Találatok a következő kifejezésre: 15 hetes Az AFP és a (3 db)

15 hetes vagyok. Az AFP és a magzatvízvétel ideje összefüggésben van-e egymással?

16 hetesen hív vissza a genetikus. ( Hétf?n) De az AFP-t szintén 16 hetesen veszik le (csütörtökön). Leveszik-e a magzatvizet hétf?n ha az Afp még nincs meg? Vagy majd ha megjön az eredménye? Csak annyit mondtak hogy hétf?re döntsem el vállalom-e a magzatvízvételt. Nem tudom hogy készüljek.

Legjobb válasz: Nekem is vettek magzatvizet, de a 17 héten, és már megvolt az AFP eredmény, de nem kérték pedig reklámoztam is hogy nálam van, de marhára nem érdekelte õket.

Nekem is vettek magzatvizet, de a 17 héten, és már megvolt az AFP eredmény, de nem kérték pedig reklámoztam is hogy nálam van, de marhára nem érdekelte õket.
A kérdező hozzászólása: Köszike! Amúgy nagyon kellemetlen érzés? Utánna 2 napig szigorú fekvés? Nem fájt, vagy keményedett a hasad?
Nyugi kb 3 perc az egész legalábbis nekem nem volt sztem több.Szinte megsem éreztem , én kaptam utánna anti d-t mert negatívos a vércsoportom , azaz jobban éreztem vagyis kellemetlenebb volt.És mért kell menned magzatvízvételre?Én utánna két napot pihiztem aztán kíméltem magam de egyépként jól átvészltem a dolgot.Nyugi nem lesz gond ne izgulj, annál rosszabb minnél jobban izgulsz.Majd írj hogyan élted át ok!Kitartás.
Ha még nincs AFP-d minek csinálnak magzatvíz mintavételt? Rossz lett az uh? Nem a Barossba jársz véletlenül?
Ezt most nem értem.Én is 16 hetes vagyok, és nekem is lesz magzatvízvétel, a korom miatt (38 vagyok), de csak az AFP levétele után.Aug.26.-ára kaptam idõpontot, addigra 18 hetes leszek, és a genetikai uh-t is magammal kell vinnem. Állítólag 16-18.héten veszik le. Neked miért kell megcsináltatnod?
A kérdező hozzászólása: Azért kell megcsináltatnom a vizsgálatot mert én is 38 vagyok. 3 és 4 hetes terhesen röntgeneztek, tüdõgyulladás miatt, akkor még sajnos nem tudtam hogy terhes vagyok. Aztán végig szedtem egy csomó antibiotikumot (az orvos szerint semmi baj), és a párom családjába sajnos van egy beteg kislány. Ez már elég sok kockázati tényezõ, de az orvosom azt javasolta hogy csináltassam meg a vizsgálatokat, és nem lesz semmi baj. Remélem. Amúgy nem tudom, hogy azon a hétfõi napon megcsinálják-e szúrást vagy csak beszélgetésre hívnak. Meglátjuk.:)
A kérdező hozzászólása: Ja, amúgy eddig minden rendben:) :)
Szia! Az AFP-t mindenképpen a magzatvizvétel elõtt kell megcsináltatni, mert ha utána veszik le akkor az tuti magas lessz.
A kérdező hozzászólása: A 16 hetes 38 éves anyukának üzenem -gondolom tõle kaptam az emailt-, hogy sajnos nem megy el a válasz levelem. Biztos hogy jó az email címed?

Afp 15 hetesen? Pont a 15. hetet töltöttem azon a hétfőn amire mennem kellett afp re de azt olvastam ez tul korai és rossz lesz az eredményem ez valóban igy van mert most nagyon megijedtem!

Legjobb válasz: Hááát.... nem valószínû, hogy olyan fényesen jó lesz eredmény. Az én dokim elmondta 3-szor is, hogy kerek 16 hetesen menjek, esetleg max +3 nap... Persze nincs akkora jelentõsége ennek a vizsgálatnak, mint amekkora felhajtás van belõle... Bocs, hogy nem tudtam többet segíteni!

Hááát.... nem valószínû, hogy olyan fényesen jó lesz eredmény. Az én dokim elmondta 3-szor is, hogy kerek 16 hetesen menjek, esetleg max +3 nap... Persze nincs akkora jelentõsége ennek a vizsgálatnak, mint amekkora felhajtás van belõle... Bocs, hogy nem tudtam többet segíteni!
Én is aggódok, engem meg 16+5 -re jegyeztek elõ. Az nem sok? Én is úgy tudtam hogy pont 16-nak kell lenni, de nálunk csak hétfõn és kedden veszik le a vért én meg szerdán töltök be mindíg egy hetet, és nem 15+6-ra hanem 16+5 re jegyzett elõ a védõnõ. Már most parázom az eredménytõl.
Én is elõbb mentem 4 nappal és alacsony lett az eredmény.
Nem lesz rossz az eredmény!!!! Én is így jártam, mert ízt gondoltam, ha betöltöm a 15. hetet, az már 16. hét. A védõnõmnek mondtam is, bár nálam nem volt lényeges, mert volt genetikai vizsgálatom (CVS). Szóval meglepõ módon azt mondta a védõnõ, hogy régen korábban csinálták, nem a betöltött 16. héten, és sokkal jobbak voltak az eredmények. Neki is korábban volt, mert õ régebben szült. Szóval szerintem ne ijedj meg emiatt. A 18. heti ultrahang az sokkal fontosabb lesz, ott viszont várd meg, hogy betöltsd a 18. hetet. Minden jót! (29 hetes mami)
Ja! És tökéletes lett az eredményem!
az afp-re 16-17 hetesen kell menni pontosan akkor lesz jo az eredmeny!
A kérdező hozzászólása: háát köszi a válaszokat nemlettem túl nyugodt maradt a reménykedés.ma hozztam el a többi vér eredményem minden negativ, remélem ezzel sem lesz baj.ha rossz az eredmény mégegyszer vesznek majd vért??mert addigra meg elmulok 16.,
A kérdező hozzászólása: 0, 55 lett az afp-m elmenntem 4 d uh -ra és csináltak teljes genetikai uh-ot, ahol aztmondta a fõorvosnõ ez az afp egy baromság annyira megbizhatatlan elavult vizsgálat már hogy nemsoká el is törlik, ugyhogy ha valakinek ne adj isten nem a legfényesebb lesz az eredmény ne ijedjen meg

Kinek mennyi lett az afp eredménye és pontosan hány hetesen vették le a vért? Nekem 15 hét 3 nap 0, 69 MoM

Legjobb válasz: Nekem 0.60 lett. Pontosan nem tudom megmondani, hogy hány hetes voltam, de kb. 15 körül. Ezért megyek genetikai ultrahangra jövõ héten. Te értéked miatt nem kell aggódni, ott nagyon minimális az eltérés.

Nekem 0.60 lett. Pontosan nem tudom megmondani, hogy hány hetes voltam, de kb. 15 körül. Ezért megyek genetikai ultrahangra jövõ héten. Te értéked miatt nem kell aggódni, ott nagyon minimális az eltérés.
16 hét 2 napos voltam és 0, 79 lett.
15+6, 0.56 lett. Nálunk már a korrigált határértékkel dolgozunk, tehát az alsó határa 0, 4 MoM, ugyanis a normál eloszlás alapján ez az indokoltabb érték, ezért nem is aggódtam emiatt. Makkegészséges lányom született. :)
16 hetesen vették le 0, 59 Az elsõvel 16+5 0, 92 mom
Az AFP-nek semmi értelme, de egyébként a 16. héten (16+2 hét) lesz a legideálisabb az érték, ha elõtte, vagy utána veszik le, akkor az már eltérhet a "normál" értéktõl.
A védõnõm azt mondta, akkor kapunk reális értéket, ha 6+1 és 6+4 hetes kor közt veszik le a vért. Amúgy úgy olvastam, az Unióban már csak nálunk van ez a vizsgálat annyira elavult, sok kismama feleslegesen aggódik egy esetleges rossz eredmény miatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!