Találatok a következő kifejezésre: 15 hónapja babát (19 db)

15 hónapja szeretnénk babát. Ha meglátok egy kismamát, rosszul vagyok. Ez normális?

nagyon nehéz.Mi is szeretnénk már 15 honapja .És ha meglátok egy kismamát roszul vagyok.Annyira irigylem ?ket.Én is szeretnék már kismami lenni.15 honap az már nagyon hosszu id?.

Legjobb válasz: Igen, ez természetes érzés. Vigyázz azért arra, hogy ne hatalmasodjon el rajtad a görcsölés, mert annál nehezebben fogan meg a babád! Orvosnál már jártatok? Mit mondott? Mi is 9 hónapja próbálkozunk, úgyhogy (talán) megértem, mit érzel. Fel a fejjel, és sok sikert!

Igen, ez természetes érzés. Vigyázz azért arra, hogy ne hatalmasodjon el rajtad a görcsölés, mert annál nehezebben fogan meg a babád! Orvosnál már jártatok? Mit mondott? Mi is 9 hónapja próbálkozunk, úgyhogy (talán) megértem, mit érzel. Fel a fejjel, és sok sikert!
Szerintem is normális, és én is így vagyok. Bár mi nem olyan régóta próbálkozunk, de nem egyszerû az én helyzetem sem. Fontos, hogy menj el orvoshoz és járj utána a lehetõségeknek! Én is ezt tettem és mostanra egy kis reménysugár is megcsillant. Drukkolok neked!
szia én (mi) 3 éve szeretnénk babát de azért rosszul nem voltam ha megláttam egy terhes nöt nem kell tulzásba vinni mert soha nem fog sikerüülni én már csak tudom.és képzeld most vagyok 3 hónapos kismama
Mi is már 2 és fél éve szeretnénk , de nem jön össze(mondjuk nekem a férjemnél találtak bajt, de most éppen kezelik rá).Én is irigy vagyok arra aki terhes és szerintem ez normális.Én sokat sírok emiatt!

Miket mond 15 hónap körüli babad? Állatokat utánozza? Mozgásilag hogy áll? Mit szeret játszani? Könyveket szereti?

Legjobb válasz: Manókám 18 hónapos, de ugyanannyit tud mint 15 hónaposan. Vau vau az nagyon megy, azon kívül semmit se mond. Minden állat cic. Minden állatot imád. 10 hónapos kora óta fut, szalad. Nem volt kapaszkodva lépegetõs korszak. Ahogy felállt, ment is. Most a mászásé a fõszerep, pontosan mindenre fel akar mászni. A legújabb amitõl égnek állt a hajam a biciklimre akart felmászni. Már a pedálon állt, mikor odanéztem. Szereti a könyveket nézegetni, de szétszedni annál inkább. :) Fõleg azokat amikben állatokról vannak képek. Legjobb játéka, "Hogyan bosszantsuk Anyát!". De most a homokozólapát a menõ, mert új. Játékokkal nem játszik, egyedül a formabedobóval.

Manókám 18 hónapos, de ugyanannyit tud mint 15 hónaposan. Vau vau az nagyon megy, azon kívül semmit se mond. Minden állat cic. Minden állatot imád. 10 hónapos kora óta fut, szalad. Nem volt kapaszkodva lépegetõs korszak. Ahogy felállt, ment is. Most a mászásé a fõszerep, pontosan mindenre fel akar mászni. A legújabb amitõl égnek állt a hajam a biciklimre akart felmászni. Már a pedálon állt, mikor odanéztem. Szereti a könyveket nézegetni, de szétszedni annál inkább. :) Fõleg azokat amikben állatokról vannak képek. Legjobb játéka, "Hogyan bosszantsuk Anyát!". De most a homokozólapát a menõ, mert új. Játékokkal nem játszik, egyedül a formabedobóval.
Az én kisfiam 16 hónapos. Õ is imádja az állatokat, fõleg a kutyát (nálunk a vau-vau helyett á-á), és a cicát (nyá-nyá). Szereti a könyveket különösen a bátyus Bogyó és Babóca könyvét-amit nem szabad. Nagyon kevés szót mond: tata, baba, mama, a bátyus nevét. Imád hintázni, homokozni, pancsolni, fûnyírót tologatni, autókat, traktorokat tologatni, kipakolni az edényeket és a fedõket-ezek helyére bepakolja az õ játékait. Ja, és persze a "rémálmom" a sólámpát kapcsolgatta állandóan, na kihúztam a konnektorból, erre odatolt egy dobozt ráállt és vissza akarta dugni (elég alacsonyan van nálunk az a konnektor). Megy mint a golyó, de este amikor elfárad mászni szokott.
Ja igen, építõkockázni (duplo) is szeret, talán az köti még le igazán.
Semmit sem mond, csak gagyarászik. Fut, szalad, kúszik, mászik. Formabedobos játékot szereti, a papucsokat szereti hozni-vinni, a fürdõkádba bedobál mindent, ha nem tettük volna el akkor a szemetes tetejét nyitogatná és kidobna mindent, és a kedvence a "Hogyan készítsük ki Anyát" játék :DDD Életveszélyes, ahogy az ágy szélén sétálgat.
14 hós múlt kislányom. 1 éves korára utánzott kb. 10 állathangot, de 1 hónapja szinte minden állatot tudja, hogy mit mond. Ez a kedvenc játéka, 1 nap nagyon sokszor el kell vele mondatni, hozza az állatos könyveit és addig nem hagy, amíg nem vettük sorra mindet. 11 hós kora óta megy egyedül, egy ideje csak szaladni tud, van is sok baleset belõle, de többnyire feláll, leporolja magát és megy tovább. Ebben az idõben ritkán vagyunk itthon (panel), inkább lent csinálunk programot. Biciklizünk, triciklizünk, játszira megyünk homokozni és csúszdázni, mert csak ezt a kettõt szereti. A hintától fél, sír benne. Itthon fõleg a konyhában ténykedik, kipakol mindent, fedõket, kiszedõket, stb. Próbálja õket helyre is tenni, persze mindent összekever :) ) Most a "rakjunk csatot a hajamba" még a jó játék, meg kell nézni utána magát a tükörben. A játékai mostanában egyáltalán nem érdeklik, hanem minden más amihez hozzáfér.
Kislanyom 15 honapos, a kovetkezo szavakat mondja: papa, tata, baba, engem nyanyanak szolit, kb.5 allathangot utanoz: kutyanak vauvau, cicanak piszi-piszi, bagoly huhu, kigyonak sziszeg, bocinak mu mondja:meglatta a kirakatban a Milkas lila tehenet. Ha kint ugat a kutya, akkor a kis ujjat megemeli es mondja hogy vauvau :) olyan edes. Meseskony a kedvence, hozza es akkor le kell uljunk es atnezzuk az egeszet, mindent megnevezunk, felismeri a pillangot, a halat, (a halnak ugy mondja hogy ha, meg a hajnak is )viragokat, nehany allatot, inti a kezevel hogyan repulnek a madarak; a tejnek azt mondja hogy te; reggel amikor felebred szalad apa agyahoz es keresi, emeli fel a paplant es kerdi: tata? Teszi a kezet a fulehez es mondja, hol ha: mintha telefonon beszelne..olyan draga en nagyon buszke vagyok ra.
Kedves kerdezo, mit szolsz a valaszokhoz? Hasznosak voltak, valami reagalast azert csak elvar az ember., ...

15 hónap körüli babának adtok még bébiételt?

Ha igen, milyet, mennyiszer, és miért?

Legjobb válasz: Mi igen. Másfél éves. Napközben házi fõttet kap, vacsora szokott bébiétel lenni, ha nem marad délrõl, vagy túl egyhangú lenne. Zöldborsót, vegyes zöldséget, spenótot, sütõtököt szokott így leginkább kapni (hússal), ezeket azért, mert nagyon szereti, Univer. Vagy Nestlétõl szoktam venni nagyobb babáknak (1-2 éves) menüket, bolognai spagetti, vegyes zöld rizzsel hússal, vagy lazacos, ilyesmit. Egyrészt azért, mert ez gyors és szereti, másrészt azért, mert szilárdat még úgy nem hajlandó enni, hogy a miénkbõl, max csipeget.

Mi igen. Másfél éves. Napközben házi fõttet kap, vacsora szokott bébiétel lenni, ha nem marad délrõl, vagy túl egyhangú lenne. Zöldborsót, vegyes zöldséget, spenótot, sütõtököt szokott így leginkább kapni (hússal), ezeket azért, mert nagyon szereti, Univer. Vagy Nestlétõl szoktam venni nagyobb babáknak (1-2 éves) menüket, bolognai spagetti, vegyes zöld rizzsel hússal, vagy lazacos, ilyesmit. Egyrészt azért, mert ez gyors és szereti, másrészt azért, mert szilárdat még úgy nem hajlandó enni, hogy a miénkbõl, max csipeget.
Ikreim közül az egyik simán evett már ebben a korban darabosat, a másik nem volt hajlandó, csak pépeset. Kb. 2-3 hete eszi meg õ is mindenbõl a darabosat, tehát nem baj, hogy pépeset eszik, nem egyforák ebben még az ikrek se, látod. Egyébként nekem az evett darabosat, akinek 16 foga volt és az evett pépeset, akinek 8. Ahogy jött több foga, egyre inkább elfogadta a darabosat.Felesleges siettetni. Néha megpróbálod, ha nem megy, hát nem emgy... majd legközelebb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. És pépeset esznek még? Az én lányom sajnos még mindig elõnybe részesíti a bolti bébiételeket az enyémnél, ha meglátja nálam az üveget, akkor mutatja csak ki igazán mennyire éhes. (pedig nem fõzök rosszul) Sokmindent evett már, de a boltiból hajlandó rendes adagokat megenni. Kedvence a nestlé-s bolognai, és a gesztenyés univer. Õ még csak pépeset hajlandó enni. Nagyon ciki ez ebben a korban?
18 hónaposak a kisfiaim, és ritkán még esznek bébiételt. Tartaléknak van, ha nem tudnék fõzni: -Univer vadas marhahús rizzsel -Univer vegyes zöldségek sonkával Ezek voltak a kedvencek, néha még gesztenyepüréset is kapnak.
Akkor kap, ha nem ízlik neki az ebéd. De jobban szeretné a boltit enni mindennap szerintem:)
Szia, én boltit nem nagyon veszek neki mert az én fõztömet is megeszi, de azért néha kap, ha nincs idõm fõzni. Én is pépesítem mert ha darabos akkor kb.45 perc egy kajálás, ha meg pépes akkor 10 perc. Szóval szerintem nem ciki, örülök én is ha egyáltalán megeszi, mert annyit bír nyámmogni:)
17 hónapos és igen, kap még néha. Bár mostanában ritkán, de adok még neki. A Bolognai spagettis a kedvence. Én nem tartom cikinek és nem érdekel, ha más annak tartja. Az én lányom olyan rossz evõ, hogy csak örülök, ha megeszi.
Tedd bele a Te fõztödet az üvegbe:-)
20 hónaposak, gyakran (hetente min. kétszer) kapnak, persze. Mert megbizhatóbbnak tartom, mint a házi kosztot a piaci áruból.
A kérdező hozzászólása: 15.44-esnek: már kipróbáltam ezt a trükköt, de rájött hogy átvertem. :-) Örülök, hogy nem vagyok egyedül, és másoknak sem ciki ilyen korban még pépeset adni. Mert itt olyan sok helyen azt olvasni, hogy már minden baba darabosat eszik. Egyébként az enyémnek még csak 6 foga van, ebbõl 4 még nincs is kinn teljesen.

Aki az elsõ baba után gyorsan teherbe esett (gondolok itt 14-15) hónap különbségre a két baba között) az hogy viselte a dolgot? Megtarthatta a babát? Egészséges lett? Rendben ki tudta hordani?

5 hónapos a kislányom, jelenleg 1 hete késik. Szülés utáni 6 hét után rögtön menstruáltam szoptatás alatt is, napra pontosan. Óvszerrel védekeztünk. Sok volt a stressz az elmúlt hónapban (haláleset a családban) így szerintem emiatt késhet.De ha mégsem, nagyon félek. Megijedtem. Nem vagyok még felkészülve egy 2. babára, azért is védekeztünk. Eléggé megviselt lelkileg a szülés, félnék tõle még egyszer, ráadásul ilyen hamar. Akinek van tapasztalata, kérem írja le. Elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: Fiam apja és a nõvére között egy év a korkülönbség! Az anyuka szülés után szoptatott és fogamzásgátlót szedett, ennek ellenére terhes lett, megtartotta, rendben zajlott a terhesség és a szülés is,nem volt semmi gond!

Fiam apja és a nõvére között egy év a korkülönbség! Az anyuka szülés után szoptatott és fogamzásgátlót szedett, ennek ellenére terhes lett, megtartotta, rendben zajlott a terhesség és a szülés is, nem volt semmi gond!
nekünk 16 hónap van köztük, és nagyon jó így! fantasztikus testvérek és kis korkülönbség miatt a szülés is nagyon könnyû volt!
3 hónapja szültem...tegnap teszteltem fél perc után még negatív volt úgy véltem tuti az. Ma megnéztem és 2 csík van rajta. Mi is óvszerrel védekezünk. De azért beparáztam :-D
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti válaszoló a 14-15 hónapot úgy számold, hogy abból 9 hónap a terhesség. Jelenleg 5 hós a babócám. szóval hozzáadva a 9 hónapot lenne 14 hónap köztük. szerintem ez elég korai.
Mi mindenképpen akartunk kistesót, kis korkülönséggel. Szerencsére sikerült is 2 év van a fiaim között. Ha véletlenül elõbb estem volna teherbe, semmiképpen nem vetettem volna el, csak azért mert nem akkor jön, amikor mi akarjuk. Egészségesek mindketten. A kis korkülönbség nem ok arra, hogy ne legyen egészséges. Császárnál van az, hogy a szülés között illik 2 évet várni, de pl. egyik barátnõmnél 23 hónap van a gyerekei között. Az elsõ császárral született, míg a második spontán szülés volt. Senkinek nem lett baja. Mellesleg, per pillanat nem akarok 3. babát, de a múlkor azt hittem terhes vagyok. Egy percig sem gondoltam arra, hogy elvetetném.
14-15 hónap egyáltalán nem gyors teherbeesés. Rengeteg gyerek van ahol 2 - 3 év korkülönbség van, teljesen átlagos .
igen, tudom. :) igazábol anyum mindig hozzáfüzi, hogy 10 honap és 17 nap (emlékszem általános iskolában mindig azt kérdezték tölünk, hogy ikrek vagyunk e, mondtam hogy nem, erre ök megkérdezték hány éves vagyok én és hány a bátyám, 10 éves vagyok én, és 10 a bátyám :) ) ezzel még jobban összekavarodtak, én április végén születtem, a bátyám meg junius elején. :) )
10hónap? Az kemény, félre ne érts nem bántásból, de ugy a terhesség 10hónap (40 hét), nyilván megszülethet hamarabb a baba, de ha nem volt koraszülés akkor a 6hetet sem várták meg!
a bátyám és köztem 10 honap korkülönbség van. rendben volt minden anyumnál, mindketten egészségesek vagyunk. férjeméknél és igy jöttek sorba a fiuk (3), egyikkel sem volt semmi komplikácio.
Kedves hármas! Ismersz olyat, aki kivárja a hat hetet? Én nem nagyon... Mi a második héten már szeretkeztünk, mert kívántuk egymást.

Mekkora 15 hónap körüli babád? Súly és centi? Mekkora ruhákat hord?

Legjobb válasz: Szia. 11 kg 80 cm Ruhácskáit nem is tudom hanyas méretûek,elég sok van befogva amit kinõ elteszem és elõveszem a nagyobbakat.:)

Szia. 11 kg 80 cm Ruhácskáit nem is tudom hanyas méretûek, elég sok van befogva amit kinõ elteszem és elõveszem a nagyobbakat.:)
Kisfiam 10, 5 kg és Õ is 80 cm. Nadrágokból elég a 80-as méret, de bodykból és pólókból inkább 86-ost, sõt: néha 92-est adok rá.
Fiam 13kg és 86 cm nadrásgból 80asat hord(rövidek a lábai:) , bodyból 86-osat polóból, pulóverbõl 92-eset:)
Lányom 72 cm, 9 kg, 74-es ruhákat hord.
Kisfiam 74 cm és 8, 7 kg.
Utolsó vagyok. Ruhákból 68-as és 74-es méreteket hord.

Milyen fajta tejitalt adsz 15 hónap körüli babádnak?

Legjobb válasz: Tehéntej, Reggelire kakaós tej

Tehéntej, Reggelire kakaós tej
1 éves kora óta bolti tehéntejet kap.
bebivitát adok neki 14 hónapos kora óta.1090 ft egy doboz, mülleres
nestlé junior gyerekitalt kap, mert nem birja a tejet, 2x próbálkoztam vele úgy, hoogy 3hónap eltelt, de most se birja, pedig a tejes dolgoktól meg semmi baja...úgyhogy ezt kapja, bár már 18hónapos.
Én Milupa 12+ tejital-tápszert adom 12 hós kora óta és most 21 hós lesz(de csak reggel)

A 15 hónap körüli babák mennyire szégyenlősek, és félnek az ismeretlen emberektől? Ez így a természetes hogy a kislányom senkitől és semmitől nem fél?

Vadidegen emberekhez simán odamegy,elkezd nekik magyarázni,mutogat,hozzájuk nyúl. Van hogy megy utánuk. A kutyáktól sem fél,semmit?l.

Legjobb válasz: A fiam is ilyen kis barátkozós természetû a kezdetektõl fogva (most 16 hós). vigyorog/ráköszön mindenkire, hogy Tia!(szia), aki nagyonszimpi, annak nyújtja a kezét hogy Pati!(pacsit kér), dumál nekik stb... a kutyákat és minden egyéb állatot is egybõl megy nyomorgatni. A lányom is ugyaniolyen bsrátságos volt, de az állatoktól valaiért tartott, csak az emberekkel bratyizott.

A fiam is ilyen kis barátkozós természetû a kezdetektõl fogva (most 16 hós). vigyorog/ráköszön mindenkire, hogy Tia!(szia), aki nagyonszimpi, annak nyújtja a kezét hogy Pati!(pacsit kér), dumál nekik stb... a kutyákat és minden egyéb állatot is egybõl megy nyomorgatni. A lányom is ugyaniolyen bsrátságos volt, de az állatoktól valaiért tartott, csak az emberekkel bratyizott.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez gyerekfüggõ?! Megyünk az úton és épp ami a kezében van, cumi kaja, bármi elkezdi kínálgatni. Pá-pázik mindenkinek, az emberek meg odavannak tõle. Ha valaki mondja neki, hogy elviszi magával, megy vele. A nála kisebb babáknak puszit ad, és baba, baba be nem áll a szája.
Szerintem teljesen normális, hogy ilyen. Nekem két gyerekem van, a nagyobb 3 éves, a kisebb 1, 5. A nagy olyan volt, mint a tiéd: mindenkihez odament, mutogatott stb., míg a kicsi szégyenlõs, ha idegen jön hozzánk, akkor hozzám bújik, de aztán lassacskán feloldódik.

Anyukák, akiknek a babái között 15 hónap van, adnátok tanácsot?

Babakocsi, kiságy, napirend, szoptatás, bevásárlás, minden érdekelne!

Legjobb válasz: Köszi a választ, augusztus végén érkezik majd a pici,most 8 hós a nagy. :) Mennyire érti nálatok a nagy, hogy tesója lesz?

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, augusztus végén érkezik majd a pici, most 8 hós a nagy. :) Mennyire érti nálatok a nagy, hogy tesója lesz?
Hát ha kérdezem hogy hol van a kistesó, akkor megmutatja a pocimat, van hogy odajön és megsimogatja, megpuszilja a hasam. Ha kérdezem hogy hol a baba feje, akkor megmutatja hogy merre van a pocimban (ezt csak mostanában kérdeztem és be is jött uh alapján). Nem tudom mennyire fogja fel, hogy mi van, de minden esetre tündéri amikor ráteszi a fejét a hasamra, vagy megsimizi. :) Már a kezdetektõl mondogatjuk. Remélem nem fogja váratlanul és rosszul érinteni. Nagyon fogok figyelni, hogy minden figyelmet megkapjon és ne érezze kitúrva magát.
Ja, elsõ voltam :)
A kérdező hozzászólása: :) köszi a választ ismét :) hogy viseled így a végén a pocakot? nem nehéz egy ekkora baba mellett még hajolgatni, felvenni, szaladni utána?
De. :) Fõleg hogy folyton a földre akar ültetni hogy ott játszunk. Ha leülök, pár perc után már fel kell állnom és utána úgy fáj ott lent a csont... Szerencse hogy 12 hónaposan elindult, így cipelni már nem kell, de azért emelni néha muszáj. Kicsit jobban érzem a derekam, medencém a nap végére, de azért annyira nem vészes. A császáros hegem szokott néha szurkálni, így próbálok vigyázni, szét ne nyíljon. :S Viszont, mivel a terhesség elejétõl emelgettem a lányom így gondolom megszokta a szervezetem a megterhelést. Te hogy bírod? Szerencse hogy az elején nekem nem volt nagyon hányinger. Csak amikor egész nap aludtam volna, de a lányom meg nem akart semmit sem aludni... hát az kicsit fárasztó volt.
A kérdező hozzászólása: De jó ezeket olvasni! én is emelgetem a nagylányt, pedig már mászik, csak mindig oda, ahova nem kéne :D Nagyon kimerült vagyok, én is aludnék, erre nem most jön a foga? :) Már 1 kint van, a másikat látom, de még nincs kint, és nem használ a Dentinox sem :( Most elaludt, nagyon nyûgös volt, kicsit várok még, hátha felébred. Császáros voltál? Huh, orvosod mit szólt, hogy hamar jön a 2.? Császárra készültök, vagy lehet, hogy természetes úton szülöd meg a picit? Szoptattad a nagylányt? Ha igen, meddig?
A kérdező hozzászólása: Hja, elsõvel sokat hánytam (napi 6-8), semmi nem maradt meg, most Nestea-t iszok (barackosat), még tavaly javasolta a dokim, akkor nem vált be, most annál inkább :) de émelygek így is, de már csak pár hét és elmúlik remélem :)
A kérdező hozzászólása: Orvosom tudja, hogy szoptatom, nem ellenezte, de 1 éves kora körül szeretném leválasztani majd. Szülés: nekem magától indult, kaptam oxitocint is a kórházban, na az azért fájt már, addig nem vészes. De ez is csak 1-2 óra volt, és ahogy kibújt a nagylány, már abszolút nem fájt. Késõbb is csak a varrat bökött, de simán tudtam már aznap ülni, szépen varrt össze a doki. Úgy tudom a méhösszehúzódások fájnak jobban, ahogy a méh megy össze, azért viszek algopyrint majd, elõször meg sem éreztem, de most készülni kell rá. Csomagod kész van már? Hány napig kell maradnod a kórházban szülés után?

15 hónapja viszketek odalent, de babát szeretnék. Mi bajom lehet? Volt vkinek hasonló? Nem GOMBA!

Rendszerint mensi után,és ez kb. félid?re enyhül,majd megsz?nik.Orvostól orvosig jártam,kezelgettek,de nem használt SEMMI.A legutóbbi orvos szerint nincs fert?zésem.A petefészkeim és a méhem rendben van.Ha lenne vmi fert?zés a méhemben,az ugye súlyosbodott volna a 15 hónap alatt?Senki nem lát semmit,a létez? összes gyógyszert betettem,beszedtem...

Legjobb válasz: Pedig ez tuti gomba. Kenet? Rákszûrés volt?

Pedig ez tuti gomba. Kenet? Rákszûrés volt?
Szerintem menj el megint dokihoz, hátha okosabb lesz, ha új kenet eredményed lesz. ne aggódj, bitos oké minden, csak érzékenyebb. egyébként nem csak candida gomba lehet, és lehet másra nem néztek :-(
Hát, én is találgatni tudok és ötletet adni... Intim kenõcs, esetleg ki van száradva mint a bõr. Vagy természetgyógyász? Ha végképp semmi nem használ, lehet, hogy nem is szervi tünet, csak valami lelki eredetû. Úgy értem, hogy ha már hosszú ideje viszket, akkor lehet, hogy csak "bebeszéled" magadnak, hogy viszketni fog, várod, hogy elmúljon a menzi és már viszket is. De egyébként ha az orvosok nem találnak semmi szervi elváltozást, akkor szerintem a babádnak ha terhes leszel végképp semmi baja nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Igen, megyek orvoshoz..már megint:(Lassan többen látnak odalent mint egy pornó filmnest:(Csak én nem élvezem.Kérni akarok most kenet-vizelet-és vértenyésztést.Szerinted megcsinálják?Félek h vértenyésztés hallatán megint nagyot néznek, régen kértem, nem csinálták, mondván h nincs rá szükség.De mivel mensi után jön..gyanús.Kérhetem h megcsinálják?Jogom van kérni?
A kérdező hozzászólása: Megyek íriszdiagnosztikára jöv.héten.Talán ott megmondják. Igen, azt mondták a dokik h rakjak rendet a fejemben...ezzel sokra megyek....Lehet már így öregszem meg..:(
na az irisz diagnosztikáról végképp lebeszéllek ott kitalálnak egy csomó hülyeséget. Ha babás leszel, minden bajod elmúlik. Nekem a candidám évekig nem tudták kikezelni, onnantól, hogy terhes lettem tökéletes lett minden és azóta is jól vagyok!!!
A kérdező hozzászólása: Nekem sok jót mondtak az íriszd.-ról.Nem mondok nekik semmit, ha megmondják mi a panaszom, kezelni is fognak tudni.Csak legyen végre ok, mert míg nincs, addig gyógymód sincs. De gyanús h ha terhes lennék megszûnne.Érdekes ez, mert elvileg olyankor gyengébb az immunrendszer, de én terhesen voltam a legegészségesebb.Évekig tartó havonta visszatérõ hólyaghuutom a terhességem kezdete óta nincs(több mint 4 éve!!!1x sem volt)...de mégis félek h van vmi bajom, és kárt tenne a babában.De lehet már terhes sem lehetek...
Szerintem az intim lemosó lesz a ludas. Nekem a Lactacid Femina csinált jó kis viszketést. Egyébként javasolni szokták hogy ne használjuk hosszú évekig ugyanazt, mert nem egészséges, azért mert kiöli a "kellõ" bacikat is. Váltogatni kell, mert mindegyiknek más a hatóanyaga. Több hónapig használtam a Dove Intim lemosót is mire attól is bajom lett, így már kizárólag normál tusfürdõt használok és azóta semmi bajom. Egy próbát neked is megérne, nem?
A kérdező hozzászólása: Váltogatom a lemosókat.Leginkább a nivea intimo sensitive vált be, de ha csak tusfürdõvel mosakodnék alul..háát..a falat biztos lekaparnám.
valamilyen gyulladásod csak kell hogy kegyen az nem lehet hogy semmi bajod és mégis viszket nekem sokáig volt hasonló de a dokim mindig azt mondta hogy hüvely gyulladás mindenfélét kaptam rá aztán végül a klion segített és az aquatus hüvely öblítõ a tejsavas azelõtt használtam a dm-bõl a colpo cleanert de mivel az pompás valószínû hogy magába szívta a bacit és utána már hiába öblögetem ha bacis volt a víz viszont ez az irrigáló a zuhanycsõre illesztve mûködik és csak kifele folyik a víz vissza nem szív semmit 2 hónapig használtam hetente 1xpersze a klion után és azóta semmi bajom és sikerült babás is lenni a kérdésedre vissza térve nem kizárt hogy teherbe eshetsz de nem hiszem hogy jó ötlet míg nem derül ki az ok és nem kezeled ki ezt a viszketést remélem már nem kell sokáig várnod drukkolok neked .
A kérdező hozzászólása: Tetû?A nyálkahártyán????Áááá...meg az terjed.És ez 15 hónapja se nem rosszabb se nem jobb.Stagnál:S
Huhh ez csúnya lesz, de nem lehet, hogy tetû???
A kérdező hozzászólása: Persze!Volt minden!!!Rákszûrés negatív, egyszer egy kenetvizsgálatra adtak huhh..vmi C-betûset, nem klion, vmi más, most nem jut eszembe.De nem enyhült, kicsit sem.Candida, chlamydia negatív.
A kérdező hozzászólása: Volt már gombás viszketésem, akkor a falat kapartam, sírtam, borzasztó volt, és csak a hideg vizet bírtam odalent.Most úgy viszketek, h nincs olyan erõs ingerem h vakarózzak, pedig erõsen viszket csak máshogy.És most a 40-40 fokos forró víz esik jól.Enyhít rajta sokat.Ja, és reggel a legdurvább:(Allergia kizárva, mindent végigzongoráztam már.
Cukorbetegség?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok cukorbeteg.De a cukorbetegek gombásodásra hajlamosak odalent, és ez nem gomba.Ráadásul a létezõ összes gombaellenes cuccot használtam már.Kúptól kapszuláig mindent.
A kérdező hozzászólása: Ha terhes lennék lenne baja a babának vajon?Azzal nyugtatgatom magam hogíy ha ez akármilyen fertõzés, akkor ez már elhatalmasodott volna ennyi idõ alatt.Vagy tévedek?
Nem lehet, h valami irritálja a nyálkahártyádat odalent? Mûszálas bugyit használsz? Lehet, h ki kéne próbálnod a tejsavas intim lemosót, mert a sima tusfürdõ vagy szappan is irritálja odalent.
Szia! Próbáld ki a meleg sós ülõfürdõt! Szerintem csodákra képes! Én rendszeresn csinálom, sõt a fürdõvizembe is öntök általába (jódozott, vagy tengeri) sót és nekem még soha (le is kopogom), de még tényleg soha nem volt komolyabb bajom, max 1-2 nap viszketés és kész, rögtön rendbe hozta! Mire elmentem a dokihoz már semmi nem volt! Remélem segít neked is!
A kérdező hozzászólása: Pamutbugyit használok, bio-gyógybetétet, tisztaságinak is.Tampont nem használok.Intimlemosót évek óta, kizárólag azt.Mosószeres, öblítõs anyaggal nem érintkezik a bõröm.Óvszer sincs, fog.gátló sincs, semmilyen gyógyszer nincs.Wc papírból mindenfélét használtam már.És az érdekes h mensi után kezdõdik, és lassan elmúlik a félidõre. 3 és fél éve szültem, belül repedtem, varrtak.nem lehet h egy varrat nem szívódott fel?Azt mondják a dokik h kizárt, nem is látnak ott semmit sem.?Mert leginkább jobboldalon érzem ezt.
A kérdező hozzászólása: 13:04:persze h próbáltam...napokig...gyógynövényest is...kicsit sem lett jobb, egy hajszálnyit sem.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Kliont is használtam, ez volt a legutóbbi.Az a borzasztó amúgy h a kezelésekre még egy kicsit sem javul a dolog.Mert ez úgy szokott lenni h javul vmennyicskét, majd visszajön.Na nekem nem...nem enyhül, mintha nem csinálnék semmit. De ha fertõzésem van miért nem használ semmi?!?!:(És miért nem durvul el??Mert egy kezeletlen fertõzés csúnya dolgokat mûvel.Oké h kaptam ezt-azt rá..de van h 3 hónapig semmit.És nem rosszabb.Nem értem én ezt:-( :-( :-( Hiába járok orvoshoz, nem tudnak velem semmit kezdeni.Persze megyek, ebben a hónapban is..de minek?!

A párommal babát szeretnénk, már két hónapja próbálkozunk, a menstruációm mindig késik 15 napot, így mindig azt hiszem, hogy terhes vagyok, de mégsem. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: ha mindig 15 napot késik, akkor az már rendszeresnek számít. nem lehet, h elszámoltad a ciklusod?

ha mindig 15 napot késik, akkor az már rendszeresnek számít. nem lehet, h elszámoltad a ciklusod?
Két hónap nem sok idõ. Tudom nehéz, a várakozás, a reménykedés. De nem szabad görcsösen felfogni:) Élvezzétek az egymással töltött idõt, és egyszer csak összejön majd a baba:) Szorítok értetek. Ha sokkal több idõn keresztül nem sikerül, érdemes orvoshoz menni. De már most se ártana, ez a 15 napos késés elég érdekes. Hallottam, hogy terhesség alatt is lehet vérzés, ami menstruációként fogható fel. És mivel nem a szokásos, amióta próbálkoztok, kicsit gyanús. Keress fel egy nõgyógyászt.:)
nem kell ezen kiakadnod, majd jön az a baba :D ez is azt bizonyitja, h nem olyan könnyû éppen teherbeesni :S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!