Találatok a következő kifejezésre: 15 hónapja a (269 db)

Nem kevés 14-15 hónap a gyerkőcök között?

Legjobb válasz: dehogynem, nagyon lvés gondolj bele, épp hogy szültél, megint terhes vagy a szervezetnek sem jó ráadásul nem tudod maradéktalanul kiévezni azt hogy cseperedik, kinyílik az értelme...

dehogynem, nagyon lvés gondolj bele, épp hogy szültél, megint terhes vagy a szervezetnek sem jó ráadásul nem tudod maradéktalanul kiévezni azt hogy cseperedik, kinyílik az értelme...
elõzõ nekem annyira nem szimpatikus, hogy csak azért futószagon szülni, mert -így letudva gyerekváklalás(igen ez si megvan, kipipálva:-(( -nem kell dolgozni 5-6 évig - majd eljátszanak: soha nem testvért szülj a nagynak, hanem még egy gyereket -nem kell venni semmit
Ugyanebben a cipõben járok. fiam 11 hónapos, és megint terhes vagyok (védekezés ellenére). Félek, hogy nem tudnám ellátni maximálisan a két kicsit, hiszen még a nagy is kicsi... Úgy érzem, nem tudnám végigcsinálni, mert én nem vagyok az az "erõs idegrendszerû anyuka típus". Ráadásul a szülést sem tudnám még egyszer végigcsinálni, a mai napig nem vagyok túl rajta. Nehéz ügy :-(
A kérdező hozzászólása: 09:18-as: ha elolvastad, akkor véletlenül jött össze a baba, nem mostanra terveztük. Nem azért szülök, hogy le legyen a gond, hogy ne kelljen visszamennem dolgozni. Én épp azt terveztem, hogy 2évesen megy bölcsibe, és én meg vissza dolgozni, kicsit vissza az emberek közé. De a sors közbeszólt. Ha már itt van, nem fogom elvetetni. Jönni akar, hát jöjjön. Majd megoldjuk valahogy. Ahol jut egynek enni, ott jut a másiknak is.
Én a helyedben örülnék neki! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek és jó egészséget!
Ha már összejött el ne vetesd, csak alaposan készülj fel lelkileg, mert véleményem szerint egyáltalán nem könnyû ilyen kis korkülönbséggel. Mi nem véletlenül terveztük a 3 évet, a lányom most lesz ennyi és nemsokára szülök. Még a két évet is kevésnek tartom, mert most látom hogy mennyivel önállóbb a lánykám mint pl 1 évvel ezelõtt, ez nagy elõny mert nem kell állandóan kétfelé szakadnom majd.
Kedves kérdezõ! A kislányunk 15 hónapos, és 6 hetes terhes vagyok. Nem terveztük, vagyis mindig is 2 gyermeket szerettünk volna de autoimmun betegségem miatt lemondtunk a 2.babáról. És tessék, megfogant, védekezés mellett. Nálunk nem én és a Párom, hanem az orvosok tétováznak, hogy meg lehet-e tartani vagy nem. Voltam már nõgyógyásznál, hétfõn megyek UH-ra elõször. Ne tudd meg, milyen az mikor orvosok döntésére kell várni, hogy meg lehet-e tartani vagy nem :( Mi bevállalnánk, habár a nagy pont 2 éves lenne amikor születne a kicsi, biztos hogy nehéz lenne az elején, de a 2 gyermek nagyon összekovácsolódna. Persze a Ti helyzeteteket Ti tudjátok és nehéz a döntés. Szerintem hallgass a szívedre, bármit is súg, és tegyétek azt.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek mennyi az ideális?
A kérdező hozzászólása: Mindig amikor elgondolkodok rajta, és hajlok az egyik oldal felé, akkor eszembe jut a másik oldal. Nem tudom tényleg mi legyen. :( Biztos nehéz lesz két picivel, de igen, valószínûleg késõbb könnyebb lesz, mert jobban ellesznek egymással, és majdnem egyben le lesz tudva.
Gyerekeim között 8 és 4 év van ( 3 gyerek)nem jobbak, nem könnyebb velük, mint a nõvéremnek akinek a gyerekei közt nincs 1, 5 év.Ha úgy döntesz megtartod csak az elsõ idõben lesz nehezebb, de elõnye is van, tudnak együtt játszani majd.
A kérdező hozzászólása: Az én kislányom most 7 hónapos, és tegnap teszteltem egy pozitívat. Nem terveztük, késõbb szerettük volna (én legalábbis biztos), de most már ez van. Igazából nagyon sokat járt az elmúlt napokban az agyam, hogy mit is szeretnék, mi lenne a jó döntés. Én jelenleg még úgy érzem, hogy nem vagyok felkészülve rá, túl korai. Viszont félek attól, hogy ha esetleg úgy döntetnénk hogy nem tartjuk meg, akkor megbánnám késõbb. Elsõdlegesen anyagilag lenne nehéz (albérletben lakunk). Sokat olvasok ezzel kapcsolatban, és jelenleg arra hajlok, hogy ha már jönni akar, akkor had jöjjön. De egyelõre nagyon félek tõle...
Mindenkinek más. ha azt nézzük, hogy neked könnyebb legyen akkor legalább 6 éves legyen a gyerek vagy 8. akkor már tud segíteni, nem megy mindig az idegeidre, iskolában van egész nap. De ha a gyerekszemszögéböl nézzük és hogy ha 2 gyereket akarsz akkor letudod egy kalap alatt a babázós, sírós, idöszakot. nekem ez lenne az ideális de max 2 év. úgy érzem, hogy minél ügyesebb önállóbb a lányom annál kevésbé akarok kistesót. most 1 éves de már nagyon szeretném ha jönne a tesó. habár nincs senki segítségünk, mert külföldön élünk, de inkább valahogy megoldom az elsö 2-3 évet de túlleszek a nehezén. nincs kedvem egy 5 éves óvodás aki már kezd önálló lenni, újra éjszakázni.
Nálunk 17 hónap van a két kicsi közöt, én csak ajálani tudom!! Úgyhogy én Veled örülök, hajrá! A kicsi 4 hónapos, a " nagy" rajong érte és fordítva..., a kicsi számára, ha mindketten a látóterében vagyunk, a "tesóisten" létezik csaK.... A nagy pedig nem is emlékszik olyan idõre, mikor a tesója ne lett volna... Az eleje egy picit nehéz, de már most élvezem!!! Bármi kérdésed van, csak írj bátran... NAgyon boldog babavárást!!!!

15 hónapja szoptatok. Még mindig nem állt be a menszeszem. Szeretnénk kistesót. De így hogy? Nektek mikor állt be?

áprilisba jött meg elõször(1éves volt a babám),májusba is megjött napra pontosan,júniusban 14nap pecsételés nem folyamatosan(csak barna,kliont szedtem),itt a július mensi sehol..akkor most mi van vajon?(terhesség?vagy csak még mindig a szoptatás okozza?(nap2-3szopi van még)

Legjobb válasz: Én is pont 15 hónapot szoptattam. A kisfiam 8 hós volt, amikor elõször megjött a menzeszem, nekem rögtön beállt 28 napos ciklusokra, rá 5 hónappal pedig teherbe is estem. Tehát a fiam 13 hónapos volt, amikor megfogant a testvérkéje. Utána még napi 2-3x, éjjel oedig volt, hogy 10x is szoptattam. Szóval az én esetem azt mutatja, hogy szopi mellett is teherbe lehet esni, arról iszont nem tudok nyilatkozni, hogy a rendszertelen menzesz mennyiben befolyásolja. Laikusként azt gondolnám, hogy okothat zavart a peteérésben, én dokihoz mennék a helyedben.

Én is pont 15 hónapot szoptattam. A kisfiam 8 hós volt, amikor elõször megjött a menzeszem, nekem rögtön beállt 28 napos ciklusokra, rá 5 hónappal pedig teherbe is estem. Tehát a fiam 13 hónapos volt, amikor megfogant a testvérkéje. Utána még napi 2-3x, éjjel oedig volt, hogy 10x is szoptattam. Szóval az én esetem azt mutatja, hogy szopi mellett is teherbe lehet esni, arról iszont nem tudok nyilatkozni, hogy a rendszertelen menzesz mennyiben befolyásolja. Laikusként azt gondolnám, hogy okothat zavart a peteérésben, én dokihoz mennék a helyedben.
[link]
Ez tök alkati dolog, van akinek a napi egy szoptatás is beborítja a ciklust, másnak meg a napi 7-8 szopi mellett is van peteérése, már a baba 3-4 hónapos korában. Nekem is úgy volt mint Neked, Kérdezõ. Az elsõ vérzést követõen fél év után jött össze a tesó, a vérzések össze-vissza jelentkeztek, 28 és 50 nap között, a normális és a "mindjárt elvérzek" típusú özönvíz-szerû fajtákból. Eleinte (2-3 hónapig) "programszerûen" voltunk együtt, azaz kétnaponta, na az elég illúzióromboló volt, de magam sem tudom miért, nagyon ragaszkodtunk ahhoz, hogy a 2. és 3. gyerek között is a szûk két éves korkülönbség legyen, mint az 1. és 2. között. Amikor nem jött össze a mutatvány, akkor abbahagytuk a görcsölést, akkor voltunk együtt amikor kedvünk volt, és láss csodát... Így most szûk 2, 5 év lesz köztük.

MMR oltással meg kell várni, hogy betöltse a 15 hónapot vagy lehet mondjuk két nappal előbb is?

Fiam március 8án lesz 15 hónapos! Az pénteki nap! Itt nálunk mindig szerdán van tanácsadás és oltás! A gond az,hogy szülinapomra a szül?kt?l kaptunk egy utat,ami 21én kezd?dne,és a foglaló már be van fizetve! Viszont úgy hallottam,hogy a mellékhatások 7-10 nap múlva jelentkeznek,és nem szeretném,ha az utazás alatt lenne beteg! Két nappal hamarabb be lehet ezt adni?

Legjobb válasz: Igen, be kell tölteni a 15 hónapot. Úgy tudom, elõtte nem adják be.

Igen, be kell tölteni a 15 hónapot. Úgy tudom, elõtte nem adják be.
Azért ez a 15 hó nem szentírás. A barátnõm jóval késõbb adatta be, mert a gyereke folyton beteg volt. Én is, mert a bárányhimlõ ellenit akkor adattam be, és utána olvasta az orvos, hogy jobb várni vele.
Elõbb nem adják, de nyaralás után is kérheted . Nekem a lányom a 18 hónapos oltást 4 héttel késõbb kapta meg
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek! Akkor megkérdezem a dokit, hogy vagy két nappal hamarabb vagy akkor késõbb be lehet-e adni!
azt nem tudom de szinte biztos hogy gyerekesen gondolkodsz.
8-as: miért törvényszerû, hogy mindenkinek kell az életében egy olyan idõszak, amikor fûvel-fával összefekszik? A normális értékrendû embereknek nincs erre szüksége, "ki lehet élni" magadat úgy is, hogy párkapcsolatokban tapasztalod meg a szexet, és érdekes, nem törvényszerû, hogy aki nem volt könnyûvérû, az megcsalja a házastársát...
bocsi, de 20 évesen minek komolykodni? dugja meg az összes lányt és kész. ha már kiélte magát, akkor keressen egy komolyat akivel családja lesz, ne pedig fordítva. nálam ez bevált...
6-os dehogynem járnál vele, ha tetszik a külseje. A szexkapcsolatokról mindkét nem hazudik, fel se tûnne. Az ilyen sekélyes értékrend megfigyeléséhez meg kell pár hét/hónap kapcsolat.
Hát én biztosan nem járnék olyan sráccal, aki 10-15 egy éjszakás kalanddal büszkélkedhet. Mondjuk nem tudom, mi a cikibb: hogy összevissza szexelsz mindenféle csajjal, aki szembejön, vagy hogy 3 hónapnál tovább nem bírták melletted? Ez azért elég sokat elárul rólad, nem szívesen kezd kapcsolatot az ember olyasvalakivel, aki max. egy éjszakára fér bele a csajoknak... 20L
Azért az értékrended meglátszik...
A kerdes az hogy milyen elvarasod lesz a leendo hazastarsadat illetoen. Ha o is egy hasonlo sztorival fog elojonni, valoszinu elkuldod majd a turoba. Emancipacio? Ja....foleg......
A kérdező hozzászólása: Persze lefeküdtünk az alap :)
ennyi idõsen ez szerintem teljesen jó, ha mindet megdugtad a barátnõket is nem csak jártál velük.
Nos, nézzük úgy, hogy 20 évesen a leghosszabb kapcsolatod 3 hónapig tartott. Ha ezt vesszük figyelembe, akkor nem, nem vagy sikeres a nõknél. Valamit rosszul csinálsz.

15 hónap alatt kb. mennyit ő a haj?

Legjobb válasz: Normális esetben (ha nem vasalod, nem fested stb.) akkor 15-20 cm .. De ha gyorsan nõ a hajad többet is nõhet. Egyénfüggõ

Normális esetben (ha nem vasalod, nem fested stb.) akkor 15-20 cm .. De ha gyorsan nõ a hajad többet is nõhet. Egyénfüggõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
átlagosan a haj 1 centit nõ havonta tehát 15 cm, de pár havonta illik vágatni egy kicsit a végébõl nehogy töredezzen, így én kb 10 centire saccolnám, már ha fontos az egészsége is nem csak a hossza :)
Nekem 2 cm-t nõ havonta és nem törik, így nem vágatom sose, szóval 15 hónap az 30 cm-t jelent. De hogy másnak mennyit nõ azt nem tudhatom.

15 honapja szültem és még mindig nem jött meg a menszeszem kezdjek el aggodni? (Bőv. Lent).

A kislányomat 1 éves korátol már csak este szoptattam elelvásnál,1 hete meg már teljesen elvettem töle,de még mindig van tejem.Szerintetek ez normális hogy még mindig nem jött meg?

Legjobb válasz: Igen, normális, nem kell aggódnod. Nekem kb. 1 hónappal azután jött meg, amikor teljesen abbahagyta a szopizást a babám. Szerintem a te szervezetednek is több idõ kell (nem 1 hét), hogy helyreálljon. Biztos, hogy meg fog jönni. Ha még 2-3 hónap múlva sem jönne meg, akkor fordulj orvoshoz.

Igen, normális, nem kell aggódnod. Nekem kb. 1 hónappal azután jött meg, amikor teljesen abbahagyta a szopizást a babám. Szerintem a te szervezetednek is több idõ kell (nem 1 hét), hogy helyreálljon. Biztos, hogy meg fog jönni. Ha még 2-3 hónap múlva sem jönne meg, akkor fordulj orvoshoz.

Mi a megfelelő ajándék barátnőmnek a 15. szülinapjára ha már 15 hónapja eggyütt vagyunk?

Legjobb válasz: Szia! Közös képetekkel párna huzat vagy valami ezüst lánc gravíroztatva valamivel, ilyesmik:)

Szia! Közös képetekkel párna huzat vagy valami ezüst lánc gravíroztatva valamivel, ilyesmik:)
Egy ezüst lànc, esetleg ezüst gyürü a monogrammotokkal. kispàrna. Egy csokor rozsa plussz meghivod vacsoràzni valahovà.
Sz.tem feküdjetek le! XD
Neked kéne tudni!
Egy szép macit, gyûrû, étterem meg minden más.

15 hónapja van fölül fém fogszabályzóm. Korábban 2 havonta kellett járnom aktiválásra, ívcserére, de november óta csak 3 havonta kell mennem. Azóta semmit nem javultak a fogaim. Milyen időszakonként kell ill. lehet az aktiválást, ívcserét elvégezni?

Ma voltam aktiváláson.Az orvos szóban 2 havonta rendel vissza, de folyamatosan 3 hónapra jegyeznek el?.Iskolás vagyok Tb támogatással.

Legjobb válasz: nálam ez 1-1.5 hónap szokott lenni. ha súlyosabb az egész, akkor nagyon sokáig fog neked tartani :S nekem is másfél éve van fent, pedig nem volt nagyon nagy gond vele... és még majdnem 1 év. elvileg havonta lenne normális, magánrendelésen is úgy csinálják. valószínûleg nálatok másmiatt ilyen sok idõ, sok a gyerek vagy ilyesmi

nálam ez 1-1.5 hónap szokott lenni. ha súlyosabb az egész, akkor nagyon sokáig fog neked tartani :S nekem is másfél éve van fent, pedig nem volt nagyon nagy gond vele... és még majdnem 1 év. elvileg havonta lenne normális, magánrendelésen is úgy csinálják. valószínûleg nálatok másmiatt ilyen sok idõ, sok a gyerek vagy ilyesmi
A kérdező hozzászólása: Egyébként nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak!
Nekem mindkét gyermekemnek volt ilyen fogszabályozója, a lányomnak egy neves magánorvos csinálta, kb 3-4 hetente jártunk(nem a kezelések száma alapján kellett fizetni)és egyenként húzta eel a fogait, gyönyörû fogsora lett, kb másfél évig volt fenn, ha jól emlékszem. A fiamnak iskolaorvos csinálta, miután több mint egy év után semmit nem változott, (valahogy az egész fogsort próbálták elhúzni, )elvittem õt is másik orvoshoz, ott rendesen megcsinálták, de nem 2-3 havonta jártunk, ott is kb. havonta.De mivel az õ fogproblémáját torlódás okozta, a második orvos azzal kezdte, hogy két fogat kihúzott, így nagyon szépen sikerült helyretenni a fogait.Azt hallottam, kevés igazán jó fogszabályzással foglalkozó fogorvos van.Esetleg próbáljatok meg beszélni vele, hogy mikorra várható látványosabb változás, mert 15 hónap alatt azért már a vége felé kellene tartani a szabályozásnak.
A kérdező hozzászólása: Nekem is torlódásom volt, a fölsõ 4-eseket ki is húzták (egy másik orvos) még a fogszabályozás elõtt. Akkor egy kicsit javult a helyzet, de most már mindenhol hézagos, sõt úgy tûnik , hogy talán marad is valamennyi hézag.(Úgy állnak a fogaim, mint a pók lábai.)
18.42-es vagyok Ne érd be ezzel a "fél"munkával, késõbb zavarni fog. Menj el egy jó orvoshoz, és húzasd be. Utána adnak egy éjszakai fogszabályozót, ami végleg helyén tasrtja a fogaidat. Késõbb már semmit nem kell használni, mégis szépek maradnak.Hidd el, megéri!Én 50 éves vagyok, gyerekkoromban szabályozták a fogaimat, de akkor még csak kivehetõ készülék volt, és nagyon csúnya maradt. Rengeteg problémát okozott nekem, kisebbségi komplexusom volt, nem mertem nevetni, csúfoltak is miatta. Senkinek nem kívánom ezt az érzést, azért is vittem a saját gyerekeimet is , pedig nekiki szerencsére alapból sem volt annyira csúnya, mint az enyém.De nem is volt komplexusuk miatta, mert idejében rendbetetettem. Tarts ki a kezelés mellett, nem bánod meg!

Ez az első clostys hónapom, a 15. napon vagyok és még nem volt peteérésem. Nektek mikorra tette az ovut?

Lehetséges hogy kitolja a ciklust is? Vagy nem mutatja az LH teszt? Úgy gondolom hogy még er?sebbnek kellene lennie a hormonoknak ilyenkor.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ez volt az elsõ clostis hónapom,és a 16.napon volt a peteérés.

Szia! Nekem is ez volt az elsõ clostis hónapom, és a 16.napon volt a peteérés.
A kérdező hozzászólása: Nézted ovu teszten? Éreztél vmi tünetet, nekem fájdogál a hasam tõle, de azt mondják ez normális? Mióta próbálkoztok?
Nekem a 19. napon volt.
Elsõ válaszoló vagyok: Én éreztem, h. szurkál a petefészkem, a bal oldalit éreztem, és uh-n megerõsített a doki, h. ott érik:-) Igen használtam ovu tesztet. 15.nap volt pozi.akkor voltam a dokinál is, és mondta, h. 24 órán belül lesz tüszõrepedés. Másnap reggelre már megszûntek a tünetek.
Helló, nekem ez a harmadik clostys hónapom. A 12.napon voltam UH akkor már 20 és 22mm-esek voltak a tüszõim(ez volt tegnap) de szerintem még em repedt meg mert még érzékeny a bal petefészkem. Szerintem ma-holnap meglesz az ovu. Nekem inkább elõrébb hozza!
Nekem a 19. napon volt, már kétszer is.. :(

Mennyit hízott a babátok, az 1 éves státusz, és a 15. hónapi oltás között?

És a magassága mennyivel változott, ha változott! Nekem, a fiam 1 évesen: 11,2 kg volt,és most a 15 hóson pedig: 12, 3kg. Nem kevés ez egy kicsit? Amúgy 84cm magas

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam 1 éves státuszon 9,5 kg volt, 15 hósan 10,2 kg. Cm-ben azt hiszem 4et vagy 5öt nõtt. Több mint egy kilót hízott a kisfiad(akinek amúgy is nagyon szép a súlya:) miért lenne az kevés? Ilyen korban a sok mozgás miatt nem híznak annyit...

Szia! Az én kisfiam 1 éves státuszon 9, 5 kg volt, 15 hósan 10, 2 kg. Cm-ben azt hiszem 4et vagy 5öt nõtt. Több mint egy kilót hízott a kisfiad(akinek amúgy is nagyon szép a súlya:) miért lenne az kevés? Ilyen korban a sok mozgás miatt nem híznak annyit...
Ne viccelj, dehogy kevés.Csak az elsõ életévben híznak nagy ütemben, 1 éves kor után már nem.Jól nézne ki 2 évesen, ha továbbra is havi 1 kilókat hízna.:)
Szia Kisfiam 1 évesen:10750 gramm és 81 cm 15 hónaposan 11750 gramm és 85 cm Abszolut nem kevés, amit hizott a kisfiad. Szép nagyfiú. Az én kisfiam 18 hónaposan volt 12, 4 kg és 88 cm. Most lessz 20 hónapos 2 napja volt 12, 8 kg és 90 cm.
dehogy kevés, kifejezetten sokat hízott a babád! enyém pont ekkor 1, 5kg-ot, a doki csak hüledezett :D istenem, pont akkor jött meg az étvágya és hozta be a lemaradását :) illetve túl is lõtt rajta mert 12, 5kg volt és az több mint amit valami hülye megírt a nagykönyvben ;) 1évesen 84cm volt, 15 hósan 86 :)
Kislányom 1 évesen 9 kg és 77 cm volt. 15 hónaposan 9, 7 kg és 83 cm.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!:) Csak fura megszokni, hogy mostmár nem híznak olyan gyorsan, és minimum 13kg-ra tippeltem, és azért lepett meg, hogy "csak" 12, 3kg. Magasságát normálisan le sem mérték..1 évesen 82cm mértek. Most meg 81cm...:O érdekes. Én lemértem, és 84-85cm lehet!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!