Találatok a következő kifejezésre: 15 hetes 7 (17 db)

9. hetes, 34 é kismama vagyok, első gyermek, fogalmam sincs semmiről. Tegnap a nőgyógyász mondta, keressem fel a védőnőt, így is tettem, akivel július (7. hó! ) 18. tudtunk időpontot egyeztetni, amikor már 14-15 hetes terhes leszek. Nem késő ez?

Akkor kapok kiskönyvet, akkor fogunk először találkozni. Nem lesz ebből probléma? Mire kell az a kiskönyv? Mi van benne? Addigra már a 12. heti vizsgálaton is túl leszek.

Legjobb válasz: A kiskönyv az, amibe minden eredményt összegyûjtenek, felírnak. Illetve ide kerülnek a pecsétek a terhesgondozáson. Én 13 hetesen voltam az elsõvel, 14 a másodikkal, 11 a harmadikkal. (Egyrészt, mert pont mindig szabin volt vagy betegállományban, másrészt, mert a mi védõnõnk pl nem is szereti a 12. hét elõtt kiállítani a kiskönyvet, mert ugye addig van a legnagyobb esély korai vetélésre.) Na, szóval nem lesz belõle semmi baj

A kiskönyv az, amibe minden eredményt összegyûjtenek, felírnak. Illetve ide kerülnek a pecsétek a terhesgondozáson. Én 13 hetesen voltam az elsõvel, 14 a másodikkal, 11 a harmadikkal. (Egyrészt, mert pont mindig szabin volt vagy betegállományban, másrészt, mert a mi védõnõnk pl nem is szereti a 12. hét elõtt kiállítani a kiskönyvet, mert ugye addig van a legnagyobb esély korai vetélésre.) Na, szóval nem lesz belõle semmi baj
Ha ez megnyugtat, akkor én holnap megyek elõször a védõnõhöz 16. hetesen. Szóval szerintem nem vagy elkésve. Amúgy én is a 20. kerületben lakok. :-)
Én 9. héten kaptam kiskönyvet, de a nõgyógyászom még soha nem írt bele! Az elsõ alkalommal a védõnõ írta bele az elsõ laboradatokat, úgy adta át. Azóta nekem csak a fogorvos pecsételt bele. A háziorvos is fog majd , õ azt modnta, hogy ált. a nõgyógyászok a végén írnak, pecsételnek bele. Soha nem kérték tõlem a kiskönyvet, a fogorvosnál is én kértem meg az orvost, hogy pecsételjen és írjon bele. Szóval emiatt ne aggódj. Bár tudom, hogy az ember annyira szeretné már, hogy kiskönyve legyen. Én is be voltam sózva, mert már 7 hetesen jelentkeztem a védõnõnél, de azt mondta, hogy akkor menjek, ha már lesznek leleteim. 7 hetesen még nem voltak...:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor úgy látszik, mindenhol másképp van. Ebben a kései idõpontban benne van a védõnéni 2 heti szabadsága, és h én váltott mûszakban dolgozom. Nekem csak akkor jó ha du-os vagyok. A beutalók megvannak, azt a nõgyógyász adta. Amúgy Bp. 20. ker-ben lakom.
Nekem azt mondta a doki (ma voltam), hogy a védõnõhöz a laborlelettel menjek még a 12. hét elõtt. 2, 5 hét múlva megyek a 12. heti uh-ra. Hát remélem nálunk hamarabb ad idõpontot a védõnõ...Hol laksz, ahol ilyen sokára adnak? (Egyik barátnõm, 16 hetesen ment a védõnõhöz, nem volt semmi gond belõle neki.)
Nálunk mindenki 12. hét után kap kiskönyvet. Hisz a terhesgondozást nõgyógyász végzi, õ ad beutalokat, stb.
Én elõször a 6ikon, másodiknál a 9ik héten voltam. Nálunk is mindenhol kérik a kiskönyvet! Abban benne vannak a pecsétek, ha a dokihoz mész , beleírja, hogy hány hetes a terhesség, minden rendben van-e kell-e gyógyzser! Védõnõ beleírja a súlyt, vérnyomást! A legelején benne van az utolsó menstruáció, apa neve, védekezés módja, elérhetõségek!
Nem tudom, nálunk pl már vinni kellett elsõ vérvételre a kiskönyvet, azt kérték csak el a laborban, sõt 12. heti UH-on is. Nem értem, miért csak a 15. héten kapod meg, de gondolom baj nem lesz belõle.
hát passz. Nekem pl vérvételekre a beutalót a védõnõ adta, és az volt a 12. héten, meg nálunk amúgy is úgy van labor, hogy leadod a papírjaidat, meg a kiskönyvet. Ha a beutalókat megkapod máshonnan, késõbb majd beírnak mindent a kiskönyvedbe, amit kell. Hívd fel a védõnõt, kérdezd meg. Nem fogja leharapni a fejed :)
Szia én a X kerben lakom és 6! hetesen kaptam a kiskönyvet..

15 hetes kisfiam 11-12 órát alszik éjjel (20-7ig), eddig 4kor felkelt enni, de az elmúlt két éjszaka csak reggel 7 és 8 között. Ez baj? Keltsem fel? Szépen gyarapszik.

Legjobb válasz: Nem kell,nekik ennyi az éjszakai alvásigényük és vszinû jóllakottan alszik el.A enyém még csak most tart ott,hogy éjszaka ébredés nélkül aludjon 4-5 órát egyfolytában.Már 10 hónapos.

Nem kell, nekik ennyi az éjszakai alvásigényük és vszinû jóllakottan alszik el.A enyém még csak most tart ott, hogy éjszaka ébredés nélkül aludjon 4-5 órát egyfolytában.Már 10 hónapos.
Szia! Örülj neki:) Eljutottatok oda hogy átalussza az éjszakát:) Az én bébim és este 21-reggel 6-7ig alszik de van amikor felkel hajnalban de ez már elég ritka:) Üdv 7hetes anyuka
Nehogy felkeltsd, ügyesek vagytok.Bár mi tartanánk itt:-) Ahogy írod szépen gyarapszik, nincs baj.

Szerdan kapott oltast a 15 hetes kislanyom, ma pentek van, es a vegbeleben 12 orankent a nurofen hatasa utan mindig van meg 38 fokig laza. Hol 37, 7 vagy 37, 4 vagy 37, 9. aggodom. Mit tegyek?

egyebkent nagyon jokedvu, etvagya is van, sokat nevetgel, nem ugy tunik, mintha beteg lenne, csak ez a "laz" amiota meg az oltas. az elso kupot mindig kikakilja, sot vagy egy kilot is kakil:o) mindig meg kell ismetelni a kupbeszurast. aggodom, vigyem dokihoz???

Legjobb válasz: 38-ig csak hõemelkedés.Nekem a Nurofen sosem segített a Germicid C-t részesítettem elõnyben. A Rubophen szirup is nagyon jól bevált,csak egyszerre a kúppal nem szabad adni,a kettõ közt teljen el idõ. Ha esetleg nem tudsz Germicidet iratni,mert vényköteles,a Mexalen kúp is jó. Igyon rengeteg teát,napi 2x langyos fürdõ és nem árt ha kap v.mi vitamint pl.Cebion 2x multi szirupot.Kicsit legyengülhetett az immunrendszere,meg kell támogatni,de ilyen elõfordul ne ijedj meg.Akkor vidd orvoshoz ha hétfõig nem múlik el a hõemelkedés v.belázasodik. Lényegében ez a 3 gyógyi,sok folyadék és pihenés kell neki.Otthon napi 1-2 órát szellõztess!

38-ig csak hõemelkedés.Nekem a Nurofen sosem segített a Germicid C-t részesítettem elõnyben. A Rubophen szirup is nagyon jól bevált, csak egyszerre a kúppal nem szabad adni, a kettõ közt teljen el idõ. Ha esetleg nem tudsz Germicidet iratni, mert vényköteles, a Mexalen kúp is jó. Igyon rengeteg teát, napi 2x langyos fürdõ és nem árt ha kap v.mi vitamint pl.Cebion 2x multi szirupot.Kicsit legyengülhetett az immunrendszere, meg kell támogatni, de ilyen elõfordul ne ijedj meg.Akkor vidd orvoshoz ha hétfõig nem múlik el a hõemelkedés v.belázasodik. Lényegében ez a 3 gyógyi, sok folyadék és pihenés kell neki.Otthon napi 1-2 órát szellõztess!
A kérdező hozzászólása: nagyon koszi a gyors valaszt. borogatom ezerrel a kis labat, de erzem a fejecskejen, h hoemelkedese bizti van. cebiont kap, napi 5 cseppet teaval.
Nekem is szerdán kapta a lányom a 3 hónapos oltást és estére 38.9 lett a láza nurofent adtam neki, de még feljebb ment 39.7 lett, a gyerekügyelet tanácsára bevittem a kórházba és ott is tartották megfigyelésre. Az elõzõ oltásnál semmi baja nem volt, most meg nagyon nyugtalan, nyûgös és fura volt. Nourofent pedig soha többet nem adok a gyereknek, mert szart se ér.

15 hetes vaok. 7. hónapban lejár a munkanélkülim elötte dolgoztam megszünt az állásom viszont okt-re vagyok kiirva kapok gyedet?

Legjobb válasz: Gyedet mindenképp kapsz, legalább a minimumot (30 ezer körül van), de ha a szülést megelõzõ két évben van összesen 180 ledolgozott napod, akkor a munkabéred átlagából számolják a gyedet. Úgy tudom, a 180 napba a munkanélküli segély is beleszámít. De szerintem kérdezz meg errõl könyvelõt, vagy munkaüggyel foglalkozót, azok minden bizonnyal pontosabban meg tudják mondani.

Gyedet mindenképp kapsz, legalább a minimumot (30 ezer körül van), de ha a szülést megelõzõ két évben van összesen 180 ledolgozott napod, akkor a munkabéred átlagából számolják a gyedet. Úgy tudom, a 180 napba a munkanélküli segély is beleszámít. De szerintem kérdezz meg errõl könyvelõt, vagy munkaüggyel foglalkozót, azok minden bizonnyal pontosabban meg tudják mondani.

Ha kicsit taknyos a 7 hetes kisfiam, akkor vihetjük busszal a nagyijához? Kb.15 perc az út.

Legjobb válasz: Szerintem vidd.Úgyis felöltözteted rendesen és mostanság nincsenek olyan sokan a buszon,ne meg 15 perc

Szerintem vidd.Úgyis felöltözteted rendesen és mostanság nincsenek olyan sokan a buszon, ne meg 15 perc
Ez rajtad múlik. Én nem vinném igaz az enyém már 10 hónapos de még így sem viszem csak az orvoshoz de autóval.Mi az hogy kicsit taknyos? Miért nem megy a nagyi? Egyébként kell a kicsinek minden nap a friss levegõ, de nem egy tömegközlekdési eszköz "friss levegõje".

Ma tudtam meg, hogy 7 hetes terhes vagyok. Nagy dohányos vagyok, naponta kb.15 szálat elszívtam. Természetesen, ma már nem gyújtottam rá, de aggódom, hogy a 7 hét alatti dohányzással mennyit ártottam a babának?

Nem tudtam, hogy terhes vagyok, tüneteim voltak, de 4 napig normálisan megvolt, és a hányingert a tabletta abbahagyására fogtam. Ráadásul megszakítással védekeztünk... Szóval mi sem nagyon értsük, hogy sikerülhetett a baba...(4 évig így védekeztünk,és hatásos volt, most pedig egyb?l ott van a picur:D )

Legjobb válasz: Hát szerencsétek van, mert mások hónapokig, évekig próbálkoznak. Mostmár tényleg vigyázz a picurra, elvileg a 12. hétig fejlõdik ki mindene, talán nincs késõ a káros szenvedélyek abbahagyására.

Hát szerencsétek van, mert mások hónapokig, évekig próbálkoznak. Mostmár tényleg vigyázz a picurra, elvileg a 12. hétig fejlõdik ki mindene, talán nincs késõ a káros szenvedélyek abbahagyására.
Nekem anno hat hetesen derült ki a terhességem, elõtte én is sokat cigiztem, egy doboz simán elment egy nap. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, egybõl leraktam a cigit (na jó, 6 hónaposan egyszer egy fél szálat elszívtam, de ennyi volt), nem lett semmi baj. Sokan csak 6-7 hetesen tudják meg, hogy terhesek és akkor hagyják el káros szenvedélyeiket, ilyenkor még nem késõ. Csak mostmár ne legyen több cigi. Én sajnos nem mondhatom, hogy kimondottan büszke lennék magamra, mert amióta nem szoptatok, sajnos rögtön vissza is szoktam, pedig nem akartam, csak mindig ott motoszkált a fejemben, hogy mostmár lehetne. Kár volt.
Én is dohányos voltam, sajnos kb. az elsõ 4hétben dohányoztam a bébivel mert még nem tudtam hogy babás vagyok, ahogy megtudtam rögtön abbahagytam, még a férjemet is kizavartam a lakásból a cigivel, és hála az égnek eddig nincs baj! MIndenképpen kezdj el szedni terhesvitamint, meg esetleg magne B6-ot, mert ez segít a babának abban hogy mindene szépen, rendben kifejlõdjön, ne igyál semennyi (!!!!) alkoholt, még egy picit se! és próbálj meg nem stresszelni, pihenj sokat, egyél minnél több gyümölcsöt! Olvasgass utána az elsõ pár hét történéseienk! Én is meg voltam rémülve, de ne izgulj! A 12.hétig fokozottan figyelj ezekre a dolgokra és nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! Mostmár megnyugodtam :) Vettem zöldalmás cukrot, és mikor rágyújthatnékom van, akkor bekapok 1 szemet, ezzel nem ártok, és jobb mint a cigi:)
Még annyi, hogy van aki nem undorodik meg a cigitõl amikor terhes lesz (a hormonok elvileg így védhetik a babát) így sokkal nehezebb letenni, és állandó bûntudat gyötörheti a mamát, amiatt hogy kívánja a cigit, vagy hogy el-el szív egy-egy szálat. Ajánlok Neked is egy jó könyvet, nem azért mert reklám, hanem mert nekem tényleg bevált és segített a leszokásban: Allen Carr Rövid úton leszokni a dohányzásról. Mindenkinek csak ajánlani tudom mert csodát tesz! Boldog babavárást kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azt hallottam, hogy aki nem undorodik meg a cigitõl, annak nem is szabadna egybõl letenni, hanem szépen fokozatosan csökkenti 1 hétig és végül abbahagyni, mert ha egybõl leteszed akkor az még jobban káros. Ezt az 1ik ismerõsöm nõdokija mondta. Persze, az lenne a legjobb ha undorodnék tõle..., és annak a legkönnyebb...
Én 4 hetes voltam, mikor megtudtam a babát, és egybõl le is raktam a cigit. Ne gyújts rá, hülyeség, vigyázz a babára!!! Szerintem az baromság, hogy ha nem gyújt rá az ember, akkor az idegesség is árt a babának. Az idegességtõl nem jut be legalább nikotin a szervezetébe!! Vigyázz rá és ügyesen a leszokással!! Nekem megy :D 17 hetes kismami
Szia! Én is cigiztem és amikor megtudtam, hogy jön a gyerkõc, eldobtam. Ugyanígy paráztam, ahogy Te is, de nem kell aggódni, ha ezután nem gyújtasz rá, nem lesz semmi baj. Az elsõ ultrahang, ami már komolyabb eredményeket is mutat, 12. hetesen lesz, ott biztos meg fogsz nyugodni. Amire viszont készülhetsz, az az, hogy a cigi nagyon fog hiányozni, de le van ejtve, mert a fejlõdõ baba biztos Neked is fontosabb, mint egy hülye bûzrúd (sajnos, vannak, akiknek nem...:(....). Nálam pár hét volt, amíg a szervezetem már nem kívánta annyira. Valószínû, hogy a kilók is jobban meg fognak tapadni, de nem kell aggódni, majd leadod. 34. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A meghízástól nem félek, sõt inkább örülök neki. 168 cm vagyok és 54kg, pedig 60 kg lenne a normális. Hízó kúrát is csináltam már, nem használt, ilyen génállományt örököltem. Talán a terhesség segít...

7 hetes terhes vagyok és a baba 15 mm ez jó?

a gép szerint 8 hetes terhességnek felel meg ami kizárt mert pontossan tudom mikor fogant és a vérzésem is pont 8 hete volt utoljára ! viszont magas a vércukrom ithol mérem napközben 7. 5

Legjobb válasz: Nálam ugyanez a szitu, nagyobb a babám, mint kéne lennie.. :-) orvos szerint ez nagyon jó, látszik, hogy egészségesen, szépen fejlõdik, s a vetélés kockázata is nagyon kicsi.. Örülj neki! Diétázz!! Neten sok cikket találsz a terhességi diabéteszrõl, vagy akár itt is, ha beleolvasgatsz a kérdásekbe. Gratulálok a babához! 16 hetes kismama

Nálam ugyanez a szitu, nagyobb a babám, mint kéne lennie.. :-) orvos szerint ez nagyon jó, látszik, hogy egészségesen, szépen fejlõdik, s a vetélés kockázata is nagyon kicsi.. Örülj neki! Diétázz!! Neten sok cikket találsz a terhességi diabéteszrõl, vagy akár itt is, ha beleolvasgatsz a kérdásekbe. Gratulálok a babához! 16 hetes kismama
Itt tudod nyomonkövetni: http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Szerintem egyáltalán nem nagy, ezek mind relatív adatok és gyakran változnak...
Ha nyolc hete volt mensid, akkor 8 hetes a baba a naptár szerint...Amúgy a naptáras módszer, csak egy viszonyítás a vizsgálatok miatt, mert minden vizsgálatra megadott héten kell menni. A vércukor miatt meg beszélj a háziorvosoddal!Õ majd megmondja, hog mennyire komoly a dolog.A védõnõt azért nem írom, mert az enyém tök hülye...baba is utálja.Mihelyt szívhangot akar hallgatni, azonnal megmakacsolja magát, és elkezdi rugdalni az UH fejet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek , nagyon hasznos dolog amit küldtél köszi még egyszer !!!!

Az utolsó menstruációm első napja nov. 25-én volt. Viszont szerintem dec. 15-én lettem terhes. Most 7 hetes vagyok, vagy csak 4?

Az orvos ugye novembert?l számolja.Ez nem jelenthet gondot a következ? vizsgálatoknál? Jan. 26.-án megyek újra, amikor szívhangot néz.Elvileg akkor 9 hetes leszek, de szerintem csak 6.El?fordulhat, hogy nem lát majd szívhangot, de még nem gond?

Legjobb válasz: Szia! MInden rendelõben minden orvos stb. az utolsó mensid elsõ napjától számítja.Igaz hogy ugye nem akkor esünk teherbe, de ez a hivatalos számítási módja, végig ehhez kell igazodni.Ha doki szerint 9 hetes vagy lesz szívhang.Gratula!

Szia! MInden rendelõben minden orvos stb. az utolsó mensid elsõ napjától számítja.Igaz hogy ugye nem akkor esünk teherbe, de ez a hivatalos számítási módja, végig ehhez kell igazodni.Ha doki szerint 9 hetes vagy lesz szívhang.Gratula!
Szia! Ezt a neten számoltam ki neked, ha 28-30 naposak a ciklusaid. Szülés várható idõpontja: 2008-08-31 Fogamzás feltételezett ideje: 2007-12-09 Betöltött hét: 6 Hátralévõ napok száma: 236 Trimeszter: elsõ Magzat átlagos méretei: * GS (petezsák): 16 milliméter * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 6 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 4 milliméter * Látható változások: Megjelenik az ún. embriócsomó, majd a 3-4 mm-es embriónál a szívmûködés is láthatóvá válik. A szikkeringés mellett a szívfrekvencia 80-90 percenként. :-)))))) Gratulálok!
Bocs az elõttem szólótól kérdezném, hogy ezt melyik honlapon számoltad ki??? Engem is érdekelne. elõre is köszi. :) 16 hetes kismama
A http://www.timmermann.hu oldalon van egy olyan, hogy a szülés várható idõpontjának a kiszámítása, oda kell pár adatot beírni, és kidobja a rendszer a dolgokat! :) ) Nem nehéz...

Pajzsmirigy gondok? 7 hetesen elhalt a babám. Az egész történet:5 évig szedtem fog. Gátló tabit, májusban abbahagytam, megjött minden hónapban 1-2 nap eltéréssel a vérzés, viszont 15 kg feljött rám azóta!

Mit gondoltok lehet ez a probléma h elment a baba és hogy ennyit felhíztam? 50 kg voltam mindig, és sosem volt gond az étkezéssel.

Legjobb válasz: Nekem pm alulmûködésem van. A kontrollálatlan tsh okozhat vetélést. A súlyprobléma is utalhat pm problémára. Szerintem kérj egy kivizsgálást.

Nekem pm alulmûködésem van. A kontrollálatlan tsh okozhat vetélést. A súlyprobléma is utalhat pm problémára. Szerintem kérj egy kivizsgálást.
Ha felmerül benned, akkor vizsgáltasd ki magad, de azt ugye tudod, hogy a vetélések nagyon gyakoriak, tehát elég kicsi az esélye, hogy pont pajzsmirigy miatt történt, legnagyobb részben kromoszóma rendellenesség okozza, a baba nem életképes és a természet szelektál. De persze egy vizsgálat nem árt, ha aggódsz ezen.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.igazából ez a hatalmas súlyfelesleg váltotta ki bennem a gondolatot.mindenképpen csináltatok egy teljeskörû vizsgálatot, ha negatív minden akkor valószínû beteg volt.
elõfordulhat, hogy pm problémád van, egyszerû vérvételbõl kiderûl, ha teljes hormonsort csinálnak neked valahol világosabb lesz minden. Vetélés után, fõleg ha más tüneted is van (súlygyarapodás, esetleg túl rövid/hosszú vérzés, pecsételõ vérzés stb) egy jó doki elküld. Sok sikert.

Mit vigyek egy hetes táborba? (lány vagyok, 15 éves és június 7-14-ig tart a tábor).

Legjobb válasz: Nem mindegy, hogy sátortábor, sporttábor, balatoni nyaralás... Így erre nem lehet válaszolni. Nyilván vigyél megfelelõ ruhákat (de nem kell túl sokat), vigyél papucsot a zuhanyzáshoz, törölközõt, tisztálkodószereket, könyvet, töltõket, fényképezõt, tollat, papírt, esetleg társast, kártyát (attól függ megint csak, hogy milyen tábor), fürdõruhát, ha kelleni fog, meleg pizsamát (éjjel lehet, hogy hûvös lesz, hacsak nem épp 3°C-os napok lesznek), ha sátortábor, vagy ilyesmi, akkor pl. egy bicska is jól jöhet. A kényelmes cipõ alap, fõleg, ha sokat fogtok sétálni, kirándulni. Pénz legyen nálad, amennyit a tábor jellege indokol. Én szoktam még vinni elemlámpát, üres szatyrot szennyesnek és szemetesnek, ha hostelbe megyek, akkor kis lakatot a szekrényre, szúnyogriasztót... ilyesmiket.

Nem mindegy, hogy sátortábor, sporttábor, balatoni nyaralás... Így erre nem lehet válaszolni. Nyilván vigyél megfelelõ ruhákat (de nem kell túl sokat), vigyél papucsot a zuhanyzáshoz, törölközõt, tisztálkodószereket, könyvet, töltõket, fényképezõt, tollat, papírt, esetleg társast, kártyát (attól függ megint csak, hogy milyen tábor), fürdõruhát, ha kelleni fog, meleg pizsamát (éjjel lehet, hogy hûvös lesz, hacsak nem épp 3°C-os napok lesznek), ha sátortábor, vagy ilyesmi, akkor pl. egy bicska is jól jöhet. A kényelmes cipõ alap, fõleg, ha sokat fogtok sétálni, kirándulni. Pénz legyen nálad, amennyit a tábor jellege indokol. Én szoktam még vinni elemlámpát, üres szatyrot szennyesnek és szemetesnek, ha hostelbe megyek, akkor kis lakatot a szekrényre, szúnyogriasztót... ilyesmiket.
tusfürdõ sampon balzsam fogkefe fogkrém törlõkendõ fésû törölközõ (én többet is szoktam, fõleg, ha fogtok tóban/strandon fürdeni) fürdõruha tampon, betét pizsama váltóruha papucs (gumipapucs fürdéshez) telefon+töltõ iratok pénz naptej baseball sapka, kendõ (bármi a fejedre, ha kimész a napra) ami nálam mindig van, bár lehet, hogy te nem használsz: kézkrém, testápoló, arclemosó érdemes vinned gyógyszereket, fájdalomcsillapítót, kalciumot, lázcsillapítót, ragtapaszt, betadine-t Az útra pedig olvasnivaló, ennivaló, ital, fülhallgató
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!