Találatok a következő kifejezésre: 15 éves lány. A (815 db)

Megengedjem 15 éves lányomnak a nyelvpiercinget?

a köldökébe már van egy,jok a jegyei,nem iszik drogozik cigzik,2 és fél éve van barátja,nagyon figyelmes okos jó gyerek!megengedjem?

Legjobb válasz: 15 évesen én még nem engedném. Max 16-17 évesen. Tudom mirõl beszélek :) 19 vagyok és én is ilyen tájt kezdtem el könyörögni anyunak és mai fejjel neki volt igaza, hogy 15 évesen még nem engedte.

15 évesen én még nem engedném. Max 16-17 évesen. Tudom mirõl beszélek :) 19 vagyok és én is ilyen tájt kezdtem el könyörögni anyunak és mai fejjel neki volt igaza, hogy 15 évesen még nem engedte.
elsõ válaszoló.. attól mert valaki piercinget csináltat, nem feltétlenül abból az okból kifolyólag, mert azt hiszi ettõl már nagylány..-, - van, aki 20 év fölött csináltat.
Én 16 voltam, hogy lett(köldök+nyelv) és azóta eltelt 7 év és nem bántam meg...nekem még mindig tetszik pedig azóta már van egy kislányom is.Terhesség alatt kiszedtem a köldökömbõl és szülés után vissza raktam.Szerintem engedd meg, ha nem tetszik neki legfeljebb kiveszi.Ja és én pösze sem lettem :)
pont ez az, hogy pár év múlva már nem is akarja. szóval most kell megengedni neki, amíg akarja, mert ha kiveszi úgyis összeforr.:D
Én sem engedném, egy 15 éves lánynak minek piercing? Pösze lesz.. Ez csak egy hóbort.. "mert úgye mindenkinek ilyene van" 2-3 év múlva már nem is akar..
szerintem igen. a köldök és a nyelv pont olyan helye, ahol úgyse látja mindenki.:) (kivéve a köldököt nyáron.:D ) szerintem simán megengedheted.(:
Saját tapasztalat! Meg voltam õrülve a köldök piercingért. Lett is. Szép volt meg minden. Most jelenleg Babát várok, és nagyon bánom, hogy megcsináltattam anno. Jó nagy marha voltam. Most, hogy nõ a pocim reped, szakad, színezõdik. Baromi csúnya. Szóval ezek pillanatnyi hóbortok, amit késõbb megbán az ember. Nyelvbe meg szerintem extra felesleges. Az olyan helyek mint fül, köldök megértem......hisz nagyon szépen mutat. De hogy nyelv, orr és társai miért kellenek? Nem értem......elcsúfítják az embert. Nem egy begyepesedett kismama vagyok......23 éves vagyok, és ha rám hallgatsz, valahogy óvatosan megpróbálod lebeszélni a lányod a nyelvpiercingrõl.
Szerintem sem. Marhára rá lehet kapni a pirszingelésre, a legtöbb osztálytársam nem elégedett meg 1-2-vel, volt olyan csaj, akinek nem tudtam a szemébe nézni beszélgetés közben, egyfolytában lekötötte a figyelmem a sok bizbasz fém, ami az arcából kiállt. Én 18 éves koráig vártam volna a köldökkel is, ha normális, addigra már úgysem fogja érdekelni a dolog.. tapasztalat. 22L
Én nem engedném neki. Már a köldököt sem hagytam volna.
Én a köldökébe se engedtem volna... Nem ettõl lesz nagylány!!!
Akiket ismerek mind megbánták a nyelv pc-t. Nekem a köldök pc-m lesz és a fülembe egy átlós pc.
gondolj arre hogy azzal a nyelvpiercinggel hogyan fogja a pasijat a csucsra juttatni. szerinted mire kell?
nyelvbe sztem ne az nem hiigénikus, meg veszélyes majd ha saját ura lesz akkor csináltathat, de sztem addig ne
off. mitõl lesz jobb ha 17 évesen lövik be neki?Akkor már nem veszélyes?Ez hülyeség...nekem már 6 éve meg van és semmi bajom tõle, ráadásul ha nem tetszik neki kiveszi és pikk pakk be nõ.Úgy szint a köldök piercing.Ha most szeretné és ráadásul jól tanul engedd meg neki szerintem. :)
Aha, ...én nem engedném meg neked! Szerintem még korai.Ha ilyen okos, figyelmes, jó lennél, nem pasiztál volna be már 12 évesen!
2 és fél éve van barátja? Elég korán kezdte.... De nem ez volt a kérdés. Válaszom: ne engedd, elég a köldökpiercing!
Tejesen látszik, hogy te vagy a gyerek!(Ha az anya lennél)és azt írod, hogy okos, figyelmes jó gyerek minek tennéd föl a kérdést???Na mindegy! Szerintem várj még vele, 17 éves korodig!!Sok veszélye van....tudod google.....ja és szerintem a szüleid nem engedik....
Én is megengedném, ha szeretné, el is mennék vele:) Fontos, hogy ha már egyszer megengeded, akkor pl. mikor majd feldagad a nyelve vagy fáj, akkor ne azt hallgassa, hogy "látod én megmondtam", hanem akkor is állj mellette. Nagyon meg fogja köszönni, ha így állsz hozzá. Meg amúgy is, nem látja mindenki, és ha kiveszi, be is forr, nem olyan mint egy tetoválás.
hát ha nagyon akarja én megengedném.
A köldök elmegy, de nem engedném neki. Csak elronditja magát, késõbb tutira kiszedeti
Hát én egyszer láttam amint egy 16 körüli hölgynek betették, majdnem elájult közben, pedig keménykötésûnek volt mondható. Utána jó darabig fel volt dagadva a nyelve, és alig bírt beszélni. Hát, ha nagyon akarja... egészségére.
Figyelj, a nyelvpiercing egy olyan dolog, amit ha kiveszel, iszonyatosan gyorsan beforr. Tehát, szerintem lazán megengedheted neki, mert ha megunja, egyszerûen csak kiveszi, és volt-nincs! Ha már a köldökpiercinget megengedted, aminek azért marad nyoma, akkor ez is simán mehet.... Csak vigyázz hogy ne az legyen, hogy ezután mindenét ki akarja szúratni...
Hát...én eleve a köldök-piercinget nem engedtem volna, de ha már az van, akk nyelv is lehet!xÐ
én is megengedném. Pedig nem vagyok már tini. Most várom a második babám és 15 év múlva ha megkérdi, biztos rábólintok, sõt ha szeretné még el is megyek vele.
Sztem engedd, az is jó, hogy ennyire jó a viszonyotok, hogy megkérdezi te mit szólsz.Én anno titokban csináltattam tetkót.Nem volt balhé belõle, de jobb lett volna elõtte beszélgetni errõl anyámékkal.
16.03. vagyok. Még annyit hozzá tennék, hogy anyukámnak nagyon tetszett az orr piercing egy pár évvel ezelõtt.Akkor volt 40 éves és nem akart rakatni mert õ már olyan idõs, mit fognak hozzá szólni.Aztán végül is meggyõztük, hogy mással ne foglalkozzon mert az a lényeg, hogy neki tetszik.Hát 40 évesen elment és belövette...nagyon jól áll neki és nem bánta meg :)
Atyagatya! Minek nézünk elébe? (az enyéim még kicsik-picik) Mostani eszemmel nem engedném. De borzasztó szó(két szó) most biztos nagyon utáltok mindketten. Picit megpróbálnám húzni az idõ, hátha meggondolja.
Túl fiatal még hozzá. Szol ne, semmiképp. És a köldökpiercinggel is lehetett volna várni.

A 15 éves lányom a minap vallotta be a család előtt hogy biszexuális. Ti mit reagálnátok? Anyukák? Szülők?

A lányom leült velünk beszélgetni és kiderült hogy barátnője is van már több hónapja.Nem ítélem el emiatt de még nem tudom mit reagáljak. Ti mit szólnátok? előre köszönöm a válaszokat 31/N

Legjobb válasz: Ez sajnos manapság "menõ". Vagy csak divatból csinálja ezt sok lány. Tény, hogy a lányok vonzódnak egy kicsit a saját nemükhöz,de általában kinövik. Úgyis felnõ, és megkomolyodik. 15 éves vagyok, és lány azért tudom. Ráadásul olyan suliba járok, ahol a lányok 90%-a "biszex".

Ez sajnos manapság "menõ". Vagy csak divatból csinálja ezt sok lány. Tény, hogy a lányok vonzódnak egy kicsit a saját nemükhöz, de általában kinövik. Úgyis felnõ, és megkomolyodik. 15 éves vagyok, és lány azért tudom. Ráadásul olyan suliba járok, ahol a lányok 90%-a "biszex".
Olvastam egy pár ezzel kapcsolatos kérdést az oldalon. Amit észrevettem, hogy egy 14-15-16 éves emberre szinte mindig azt mondják: MAJD KINÖVI, meg hogy DIVAT. Ló[email protected] Fogjátok fel végre, hogy van biszexualitás és van homoszexualitás. Egy 15 éves ember, akinek több hónapja kapcsolata van jó eséllyel nagyon is tudja, hogy mit akar. A válaszom pedig: a lány tegye azt, amit a szíve diktál és legyen boldog.
Ha az én gyerekem állna elém ezzel, akkor biztos, hogy elmondanám neki, hogy mindenben számíthat rám, mellette állnék, hiszen nem biztos, hogy könnyû neki elfogadni a másságát. Azt gondolom, hogy szerencsés helyzetben vagy, mert megbízik benned/bennetek a lányod, hogy ezt elmondta. Sok gyerek/felnõtt nem meri bevallani, mert félnek az elutasítástól, meg nem értéstõl.
ha 16 évesen szülted már az is elég fura..
itt bármelyik csira is azt hiszi hogy joga van beleszólni egy szülö nevelésébe? szólj ha te jobban csináltad, vagy bármelyik orroló válaszoló, szánalmas, krédezö ne is hallgass rájuk, 6 évig tanultam ezt csak jobban tudom. elsõ körben valóban felmerülhet "divat" hullám de ha az lenne nem hónapokon át tartana már egy tartós kapcsolat. ezenfelül a szociális nézetei változhatnak, lehet egyfajta labilis életvitelben van, száz oka lehet ennek (és nem a szülö nevelése elsõsorban amugy) a legokosabb dolog hogy elfogadod, hiszen ha jol érzi magát, az neked is a legjobb, és itt nem a szülö a fontos, hanem a szülönek is az hogy a gyereke jól érezze magát.felejtsd el az ilyen hol rontottuk el szövegeket, semmi köze ilyesmihet (szivlapáttal verném nyakba amelyik ilyesmit feltételez)hiszen ha alapból aggódsz, kérdezel a lányoddal kapcsolatban nem hiszem hogy rosz szülö lehetsz ugye. ha megváltozik , kinövi, ugylesz ha nem, nem. de ha kérdésed van erröl bövebben, irj privátot.
Hát én a helyedben leülnék a férjemmel beszélgetni és megbeszélném vele, hogy hol ronthattuk el a gyermek nevelését
gratulálok szülõk ezúton is elnyertétek a lányom 1 igazi DIVAT RIBANC aki minden bizonnyal a barátait követve átvette az õ stílusukat. és annyira nyomorult, nyomorék, szánalmas kis 15 éves pi.csa, hogy ennél hülyébb nevelést nem is kaphatott volna. nem szemétkedni akarok, és ne is haragudj, hogy ilyeneket írok, de az esetek nagy többségében ez az igazság. 19F
Semmit.
Te szegény 4-es. A kérdés szülõkhöz szólt. Te aztán komoly nevelést kaphattál.
15 éves. Még annyi minden változhat. Lehet hogy még Õ sincs tisztában magával. Azt hiszem, hagynám hogy tegyen úgy, ahogy neki jó, ahogy boldog. Ha ilyen nyílt veletek, nem rontottatok el semmit.

Elengednéd a 15 éves lányodat a szintén 15 éves barátnőjével aquaworld éjszakai fürdőzésre?

Oda is kocsival vinnék ?ket szül?k és a buli végén értük is mennének?!

Legjobb válasz: El

El
Persze. 15 évesen simán el lehet õket engedni. Aki meg olyanokat ír hogy majd "pár év múlva" elárulná nekem hogy mi az ami most megtörténhet velük és pár év múlva nem? -.-"
Nem. 15 évesen még gyerek, akármilyen "érett" is a gondolkodása. Ráér pár év múlva. Én nem engedném sehová estére!
Pedig ilyen helyeken inkább 15-16 évesek vannak és hidd el 1 17 éves ugyanúgy lehet részeg mint a 15 éves nem fogja érdekelni mit mondott a szülõ ha be akar rúgni. De ha normális akkor nem fog inni és részeg lenni ha meg olyan akkor 17 évesen is olyan lesz. Ez még csak nem is disco hanem olyan mintha a standra menne csak este.
Igen simán , hisz már nem kisbabák , és nincsenek részeg emberek mi is voltunk egy két hete .
Én elengedném a lányomat (15 éves). Engem is elengedtek ennyi idõs koromban. A szüleim leültek velem és közölték az elvárásaikat, felhívták a figyelmemet a lehetséges veszélyekre. Persze mindenre egy gyereket sem lehet felkészíteni, de egy helyesen nevelt, okos, érett 15 éves, bár még gyerek, de nem bébi. El kell engedni a kezüket. Gimibe járnak, tömeg közlekednek. Millió veszély leselkedik rájuk, de mégis. Beszélgetni beszélgetni beszélgetni.Nagyon fontos a bizalom és az is, a gyerek tudja, hogy nem lehet eljátszani. Bár minden tininek megvannak a maga titkai a szülei elõtt, nem mindegy mennyi és milyen jellegû. Ha úgy érzed a gyerekedben meg tudsz bízni, elég megfontolt, engedd el. Meglesz a jutalma, ha bizalmat szavazol neki.
hát nálunk sajnos nincs éjszakai fürdõzés..de én elengedném a helyedben(habár még én is csak 15éves vagyok)..feljebb írtad hogy mi van akkor ha egy részeg rájuk esik vagy beléjük kötnek-hidd el, hogy ezek nappal is megtörténhetnek a strandon(tapasztalat)..de szerintem elég ha megmondod nekik, hogy vigyázzanak magukra és minden rendben lesz :)
Nem. Majd ha felnõttek lesznek, úgy is gondolkodnak és akad férfi kísérõ. Ezt a kérdést nem is biztos, hogy egy anya írta ki, hanem egy 15 éves csitri, akit anyukája nem enged és így akarja meggyõzni. Nem, én nem engedném.
Én elengedném a lányomat, ha tudom, hogy megbízható, és ha tudom, hogy nem fognak inni. De ha oda is viszik, és haza is hozzák õket, akkor baj nem történhet, mert az aquaworldben éjszaka is vannak felügyelõk, sõt, olyankor több van, mint nappal. Figyelnek rájuk kellõképpen. Azon pedig ne aggódj, hogy egy részeg rájuk esik, mert akin látják a részegség legapróbb jeleit, azonnal kiküldik onnan. Beszélj vele, esetleg hívd fel a figyelmét arra, hogy mire figyeljenek oda. Ha mindent megbeszélsz velük, akkor szerintem az aquaworld éjszakai fürdõzés veszélytelen.
ahol én lakók éjszakai fürdõn leginkább 15-17 évesek vannak.
Nem kislányok már, de megnézném azokat a 15 éves lányokat, akik csak úgy ketten elmennek éjszakai fürdõzésre....Lehet hogy 1-2 fiúka is véletlen épp arrajár...de nem gondolok itt rosszra, mert ugye nem bulihelyszín vagy ilyesmi...D Viszont elbeszélgetnék velük, hogy hogy is van ez ? Kik mennek stb? Alkoholt viszont nem értem hogy lehet egy komplex uszodacentrumban árulni?? És ha vki úgy lerészegedik h belesik a vízbe és megfullad? Akkor ki felelõssége? Nem hiszem el, h van ilyen....
Nyugi vízbe nem nagyon szoktak beengedni részeg embert az úszómesterek. De ezek alapján nappal is megtörténhet velük az, hogy elesnek, beverik a fejüket stb. Szerintem engedd el õket!:)
A kérdező hozzászólása: mindkét lány érett és normális!:) az akadály az, mivan ha beléjük kötnek, illetve mivel ott árulnak alkoholt, esetleg egy részeg ember rájuk esik a medencében, vagy ha õ maguk csúsznak el, és esetleg beveri valamelyikõjük a fejét?!!
Az attól függ, hogy milyen alapból a viselkedésük, sokat járnak-e el otthonról este/éjszaka és történt- e velük korábban valami..Én személy szerint megbítom a lányomban és elengedném, hisz úgysem lennének egyedül, biztos vannak ott felelõsségteljes emberek is.:)
16osnak: ha ezt kérdezed, akkor magad is gyerek vagy még. Pár év múlva érettebb lesz, felelõsségteljesebb a gondolkodása és például nem jut eszébe szülei nevében ilyen topicot nyitni. Mert itt most egy gyerek kérdezõsködik. A legnagyobb gyerekem 18 éves, ismerem a tiniket. NEM, NEM ENGEDNÉM EL, MERT EGY 15 ÉVES MÉG GYEREK!
ilyen alapon a fürdõszobába se mehetnek egyedül mert megcsúszhatnak. Amúgy igen el engedném.
hát én 16 vagyok ..és mi is elszeretnénk menni arra az esti fürdõzésre , de mi sokal többen megyünk ..fiukkal is mert tudom h õk vigyáznak ránk és ha nem szeretnék inni nem erõltetik, ha meg vki belénk köt, akk nemkell balhézni jobb odébb állni azt csõh, ezér jó ha többen mentek fiúk lányok is..kb mi 5-6an leszünk.igy meg pláne nem lex baj..
Máshova elgengeded este? Ha igen, akkor tök mindegy akkor felesleges a kérdés. Most ezért a válaszért kapni fogok. Egyébként pedig tesztelném õket. Megkérném egy ismerõsömet akit õk nem nagyon ismernek, aznap este legyen ott õ is. Figyelje õket távolról. Ha szépen viselkednek mehetnek legközelebb is, felügyelet nélkül. Ha pedig gond lenne, ott van a segítség.
Nálunk az év folyamunk ment (b-sek) egy tanár nõvel osztály kirándulás alatt 13-14 éves korosztály, de alig volt a közelükben a tanár. Szerintem simán. ;)
Én nem szülõként írnék, ha nem baj, de eléggé "benne" vagyok ezekben a témákban, mivel én is 15 éves lány vagyok! Szerintem, ha ismered a barátnõjét, tudod, hogy megbízhatók (nem csinál hülyeséget) és csak ketten mennek akkor oké. Ha meg még kocsival is viszitek õket, akkor oda/vissza felé úton nem történhet semmi. Meg lehet érteni, hogy félted a lányodat, de gondolj bele, nagy baj úgy se, történhet és, ha most elengeded nagyon fog örülni!:)
Elengedném persze, 15 évesen már tud magára vigyázni egy strandon...
Én elengedném, de úgy, hogy vigyázzanak magukra, használjanak papucsot, törölközõt, hogy el ne csússzanak. Ha azért félsz, hogy elcsúszik valamelyikük, a fürdõszobába se engedd õket egyedül.
Én elengedném, gondolom, hogy nem rendeznek majd futóversenyt a csúszós padlón. Úgy is elcsúszhat, és úgy is ráeshetnek, ha te ott vagy Vigyázzon magára, ne igyon, és egyszer csörgessen meg, hogy minden oké vele. Ennyi kikötésem lenne. Azt már neked kell tudni, hogy mennyire bízol meg benne.

15. éves lánynak a 70-75-ös B melltartó méret milyennek számít?

Legjobb válasz: énis 15 vagyok és ugyanekkorát hordok. átlagos

énis 15 vagyok és ugyanekkorát hordok. átlagos
teljesen átlagos
nekem is akkora volt. azt hittem még nõhet, aztán ottragadtam :)
A B kosár tök normális(nem nagy nem kicsi) és nem csak 15 éveseknél
Normális. Én is 15 éves vagyok, és épp B és C között vagyok, de 70-75C-t hordok, mert a B már kényelmetlen. Szerintem B-C az pont jó. Inkább az a lényeg nekem, hogy arányos legyek. :S :)
Szerintem 15 évesen ez pont 70-75 B-nek számít.

Miért buknak a 15 éves lányokra a 19 éves pasik?

Legjobb válasz: Mert mesét mond neki és ágybaviszi. Egy 19 éves csaj jóesetben már nem hisz a mesékben.

Mert mesét mond neki és ágybaviszi. Egy 19 éves csaj jóesetben már nem hisz a mesékben.
19 éveseket nem nevezném pasinak. Inkább taknyoknak!
mert könnyû prédák
És a 15 éves lányok a 19 éves pasikra?
A kérdező hozzászólása: de vannak kivételek
Mert a korukbeli csajok náluk idõsebbekre buknak. Szerintem korban inkább a 16-17 éves passzol egy 19 éves sráchoz.

Szerintetek mennyire kínos vagy elítélendő ha egy 6 éve elvált apa a 15 éves lányával a havonta kevés találkozáskor eleget téve lánya kérésének egy franciaágyban, természetesen két takaró alatt együtt alszik vele?

Legjobb válasz: Hát, ha a lánya sokszor aludt így vele, akkor egyiküknek sem lehet kellemetlen, max az apa új barátnõjének. Én nem foglalkoznék vele különösebben ahány ház, annyi szokás. Szerintem pár év és a leányzó kinövi ezt.

Hát, ha a lánya sokszor aludt így vele, akkor egyiküknek sem lehet kellemetlen, max az apa új barátnõjének. Én nem foglalkoznék vele különösebben ahány ház, annyi szokás. Szerintem pár év és a leányzó kinövi ezt.
szerintem ez aranyos
Ez kettejük dolga, ha nekik nem probléma, vagy máshogy nem megoldható, akkor szerintem nincs semmi kivetnivaló benne. 54/N
22.13 as vagyok, igen elolvastam és k....ra nem h ez mért kérdés? mi a tök lenne? semmi, örülök neki h neked ez a problémás szívesen cserélnék veled! 20/f amúgy
összebújva vagy csak egymás mellett amúgy?
második válaszoló vagyok, 19F
2 változat. 1 vagy pedofil és a lány nem meri elmondani. 2 lehet, hogy a lány is gerjed az apára és 1 húron pendülnek. 20f
Hát én 23 éves nõ vagyok, de ha úgy adódna, hogy apukámnál aludjak (szoktam nála lenni, de igazán csak otthon szeretek aludni), semmi kifogásom nem lenne, hogy egy ágyban aludjunk, fõleg francia ágyban. Persze külön ágynemûkkel.Õ az apám, az egyik legközelebbi hozzátartozóm. Hozzám tartozik, belõle vagyok. Nem igazán értem az ilyen jellegû kérdéseket... :S 23N az apukám 43 éves, ha ez számít valamit.
Ha egyedül élsz, az alkalmankénti együtt alvás nem baj, de ha van párkapcsolatod, és együtt éltek a hölggyel, akkor ez így nem jó. A gyereknek a családon belül megvan a saját helye, és a hölgynek is.
A 40 éves férjem néhány hete aludt el a lányával a tévé elõtt, úgy, hogy a lánya átölelte és a mellkasán volt a feje. A férjemnek annyiból nem tetszett, hogy mire felébredtek, elég szép nyáltócsa maradt a mellkasán :)
Semmi gond nincs vele. Úgyis nemsoká eljön az idõ, amikor majd a lányod nem fogja igényelni, mert õ már "felnõ" - és ez így van rendjén :) 20/L
Amikor még ott töltöttem a hétvégéket apukámnál, én is egy franciaágyban aludtam vele, ugyanis nem volt máshol hely. Volt hogy még a húgom is ott aludt. Külön takaróval természetesen. Semmi gond nem volt belõle, semmiféle perverz gondolata nem volt egyikünknek sem, még mielõtt elváltak is aludtam apukámmal, amikor berúgott és kérte, hogy maradjak ott, míg elalszik, mert nem szeret egyedül aludni (anyukám ilyenkor a másik szobában aludt).
Sztem semmi baj nincs vele, amíg bizonyos határokon belül történik a dolog... de nálatok nem az a helyzet, ahogy látom, csak egy ágyban alszotok. Most ezek szt a szegény családok nagy része is abnormális, ha csak egy ágyon tudnak aludni... -.-...
Még annyit, hogy a lányok sokszor apásak. (Én is az vagyok.)
A barátodnak van lánya? Nekem kicsit se volt furcsa a kérdés, lévén, hogy nekem van apukám, és mikor pici voltam bizony megfürdetett, aludtunk együtt, meg hasonlók. Szerintem ebben nincs semmi perverzió vagy kivetnivaló, még most is van, hogy elalszom apám mellett a francia ágyon, ha filmezünk. Mikor pici voltam, 3-an is elfértünk, igaz ritkán aludtam szüleimmel (általában akkor, amikor rosszat álmodtam), de sose jutott eszembe, hogy apukám úgy nézzen rám, mint egy nõre. Hisz én a lánya vagyok. (elsõ voltam)
22.21 aki ebbe kivetni valót talál azt nyugodtam el lehet küldeni a francba, nekem is elváltak a szüleim és megesik h ágyhiány miatt szülõ mellett alszom. nem érzem h bûn lenne
A kérdező hozzászólása: Az apa én vagyok és kritikával illetett egy barátom a fenti dolog miatt.Én nem éreztem és nem érzek benne semmi kivetnivalót, de szerettem volna tudni tõlem független emberek véleményét.
Elsõ vagyok, 24/N.
A kérdező hozzászólása: olvasd már el a kérdést kérlek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kommenteket de kérlek tegyétek oda hogy hány évesek és milyen nemûek vagytok.Szeretném úgy értékelni a válaszokat.
Szerintem nem kínos. Havonta, 2 havonta, vagy ritkábban szoktam haza menni édesapámhoz. Általában külön alszunk, mert nála is van szobám (elváltak a szüleim), de van amikor fogom a takaróm és átcuccolok apu mellé, mert õ akkor is az én apukám akárhány évesek vagyunk. Amikor meg anyáéknál vagyok és mondjuk a férje elmegy horgászni a haverjaikkal, anyu meg otthon marad, mert megyek, akkor mindig együtt alszunk. Persze nem minden haza látogatásnál alszunk együtt, de néha igen. 21/L

Eltiltanád-e a 15 éves lányod a legjobb barátnőjétől, ha nem szimpatikus neked a lány? Részletek lent.

Van egy 15 éves kit?n? tanuló, visszahúzódóbb, kicsit álmodozó gimis lány, aki összebarátkozott egy ugyanilyen korú, nem túl jó tanuló szakközepes lánnyal. Mindketten éretlenebbek a koruknál, a pasizás nem érdekli ?ket, csak szeretnek sétálni, néha gyerekes csínyeket követnek el (pl. telefonbetyárkodás). A szakközepes lány ellen az a kifogása a szül?knek, hogy néha használ csúnya szavakat (a szül?k ugyanúgy beszélnek néha csúnyán), meg az, hogy nem tanul jól. De nem drogozik, nem iszik, nem pasizik ? sem.

Legjobb válasz: Úristen! Leszbikus. "Tuti". Még ilyet! Akkor most éretlen a pasizáshoz, de a csajozáshoz már elég nagy?! Nem tiltanám el. Nem viszi bele a hülyeségbe, nincs rossz hatással rá, sõt, kinyílt. Lehet, hogy a szülei egyszerûen csak meg akarják KISgyereknek tartani, nem lelkesednek az ötletért, hogy más is hatással legyen a lányukra. Ez persze halott dolog, mert elõbb-utóbb úgyis felnõ és el kell engedniük a lányukat.

Úristen! Leszbikus. "Tuti". Még ilyet! Akkor most éretlen a pasizáshoz, de a csajozáshoz már elég nagy?! Nem tiltanám el. Nem viszi bele a hülyeségbe, nincs rossz hatással rá, sõt, kinyílt. Lehet, hogy a szülei egyszerûen csak meg akarják KISgyereknek tartani, nem lelkesednek az ötletért, hogy más is hatással legyen a lányukra. Ez persze halott dolog, mert elõbb-utóbb úgyis felnõ és el kell engedniük a lányukat.
Nos azért mert szakközepes, mert egy kicsit rosszabbul tanul..Nos ..nem vagyunk egyformák..Amíg a gimis lány tanulmányi átlaga nem romlik ez nem lehet nálam kifogás..Azt, hogy "éretlenek" és nem a szex, meg a pia jár az eszükben ennek csak örülnék..Azt, hogy idõnként csintalan dolgot teszek, meg csikizik egymást, és nevetgélnek...ez megint nem kifogás..(mi is voltunk fiatalok, és mi is csináltunk ilyeneket) Azt, hogy idõnként csúnyán beszél, nos ez nekem sem tetszene mert én sem beszélek csúnyán, de ez sem kifogásolni való dolog..Majd rájön, hogy csúnya szokás, és leszokik róla..(fiatal lányként én is káromkodtam mint egy kocsis::) Azt, hogy lezbi?? NOs ez zavarna mint szülõt, de nem alapoznám találgatásokra..Mi van ha tévedek és nem az?? Inkább elbeszélgetnék vele, és megkérdezném tõle..Ha õszinte akkor úgyis elmondja, hogy az vagy sem.. De azért mert zavarna, az még nem jelenti az, hogy el is tiltanám....Engedném továbbra is barátkozni õket..Ebbõl akár egy szép hosszú barátság is lehet.. )azért mert mondjuk tényleg lezbi , attól még a másik lány nem biztos hogy az akar lenni...sõt tuti nem mert késõbb a barátság látná a kárát..)Ezért semmilyen téren nem lenne kifogásom egy ilyen barátságnál.. 38/N
Én semmit se tennék.Lehetnek olyan értékei a másik lánynak, amit én nem látok, megpróbálnám megismerni... Ha rájönnék, hogy maga a sátán(a leszbikusság nem zavarna, mert nem fertõz), akkor ha MEGKÉRDEZI a lányom, elmondanám a véleményem.(Nekem is volt gimiben egy "rossz" barátnõm, még csókolóztunk is kíváncsságból... és lám, családom van és még mindig, már 23 éve egy majdnem testvérem.) Két kislány anyukája
Érdekes, konzervatív szülõk lehetnek akik nagyon féltik a gyereküket. Ebben a korban már nem kellene tiltani õket, sõt itt konkrét ok sincs rá, hogy miért is történik mindez. Csupán mert a szülõknek nem tetszik. Na és? Amíg nem viszik egymást a rosszba, nem romlik a jó tanulmányi eredmény addig miért kellene tiltani?! Nem kicsi már, meg tudja válogatni a barátait. Mellé még segít is a másiknak.. Két éretlen tinilányról van szó, nem egy lezbikus kapcsolatról, bár ennek a belátásához némi gondolkodás szükségeltetne.
Gondolom te vagy a szakközepes lány! Ha leszbikus vagy, akkor mondd el nekik nyíltan, és azt is tedd hozzá, hogy te nem álmaid nõjét, szerelmedet látod a lányukban, hanem a legjobb barátnõdet, és a barátságotokat nem tennéd tönkre ilyennel. Ha meg nem vagy leszbikus, azt mondd el, és kérdezd meg, hogy miért gondolják így? Várom a folytatást!
bármikor eltiltanám. És talán egy hatalmas pofont kaphatna a kis szakközépes...
A kérdező hozzászólása: "A NÉHÁNY ÉV AZ? amikor bucsut vesz a meleg , védõ családi fészekbõl, és ennek a legjobb utja egy máshonnan jött barát, aki megmutatja neki, hogy a világ nem csak olyan, amilyennek õ látja." Nagyon tetszik ez a gondolat, igen, azt hiszem, én is ilyesmire gondoltam, csak nem tudtam ilyen jól megfogalmazni. Sajnos anno nem vállaltam munkát, mert min. 16-nak kellett lenni az újságkihordáshoz, és én még nem töltöttem be, így csak elkísértem a barátnõmet, mikor õ hordott ki, és nagyon tetszett. Mikor anyám megtudta, reakció: hát az újságkihordás mennyire egy alja munka (!). Összezavart, furán éreztem magam, nem értettem, hogy mi a baja. Mintha kicsúszott volna a lábam alól a talaj. Ezt nagyon sokszor éreztem egyébként, mikor a szüleim leszóltak valamit/valakit, és nem értettem, hogy mi a bajuk...
Véletlen nem úgy hívnak Téged, hogy Via? :) (Lívia)
A kérdező hozzászólása: Nem. :)
huh kb fél óra alatt olvastam el az egészeet xD
Nagyon sajnálom ami veled történt. 1. Az ilyen szülök, akik " csak aggódnak", hideg szülõk, akik inkább félnek mindentõl.És sajnos a rossz szülök, sosem lesznek jó szülök.Ezt el kell fogadni, és nem akarni a kedvükben járni. Felesleges. 3.A rokonait nem válogathatja meg az ember. A barátait igen és a szerelmét viszont igen. 4. Mit ér az ész, ha nincs sziv? Próbálj meg változni, ahogy a pszihológus tanácsolja, mert minél késõbb megy az idõ, annál "nehezebb" lesz. Gondolj magadra az éveid számára, legyél ÖNZÕ, a TE BOLDOGSÁGOD! De ne legyen betegségtudatod. Tul sokat a pszihológus se adhat, azon tul amit már segitett. Már én is megjártam a kálváriát, engem a nõvérem, apám rontott el, és ma is engem okol, ez csak igy kijött belõlem, nem azért mondom, hogy , hogy okitsalak.Ma is a barátaim , párom, nagyon- nagyon fontosak. A párkapcsolataidat neked kell alakitanod, ehhez BÁTORSÁG kell.
A kérdező hozzászólása: Úgy általánosságban kérdezem (szülõket fõleg): szerintetek hány éves korig lehet beleszólni a gyerek barátkozásaiba? Tényleg érdekelne. Fõleg, ha egyszer én is anyuka leszek, és pont ilyen helyzetbe kerülök.
ENGEM PL AZ ITALTÓL SOHA NEM TILTOTTAK, MINDIG VOLT OTTHON NÉHÁNY ÜVEG, EBÉDHEZ , MEGKÉRDEZTÉK MEGKÓSTOLOM E: MONDOM MI EZ? BOR: MEGKOSTOLTAM, NEM IZLETT, DE ÉRTÉKELTEM A KÜLÖNLEGESSÉGÉT: SOHA NEM SZOKTAM RÁ. NEM ISZOM. ELLENBEN A CIGARETTÁZÁST GYILKOLTÁK. TILTOTTÁK. UGYANKKOR APÁM ANYÁM IS CIGARETTÁZOTT: AKKOR PERSZE, hogy AZ ELSÕ KONFLIKTUSNÁL CIGARETTÁRA GYUJTOTTAM. HA NEM TILTJÁK, VAGY JÓ PÉLDÁT MUTATNAK , SOHA NEM SZIVOK EGY SZÁLAT SE: SAJNOS A MAI NAPIG KÜZDÖK VELE: DE HA GYEREKEM LESZ BIZTOS VAGYOK ABBAN , hogy AZ Õ ÉRDEKÉBEN LETETESZEM. IGY " NEM MÜKÖDIK" A TILTÁS.
JESSZUSOM! ÉLÕ PÉLDÁJA A SZÜLÖK HÜLYESÉGÉNEK: HOGY TUDJÁK VÉGTELEN ÖNZÉSÜKKEL TÖNKRETTENI A LEGFONTOSABB ÉLETET: A GYERMEKÜKÉT! NAGYON SAJNÁLOM.
A lány nagyon is okos teremtés. ÉRZI , vagy tudja, hogy ITT A LEVÁLÁS IDEJE: EZ A NÉHÁNY ÉV AZ? amikor bucsut vesz a meleg , védõ családi fészekbõl, és ennek a legjobb utja egy máshonnan jött barát, aki megmutatja neki, hogy a világ nem csak olyan, amilyennek õ látja. Az a mai világban NAGYON FONTOS, hogy KORÁN FELISMERJE, hogy ÖNÁLLÓSODNIA KELL: felelõsséget kell vállalni, munkában hétköznapokban. ÉN CSAK GRATULÁLNI TUDOK A LÁNYNAK.
NAgyon sajnálom az olyan kamaszokat, aki a szülei tiltással próbálnak megfékezni, vagy " jó utra tériteni". ALaptétel: TILTÁSSAL NEM LEHET SEMMIT MEGOLDANI. BESZÉLGETÉSSEL, MAGYARÁZATTAL viszont igen. SOK PUSZIM ÉS ÜDVÖZLETEM MINDEN KISKAMASZNAK:
Hát ez örületes sztori!!!! 1. TÉVHIT :a leszbikusság nem terjed levegõben, bõrõn át, és kávézás közben. még ha hajlama is lenne rá a szakközepes lánynak, akkor se lenne a gimnazista lányból meleg. 2. A LEGJOBB DOLOG, ha a gimnazista lány ráébred a realitásokra, és ENNÉL TÖKÉLETESEBB DOLOG nincs, hogy elkezdett munkát vállalni. A LEGJOBB DOlOG , ami megtörténhetett. 3. BIZALOM. a legrosszabb, amit tehet a szülõ, hogy nem bizik a gyerekében. A gyerekek okosak, és tudják mi nekik a jó, a jó alapokat megkapták. Az, hogy kezd felnõni inkább DICSÉRETES. 4. SEMMIT NEM KELL TULZÁSBA VINNI. a lány barátsága megtette a magáét, kinyitotta a burkot a gimnazista lány körül. Találhat uj barátokat anélkül , hogy a régit elveszitené. Egy barátság sem tart örökké.
Ez vicc....azért lezbikus mert karonfogva járnak? Ugyanmár, nem emlékszik senki a saját gyerekkorára? Hogyha nincs pasi az éltükbe akkor egymással mászkálnak így. Én nem barátnõztem mert volt egy fiúm, egészen 20 éves korimig. Vajon melyik a jobb? Na meg aztán az eltiltással egy 15 évesnél semmit nem lehet elérni, én legalábbis direkt az ellenkezõjét csinálnám ez biztos.
Sajnos a hazudáson kívül nem nagyon tudsz mit tenni, maximum ha leülsz velük, és megbeszéled a dolgokat. Érveket mondasz a barátságotok mellett, stb... Amúgy az egyik barátnõm szülei is hasonlóak, mint a tieid. Ha bármi rosszat hallanának rólam, nem hiszem, hogy engednék, hogy találkozzunk... 15/L
Elképesztõ. Szomorú, és ebben az a durva, hogy tudom, hogy az én szüleim is ilyenek. 15/F
A kérdező hozzászólása: Mondtam: engem úgy tiltottak el, hogy közölték, nem barátkozhatok többé a lánnyal. Mikor ellenálltam és titokban továbbra is találkoztam vele, jött a balesetem, utána pedig egy ideig mindenhová elkísértek. Bekérték az órarendem (meghamisítottam), ellenõriztek, ahogy csak tudtak: na, így lehetett eltiltani. Eredménye ugyan nem sok volt, ha csak az nem, hogy megtanultam hazudni nekik.
A kisfiam ovis és még most sem szólok bele. Szerintem a szüleid magukban nem bíztak, ha benned nem bíztak. elvégre õk neveltek, õk adták neked az értékeket, tehát magukban nem bíztak, ha azt gondolták, hogy bárki eltéríthet (nyilván az ember kamasz korában csinál hülyeségeket, de ezek átmeneti idõszakok, mulandóak). Szerintem erre kellett apádnak a vallás is, hogy a bûntudatát enyhítse, na, meg a félelmét. kiváncsi vagyok, hogy milyen titkuk lehet a szüleidnek vagy mi lehetett a pontos szerepetek a tesóddal a családban. Vagy miért pont a barátnõd testesítette meg a "gonoszt"? Talán ez a családban amúgy is jelen volt és végig el kellett fojtani? Bocs a sok asszociációért, lehet, hogy tévesek, de nekem ezek jutottak eszembe. Szuper vagy, hogy eljöttél!
Úgy általánosságban kérdezem (szülõket fõleg): szerintetek hány éves korig lehet beleszólni a gyerek barátkozásaiba? Tényleg érdekelne. Fõleg, ha egyszer én is anyuka leszek, és pont ilyen helyzetbe kerülök. Van ahol még húsz, harminc negyven évesen is elnyomják a szülök a kicsi gyereküket, beszabályozzák, azt sírnak hogy se unoka se jövõkép, és csodálkoznak hogy az életképtelenné félrenevelt, ödipusz komplexusos agyon szabályzott tiltott gyerek húsz harminc évesen buszra nem száll egyedül, negyven évesen meg egyedül ül a szobában és antibogyón él a sivár élete miatt, és anyuka megrágja helyette a vacsorát, de õk nem értik miért.Miattuk. Egy barátnõm 26 éves de az anyja megy be vele az orvoshoz is nem hagyja beszélni, semmibe veszi lehülyézi, elnyomja elhiteti vele hogy semmire való, a csaj pedig értelmes már párszor elindult az életbe de anyuci elgáncsálta, múltkor a dokinõ kivágta az anyját hogy a lánya 26 éves felnõtt ember tud beszélni önnállóan is, hihetetlen volt.
Nem vagyok ugyan szülõ, de ez remélem nem baj. Én lehet, hogy pont ezért, de semmi rosszat nem látok ebben. Sõt, inkább jót. A gimis lány segít a másiknak, nyári munkát akar, nem pedig otthon dögleni, és fizettetni a szüleivel a mindenféle dolgokat(bár 16 év alatt nem lehet dolgozni), és van végre egyy jó barátnõje. Karon fogva járnak, csikizik egymást, és vihognak? na, és? Nálunk ez elég általános szokás, ettõl még senki sem leszbikus. Nekem ez egy tök jó barátságnak tûnik, biztos nem tiltanám el tõle. 15/L (és most elolvasom a folytatásokat)
A kérdező hozzászólása: Mert az elején úgy írtam, hogy kicsit visszamentem az idõben, mintha tényleg most lennék gimis. De miért olyan hihetetlen ez a történet, hogy képzelõdõ gimisnek hisznek? :D Tényleg megtörtént. Egyébként hogy most mi a helyzet: mint írtam, az említett lánnyal elsodort bennünket az élet, de ennek ellenére életem egyik fontos személyeként tekintek rá. Egyéb téren meg (párkapcsolat) nem sok jó.
2010-ben írta h 25, 2012-ben hogy 27, és idén, h 28... Mi a gond? Az elején (1-3. oldal) megfordult a fejemben, hogy a kérdezõ gimis, csak sokat olvas, mint mondta, és jó a fantáziája...
és most mi a helyzet?:)
A kérdező hozzászólása: Amikor elõször leírtam ide a történetet, 25 voltam. Amikor egyszer kommenteltem, az már 2 évvel késõbb volt, amikor 27 voltam. Sõt -- most kapaszkodj meg! -- most már 28 vagyok! Na, erre varrjál kabátgombot! 28/N
Egyszer 25, utána már 27 éves. Gyorsan öregszel. Kamu a sztori.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy félreérthetõen fogalmaztam, nem biztatott arra a pszichológus, hogy nyomjam el magamban a dühöt. Pont hogy azt szoktam mondani, hogy engedjem meg magamnak. Ez, amit leírtam, nagyon régi történet. A szüleimmel még nem beszéltem ezt meg, mert nem érzem magam elég erõsnek. Egyébként azóta elég jól alakul az életem, szakmailag mindenképp, egyedül a párkapcsolati téren nem. Szóval nekem segített a pszichológus, járok még mindig, de persze van az úgy, ahogy írod is, Utolsó, hogy nem mindig segít. Van, amikor több embert is ki kell próbálni (pszichológust), hogy megtaláljuk a legmegfelelõbbet. Remélem, rendezõdnek majd a családi dolgaid. 28/N
Kedves kérdezõ, nagyon sajnállak! Azt nem mondta véletlen a pszichológusod, hogy beszéld meg a szüleiddel, és ne nyomd el magadban? Nem igazán értem a pszichológusokat amúgy, szerintem a harag, és a düh is egy természetes dolog, és nem kell feltétlen békességre nevelni az embert (hogy béküljön ki a szüleivel LÁTSZÓLAG) ha nem akar békességet. Lehet én vagyok a bolond, de szerintem õszinte beszélgetés jót tenne a szüleiddel. Ezt így ahogy leírtad, és hogy pszichológushoz jártatok testvéreddel, hogy volt titokban találkozás, és abszolút nem a csaj miatt, de ittál, füveztél stb... Szerintem õszinteség nélkül, a megbocsátás amit a szüleid felé mutatsz, inkább érzelem elnyomás, hazugság a lelkednek, és az biztos nem tesz jót. Ez onnan jön, hogy testvérem miatt anya is járt pszichológushoz, és abszolút baromságot javasolt (30 évesen még mindig anya nyakán élt, lelkileg bántotta, nem dolgozott, mert keveset fizettek szerinte, anya meg majd megszakadt a munkában, de a pszichológus azzal a baromsággal jött, hogy nem szabad kilökni a fiókát a fészekbõl, amíg nem tud repülni.... Mondtam anyának, mikor megbeszélte velem, hogy azért sántít a dolog, mert a fióka tud repülni, csak nem akar, mert az anyja a szájába rakja a kaját, minek fogna magának?) --- BOCS AZ OFFÉRT ---
30/N 10 hós kislány anyukája vagyok! Minden jót kívánok Neked és remélem mihamarabb megtalálod a szerelmet és azt is remélem, hogy anyai örömökben lesz részed. :) :) A világ legszebb dolga anyának lenni, de valószínûleg egyben a legkeményebb, legnehezebb dolog is. Te biztos, hogy nem fogod elkövetni azokat a hibákat, amiket a szüleid elkövettek és azt hiszem én is tanultam a történetedbõl és nagyon figyelni fogok majd évek múlva arra, hogy én se kövessem el ezeket. Persze, a szülõ félti a gyerekét, terelgetnie kell a jó útra, valamennyi tiltás, büntetés is belefér, hiszen az sem jó, ha mindent szabad a gyereknek, de a ló túloldalára sem szabad esni, mint ahogy a szüleid tették....nehéz megtalálni azt a bizonyos arany középutat! Egyébként minden tiszteletem a Tiéd, hogy meg tudsz bocsátani és próbálsz "normális" kapcsolatot tartani a szüleiddel! Bevallom, Nekem sem volt könnyû gyerek- ill. kamaszkorom(bár ritkán tiltottak meg dolgokat, büntettek, teljesen más volt a "gond"), így én is "elmenekültem" egyetemre, jó messzire(és azóta is itt vagyok). :) De mivel én addig is eljárhattam szórakozni, különösebben nem buliztam halálra magam, csak mértékkel. Ami a pasikat illeti, inkább komolyabb kapcsolataim voltak. (na jó, egy-két esetet leszámítva) A szüleimmel viszont a kapcsolatom sokkal, de sokkal jobb lett, mióta eljöttem. Már nem veszekszünk, örülünk, ha látjuk egymást, mert havonta csak egyszer találkozunk. Huzamosabb ideig nem bírnám. hogy együtt legyünk, mert abból sosem sül ki jó... de így mondhatni felhõtlen a viszony. A saját esetembõl és most a Te sztoridból is tanulva nagyon remélem, hogy jó anyuka leszek és nem fog elmenekülni a lányom tõlem. Bízni fogok Benne és meg fogok tenni azért mindent, hogy Õ is bízzon bennem. Bocsi, kicsit hosszú lett... :) Mégegyszer minden jót kívánok Neked, légy nagyon boldog és örülök, hogy "találkoztunk"! :)
Én sírnék ha ilyen anyám lenne persze tilsd csak el tõle azt akivel jól érzi magát csak azért mert az nem tanul jól lehet neki nehezebb pl:diszlexiás vagy ilyenek....nem is értelek olvasd vissza a kérdésed egyértelmûen eddig csak jó hatásal volt a lányodra te beképzelt vagy az a te bajod....
A kérdező hozzászólása: Gondolom, ezt a szüleimek szánod. :) Egyébként igen, elég rövid volt az a póráz anno. Jó, hogy már felnõttem.
hülyeség!a barátság itt kezdõdik!És ha ilyenek a leszbik akkor te még nem láttál! Régimódú felfogású vagy.Hány méteres a póráz ? hmm ?
A kérdező hozzászólása: Köszi a kérdést, utolsó! Én csak 3 évvel vagyok Nálad fiatalabb, de eléggé máshol tartok egyelõre. Most fejezem be a sulit (igaz, a 2.-at), én csak most lépek ki igazán az életbe úgymond. Párkapcsolatom nincs, nem is nagyon volt komolyabb, csak rövidebbek. De elõbb-utóbb úgyis lesz. Szüleimmel a viszony... hát, nem konfliktusmentes, de erre a régi történetre inkább igyekszem minél kevesebbet gondolni, mert máig felhergelem magam, ha csak eszembe jut. :( Haragtartó nem vagyok, meg más szempontból jó fejek voltak a szüleim (hogy támogattak anyagilag, míg tanulok), igyekszem a pozitívat látni bennük, erre a régi sztorira meg úgy gondolni, hogy "nem tudták, mit cselekszenek". Köszi a kérdést, jó babázást Neked! :)
Érdekes történet... egyetértek a hozzászólókkal, nem is részletezném.... Azóta mi van Veled? Hogy alakult ez életed? 30/N egy 10 hónapos anyukája :)
Végigolvastam, és elég durva történet. Sajnálom, hogy ez megtörtént veled. Tõlem sosem tiltottak el senkit a szüleim, szerintem nem is tennék meg sosem. (maximum, ha tényleg nagyon rossz hírû, és én is romlanék a hatására/bulik, cigi, pia, drog stb./) 15/L
A kérdező hozzászólása: Köszi, 15/L! :) Tényleg jó barátság volt. Örülök, hogy ezt írod, hogy a csikizés, hülyülés általános. Én is így gondoltam ennyi idõsen, meg most, 27 évesen is.
És mégis hogyan lehetne eltiltani?
Ha nincs a lányra rossz hatással akkor nem. Sõt mint mondtad, ügyesebb és talpraesettebb lett ettõl a barátságtól a lány. Az külön jó. A szülõk tuti hogy azt akarják hogy a gimis lányuk a pici lányuk maradjon. Ja és ha tiltják akkor mi lesz akkor azt mondja hogy mással találkozik és ugyanúgy a lánnyal lesz. az jobb lenne?
A kérdező hozzászólása: Nem drogoztam. Egyszer kipróbáltam a füves cigit, már egyetemista koromban, mikor már kikerültem a szülõi befolyás alól. És nem az eltiltott barátnõm vitt bele. Azóta nem élek ilyen szerekkel, alkoholt is alig iszom. Rég vége már a vad, tombolós korszakomnak.
Sajnálom ami történt veled, és remélem most sok szülõ, aki így viselkedik, viselkedne a gyermekével, az belátja, hogy ez nem túl szerencsés. Köszönöm, hogy megosztottad velünk a történeted. Soha nem bánnék így a kislányommal, mindig csak a jót szeretném neki, persze ésszerû határok közt. Remélem meggyógyulsz és boldog leszel!
A kérdező hozzászólása: Befejezés -- Vissza a jelenbe **** Sokáig tartottam még a kapcsolatot a barátnõmmel, aztán valahogy mégis szétváltak útjaink. Nem az eltiltás miatt, hanem mert mindketten sokat változtunk, más körökben forogtunk, új barátaink lettek, mások lettünk. De szeretettel gondolok vissza rá, azóta sem volt ilyen intenzív, rajongó barátságom senkivel. (Nyilván idõsebb korban már másként alakulnak a barátságok.) A barátnõm végül pár évvel érettségi után rájött, hogy mégis szeretne továbbtanulni, egyetemre ment, szereti a szak(má)ját, dolgozgat is mellette, építi a karrierjét. Pasizni csak huszonéves korában kezdett, voltak kapcsolatai, de még nem találta meg az igazit. Én (az egykori gimis lány) itt vagyok 25 évesen, diplomát szereztem, doktori iskolát végeztem, szeretnék ledoktorálni a jövõben, és közben a másoddiplomámat csinálom. Futó kapcsolataim voltak, illetve hosszabb kapcsolatot csak olyanokkal tudtam kialakítani, akikrõl késõbb kiderült, hogy valami nem stimmel velük lelkileg. "Jártam" például majdnem két évig egy nagyon zûrös pasival, akirõl késõbb kiderült, hogy valószínûleg homoszexuális. Jómagam még mindig szûz vagyok, van ugyan némi tapasztalatom, de senkit nem mertem olyan közel engedni, hogy idáig eljussak vele. Társfüggõ vagyok. Másfél éve pszichológushoz járok, azóta rohamosan fejlõdöm. Nõiesebb lettem, nõiesen öltözködöm, ismerkedem, de még nem találkoztam az igazival. A szüleimnek próbáltam megbocsátani egyetemista éveim elején, több-kevesebb sikerrel. Ezt a történetet soha senkinek nem meséltem el, az aktuális pasijaimnak sem, régi-új barátaimnak sem. Annyira szégyelltem, szégyellem, hogy engedtem, hogy ezt megtehessék velem. Volt idõszak az életemben, amikor alig jártam haza, most már (hála a pszichológusnak) többet járok haza, és igyekszem jó kapcsolatot ápolni velük, és megérteni, hogy akkor, abban a helyzetben õk csak azt tették, amit jónak láttak. Vallom, hogy nincs értelme gyûlölködni, az nem visz elõre. Plusz adalék: azt még nem írtam, hogy van egy egy évvel idõsebb nõvérem, akirõl sokáig azt hittem, hogy szintén a szüleim véleményén van, elõtte is titkolóztam. Évekkel késõbb mertem neki beszélni errõl. A nõvérem még mindig tanul, másfél éve pszichológushoz jár, pasija soha sem volt, és másfél éve nem áll szóba a szüleinkkel. **** Nem sajnáltatni akartam magam azzal, hogy elmondtam, csak kíváncsi vagyok, hogy mások hogy látják ezt az egészet, és szülõként mit tennének hasonló szituációban. Ha én egyszer szülõ leszek, és nem lesznek szimpatikusak a gyerekem barátai, nem tudom, mit tennék. Szerintem ez fontos kérdés, ezért is írtam meg. Köszönöm annak, aki végigolvasta ezt a hosszú történetet, és azoknak is, akik reagáltak rá. 25/L
A kérdező hozzászólása: A gimis lány utána teljesen paranoiás lett, azt képzelte, hogy mindenki õt figyeli, félt a rendõrautóktól (!), hátha a szülei bérelték fel, hogy kémkedjenek utána; félt az osztályfõnökétõl, hátha õ is figyeli. Senki nem volt, akivel ezt megoszthatta volna. Egyedül a némettanárnõjét szerette úgy (neki a háza elõtt ütötte el az autó), aki észrevette, hogy valami gáz van, mert a lány egyszer majdnem elsírta magát külön németórán. De mégsem mondta el a tanárnõjének, mert az a lány apjának régi osztálytársa, és a lány úgy érezte, hogy minden felnõtt ellene van, és úgyis csak az apjának adott igazat. A gimi utolsó két évében lazult valamelyest a szigor, mert akkor a lány a saját osztálytársaival is összebarátkozott annyira (akik hasonló jó tanuló lányok voltak), hogy velük eljárhatott, mellette a régi barátnõje is megmaradt, így könnyebben meg tudták oldani a találkozókat. Egyszer a lány próbát tett, beszélt az anyjával, nem lehetne-e mégis feloldani a tiltást. Mondta az anyja, hogy majd megbeszéli az apával, de látszott rajta, hogy esze ágában sincs. Nem is lett semmi a dologból. Volt olyan, hogy azzal fenyegették a lányt, hogy ha megtudják, hogy még mindig tartja a kapcsolatot a barátnõjével, nem mehet el Pestre az áhított egyetemre, hanem maradnia kell szülõvárosában, és a nem túl színvonalas helyi fõsulira mehet csak (!). Szerencsére ezt nem vették komolyan, a lány végre leérettségizett és elkerült egyetemre, a barátnõje viszont otthon maradt ötödéven. A lány pedig belevetette magát a bulizásba a régi gimis osztálytársaival, piált, cigizett, kábé úgy viselkedett, mint egy kamasz. Elkezdett kemény metálzenéket hallgatni, úgy is öltözni (ez így utólag nevetséges, hogy 19-20 évesen, de mondtam, hogy késõn érõ típus volt). Addigi önmagához képest nagyon meredek dolgokat mûvelt, metálkoncertekre mászkált, olykor egyedül is, idegenekkel haverkodott a rockkocsmában, még a felkínált füves cigit is elfogadta, a zenekar nála 10 évvel idõsebb énekesével kavart, és csak a szerencse mentette meg attól, hogy nem erõszakolta meg a csávó (javára legyen mondva, nem élt vissza a helyzettel, pedig megtehette volna). _Hangsúlyozom_, hogy mindez akkor történt, amikor már egyetemre került, és nem volt napi kapcsolatban a barátnõjével, bár igyekezték tartani azért. Tehát nem a barátnõ befolyása volt mindez.
A kérdező hozzászólása: Így visszaolvasva kicsit valószínûtlennek tûnik a történet, pedig szóról szóra igaz. Másnap eljöttek a szülõk a kórházba, az anyuka kisírt szemmel érkezett, nem szóltak semmit, csak hogy mennyire aggódtak, milyen borzasztó. A gimis lány nem érzett semmit, csak valami iszonyú nyomasztó, rossz érzést, mert senki nem mondta, hogy mi történt, sem az orvosok, sem az ápolók, sem a szülõk. Nem tudta, mi van a barátnõjével, elérni nem tudta telefonon, mert akkor még nem volt mobiltelefonja. Másnap délután bejött a barátnõje titokban, és akkor mindent meg tudtak beszélni. A barátnõ elmondta, hogy mit látott, és kétsége volt õ is esve, hogy mi történhetett. Késõbb még bejöttek az osztálytársai is a lánynak a gimibõl, ez is jól esett, és akkor már vidámabb volt egy kicsit, meg is jegyezték a szobatársai (idõsebb nénik), hogy elõször látták mosolyogni. A lány szerencsésen megúszta a balesetet, csak egy horzsolás volt a combján, ami azóta is emlékezteti erre a szörnyû történetre. És agyrázkódása volt, emiatt nem emlékszik erre a napra azóta sem. (Jobb is.) De szerencsére más baja nem lett, mármint testileg. Néhány nap múlva hazavitte az apja, és az autóban jött a lelkifröccs. A lány bálványozta az apját, azt hitte, hogy õ megérti, de nem ez történt. Az apa (aki akkoriban kezdett templomba járni és vallásos lenni, azóta is az) közölte, hogy a lány most újjászületett, és ez Isten jele volt, ez a baleset, arra, hogy nem barátkozhat többé a lánnyal (!). A lány nem szólt semmit, csak össze volt zavarodva belül, nem értette, hogy miért mond ilyet az apja, iszonyú volt. Ez a tavaszi szünet elõtt történt pár nappal, akkor nem ment suliba, viszont a szünet után már mehetett. Egész szünetben otthon volt, nem mehetett sehová, a barátnõjével nem tudták elérni egymást, telefonon sem, hiszen akkor még nem volt mobiljuk. Az elsõ iskolai napra kísérettel ment, mondván, hogy nehogy elszédüljön az utcán az agyrázkódás miatt. Szerencsére úgy alakult, hogy aznap elmaradt az utolsó óra, és mivel tudták egymás órarendjét a lányok, a gimis csaj megvárta barátnõjét az õ sulija elõtt, így tudtak beszélni egymással. Onnantól kezdve a szülõk bekérték a lány órarendjét, és percre pontosan haza kellett érnie, nem mehetett sehová kísérõ nélkül. Találkozni kb. lopott negyedórákra tudtak a barátnõjével suli elõtt reggel, suli után. Néhány hétig a gimis lány mindenhová kísérõvel ment, természetesen mindezt a betegségre fogva (holott semmi baja nem volt már). Nyáron lopott negyedórákra tudtak találkozni, amikor a gimis lány külön nyelvórára ment. Õsztõl kezdve aztán a gimis lány hazudott az anyjának egy kamu órarendet, volt nulladik meg hetedik órája, így tudták megoldani. És onnantól kezdve számolta a naplójában a napokat, hogy mikor fejezi be a gimit, és kerülhet el Pestre, egyetemre. *** Azt, hogy jelenleg mi a helyzet, majd egy késõbbi kommentben írom le. Köszönöm a hozzászólásokat, nagyon örülök, hogy írtatok, és megerõsítettetek.
És ez mind igaz, ugye?:S te jó isten..szegény lány!(a gimis) Én nem tiltottam volna el, mert az eltiltásokból mindig csak a baj származik, meg a titokban találkozgatás..:S
Örült érdekes történet és nagyon tanúlságos. Mert látszik hogy ebben a korban az amit tiltanak sokkal érdekessebb és mindenkinek szüksége van valakire akivel megérti magát.Egyszerûen nem tudom megérteni az ilyen szülõket, mit várnak el a gyereküktõl akit a legjobban szeretnek, hogy boldogtalan legyen és csak üljön otthon tanuljon. Sose tenném ezt a gyerekemmel, igenis legyen társasága és ha rosszabb tanuló mi van akkor a belsõ érték nem az osztályzaton múlik. Gondolom nem lehet valami jó a viszony a szülõkkel. Várom a folytatást és szülõként tanuljunk belõle!!!!!
Nah és mi történt Vele(d)? Mesélj már! :)
Sajnos a story nagyon ismerõs, leszámítva a végét. Ezelõtt 20 éve összebarátkoztam egy lánnyal a szakközépben. Mindketten szakközepesek voltunk, csak a barátnõm kitûnõ tanuló, én meg közepes. A különbség az volt, hogy nem õt tiltották el tõlem, hanem engem tõle, mert biztos leszbikusok vagyunk. Kiálltam a barátnõmért és magamért, mi is viháncoltunk, mi sem pasiztunk, csak dumáltunk, szórakoztunk. Ma ez a barátnõ továbbra is a legjobb barátnõm és nekem férjem van, õ meg még keresi az igazit. Nem tiltanám el a gyermekemet ameddig a tanulmányi eredménye nem romlik, inkább meghívnám a másikat közös programokra, hogy kicsit jobban megismerjem. Egyikünk sem volt leszbikus csak 2 sérült lelkü késõn érõ kamasz, akik jól akarták érezni magukat. A balesetben pontosan a szülök a hibásak. Ha nem kellett volna titokban találkozniuk, akkor nem késik és nem üti el az autó, ha pl meg van beszélve, most megyek vizsgázni vagy órára, de utána talizunk.
Elütötte? Jézusom. Folytasd!
A kérdező hozzászólása: A lány nem szedte sokáig a nyugtatót, max 1-2 hétig, ekkor történt valami. Ment a különórára, ekkor már felsõfokú nyelvvizsgára készült, elõtte titokban találkozott a barátnõjével egy kis idõre. (Ekkor már 16 évesek voltak. Sajnos elbeszélgették az idõt, és késés lett a vége... a lány ijedten rohant az órára, amikor a tanárnõ háza elõtt elütötte õt egy kisteherautó. Innentõl kezdve nem emlékszik semmire. Egy nap múlva a szomszéd város traumatológiai osztályán ébred, és fogalma sincs, hogy hol van, mi történt, az orvosok kérdezgetik tõle a nevét (azt tudta), de az aznapi dátumot nem. Semmire sem emlékezett, csak azt érezte, hogy valami iszonyú dolog történt, és rettegett a jövõtõl, hogy mi vár rá... :(
A gimis lány szülei viselkedése undoritó, mint ahogy az elsõ válaszoló kommentje is.Semmi baj nincs a szakközepes lánnyal, ez nem az a történet amikor valakit el kell tiltani valakitõl, nem tenném, semmiképp.Rühellem amikor szülõk a saját nevelésük eredményét, vagy a gyerekük kisebb nagyobb hibáit inkább a barátokra kenikmert ugy egyszerübb a kis lelküknek, hogy ha elhitetik magukkal és a külvilággal, hogy õk és a gyerekük továbbra is tökéletes, csak az uj barát miatt lett ilyen meg olyan...engem is régebben eltiltottak sok barátnõmtõl, pedig nem voltak rosszak, mégis az õ számlájukra lett irva ha mnondjuk feleseltem otton, vagy valami.Tõlem is tiltottak el barátnõmet, pedig semmivel nem voltam rosszabb mint a saját lányuk. 24/anyuka
A kérdező hozzászólása: Na, írom tovább közben, remélem, válaszoltok még. Teltek a hónapok, ment a titokban találkozás meg a lebukások sorozata. Közben a gimis lány panaszkodott a szüleinek, hogy sokszor szúr a szíve, ezért elmentek a háziorvoshoz (apa, anya, lány). A doki nézett EKG-t, azzal minden rendben volt, így azt mondta, hogy "túl ideges a lány", a szülõk buzgón helyeseltek. Az orvos meg írt fel a lánynak nyugtatót (!), amit õ szedni kezdett. (Sajnos nem emlékszem már, hogy milyen fajta volt.)
A kérdező hozzászólása: Nem-nem, én a gimis lány vagyok, pontosabban ez egy régi történet, már sok év eltelt azóta, és majd folytatásokban írom le, hogy mi történt ezután. Csak várom közben a kommenteket, mert kíváncsi vagyok, hogy szülõként mit tennétek ebben a helyzetben. Egyébként egyikük sem leszbikus, nem is volt soha, most sem azok. A szülõk ki nem állhatják a melegeket egyébként (bár ez nem újdonság, gondolom).
A kérdező hozzászólása: Arról, hogy a gimis lány segít a másiknak: az anyukája õt mindig úgy nevelte, hogy ne segítsen másoknak a tanulásban, ne adjon a tudásából, mert ez "kihasználás" (!). Már alsó tagozatban leszidta a lányát, hogy az segített az akkori barátnõjének a tanulásban, így õ is kitûnõ lett.
A kérdező hozzászólása: A történet úgy folytatódik tovább, hogy a gimis lány totál értelmetlennek érezte az eltiltást, nem volt hajlandó elfogadni. De elég bátorsága sem volt ahhoz, hogy fellázadjon, ezért titokban kezdett el találkozni a barátnõjével. Hazudozni is kezdett, de nem kell nagy hazugságokra gondolni, csak olyanokra pl., hogy bejelenti otthon, hogy elmegy könyvtárba (mindig is nagy könyvmoly volt), és tényleg el is megy, és ott találkozik a barátnõjével. Sajnos sokszor lebuknak ilyen-olyan okokból, hogy találkoznak titokban. A gimis lány szülei pedig egyre többször ismétlik meg az eltiltást, de a lány sose hallgat rájuk, mert nem érti, miért ne barátkozhatnának, hiszen õ az elsõ ember, akivel igazán fel tud oldódni (mondtam, hogy elõtte elég visszahúzódó volt, és az osztályában -- bár voltak felületesebb kapcsolatai -- olyan igazi barátnõre nem akadt).
szerintem kb szánalom az egész amit a szülõk mûveltek -.-"
Válasz placebo 28-nak. Köszönöm jól vagyok.A barátnõm megmaradt, természetesen nem leszbikus, most már 20éves a barátságunk és jelenleg a munkahelyemen véletlenül a fõnököm is, bár ezt nem használjuk ki egyik oldalról sem. Így most már férjem is ismeri, kedveli, õ viszont keresi még a párját.
Szerinted miért drogozott mert kiakart mindent próbálni amitõl eltiltották , az életet.Ezért nem kell tiltani, hazugságra kényszerit ki tiltással nevel.
Ja és szülõket egy neves elmegyógyintézetbe küldeném kb. 20 évre.
No-no! Azért az nem baj ha megtiltsák, hogy drogozzon és részegre igya magát, bár jómagam is nagyon sajnálom a lányt.
A kérdező hozzászólása: Te jó ég... szegény lány... :( Én a szüleit küldeném inkább pszichiáterhez.
Sajnállak barátnõm ugyan ilyen helyzetben volt, csak tanulni tanulni barátai nem lehettek mert nincs szükség rájuk , levegõt se vehetett engedély nélkül õ is egyetemre került és buli drog pia szex, minden tiltva volt neki addig hát mindent kiakart próbálni, élni akart végre, meglett az eredmény szülõk hazarángatták bezárták pszichiátri beteggé tették a saját lányukat , korházba került ott kigyógyitották nagy nehezen haza engedték de õ nem akjart haza menni oda ahonnen oda került elszökött vissza a kevés megmaradt barátjához, rendõrõket küldtek érte, de õ maradni akart , a rebdõrok hagyták mert akkor már nagykorú volt, szülei nem zaklatták, fenyegették, megverették stb stb, a lány öngyilkossági kísérletet követett el, szerencsétre nem sikerült neki.Új címre költözött sokat kelett költözni sajnos , nevet változtatot, stb. még most is szedi össze a romos életet 26 évesen, de vannak igaz kitartó barátai aki végig szenvedték vele ezt a tortúrát, és szeretõ párja.A szüleivel mgszakította minden kapcsolatot.Azt mondta hogy többé nem akarja látbni se azt a két embert akik elvettek ennyi évet az életébõl. Bocs ha hosszú lettem . Kedves kérdezõ nem vagy egyedül.
Szia ! Nem haragszom. Én számodra a 12.56-os választ írtam. Sajnálom a veled történteket, de okulhatsz belõle és talán te nem követed el ugyanazt a hibát a gyermekeidnél. Túl élte a barátságunk , de ez rajtunk múlt. Apám máig sem értette meg és épp most hajítottam ki a házamból, mert súlyosan megsértette a 15 éves keresztlányomat. Szóval vannak szülõk akik soha de soha nem változnak. Próbáld meg ezt feldolgozni, vedd úgy hogy tanulság az élettõl, te akkor jól döntöttél, megvédted a barátnõdet és az igazi vesztes az aki mindent egylapra feltett és elveszített téged és a testvéred a hülye makacssága miatt. Zárd magadban a múltat másként mindig fájni fog, nézd meg mi az ami végül is jó oldala a dolognak, hidd el tudom mirõl beszélek és ha nehezen is fel lehet dolgozni. Sok sikert. A történeted mindenképp tanúlságos. A gyermek is egy különálló személyiség, lehet nevelgetni, terelgetni, de a tiltott dolgoknak nincs értelme. Fel a fejjel:) " Ami nem öl meg, az megerõsít!"
12:24 vagyok (1.válaszoló vagyok) talán kissé vaskalapos és elvakult voltam. Szeretnék bocsánatot kérni a szülõktõl és válaszolóktól is.
Szerintem nem jó ötlet eltiltani õket egymástól. Lehetne sokkal rosszabb is pl. ha drogozik, iszik, cigizik a lány.
NE!
A kérdező hozzászólása: Nem volt egyértelmû, hogy kinek szól a kérdés, ezért nem kapcsoltam, hogy ez egy válasz a korábbi kérdésre. Amúgy örülök, hogy Nektek megmaradt a barátságotok, és túlélte az eltiltásokat. A szüleitek egyébként mikor fogták fel, hogy hiába tiltanak, ti kitartotok egymás mellett?
A kérdező hozzászólása: ma 11:51 Akkor ne haragudj, félreértettelek. Csak sokszor találkoztam már olyannal, hogy valakik azzal szórakoznak a GYK-n, hogy megpróbálnak a kérdezõ nevében baromságokat írni. Kicsit paranoid vagyok még mindig, bocsi, azt hittem, hogy velem is ezt csinálja valaki. :(
Ez a szülõ egy hülye, sznob, marha ember.Õ nem mondhatja meg kivel barátkozzon a 15 éves lánya.Sznob disznó.
nem ûzök gúnyt. egy elõbb leírtam szintén hasonló történetem, mire placebó 28 megkérdezte, mi történt azóta velem. Válaszoltam.
Neked kedves kérdezõ, sok boldogságot és bölcsességet a gyermekeid neveléséhez. A tiltás mindig dacot szül, fõképp ebbe a korban, aminek hazugság lesz a vége. A hugom pont 10 évvel fiatalabb, én voltam én voltam akiben megbízott. Mivel apám soha sehova nem engedte, hazudott, csak én tudtam az igazat.Mikor befejezte az egyetemet, közölte 24 évesen van barátja, hát kitört a botrány. Így elköltözött a barátjához.
A kérdező hozzászólása: Kedves elõzõ kommentelõ: ezt miért írtad??? Ez a történet nekem nagyon fájó emlék, kérlek, ne ûzz gúnyt belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 1. válaszoló, megírnád, hogy miért tiltanád el? A gimis lány 15 éves, kamaszodik, néha visszafelesel, és ezt az új barátnõnek tudják be a szülõk, hogy az az õ rossz hatása. Holott nem, csak pont egybeesik a kettõ. Egyébként az eltiltás már megtörtént, elõször csak olyan formában, hogy tudatták a barátnõvel, hogy nem kívánatos vendég. Egy péntek délután ott voltak a gimis lánynál (azért nála, mert a gimis lány nem mehetett el nagyon sehová), hazajött az anyuka, és hazaküldte a barátnõt, hogy a lányának most a középfokú nyelvvizsgára kell készülnie, és nem ér rá. Volt, hogy a telefonban is letagadták a lány, azt mondták a barátnõnek, hogy nincs otthon. Aztán megkérték, hogy suliidõben a lány ne találkozzon a barátnõvel. A gimis lány kompromisszumot próbált kötni a szüleivel, hogy akkor csak péntek délután találkoznak, ezt látszólag elfogadták, de továbbra sem nézték jó szemmel. Folytatás késõbb... Várom a válaszokat, és köszi elõre is.

S. O. S 15 éves lányom a szemem előtt teszi tönkre magát, már az egészségét veszélyezteti?

Egy normál testalkatú lányról van szó aki nem kövér,de még nem is duci.A combját kellene egy picit formálni,feszesíteni.Ajánlottam,hogy sporttal gyönyörű tónusos combja lehet ehelyett ÉHEZTETI magát. Napi 2-300 kalóriát eszik.Sokszor rosszul van,verejtékezik a hangulata mint a hullámvasút a ciklusa felborult a vizeletében keton van!Egyszerűen tanácstalan vagyok mert nem hallgat rám.Nem hiszi el milyen veszélyes amit csinál! Kérem aki tényleg tapasztalattal és tudással (nem cinizmussal és parasztsággal)leírná ide ,hogy nem jó amit csinál megköszönném.Hátha elhiszi ha más mondja és nem azt gondolja,hogy csak én féltem túlzottan!

Legjobb válasz: Ültesd le a gép mellé és olvastasd el vele a témában írott hozzászólásokat. Szinte mindegyik kiemeli, hogy 1200 kalória alatt enni mennyire káros, ráadásul õ egy fejlõdésben lévõ lány. Ha valóban késõbb elhízott akar lenni, akkor folytassa ezt a buta koplalást, mert ezzel csak ezt fogja elérni.

Ültesd le a gép mellé és olvastasd el vele a témában írott hozzászólásokat. Szinte mindegyik kiemeli, hogy 1200 kalória alatt enni mennyire káros, ráadásul õ egy fejlõdésben lévõ lány. Ha valóban késõbb elhízott akar lenni, akkor folytassa ezt a buta koplalást, mert ezzel csak ezt fogja elérni.
Hiába mondasz bármit, kamasz, nem fog rád hallgatni. Egyértelmûen orvosi segítségre van szüksége. 2 osztálytársam is így járt. Az egyik ugyanígy az anyja "biztatására" kezdett el fogyózni, a végén 40 kilósan vitték be a kórházba azóta is küzd az evéssel. Összesen majdnem fél évet volt kórházban. Másik osztálytársam valamikor rájött hogy Õ "kövér" és elkezdett nem enni, és mellé meg sportolt is. Az anyja odatette a suliba a kaját de azt odaadta másnak. Sõt az anyja úgy határozott hogy amint hazamegy a gyerek ennie kell ezért volt az hogy a lány mindent csinált délután csak ne kelljen hazamennie.. Õt idõben elvitték pszichológushoz és azóta jobb a helyzet. Gondold át hogy mikor cselekedsz!
Nekem elõfordult olyan, hogy akárhányszor felálltam, mindig elsötétült minden, pedig nyitva volt a szemem. Kis sárga pontokat láttam csak a nagy feketeségben... Bõ 10 másodperc múlva jött vissza a látásom. Valaki belevakul az éhezésbe, olvastam és hallottam is róla.
Mondd meg a lányodnak, hogy nem csak a szervezete fog leépülni, hanem mentális bajai is lesznek. Én például félelemrohamokat kaptam.... borzalmas! Amikor nem voltam egyedül akkor is egyszer rámjött. Szorosan öleltem magamhoz a barátomat és még úgy is halálfélelmem volt! Sírtam, nyugtatgatott, nem engedett el...örökkévalóságnak tûnt, mire elmúlt. Volt pár alkalom, mikor egyedül voltam és akkor kapott el... senkinek nem kívánom! Mindentõl féltem, még úgy is, hogy tudtam nincs senki a lakásban, egyedül vagyok és nincs mitõl félnem. Egyfolytában mozogtak a szemeim, remegtem, figyeltem mindent, a legapróbb zajtól is megijedtem és könnyeztem a félelemtõl, aludni sem bírtam. Minden pillanatban arra gondoltam, hogy mindjárt meghalok, jön valaki vagy valami és szörnyû dolgokat csinál velem. Ha már elér az ember egy bizonyos szintet, akkor már elkezdõdik a hallucinálás is.
Mond meg a lányodnak, hogy én TÉNYLEG ELHÍZOTT VOLTAM megpróbáltam egyedül lefogyni, nekem nem volt anyu-apu aki segített volna, nem tudtam mit hogyan és majdnem halálra éheztettem magam, utolsó pillanatban kaptam észbe(jobban szólva hogy elájultam) akkor voltam 38kg 168cm majdnem meghaltam ezt akarja a lányod? jó úton halad, ja a mai napig küzdök és szenvedek ezzel, egy buta koplalásból ez lett, ha akarod írok még hogy min mentem kerezstül és mik történtek ezalatt az idõ alatt és a szervezetemmel...
Tessék neki elmagyarázni, hogy ha éhezteti magát és nem eszik akkor minden egyes kalória amit bevisz lerakódik és csak hízni fog. Illetve ha túl sokáig csinálja akkor belehalhat, az meg a másik, hogy olyan probléma is származhat belõle amit lehet nehéz elhinni de ismerek egy nõt akivel úgyan ez volt nem evett és most akármit eszik lerakódik rajta és orvosok megállapították, hogy soha nem fog tudni lefogyni amiért így kikezdte a szervezetét. A lányoknál ez még veszélyesebb mivel a testük az anyaságra készül fel hiába ilyen kicsi még ezért még inkább raktázorázba indul. Le kell vele ülni elbeszélgetni vele és interneten rémisztõ történeteket mutatni neki ami valóban megtörtént ha máshogy nem megy.
A lányod is tanult biológiát, tudnia kellene, hogy a test nem megy magától, különbözõ tápanyagokra van szüksége. Még a ketózis sem tud mûködni, ha szinte semmit nem visz be... Ha nem eszik, a test próbál mûködni és egész sokáig nem is roppant össze, de mire megteszi, akkor már jóvátehetetlen károk történhetnek. Az izmai elbomlanak, a csontjai meggyöngülnek, a bõre és haja és körme töredezett lesz, a belsõ mûködése is sérül... Ha szed vitaminokat, az némely kárt csökkenti, de tápanyagra attól még szükség lesz, esszenciális zsírsavak, fehérje, sok-sok energia... Erre szükség van, ez annyira evidens, ha belegondol az ember. Nem várhatjuk el, hogy üresen menjen a testünk, a bonyolult, alapvetõ folyamatokat táplálni kell, az agynak glükóz kell, az elhalt sejtek sem épülnek fel a semmibõl...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!Minden nap újra és újra elmondom, de Õ azt hiszi, hogy csak féltésbõl mondom.Sokat segítenek az ide leírt válaszok mert így elhiszi amit mondok hiszen idegen emberek elfogúltság nélkül írják le a tapasztalataikat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítõ hozzászólásokat és nagyon tanulságos történeteket írtatok le! A félre értések elkerülése miatt pont, hogy nem én miattam kezdte el én az vagyok aki lebeszéli mert nincs szüksége rá(fogyásra). Nagyon sok tévesen idealizált nõ iránt rajonganak ebben a korban és lássuk be a többségük xs-es méret. Én részemrõl sosem javasoltam és tanácsoltam neki fogyókúrát!Mindig azon az elven voltam/vagyok, hogy ha Õ nincs megelégedve a testével akkor azt sporttal tudja a leghatékonyabban és legeredményesebben korrigálni! Azóta , hogy írtatok és elolvasta már jobb a helyzet és kellõ képen megijedt a butasága következményeitõl. Még egyszer köszönöm és mindenkinek ment a zöld kéz!!!
Bocsi akkor félreértettem valamit. Örülök hogy megértette :)

Lányok! Mit szeretne kapni egy 15 éves lány a barátjától?

Legjobb válasz: Parfüm, valami ékszer, vagy esetleg elõfizethetsz a kedvenc újságjára, ha van neki olyan. Én örülnék ezeknek, mondjuk írhattál volna valamit a barátnõdrõl.

Parfüm, valami ékszer, vagy esetleg elõfizethetsz a kedvenc újságjára, ha van neki olyan. Én örülnék ezeknek, mondjuk írhattál volna valamit a barátnõdrõl.
egy méretes dildót!
Remélhetõleg barbibabát és nem szifiliszt....
Torheto szivecskés nyaklanc? En annak orulnek a legjobban.
valami ízléses karkötõt :) de én legjobban egy szál rózsának örültem! szerintem nem formaság, bár sokan ezt mondják..
Virág ha még csak kevés ideje jártok. Ha már hónapok óta akkor helyes kis ékszer, v drágább, valami kiegészítõ, táska, ilyenek.14/l

Szerintetek meddig engedjem el este a 15 éves lányomat a barátaival?

Legjobb válasz: Hát sajnos fiatalon kezdik a discózást, koncertezést, bulizást a gyerekek... Szerintem 17-18 évesen az egészséges... Na mindegy. Max. este 11 óráig.

Hát sajnos fiatalon kezdik a discózást, koncertezést, bulizást a gyerekek... Szerintem 17-18 évesen az egészséges... Na mindegy. Max. este 11 óráig.
Max este 10ig engedném, bár amit akar, azt megteheti 10 elõtt is.
Az én lányom 14 éves és ha bulizni megy (hozzáteszem ami nagyon ritka) akkor maximum este 10 vagy fél 11 ig engedem el tovább nem!! Ez a szülõi aggodalom.... :)
..meg azért mondom mert egyszer engem megtámadtak a megállóban és este 11 volt és tele volt a megálló (városliget), jó, nem lett bajom, de.... szóval az a lényge hogy a lányod biztonságban jusson haza. ha éjfélkor van egy konvert és hajnali fél 5ig buliznak, akkor legalább már pirkad és jár a bkv :D de egyedül ne is taxizzon, legyen akkor rendelt taxi akkor tudják ki a sofõr, d ene utcán leintõst. és mindig legyen a telefonján kredit, ne igya magát részegre, ne keverje az alkoholokat és ne fogadjon el idegentõl italt, azt igya amit az orra elõtt tölt a poharába a csapos vagy az orra elõtt nyit ki.
Én most vagyok 34/L, és anno hétköznap 10-ig mehettem el, hétvégén asszem 15 évesen 11-ig, ha ismerõsökkel voltam, és valaki hazakísért.
nem az a kérdés hogy meddig engeded el, hajnali 3kor sem veszélyesebb, mint este 10kor. kérdezd meg, a barátai meddig járnak el. az a lényeg hogy együtt jöjjön haza a barátnõjével aki pl nálatok alszik, VAGY adj neki pénzt taxira VAGY menj érte ha van kocsitok. a biztonság a fontos, nem az, hogy 11kor alszik-e el vagy hajnalban.... nekem néha azt modták a szüleim, ha tényleg pl koncertre mentünk és messze volt, hogy pirkadatkor jobb hazamenni mint éjnek évadján. mert nincs sötét = kevésbé veszélyes.
Ha bulizni mennek, akkor éjfél elõtt nem kezdõdnek a bulik. Akkor gyûlnek az emberek. Szerintem elengedheted tovább is, 11-kor is sötét van és hajnal 1-kor is. Vagy max értemész 1körül, ha nem akarod, h olyan késõn jöjjön haza egyedül. De 11-kor is sötét van már, szóval... :S
Engem hagytak elmenni reggelig is, csak jó lett volna néha ha lett volna pénzem taxira, mert ugye 11után már nem jár semmi, és akkor várni kell hajnal négyig, hogy haza tudjak menni. Szóval szerintem mindegy, de inkább az a szívás ha nincs nála elég pénz. :/
én 16 éves vagyok és hajnali 3ig szoktam lenni.. multkor fél4kor jöttem haza.:D
Max. este 10-ig szoktam elengedni a gyereket. Ha esetleg volt valami buli (mondjuk a suliban), akkor éjfélig és természetesen érte mentem kocsival. Nem teljesen a suli elé hanem úgy, hogy a barátai ne vegyenek észre.
Szerintem éjfélig, sok olyan hely van ahol 10kor este, még nincs sok élet a szorakozohelyen, és 11töl érzi jol magát az ember, en nem voltam bulizos meg nem is ittam, mégis rossz volt 10-re hazamennem, mikor mások még csak akkor jöttek.
tokmindegy hany orara kell hazajonnie, este 10 elott is megdughatják szoval tokmindegy
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddig érkezett válaszokat! Eddig csak 8 óráig engedtem el, amivel õ persze nagyon nem ért egyet. Ha valahova elmegy, akkor utána mindig vitatkozunk, pedig általában idõben haza is jön. A baráti társaságában szinte õ a legidõsebb, és neki kell hazajönni a legkorábban. Azt hiszem én is burokan nevelem, mert engem is így neveltek, de én nem is kívánkoztam eljárni. Õ viszont igen, és én ezen nem tudok túllépni, szerintem még nagyon korai. De ahogy mondtam a többieket elengedik 10-11 óráig, szóval azt hiszem, hogy változtatnom kell. Mit gondoltok errõl?
Engem 15 évesen 11-ig engedett ki anyum, de soha nem értem haza idõben..Aztán átálltunk arra, hogy akkor megyek haza, amikor gondolom. Valamiért mindig hazaestem 11 elõtt..:D Én nem mondanék neki konkrét idõt, úgyis hazamegy, ha unja a dolgot.. 19/L
Max. 10 21/l
22:18 ne má milyen rendes szülõ :D
Szerintem a lányodnak is jobb lenne, ha az alkalomtól függõen közösen megegyeznétek valamiben, amit õ is nagyjából elfogadhatónak tart, és - amennyiben tudod, kikkel van! - Te is rugalmas lennél. Pl. ha 11-ig van elengedve, de jól érzi magát (és nem hallod a telefonban, hogy részeg lenne, vagy ilyesmi) akkor maradhat még egy kicsit (persze ha meg van oldva a hazamenetel). Vagy ha még tart a koncert, megvárhatja a végét, ilyenekre gondolok. Õ is szívesebben fog "engedelmeskedni", ha nem úgy állsz hozzá, hogy "márpedig én vagyok a szülõd, lesz.arom, hogy jól érzed magad, az van, amit én mondok"
8 óra
Szerintem sem idõpontfüggõ, hanem hogy kikkel megy, milyen helyre, van-e nála pénz, haza tud-e menni éjjel. Ha este 10-kor megpróbál egyedül hazamenni részegen a Keletin keresztül éjszakai busszal, az rosszabb, mint hajnali 6-kor, már józanul, barátaival együtt taxival. Csak hogy szélsõséges példát mondak. Szóval szerintem nem idõponthoz kell kötni, hanem az alapvetõ bizalom a fontos. Ha te nem élsz vissza a "hatalmaddal", és asszisztálsz ahhoz, hogy érezze jól magát, cserébe írjon sms-t néha, hogy mi van, mikor megy haza, akkor írni fog. De nem árt, ha ismered nagyjából a haverjait, nem mindegy, hogy milyen arcok.
19.22: Szabályosan szíven ütött a hozzászólásod.. Bocs, hogy ilyet mondok, de az ilyen embereknek nem szabadna, hogy gyermekük legyen. Sok erõt és sikert kívánok a mihamarabbi kitöréshez! Nem lehetetlen, anyu is lelépett 18 évesen. Lett hamar albérlet meg munkahely, mert rákényszerült, mondjuk akkor még más idõk voltak. De lényeg, hogy hajrá! 18 éves korodtól jogilag független leszel, szóval tipli onnan! Nem muszáj teljesen megszakítani a kapcsolatot, mert abba belepusztulhatnak, de már nem kell tudniuk, pontosan hol vagy!
(Nem 19.22 hanem 21, mindegy.)
Bp-en több szórakozóhelyen is üzemel ún. tinidiszkó. ezek du. 5-tõl este 10-ig tartanak, legalábbis 5-10 éve még így volt. én 17 éves koromig ide lettem elengedve, nagyon jól éreztem magam. ide elengedném, aztán utolsó busszal/metróval itthon legyen!
En is 15 eves vagyok, a szuleim neha szabjak meg, hogy mikor menjek haza. Alltalaba azt mondjak nekem, hogy maradjak addig amig van tarsasagom. Es mindig hazajovok, nem ulok sokat. De ha megszabod neki akkor lehet nem fog hazamenni, vagy megsertodik rad.. Lehet az elejen kicsit sokat ul, de hidd el meg lehet unni. A kovetkezo alkalommal mar nem fog olyan keson hazamenni mint az elso este.
Kedves utolsó! Örülök hogy így gondolkodsz :) Ezzel én is ugyanígy vagyok, hogy úgy érzem, felesleges elmennem is. Magyarul nekem nem kell azon görcsölnöm, hogy na most ekkorra meg akkorra haza kell érnem :D 18/F
engem 15évesen éjfélig engedtek el, de oránként hivott anya hogy minden rendben van e és ha éjfélre nem értem haza 2-3 hétig nem mehettem hétvégén bulizni. 20 L
Ma divat a fiataloknál az éjszakai bulizás. Én nem engedném el este 11 után. Ha késõbb kezdõdik a buli, akkor oda nem mehet el.
Max. 22:30-ig. És örülnék neki, ha elkísérnék hazáig. Szerintem ez barátok között természes dolog, hogy hazakísérik egymást.
15 évesen csak éjfélig mehettem el, de akkor is úgy hogy a baráti társasággal együtt jövünk haza.De ha a közelben volt buli mehettem egyedül is anya néha felhívott hogy minden rendben van-e...
Éjfélig. Tök mindegy hogy 10kor megy haza vagy 2 órával késõbb... hagy szórakozzon.
Adj neki pénzt az ilyen diszkókban nagyon drága a pia
Én nem értek hozzá, csak mint kívûl álló. Szóval engem addig engedtek el ameddig akartam lenni. Ha azt mondtam 3 nap múlva jövök, akkor akkor jöttem. Anyámék mindig megkérdezték h pénz vane nálam, és ezzel le van tudva. Nem is éltem vissza a helyzettel sose, nem is túl sûrûn járok el. Úgyhogy ezt inkább családja válogatja az emberfiának/lányának h meddig engedi el. 19/F
Szia! 22 éves lány vagyok, engem, mikor 15 voltam, csak hétvégén engedtek el, péntek-szombat este, 11-éjfélig, hétköznap tanulás. Ez a kompromisszum eleinte jól mûködött, de persze telhetetlen voltam, és mindig tovább akartam maradni.. Anyukám félt, h ha nem enged el tovább, akkor önállósítom magam, vagy úgy járunk mi is, mint az ismerõsei gyereke, aki egy idõ után elkezdett mindenfélét kamuzni a szülõknek, hogy mehessen. Szóval, inkább elengedett 3-ig, 4-ig, vagy amíg akartam, amíg a többiek is voltak, késõbb meg már szinte bármikor mehettem. De cserébe mindig tudta, pontosan hol vagyok és kikkel. És gyakran el is jött értünk kocsival a buli végére. Szerintem ez jó megoldás volt így, de azért próbáld a lányoddal megbeszélni, hogy az igazán hosszú bulikkal még várhat 1-2 évet.:)
A jó kislány 10-kor már ágyban van... hogy éjfélre hazaérjen. 15 évesen én még nem nagyon mentem bulizni, de amíg nem voltam biztos abban, hogy éjszakaival hazatalálok, addig mindig utolsó metróval mentem aztán szépen fokozatosan egyre késõbbi éjszakai. Most 18 évesen már akkor jövök haza, amikor akarok csak mielõtt elmegyek mondjam meg, hogy mikorra várjanak, ha balhé van akkor meg telefonáljak.
Én is 15 éves lány vagyok, anyu nem mondja meg h mikorra jöjjek haza, de csak a falubeli discoba járok el, vagy pedig haverokkal vagyok hétköznaponként. Hétköznap álltalában 2re itthon vagyok, ritkán elõfordul, hogy nem. Hétvégén meg akár 5-6is, hangulattól függ. Mikor messzebbre megyünk discoba (ez ritka, a nyáron 3× fordult elõ) Akkor csak is reggel, mert ugy van busz. Szerintem ne szabd meg neki, hogy mikorra érjen haza, hagy bulizza ki magát, hisz mindjárt suli. Ennyit megérdemel.
Én mikor ennyi idõs voltam elõször 10-ig mehettem. Miután anyu megbizonyosodott róla hogy a barátaim megbízhatóak és esetleg beszélt a szülõkkel is és tudta hogy hol keressen ha baj van, akkor ott is aludhattam. De én házibulizni jártam ilyenkorban. 24/L
Engem 15 évesen max. 8ig engedtek el, de akkor is csak ide a környékre vagy a fõtérre (ami gyalog is fél órára van tõlünk), sosem engedtek el discoba meg ilyen helyekre, de nem is bánom, szerintem nem maradtam ki semmibõl. 19/L
Szerintem még nem kellene elengedned, maximum hetente este 10-ig 11-ig, aztán ha folyamatosan betartja az idõpontokat, akkor egy megbízható és idõsebb barátnõvel engedném el. Amúgy meg olyan 17 éves korában ráér elkezdeni az éjszakázást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!