Találatok a következő kifejezésre: 15 évesen fogamzásgátlót szedni (3 db)

15 évesen lehet fogamzásgátlót szedni?

Hogy jelentsem be otthon?

Legjobb válasz: Láttam én már 13 éves lányt is szedni, és mégis normális nõ lett belõle :) És igen, megvizsgál, de amúgy minden normális nõ évente egyszer elmegy nõgyógyászhoz, miután megjött neki. Ezt ajánlom Neked is, a nõk harmada mindenféle problémákkal szenved életében legalább egyszer, aminek tetemes részét el lehet kerülni rendszeres nõgyógyász látogatással. Otthon bejelenteni inkább azt gáz, h már nem vagy szûz :D Elõny/hátrány, gyógyszere válogatja, de nõgyógyász tudja jól elmondani, meg rá van írva tájékoztatóra.

Láttam én már 13 éves lányt is szedni, és mégis normális nõ lett belõle :) És igen, megvizsgál, de amúgy minden normális nõ évente egyszer elmegy nõgyógyászhoz, miután megjött neki. Ezt ajánlom Neked is, a nõk harmada mindenféle problémákkal szenved életében legalább egyszer, aminek tetemes részét el lehet kerülni rendszeres nõgyógyász látogatással. Otthon bejelenteni inkább azt gáz, h már nem vagy szûz :D Elõny/hátrány, gyógyszere válogatja, de nõgyógyász tudja jól elmondani, meg rá van írva tájékoztatóra.
ÖÖÖÖÖ, igen, elméletben lehet iratni, de 15 évesen még tök korai. Nem hiszem, hogy beállt már a ciklusod, és ez egy kicsit összefogja zavarni. Ha mindenképpen akarod, akkor el kell menni a nögyógyászhoz, sztem 15 évesen kell szülõ is. A doki meg fog vizsgálni, vért venni stb és utána kiválasztja a neked megfelelõt. Nos, mellékhatások. Én fél éve szedem, 21 vagyok. nekem nem volt semmi drasztikus, bár egyszer váltanom kellett, mert az elözötöl nagyon rosszul voltam, fájt a hasam, a lábam, a fejem és hányingerem volt. Van, aki hizik tõle, van, aki pattanásos lesz, de ez nagyon ritka. Poz. hatások, hogy rövidebb lehet a menzeszed, kevésbé fájhat, sõt a pattanások is szünhetnek. Beszélj anyuddal, de sztem ellenezni fogja.
Lhetni éppen lehet, de nem túl egészséges... 15 évesen még nem fejezõdtek be a tested változásai.Egy adag hormon nem tesz neki túl jót. Ennyi idõsen én is meg voltam õrülve, h szedjek, aztán a nõgyógyász lebeszélt...Várjunk még egy évet. (lett abból több is.) Mellékhatások?Sokféle.Van aki hízik, van aki fogy, van akinek nõ tõle a cickója, van akinek elmúlnak a pattanásai, van akinek kijönnek. A felírása elõtt van egy sima nõgyógyászati vizsgálat, majd (orvosfüggõ, nem mindenhol) vérvétel. De gondolj csak bele:elkezded szedni 15 évesen- a tested még fejlõdik.Szeded minimum 10 évig, m elõbb nyilván nem akarsz gyereket.10 évig hormonokat juttatsz minden nap a szervezetedbe.NAgyon sok esetben nem olyan könnyû utána teherbe esni, sõt... Szóval jól gondold meg!Annyira nem nagy macera az a gumi.És lényegesen kevesebb a mellékhatása.
15 évesen én még nem ajánlanám ráérsz még pár év múlva. de ez az én véleményem.:)
Najó, nem azt mondom, hogy gratulálok a lánynak, de gondoljatok bele, hogy inkább szedje a bogyót, és csinálja biztonságosan, minthogy abortuszra kelljen mennie. Ismerõsömnek nem akarta megengedni az apukája, és a nõgyógyász megmutatta apukának, az abortuszra váró lányok listáját... A kérdezõnek pedig: a nõgyógyász mindent elmond, és ha élsz nemi életet akk érdemes elmenni, egy vizsgálatra, aztán majd minden egyéb kérdésedre is válaszol. És ismétlem nem arra buzdítom, hogy szexeljen, meg ilyesmi..
én 15 éves vagyok és énis fogamzásgátlót szedek már több mint fél éve!a tinédzer ambulanciára elmész kivizsgál vért vesz és a nekd megfelelöbb gyógyszert kiírja!;)
Sajnos lehet, és egyeseknek kell is. A barátnõm például 15 évesen kezdte el szedni, mivel a doki ezt találta megoldásnak a problémáira. Kétszer-háromszor tartott szünetet, pár hete kezdte újra szedni. Nagyon remélem, hogy késõbb nem lesz negatív hatással a teherbeesésnél.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat :)

Egészséges dolog egy 15 és fél éves lánynak rendszeresen fogamzásgátlót szedni? Ha nem egészséges akkor miért nem? és mik lehetnek a mellékhatásai a későbbiekben?

Legjobb válasz: Az biztos hogy az abortusznál egészségesebb, de az abortuszt más módszerrel is el lehet kerülni nem csak ezzel a [email protected] Én mondjuk semmilyen korosztálynak nem ajánlom, de ilyen fiatalon tényleg hülyeség szedni. Ha szexelni akarsz akkor védekezzetek inkább gumival.

Az biztos hogy az abortusznál egészségesebb, de az abortuszt más módszerrel is el lehet kerülni nem csak ezzel a [email protected] Én mondjuk semmilyen korosztálynak nem ajánlom, de ilyen fiatalon tényleg hülyeség szedni. Ha szexelni akarsz akkor védekezzetek inkább gumival.
Kimondottan káros ilyen fiataloknak a fogamzásgátló, mert még alig 2-3 éve menstruálnak, kialakulatlan a hormonrendszerük, ciklusuk. Mindezzel a gyógyszert felíró orvos is pontosan tisztában van, de úgy vannak vele, hogy inkább felírják, minthogy abortusz vagy lányanyaság legyen a dolog vége. Úgy is mondhatnánk, hogy 2 rossz közül a kisebbiket választja az orvos, mikor az ilyen 14-16 éves lányoknak felírja. Mellékhatás? Ugyanazok, mint felnõtt nõknél, kiegészítve azzal, hogy tönkrevágja a természetes menstruációs ciklust, mert mint már írtam, ilyen fiatal korban még kialakulatlan. 18 éves korig szerintem ne használj még hormonális fogamzásgátlást, használjatok óvszert. Én is csak 22 évesen kaptam életem elsõ foggátlóját és jobb volt ez így mintha 15 évesen már hormont szednék.
Én 15 évesen kezdtem el szedni a Mercilont (remélem jól írtam) akkor már 4 éve menstruáltam, 3 hónap alatt 48 kg-ról 78 lettem, pedig normálisan ettem és minden nap sportoltam, versenyekre készültem, koriztam, stb A bõröm nagyon ronda lett, tiszta narancsbõrös és csíkos lettem. A mensim azóta is össze vissza jön meg, hol van hol nincs mint a mesében. Azt mondták ha szülök egy gyereket minden helyre jön, 14 hónapos a fiam, de még mindig nem jöttem rendbe. :S Szóval én így 8 év távlatából azt mondom NE kezdj el fogamzásgátlót szedni mert tönkre teszed magad! Azt még hozzáteszem, hogy nekem úgy írta fel a doki, hogy szûz voltam, elmentem a tini ambulanciára hogy le akarok feküdni a barátommal mit javasol hogyan védekezzünk, erre felírta ezt a szart úgy hogy meg sem vizsgált:S Szóval szerintem a minimum egy hormonvizsgálat mielõtt elkezdesz szedni valamit.
A gyerekszülésben nincs semmi egészségtelen....Az egy természetes dolog egy nõ életében.
gyerekszülésnél egészségesebb....
Ugyanolyan mellékhatásai lehetnek, mint idõsebb korban. Betegtájékoztatóban el tudod olvasni...igazából a libidócsökkenéstõl kezdve a trombózisig minden van. De ami rosszabb, hogy utána is lehet mellékhatása:( Sokan azzal érvelnek, hogy már x éve szedi, és köszöni jól van...Hát jah, csak mi lesz, ha abbahagyja? Egy csomó olyan nõ van, akinek nem indul újra a peteérése, vagy összevissza menstruál stb...aztán ha babát szeretne, mehet dokihoz...
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 09:45 kedves válaszoló...nem ártott volna váltani, ha ilyen rossz hatással volt rád a fog.gátló...valszeg nem igazán tudtam befogadni rendesen a szervezeted...és azért évekig ezt így húzni...nem lehetett kellemes... nekem 16évesen irt fel elöször doki foggátlót...semmi bajom nem volt tõle, amúgyis rendszeres volt a menstruációm, mégrendszeresebb lett, megszépítette az arcomat stbstbstb...és nem hiztam...aztán abbahagytam, mert nem volt miért szedni, több mint egy éve újra kezdtem (ugyanazt) és semmi negatív mellékhatása nem volt...szóval ha nem vállik be az elsõ akkor váltani kell, mivel nem neked való az a foggátló...próbálj ki másikat... 22L
Hogyan szedsz te fogamzásgátlót? A fogamzásgátlót csak rendszeresen lehet szedni és csak orvos írhatja fel vizsgálat és konzultáció után ha csak szerezted akkor felejtsd el ha orvos írta fel hát akkor õ úgyis elmondta hogy mik a kockázatok.
Egészségesebb mint egy abortusz vagy egy terhességami azegész életedet megváltoztatná, én 16 évesen kezdtem el szedni és nekem nem volt gondom vele!most 26 vagyok
Egészségesebb mint egy abortusz vagy egy terhességami azegész életedet megváltoztatná, én 16 évesen kezdtem el szedni és nekem nem volt gondom vele!
Azt még hozzáteszem hogy, nem, nem arra bátorítom hogy szüljön gyereket, csak ne gyógyszerezze magát valaki ennyi idõsen.

Van itt olyan, aki fiatalon, 15-16 évesen kezdett fogamzásgátló tablettát szedni, de már abbahagyta? Mi a tapasztalata?

Volt vmi gond a szedés alatt/szedés abbahagyása után?

Legjobb válasz: Igen, én. 16 évesen is szedtem, majd 20 évesen (mindkétszer ciklusrendezésre). Sosem volt utána semmi gond, 24 vagyok, kb. 2 hét múlva születik az elsõ babánk.

Igen, én. 16 évesen is szedtem, majd 20 évesen (mindkétszer ciklusrendezésre). Sosem volt utána semmi gond, 24 vagyok, kb. 2 hét múlva születik az elsõ babánk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! Megkérdezhetem, hogy mennyire volt rendetlen a ciklusod és Meddig szedted a gyógyszert? Abbahagyás után szépen helyreállt a vérzésed? Spontán estél teherbe, vagy segíteni kellett?
Spontán estem teherbe, akkor elég rendszertelen volt (60-70 nap), utána is rendszertelen maradt (40-50 nap), PCOS-em volt ugyanis. Erre már soha nem szedném be a fogamzásgátlót, a férjem ugyanis orvos, és azt mondta, hogy a lehetõ legrosszabb kezelése a cikluszavarnak a fogamzásgátló. Védeni viszont tökéletesen védett, csak mint kiderült, a ciklusrendezésnek nem ez a módja. Késõbb megkaptam azt a gyógyszert, amely kifejezetten erre a problémára való - ettõl 28 naposak lettek a ciklusaim nagyon rövid idõ alatt, szabályos, középidei peteéréssel. Tehát ez már segített. Mikor beállt, akkor kezdtünk próbálkozni babával, és ahogy írtam, hál' Istennek jött is, abszolút spontán. :)
A kérdező hozzászólása: Nah igen, ezért kérdeztem rá:D Mert olyan még nem sokszor hallottam, hogy vkinek a tabi helyrerakta volna a ciklusát. Rendszertelen vérzésnél ált. rosszabb lesz utána. Metformint kaptál a PCOS-re?
A kérdező hozzászólása: OOOO, most esik le:) Szerintem mi már beszéltünk a PCOS-rõl, fel is vettelek facebookon. Ez lehetséges?:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!