Találatok a következő kifejezésre: 15 hetes Meddig (11 db)

15 hetes terhes vagyok, holnap megyek magzatviz vételre, ott biztos eredményt kapok? Meddig tart a vizsgálat? Be kell feküdni vele korházba?

tényleg nagy az esély a vetélésre?

Legjobb válasz: De vert a 16 hetes vizsgalaton vesznek akkor honnan tudod,hogy rossz? Es nem korai meg a magzat viz vizsgalat.

De vert a 16 hetes vizsgalaton vesznek akkor honnan tudod, hogy rossz? Es nem korai meg a magzat viz vizsgalat.
Biztos megvan az oka ha amniocentezisre kell menned. Nem kell befeküdni. Viszont autóval menjetek. Sok szerencsét. Ne aggódj, minden rendben lesz. Viszont megtudod azt is biztosra, hogy fiú vagy kislány lessz. Boldog babavárást!
Szia! A kombinált teszt eredményed lett rossz? Én 19 hetesen voltam magzatvízvételen, mert az UH-on két apró eltérést találtak. Igazából a dokim se tudta megmondani, hogy kell e mennem, de azt se, hogy nem. Szóval minket a bizonytalanság vitt el, beleültették a bogarat a fülünkbe. Még most se tudom, hogy volt e értelme. Nekem reggel kellett bemennem a kórházba 7 órakor, 9-kor megcsinálták a mintavételt. Az egész kb. 5 percig tartott. Adnak érzéstelenítõt, aztán szúrnak. Közben a monitort nézheted, ahol látod a babót. Akkor rajtam kívül még tízen voltak hasonló okból. Egy óra hosszat kellett feküdnöm, majd délután 2-kor engedtek haza. Utána két hétig vigyázni kell, nem szabad emelni, vízbe ülni és házas életet élni. Nem mondom, hogy kellemes volt, de túl lehet élni. A kockázat nagyon kicsi, minden nappal rohamosan csökken. Állítólag az elsõ nap a kritikus. Én nagyon sok kismamával beszéltem és senkinek nem volt semmi problémája! Én már voltam kontroll UH-on azóta és minden rendben. Ne aggódj, nem lesz semmi gond! Csak be kell tartani, amit a doki mond! Minden jót! 20+5 kismama
Miert kell menned en is 15 hetes vagyok de nekem nem volt ilyen.
A kérdező hozzászólása: mert rossz a vér eredményem.én se voltam ilyenen, ez az elsö baba
A kérdező hozzászólása: a down kor vérvételem rossz.én ugy tudom 15ik héttöl végzik amagzatviz vizsgálatot.van esély a vetélésre?
Megkérdezhetem mennyi lett, hogy ilyen hamar elküldenek? Én úgy tudom 1-2%az esély a vetélésre, de én , ég nem hallottam olyanról aki ténylegesen elvetélt volna ezért.
Nem kötelezõ ez a vizsgálat. Te döntheted el, hogy vállalod-e vagy sem. - az egyik ismerõsömnél vetéléshez vezetett. - a másiknál minden rendben volt. Én megkérdezném a dokimat, hogy mindneképpen javasolja-e. És mérlegeld elõtte azt is, hogy ha rossz lenne az eredmény, akkor elvetetnéd-e. Mert ha nem, akkor talán nincs is értelme megcsináltatniezt a kockázatos vizsgálatot. Persze, én könnyen beszélek. Ha nekem javasolták volna, hogy végeztessem el a vizsgálatot, nem tudom, abban a helyzetben hogyan döntöttem volna... egy 36 hetes kismama

Meddig normális a hányás? 15 hetes vagyok és néha még most is előfordul!

Legjobb válasz: én a 22.hétig hánytam...ami annyira nem is rossz dolog,ugyanis az élõ terhesség jele,és legalább tudtam h a babó megvan,mig nem éreztem a mozgását 31 hetes kismama

én a 22.hétig hánytam...ami annyira nem is rossz dolog, ugyanis az élõ terhesség jele, és legalább tudtam h a babó megvan, mig nem éreztem a mozgását 31 hetes kismama
Szia! Teljesen normális - pár hete még én is feltettem ezt a kérdést. Nekem a 6-13. hétig volt rettenetes, naponta többször is hánytam, borzalmasan éreztem magam. Aztán a 14-17. héten már csak heti 1x fordult elõ, s ekkor is hamar regenarlódott a szervezetem, 15 perccel utána már újra tudtam enni. Most 19 hetes vagyok és olyan energikusnak érzem magam, hogy csak na!!! Úgyhogy kitartást, hamarosan biztos Nálad is elmúlik!
nálam a 11. hétig tartott, de addig borzasztó volt. Próbáld kitapasztalni mik azok az ételek amik valóban jól esnek és azt edd. Nálam ilyen volt a kenyérféle a kefír és a szénsavas gyömbér. Lényeg hogy nehogy kiszáradjon a tested a sok hányástól erre ügyelj!!! Mindég kicsiket egyél és többször, nekem is ezt szajkózták de nem ment! :) ) 24 hetes kismama
Én meg csak ekkor kezdtem el hányni.. addig inkább, csak iszonyúan fáradt voltam. kb 22 hetes koromig hánytam minden nap, aztán, mintha elfújták volna.
Szia! Én 11 hetesen kezdtem el hányni, és heti 2-3-szor hánytam (teljesen változó, de nem volt túl gyakori). Még 19 hetesen is. Aztán elmúlt, és egyre jobbakat eszem. Kitartást! 25 hetes kismama

15 hetes terhesen ti meddig merészkednétek a Balatonba?

Napon meddig tartózkodnátok és hogyan? A háznál lesz kerékpár is,a legközelebbi város ahol látnivaló is lesz az 3km-re van.Ti beválalnátok azt a távot egy nyugis tempóban?

Legjobb válasz: Ha egészséges a terhességed nem kell ilyenektõl félned. A kerékpározást tényleg nem ajánlják, de 3km-t sétálni is lehet :) Viszont Magyarország természetes állóvizei nagyon jó minõségûek, fõleg a Balaton, így nyugodtan fürödhetsz benne. Elõvigyázatosságból szokták ajánlani hogy egy tamponra kenj canesten krémet, és a fürdés idejére helyezd fel. Napozni is bátran mehetsz, de a hasadat közvetlen napsugárzás ne érje, tégy rá egy kendõt. Maximum 1 órát napozgass de semmiképpen sem 11 és 3 között. Folyamatosan kenegesd magadat naptejjel és pótold a folyadékot. Az egészséges terhesség esetén a kismama némi elõvigyázatossággal ugyanúgy élheti az életét ahogyan eddig. Fõként a legkedvesebb középsõ trimeszterben.

Ha egészséges a terhességed nem kell ilyenektõl félned. A kerékpározást tényleg nem ajánlják, de 3km-t sétálni is lehet :) Viszont Magyarország természetes állóvizei nagyon jó minõségûek, fõleg a Balaton, így nyugodtan fürödhetsz benne. Elõvigyázatosságból szokták ajánlani hogy egy tamponra kenj canesten krémet, és a fürdés idejére helyezd fel. Napozni is bátran mehetsz, de a hasadat közvetlen napsugárzás ne érje, tégy rá egy kendõt. Maximum 1 órát napozgass de semmiképpen sem 11 és 3 között. Folyamatosan kenegesd magadat naptejjel és pótold a folyadékot. Az egészséges terhesség esetén a kismama némi elõvigyázatossággal ugyanúgy élheti az életét ahogyan eddig. Fõként a legkedvesebb középsõ trimeszterben.
15 hetes vagyok, kb. 2 hetente fürdök a Balatonban, semmi bajom :)
Én 8-9 hetesen se mertem bemenni, bár elvileg ha zárt a méhszáj, teljesen biztonságos fürdeni. (Sajnos a nagy óvatosság sem segített.) Napra nem mennék a helyedben (csak amíg esetleg fürdesz), ki is csak 11-ig és délután 5 után, mert nagyon nagy a hõség, nagyon megviseli a szervezetet.
Minden balatoni strandnak kiváló a vízminõsége. Ahogy elõttem írták, nyugodtan fürödj, ha van kedved, és amúgy panaszmentes vagy :) De a biciklizést tényleg hagyd ki, sétálj inkább, de ne 11 és 15 óra között :)
Én 27 hetesen simán úsztam a Balatonban, és valószínûleg még a nyáron fogok is (még csak 29 hetes vagyok). A napozással meg úgy vagyok, hogy amikor csak tehetem itthon is kifekszem/kiülök napozni egy röpke 30-40 percre (fõleg délelõtt, mert akkor van rá idõm). Semmi bajom tõle, viszont szépen barnulok. Egyébként sokszor muszáj a tûzõ napon gyalogolnom, és attól sincs semmi bajom. Csak inni kell megfelelõ mennyiségû vizet elõtte/közben/utána. A biciklizéshez nem nagyon tudok hozzászólni. Nem szoktam bringázni és továbbra sem tervezem. Jobban szeretek gyalogolni. :)
Zárt méhszájnál nyugodtan bele lehet menni, bár én csak térdig mennék:) Egyébként én úgy hallottam, hogy természetes vízbe inkább bele lehet menni terhesen, mint strandok medencéjébe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Gondolom ha csak térdig vagy combközépig megyek bele, és úgy hûtöm magam, akkor abból mégannyi baj sem lehet, igaz?
Ha egészséges terhesség, akkor nekem nem lenne akadály sem a Balaton sem a bicikli. Az utolsó napokban is bicikliztem, a Balatonon élek, fürödtem is. A napon-félárnyékban üldögéltem. 3éves lesz, semmi baja :)
Az orvosom elsõ szava az volt, hogy ne kockáztassak biciklivel, bármikor rám jöhet egy szédülés, vagy lehet rázósabb az út, eshetek vele, ezt most ne csináljam. A Balatont meg akkor sem tartottam tisztának, amikor nem voltam várandós. Én ezeket nem csinálnám. Napon meg max. 30 percet, takarva a hasam. Napozni és barnulni sem most kell, én úgy gondolom. Mindenki máshogy él, én a saját véleményem tudom elmondani. 23hkm
Szia én szombaton voltam 30 hetes vagyok, tök jó volt ha zárt a méhszájad nyugodtan :)


15 hetes vagyok. Mitől fáj a hasam alja? Néha beszúr vmi. És a mellem még meddig fog fájni?

Legjobb válasz: Ilynekor folyamatosan változnak odabent a dolgok, hogy legyen hely a babának, felkészül a változásokra, nagy hasra a szervezet :) Plusz a baba is nyomhat ideget és attól is fájhat. Orvoshoz akkor kell fordulni ha nagyon görcsöl. A mellfájdalomról annyit hogy mindenkinél más, tehát ilyen kérdést nem érdemes feltenni mert ahány terhesség annyi tünet, nekem pl egyáltalán nem fájt semennyit a terhességem alatt.

Ilynekor folyamatosan változnak odabent a dolgok, hogy legyen hely a babának, felkészül a változásokra, nagy hasra a szervezet :) Plusz a baba is nyomhat ideget és attól is fájhat. Orvoshoz akkor kell fordulni ha nagyon görcsöl. A mellfájdalomról annyit hogy mindenkinél más, tehát ilyen kérdést nem érdemes feltenni mert ahány terhesség annyi tünet, nekem pl egyáltalán nem fájt semennyit a terhességem alatt.
ahogy nõ a méhed attól is fájhat. nekem is húzódik. én minden este kenem testápolóval! a mellem úgy szintén fáj. az elsõvel nem fájt egyáltalán. úgy szintén 15 hetes kismama

Meddig keresi még az anyukáját a 15 hetes vizsla ha már it van 1 hete?

Legjobb válasz: ha eddig az anyukájával volt, akkor szerintem még egy darabig biztos. ilyenkor szoktak olyat, hogy egy rongydarabot elhozni, amin rajta van az anyuja szaga is. az megnyugtatja.

ha eddig az anyukájával volt, akkor szerintem még egy darabig biztos. ilyenkor szoktak olyat, hogy egy rongydarabot elhozni, amin rajta van az anyuja szaga is. az megnyugtatja.
Nekem is Vizslám van. Amikor elhoztuk kb. 1-2 hétig kereste. Foglalkozz vele sokat simogasd, szeretgesd, játssz vele és nem fogja. Csak az kell, hogy törõdj vele :)
A kérdező hozzászólása: A 2. dik író tól kérdezem hogy hol laksz és mikor vetted a kutyát hol tartod és milyen nemû?
A kérdező hozzászólása: de örökké úgy se marad rajta az anyu szaga!!
foglalkozz vele úgy mint az anyja!
persze, hogy nem marad .. mi eleve nem is hoztunk olyan dogot, csak úgy írtam:) csak szeresd. és meglátod hamar elmúlik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat!!
Sztem változó, enyém pl.: egyetlen éjszaka sem sírt! Mondjuk nagyon sokat voltam vele a combomon aludt néha napközben, Reggel korán keltem hogy kiengedjem (egy pár napig be volt zárva éjjel) Viszont este ha bezártam akkor már nem mentem le hozzá reggelig. De megérte a sok törõdés és most is megéri mert szinte rajong értem annyira ragaszkodó hogy az már emberi! :) :D Tündéri kutyus volt kicsinek is! :) (most 1éves, kan)
A kérdező hozzászólása: És a tied is Vizsla?

Teherbeeses utan meddig marad fenn a reggeli ho? 15 hetesen meg normalis, vagy beteg vok?

37 egyebkent...

Legjobb válasz: Nem vagy beteg, teljesen normális!

Nem vagy beteg, teljesen normális!
szerintem végig fennt marad, én 31 hetes vagyok, néha én is mérem, mert forrónak érzem magam, de nekem is 37, söt 37, 3is volt, és még ez mindig normális.kellemes baba várást.

Most vagyok 15 hetes terhes. Idáig is "éreztem" a melleimet, de 2 napja a bal mellem eléggé érzékeny a bimbó környékén, és fáj. A másikkal nincs gond. Normális ez? Meddig tarthat?

Legjobb válasz: Nekem is érzékeny volt, fõleg a mellbimbóm, és kitartott a terhesség végéig. Már akkor is fájt, ha csak hozzányúltam... Szoptatás elején is, aztán jobb lett. Boldog babavárást! :o)

Nekem is érzékeny volt, fõleg a mellbimbóm, és kitartott a terhesség végéig. Már akkor is fájt, ha csak hozzányúltam... Szoptatás elején is, aztán jobb lett. Boldog babavárást! :o)
teljesen normális, nekem a menszeszem alatt is mindig fájt! Jó babavárást!

15 hetes vagyok. Meddig szedjem az Elevitet?

de még folsavat is szedek meg magne b6 ot

Legjobb válasz: Szerintem ezt az orvosoddal beszéld meg, mindhárom fontos dolog, ártani nem árt, de feleslegesen sem kell szedni.De mivel még az elején vagy,sztem nyugodtan szedheted.Én az elevitet szoptatás alatt is szeretném szedni, de itt megoszlanak errõl a vélemények.A magnézium végig jó dolog,fõleg,ha sokat feszülget a pocid id, de azért mondom neked inkább az orvosoddal beszéld meg mit javasol.

Szerintem ezt az orvosoddal beszéld meg, mindhárom fontos dolog, ártani nem árt, de feleslegesen sem kell szedni.De mivel még az elején vagy, sztem nyugodtan szedheted.Én az elevitet szoptatás alatt is szeretném szedni, de itt megoszlanak errõl a vélemények.A magnézium végig jó dolog, fõleg, ha sokat feszülget a pocid id, de azért mondom neked inkább az orvosoddal beszéld meg mit javasol.
A kérdező hozzászólása: és meddig kelek még fel arra hogy éjszaka gõrcsöl a vádlim?
Én is elevitet szedek, és nem szedek mást mellé. Azt mondta nekem a gyógyszerész h nem kell mást szedni mellé mert ez a magyar étrendhez van igazítva és mindenbõl pont annyi kell ami benne van. Én is a 15. hétben járok és kétnaponta szedek egyet.
A vádli görcsölgetése még sokszor elõfordulhat, meg még annyi minden más.
Szia Nekem is azt mondta az orvosom, h jo az elevit, de 1 heten max. 2-3 db-ot szedjek belole. Azt, h meddig szedjed szerintem az orvosoddal beszeld meg. Amugy a gyogyszeresz nekem is azt mondta, h az elevit melle nem kell mast szedni, abban minden benne van amire szukseg van. Boldog babavarast 10 hetes kismama
Vádli görcsölés ellen jó a Magne B6, azt hiszem napi 3x2, de a betegtájékoztatóban benne van. Az Elevitet pedig a szoptatás végéig érdemes szedni, hiszen addig kettõtöket táplálod, kell a sok vitamin.

Mensi elmaradás, 12. napon pozitív teszt az este a Medi-Lab tesztcsíkkal, tünetek nincsenek. Szerintetek ez attól még terhesség? Kb.5 hetes és 6 napos lehetek. (15-én kellett volna megjönnie)

Nem mértem soha a testhõmérsékletemet, csak most, ebben a pillanatban, mert olvastam, hogy az magasabb szokott lenni, nekem 36,5 volt. Holnap reggel is megmérem majd, hátha magasabb lesz. Orvoshoz idõpontot holnap tudok kérni, mellemben izomláz szerû fájdalmat érzek...picit aggódom, valaki tudna nyugtató választ adni? Ma rendeltem vateráról One Step tesztcsíkokat, 5 db-ot, de én azt olvastam ál-pozitív teszt csak valamilyen gyógyszer, vagy ciszta miatt lehet, egyik sem áll fent jelenleg.

Legjobb válasz: ha pozitivat teszteltel es mar kesik a mensi, akkor terhes vagy :)

ha pozitivat teszteltel es mar kesik a mensi, akkor terhes vagy :)
Ha pozitívat teszteltél akkor kismama vagy igen :) Tünetek mindenkinél más és más valakinél késõbb jelentkezik valakinek meg nincs semmi tünete.Gratula :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mostmár csak az elhalástól rettegek, de ilyenekre inkabb nem is gondolok, inkabb mondom neki, hogy várjuk :)
Gratulálok Vigyázz magadra
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! :) Kb. 5 perce teszteltem egy One Minute vizeletsugaras teszttel is, és az is pozitív lett! :D Két teszt már csak nem téved! :)

Meddig alszanak ilyen sokat a babák? Igaz még csak egy hetes, de 10-15 perceket van ébren.

Legjobb válasz: Ahogy nõ egyre többet lesz ébren. :) Az én kisbabám 3 hónapos és már fél óra-45 percenként felébred, fent van, játszik, nézelõdik olyan 1-1,5 órát. Persze ez nem törvényszerû. Vannak napok amikor sokat alszik vagy kevesebbet. :)

Ahogy nõ egyre többet lesz ébren. :) Az én kisbabám 3 hónapos és már fél óra-45 percenként felébred, fent van, játszik, nézelõdik olyan 1-1, 5 órát. Persze ez nem törvényszerû. Vannak napok amikor sokat alszik vagy kevesebbet. :)
Élvezd ki. Az enyém már 2 hetes kora óta 2-3 órát is fent van. S ebbõl 30-40 percet van el magába. A rekord este 10-tõl hajnal 2. Fárasztó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!