Találatok a következő kifejezésre: 15 hetes a (527 db)

Jó 15 hetesen a 32mm-es BPD?

Legjobb válasz: szia!! nekünk a 16.hét végén volt 38mm, szóval szerintem jó az eredményed!! :) boldog pocakoskodást!! 32 hetes kismama

szia!! nekünk a 16.hét végén volt 38mm, szóval szerintem jó az eredményed!! :) boldog pocakoskodást!! 32 hetes kismama

Nagy baj 15 hetesen a külső nyitott méhszáj?

Második terhesség és rendes szülés volt. Van egy 20 hónapos lányom, aki bár picike (csak 11 kiló), de mégis ugye napi szinten vagy 100-szor emelgetem. A doki tegnap jól rámijesztett, azt mondta, szigorú fekvés, nincs gyerek emelgetés, mert ki fog bel?lem pottyanni a gyerek! De én azt olvasom a neten, hogy második terhességnél és f?leg nem császárosoknál ez normális lehet. Öteletek, tapasztalatok ezzel kapcsolatban?? És van esély, hogy ez id?vel, fekvéssel záródik? Rosszabodhat? Koraszülést okozhat? Köszönöm :))!

Legjobb válasz: Elsõnek igaza van, miért merül fel benned egyáltalán, hogy nem megfeleõ tanáccsal látott el az orvosod! Benne bízz, ne másban.

Elsõnek igaza van, miért merül fel benned egyáltalán, hogy nem megfeleõ tanáccsal látott el az orvosod! Benne bízz, ne másban.
Nem, nem fog záródni! A dokidnak teljesen igaza van! Nyitott méhszájnál tilos az emelgetés! Meg kell oldani másképpen az életeteket, mert nem játék. Komolyan kellene venni. Ui. miért bírálod felül az orvosod véleményét egy két sz..os internetes cikk alapján? Komolyan nem értem. Okozhat koraszülést és vetélést is, ha teljesen kinyílsz.
Mindig úgy kiakadok az ilyen kérdéseken. Soha nem értem, hogy egy 2-3 éves gyereket miért kell egész nap rakosgatni. Ekkora gyerek már tud járni, nem? Amikor meg muszáj, pl este a kádba, meg ilyenek azt miért nem tudja az apuka csinálni? A gyereket meg miért csak úgy lehet megszeretgetni, foglalkozni vele, ha emelgetjük, ölbe vesszük? Miért nem lehet mondjuk leguggolni hozzá, vagy leülni a földre és úgy megölelni? Jó tudom, most megint jön a lepontozás a magyarázat helyett. Kedves kérdezõ, emelgetheted nyugodtan a gyereket, csak akkor ne csodálkozz, ha baj lesz a babáddal, ennyi.
Nekem az elsõ terhességemnél volt nyitott a méhszáj 14. héttõl. Munka, cipekedés és lakásfelújítás, szóval gondolhatod, hogy mennyit pihentem, bár nekem nem is mondták hogy szigorú fekvés. Most már 15 hónapos a kisfiam, egész nap szaladgálás, játék, emelgetés, tényleg meg nem állunk reggel 6-tól este 8-ig, de ha megint várandós lennék (és reméljük, hogy hamarosan leszek), akkor egy kicsit én is elgondolkodnék ezen. Nem veszélyeztetném a magzatom életét. Biztos nagyon nehéz lenne, mert nagyon össze vagyunk nõve a fiammal, de megtenném.
Szerintem sok kismama nem méri fel ennek a reális felelõsségét valahogyan. Én úgy érzem a tapasztalataim alapján. Ha gond van, akkor meg óriási a kétségbeesés. A másik gyerek miatt nem szabad aggódni, a személyiségfejlõdés fontos része az alkalmazkodás megtanulása is. Persze a korának megfelelõen, de lehet azért kicsit frusztrálni, hogy te öleled magadhoz, nem emeled. Ha ezt kellõ szeretettel csinálod, nem fog sérülni ne aggódj. (attól viszont igen, ha mindig kiszolgálod az igényeit, értsd ezalatt 1 éves kor felett.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Nem, egy percig sem kételkedem az orvosomban, nagyon is nagy tudásúnak tartom! Csak ugye a kérdések csak akkor jönnek már, amikor az ember már itthon van. Ezért kezdtem utána olvasgatni a témának és találtam több cikket, ahol védõnõk, orvosok irták, hogy ez gyakori második babánál. Ennyi..gondoltam megkérdezek kismamákat hasonló tapasztalatokkal. De ma már feküdtem, a kicsi mellé szereztem egész napra segítséget! Komolyan veszem ám!
Szia! Nekem is puha volt a méhszáj már a második terhességem elején, én is simán szültem az elsõt. Ráadásul másodjára ikreket vártam. Azt mondta a dokim, hogy normális, ha puha, még nyitva nem volt. Aztán folyamatosan nyílt terhességem alatt, nem pihentem, 21 hónap van a gyerekeim között, 35+5 hétre születtek az ikrek. Épp hogy koraszülöttek, nem volt semmi gond velük. Szóval csak okosan, de szerintem nem nagy a gáz. Rosszabbodhat persze, vagyis nyílhatsz tovább, az már veszélyes, és fennáll a koraszülés veszélye is. Vigyázz magatokra!
Az ikres vagyok, hát nekem sajnos tényleg emelni kellett a lányom még fürdésnél is, mert apa épp 16 hetes voltam, mikor levágott két ujjából, egyet pedig jól megcsonkított körfûrésszel, 3 nap kórház pont húsvétkor, szóval hetekig én csináltam megint, pedig már átvette tõlem mikor kiderült hogy ketten vannak a pocakban. Minél kevesebbet emeld, pihenj amennyit lehet, légy pozitív és nem lesz baj. Minden hónapban nézi a doki gondolom, hogy nyílsz e. Vigyázz magatokra!

15 hetes a fiam és még szopik semmit nem adtam neki..teát, babapocakot de azon kivül semmit, adhatok már neki valamit és mit?

???vagy mikor lehet neki adni.???

Legjobb válasz: gí van sztem se adj neki mást, még 4 hós koráig legalább anyatej fedez mindent.Esetleg kis baba v forraltvíz.

gí van sztem se adj neki mást, még 4 hós koráig legalább anyatej fedez mindent.Esetleg kis baba v forraltvíz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Ha elég neki a tejed sztem ráérsz még 1-2 hónapig.Anyatejet csak most ehet a többi ételt pedig egész életében.
15 hetesen, ha szeretnéd, szerintem már elkezdhetsz adni neki gyümiket. Alma, banán.. Még mindent fedez neki az anytej, de egy kis másféle finomség nem árthat. Legalább a kanalat is szokja. Hiszen nem elválasztani akarod máris, hanem csak mást is kóstoltatni.


Lehetséges, hogy már 15 hetesen a baba mozgását éreztem?

Az uh szerint, holnap leszünk 15 hetesek (az én számításom szerint pénteken, de ez a pár nap szerintem nem számít) és ma hajnalban egy apró pici mozdulatot éreztem a pocimban!Vártam utána, h "nah picúr, még egyet!", de már nem rúgott többet! Szerintetek tévedtem???

Legjobb válasz: Én is ilyen korban éreztem elõször. Szintén elsõ babám úgyhogy lehetséges. Ha õ volt akkor hamarosan úgyis megint jelentkezik! :)

Én is ilyen korban éreztem elõször. Szintén elsõ babám úgyhogy lehetséges. Ha õ volt akkor hamarosan úgyis megint jelentkezik! :)
Persze, hogy elõfordul. A dokim azt mondta, hogy a kisnövésûek és vékony testalakatúak is hamarabb megérezhetik a babócát, mert náluk nincs akkora mozgástere a babának a mellkascsontozat alatt. Ha mostantól ismétlõdnek ezek az "pici mozdulatok", akkor biztosra veheted hogy Õ az. :)
Igen, érezheted!Én is az elsõ babámat várom és az enyém is 15 hetesen mozdult meg elõször.Egyébként én is vékony testalkatú vagyok.Biztosan jelentkezni fog újra a pici, de ne ijedj meg, ha néhány napig nem érzed õt.Meglátod 1-2 hét és már össze sem téveszted semmivel a mocorgását.Szerintem a legeslegjobb dolog a világon!!!!!:-)))Örömteli babavárást!17 hetes kismama
Szia. Én 14 hetes+1 napos vagyok és pár napja én is érzem. Igaz, nekem nem az elsõ terhességem. Boldog babavárást!!
Igen, Õ volt az! :-)))
Nem tévedtél az tuti.Én 17 hetesen éreztem meg, mintha megpöckölt volna bellülrõl.Eltelt 1 hét és most már egyre többször érzem.Nagyon jó érzés.Amúgy nekem is elsõ baba.
igen, érezheted,
Igen, ez a csikizés Õ!!!! :) Gratulálok! :) Én is 15 hetesen éreztem elõször a csikit... :) 32 hetes km
Igen, most már minden nap érezni fogod.:)
igen, én 12hetesen éreztem elõször, aztán 16 héttõl mindennap
Igen.Én 15 +2 hetesen éreztem elõször.Csak másnap esett le, hogy a baba volt.Nekem olyan érzés volt, mintha sok kicsi buborék szállna felfelé belül.Azóta minden nap hírt ad magáról, és buborékol egyet a kicsink.Igazából el se akartam hinni, hogy ilyen korán..De a védõnõ is mondta, hogy valószínûleg hamarabb fogom megérezni, mert vékony vagyok, és vékonyabb a hasfalam.Biztos, hogy a baba volt!A bélmozgás pl. nem csikiz.:) )
Én mostmár egyre jobban felhúzom magam ezen:D én 14 hét végén éreztem meg elõször a babát pedig 156 cm vagyok és 77 kg szal nem vékony.MOndtam a védõnõnek, hogy meg is lepõdtem, mert dagi vagyok...mire közölte, hogy a hasfal érzékenységének van ehhez köze nem a testsúlynak. Majd akkor lesz köze hozzá, ha a papa is érezni akarja:) . A kérdezõnek pedig még soksok babamozgást kívánok!
Lányomnak 3 hósan 40 cm volt.
Mint a kettõvel elõtti :) majdnem mi is így állunk, 42es buci 68as hossz és 6900 gramm csak õ csajos :) De az elsõ babám a fiamnak is pl. 41 cm.es feje volt ennyi idõsen pedig õ 34es buksival született. Egyáltalán nem értem a védõnõt, mert azt mondják eleinte 2 cm-et nõ egy hónapban a ferj majd 1.5-2 centit, majd 1 és 2 év között már csak 1-et. Szóval ha igy nézzük, így is tökéletes az eredményetek.
én lányomnak is 39 cm volt, 2850 gr-mal született és 48 cm-rel, 3 hósan 5370 gramm és 63 cm volt.Most 17 hós.Ne aggódj!!
Szerintem sem nagy, ne aggódj, semmi baja, és nem beteg. Mi 3 hónap 1 hetesen voltunk oltáson és akkor 42cm-t mértek, 67cm és 7009g volt akkor. És az én fiamnak sem nagy a feje sõt...inkább még majdnem kicsi a hosszú kis testéhez.
Szerintem se aggódj, hisz valóban a baba sem kicsi, amúgy meg teljesen jó a mért adat. (Az enyém is 6 hósan volt ekkora súlyú(. Ezekhez a méretekhez meg simán rendben van a mért körfogat. Az enyém 3 hósan 4840 g volt és 40 cm volt a fejkörfogata.
Bocs, de hülye a védõnõ..az én kislányom is 33-as fejkörfogattal született a 38. héten, neki 3 hónaposan 39-es feje volt és a doki szerint is és a védõnõ szerint is tökéletes volt úgy..emellett a súlya 5220g volt és 59c hosszú..Tehát a te babádnak se nagy a feje egyáltalán..
A kérdező hozzászólása: születésekor 33 cm volt a feje.
A kérdező hozzászólása: 3 kg 25 dkg-val és 49 cm -vel született 37 hétre.sajnos tápszeres baba.semmi konkrétat nem mondott.csak hogy sürübben meg kell mérni a fejét.
Maga a baba se pici, szerintem így értette a védõnõ...az enyém fél évesen volt ilyen súlyú :) ) Mennyivel született?
Tényleg lökött a védõnõd. Az én babám is 33-as buksival született, most 6 hetesen 36, 5 és olyan sapit hordunk, amibe az van írva, hogy :38 cm- 3-4 hónapos kor.

15 hetes a fiam és ma 11-kor evett utóljára miért?

mennyi id?nként esznek a 3-4 hós babák???,ja és nem sír most is alszik nincs semmi baj ,de mért nem éhes???Én adtam neki 3 óránként eddig de mostanában nem kell neki csak e-5 óránként ez jó?????

Legjobb válasz: Ha éjszaka is kel enni, akkor nem gond, ha 5 óránként eszik. A lényeg, hogy napi 5 étkezése azért legyen meg. Én kislányomnál nem lenne jó az 5 óránkénti kaja, mert éjjel nem kel, és akkor nem lenne meg az öt étkezés. Ha rendesen fejlõdik, nincs gond.

Ha éjszaka is kel enni, akkor nem gond, ha 5 óránként eszik. A lényeg, hogy napi 5 étkezése azért legyen meg. Én kislányomnál nem lenne jó az 5 óránkénti kaja, mert éjjel nem kel, és akkor nem lenne meg az öt étkezés. Ha rendesen fejlõdik, nincs gond.
Igen, ha úgy fekszik.
Szia.Attól is függ, hogy hogyan fekszik a baba´d, meg az orvosodtól is. Nekem a 18.héten mondták meg. Gratula a baba´hoz.
Ha nagyon kíváncsi vagy és nem tudsz várni, akkor menj el 4D ultrahangra. Ott nekem 13 hetesen megmondták a nemét. (Csak egy dolog, hogy mondták, de láttam a saját szememmel)

15 hetes a kislányom, újra érzékeny a gátsebem. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Front? De jobb megnézetned, lehet a doki lát is valamit. Nehogy nagyobb baj legyen...

Front? De jobb megnézetned, lehet a doki lát is valamit. Nehogy nagyobb baj legyen...

Mit tudok kezdeni 15 hetesen a derékfájással?

kb. két hete fáj a derekam de pár napja felerősödött, nem nyilall csak tompán fáj folyamatosan. Csak akkor enyhül ha lefekszem, de amint felkelek, rögtön fájni kezd. Nap végére már úgy tudok csak menni mint aki lenyelt egy derékszögű vonalzót :( lehet kenni valamivel, esetleg masszírozni? A terhesség végéig ki fog tartani vagy ez is átmeneti tünet?

Legjobb válasz: Sajnos semmit.Üdv a klubban. Nekem a 10. héttõl fájt, aztán 16. körül elmúlt, majd 20. hét után ismét visszatért.Sajnos ez már végigkísér szerintem. 28 hkm

Sajnos semmit.Üdv a klubban. Nekem a 10. héttõl fájt, aztán 16. körül elmúlt, majd 20. hét után ismét visszatért.Sajnos ez már végigkísér szerintem. 28 hkm
Inno Rheuma krém. Gyógynövényes, Naturland termék. 1200 Ft körül van az ára, recept nélküli. Nekem 3 nap alatt helyrehozta a derekam. 27 hetes vagyok a 2.gyermekkel


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!