét akarna feszülni, illetve a derekam megfájdul, és egész nap ill. éjszaka is fáj. Volt valaki igy? Félek, nehogy valami baja legyen a babának.

Legjobb válasz: En 17 hetes kismama vagyok es ugyan ez a gondom, nallam kb 3 napja jott elo az iszonyatos derekfajas foleg a fenekem felett. :( Tegnap lefekves elott a ferjem jolmegmaszirozott, de sajnos ma reggel megint derekfajasra ebredtem. Beleneztem egy babas konyvbe amit a vedonotol kaptam es abba azt irja, hogy bizony van kismama aki szenved ettol mert egy bizonyos hormont termelunk ami a csontokat negpuhitja foleg a medence kornyeken, comboknal, es keszul a test a szulesre. Nyulnak a szalagok es lagyulnak tagulnak a csontok, ez kisugarzik a derekra is. Igaz, hogy ezt a masodik trimeszter vegetol irja, hogy esedekes de azt is irja, hogy sajnos van akinel egesz koran jelentkezik. Hidd el tudom min messz keresztul. :( Raadasul en dolgozom, most is itt ulok az irodaba es mar azt sem tudom, hogy forduljak a szeken, hogy jobb legyen. Kitartast es boldog babavarast, nem tudom mit lehet sajnos ellene tenni.

En 17 hetes kismama vagyok es ugyan ez a gondom, nallam kb 3 napja jott elo az iszonyatos derekfajas foleg a fenekem felett. :( Tegnap lefekves elott a ferjem jolmegmaszirozott, de sajnos ma reggel megint derekfajasra ebredtem. Beleneztem egy babas konyvbe amit a vedonotol kaptam es abba azt irja, hogy bizony van kismama aki szenved ettol mert egy bizonyos hormont termelunk ami a csontokat negpuhitja foleg a medence kornyeken, comboknal, es keszul a test a szulesre. Nyulnak a szalagok es lagyulnak tagulnak a csontok, ez kisugarzik a derekra is. Igaz, hogy ezt a masodik trimeszter vegetol irja, hogy esedekes de azt is irja, hogy sajnos van akinel egesz koran jelentkezik. Hidd el tudom min messz keresztul. :( Raadasul en dolgozom, most is itt ulok az irodaba es mar azt sem tudom, hogy forduljak a szeken, hogy jobb legyen. Kitartast es boldog babavarast, nem tudom mit lehet sajnos ellene tenni.
Ebben az idoben nagyon szenvedtem en is ettol, nalam kb 3 hetig tartott, utana nem is jott vissza. A babanak ettol semmi baja nem lesz, szerintem a tested keszulget lassan ez annak lehet a jele. 1 eves kislany anyukaja

Szúrkálások, nyilallások az alhasamban, medencecsontomnál 15 hetesen normálisak vagy menjek orvoshoz?

Többször érzem egy nap ezeket, pedig szedek magnéziumot is. Igaz, csak reggelente szedem.

Legjobb válasz: Vegyél be délben és este is és igyekezz õket 8 órás (+-1-2 óra) idõközönként bevenni. Jobb hatás érdekében. Általában ennyi idõsen a szalagok nyúlása okozza. Viszont sosem lehet elég biztos az ember.

Vegyél be délben és este is és igyekezz õket 8 órás (+-1-2 óra) idõközönként bevenni. Jobb hatás érdekében. Általában ennyi idõsen a szalagok nyúlása okozza. Viszont sosem lehet elég biztos az ember.


15 hetes terhes vagyok és alig van hasam, szinte semmi, ez normális?

A doki mindent rendben talált, de nem nyugtatott meg.

Legjobb válasz: Szia! nekem 16 hetesen semmi hasam nem volt vagy épp hogy látszódott egy kis dudor!én is féltem hogy nincs valami rendben de minden rendben volt!ez szerintem változó hogy kinek mekkora pocija van terhesen!én például 34 hetes vagyok most és megkérdezik hogy 24 hetes vagyok már?hát köszi ja és a babám a méretei alapján nem kicsi sõt....ugyhogy nyugodj meg!bodog babavárást:34 hetes kismama

Szia! nekem 16 hetesen semmi hasam nem volt vagy épp hogy látszódott egy kis dudor!én is féltem hogy nincs valami rendben de minden rendben volt!ez szerintem változó hogy kinek mekkora pocija van terhesen!én például 34 hetes vagyok most és megkérdezik hogy 24 hetes vagyok már?hát köszi ja és a babám a méretei alapján nem kicsi sõt....ugyhogy nyugodj meg!bodog babavárást:34 hetes kismama
Én 19 hetes vagyok, és rajtam is csak mostanában kezdik észrevenni az emberek, hogy babát várok, pedig vékony alkatú vagyok. Nyugodj meg, normálisak a méreteid!
Ne izgulj, nekem 18-19 hetesen kezdett el valami látszani, de ruhában még akkor se nagyon látszott.
Szia! Nekem kb 16 hetesen kezdett úgy látszani, mintha jóllaktam volna. Most 24+1 hetes vagyok és kb 4 hónaposnak saccolnak. A babám viszont elég fejlett, sõt a méretei alapján már kétszer csúszott elõbbre a szülés várható idõpontja. Ne aggódj, ha valami gáz lenne, a doki úgyis szólt volna.
Én picivel vagyok tobb, mint 17 hetes. Ha nincs rajtam ruha nagyon egyértelmû, de ha felöltözök, akkor csak az latja, aki azt nezi. Függ sokmindentõl, hogy hány kiló vagy, hogy mennyire széles a csipõd (ha széles az a jobb), stb
Nekem a 17. hétig semmi hasam nem volt. Most 22 hetesek vagyunk, de még mindig alig lehet látni. :)
elvileg keskeny csípõjû nöknél, vagy kevés magzatvíz és kicsi méh esetén lesz kicsi a has

Normális-e, ha a 15 hetesen (első baba) fogyni kezdtem, annak ellenére, hogy eszem? Megint majdnem összeérnek a régi nadrágjaim (pedig a múlthéten már 3-4 ujjnyira nem)

Legjobb válasz: Én azt mondom, hogy normális, mert nekem is így volt az elsõ trimeszter elején. Gondolom az a magyarázat, hogy addig még egyáltalán nem a baba miatt volt nagyobb a pocakom, hanem a puffadás miatt, ami az elsõ trimeszterrel véget ért, viszont a méh ezekben a hetekben bár már a szeméremcsont fölött van, de még mindig nem túl nagy. Azt hiszem, hogy nekem a 15. héten írta a doki azt a papíromra, hogy ökölnyi nagyságú a méh. Az nem túl nagy, a felpuffadt belek ettõl nagyobb helyet foglaltak. Én szépen apránként növögettem utána, de a huszadik hétig gond nélkül hordtam a régi nadrágokat (igaz, a szûk farmer már nem volt jó). De terhesgatyára a 25-28. hétig nem volt szükségem, addig hozzátoldottunk a régi nadrágokhoz és úgy hordtam õket. Ne aggódj! Utána annál inkább beindult a pocakom!

Én azt mondom, hogy normális, mert nekem is így volt az elsõ trimeszter elején. Gondolom az a magyarázat, hogy addig még egyáltalán nem a baba miatt volt nagyobb a pocakom, hanem a puffadás miatt, ami az elsõ trimeszterrel véget ért, viszont a méh ezekben a hetekben bár már a szeméremcsont fölött van, de még mindig nem túl nagy. Azt hiszem, hogy nekem a 15. héten írta a doki azt a papíromra, hogy ökölnyi nagyságú a méh. Az nem túl nagy, a felpuffadt belek ettõl nagyobb helyet foglaltak. Én szépen apránként növögettem utána, de a huszadik hétig gond nélkül hordtam a régi nadrágokat (igaz, a szûk farmer már nem volt jó). De terhesgatyára a 25-28. hétig nem volt szükségem, addig hozzátoldottunk a régi nadrágokhoz és úgy hordtam õket. Ne aggódj! Utána annál inkább beindult a pocakom!
Bocsi, rosszul írtam. A második trimeszter elején volt így.
szia 2 gyerekem van, mind a 2-vel fogytam 15 kilót.Lányom 3390-nnel fiam 3680-nnal született. Ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy megnyugtattatok, hogy mással is elõfordult. Gondoltam, azért elmegyek a dokihoz délután, legfeljebb jót mosolyog majd rajtam. : )

15 hetes kismama vagyok, s az utóbbi időben nagyon gyakran fáj a fejem. Normális ez? Mit lehet ellene tenni, mert ha nekem fáj, az a pocaklakómnak sem jó?

Legjobb válasz: Én is 15 hetes vagyok ikrekkel és nekem is nagyon fáj,pedig sosem fájt még elötte!Ezért elég nehezen viselem!Én Panadolt szoktam bevenni rá,de csak amikor már elszakad a cérna...Heti 2-3 db-nál biztos nem veszek be többet.Ennyi talán nem árthat...

Én is 15 hetes vagyok ikrekkel és nekem is nagyon fáj, pedig sosem fájt még elötte!Ezért elég nehezen viselem!Én Panadolt szoktam bevenni rá, de csak amikor már elszakad a cérna...Heti 2-3 db-nál biztos nem veszek be többet.Ennyi talán nem árthat...
Szia. Sajns ezen én is átestem. Jó lenne ellenõrizni a vérnyomásodat idõnként, hogy nem az okozza-e. Én Saridont és Rubophent vettem be, egy nap max. kettõt, én sem akartam szenvedni, pihennünk pedig muszály. Ezek nem károsak a bébire, és egyébként is túl vagy azon az idõszakon, amikor még kémiai hatás rosszat tenne a bébinek. Nyugdtan vegyél be néha! Jó babavárást! 22 hetes kismama.
Nekem is sokat fáj a fejem, és összefügg a hidegfronttal, mostmár tudatosan figyelem, és én is mérem a vérnyomást. Ha azért fáj mert alacsony kávét iszom, de ha én sem bírom tovább mondjuk 3-4 óra elteltével általában betelik az a bizonyos pohár.. akkor jöhet a gyógyszer én személy szerint az algozone-t szedem, de én is a panadolt hallottam legjobbnak, de nekem ebbõl van feltankolva a készletem.. :) Én is 22 hetes kismama vok mint az elõttem szóló :)

15 hetes kismama vagyok, és az utóbbi két napban elég sokat belenyilal az alhasaba, hol az egyik oldalon, hol a másik oldalon! Tegnap óta szedem a magneB6-ot. Szerintetek ez normális? Tapasztaltatok ilyesmit?

Legjobb válasz: Szia! Persze, normális. Nyúlnak a méhtartó szalagok, ami lehet fájdalmas is. És persze a méhed is nõ, aggodalomra semmi ok:) Boldog babavárást 8 hetes kismama

Szia! Persze, normális. Nyúlnak a méhtartó szalagok, ami lehet fájdalmas is. És persze a méhed is nõ, aggodalomra semmi ok:) Boldog babavárást 8 hetes kismama
Nekem az 5-dik héten már be-begörcsölt... nem tudom meddig tart, de természetes!!!

15 hetes vagyok.4 nappal ezelőtt határozottan éreztem a magzatmozgást (2. baba) és másnap is, de azóta semmi. Ez normális lehet, valaki járt így? Aggódom.

Legjobb válasz: 18+4 hetes vagyok,még csak egy hete érzem. Hol jobban,hol kevésbé,hol pedig egyáltalán nem érzem a mozgását. Még nagyon jól elfér odabent,úgyhogy ez normális.. Majd ha picit nagyobb lesz érzed.

18+4 hetes vagyok, még csak egy hete érzem. Hol jobban, hol kevésbé, hol pedig egyáltalán nem érzem a mozgását. Még nagyon jól elfér odabent, úgyhogy ez normális.. Majd ha picit nagyobb lesz érzed.
Szerintem ez természetes, hisz még picike. Én 13 hetes voltam és már éreztem, hogy mozog, volt 2 nap, meg sem mozdult, vagy csak nem éreztem, de a doki megnyugtatott.:)
Nyugi, normális! Én is 14 hetesen éreztem elõször, és volt, hogy napokig semmi.De most 18 hetesen már minden nap érzem, de még most sem mindig, csak ha olyan testhelyzetben vagyok.
Ne aggódj, semmi probléma! Én a másodikat a 11. héten éreztem kicsit bizonytalanul, majd 13 hetesen már határozottan. 15 hetesen még elég nagy helye van odabent, pláne, hogy 2. baba, ilyenkor a méhed is jobban tágul, nagyobb, mint az elsõ terhességednél ennyi idõsen! Egyszer itt, egyszer ott van, és van, hogy pont úgy helyezkedik el, hogy amikor mozog, érzed. Ha nagyon aggódsz, akkor nyugodtan menj el az orvosodhoz, hogy nézze meg, rendben van e! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv:3 lányos
Nekempont ez van. 18 hetes vagyok két napja éreztem elõször határozottan, de még ma is kicsit délután, de most este meg semmi. pedig este volt eddig jobban mozgás.

16, 2 hetes terhes vagyok. Már éreztem a babát mozogni, 15 hetesen. Most nem érzem, ez normális?

Második gyerekemet várom, szóval tudom mit kell éreznem.

Legjobb válasz: Igen, normális. Van hogy az elsõ mozgások után akár két hétig sem érzi újra az anya a babát. Semmi baj, ne izgulj:-)

Igen, normális. Van hogy az elsõ mozgások után akár két hétig sem érzi újra az anya a babát. Semmi baj, ne izgulj:-)
Nekem is volt, hogy nem éreztem két napig 18 hetesen, nst-vel megnézték az ügyeleten és minden rendben volt!! Elbújt egy kicsit, ne aggódj! Nekem is ezt mondták!

Már 15. hetes vagyok és gyakran még most is feszít, fájdogál a hasam. Normális ez? Nem görcsöl de néha alig bírok kiegyenesedni.

Legjobb válasz: Normális, sajnos.A mai napig van nálam is. magnéziumot szedj rendszeresen és pihenj amennyit csak tudsz. napközben dõlj le minimum 2 órára. orvosom szerint 1 óra pihenés azoknak a kismamáknak is kötelezõ, akik panaszmentesek. kitartás:) 21.hetes kismama

Normális, sajnos.A mai napig van nálam is. magnéziumot szedj rendszeresen és pihenj amennyit csak tudsz. napközben dõlj le minimum 2 órára. orvosom szerint 1 óra pihenés azoknak a kismamáknak is kötelezõ, akik panaszmentesek. kitartás:) 21.hetes kismama
Igen normális, akkor lenne nem az ha görcsölnél vagy véreznél.Sokat kell pihenned, de azért nem egész nap.a mozgás, sétálás nyáron lehetõleg ne a nagy melegbe nagyon fontos.Egyél sok vitamint, de kerüld a puffadást okozó zöldségeket.Idõvel szerintem enyhül ez a panasz.A terhesség az édes teher, mert a végeredmény a legcsodálatosabb amit egy nõ átélhet.Nekem négy fiam van és a világon a legboldogabb anyuka vagyok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!