Találatok a következő kifejezésre: 15 éves vagyok, nem szűz. Tampont (3 db)

15 éves lány vagyok, nem szűz. Tampont szeretnék használni, milyet használjak?

Legjobb válasz: Próbáld a legkisebbel (mini asszem?). Ha nem elég, válts eggyel nagyobbra.

Próbáld a legkisebbel (mini asszem?). Ha nem elég, válts eggyel nagyobbra.
elõszõr a kisebbekkel probáld meg aztán a nagyobbakkal ha majd elveszitetted a szüzeséged akkor majd akármilyet feldughatsz nekem ugy volt h ameddig nem veszttetem el a szüzességem addig normálnál nagobbat nem tudtam feldugni de az elég is ha nincs meg nagyon
Szerintem nyugodtan próbálkozhatsz a normállal. Azokon a napokon pedig amikor kevesebb van, akár a mini is elég lehet. Az extra mindenképp nagy lesz neked. Én szültem már, de normált használok.
Mivel már nem vagy szûz, ezért szerintem próbálkozhatsz a normállal elsõre, aztán majd meglátod, hogy az elég-e. Arra figyelj, hogy az elsõ napokban vastagabbat jó használni, de a végén azt már nehéz lehet feljelyezni, ezért jó az ob light flow tampon, ami kimondottan a gyenge vérzéshez való. Válassz olyat, aminek silk touch borítása van, ezek jobban felcsúsznak, nem kellemetlen.
A harmadik válaszolóval maximálisan egyetértek!
szerintem is probál meg nyugodtan a normálal ha már nem vagy szûz
már nem vagy szûz? gratulálok..minivel kezd, bár neked már mind1
És miért jobb, ha a bugyidban "pang a vér"? Fertõzést ugyanúgy el lehet kapni vele.
akkor ne használj... a tampon csomagolásán is fel van tüntetve hogy érintetlen lányoknak nem javasolják.
A kérdező hozzászólása: Köszike! Jó sok választ kaptam.
Anno én is irtóztam a tampontól, aztán egyszer volt valami strandolás, amit semmiképp nem akartam kihagyni és rávettem magam a tampon használatra és utána már nem volt visszaút. Alapból utálom az egész menstruációt, mert ahogy a reklámok is mondják oda a komfortérzet, viszont a tamponnal ez megmarad, mert nem kell attól félnem, hogy átázok (vékonyabb betétet tampon mellett is használok, azért nem ettem meszet), elmozdul a betét, melegebb napokon állandó sûrû csere mellett "szagot ereszt". Ráadásul nincs olyan érzet erõsebb napokon, hogy csupa vér vagyok odalent ha épp nem itthon vagyok és teszek rá kategória. Szóval ha ki kell mozdulnom, akkor tampon és kényelmesebben mozgok, ha viszont itthon akkor betét, estére is csak az így az esetleges nem tisztul eléggé mellékzönge is kimarad. Ráadásul menszesz utáni hüvelyöblítés ilyen tejsavas vacakkal sokat segít a pH visszaállításban. De idõvel rájössz az ilyen trükkökre, hogy neked melyik a legjobb :) Viszont tényleg amíg szûz vagy maximum a mini méret, már ha az sem nagy a számodra, de az max az enyhébb napokra elég vagy várj vele, amíg lesz egy srác, és utána kezdj el barátkozni vele, mert azért annyira nem rossz találmány :)
Igen, jobb ha a bugyiban pang. Azért nem ugyanaz, mintha benned lenne. És a hüvely pH-ját nem borítja fel az a vér, amit a betét felszív. Szemben azzal, ami a tamponban több óráig benned rohad.
80%-os: Azért, mert a hüvely normálisan savas kémhatás, és tele van baktériumokkal. Ez a savas pH kell ahhoz, hogy a káros baktériumok ne szaporodjanak el. Ha a pH felborul, akkor szépen elszaporodnak az olyan kórokozók, amiknek nem kellene. A vér pedig semleges kémhatású, azaz a normálisan savas kémhatást a semleges irányba tolja el. Emelett tartalmaz cukrot, ami nagyon jó táptalaj a baktériumoknak. A tamponban pedig szépen pang a vér a hüvelyben, ami elõsegíti a baktériumok elszaporodását. Nah ezért nem egészséges a tampon.
http://www.bien.hu/a-tamponhasznalat-hatranyai/szerelem/szex.. A 15:45-ös vagyok. Ezért nem egészséges.
Nekem sose volt gondom a tamponnal, és valljuk be, sokkal kényelmesebb, mint a betétet. A betétet érzed, hogy benn van, hogy súrlódik, szûkebb nadrágokat/cicanadrágot fel se vehetsz mert kilátszódik a formája, félrecsúszik akármikor, meg az egész olyan kellemetlen belegondolni, hogy ott a vér és az kenõdik el rajtam. Mellesleg, miért nem egészséges a tampon? Eddig mindenki ezt mondta, de ha kérdeztem, megindokolni senki se tudta, "csak hallotta valahonnan.."
Ha nem akarsz strandon, folyókban, tavakban, tengerben fürödni, akkor ne használj.
ha használni szeretnél mégis akkor mindenképpen mini tamponnal kezd!!! olyannal amin van silk touch borítás, szerintem sokkal könnyebb is lesz a felhelyezés mint a sima mininél. annyival jobb a tampon hogy ha szûk szoknyát veszel fel nem látszik, strandolhatsz akkor is ha megjött. mondjuk én rég nem használtam már betétet csak azt tudom hogy sokkal kényelmetlenebb volt nekem mint a tampon.
Ha kényelmes akkor használj. Én a betétet utálom, de nagyon szûk vagyok és a tampon kényelmetlen.
Ha irtózol tõle, akkor minek? Nem kötelezõ, senki se kényszerít rá. Egyébként sem éppen egészséges dolog. Ha nincs szükséged rá, akkor ne használd és kész.
A sok példát és ellenpéldát félretéve, ha megnézed, nõk milliói használnak tampont minden gond nélkül. Ha annyira rossz lenne nem tennék. Próbálj meg egy minit és majd eldöntöd, h máskor is használsz e. Én úgy szoktam, h az elsõ 2-3 napban, amikor jobban vérzek tampont használok, utána betétet. Így kényelmesebb és tisztább. Próbáld ki, különben sose tudod meg, h jó e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: sziasztok! Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek:) Hasznosnak bizonyult az összes:) pussz
Ha még szûz vagy, használj mini méretû tampont, azt könnyebb felhelyezni, nekem anno az O.B. bevált, bár az erõsebb napokon még használtam vékony betétet is kiegészítõ védelemként, nehogy szivárogjon...
Ha nem okoz gondot, maradj a betétnél még egy ideig. Ha mégis megpróbálod, javaslom, hogy elõtte az ujjaddal nyúlj óvatosan a hüvelyedbe (mondjuk fürdés után, közben és kizárólag mûköröm nélkül), hogy érezd, mi merre, és milyen érzés.Ha az ujjaddal akadálytalanul be tudsz nyúlni olyan mélyen, mint a tampon hossza + 1-2cm, akkor használhatsz tampont (minit).
Szia!Lazíts közben, ne görcsösen akard felhelyezni, mert az izmok olyankor ellenállnak.Segít, ha a kád v. wc szélére felteszed az egyik lábad. És elõször mini tamponnal próbáld.Egyébként semmi köze a tamponnak a szûzességhez.:) )
Próbáld akkor, mikor megjön és görcsöl a hasad. Én úgy vagyok vele, ha megjön, akkor nagyon fáj a hasam, abban a pillanatban annál rosszabb fájdalom nem jöhet, így megpróbálom a tampont, nem érdekel h fáj -e, a hasam így is nagyon görcsöl, hátha elnyomja majd....:D
Egyébként próbáld meg úgy, hogy felteszed pl a kád szélére az egyik lábad. Lazítsd el magad, engedd el magad, hogy fel fog menni simán.Vegyél egy nagy levegõt közbe próbált feltenni.De csak nyugisan, akkor nem fájhat annyira. (elsõ válaszoló)
Én is ennyi idõsen tamponoztam elõször, de én normal-lal kezdtem.Elõször kicsit furi volt, nem fájt, csak nem akart bemenni, mintha szó szerint falba ütközött volna.1 csomaggal tuti elhasználtam mire bement az elsõ:D
SZija! Próbáld meg az Ob Minit! Annak mindenképpen fel kell mennie ha Szûz is vagy! Csak ügyesen:) próbálkozz menni fog:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!