Találatok a következő kifejezésre: 15 hete még nem (61 db)

Az baj ha 14-15 hétre még nem híztam semmit?

Mindigis 52 kg körül voltam.Teherbeesés elött felhíztam 58 kg-ra,de mióta terhes lettem azóta még nem híztam.Már kellett volna?Amúgy sokat eszem,de este már nem tudok mert fáj a gyomrom.Köszönöm!

Legjobb válasz: Az nem baj! Az elején nem sokat hízik az ember,vagy nem is hízik. majd 16-18.héttõl biztos fogsz hízni!

Az nem baj! Az elején nem sokat hízik az ember, vagy nem is hízik. majd 16-18.héttõl biztos fogsz hízni!
Örülj neki! Egyáltalán nem baj, ha eszel normálisan. Én is 58 kg-val kezdtem, a 14-15. hét környékén + 4kg-nál tartottam.
Nem baj. Örülj neki. 24 hetes vagyok és semmit nem híztam még. Sõt, kevesebb vagyok mint terhesség elött.
Én egész végig nem híztam semmit de arra is azt mondták hogy nem baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek!
Nem baj. En 16 hetesen kezdtem hizni, 20. Hetig jott fel masfel kilo, a vegere tiz. Pedig sohasem voltam rosszul, az elejetol normalisan ettem es vekony voltam akkor is, sot, mar-mar sovany. De semmi gond nem volt ebbol, harom kilo felett volt a babam is.

Igaz, hogy a 15. hét terhességig nem ajánlott a repülőn utazás? én még csak kb 9 hetes leszek amikor repülnénk. Lehet valami baja emiatt a babának? Mondjam le az utat? Van, aki már volt hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Ha minden rendben a terhességeddel, repülhetsz, csak az utolsó trimesztertõl nem ajánlott, nehogy beinduljon a szülés. Ha valami problémád van, vagy egyébként is, ha aggódsz, kérdezd meg az orvosodat.

Ha minden rendben a terhességeddel, repülhetsz, csak az utolsó trimesztertõl nem ajánlott, nehogy beinduljon a szülés. Ha valami problémád van, vagy egyébként is, ha aggódsz, kérdezd meg az orvosodat.
Utolsó válaszolónak igaza van, kiegészíteném annyival, hogy a 3. trimeszterben sem azért nem szabad repülni, mert a repüléstõl beindulna a szülés, hanem azért, mert ilyenkor alapból beindulhat, vagy csak "simán" rosszul lesz az anyuka valamitõl, (pl. le kéne feküdnie)ami ilyenkor már gyakori, és a repülõn nem tudják ellátni, ezért pedig nem vállalnak felelõsséget a légitársaságok. (Szerintem ez érthetõ is) Szóval maga a repülés nem okoz semmit. (Maximum ha fél az anya a repüléstõl, mert a stressz hatására történhetnek dolgok, de akkor meg ne menjen, de hát ezt mindenki tudja magáról, hogy fél a repüléstõl vagy nem...)
En 12 es 14 hetesen repultem es nem lett semmi bajunk. A 3. trimeszterben is lehet repulni, csak orvosi igazolassal. (En pont tegnap kertem a dokitol, hogy repulhessek 28 hetesen) Nem hiszem, hogy a nyomaskulonbseg barmi gondot is okozna, hiszen az utasterben ez azert szabalyozva van. Kellemes utat! :)
Én 16 hetes leszek, amikor repülünk 1 órácskát. Az volt az elsõ, amikor kiderült, hogy babát várunk, hogy utánakérdeztem orvostól, hogy szavad-e. Mondta, hogy igen.
en pont 9 hetes voltam amikor repultem, maga volt a remalom, a nyomaskulonbseg miatt, vagy nem, a hanyingerem felerosodott, gorcseim lettek, iszonyuan rosszul voltam, szerencsere elmult a leszallas utan, de soha tobbet nem repulnek terhesen az biztos, akarmekkora is a baba
Én még nem tudtam, hogy babát várok, amikor Egyiptomban voltunk. Semmi bajunk nem volt a repülés miatt sem. Szerintem, ha a baba egészséges, jól megtapadt, akkor a repülés sem okozhat benne kárt...
A kérdező hozzászólása: az az igazság, hogy a párom 30. szülinapjára lenne meglepi a repülõút, már aug. óta le van foglalva. És ma derült ki, hogy sikerült teherbe esnem! ennek nagyon örülök, de eddig eszembe sem jutott, hogy a repülés miatt bajom lehet-e, csak most, hogy ténylegesn összejött a baba. és nagyon sok vetéléssel riogató oldalt olvastam a neten, ami megijesztett. :(
Engem is ezzel riogattak, de én megkérdeztem a dokimat és azt mondta utazhatok, igy utaztam is 8 hetesen és semmi bajunk nem lett. Fent még hányingerem sem volt.
Szerintem is az orvost kérdezd meg.
Én viszont úgy tudom, hogy a terhesség elején sem ajánlott a repülés, mert a nyomáskülönbség vetélést is okozhat. Tényleg jobban tennéd, ha a dokit is megkérdeznéd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon megnyugtattatok! Nálunk csak egy 2 órás útról lenne szó, úgyhogy remélhetõleg akkor nem lesz baj.

Volt mar olyan, hogy a 15. terhessegi heten meg nem volt osszezarulva a magzat gerince?

Legjobb válasz: Itt leír mindent errõl. Nem túl vidám, de látod, általában kezelhetõ rendellenesség. A végén vannak a megoldások. http://www.webbeteg.hu/cikkek/genetikai_betegseg/6983/a-nyit.. Remélem minden rendben lesz nálatok!

Itt leír mindent errõl. Nem túl vidám, de látod, általában kezelhetõ rendellenesség. A végén vannak a megoldások. http://www.webbeteg.hu/cikkek/genetikai_betegseg/6983/a-nyit.. Remélem minden rendben lesz nálatok!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt. SZeretnem tudni, hogy masoknal mikor zarult.
Szerintem ezt így nem szokták külön közölni, csak azt, ha valami nem úgy alakul, ahogy szokásos.
Egyébként ritka rendellenességekrõl nehéz itt kérdezni (vagyis normális választ kapni), a neten többre mégy. De kívánom, hogy sikerüljön!


Futás az orvoshoz, kellemetlen felfázás vagy fertõzés is lehet az oka!!
Ugyanezek a tünetek jelentkeztek tegnap nálam, de azt hittem a terhességgel jár Ma kellett visszamennem a dokihoz és amikor megemlítettem neki azonnal megvizsgált(valamilyen fertõzés, kúpot írt fel) és azt mondta, hogy a legapróbb tünettel, enyhe folyással is azonnal menjek mindíg vissza. (Nem magándoki!18 hetes kismama
Igen, mindenképp doki, mert vagy fertõzés, vagy felfázás, egyik sem jó, ha nincs kezelve...

Most leszek 15 éves 2 hét múlva, és szeretnék egy orr pc-t! Nem nagyot, csak egy egészen aprót, apum azt mondta h majd ha 15 leszek, de ígysem engedné meg sztem! Hogy vegyem rá? Jah és egyedül meg nem csináltatom csak úgy meg, nem vok olyan!

Legjobb válasz: Az a 2 hét ide vagy oda. Azért mondja csak mert húzni akarja az idõt, hátha elég érett leszel ahhoz, hogy ne csináltasd meg. Nekem szemöldök piercingem volt anyám 17 évesen sem engedte meg, ezért azt mondtam neki, hogy ne aggódjon ezt bármikor kivehetem ha megunom. Így nagy nehezen megengedte.

Az a 2 hét ide vagy oda. Azért mondja csak mert húzni akarja az idõt, hátha elég érett leszel ahhoz, hogy ne csináltasd meg. Nekem szemöldök piercingem volt anyám 17 évesen sem engedte meg, ezért azt mondtam neki, hogy ne aggódjon ezt bármikor kivehetem ha megunom. Így nagy nehezen megengedte.
nekem is volt pc-m és 2-3 év után már nemtetszett kivettem és csunya heg maradt ott úgyhogy csak akkor csináltasd meg ha már 100% -ig biztos vagy benne hogy tetszik és nem divatból csináltatod

15 hónapos kisfiam nyakán és felsőtestén piros foltok jelentek meg, lehet-e összefüggésben azzal, hogy egy hete kapta meg a 15 hónapos oltást? Még nem lázas.

Legjobb válasz: Mi féle foltok??Meleg kiütés??Esetleg ekcémás foltok?? Nem hinném,hogy az oltástól van,ha már 1 hete kapta....

Mi féle foltok??Meleg kiütés??Esetleg ekcémás foltok?? Nem hinném, hogy az oltástól van, ha már 1 hete kapta....
A kérdező hozzászólása: Nem ekcémás foltok, nem is hólyagos, teljesen sima a felülete. Most olvastam, hogy oltás velejárója is lehet. Nem vakarja. Aggódom nagyon, ha nem múlik reggelre, akkor megnézetem.
Szia! Az én kislányom is tegnap kapta meg a 15 hós oltást, és mondta a doki, hogy lehetséges 1-2 hét múlva piros foltos, vagy pöttyös kiütés. Még furcsállottam is a dolgot. Ezek szerint tényleg van, akinek kijön tõle...
Pár napja irtam ki egy kérdést, evvel az oltással kapcsolatban. Igen az oltástól van, 7-21 nap között jelenkezhet láz, pöttyösödés. Kisfiam a 9-ik napon lázasodott be, 2 napig hõemelkedése volt, mára, azaz 12 napra kijöttek apró kis piros pöttyök rajta, nem sok pár db.

Az integrált teszt eredménye 1:490, az AFP a 15. héten 0, 95, a 16. héten 1, 1. A 18. heti genetikai UH-n semmi rendelleneset nem találtak, de a baba méretei szerint nem 18, hanem 19 hetesnek felel meg. Biztos, hogy egészséges a babám?

Én 38 éves vagyok. Az integrált teszt eredménye 1:490, az AFP a 15. héten 0,95, a 16. héten 1,1. A 18. heti genetikai UH-n semmi rendelleneset nem találtak, de a baba méretei szerint nem 18, hanem 19 hetesnek felel meg, tehát nagy baba.

Legjobb válasz: A korodból kifolyólag alacsonyabb az integrált teszt eredménye, de 250 fölött azt mondják nem kell aggódni. A kicsik meg mindig máshogy fejlõdnek. Most lehet, hogy 1 héttel idúõsebbnek tûnik a méretei alapján, de lehet, a következõ UH-n meg pont a korának megfelelõ lesz. Szerintem próbálj megnyugodni. Az integrált teszt eredménye negatív. Az AFP-d jó. Genetikai Uh-n sem láttak semmit. Nyugi!

A korodból kifolyólag alacsonyabb az integrált teszt eredménye, de 250 fölött azt mondják nem kell aggódni. A kicsik meg mindig máshogy fejlõdnek. Most lehet, hogy 1 héttel idúõsebbnek tûnik a méretei alapján, de lehet, a következõ UH-n meg pont a korának megfelelõ lesz. Szerintem próbálj megnyugodni. Az integrált teszt eredménye negatív. Az AFP-d jó. Genetikai Uh-n sem láttak semmit. Nyugi!
Szerintem igen, egészséges, ha bármi gond lett volna, akkor azt már látták volna. Igaz, hogy már benne vagy a terhességi korban, de 35. fölött amúgy is fel kell ajánlaniuk a magzatvíz mintavételt, ha azt igénybeveszed, akkor ott 100%-os bizonyosságot kapsz. Bár ennek van vetélési kockázata. De azért a 490-bõl az 1 szerintem elég nagy ahhoz, hogy ne legyen semmi gond, ráadásul az afp is jó és a genetikain sem találtak rendelleneset, ezért próbálj meg megnyugodni! 4, 5 hós kislány anyukája.
szerintem semmi gond, sõt. nagyon szépen fejlodik, valoszinuleg nagyon jól vigyázol rá. azt hiszem nem 1:250tõl, hanem 1:150tõl van ok aggódni, szóval messze vagy te még attól. nyugi.
Szia! Az integrálton nekem is egy héttel nagyobb volt a bébi, majd a következõ ultrahangra meg már 2 nappal kisebb volt a koránál. Emiatt ne aggódj, mindenki a saját kis tempójában fejlõdik. Szerintem Õ csak jól érzi magát a pocakodban. 24.hetes kismami

15 heti u. h-n en nem nagyon igazodom el, ha nem fejlodott meg ki ilyenkorra rendesen a vegtagjai, szolnanak biztos, ugye a meretek alapjan ok tudjak ezt, ?

Legjobb válasz: Miért, gondolod, hogy egy beteg babát is egészségesnek mondanak és mosolyogva ultrahangozgatnak? Dehogy! Minden rendben a babáddal, a végtagok már a 12. héten kialakulnak. Tegnap voltunk, betöltött 9 hetes a babám és láttuk a lábait, szép hosszúak, nagyokat rúgott vele. :) Az ultrahangok pont a fejlõdési rendellenességek kiszûrését szolgálja. Egyébként megértelek, szerintem kb. 5 hét múlva én is hasonló kérdéseket fogok feltenni. Egészséges babát kívánok! :)

Miért, gondolod, hogy egy beteg babát is egészségesnek mondanak és mosolyogva ultrahangozgatnak? Dehogy! Minden rendben a babáddal, a végtagok már a 12. héten kialakulnak. Tegnap voltunk, betöltött 9 hetes a babám és láttuk a lábait, szép hosszúak, nagyokat rúgott vele. :) Az ultrahangok pont a fejlõdési rendellenességek kiszûrését szolgálja. Egyébként megértelek, szerintem kb. 5 hét múlva én is hasonló kérdéseket fogok feltenni. Egészséges babát kívánok! :)
A kérdező hozzászólása: cuki vagy, hogy +nyugtatsz, nemis tudom eleg hulye kerdest tehettem fel, igy a valasz "hallatan" persze en is tudom, szolnanak, es en is+tudom nyugtatni a masikat, de ilyenkor az ember szinte meg a szemenek sem hisz...

Mitől fájhat a gyomrom mindíg? A 15. hétben vagyunk, és nem voltam nagyon émelygős korábban. Most meg vagy másfél hete erős gyomorfájás-émelygés sokszor. Főleg evés után.

Lehet ez terhességi tünet(nekem most jön el? ez a korszak) vagy inkább gyomorrontás-vírus dologra gondoljak szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy gyomorégésed van. Nekem a 10. héten jelentkezett elõször. Eleinte én is csak azt érzékeltem, hogy 'fáj' a gyomrom, nem tudtam, hogy ez gyomorégés, mert elõtte sosem volt. Most 21 hetes vagyok, de elõ-elõ jön néha. Én Rennie rágótablettát szoktam ilyenkor elrágni, de számos praktika létezik: egy pohár hideg tej, vagy száraz keksz segíthet.

Szia! Lehet, hogy gyomorégésed van. Nekem a 10. héten jelentkezett elõször. Eleinte én is csak azt érzékeltem, hogy 'fáj' a gyomrom, nem tudtam, hogy ez gyomorégés, mert elõtte sosem volt. Most 21 hetes vagyok, de elõ-elõ jön néha. Én Rennie rágótablettát szoktam ilyenkor elrágni, de számos praktika létezik: egy pohár hideg tej, vagy száraz keksz segíthet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Lehet, hogy gyomorégés akkor. Mondjuk inkább kõ kemény lesz a gyomrom, és puffadok is, de nem nagyon tudom meghatározni az érzést. Próbálok egyszerre kevesebbeket enni, hátha az is segít... Köszi mégegyszer.

Van barátom 2 hete! Szerintetek el kéne mondani a szüleimnek? Nem tudom hogy fogadnák még nem volt egy barátom se.15/L

Legjobb válasz: várj még vele. 2 hét az semmi. Majd ha fél éve együtt vagytok akkor elmondhatod. Addig felesleges. A legtöbb kapcsolat 1 hónap alatt kihûl.

várj még vele. 2 hét az semmi. Majd ha fél éve együtt vagytok akkor elmondhatod. Addig felesleges. A legtöbb kapcsolat 1 hónap alatt kihûl.
Én most tapasztalatból írok. Voltam 15 évesen nagyon szerelmes. Összejöttem egy fiúval. Titkoltam a szüleim elõl, akik végül a falubeliektõl tudták meg, és eltiltottak tõle(egyébként rossz fiúnak számított). Én szerintem hatalmas hibát követsz el a titkolózással. Ha a szüleid eltiltanak tõle annak oka van. Mint ahogy írtam, én is így jártam. Szembeszegültem mindenkivel és végül a fiú 2 hónap járás után megcsalt. Persze nem biztos, hogy te is így jársz, de vissza tekintve nagyon gyerek voltam még, és rá kellett ébrednem, hogy nem Baby vagyok a '3 méterrel a felhõk fölött'-bõl :D Tehát légy óvatos és a szüleidnek mondj mindent el.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat szerintem várok vele hogy egy hónaposak legyünk és akkor mondom el....
Ha kiderül, hogy nem komoly, akkor nem is tudhatnak róla? Nem értem a logikátokat.
Szerintem meg jobb az õszinteség. Ennyi idõsen természetes, hogy vannak kisebb-nagyobb kalandok, "kapcsolatok". Az meg sokkal kellemetlenebb ha véletlenül derül ki, hogy találkozgattok, látnak valahol, hallanak valamit. Abból még nem lett baj sosem, ha valaki korrekt és õszinte a kapcsolataiban, legyen az családi vagy szerelmi kapcsolat. Nincs szégyellnivalód. Légy õszinte! N30
Annakidején én köztes megoldást választottam. Nem mondtam el, de nem is titkoltam. Ha kérdezték hova megyek, mondtam hogy Lógni egyet X-el. Mikor már hatodik hónapja is X-el mentem lógni, már gondolták, hogy õ a barátom. Mi együtt maradtunk olyannyira, hogy jövõ nyáron esküvõ :) Szóval lehet két hétig tart majd, lehet sokáig, de ne hazudj és ne titkolózz :) 24-L
A kérdező hozzászólása: de hogyan mondjam el??
Beszélgess anyukáddal és kérdezz rá, mit gondol a randizásról, járásról. Simán lehet, hogy azt mondja, hogy szeretné, ha bemutatnád, akivel randizol, akkor meg már sima ügy :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!