Találatok a következő kifejezésre: 15 hetes és tegnap (16 db)

25 hetes terhes vagyok a 3. babóval. A cx:2100 a 15. terhességi hét óta. Rettegek a koraszüléstõl! Tegnap és tegnap elõtt elég sokat keményedtem, de a magnéziumtól elmúlt. Minden keményedéstõl tágul az ember?

Legjobb válasz: 18. héttõl 2100 volt az értékem a 2. gyerekkel. A doki azt mondta, ez megszokott a többedik terhességnél. Teljesen normális lefolyású terhességem volt, a 36. hétig dolgoztam, és 39+1 re született meg a kislányom. Ha úgy érzed, pihenj, de a legfontosabb, hogy ne idegeskedj emiatt. :)

18. héttõl 2100 volt az értékem a 2. gyerekkel. A doki azt mondta, ez megszokott a többedik terhességnél. Teljesen normális lefolyású terhességem volt, a 36. hétig dolgoztam, és 39+1 re született meg a kislányom. Ha úgy érzed, pihenj, de a legfontosabb, hogy ne idegeskedj emiatt. :)
Nekem 20. héttõl folyamatos keményedések voltak, elõfordult, hogy naponta 20 is megtalált. Akkor nem nyíltam semmit. 34. héten kezdtem nyílni akkor voltam 2100, két hét múlva lett 2111 (36. héten), azóta is keményedek de nem nyílik tovább. Most 39+1 hetes vagyok semmi jele annak, hogy jönne a pici. Amikor nekem 2100et mért a doki azt mondta nem kell tõle megijedni ezzel simán végig lehet vinni a terhességet és úgy látszik igaza lesz. Nõvérem pedig 24. héttõl volt 2100-es értékkel, õt 35. héten császározták. (anyai betegség miatt) Ne izgulj! Pihenj sokat! Boldog babavárást! :)

15 hetes kismama vagyok, és az utóbbi két napban elég sokat belenyilal az alhasaba, hol az egyik oldalon, hol a másik oldalon! Tegnap óta szedem a magneB6-ot. Szerintetek ez normális? Tapasztaltatok ilyesmit?

Legjobb válasz: Szia! Persze, normális. Nyúlnak a méhtartó szalagok, ami lehet fájdalmas is. És persze a méhed is nõ, aggodalomra semmi ok:) Boldog babavárást 8 hetes kismama

Szia! Persze, normális. Nyúlnak a méhtartó szalagok, ami lehet fájdalmas is. És persze a méhed is nõ, aggodalomra semmi ok:) Boldog babavárást 8 hetes kismama
Nekem az 5-dik héten már be-begörcsölt... nem tudom meddig tart, de természetes!!!

5 hetes vagyok, tegnap voltam UH-n elöször.15 mm-es GS ez mit jelent? Normális?

Legjobb válasz: GS= petezsák. Persze, hogy normális! Gratulálok és boldog babavárást! :-))))))

GS= petezsák. Persze, hogy normális! Gratulálok és boldog babavárást! :-))))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Megnyugtattál! :D


15. hetes kimama vagyok és tegnap délutántól míg el nem aludtam (22h30min) addig bal oldalt a hasam alján nyilaló, görcsölö, érzéseket tapasztaltam. Mitől lehetett? De nagyon fájt az tuti. De nem véreztem semmi ilyesmi.

Legjobb válasz: Szia! Ne ilyedj meg, ilyen nekem is volt. Nem tudom mennyire szokványos. Kb annyi idõs lehettem, mint most Te. Csak kétszer fordult elõ, két nap eltéréssel. Én magne B6-ot vettem be, de rendesen csak másnap reggelre múlt el, de addigra nyomtalanul. Most 20hetes 4 napos vagyok. Hétfõn voltam uh-on, és minden rendben volt. Korábban én elvetéltem kettõt. Akkor a görcsöm olyan erõs volt, hogy az járt a fejemben, hogy én még ekkora fájdalmat soha nem éreztem, ez azért nem fájt nekem annyira. Na és persze akkor véreztem is, de nagyon! A magne B6-ot viszont még mindig szedem, és az óta nem volt semmi (lekopogom).

Szia! Ne ilyedj meg, ilyen nekem is volt. Nem tudom mennyire szokványos. Kb annyi idõs lehettem, mint most Te. Csak kétszer fordult elõ, két nap eltéréssel. Én magne B6-ot vettem be, de rendesen csak másnap reggelre múlt el, de addigra nyomtalanul. Most 20hetes 4 napos vagyok. Hétfõn voltam uh-on, és minden rendben volt. Korábban én elvetéltem kettõt. Akkor a görcsöm olyan erõs volt, hogy az járt a fejemben, hogy én még ekkora fájdalmat soha nem éreztem, ez azért nem fájt nekem annyira. Na és persze akkor véreztem is, de nagyon! A magne B6-ot viszont még mindig szedem, és az óta nem volt semmi (lekopogom).
A kérdező hozzászólása: kösy hogy irtál.remélem soha nem jönn vissza ez a fájdalom ma már sokkal jobb.minden esetre nem szeretném elveszíteni a babám.ha mégegyszer ilyen lesz megyek a kórházba az tuti.

15 hetes vagyok, és tegnap óta szép lassan kezd sötétedni a mellbimbóm körül. Ez már akkor igy is fog maradni? Ilyen korán szokott kezdődni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az elsõ trimeszterben rengeteget nõtt a cicim, és a bimbóm, és hamar kezdett sötétedni körülötte. És ez azóta is fokozódik az idõ elõrehaladtával. Szerintem ez is mindenkinél változó, de természetes folyamat!

Szia! Nekem az elsõ trimeszterben rengeteget nõtt a cicim, és a bimbóm, és hamar kezdett sötétedni körülötte. És ez azóta is fokozódik az idõ elõrehaladtával. Szerintem ez is mindenkinél változó, de természetes folyamat!

15 hetes vagyok és tegnap többször is megkeményedett a hasam, valami baj van a picivel? És mit jelent?

Els? babám! Az utóbbi napokban sokat idegeskedtem!

Legjobb válasz: Semmi baj.Pihenj sokat,nekem is volt ilyen.Esetleg 1-2 szem magneB6ot is bevehetsz.

Semmi baj.Pihenj sokat, nekem is volt ilyen.Esetleg 1-2 szem magneB6ot is bevehetsz.
Ez természetes reakció, a terhesség során rengetegszer elõ fog fordúlni. Az lenne baj, h sohasem éreznél keményedést...nekem 5 terhességem volt, mindegyiknél éreztem és ez normális.
Én is a pihit ajánlom.Rakj párnát a bokád ahá, hogy erõsebb legyen a méh véráramlata.Ha sûrûsödik a keményedés MagneB6.De vigyázz, max a 36.hétig szett, mert a szülési görcsöket is elnyomja.Nekem ezt egy nagyon nehéz szülés után mondta meg a doki.ez miatt volt nehéz!

15 hetes terhesen beteg vagyok. Mit tehetek? Tegnap este óta megy a hasam és hányok. D. u. -tól már egy kis vizet tudok inni, de addig az is kijött belőlem. Beszéltem a védőnővel, azt mondta ez valószínűleg rota vírus.

És ez ellen nem nagyon van gyógyszer.A normaflort javasolta.De az a baj hogy most meg van 1 kis lázam.Mivel csillapítsam?Ugye nem lesz baja a picinek?

Legjobb válasz: Algopirint bevehetsz.De holnap mindenképpen menj el dokihoz,õ tudja hogy terhesen milyen gyógyszert kaphatsz.

Algopirint bevehetsz.De holnap mindenképpen menj el dokihoz, õ tudja hogy terhesen milyen gyógyszert kaphatsz.
Nem a védönöt, hanem egy orvost kellene megkérdezned, az tud gyógyszert is adni.
Milyen okos a védõnõ... Döbbenet. Én már a mai napon mentem volna dokihoz. Amúgy nyugtatásképpen: Én tavaly nyáron voltam 8 hetes terhes, amikor külföldön összeszedtem valami vírust. Napokig a klotyón ültem, kórházba is kerültem. Kaptam infúziót. Kicsit véreztem is. Mentem ott a nõgyógyászatra. Nagyon meg voltam ijedve, mert az elsõ trimeszter a legveszélyeztettebb vetélés szempontjából. A babám azonban nagyon élni akart, túlélte a kalandot és már hat hónapos.:) Nem lesz semmi baj, de reggel elsõ dolgod a doki legyen.
Ugyanígy jártam 14 hetesen. Láz, hányás, hasmenés. Lázra algopyrint szedtem. Nekem a széntablettát is javasolták, de folyton kihánytam, sugárba. A normafloret is szedtem. A lényeg, hogy igyál sokat. Hányás után 15-20 perccel kicsi kortyokban. Akkor talán bent marad. Aztán ha már bírod, mehet egy kis ropi, háztartási keksz. Nálam 2 napig tartott. Ma már 2 éves a kisfiam. :) Azért azt megtehetnéd, hogy legalább felhívod az ügyeletet. Annak idején én is ezt tettem. Holnap pedig menj el orvoshoz. Jobbulást kívánok!!!
Majd megtanulod, hogy a védõnõ majdnem az utolsó lesz, akihez fordulni fogsz bármivel kapcsolatban is.Annyira, de annyira okosak tudnak lenni sokszor, hogy hihetetlen... Én sem értem miért õt kerested meg ezzel, akkor már a háziorvos, vagy a nõgyógyászod.Holnap az elsõ kellene legyen, hogy elmész az orvoshoz.Lehet székletmintát fognak vizsgálni és akkor kiderül 100%-ra, hogy mi okozta ezt Nálad. Jobbulást!
Én pár napja estem át rajta. 2 napig tartott a hányás, hasmenés. Láz nem volt. Elöször azt hittem a szülés elõtti tisztulás, nem mentem orvoshoz, a szülésznõmmel beszéltem. Enni nem bírtam, de a folyadékot eröltettem. Szépen elmult. Semmit nem szedtem. Ha lázad van mindenképp menj orvoshoz! 38 hkm

15 hetes kismama vagyok és tegnap egy kicsit megfáztam. Mit tehetek, hogy minél hamarabb meggyógyuljak?

Sokat fújom az ormányom, ez ugye nem árt a babának? A gyümölcsteát sajna nem kívánom, de iszok meleg kakaót. Az jó lesz? Ezen kívül fekszek. Mit tehetek még esetleg?

Legjobb válasz: én csak homeot használtam pocakosan, az biztos nem árt! oscillococcinium +mézes tea+ c vitamin. jobbulást 7 hós anyukája

én csak homeot használtam pocakosan, az biztos nem árt! oscillococcinium +mézes tea+ c vitamin. jobbulást 7 hós anyukája
Szia! Én amikor terhesen beteg voltam a neo citránt ittam de elõtte megkérdeztem a dokimat lehet-e. Jobbulást gyógyulj meg minél hamarabb. Üdv: 4.5 hónapos baba anyukája
szia! Nem tudom , ha a gyümiteát nem szereted, próbálj meg akkor gyümit enni. minden jó , fõleg a narancs és a kivi. Ha ezek se mennek , akkor C- vitamin tabi , de ezt a kettõt kombinálhatod is. Ha sokat fújod az orrod , az nem árt a babának. Ügyelj viszont a folyadékpótlásra! (pl. ásványvíz!) Terhesvitaminnal is felvértezheted magad folyamatosan. Tisztító hatásúnak kiváló: tantum verde /ez a toroknak is jó/ , vagy a legegyszerûbb a "torok kéményseprõje" c. magyar cukorka , amibõl én a halványkéket használom , extra erõs , de ez az ízén nem üt ki , csak a hatásán...:) 35 hetes km

Tegnap voltam 4d-s ultrahangon és azt mondták sok a magzatvízem. (15 hetes vagyok) Esetleg valakinek mondtak hasonlót? Mit lehet, kell róla tudni? Mire kell odafigyelni? Nagy gond ez?

Legjobb válasz: elsõ lányommal volt sok a magzatvizem. sürübben hivtak be uh-ra,de 30 hétre vagy elõtt teljesen normálisra beállt. Ne izgulj,nem lesz semmi gond. Szép babavárást.

elsõ lányommal volt sok a magzatvizem. sürübben hivtak be uh-ra, de 30 hétre vagy elõtt teljesen normálisra beállt. Ne izgulj, nem lesz semmi gond. Szép babavárást.
ha sok a magzatvize a terhesség vége felé gyakrabban vizsgálnak és sokat kell majd pihenned, a burok nehogy megrepedjen.
nekem is több volt a 20. hét környékén, de a köv. UH-n, a 22. héten, és a továbbiakban is már normális mennyiségû volt. nem kell megijedni, ettõl függetlenül minden rendben, ha nem mondtak mást :)
SZIA! ÉN 17-HETES VAGYOK, MÉG NEM VOLTAM 4D:-(MENNYIRE LEHET JÓL LÁTNI A BABÓT?
A kérdező hozzászólása: Az én babám hason feküdt nem sokat mutatott meg magából de azért a lábait széttette és megmutatta, hogy fiucska. De az összes fõbb szervét láttuk, hallotam a szívverését. Az arca még nem babás, de persze késõbb jobban lehet látni. Én azért mentem el, hogy megtudjam kislány vagy kisfiú-e. Pesti vagy? Akkor tudom ajánlani ahol én voltam a weblapjuk http://www.baross4d.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat remélem minden rendben lesz:)
Igen, itt lakom pesttöl 10-km-re!érdekelne!
Nagyon drukkolok, hogy úgy legyél, mint az elõttem válaszolók, hogy idõvel helyreálljon a magzatvíz mennyisége. Sajnos én úgy jártam, hogy kb. a 24. héttõl mondták, hogy sok a magzatvizem és két hetente kellett mennem ultrahangra, plusz volt benne egy 4D is. Összesen négyszer voltam, semmi rendelleneset nem láttak sosem. Akkor a biztonság kedvéért beutaltak a Debreceni Klinikára genetikai ultrahangra. Ott meg már nem láttak gyorortelõdést. Utána másfél hét múlva visszamentem megint oda, ahova addig is jártam ultrahangra, ott meg minimális gyomortelõdést láttak. Mondták, hogy tény, hogy csak minimális, de van. Na rá két hétre Debrecenben megint nem láttak gyomortelõdést. És most ott tartok, hogy jövõhéten be kell feküdnöm a Debreceni Klinikára, mert megrepedhet a burok a sok víztõl, és akkor már ott is fogok szülni, mert ott nagyon felszerelt a gyermeksebészet, mert sajnos lehet, hogy valami nyelõcsõzáródási rendellenessége van a picinek és lehet, hogy azonnal mûteni kell. Nagyon el vagyok keseredve, de próbálok pozitív maradni. Szóval nem akarlak megijeszteni, de sajnos ilyen is van. Remélem neked minél hamarabb helyreáll a magzatvíz mennyiség. Minden jót kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!