Találatok a következő kifejezésre: 15 évesen fogamzásgátlót (24 db)

15 évesen fogamzásgátló tabi? Vélemények?

osszindulatú megjegyzéseket lécci hanyagoljátok, értelmes válaszok kellenének ;) ^^ köcce el?re is(:

Legjobb válasz: szerintem még korai lenne neked a tabletta, a korodból adódóan, még ha testileg érett is vagy(?). elhiszem, hogy kényelmesebb a szex úgy, de ki lehet bírni gumival. én is 15 voltam ,mikor összejöttem a párommal, de csak 19 évesen írattam tabit, pedig már régebb óta jó lett volna. csak hát én féltettem a szervezetemet, nem akartam hormonbombát magamnak tiniként. szerintem ki lehet bírni pár évet gumival. de te tudod, anyudat és a nõdokit kérdezd meg.

szerintem még korai lenne neked a tabletta, a korodból adódóan, még ha testileg érett is vagy(?). elhiszem, hogy kényelmesebb a szex úgy, de ki lehet bírni gumival. én is 15 voltam , mikor összejöttem a párommal, de csak 19 évesen írattam tabit, pedig már régebb óta jó lett volna. csak hát én féltettem a szervezetemet, nem akartam hormonbombát magamnak tiniként. szerintem ki lehet bírni pár évet gumival. de te tudod, anyudat és a nõdokit kérdezd meg.
Egy lelkiismeretes nõgyógyász nem ír fel ilyen fiatal korban. Nagyon nem tesz jót a FEJLÕDÕ szervezetnek. Olyan korban ajánlatos elkezdeni, mikor kb vége a pubertásnak, szóval 18-19 éves kor körül. Amúgy ilyen fiatal korban a szexuális élet megkezdése is korai, mind lelki, mind testi szempontból. De ez a Te dolgod. Én mindenesetre biztosan nem szednék ennyi idõsen, mikor még nem fejlõdött ki rendesen a szervezetem. (Amúgy én is szedek, de majdnem 18 voltam, mikor elkezdtem szedni). 20/L
szerintem jobb, mintha óvszer nélkül bonyolódnál valami kapcsolatba, ettõl függetlenül korainak tartom.egyrészrõl szemtelenül fiatal vagy, másrészrõl, ha most elkezded szedni lehet, hogy hosszú évekig szedni fogod és én úgy gondolom, hogy az ilyen mesterséges dolgok egyszer visszaütnek.
de a hüvelygyûrûben jóval kevesebb hormon van és máshogy is szívódik fel mint a fogamzásgátló.
A hüvelygyûrû ugyanúgy hormontartalmú, így ugyanazokat a mellékhatásokat produkálhatja. Amúgy egyénfüggõ, hogy okoz e mellékhatást. Én 2, 5 éve szedem, és semmi mellékhatása nem jelentkezett eddig, kicsit nõttek a melleim... Úgyhogy a hüvelygyûrû ugyanúgy nem ajánlott, mivel 15 évesen még biztos nem fejlõdött ki a hormonháztartása úgy, hogy külsõ hormon bevitele ajánlott legyen.
ne kezd el szedni! én is 15 voltam amikor nõgyógyászati problémák miatt elkezdtem szedni egy fajtát kb. úgy másfél évig szedtem, kb.20 kiló feljött rám! aztán egy idõre szünet. tavaly januárban felirattam magamnak megint gyógyszert, mert ezt találtuk a legmegfelelelõbb védekezési módnak, az elsõ hónapokba jöttek a mellékhatások, gondoltam elmúlik, de csak rosszabb lett, a menzim felerõsödött, iszonyatosan görcsölte, depressziós hangulatom lett, állandó migrén, (még most is van, ha épp menstruálok). szóval én ilyen fiatalon tuti nem vágnék bele a helyedben. akkor már inkább hüvelygyûrût irass, ha nem akartok óvszert használni.
Szerintem még a hormonális fogamzásgátlót hanyagold, ámbár ha a nõgyógyászod mást mond, és megengedi, akkor használd. Én legelõször 17 évesen kezdtem el szedni, de kb. fél éve abba is hagytam...
Ilyen korban értelmes nõgyógyász csak fogamzásgátlásra nem írja fel. Még ki sem alakult normálisan a hormonrendszered, lehet a méhed sincs teljesen kifejlõdve. 18-19 éves korodig maradj az óvszernél, ha már szexuális életet élsz, mert egyszer még nagyon csúnyán visszaüthet a tabletta, ha ilyen korán elkezded.
Mióta menstruálsz, és mennyire állt be a ciklusod? Én 16 évesen kezdtem el tablettát szedni, viszont akkor már több, mint 6 éve teljesen beállt ciklussal rendelkeztem, és a petefészkem/méhem felnõtt méretû volt. Nem is kifejezetten a szexuális élet miatt kezdtem el szedni, hanem belsõvérzéssel fenyegetõ petefészekcisztára. Menj el egy nõgyógyászhoz, õ ultrahanggal megállapítja illetve kikérdez, hogy elég fejlett vagy-e már hozzá. Ha pedig azt mondja, még nem vagy hozzá elég fejlett, akkor várnod kell, mert csak ártasz vele. 19/L
Azért mert elkezdtél nemi életet élni, még nem kell hormonokkal tömnöd magad. Alap járaton sem egészséges, de Te még fejlõdésben vagy, így még nagyobb károkat okozhat. 3-4 évet még bírj ki, de természetesen védekezzetek máshogy. Ilyen korban az óvszer a legjobb megoldás, a fiú sem fog belehalni.
A kérdező hozzászólása: elsõnek: köszönöm (: csak kíváncsi voltam(: másodiknak: bunkó tajparaszt-.- írtam, hogy ha nincs normális válaszod, akkor ne kommentelj!! érdekes, az elsõ hszelõ normálisan tudott válaszolni, de te ..istenem. amúgy meg ha "azt csinálok, amit akarok" akkor minek dumálsz-.- ?
Minek kell fogamzásgátló? Már is d.ugni akarsz? Mégis mit vársz, hogy majd megdicsérnek és azt mondják, de ügyes vagy? Mert akkor eltévedtél kicsi lány. :) A válasz pedig, hogy azt csinálsz, amit akarsz. :)
Attól még ha vki érzékeny a külsõleg bevitt hormonokra, annak vszínûleg a gyûrûvel is gondja lesz.

15 évesen írnának fel nekem fogamzásgátló tablettát?

15 éves vagyok,már 2 éve menstruálok,de nem áll be !valamikor 30 nap telik el ,valamikor csak 20,néha egy kis barnázás közben. A fogamzásgátló beállítaná,nem?

Legjobb válasz: Ha nem anyukádnak, akkor mégis kivel beszélnéd meg ezeket a dolgokat? Kérjél tanácsot attol a barátnõdtõl, akinek már van egy gyereke. De most komolyan. Ne anyukád nélkül váltasd ki 15 évesen:S Tudod te hogy egy jó fogamzásgátló, amitõl nem hízol fel, mennyibe kerül? Tudnád állni egymagad?És miaz, hogy hamarosan elveszted a szüzességedet? Ezt így megtervezted, hogy melyik napon fogod?:S de most komolyan. Mit akarsz 15 évesen még szexelni?:S Nem értem. én 16 vagyok, mégis megvagyok még nélküle. L/16

Ha nem anyukádnak, akkor mégis kivel beszélnéd meg ezeket a dolgokat? Kérjél tanácsot attol a barátnõdtõl, akinek már van egy gyereke. De most komolyan. Ne anyukád nélkül váltasd ki 15 évesen:S Tudod te hogy egy jó fogamzásgátló, amitõl nem hízol fel, mennyibe kerül? Tudnád állni egymagad?És miaz, hogy hamarosan elveszted a szüzességedet? Ezt így megtervezted, hogy melyik napon fogod?:S de most komolyan. Mit akarsz 15 évesen még szexelni?:S Nem értem. én 16 vagyok, mégis megvagyok még nélküle. L/16
Az elsõ válasz író:) nem gondoltam, hogy egy lány fog ilyet írni:) szeretlek, ha nem haragszol:)
Nem, nem fogsz. A fogamzásgátló erõsen tönkre vágja a természetes hormonháztartást Egy, már kifejlõdött szervezet számára találták ki, neked meg össze-vissza ingadozik még az egész. Ha ebbe mesterségesen beleavatkoznak, akkor az hatalmas, az egész életedre kiható károkat okozhat. A másik meg: én már három éve használok gumit a barátnõmmel, legtöbbször olcsó DM-es kiadást, és még soha, egyetlen egyszer sem szakadt ki. Ha normálisan, a használati útmutató szerint használják (vagyis normálisan fel van helyezve, nem marad levegõ alatta, megfelelõ síkosító van használva, análisra nem alkalmas, stb...) akkor hihetetlen kicsi a kiszakadás esélye. Persze ha a lány nincs kellõképpen felizgulva, és száraz, akkor is kiszakadhat.
Anyukád nélkül nem tudsz felíratni magadnak tablettát. A menstruációd se állt be, akkor minek akarod tönkretenni magad ezzel? Majd ha beáll a menstruációd, akkor esetleg lehet, mert nem árt annyit, de nem ez a megoldás. Ennyi idõsen még ne akarj szexelni.
Elõször is, még jó, hogy gondolnak egyáltalán ilyenre, hogy fogamzásgátlás a kis 14-15 évesek mielõtt elkezdenek nemi életet élni. Ez mindenképp nagyon jó, mert legalább nem jutsz a barátnõd sorsára, és nem utólag jut eszedbe, hogy hoppá... védekezni kellett volna. Mellesleg 15 évesen nem hiszem, hogy felírna neked az orvos fogamzásgátló tablettát (szülõ jelenléte nélkül) de ha mégis, akkor remélem tisztában vagy vele, hogy egy normál kategóriás (és itt nem a leggagyibbra gondolok) gyógyszer 10ezer Ft. körül van. Ennek az árát szülõi támogatás nélkül nem nagyon tudja kifizetni az ember ennyi idõsen. Különben is, nem értem miért nem beszélsz errõl édesanyáddal, õ is nõbõl van. 20/L
16:47 semmi baj:D Kedves kérdezõ, te tudod hogy mit csinálsz. De szerintem még nem kellene szexelned ilyen idõsen. de, tényleg te tudod.(: De akkor is megkellene beszélned anyukáddal, bármilyen rossz is a kapcsolatotok. Ki más segitene, ha nem õ?:S De azért sok sikert:S (:
Minek akarsz b*szni ennyi idõsen, kis r*banc? Ennyire viszket? Vakard meg!
QSzia! Mindenképpen mennyél el egy nõ gyógyászhoz és vele beszéld meg hogy mit hogyan. Szerintem õ sokkal jobban ért hozzá mint itt bármelyikünk, am. pedig fogamzásgátló, ahogy gondolod inkább az mint a gyerek, gumival sincs baj, de izlés kérdése, hogy ki szereti / viseli el. Én speciel nagyon utálom. :-) Szóval irány a doki akkár anyukáddal akkár nélküle, õ biztosan fog tudni válaszolni a kérdéseidre.
GRATULÁLOK ANNAK A SOK F*SZNAK AKIK EDDIG ILYEN KEDVESEN VÁLASZOLTAK! pár sorból egyesek megitélték ezt a lányt, hogy egy ribanc, meg ha viszket vakard meg... azért mert egyesek maradiak, begyöpösödtek, vagy túl vallásosak, elöitéletesek.. ha szereti és készen áll, a barátja szintén, és elõre gondoskodnak a védekezésrõl, mértkellbeoltani? a kérdésre válaszoljatok, istenem... 15 évesen vesztettem el szintén és már 5 éve együtt vagyunk... annyira elöitéletesek az emberek, hogy az valami hihetetlen.. a kérdezõnek, szerintem is avasd be anyukád, én nagyonjól döntöttem hogy akkor elmondtam neki, mert mikor történt egy malõr, 72 órás tablettát feliratni õ vitt el, mindenben mellettem állt. a kapcsolatotok jóvátételén (nemtudommi lehet a gond) azon is dolgozni kell. prübáljátok helyre hozni, a mi esetünkben ez hozta össze kettõnket, a bizalom, hogy elmondtam. nemtudom hogy a doki felirná-e neked mert kellenek hozzá vizsgálatok, pl hogy a májad eégszséges-e, mert ha nem simán kinyirja a gyógyszer. ha minden rendben van a szervezeteddel csak akkor írja fel. soksikert és ha nem jön össze, akkor óvszer, azis megbizható ha megfelelõen alkalmazzátok:) 20/L
Ha valakinek kiszakadt a gumi és nem akar gyereket az nem kockáztat és lesi, hogy ez most sperma vagy elõváladék, hanem elmegy orvoshoz és beveszi a 72 órás tablettát.Inkább egy olyan "feleslegesen", minthogy utána tologathassa a gyerekét.Az elõváladék pedig ugyanúgy lehet veszélyes, mintha elélvez valaki. A szervezeted azzal, hogy még nem állt be jelzi azt, hogy a hormonháztartásod még nem kész.Ez lehet, hogy idõvel beáll, lehet, hogy nem, de akkor sem a fogamzásgátló a megoldás, hanem ki kell deríteni az okát.De még egyáltalán nem korai, hogy nem állt be, kb.1-2 éve menstruálhatsz. Ha erre most fogamzásgátlót kezdesz el szedni, akkor gyakorlatilag ezt az egészet kikapcsolod.Nem lesz menstruációd, csak megvonásos vérzésed, ami mindig idõre fog jönni, hisz azért jön, mert abban a 7 napban nem fogod szedni a tablettát.Hogy utána mi lesz, ha abbahagyod csak az égieken múlik, nem lehet tudni elõre.Nem ritka a menstruáció zavar vagy annak teljes kimaradása.Ez gyerekvállalás szempontjából nem elõnyös. A tabletta, bármelyiket is kapod több ezer forintba fog kerülni, ezt a szintén tizenéves párod fogja kifizetni? Hogy mikor fogsz szexelni, ebben úgysem fogsz ránk hallgatni.Egy fél éves kapcsolat még semmi, fõleg 15 évesen szexhez semmi, de erre majd te is rá fogsz jönni, szivesen várunk majd további kérdésekben a párkapcsolat témakörben, lesz mit kisírnod itt.
A kérdező hozzászólása: észrevették hogy kiszakadt a gumi, és a barátja nem élvezett belé, ezért vártak, és a csajnak 1 hétre rá megjött. aztán megint. és csak azután nem. 2 hónap után meg már szart se érnek a 72 órással.
utolsonak igaza van!! arra is van megoldas, ha elszakad a gumi, nem a jó szerencsére várni.. ahh.. annak a lanynak is sok esze lehet..
Nem biztos hogy felírja, az én szervezetem nem állt készen 17évesen a fogamzásgátlóra épp a hormonok miatt. pár hónappal késõbb újra megvizsgált, és felírta a gyógyszert. barátnõdnek sok esze van, ha elszakad a gumi észre lehet venni és EGYBÕL irány a nõgyógyászati ambulancia, ahol felírják a 72órásat...
korai a szex, és nem fognak neked felirni tablettát.. anyám, mit akarnak még ezek a 15 évesek?? fizetést, lakást, kocsit, esetleg nem??
Nekem van olyan lelkiismeretes nõgyógyászom, aki kijelentette, hogy 16 éves kor alatt nem ír fel bogyót, mert elég durván bezavar a szervezet mûködésébe. Van annyi minden használj mást, ha annyira dugni akarsz, pl gumi, spermicidek, pesszárium. Mellesleg az, hogy drága a bogyó még nem garancia, hogy nem hízol el tõle, én az egyik legolcsóbbat szedem és egy dekát se híztam tõle 3 év alatt. Ha baj van a menzeszeddel, akkor elmész a nõdokihoz és megmondja mit szedj, ne szedj. Ne tedd tönkre magadat ilyen fiatalon. Szerintem is korai a szex, de hát te tudod... 21/L
majd helyreall parev mulva. amugy meg sztem ne irass fel, es ne is veszitsd el meg ennyi idosen.. honnan tudod h mikor fogod? ki josolta meg? melyik josno? megadod a cimet? enis akarok ilyen joslasokat, aki pontosan megmond mindent. de ha ennyire elszant vagy akkor veszitsd el. kit erdekel? remelem kilyukad a gumi. es nem irnak fel neked fogamzasgatlot, ha ilyen hulye vagy.!!! 15/L
A kérdező hozzászólása: Anyukámmal való kapcsolatomról nem szeretnék most vitát nyitni, hosszú történet.Nem beszélünk túl sokszor egymással. A párommal pedig pontfél éve vagyunk együtt, pettingelünk, de már mindketten szeretnénk ha megtörténne. És írtam, ha a nõgyógyász felírná nekem, elmondanám neki, és õ venné meg természetesen.
A kérdező hozzászólása: Nem arról kértem véleményt, hogy készen állok-e a szexre. Készen állok. Ez legyen az én dolgom.
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó azóta elmentünk és felirattuk nem volt semmi probléma szerencsére :)

15 éves lány szedhet fogamzásgátlót?

Ekcémás vagyok és azt hallottam hogy a Diane-35 jó a bőr és a hajproblémák esetén.

Legjobb válasz: Én biztos nem engedném. A diane 35 egy régi gyógyszer, itt is nem egyszer olvastam már,hogy mindenféle problémákat okozott . 15 éves FEJLÕDÕ szervezetnek,semmi szüksége hromonális gyógyszerekre . Egyébként ha ez vigasztal,én világ életemben ekcémás voltam, 5 évig szedtem fogamzásgátlót,és az ekcémámon egyáltalán nem segített.

Én biztos nem engedném. A diane 35 egy régi gyógyszer, itt is nem egyszer olvastam már, hogy mindenféle problémákat okozott . 15 éves FEJLÕDÕ szervezetnek, semmi szüksége hromonális gyógyszerekre . Egyébként ha ez vigasztal, én világ életemben ekcémás voltam, 5 évig szedtem fogamzásgátlót, és az ekcémámon egyáltalán nem segített.
Nézd meg a Mannának vannak termékei ekcémára, lehet beválik, lehet nem. De én se szednék fogamzásgátlót 15 évesen.
Nem szabad ilyen korán elkezdeni!.Tudom h sokat segítene, de akkor inkább nõgyógyásszal beszéld meg h egy-egy kúra szerûen és véletlenül sem a Diane-35-t! Ezt felejtsd el, azt hiszem valamelyik országba már be is tiltották, és olyan mellékhatásai vannak h vmi brutál..nézz utána neten!

15 éves lány szedhet fogamzásgátlót ha teljesen rendben van vele minden és a menstruációja is beállt és már megkezdte a szexuális életét?

Legjobb válasz: Miért kell egy 15 éves lánynak hormontartalmú gyógyszerrel tömnie magát. Jó oké, 15 évesen már divat a szex, de miért nem lehet felelõségteljesen óvszerrel védekezni? Egy növekedõ szervezetet miért kell ezzel tönkre tenni? Ráadásul nagy többségük össze vissza szedi, most 1 maradt ki, most ekkor vettem be, most ide szeretném tolni a bevétel idõpontjá, most ez van, most az. Értsétek már meg ez nem játék!

15 évesen inkább tabi, mint óvszer? Ne idegesíts már fel. Fejlõdésben van a szervezete...egy életre elk*atja. (Persze, nem törvényszerû...) Ha dupla védelmet szeretnétek, inkább használjatok a gumi mellé spermicidet, vagy alkalmazzatok naptármódszert! Nekem nõgyógyász is azt mondta, hogy 15 éves lánynak nem írna tablettát!
Miért kell egy 15 éves lánynak hormontartalmú gyógyszerrel tömnie magát. Jó oké, 15 évesen már divat a szex, de miért nem lehet felelõségteljesen óvszerrel védekezni? Egy növekedõ szervezetet miért kell ezzel tönkre tenni? Ráadásul nagy többségük össze vissza szedi, most 1 maradt ki, most ekkor vettem be, most ide szeretném tolni a bevétel idõpontjá, most ez van, most az. Értsétek már meg ez nem játék!
"semmi bajod nem lesz tõle". Ezt honnan tudod elõre? Lehet nem lesz, de lehet, hogy igen. M?ennyi ideje állt be a menzeszed? Egyébként én 15 éves korban biztos nem engedném, max akkor, ha tudnám a lányról, hogy máshogy nem hajlandó védekezni. Tehát a megszakításnál mindenképpen jobb. De ilyen korban óvszert használjon!!!
15 éves korom óta szedek fogamzásgátló tablettát, és nem azért, mert én akartam, hanem betegségem volt. Én azt mondom sok macera van vele, meg roncsolja a szervezetedet is. Nem ajánlom.
Könnyû azt mondani, hogy ha jelentkezik mellékhatás le kell cserélni.Gond nem csak szedés közben jelentkezhet, hanem utána is.Nem indul be a peteérés újra, emiatt huzamosabb idõre vagy végleg (!) elmarad a menstruáció, emiatt meddõség alakul ki stb.Saját tapasztalat, nem a levegõbe beszélek.Mindez a "mai alacsony hormontartalmú" vackoktól.Mindenkinek számolni kell a kockázatokkal is és nem csak az elõnyeit nézni!
"Elmész nõgyógyászhoz, õ megvizsgál, felír valamit. Szeded 1-2 hónapig, ha mellékhatások jelentkeznek akkor leállsz vele, ha nem jelentkeznek örülsz neki. Attól meg nem kell félni, hogyha mellékhatás is jelentkezik akkor megnyomorodsz tõle egy életre." Aha...szerinted ennyi az egész? Ha szar, akkor abbahagyja és kész? Csak tudod mi a probléma? Hogy nem tudod, mi lesz akkor, ha abbahagyja. Persze tök logikus, hogy ha hízik, gombás lesz, lecsökken a libidója stb, akkor abbahagyja. És ha nincs semmi gond és szedi x évig..aztán abbahagyja..és HOPP: az eddig tökéletesen rendszeres ciklusa ELTÛNIK... ? Volt peteérés, nincs peteérés. És ez bizony elég gyakran elõfordul. Aztán ha babát szeretne, mehet nõgyógyászhoz, hogy egyáltalán legyen peteérése. Ez a gond a tabival. Attól, hogy látszólag semmi probléma nincs vele, még nem tudhatod, hogy KÉSÕBB milyen hatással lesz.
"És ez bizony elég gyakran elõfordul." Aha, 1000-bõl egyszer? 1500-ból egyszer? Tudom, tudom, mindenkinek van egy ismerõse, akinek az anyukájának a barátnõjének az unokatestvére pont megszívta. Attól, hogy nekem volt egy autóbalesetem 10 éve még nem követezik, hogy mostantól járjon mindenki gyalog, mert úristen az autó az ördög játékszere! 1:100.000-hoz volt rá az esélyem, mégis összetörtek. Megesik, ettõl még nem az autó a hibás. Tudom, hogy ezt szörnyen nehéz felfogni olyanoknak, akik már eleve eldöntötték, hogy szerintük cián-káli van a fogamzásgátlóban. Tessék összehasonlítani az ELÕNYÖKET a HÁTRÁNYOKKAL (merthogy igen, azok is vannak ám szépszámmal!) és ez alapján dönteni.
Mégegyszer leírom, mert úgy látszik ezt a sort átugrottad.Nem koma asszony, sogórnõ és barátnõ pletykálta, hanem VELEM történt meg, saját tapasztalat.Nem eldöntöttem, hogy cián van a tablettában, hanem megtapasztaltam, hogy bizony bajt okoz.NEM LEHET GYEREKEM, mert nincs peteérésem.Ez van a mérleg egyik serpenyõjében.A másikban, hogy szebb lett a bõröm, a körmöm és a hajam.Azt hiszem az elõny nem vetekszik a veszteséggel. Te is szembenézhetnél vele, hogy van ilyen és nem 1000-bõl egyszer.Meggyõzni persze nem foglak, mert te is eldöntötted, hogy neked ez jó!
szedhet, bár ilyen korán azért nem kéne. gondold át!
Nem döntöttem el, hogy szar. Tudom, hogy vannak elõnyei, és azt is tudom, hogy mindekinek a saját dolga mérlegelni. De attól még 15 éves korban NEM SZABADNA fogamzásgátlót szedni. Érted? Mert sokkal nagyobb az esély rá, hogy késõbb gond lesz, mint ha 18-20 évesen kezdi el. Felfogtad? Nekem nem azzal van a bajom, hogy tabit akar szedni, hanem azzal, hogy 15 éves korban!!!! De persze azt csinál, amit akar. Én csak leírtam a véleményem (meg egy orvosét is).
Jah és még vmi. Te is csak hasraütéssel mondtál egy számot. De honnan veszed, hogy csak 1000bõl vagy 1500ból 1 nõ szívja meg? Honnan tudod, hogy nem sokkal több?
Az alacsony hormontartalmú tablettákról annyit, hogy én konkrétan attól híztam 10 kilót és kaptam migrénes rohamot, szóval sajnálom azt a sok naiv szerencsétlent, aki azt hiszi, hogy minél kisebb hormontartalmú egy gyógyszer, annál jobb. A fogamzásgátló tabletta évek óta szabályosan (nem 2 éve!!!) menstruáló, felnõtt nõknek való, nem tini csitriknek, azok használjanak óvszert.
Én már nem is értem, hogy miért nem adják 1-2 éves gyerekeknek vitamin tablettaként? "Hisz ezeknek már annyira alacsony a hormontartalma!" "Hisz mennyivel jobb, mintha nem is védekezne, vagy akármi mással tenné azt!" "Hisz tök jó...."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Csak kíváncsi voltam rá hogy mit gondoltok mert nem szeretném magam tönkre tenni de terhes se szeretnék lenni.
Ha most a sok habzószájú kommentelõnek bemásolok ide 20 ellenpéldát, ahol a nõgyógyász szó nélkül felír egy tininek tablettát és azt állítja, hogy nem fogja "egy éltre tönkretenni" (úr isten hol élnek emberek...) akkor hitelesebb leszek? Egy cseppet sem. A tabletta szedés úgy mûködik, hogy ki kell próbálni, ha mellékhatása van, cserélni kell másra, ha annak is el kell felejteni. De ha nincs akkor nem kell alaptalanul félrebeszélni, hogy szétcseszi a testét, egy éltre tönkreteszi és hasonló ökörségek. Tehát kedves kérdezõ! Elmész nõgyógyászhoz, õ megvizsgál, felír valamit. Szeded 1-2 hónapig, ha mellékhatások jelentkeznek akkor leállsz vele, ha nem jelentkeznek örülsz neki. Attól meg nem kell félni, hogyha mellékhatás is jelentkezik akkor megnyomorodsz tõle egy életre. Ha mondjuk valami miatt meg kell mûteni, akkor a gyógyszerek amiket ahhoz kapsz akkora terhelést jelentenek a szervezetedre, mintha évekig szednél fogamzásgátlót, ráadásul napok alatt fejtik ki a hatást. Azt pedig még sose hallottam senkitõl, hogy nehogy egy tinit megmûtsenek (pl. kivegyék a vakbelét) mert az hû de káros. De, hogy ne essenek a feministák a torkomnak azonnal, döntsél te. Ez itt Dr Krascsenits Géza elõadásából van másolva. Pártatlan, tárgyilag írás, értelmezd és dönts ez alapján: Elõnyös, vagy kedvezõ hatások: * Menstruációs vérzés mennyiségét csökkenti * Menstruációs vérzés idõtartamát lerövidíti * Menstruációs ciklust beállítja * Menstruációs fájdalmat (dysmenorrhea) csökkenti * Praemenstruatiós szindróma (PMS), illetve premenstruatiós dysphoriás betegség (PMDD) tüneteit csökkenti * Hyperandrogen kórképeket javítja (zsíros bõr, fokozott / férfias szõrnövekedés) * Acne (pattanás) képzõdést csökkenti * Bõr állapotát javítja, csökkenti a zsírosodást... * PCO szindróma * Myoma visszafejlõdik * Petefészekrák ellen véd * Méhtestrák ellen véd * Endometriózis ellen véd Hátrányos, vagy kedvezõtlen hatások: * Hüvely baktériumflóra változás, ezáltal * Hüvelyfertõzésre hajlamosít * Hüvelygombára hajlamosít * Egyes szervekben a jóindulatú elváltozások lehetõségét fokozza * Emlõ jóindulatú daganata * Máj jóindulatú daganata * Bõrelszínezõdés (chloasma) * Emlõfeszülés * Trombózis készséget fokozza, fõképp dohányzással együtt alkalmazva * Szív és érrendszeri betegségek állapotát ronthatja (látászavar, fejfájás, központi idegrendszeri tünetek) * Magasvérnyomás (hypertonia) betegséget ronthatja * Cukorbetegséget (diabetes mellitus) ronthatja * Hangulatingadozás * Nemi vágy csökkenés * Méhsorvadás A hormonális fogamzásgátló gyógyszereknek nincs közvetlen testsúlynövelõ, elhízást elõsegítõ hatásuk. Több úton okozhatnak elhízást, például étvágyfokozó hatásukkal (amely lehet, hogy csak lelki eredetû), a gestogén hormonösszetevõ által okozott fokozott folyadék-visszatartás (ödéma) a szervezetben, a cukoranyagcserét befolyásoló hatásukkal. A hormonális fogamzásgátlás abszolút ellenjavallatai: * terhesség; * thrombosis-hajlam; * endokrin betegségek (diabetes, hyperlipidaemia); * cardiovascularis betegségek (súlyos hypertonia); * rosszindulatú daganatok; * fertõzõ májgyulladás (hepatitis) utáni állapot; * tisztázatlan vérzészavar; * migrén súlyos formái.
Akkor tessék, orvos véleménye, ha nekem nem hiszel: "Tisztelt Doktor Úr! Van egy lányom, aki decemberben lesz 15 éves.Néhány hónapja együtt jár egy fiúval aki 18 éves.Szeretném elvinni nõgyógyászhoz, hogy vizsgálja meg, beszéljenek a fogamzásgátlás fontosságáról és a számára legalkalmasabb fogamzásgátlót írja fel neki.Beszéltünk mi is itthon ezekrõl a dolgokról, vásároltam nekik gumióvszert is, de szeretném teljes biztonságban tudni.Az a kérdésem, hogy õt még gyermeknõgyógyászatra kell-e vinnem, vagy mehet már felnõtt nõgyógyászatra?Tudom, hogy manapság már nagyon alacsony hormontartalmú készítmények is vannak, de mégsem vagyok teljesen nyugodt. Ön szerint ártalmas-e ebben a korban a fogamzásgátló használata?Ön mit tanácsolna neki-és nekem? Köszönöm elõre is válaszát! Üdvözlettel: Liza Kedves Liza! Én még a saját tini lányaimnak sem írtam tablettát, mert ebben a korban idõnként többet lehet velük ártani, mint egy terhességmegszakítással. Az óvszer védõképesssége 98%-os, ami nem számít rossznak, és mellékhatása nincs. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc" És egy másik: "Tisztelt Dr. Úr. Lehet hogy volt már errõl szó de én azért mégis megkérdezem. 16éves vagyok és szeretnék feliratni fogamzásgátlót. Ha elmegyek egyedül, szülõ nélkül akkor felfogja irni? És milyen kérdésekre vagy vizsgálatra számitsak? És ha lesz vizsgálat azért kell valamit fizetni? Elõre is köszönöm. Az egyetlen lényeges kérdést sajnos nem tetted fel: honnan tudhatod, hogy egyáltalán alkalmas vagy-e a fogamzásgátló tabletta szedésére, hogy van-e jóminõségû peteérésed? Szerintem 16 évesen a szexhez is túl fiatal vagy /ez magánvélemény!/, de a tabletta szedéséhez egészen biztosan! Ha nem akarsz Magadnak a késõbbiekre halmozott, esetleg még a termékenységedet is esetleg tartósan negatívan befolyásoló hormonális zavart, akkor ezt a tervedet t kellene értékelned. Szeretettel üdvözöl Hamvas Ferenc" Hagyjátok már ezt az idétlen "alacsony hormontartalmú fogamzásgátló" szöveget. Utánaolvastál már egyáltalán, hogy miket okozhat? "A fogamzásgátló hormonkészítmények nem megfelelõen alkalmazva õket kifejezetten ártalmasak" Ezt mondja egy NÕGYÓGYÁSZ. Márpedig a nem megfelelõ alkalmazásba beletartozik az is, hogy túl fiatalon kezdi el vki!!! Ha az óvszert nem érzi elég biztonságosnak, akkor használjon mellé spermicidet, naptármódszert, pesszáriumot, megszakítást vagy bármi olyan dolgot, ami nem hormonális!!! A kettõ módszer együtt már lesz annyira hatékony, mint a tabletta!
a gumival nagyobb az esély egy nemkívánt terhességre és akkor már inkább tabletta mint abortusz
Ettõl az alacsony hormontartalmú szövegtõl kezdek a falra mászni. Tudják egyesek, hogy mit beszélnek? Attól, mert alacsony a hormontartalma még ugyanúgy tönkre tesz, ugyanazok a hatások érvényesülnek rá. A mai fogi gátlók zöme egyébként sem lórúgás már. Ettõl még teljes elváltozást okoz a szervezetedben. Igaza van az utolsónak az is bolond doki, aki felírja egy 15 évesnek. Kedves Kérdezõ! Nem téged akarlak lehúzni/bántani, de meg kell érteni, hogy a fogamzásgátló nem egy algopyrin. Aki 15 évesen érett a szexre, annak ezekre a dolgokra is érettnek kell lenni.
inkább tabi mint óvszer szerintem.
A kérdező hozzászólása: Óvszert is használunk csak azt szeretnénk hogy dupla védelem legyen mert nem szeretnénk ha véletlen baj lenne. Ja és 2 éve állt be azóta rendszeresen megjön mindig ugyan azon a napon.
alacsony hormontartalmút lehet, semmi bajod nem lesz tõle.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó nem vagyok csitri. Amúgy köszönöm a válaszod.

15 évesen lehet fogamzásgátló tablettát felíratni?

Ha van tapasztalatod kérlek segíts.El?re is kösz.

Legjobb válasz: Felíratni fel lehet. Az más kérdés, hogy óriásit hibázik az orvos, ha fel is írja. 15 éves korban egyáltalán nem ajánlott. Nem alakult ki még normálisan a hormonrendszered, vszínûleg nincs "jó minõségû" peteérésed sem. Ha ilyen fiatalon elkezdesz tablettát szedni, lehet örökre búcsút inthetsz a ciklusodnak. Ha már szexuális életet élsz, akkor védekezz óvszerre és majd 18-20 évesen gondolkodj el a tablettán.

Felíratni fel lehet. Az más kérdés, hogy óriásit hibázik az orvos, ha fel is írja. 15 éves korban egyáltalán nem ajánlott. Nem alakult ki még normálisan a hormonrendszered, vszínûleg nincs "jó minõségû" peteérésed sem. Ha ilyen fiatalon elkezdesz tablettát szedni, lehet örökre búcsút inthetsz a ciklusodnak. Ha már szexuális életet élsz, akkor védekezz óvszerre és majd 18-20 évesen gondolkodj el a tablettán.
inkább menjél LEGO-zni... :)
csak, hogy tudd nem vagyok ribi, mivel életemben 1 pasim volt/van még mindig, most már nemsokára összeköltözünk és összeházasodunk. azért irattam fel, mert allergiás vagyok az óvszerre és gondolkodtam mielõtt csináltam volna valamit Az 1. szex már úgy volt, h szedtem. Sztem sokkal jobb ez, mint ha fél évente abortuszra járogatnék, mert ismerek olyanaokat is. Nagy létszámban cigányok. Szóval nem kellene mindenkit leribancozni. Mert szerintem az a ribanc aki úgy szexel, hogy még a nevét se tudja, hogy kivel csinálja. Meg az aki mindig mással csinálja.
minek neked 15évesen fogamzásgátló tabletta? megtanultál holnapra matekból mindent?
22:43 neked is gratulálni tudok. amikorén 14voltam azon idegeskedtem, hogy megkaphassam a nyalókámat mközben a Tescoban vásároltunk:D a sok tiniribi kiirtani való...-.-"
ja és még valami szerintem az nõgyógyász meg az utáni vérvétel meg vizeletvizsgálat megbírja alapítani hogy alkalmas-e a fogamzásgátló tabletta szedésére... ezt a kérdést nem azért tettük fel hogy ti itt okoskodjatok...ha nem a tapasztalataitokra voltunk kíváncsiak nem ara hogy beszóljatok...
Mint mondtam, 15 évesnek nem való fogamzásgátló. Én nem szóltam be, én is korán kezdtem. De attól még ez van. Bár a hozzászólásodból az jön le, hogy már próbáltátok gumi nélkül. Ez esetben inkább csessze szét a barátnõd a hormonrendszerét, mint hogy megöljetek egy gyereket.
gumi nélkül...-.- mégjobb! üljetek le egymással szembe, és nézzétek egymás szemét.jó sokáig.aztán a fiú menjen haza.ezt cináljátok mindennap. nah, nem kell már fogamzásgátló, ugye?
Uristenmennyi hüyle ember..mindenki oltogatja szegényt. énis 15évesen kezdtem szexelnii..és attol még nemlezsek egy k***.a párommal azota is együttvagyok már évekota hozzátezsem.és igen lhet az embernek komoly kapcsolata 15évesen.miböl gondoljátok h kcismég a szexhez??ha ö ugy érzi akkor igenis inkább irasson fel tabit.. komoylan mondom..tuti vmi 20éves korukig szüzfiuk szüzkislányok.. értelmesek vagytok mondhatom..
inkább állok az oltárnál szüzen, minthogy 15évesen felkurassam magam! lehet, hogy büszke vagy a másfél hónapos kapcsolatra, de igazából aza büszkeség, akik már 50 éve együtt vannak!!! ugyh te se oltsáál senkit kis szüzfiuk-szüzlányokkal-.-"
Hagyjátok már abba. Tök mindegy ki mikor kezdi a szexet. Viszont a tablettaszedéshez nem elég az, hogy vki érettnek tartja magát. Nem 15 évesnek való fogamzásgátlási módszer és kész. Nem tudom ezen mi olyan baromira érthetetlen. Az orvosok is sokszor csak azért írják, mert a nagyobb bajt (abortuszt) akarják vele megelõzni. Ha már mindenáron szexelni akar (és ugyebár fog is), akkor védekezzen ÓVSZERREL. Elhiszem, hogy jobb nélküle, de ha nem akarja szétcseszni a hormonrendszerét, akkor érje be ezzel. Persze mint már mondtam, ha a megszakítás és a tabletta között kell választani, akkor inkább tablettát szedjen. Inkább a saját szervezetét csessze szét (ha már ennyi esze van), mint hogy abortuszra kelljen mennie.
sügér állat látom tényleg nem megy normálisan kulturáltan írók... nem csináltuk gumi nélkül sose van annyi eszünk...
császtok a kérdezõ fiúja vagyok!(17) és nem tudom mit kel itt beszólongatni ilyen gyerekes szövegeket hogy menjél legózni stb. inkább te vagy y gyerekes ha ekkora az agyi szinted...! és barátnõmmel 16 hónapja vagyunk együtt.. és óvszer nélkül sokkal természetesebb és jobb is szerintem mindenki így van vele. és ától hogy 15 éves lehet hogy érettebb mint sokan közületek...a kor nem minden szerintem...!
"hamarabb érnek a lányok, nem dughatjuk homokba a fejünket, egyszerûen csak jobban kell rájuk vigyáznunk." Igen, pont ezért kell nekik megmondani, hogy 15 évesen ha mindenképp szexelni szeretne, maradjon olyan megoldásnál, ami nem kavar be a hormonrendszerébe.
Ribinek azért nem nevezném, aki korán kezdi, mindenesetre az érett gondolkodásra vall, hogy legalább a fogamzásgátlás foglalkoztatja. Ezen a fórumon meg pláne gáz így beszélni a kérdezõrõl, amikor ez az oldal pont arról szól, hogy olyan dolgokat is megkérdezhetünk, amit máshol nem merünk. Változott a világ, el kell fogadnunk, hogy hamarabb érnek a lányok, nem dughatjuk homokba a fejünket, egyszerûen csak jobban kell rájuk vigyáznunk. A tiltás ugyanis általában nem vezet sehová.
Meg aki gyerek fejjel csinálja... azt hiszem 8.-os voltam 14 évesen. Akkor kb. az elsõ csók volt a nagy szám. :)
Elég felelõtlen alak az, aki visszaküld LEGO-zni. Nem az a megoldás, hogy hárítjuk a kérdést. Nem mondom, szerintem is nagyon korai ebben a korban a szexuális élet, de ha már úgy alakult, hogy belevágsz/belevágtál, legalább védekezz!!! A szomszédomban most szült meg egy 16 éves lány, nem hiszem, hogy Õ lenne a követendõ példa. Ami nagyon fontos, hogy eszedbe ne jusson beszedegetni anyukád, nõvéred, stb... megmaradt bogyóit. Életkor, súly, érettség függvénye, hogy mit ír fel az orvos. Tényleg nem ciki elmenni hozzá, pláne azért, mert ha már szexelsz, érdemes évente elmenned rákszûrésre is. A gumi sem rossz megoldás, csak nagyon oda kell figyelni a használatára, hogy tényleg biztonságos legyen. Mi egyszer összebújva gumival aludtunk el, persze minden kifolyt, aztán jöhetett az aggodalom. Szóval csak ügyesen, okosan és bátran!
Szerintem még ne írass tablettát oda vághatja a fejlõdõ szervezetedet és az orvosok is csak "végsõ" esetben írják fel nem szívesen (inkább ez mint az abortusz elv alapján gondolom), már ha felírják, én ennyi idõsen óvszerrel védekeztem, 18 évesen kezdtem tablettát szedni, akkor az orvos kimondottan javasolta nekem (mivel 5 év után is rendszertelen volt a ciklusom, nagy mennyiségû volt a vérzésem, és nagyon görcsöltem). Ilyen fiatal korban még nem ajánlott, de mindenképpen védekezzetek, maradjatok a guminál, legalább 1-2 évet várj a fog. gátlóval. 23N
Nekem felírták már 14 évesen is, azt nem tudom, hogy kell e szülõ, nálam nagymama ott volt.
[email protected] gondolkodj már! visszamaradsz a fejlõdésben, hova sietsz?? éld inkább a saját korod, nem kell neked még ezt tenni
egy kérdés minek az neked ? egy válasz miért ne lehetne ? ha nem adnak akkor mond azt hogy majd a gyerektártast maga fizeti ? ha meg szülõi engedély kell akkor meg feleslegesen irtad ide mivel tõlük is meglehet kérdezni .
most vagy fáj neked h vanakinek 15évesen is megadatik a szerelem.. vagy vmi ronda kis gnom vagy aki lehet h nemfeküde le senkivel 15évesen..demegse dugna senki:)

15 évesen gáz lenne elkezdenem a fogamzásgátló tabletta szedését?

Már 9 hónapja komoly kapcsolatban élek, eddig gumival védekeztünk, de ideje lenne váltani, mert az óvszer kényelmetlen mindkett?nk számára.

Legjobb válasz: most miért kell ennyire leszólni??? ha egyszer komoly kapcsolata van akkor miért ne szexelhetne? a fogamzásgátlóval pedig véleményem szerint egy kicsit várni kéne még:S ha meg nagyon nem szeretnétek vele várni akkor sem hiszem hogy olyan nagy probléma lenne. kérdezd meg a nõgyógyászod õ mit javasol. biztos van kevesebb hormontartalmú fogamzásgátló is 18/L

most miért kell ennyire leszólni??? ha egyszer komoly kapcsolata van akkor miért ne szexelhetne? a fogamzásgátlóval pedig véleményem szerint egy kicsit várni kéne még:S ha meg nagyon nem szeretnétek vele várni akkor sem hiszem hogy olyan nagy probléma lenne. kérdezd meg a nõgyógyászod õ mit javasol. biztos van kevesebb hormontartalmú fogamzásgátló is 18/L
hát te tudod de azt biztos hogy nem teszel jót azzal ha az egyik fõ hormontermelõ szervedet, a petefészkedet teljesen leállítod és naponta hormonokkal bombázod magad, miközben a nemi fejlõdésed kellõs közepén állsz.
teherbe esni..na az a gáz. nem jó, de a gyerek rosszabb...de menj el dokihoz, feltétlenül...
Szia. A fogamzásgátlók már nagyon kevés hormont is tartalmazhatnak, -csak ki kell választani a megfelelõt. Viszont 15 évesen még tényleg korai lenne, nagyon nem ajánlom. Ha félsz, hogy kilyukad az óvszer, akkor használhatsz hüvelykúp+óvszer kombót.Olyan nincs, hogy kényelmetlen.Pár évig még bírnod kéne.Sok ezren bírják... 15/L
én is 15 évesen kezdtem, vannak már kis hormontartalmú gyógyszerek is. nem kell leszólni szerencsétlent, inkább így védekezzen, minthogy gyerek legyen!!!nem de?
Normál orvos nem fogja felírni. Elvileg 18 a korhatár és nagyon kevés az a "sokeszû" orvos, aki 16-tól is felírja. Egy jó tanács: ne tedd tönkre magad ilyen fiatalon.
Az a gáz, hogy 15évesen megk*rnak!
le vagy szólva az én szememben is xD na nem vagyok anyukád-apukád sztem szedj legalább úgy is biztonságosabb és így nem lesz kisbabaaaaaa. megjegyzem a gumi használata a betegségek miatt is van.
Igen gáz, tönkre akarod vágni ilyen korán a hormon háztartásodat?
Plusz szülõi engedély szükséges hozzá.
Érdekes emberek vannak. Mit ne mondjak XD....(idióták) AZ ORVOS feltételeket szab akkor kezdheted el szedni ha: - 2 éve rendszeres menstruációd van. - Nemi életet élsz és elküld egy teljes kivizsgálásra! Ha ezek nincsenek meg akkor felejtsd el tabit.
Szia! Én 16 éves koromban kezdtem fogamzásgátlót szedni, nõgyógyász javaslatára ráadásul, mert sokat fájt a hasam ott lenn, és fájt, mikor megjött akkor is, és akkor kezdtem el járni a mostani barátommal, már 3 éve együtt vagyunk. Szóval szerintem ha komoly a dolog a barátoddal, akkor érdemes szedni a gyógyszert, mert nem kell minden hónap végén idegeskedni, hogy mi lesz ha nem jön meg, biztonságosabb is szerintem, mint a gumi, csökkenek a menstruációs göcsök is és rövidebb lesz a "ciklus". És a mai fogamzásgátlókban annyira kevés már a hormontartalom, hogy ne félj, nem fogja felborítani a hormonháztatásodat. Szóval ha komolyan gondoljátok, javaslom a szedést. De mindenképp menj el vizsgálatra, hogy olyan gyógyszert írjanak fel neked, ami a legjobb a szervezetednek. Üdv! 19/L
inkább fogamzásgátlo, mint terhes legyél... szexrõl lebeszélni ugysem tudunk, menj el dokihoz, megvizsgál, és dönt hogy ir e fel gyogyszert
Tudod egyáltaán, hogy milyen mellékhatásai vannak egy fogamzásgátlónak? Most nem csak a gyakori fejfájásokra, elhízásra meg ilyesmikre gondolok. Egy fejlõdõ szervezet vagy, akár még maradandó, visszafordíthatatlan károkat is okozhat benned a fogamzásgátló! Ameddig a szervezeted teljesen ki nem fejlõdik - 18-20 éves kor - maradjatok csak a guminál!
Szia! Szerintem egyáltalán nem gáz, ez azt jelenti, hogy komolyan gondolod a kapcsolatot. Én is 15évesen kezdem el szedni, miután másfélévez már együtt voltunk. Nem volt semmilyen negatív hatása rám a gyógyszernek, a szeretkezések pedig még jobbak és szerelmesebbek lettek gumi nélkül.
Ha 1 mód van rá ne kezd el szedni sosem, inkább óvszer. http://www.noilapozo.hu/20090704/a_noi_lapozo_olvasojanak_sa..
Azért hülyeség alapból ez a két éves szabály, mest sok lánynak a rendszertelen ciklusa miatt írják fel a fogamzásgátlót. Pl nekem is. És ugyanazt szedem, mint bárki más. ja és újabban, már csak a magánorvosok küldözgetnek kivizsgálásra. Kevés sztk-s orvos van (sajnos, de persze van) aki akár egy sima vérvételre is elküld magától úgy, hogy nem kell érte szólni.

A fogamzásgátló tablettához kell szülői beleegyezés, ha 15 éves vagyok?

Legjobb válasz: 15 évesen nem biztos, hogy jó ötlet. Óvszer miért nem jó?

15 évesen nem biztos, hogy jó ötlet. Óvszer miért nem jó?
neked élvezhetetlen? neke t eljesen mindegy te nem érzed a gumit, de ne vesszünk össze ezen. még nem kéne szexelned de nagyon helyesen teszed hogy odafigyelsz rá, nem kell szülõi beleegyezés, felírathatod.
pontozzatok le, de szerintem fiatal vagy még a tablettához.
Menj be a legközelebbi Sztk-ba, keresd a tini-ambulanciát és felírják! szülõi engedély nem kell, legalábbis én úgy tudom, de ott úgyis elmondja, az meg nem baj ha lát egy doki! 19/L
A kérdező hozzászólása: Mert már a barátommal elég régóta együtt vagyunk, és az óvszerrel mindig gondok vannak, idegesítõ, élvezhetetlen vele a szex.
Nem, nem szükséges szülõi beleegyezés.Én a multhónapban voltam nõgyógyásznál hüvelygyûrût íratni, és nem kell szülõ hozzá.Nyugodtan menj el egy nõgyógyászhoz, megvizsgál, és felírja a gyógyszert! 15/L

A barátnöm eddig nem használt fogamzásgátlot, most lindynette 20-t használ 1 honapja, mikortol véd? álitolag a doki azt mondta h teljes védelem csak 3 honap után van kül 15 éves én meg 16

Legjobb válasz: a fogamzásgátlók többsége az elsõ naptól teljes védelmet nyújt.a lindynette 20-at nem ismerem,de itt az oldalon mindenki errõl kérdez.úgy hogy ha ennyire sok a kérdés vele kapcsolatban,akkor váltson a barátnõk másra,mondjuk jadine-ra.ha ti teszitek fel a kérdéseket ilyen sokszor,akkor pedig elég lesz már...

a fogamzásgátlók többsége az elsõ naptól teljes védelmet nyújt.a lindynette 20-at nem ismerem, de itt az oldalon mindenki errõl kérdez.úgy hogy ha ennyire sok a kérdés vele kapcsolatban, akkor váltson a barátnõk másra, mondjuk jadine-ra.ha ti teszitek fel a kérdéseket ilyen sokszor, akkor pedig elég lesz már...
A lindynette 20 a mai legmodernebb tabletták közé tartozik! Alacsony a hormontartalma és ha a mensi elsõ napjától szedi az illetõ, akkor védettséget nyújt! Szerintem azért mondta az orvos a 3 hónapot (tiszta nevetséges), mert túl fiatalnak talája a szexuális élethez!!!
Bízz a barátnõdben! Ha a doki azt mondta, akkor azt mondta. 3 hónapot még simán kibírtok szerintem
Én is ezt a tabit szedem már több, mint 1, 5éve.én akkoriban ugy csináltam hogy megvártam míg elfogyik az elsõ levéllel és megjön, aztán már tuti a biztonság.Nekem is mondták, hogy már 7nap után véd, de én nem bízta benne, ezért kivártam az 1hónapot (persze ez nem azt jelenti, hogy 1hónapig nicns sex, csak addig gumival).AMugy én is 15évesen kezdtem el szedni, és jó lett a menstruációmra is , mert rövidebb lett és ke4vesebb is :D.Én csak ajánlani tudom.Sok sikert!!!

Aki 18 éves kora előtt kb.15 évesen veszti el a szüzességét, honnan szerez fogamzásgátlót? Azt nem csak 18 éves kortól írhatja fel orvos vagy ilyesmi?

Lehet, hogy hülyének néztek,de nem értem. Vagy csak óvszerrel védekeznek?

Legjobb válasz: 18 alatt miért ne írhatná fel?..

18 alatt miért ne írhatná fel?..
16-nál már szoktak írni, ha beállt a menzesz. Addig maradnak az alternatívák (gumi, hüvelygyûrû, spermicid...stb)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszokat:) Most már értem.
rendszeres menzesz mellett bármelyik fiatalkorúnak felírnak fogamzásgátló tablettát még szülõ nélkül is..
Én is 15 évesen vesztettem el a szüzességem, de kibírtam, hogy 3 évig gumival védekezzünk, 18évesen pedig felirattam a fogamzásgátlót. Vannak orvosok, akik felírják korábban is, de én nem szerettem volna olyan fiatalon mérgezni magam. Fiataloknak a gumi a legideálisabb védekezõeszköz!
Legalább 2 éve kell (viszonylag) rendszeresen menstruálnod ahhoz, hogy felírhassák. Szóval igen, felírhatják 15 évesnek is.

15 éves lány vagyok! Hány éves kortól ajánlott a fogamzásgátló tabletta?

Legjobb válasz: Most meg biztos nem. Felboritja a hormonmukodesedet.

Most meg biztos nem. Felboritja a hormonmukodesedet.
16-tól van aki felírja és tuti találsz ilyen dokit, de nem igazán ajánlott 18 év alatt.
16 év alatt egyáltalán nem. De vannak más fogamzásgátlási módszerek is. A legcélravezetõbb az óvszer, mert az a nemi betegségektõl is véd. Olyannal ne feküdj le, akiráderõltetné a tablettát, mert neki nincs kedve óvszert használni!
15 évesen ne magyarázd itt a tutit. Az már csak a te problémád, hogy nem tudod feldolgozni, ha valaki megmondja az igazat és az neked nem tetszik... L/19
ennyi idõsen már erre van szükséged?:o (Y)
A kérdező hozzászólása: manana: egyáltalán nem hasznos a tanácsod majd akkor írj ha valami hasznosat is tudsz!
Szia! Valóban ilyen fiatalon nem ajánlott gyógyszert szedned. Én 21 évesen kezdtem el, komoly kapcsolat mellett. Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, menj el nõgyógyászhoz és kérdezd meg õt, jobban el tudja magyarázni a kockázatait és az elõnyeit, meg persze csak õ írja fel tehát ez elkerülhetetlen. Minden jót:) 22L
én 16 vagyok és én is szedem már 1 éve . Nekem pont , hogy menzesz beállítóként van .:)
NEM ÁLLÍTJA BE A MENSZESZT! Õrület, hogy ennyire hülyék is szedik! Teljesen leállítja a menstruációt, az csak megvonásos vérzés! Hála a bevitt hormonoknak! Mielõtt elkezded egyáltalán szedni, nézz utána mások tapasztalatainak! A legtöbben súlyos mellékhatásokról számolnak be és lecsökkent libidóról. Ami akár a tabletta elhagyása után is megmarad, aztán szexelhetsz száraz nemi szervvel életed végéig és nem kizárt a meddõség sem - csak hogy felfogd minek teszed ki magad!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!