Találatok a következő kifejezésre: 15 éves egyáltalán nem fogad nekem (1 db)

15 éves fiam egyáltalán nem fogad nekem szót, csavarog, megbukott, nem tudok vele beszélgetni... Mit tegyek?

egyedül nevelem, próbálok jó anyja lenni, beszélgetni vele, meggy?zni, hogy tanulni jó, érdekl?döm a barátairól, semmi nem használ. Nem tartja be a szabályokat, hogy mikor kellene hazajönnie, órákat késik, kikészít teljesen.

Legjobb válasz: Az életkorából adódnak ezek a problémák, és persze abból is, hogy nincs vele az apja. Esetleg egy férfi barátod segíthet, akivel jóban vagytok. Beszélhetne vele a "férfi dolgokról", hiszen ezt egy anyával nem igazán lehet megbeszélni. Vagy szólj az apának (ha erre módod van), hogy beszélgessen vele többet mindenfélérõl. A tanulás meg szinte egyáltalán nem érdekli a fiatal fiúk többségét. A szabályokat sem fogja betartani, akármit is mondasz neki, nem fog felhívni, hogy késik, nem fog sms-t írni. Azt hiszi, hogy már felnõtt. Inkább kezeld felnõttként, ha késik, hát késsen. Idõvel rá fog jönni, hogy néha jó, hogy ha idõben szól, hogy pár órával késõbb megy haza vagy hogy mégis hova megy.

Az életkorából adódnak ezek a problémák, és persze abból is, hogy nincs vele az apja. Esetleg egy férfi barátod segíthet, akivel jóban vagytok. Beszélhetne vele a "férfi dolgokról", hiszen ezt egy anyával nem igazán lehet megbeszélni. Vagy szólj az apának (ha erre módod van), hogy beszélgessen vele többet mindenfélérõl. A tanulás meg szinte egyáltalán nem érdekli a fiatal fiúk többségét. A szabályokat sem fogja betartani, akármit is mondasz neki, nem fog felhívni, hogy késik, nem fog sms-t írni. Azt hiszi, hogy már felnõtt. Inkább kezeld felnõttként, ha késik, hát késsen. Idõvel rá fog jönni, hogy néha jó, hogy ha idõben szól, hogy pár órával késõbb megy haza vagy hogy mégis hova megy.
sajnos én nem tudom hogy mit csinálj... ez a legnehezebb kor... egyet tudnék javasolni. tekitsd ugy mint egy felnötet... mondd el neki gondjaidat örömeidet mint egy felnötnek. adj neki feladatokat hogy foglalja le magát és gondolkodjon egy picit... nem hiszem hogy a büntetés valami jót is tenne. ne tekintsd ugy mint egy gyereket mert már ö azt hiszi hogy nem az :) csak ennyi jutott eszembe :) üdv brigi mama
Nekem is 15éves a fiam ugyanezzel a gonddal.Próbálom felnõttként kezelni, türelmes vagyok hozzá, pedig sokszor úgy érzem nem birom tovább.Éreztetem vele, hogy nekem fáj amit csinál sokat beszélek vele.Az utóbbi idõben elkezdett javulni.Tehát kitartás.A18éves lányommal ugyanezt eljátszottuk és redes jótanuló lány lett.Visszanézve õ is belátta a dolgait és azt mondta jó hülye volt.
Azon azért nem gondolkodik el ez a nagy betûvel író idióta, hogy az asztalra tették a kaját a szülei és megzabálni jó volt, nem? Majd ha megdolgozol a napi betevõért, utána legyen nagy szád!
Kérdezdd meg tõle, hogy mi az ami igazán bántja! Mondjuk erre nagyon rátesz egy lapáttal za is, hogy nincs egy férfi mellette. Mondd el neki, hogy te nem bántani akarod, hanem segíteni neki!
Akkor esetleg még azon is el lehetne gondolkodni, hogy eddig helyesen nevelted? Megtanítottad, hogy a szülõket tisztelni kell?Nem mindig az a jó ha mindent megkapnak kicsi koruktól kezdve.A gyereknevelést nem akkor kell elkezdeni amikor baj van.Ezeket azért írom mert lehet , hogy nemcsak a gyerekben van a hiba ezt szülõként mondom.
ÉN IS EZT CSINÁLTAM ! MIÉRT? AZÉ MER AZT MONDTA ANYÁM HOGY NE! ÉS MÁ CSAK AZÉ IS! EZZEL AZT AKAROM HOGY NEKEM IS LEGYEN VALAMI JOGOM! EDDDIG TÜRTEM HOGYHA 10 PERCET KÉSTEM UGATTAK VELEM HÁT MOSTMÁ LESZAROM ÉS KÉSZ DE MÁ NEM IS VARIÁZNAK EMIATT ÉS ABBA IS HAGYTAM NEM IS MONDOM HOGY HOVA MEGYEK MEG MIKOR JÖVÖK CSAK MEGYEK, ÉS KÉSZ! HAZA JÖVÖK ESTE 8RA A TÖBBI MEG NEMÉRDEKLI ÖKET ÉS MÁ EZT 6 ÉVES KOROMBA ELKEZDTEM! ASSZEM 6 ÉVWES VOLTAM KB ESTE 10 LEHETETT ÉS ELMENTEM A HELYI CASINOBA(NÁLUNK A CASINÓBA PIZZA MEG LIMONÁDÉ MEG JÁTÉK GÉP MEG COLÁ TEHÁT MINDEN VOLZ) PIZZÁÉRT !!!!!444 NEM ÉRDEKELT ! CSAK UGY NÉZTEK HOGY KI EZ A 120 CM SZEMÜVEGES KENDÕS GYEREK!!! ITT SZEREZTEM SOK FELNÕTT HAWERT!!AKIK MOST IS MEGVANNAK!!4 UGY SZEREZTEM OLYAN KAPCSOLATAOKAT HOGY EGY SZAVAMBA KERÜL ÉS SEGITENEK MINDENBEN!!!! HA TÖBBET AKARSZ TUDNI IRJ: [email protected]
Egy anyai pofon vagy kettö lehet jobb belátásra bírná aztán meg szobafogság oszt ráér már gondolkodni hogy ki az úr a háznál
add intézetbe! eddig ez nekem mind a 9 gyermekemnél bejött;)
ja azzal biztos nagyon sokat el fog érni...
A barátaid közül keress 1 olyan férfit akire felnézhet hogy legyen példaképe!!! Ez nagyon fontos ilyen korba! Tudom hisz én is átéltem csak nekem az apám volt a példakép! De attól független mi is lógtunk a haverokkal tehát ha nagyon meg akarod fogni a fiadat akkor hagyd neki h elmenjen!!! Én is azóta nem megyek semerre lógni mióta anno rám hagyták ezeket!!! Próbáld meg ezt hátha segít!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, iskolát váltottunk, gimnáziumból szakképzésre, talán ez segít, a fiam is belátta, hogy ha nem tanul, akkor felesleges. Némi kis változás azért már látható, igaz kénytelen voltam kitolni a "csavargási idejét" de már nem hajnalban jár haza és nem órákat késik :) Köszönöm a válaszokat!
én is hasonló korú vagyok, mint a fia. a szüleim úgy tekintenek rám, mintha olyan sok gond lenne velem, pedig semmi rosszat nem teszek :D a bukás kicsit durva, de talán idõvel rájön, hogy tanulnia kéne... a lényeg, hogy minél többet magyaráz neki, minél jobban tilt neki vmit, annál jobban fogja csinálni!
Az én gyerekeim nincsenek egyáltalán rászorulva de mégis aljárnak hajnal 4-tõl du3-ig kukoricát címerezni, szintén 3500ft.ért. A pénz az övék, ebbõl mennek üdülni.Szerintem semmi baj nincs ezzel, ha keresnek egy kis pénzt maguknak.
Megkérdezhetem, hogy miért vagy arra szorulva, hogy dolgozz? Nagyon sajnálom, hogy 13 éves korban egy gyereknek/kamasznak dolgoznia kell, ahelyett, hogy felhõtlenül élvezné a nyári szünetet! NEM VAGYOK RÁ SZORULVA HANEM SZERETEM EZT CSINÁLNI ÉS RÁ ÉREK (AKO IS CSINÁLNÁM HA NEM KAPNÁK ÉRTE PÉNZT) NA PERSZE MEG JÓL JÖN EZ A HAVI 60-70 EZER FORINT!!!!!!
ja fillérekért dolgozok de nem nagyon nehéz munkát!!!!!(najó csak néha az) azé ennyiért mer senki nem MER gyereket alkalmazni !!!!!4(csak õt találtam) MEG SZERETEM CSINÁLNI ÉS LEGALÁBB NEM EGÉSZNAP A GÉP ELÕTT ÜLÖK HANEM CSINÁLOK IS VALAMIT!ÉS KÖZBEN PÉNZT IS KERESEK!!!! JA ERREFELÉ A REGGELL 7TÕL ESTE HATIG TARTÓ NAPSZÁMOS MUNKÁÉRT (KAPÁLÁS MEEG ILYENEK A SZÕLÕBEN MEG ALMÁSBAN) 3500FTOT ADNAK!!!
Az már feljogosítja, hogy mással úgy beszéljen?Én is fillérekért dolgozom, szabadság alatt is a maszekot csinálom.
elöttem iró!!! OLVASS TOVÁBB!!! és megtudod hogy a gyerek 13 évesen fillérekért dolgozik!!
A nagybetûs írónak üzenem, hogy ha õ dolgozna akkor nem lenne kedve ilyen hülyeségeket és durvaságokat írni. Nem is tudom, hogy kerülhet egy ilyen oldalra.
Megkérdezhetem, hogy miért vagy arra szorulva, hogy dolgozz? Nagyon sajnálom, hogy 13 éves korban egy gyereknek/kamasznak dolgoznia kell, ahelyett, hogy felhõtlenül élvezné a nyári szünetet! Egyébként egy baráti szülõkapcsolat nagyon sokat javít a kamaszkori kilengéseken. A kamasznak barátokra van szüksége és megértõ, türelmes szülõkre. Javaslom, hogy ebbe a csapdába, amibe kérdésfeltevõ került, próbáljunk nem beleesni, úgy, hogy több közös programot szervezünk a gyermekünkkel, sokszor annak barátaival. Mi is fiatal, vagány szülõk lehetünk, akire büszke a gyerekünk, ezáltal dicsekszik is velünk és keresi a társaságunkat. Egy bizalmas szülõ-gyerek kapcsolatban elengedhetetlen a kölcsönös BIZALOM és a MEGÉRTÉS, segítsen egymáson a gyerek és szülõ, tanulják meg, hogy a család az elsõ, akire bármikor, bármiben számíthat. Legyen ez lelki, vagy anyagi eredetû probléma. Az olyan kamasz, aki egy ilyen családból lendül ki és linkeskedik, elõbb utóbb lelkiismeretfurdalással megbánva tetteit tér haza, és önmegbocsájtást vár ... Lehet, hogy hülyén hangzik, de ez a lényeg! Hogy milyen meghitt baráti a kapcsolatunk a gyerekkel! A kérdezõnek javaslom, hogy még nem késett el egy baráti kapcsolat kialakításával, és a 13 éves fiúnak is hasonlót a szüleivel! Mindenkinek sok sikert!
Azon azért nem gondolkodik el ez a nagy betûvel író idióta, hogy az asztalra tették a kaját a szülei és megzabálni jó volt, nem? Majd ha megdolgozol a napi betevõért, utána legyen nagy szád! Én 13 éves vagyok (a csupa nagy betûvel iró idióta) és kérlek én most értem haza a MUNKÁBÓL!!!!!! Reggel hét óta dolgozok!!!! Napi 3000ft-ot keresek de DOLGOZOK!!!!4 És nem most kezdtem má 11 éves koromban!!!! ÉN megdolgozok a napi betevõért mert a napi 3E-ból 1.8-at adok anyáméknak MINDEN NAP!!!!!! ennyibõl mácsak kifizetik azt a kaját amit megeszek!!!! +IDIÓTA VAGY TE MEG AANYÁD MER AZT SE TOD KI VAGYOK ÉS POFÁZOL RÓLAM!!!!! ERRE MONDJÁK HOGY BUNKÓ!!!4 ELÕÍTÉLETES NULLA!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon remélem, hogy helyesen neveltem, persze mi a helyes? Igyekeztem mindent megadni neki, de halmoztam el az új dolgokkal. Engem úgy neveltek a szüleim, hogy tiszteljem a felnõtteket és igyekeztem ezt a saját gyerekembe is "beleverni". Lehetséges, hogy követtem el hibákat, én nem állítom, hogy tökéletes anya vagyok, de nem is tudok az lenni, mert hiába szeretném én megfogni a fiamat, ha a másik szülõ mindent megenged, õ ezt látja és akkor azt kapom, hogy xy is lent maradhat éjfélig stb... na ez az én problémám.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, kicsit úgy érzem, hogy azt "kell" tennem amit a 15 éves "gyerek" akar ahhoz, hogy ne legyen minden nap vita??? Értem én, hogy õ felnõttnek érzi magát, meg több szabadságot akar, de hol marad a szülõnek járó tisztelet?? Merthogy átver, nem jön haza idõben, hazudozik... Emlékszem amikor 15 éves voltam, én is sokat dacoltam anyukámmal, tehát át tudom érezni, hogy õ most a haverokkal szeretne lenni, de én nem mertem volna ilyen dolgokat megcsinálni mint amit a fiam. Korainak tartom, hogy egy 15 éves fiú akarja a szüleit irányítani, de minden kommentben ezt kapom vissza (és más kérdéseknél is ezt olvasom válaszként), hogy hagyjam rá, majd kinövi stb... Nem hiszem, hogy ennek így kellene mûködnie, vagy ennyire le lennék maradva??? Rosszfele halad ez a világ, milyen felnõttek lesznek így?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, most is éppen azt várom, hogy hazaérjen végre... sajnos az apjára egyáltalán nem számíthatok...
Kéne szigor kevasebb gép és tévé ha továb fajul az eset akov verni kell tanulni elkéne beszélgetni nevelési tanásacoval meg persze vele

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy 15 éves gimnazista gyereket hogyan lehet rábírni a tanulásra?

Bizonyos tantárgyak lekötik,van amik 100%-ban nem.Nem tud koncentrálni bizonyos tantárgyaknál.

9

Rosszban vagyok a barátnőimmel . Mi legyen? : /

Volt egy legjobb barátnőm akivel olyasmi a kapcsolatunk hogy már egymásra sem nézünk..Nekem volt/'van' ilyen két sima barátnőm, akikkel mindig beszélgetek/beszélgettem. Lett egy új legjobb barátnőm, a régi legjobb pedig hozzá szegődött a másik kettő sima barátnőmhöz. Az új legjobb barátnőm nem igazán bírja azt a három csajt, meg én sem mert ők a nagy fiúkkal vannak....:') Akarva-akaratlanul is csesztetem őket(dobálózás, szék kihúzás, beszólogatás), pedig mindig elhatározom hogy békén hagyom őket. De egyszerűen nem bírom hogy nagyképűsködnek .... -,-

12

Nagyon különcnek számítok, ha ennyi idősen Zoránt, Demjént, Dire Straits-t, Mark Knopflert és hasonlókat hallgatok?

19 vagyok...

11

Szerintetek nem fura ha egy kb.13 éves fiú fogja az anyja kezét (és a tesóiét)?

Nem mindig így látom őket persze, de már többször. Az öccsei sem kicsik már (10 és 7 körüliek) de náluk még azt mondom elmegy ha az anyjuk kezét megfogják. De egymásét (a három fiú) szerintem már megint fura.
Csak én látom így? Csak nálunk nem volt szokás? (lánylétemre sem)

35

Számotokra ez nagyon szokatlan lenne?

Számotokra nagyon szokatlan lenne, ha valaki csak így hirtelen rátok írna Facebookon, akivel egyébként nem sokat beszéltek, de bírjátok egymást?

7

Kamaszok, ti hisztek Istenben? Vallásosak vagytok?

20

Mit csináljak anyámmal?

El akartam menni mozizni egyik iskolatársammal (aki a legjobb barátom is egyben) és most kitalálta h jön ő is... akármit csinálok nem jó neki... ha kimegyek és takarítok az a baja h miért nem a zobámban pakolok, ha a szobámban pakolok meg az hogy miért nem kint...kora reggel azzal indítja a napját, hogy bár semmit nem kell csinálni kivételesen, bemasírozik a szobámba és felhúzza a rolót csak azért, hogy kisüljön a szemem mert hogy "szokjak hozzá, mert itt a nyár"...mindig mindent ellenőrizni akar.. mindent tudni akar és csodálkozik, ha vmit nem mondok el neki (akármit elmondtam, mindig le lettem szidva... pl amikor elmondtam neki hogy kipróbáltam a cigit, de nagyon rossz volt, akkor akkora pofont kaptam, hogy több mint egy órán át látszott a tenyere nyoma... voltam kkor 14 éves, egy hónap híján 15)...kutat a cuccaim között... meztelenül mászkál ithon és már én érzem magam zavarban... akárhányszor mindim neki h ne, mert zavar, anál inkább csinálja..
a szobaajtómat nem zárhatom be.. ha fürdök vagy öltözök elmegyek a fürdőbe, hogy ne lásson, de mindig fogja magát és bejön.. és vagy 10 percet ott tölt a legkülönfélébb ürügyekkel...a telefonomban nézegette a hívásnaplót, a névjegyzéket és az SMS-eket... amikor lezártam pedig elkezdett ordítani...mindenbe bele akar szólni... vettemegy farmert (egy HOSSZÚ farmert, mert már csak kettő volt) erre leszidott hogfy mi az hogy a ZSEBPÉNZEMBÕL kérdés nélkül mertem venni egy farmert...hazudozik össze-vissza és sose mondja meg hogy hova megy vagy mikor jön... én meg aggódom hogy hol marad és ha felhívom akkor is leordít hogy mi az h meg mertem kérdezni, hogy mikor jön már haza... folyton azt hangoztatja h mennyire semmire kellő vagyok.. naponta hallgatom végig hogy "egy vállalhatatlan bunkó paraszt vagyok, akinek nincsenek, nem voltak és nem is lesznek barátai, nem lesz munkám, megbukok, nem vesznek fel egyetemre és soha semmi értelmeset vagy hasznosat nem tettem, hanem csak a pénzét fogyasztom"... egyszer, ismétlem EGYSZER mertem tőle pénzt kérni, azt is csak azért, mert nem volt nálam a pénztárcám, de megadtam volna otthon... 200 forintot kértem, azt is csak fagyira...elkezdett ordítani, hogy mindig csak pénzt tudok kunyerálni de semmit nem teszek érte... az elmúlt két nyarat végig dolgoztam... megvan a középfokú nyelvvizsgám, és a jogosítványom robogóra... na ezek miatt dolgoztam, mert i kellett fizetnem neki... sehova se akar elengedni... a barátaimat szidja, pedig van akivel még nem is találkozott... a kommunikáció "itthon" abból áll, hogy ordít... sose tudunk beszélgetni...
mit csináljak vele?

8

Hogyan szerezhetnék barátokat? Nagyon egyedül érzem magam.

Az a helyzet, hogy van 3 barátnőm, az egyik messzebb él tőlem, ezért nem tud csak úgy bepattanni a városba, hogy sétálgassunk meg ilyenek, és amúgy is a szabad idejét a barátjával tölti. Egy másik barátnőmnek szintén van barátja, ő is vele van legtöbbször. És egy harmadik lány.. aki alkalmanként úgy gondolja hogy a barátnőm.. én tisztelem és szeretem ,de van pár másik csak akiket én nem tudok elviselni, de ő lelép velük.. És én egyedül maradok, bármennyire is nem akarok. (mindannyian egy osztályba járunk)
Mit csináljak, hogy ne kelljen egyedül lennem folyton? úgy érzem beleőrülök.
L/18

9

Anyukám ma megkérdezte mikor jött meg utoljára a menzeszem. De miért kérdezte meg? Olyan ciki ha erről kérdez.15/L

21

Mi a véleményetek, ha egy osztálytárs cigiszagú az iskolában?

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!