Találatok a következő kifejezésre: 15 hetes és már (47 db)

15 hetes és 4 napos ikres kismami vagyok. Szerintetek mikor fogom már érezni h mocorognak?

Legjobb válasz: Én 15 hetes 3 napos vagyok :)) és én is nagyon várom már.

Én 15 hetes 3 napos vagyok :) ) és én is nagyon várom már.
Csak türelem, lányok, a 20-21. hétig bármikor. Boldog babavárást :)
én a 18. hét körül éreztem kis "kaparászásokat", majd egyre erõsebb lett! :) A vége felé már azt fogod kívánni bárcsak kibújtak volna már :) boldog ikresedést!!! Tényleg! Nincs szükséged hordozókra? :) van 2 eladó darabom...
A 16.hét végén éreztem elõször, amikor hanyattfeküdve tvztünk a férjemmel.Az elsõ érzések, igazából gyengébbeK, hasonlóak a bélmozgáshoz, mintha csak egy kis buborékot éreznél.Az orvosom, azt mondta, hogy számít, hogy a hasfalak mennyire érzékenyek és mennyire figyeled:-)
sziasztok ! Én a 26.héten járok és kb a 17 héten éreztem elõször a fiúk mozgását ! A második terhességnél hamarabb észre lehet venni mert van tapasztalatod !!
A kérdező hozzászólása: Már megvan de azért köszönöm szépen
Nekem a 16. héten kezdtek mocorogni. Aztán már nagyon vártam én is a vége felé, hogy legyen egy kis nyugi.
Szia! 26 hetes ikres kismami vagyok. A 15. héten éreztem elõször a babáimat, de csak nagyon pici kellemes verdesések voltak. Pár hétig nagyon kellet figyelnem, mikor érzem õket. Apa a 17. héten érezte õket elõször. Most meg aztán, amit esténként mûvelnek :) amikor nagyon beindulnak mindketten, inkább azt kívánom ne lenne ilyen hegyes sarkacskájuk és könyökük :) Most már csuklanak is a kis szegények.. Lehet érezted is már õket, csak még nem voltál benne biztos, hogy õk azok, könnyû összetéveszteni a bélmozgásokkal... Boldog babavárást!
Mi most a 21. hétben járunk és a 2 hete éreztem elösször a mocorgást. nálunk is a fiúcska mozdult meg elöbb. Rá kb.2 napjára a leány is megmozdult. De a leányka ritkábban mozog, a fiúcska szinte óránként... :-D

15 hetes és 3 napos vagyok. Lehet érezni a babát ilyenkor már a hasamban?

Szerintem a babát érzem mert alul mindig meg fogom és ott érzek valamit néha olyan mint ha buborékozna a hasam.

Legjobb válasz: Sosem tudni, de szerintem egyáltalán nem kizárt, hogy õ volt. Szerintem az ember megérzi ezt. Én határozottan merem állítani az elsõ rúgást 13 hetesen követte el a picur. Persze nem éreztem majd csak a 16-17 hét között, valamikor, de van aki korábban érzi! A lényeg, hjogy ne ijjedj meg ha esetleg most napokig nem fogod érezni, ha meg igen akkor szerencsés vagy, vagy vékony :)) ;) Kellemes felfedezést! 20 hetes kismama

Sosem tudni, de szerintem egyáltalán nem kizárt, hogy õ volt. Szerintem az ember megérzi ezt. Én határozottan merem állítani az elsõ rúgást 13 hetesen követte el a picur. Persze nem éreztem majd csak a 16-17 hét között, valamikor, de van aki korábban érzi! A lényeg, hjogy ne ijjedj meg ha esetleg most napokig nem fogod érezni, ha meg igen akkor szerencsés vagy, vagy vékony :) ) ;) Kellemes felfedezést! 20 hetes kismama
Szia!Nekem pont 15 hetesen mozdult meg.Eleinte nem akartam elhinni, mondván, hogy korai.Azota mindennap érzem, de már határozottan és erõsebben.:) Érezheted te is.:)

15 hetes és 2 napos a picúr. Néha különböző helyen a pocimban tompa nyomás szerűséget érzek. Elképzelhető, hogy hamarosan már a babát is érzem?

Ti éreztetek azel?tt valamit, miel?tt a "rendes" megmozdulást megéreztétek? Tudom, hogy a 16-20. hét környékén esedékes a mozgás, ugye fel lehet ismerni, hogy ez volt az:) ?

Legjobb válasz: Én elsõ babás vagyok és szerencsés, mert 16 hét 2-3 naposan már éreztem a Picurt. Sokan mondták, vagyis írták, hogy egy buborékhoz hasonlítható... Ha nincs a kezem a hasamon, akkor tényleg valami ilyesmi; ha sikerül elkapnom a pillanatot, és ott a kezem, akkor egy enyhe, tompa, kellemes "bumm"-ot érzek :) (mert igazi rúgásnak még nem mondható, nagyon lágy, és nem fáj). De hidd el, ezt fel fogod ismerni, nem lehet összetéveszteni! Az enyhe kis "rúgások" elõtti napokban nem éreztem semmi különöset, semmi jelet, ez csak úgy jött egyik napról a másikra. Nálam a tompa nyomás, ha van, általában az egész hasamra érvényes, és azt a méhem, ill. baba növekedésének tudom be. Remélem, tudtam egy picit segíteni; nekem ezek a tapasztalataim! Boldog babavárást!

Én elsõ babás vagyok és szerencsés, mert 16 hét 2-3 naposan már éreztem a Picurt. Sokan mondták, vagyis írták, hogy egy buborékhoz hasonlítható... Ha nincs a kezem a hasamon, akkor tényleg valami ilyesmi; ha sikerül elkapnom a pillanatot, és ott a kezem, akkor egy enyhe, tompa, kellemes "bumm"-ot érzek :) (mert igazi rúgásnak még nem mondható, nagyon lágy, és nem fáj). De hidd el, ezt fel fogod ismerni, nem lehet összetéveszteni! Az enyhe kis "rúgások" elõtti napokban nem éreztem semmi különöset, semmi jelet, ez csak úgy jött egyik napról a másikra. Nálam a tompa nyomás, ha van, általában az egész hasamra érvényes, és azt a méhem, ill. baba növekedésének tudom be. Remélem, tudtam egy picit segíteni; nekem ezek a tapasztalataim! Boldog babavárást!

14-15 hetesen látszik már a pocak? Ha lefekszem az ágyra és feszítek akkor is dundorodik, vagy lehet tök lapos?

Legjobb válasz: Nekem már bõven látszott, de teljesen egyén és alkatfüggõ. Nekem átlagos testalkatom van 18 hkm

Nekem már bõven látszott, de teljesen egyén és alkatfüggõ. Nekem átlagos testalkatom van 18 hkm
Én kétszer születem már és mindkétszer iszonyúan pici volt a hasam. Soha nem akarták elhinni, hogy mindjárt szülni fogok. Sõt, az elsõ lányomnál 5 hónapos terhesen könyörögtem a dokinak a hasamra mutatva, hogy hol a gyerekem??? Ez teljesen alkat függõ. Ha magas vagy és a gyerek is a medencédbe helyezkedett el (ahogy nekem mindkettõ), akkor nem lesz túl nagy hasad ( nincsen is berepedezve a hasam sehol). Ha alacsonyabb vagy, akkor "nagy" pocakod is lehet már ilyen idõsen. Vagy ha már esetleg a harmadikkal vagy terhes, akkor nagyobb lesz, hiszen már nem úgy tudnak tartani a tartószalagok.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok terhes, csak kíváncsi vagyok, hogy mikor látszik! :D
A kérdező hozzászólása: am. 42kb és 158cm!
Nekem látszott 14-15 hetesen, vékony vagyok és magas, de gyenge a hasfalam, ezért akkor már észre lehetett venni. Az unokatesóm 24 hetes, és még most is tud olyan ruhát felvenni, amiben nem látszik, én akkor már nagyon nagy hassal járkáltam. Alkati kérdés.
változó: van akinek látszik már akkor, van, akinek nem. ha majd terhes leszel, rájössz, h nem jó "feszíteni" :)

Kislányom 15 hetes és sötétbarna hajjal született, azóta kivilágosodott és a feje tetején már félig kihullott a haja és most nő az új hajacska, ami szintén világosbarna viszont a töve nagyon szőke. Milyen színű lesz a haja?

Most akkor lehetséges hogy az új haj is kivilágosodik és sz?ke lesz?

Legjobb válasz: szerintem világos barna lesz a kicsi haja ha az uj hajacskája kivilágosodott

szerintem világos barna lesz a kicsi haja ha az uj hajacskája kivilágosodott
Nekem azt mondták, hogy a szempillája színébõl ki tudom következtetni. Az én kisfiam haja szõke, viszont a szempillája sötét, ebbõl az következik, hogy ahogy nõ, be fog barnulni a haja. Se cáfolni, se alátámasztani még nem tudom, mert még én is várakozó állásponton vagyok.
Az én kislányom dús, göndör, szinte fekete hajjal született. Most hároméves, és enyhén hullámos, aranyszõke haja van. :)

Előfordult már nálatok, hogy amikor szoptattatok (menstruáció nélkül), terhesek lettetek, de semmi tünetetek nem volt, csak egy fura megérzés aminek teszt lett a vége és mondjuk kiderült, hogy hupsz baba és már 15-20 hetes?

Legjobb válasz: Igen, de azért nem a 15. hét után derült ki :) nEKE MINDEN TERHESSÉGEM TELJESEN TÜNETMENTES VOLT, ÍGY SZÁMOMRA EZ NEM CSODA :) A lyánom valódi cicifüggõ volt, íg sokáig nem menstruáltam... Már épp el akartam választani, íg írattam más fog. gátlót... A doki szerint ez megváltoztatta volna a tej ízét... a lányomat nem hatotta meg, de én terhes maradtam.. viszont a tabi miatt a vérzésem is megjött... Nem teszteltem, csupán dokihoz mentem... kiderült, hogy akkor voltam 11 hetes :). A fiam azóta már elmúlt 13 éves :)

Igen, de azért nem a 15. hét után derült ki :) nEKE MINDEN TERHESSÉGEM TELJESEN TÜNETMENTES VOLT, ÍGY SZÁMOMRA EZ NEM CSODA :) A lyánom valódi cicifüggõ volt, íg sokáig nem menstruáltam... Már épp el akartam választani, íg írattam más fog. gátlót... A doki szerint ez megváltoztatta volna a tej ízét... a lányomat nem hatotta meg, de én terhes maradtam.. viszont a tabi miatt a vérzésem is megjött... Nem teszteltem, csupán dokihoz mentem... kiderült, hogy akkor voltam 11 hetes :) . A fiam azóta már elmúlt 13 éves :)
A hugom járt így. Neki 17 és fél hónap van a két gyerek között. Õ szoptatott, és csak az tûn fel neki minden este fürdésnél, hogy olyan mintha mozogna a hasában a gyerek. Eleinte csak betudta bélmozgásnak, majd mégis vett tesztet, ami pozitív lett. (Nem tudom, hogy végül hány hetesen derült ki, hogy terhes a másodikkal, de elég korán megérezte)
Kedves kérdezõ! Az elsõ baba nem lombikos volt? Egy ismerõsöm lányára hasonlit ez a történet!
A kérdező hozzászólása: Nem lombikos baba!Köszönöm a válaszokat!

Nyitott méhszáj? 15 hetes vagyok és mióta esõs az idõ fájdogál a derekam és az alhasam is. Nem nyíltam ki? Kellemetlen inkább. gondoltam már az emésztésre is. Hasonló?

Legjobb válasz: Szia, én is 15 hetes vagyok. Szerda óta én is jobban érzem a hasam, néha még egy picit be is keményedik, meg húzódnak a szalagok. Biztos hogy a front miatt (nekem ma már sokkal jobb, szerda-csütörtök volt rosszabb), hétfõn voltam dokinál és tök zárt vagyok. Szerintem ne izgulj, egyed a magnéziumot és pihenj.

Szia, én is 15 hetes vagyok. Szerda óta én is jobban érzem a hasam, néha még egy picit be is keményedik, meg húzódnak a szalagok. Biztos hogy a front miatt (nekem ma már sokkal jobb, szerda-csütörtök volt rosszabb), hétfõn voltam dokinál és tök zárt vagyok. Szerintem ne izgulj, egyed a magnéziumot és pihenj.
Hát ennyitõl biztos nem nyíltál ki fõképp nem ennyi idõsen. Front van ezt a kismama és a baba is megérzi, mellesleg teljesen természetesek a görcsök, nyilallások, húzódások stb. mivel nõ a méhed. Szedd a magnéziumot.

15 hetes terhes vagyok és még nem érzem a baba mozgását, holott nagyon sokan írták, hogy 14-15 hetesen már érezték. Amikor a méhem környékére teszem a kezem, akkor koncentrálok erősen, de nem érzek semmi, miért nem?

tudom, hogy van aki kés?bb érzi meg a mozgolódást. Csak aggódom, hogy én még buborékokat sem érzek.

Legjobb válasz: Én az elsõ babát 19hetesen éreztem meg.A másodikat már 15hetesen, elõször nem fogod a kezeddel érezni, csak a pocidban fogsz fura bélmozgás szerû buborékolást érezni, az késõbb lesz mikor már a kezeddel is érzed:) Boldog babavárást. 24hetes kismama

Én az elsõ babát 19hetesen éreztem meg.A másodikat már 15hetesen, elõször nem fogod a kezeddel érezni, csak a pocidban fogsz fura bélmozgás szerû buborékolást érezni, az késõbb lesz mikor már a kezeddel is érzed:) Boldog babavárást. 24hetes kismama
Elsõ babánál a védõnõ is csak 19-20-21 hét körül kérdezgeti hogy érzed-e már, nyugi.Azonkívül függ a lepény helyzetétõl és a testalkattól is.A második babádat fogod hamarabb megérezni :) mert akkor már tuti érzed mit is kell érezni.Nálam "buborék" nem is volt csak kis bökdösések.Elsõmet 20h., kistesót 16h.éreztem elõször.Még egy kis türelem, az aggódást pedik felejtsd el! :) 31h.kismama
Szia! Ne aggódj én is csak a 20. héten kezdtem el érezni elõtte én is "csak" ugyanazt éreztem amit Te is kis "vonulásokat", bekeményedést! Most 21 hetesen érzem teljesen biztosra, hogy Õ az! :) ) Boldog babavárást!
Én elég korán megéreztem, 16hetesen. De általában az elsõ babát mások késõbb szokták. A kezemmel ilyenkor még semmit nem éreztem, csak a finom mocorgást belül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor ezért nem érzek a kezemmel még semmit :) Akkor türelmes leszek tényleg :)
szia! én csak 21 hetesen éreztem elõször, de utána folyamatosan :-) most már itt szuszog az ágyon a kis lurkó, 11 hetes
Nekem elsõ baba, és a 13. heti védõnõi találkozón azt mondta a védõnõ, hogy 3 hét múlva már figyelgethetem a mozgásokat. Be is jött, mert a 16. hét vége óta mocorog a bébim. "Mászkál" ide-oda, mozgolódik ezerrel, naponta többször is. De kívülrõl -a dokim szerint- kb. a 20-21. héttõl lehet majd figyelni.
az elsõ babát késõbb érzi az ember, mint a másodikat, harmadikat, majd a 17-18 hét környékén valószínûbb hogy megérzed a pillangószárnyverdesést:) amúgy van már pocakod?
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok. Én azt gondoltam, elõbb fogok a kezemmel érezni valamit, mielõtt magától is megérzem a mozgolódásokat. Hát akkor türelmes leszek és várok. És a keményedések, az már lehet a baba helyezkedése?
A kérdező hozzászólása: szia! Akkor én sem vagyok elkésve. Csak már jó lenne érezni. :) )

Lehetseges az hogy már most kevés a tejem? Mégcsak 3 hetes a babam es mar most azt veszem eszre hogy alíg van tejem. Egy hete még 15 perc alatt lefejtem 80ml most nagy kuzkodessel 10perc alatt nem jon ossze 10ml.

Lelkiismeret furdalasom van amiatt hogy esetleg tapszereznem kell cici mellett.Sajnos enni sem eszek rendesen,de egyszeruen nem kívanom idom sincs,allando nyugoskodo kiscsillagom mellett.Ugyveszem eszre hogy sok esetben éhes marad a kisfiam mert sir es fel orajara megint szopizna...

Legjobb válasz: Én is így jártam.Sajnos 4 hetesen totál tápszeres lett.Pedig fejtem, ettem, megvettem a drága bogyókat, de 3 nap alatt eltünt a tej. A gyerek meg sírt.Azt hittem hasfájós.Érdekes módon mióta tápszeres nem fáj a hasa...Éhes volt. Nekem pedig rá pár napra megjött... Próbálkozz és próbálkozz, fogadj meg minden használható tanácsot,de lelkiismeret furdalásod ne legyen.Nekem már azért van, mert szó szerint éheztettem és tömtem a hasfájás elleni csodaszerekkel!

Én is így jártam.Sajnos 4 hetesen totál tápszeres lett.Pedig fejtem, ettem, megvettem a drága bogyókat, de 3 nap alatt eltünt a tej. A gyerek meg sírt.Azt hittem hasfájós.Érdekes módon mióta tápszeres nem fáj a hasa...Éhes volt. Nekem pedig rá pár napra megjött... Próbálkozz és próbálkozz, fogadj meg minden használható tanácsot, de lelkiismeret furdalásod ne legyen.Nekem már azért van, mert szó szerint éheztettem és tömtem a hasfájás elleni csodaszerekkel!
A kérdező hozzászólása: En is arra gondolok h hasfajos es en is adom neki a csodaszereket segiteni nem segit es ugyan olyan nyugos marad...lehet nalunk is ugyan ez a problema :-(
1: a lefejt mennyiség nagyon sokszor köszönõviszonyban sincs a szopizottal:) , e miatt szerinetm ne aggódj! 2: ne leyen lelkiismeret furdalkásod, ne görcsölj rá, a stressz a lehetõ legnagyobb ellensége a szoptatásnak 3: hogyan szoptatsz? milyen "rendszerben"? :) Az, hogy egy három hetes baba félóránként szopizna, teljesen normális. Ne felejtsd el, hog neki a szopi nem csak evés, hanem ivás is, és mitöbb, testközelség, anya= biztonság. Szoptasd, amikor csak kér, hiszem a tej akkos termelõdik ha inger éri a mellet. Tehát: több szopi= több tej. Hajrá:)
A kérdező hozzászólása: en olyan szívésen rateszem cicire barmikor, de tenyleg.az ejjelt ma is vegig sírta, hasa is fajt de allandoan cicit akart ami azt jelenti 20 percenkent, evett, elaludt rajta es felsírt cicit keresve.ratettem megint de allandoan vissza csurgott a szajabol a tejecske.amit megevett szinte vissza is jott.mar telelehetett´?nem tudom de akkor miert ker meg allandoan...es csak sí erte...
Ne legyen lelkifurdalásod. Ugyanezen mentem keresztül én is. Elkezdtük a tápszert. Kb. a 8. hétre elapadt a tejem, pedig fejtem rendületlenül, szedtem az urtica urenst (elõtte a Laktoherbet is próbáltam, végül, mikor 1 egész nap alatt 15 ml jött össze, abbahagytam. Azóta csak tápszert eszik, egyáltalán nem hasfájós, szépen gyarapszik, kiegyensúlyozott. Sokan nem hiszik el, de igenis van olyan nõ, akinek nincs elég teje. Ez nem mai keletû, régen is voltak szép számmal, csak akkor nem fújták fel így a dolgot, itatták a gyerekkel a tehéntejet. Nem azért írom, mert ezt tartom helyesnek, de nem "világcsodája" az esetünk.
A kérdező hozzászólása: koszonom a bíztato szavakat kedves utolso...En tenyleg nagyon igyekszem azota is csak cicit kap es erdekes neha 3, 5 orat is alszik utana neha 20 percenkent ker pedig utana vissza bôcizi es eleg sokat.Parom csaladja csak azt szajkozza h igy egyel ugy egyel h legyen sok tejed...elitelnenek ha tapoznam a kisfiamat amitol nagyon rossz nekem.inkabb ehezzen ha ne adj isten tenyleg keves lenne idovel a tejem??!
Megoldódott a probléma?
A kérdező hozzászólása: hat idaig ugy nezett ki h eleg a tejem mert volt h 3-4 orat is tudott cici utan aludni...na de ma 4 oratol 7ig 4szer volt mellen, allandoan sírt es olyan anya ehes vagyok sírasa volt...kicsit felek h eleg e neki a tejem...szerdan merik le ot remelem hizott

15 hetes várandós vagyok és minden nap több alkalommal is apró "rángásokat" érzek a pocakomban a hasfalamnál. Olyan, mint az "idegrángás", vagy mint egy enyhébb bélmozgás. Ez lehet már a babám mozgása, ugye?

Legjobb válasz: én 10. hetes korom óta ugyanezt érzem, és általában este lefekvés elõtt. Én is azt hittem bélmozgás, de már nem vagoyk benne biztos :)

én 10. hetes korom óta ugyanezt érzem, és általában este lefekvés elõtt. Én is azt hittem bélmozgás, de már nem vagoyk benne biztos :)
A kérdező hozzászólása: Én is már nagyjából 12-13 hetes korom óta érzem ezeket az apró kis bökdöséseket... :) Akkor még azt gondoltam, hogy bélmozgás, de már én sem vagyok biztos. Legfõképp azért, mert általában a bélmozgásokat hátul érzem, ezeket pedig inkább elöl, a hasfalamnál... :) Mégis lehet, hogy mindketten már a babánkat érezzük! :)
valószínûleg már a babát érzed :) Az elsõt én is ilyen hamar éreztem, a harmadikat ezzel szemben a 17. héten :) Viszont nála éreztem elõször a buborékoló érzést, olyat nem éreztem korábban sosem. Esténként olyan érzésem volt, mintha felrázott pezsgõt bontottak volna a hasamban :)
azaz, bugyborékolás meg idegrángás. A baba állítólag akkor aktív amikor az anya már fekszik mert akkor már nem ring a méh és nem bóbiskol nyugodtan mint pl takarítás közben. Ezért is gondoltam én is hogy már a gyerek lehet, mert mindig este érzem meg éjjel esetleg reggel. De jó, mert legalább "élet" jelet ad :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!