Találatok a következő kifejezésre: 14. hetes Már (111 db)

Lehetséges, hogy 14 hetesen már érzem a magzat mozgásait?

Általában fekv? helyzetben reggel vagy este vagy nap közben evés vagy ivás után leginkább, de elég rendszertelenül. Egyik nap sokszor, er?teljesebben, más nap alig. Csak fekvés közben,séta közben pl. soha. A lepény a mells? falon van (hallottam úgy is,hogy ez is számíthat)Lehet, hogy csak a csuklását érezhetem? Els? terhességem.

Legjobb válasz: Igen, lehetséges. Én is éreztem már ennyi idõsen. Vékony is vagyok. Érdekes bugyborékolást éreztem a köldökömnél.

Igen, lehetséges. Én is éreztem már ennyi idõsen. Vékony is vagyok. Érdekes bugyborékolást éreztem a köldökömnél.
én sajnos csak a 17. héttõl érzem a kislányomat, hátsó fali lepényem van. de ettõl függetlenül elõfordulhat hogy a babát érzed már :)
Lehetséges! Én 15 hetesen éreztem, persze nem voltam biztos benne, de késõbb kiderült hogy igen õt éreztem! :) Elsõ baba volt :)
Bár sokan állítják, hogy ennyi idõsen nem lehetséges, fõleg elsõ babánál, de én is 13+6 hetesen éreztem ilyen buborékolásszerû suhanásokat a pocimban, és szerintem tuti, hogy õ volt az, már akkor is:) . 17+2 hetesen éreztem az elsõ egyértelmû erõsebb megmozdulását, akkor már kétség nem fért hozzá, hogy õ az elkövetõ:) .

Leghamarabb mikor lehet 4D-s UH-ra menni? 13-14 hetesen már csinálnak ilyet?

Tudom, hogy ilyenkor nem sokminden látszik még a babóból, de szeretnék nyugodt lenni, hogy minden ok. Ezzel a vizsgálattal azért jobban megnézik nem?!

Legjobb válasz: Szia! Attól függ,hogy milyen célból akarod csináltatni. Babamozit,és jó képeket a 20-25 hét között célszerû csináltatni,mert ez kor a legideálisabb. Diagnosztikai célra pedig a 2d-s uh a jó,mert az a csontokról és a belsõszervekrõl is ad képet. Boldog babavárást,üdv

Szia! Attól függ, hogy milyen célból akarod csináltatni. Babamozit, és jó képeket a 20-25 hét között célszerû csináltatni, mert ez kor a legideálisabb. Diagnosztikai célra pedig a 2d-s uh a jó, mert az a csontokról és a belsõszervekrõl is ad képet. Boldog babavárást, üdv
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!
Szia! Én a 12.héten voltam, nem bántam meg, nagyon sok mindent elmondtak, és megnyugtattak hogy semmilyen fejlõdési rendellenesség nincsen, és már nem is várható, hogy esetleg találnak valamit.Igaz hogy ici-pici volt a bébi.. Ja, meg a miénk nem volt szégyenlös, úgyhogy megmutatta a nemét is.(fütyis) Majd a 28.héten érdemes még menni, akkor elvileg látható lesz, kire hasonlít majd. remélem tudtam segíteni. 24hetes kismama
Megint az elõzõ válaszoló vagyok.. Minden szerve, végtagja, csontja ki vannak fejlõdve már, úgyhogy szerintem menj nyugodtan most is, meg akár késöbb is. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is! Akkor kérek idõpontot, hogy minél hamarabb mehessek!
Bármikor mehetsz amikor szeretnél!Szerintem megnyugtató, hogy látod minden rendben van!

Nekem 2011. nov.5. volt az utolsó menstruációm. Ha attól a héttől számolom 14 hetes vagyok. 15. De a doki az ultrahangon eggyel többet mond. Lehetséges hogy a menstruációmkor már egy hetes terhes voltam?

Legjobb válasz: Nem, mert akkor harom hettel kellene tobbet mondania a dokinak. Ha eddig minden uh-n egy hettel nagyobb volt a baba, akkor az annyit jelent, hogy nem a mensitol szamitott 14. nap kornyeken volt peteeresed, hanem egy hettel korabban, 7. nap kornyeken. Ha a mensid idejen mar egy hetes terhes lettel volna, akkor harom hetnyi elteres lenne pluszban a 14 hethez kepest. Ezutan egyebkent lehetnek meg durvabb elteresek, most mar ne vedd figyelembe az uh-s tippelt terhessegi kort, mert a 14. het utan mar ossze-vissza fejlodnek a babak, kiutkoznek a genetikai meretbeli elteresek, a mehlepenyek is maskepp taplalhatjak a babakat, mas allapotban vannak az erek, stb. Szoval mar boven lehet ezutan meg nagyobb elteres. Legbiztosabban a 10-14. het kozotti pontos meres allapithatja meg a terhesseg tenyleges korat.

Nem, mert akkor harom hettel kellene tobbet mondania a dokinak. Ha eddig minden uh-n egy hettel nagyobb volt a baba, akkor az annyit jelent, hogy nem a mensitol szamitott 14. nap kornyeken volt peteeresed, hanem egy hettel korabban, 7. nap kornyeken. Ha a mensid idejen mar egy hetes terhes lettel volna, akkor harom hetnyi elteres lenne pluszban a 14 hethez kepest. Ezutan egyebkent lehetnek meg durvabb elteresek, most mar ne vedd figyelembe az uh-s tippelt terhessegi kort, mert a 14. het utan mar ossze-vissza fejlodnek a babak, kiutkoznek a genetikai meretbeli elteresek, a mehlepenyek is maskepp taplalhatjak a babakat, mas allapotban vannak az erek, stb. Szoval mar boven lehet ezutan meg nagyobb elteres. Legbiztosabban a 10-14. het kozotti pontos meres allapithatja meg a terhesseg tenyleges korat.
Én is pont veled egyidõs vagyok:) .
A kérdező hozzászólása: És te mennyit híztál már?
Múlt szerdáig 1 kilót.Nem néztem azóta. Te?
Közben néztem, egyet se, védõnõnél gondolom más a mérleg. Ikrek lesznek:) De még picurkák, baj lenne ilyenkor a sok súly.

14 hetesek. Van már pocitok? S ha igen honnan gömbölyödik?

és ha lefeküsztök, finoman ki tudjátok tapintani a méhetek? milyen érzés és milyen helyen?Meg tudjátok fogni a hasatokon a húst, mint mikor plusz kg vannak, vagy az már rossz érzés?

Legjobb válasz: Elnézést, nem vagyok már 14 hetes, de azért leírom a tapasztalatom hátha segít! Nem volt kifejezett pocak, estére a puffadás volt látványos, de reggel mikor elmúlt a puff látszott egy pici gömbölyödés az alhasamnál. Elég lent volt.

Elnézést, nem vagyok már 14 hetes, de azért leírom a tapasztalatom hátha segít! Nem volt kifejezett pocak, estére a puffadás volt látványos, de reggel mikor elmúlt a puff látszott egy pici gömbölyödés az alhasamnál. Elég lent volt.
Igen ki tudtam tapintani már akkor. Hát olyan csípõcsont vonal, illetve picivel alatta! Te érzed már? Elsõ válaszoló
Õszintén? Nem akarok durva lenni, tényleg nem azért... De egy teszttel egyértelmûvé tehetnéd, és egy pillanat alatt vége lenne az aggódásodnak. Mert ha nincs baba, sóhaj, megy minden tovább. Ha van baba, sóhaj, legalább biztosan tudod. Ezeregy dolog miatt bizonytalankodunk életünkben. Van, amit két perc alatt biztosan meg lehet mondani. Akkor miért kínoznád magad azzal, hogy aggodalmaskodsz, figyeled a méhed, percrõl percre ezen rágódsz, stresszelsz, és teszed tönkre a nyugalmad? Azonnali tesztet javaslok... A biztos rosszat könnyebb elviselni, mint a bizonytalan jót! Sok sikert, és írd meg, mi lett! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, az elég lent mit jelent? és ki tudtad tapintani a méhed?
Én most 16 hetes vagyok, és már szépen gömbölyödik a pocakom. A 13. hét körül múlt el a puffadásom, a 14. héten mondták elõször ismerõsök, hogy alakul a pocakom. :) Én nem tudom kitapintani a méhemet. Legutóbb a 13. héten mutatta meg a dokim, akkor a bugyim vonalánál volt a méhem teteje. Most már érzem a buborék-szerû mozgását a babámnak, kb. 5 centivel a köldököm alatt. Van, amikor lejjebb.) Szóval szerintem valahol ott tarthat most a méhem a növekedésben.
A kérdező hozzászólása: én olyan nagy gondban vagyok. fogamzásgátlót szedek, s ezelõtt pár hónappal, kb három s fél, nem tudom miért de olyan volt a bõröm mint mikor anno peteéréskor. azóta rendszeresen megjött, de annyira aggódom, tesztet félek nagyon végezni, pedig muszáj lesz, ha nem akarok megbolondulni. na azóta figyelem magam, nincs semmi terhes elõjel, nem feszül a mellem, nincs hányinger, s ilyenek, csak most mintha a hasamra felkerült volna pár plusz kg, s nem tudom milyen az amikor terhesen nõni kezd a has, h puha v feszes?honnan kezd nõni, mert nekem a köldököm körül van kis párna, vagyis azon a részen meg tudom fogni mint a kis hájacskát, próbálom kitapogatni, h a méhem valahol van-e, de nem tudom mit kellene érezzek:-? megköszönnék minden segítséget
utcsó vagyok, lemaradt, hogy épp ma 15 hetes, és már látszik, persze ha akarom, öltözködéssel takarható, meg ruhában talán nézhetõ még feleslegnek, de már gratulált egy csávó a buszmegállóban :D mondjuk akkor rendesen puffadtam is

14 hetesen lehet már a babám mocorgását érzem?

Olyan furi érzés van pár órája a pocimban köldök alatt, nem szúr, nem fáj, ikább csak mintha belülr?l "kaparászna" valaki... vagy nem is tudom, olyan furcsa... Néha egy-egy pillanatra érzem csak, de nem igen tudom hova tenni...

Legjobb válasz: Szerintem lehet, hogy a babád mocorgásást érzed. Én 14 hetesen éreztem elöször a mocorgását, mintha megcsiklandozott volna belülrõl. Aztán rá egy hétre megint. Elsõ terhességnél 18 hetet mondanak, az enyém akkor rugott elõször, de mocorgást már hamarabb. Ne engedd magad lebeszélni, ha szerinted õ volt akkor õ volt.

Szerintem lehet, hogy a babád mocorgásást érzed. Én 14 hetesen éreztem elöször a mocorgását, mintha megcsiklandozott volna belülrõl. Aztán rá egy hétre megint. Elsõ terhességnél 18 hetet mondanak, az enyém akkor rugott elõször, de mocorgást már hamarabb. Ne engedd magad lebeszélni, ha szerinted õ volt akkor õ volt.
Nekem is ugyan így volt, 14 héttõl valami kis finom kapirgálást éreztem de amikor ez mondtam azt mondták nem a babát érzem mert még korai csak képzelõdöm, õ volt a kis drágám kapirgált, 18 hetesen pedig rúgott egy hatalmasat olyat, hogy a férjem is érezte már az elsõ rúgást, szóval szerintem a babót érzed, pát hét és erõsebb lesz, Boldog babavárást, 30 hetes kismama:)

14 hetes kismamik! Milyen tüneteitek vannak? Nől már a pocitok?

Legjobb válasz: Nincs különösebb tünetem. Gyakrabban "fáj" a pocim- kevésbé alszom, nem fájnak anyira a melleim :) Összességében jól vagyok. Igen, nekem határozottam beindult a pocakom is :D Már nagyon vártam. Senki meg nem mondaná, de mi a férjemmel látjuk :) Nálad mi a helyzet? 14+4 hetes

Nincs különösebb tünetem. Gyakrabban "fáj" a pocim- kevésbé alszom, nem fájnak anyira a melleim :) Összességében jól vagyok. Igen, nekem határozottam beindult a pocakom is :D Már nagyon vártam. Senki meg nem mondaná, de mi a férjemmel látjuk :) Nálad mi a helyzet? 14+4 hetes
A mellem már nekem sem fáj, néha a hasam fájdogál csak. Az állandó pisilés megmaradt. A pocikám már nõl, bár még nem túl feltûnõen, de mivel nem vagyok egy nádszál alkat, így annyira még nem szembetûnõ. Te hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm, én is jól vagyok, bár sûrûn görcsölget a hasam, a cicim még fáj! A pocim szépen növöget! Boldog babavárást Nektek is

14 hetesen mekkora volt a pocitok? 14+2 naposan megyek ultrahangra, már megmondhatják a baba nemét? Van rá esély?

Legjobb válasz: Nekem gyakorlatilag semekkora. A te méretedtõl is függ, a magas nõknek általában kisebb a hasuk, az alacsonyabbaknak nagyobb. De ez csak általában igaz. És igen, van esély, ha megmutatja. Többen írták itt már, hogy 12 hetesen megmodták nekik a gyerek nemét.

Nekem gyakorlatilag semekkora. A te méretedtõl is függ, a magas nõknek általában kisebb a hasuk, az alacsonyabbaknak nagyobb. De ez csak általában igaz. És igen, van esély, ha megmutatja. Többen írták itt már, hogy 12 hetesen megmodták nekik a gyerek nemét.
megmondhatják de az nem annyira biztos mint a 20.heti uh-n.
Szia nekem 21 hetesen mondták meg hogy kislány lesz. És 30 hetesen is alig volt hasam..mostmár azért van.Alkat kérdése! 37hetes kismama
Szia!Nekem a mai napig nem tudták megmondani, fiú lesz e vagy lány.Attól függ, akkor hogyan fordul. ÜDv:30 hetes kismama
Nekem se látszott még 14 hetesen. Még a 20. hét környékén sem vette észre mindenki, hogy babát várok. A 17. héten tudtuk meg, hogy kisfiú lesz.
Nekem egy pici pukli látszott a hasamon, a nadrágjaim már nem voltak jók és bandázzsal hordtam õket még kb egy hétig, de az igazi babás has csak a 16. héttõl kezdett látszani. A baba nemét megmondhatják ha ügyi a doki és jó a gépe. Nekünk 4D-n (de a 2D-s részén látszott inkább) 12 hetesen kislányt mondtak, és 18 hetesen ismét kislányt. Így most már biztosra vesszük mert a babánk azzal kezdte az uh-t hogy széttette a lábát :) Így ha mondanak valamit, még ne vedd tutinak de 50% az esély rá :) Sok-sok boldogságot kívánok!!!
Szia! Én ma vagyok 14+2 hetes. Nem nagy a pocim, de már egyértelmûen látszik, hogy babás vagyok. Kb. két hete lett ekkora, azóta ugyanolyan. Nem tudom, mikor fog tovább nõni. A kicsi nemét az én dokim szerint a 12. heti UH-on csak megtippelni lehet, aztán vagy bejön vagy nem. 14 hetesen már elvileg láthatják, fõleg 4D-n, persze ha megmutatja magát. Én 15+4 hetesen megyek legközelebb, talán, akkor már látni lehet valamit. Boldog babavárást!

Érezhetek már valamit 14 hetesen? Érezhetem már a mozgását az első babánál?

Legjobb válasz: Nem hiszem,hogy az a babád lenne szerintem csak a beleid! Sajnos az elsõ jó pár hétben nagyon nehéz megkülönböztetni,hogy mikor rúg a kicsi és mikor mozognak a beleid. Elsõ babánál álltalában 17-18hetes korban szoktak elöször magzatmozgást érezni van aki csak 19-20 hetesen. 2.terhességnél szokott 15-16 hetesen mozogni elõször a baba,mert ekkor már nagyobb helye van mert jobban nyúlik a hasunk második terheségnél!

Nem hiszem, hogy az a babád lenne szerintem csak a beleid! Sajnos az elsõ jó pár hétben nagyon nehéz megkülönböztetni, hogy mikor rúg a kicsi és mikor mozognak a beleid. Elsõ babánál álltalában 17-18hetes korban szoktak elöször magzatmozgást érezni van aki csak 19-20 hetesen. 2.terhességnél szokott 15-16 hetesen mozogni elõször a baba, mert ekkor már nagyobb helye van mert jobban nyúlik a hasunk második terheségnél!
Biztos, hogy nem! Max bélmozgás... 18-20.hét körül mozdul meg átlagosan a magzat, de akkor még csak nagyon picit. Olyat fogsz érezni, mintha pici buborékok úsznának, pukkannának a pocakodban. Kicsit furi csiklandós érzés:) De nagyon jó!+
Én megcáfolnám az elõttem szólókat:) Én az elsõ babámnál a 14.héten éreztem a mozgást!És nem bélmozgás volt hanem a baba:) Szóval semmi sem lehetetlen! Boldog babavárást
Szia Szerintem ez még korai lenne. Én a 18 héten éreztem elõször. Elsõ babámat várom. 30 hetes kismama
Szerintem érezheted. Én 15 hetes voltam, amikor elõször éreztem, le is hurrogott mindenki, hogy az még nem az volt, majd félidõben. pedig én tudom, hogy a kis törpém volt. És különben is, kinek ártasz vele, hogyha ízt hiszed, a babát érezted? Ha õ volt akkor jó, ha nem majd késõbb úgyis megtudod, milyen érzés! Hidd csak azt hogy a babád volt és örülj neki! :) Ha vékonyabb a hasfalad az átlagosnál már érezheted! :) Boldog babavárást! :)

Hány hetesen tudják megmondani hogy kisfu lesz vagy kislány? Most leszek 14 hetes és jövöhét után megyek nögyógyászhoz akkor már megtudják mondani?

Legjobb válasz: Szia. Én 16 hetesen voltam 4D-n és ott megmondták, hogy fiú lesz, azóta is annak mutatta magát, most már hamarosan kiderül. Elvileg tehát, ha megmutatja magát, akkor meg fogják már tudni mondani. Boldog babavárást! 39+3 kismama.

Szia. Én 16 hetesen voltam 4D-n és ott megmondták, hogy fiú lesz, azóta is annak mutatta magát, most már hamarosan kiderül. Elvileg tehát, ha megmutatja magát, akkor meg fogják már tudni mondani. Boldog babavárást! 39+3 kismama.
Szia! Nekem a 18 hetes genetikai ultrahangon már megmondták, hogy fiam lesz. A 4D-s ultrahangon elõbb is látszik ha úgy fordul a baba. Jó babavárást.
Én pont 17 hetesen voltam 4D-n, és fiúra tippeltek. Akkor még csak tipp volt, de azóta már számtalanszor megerõsítették ezt a tényt :-) 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:D! Már nagyon várom és kiváncsi vagyok hogy nálunk mi lesz;)!
szia! 28 hetes vagyok...eddig akárhányszor rákérdeztem, mindig mást mondott az orvosom..nekem nem látszik egyértelmûen...készülünk lánynévvel és fiunévvel is...:) :)
Utolsó vagyok. Nem nevére, hanem a nemére vonatkozóan.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Mi 20 hetesek vagyunk és még mindig nem tudjuk ki lakik a pocakban.:) )
Én 18. hétben tudtam meg mi lesz, de sima uh-n.

Kedves 14 hetesek hogy vagytok? Mit éreztek? Szurkál a hasatok? Esetleg már nődögél? Babamocorgást éreztek? Rosszullétek vannak még? Mikor mentek legközelebb dokihoz uh-ra?

Legjobb válasz: na mi az túl sok a kérdésem és megijedtetek? :) csak viszonyítani és beszélgetni szeretnék egy kicsit :) 14 hetes vagyok én is.

A kérdező hozzászólása: na mi az túl sok a kérdésem és megijedtetek? :) csak viszonyítani és beszélgetni szeretnék egy kicsit :) 14 hetes vagyok én is.
Szia. Én is 14 hetes vagyok, és hasonló kérdéseket tettem fel. Szóval nekem nincsenek már terhestüneteim, amik voltak elmúltak, jól vagyok, dolgozom, bírom a tempót. pocakot már picit látni (2.baba), de nem zavar. Néha olyan érzésem van, hogy valami van odabent, mint mondjuk egy labda. nem szurkál, és nem érzem még a babót, pedig már nagyon szeretném. neked vannak tüneteid? mit érzel? Szép napot.
A kérdező hozzászólása: hú én még mindig elég rosszul szoktam lenni és a cicim is fáj.a hasamon még nem igazán vettem észre hogy nagyobb lenne de egy kicsit hájas is vagyok :) igen, nekem is olyan érzésem van mintha egy sárgadinnyét hordoznék :) szurkálgatni is szokott.a tünetek felerõsödnek esténként.sokat járok pisilni de közben meg alig jön valami.étvágyam nagyon rossz :( már nagyon várom hogy látszódjon a a hasam és érezhessem a babát! legközelebb a 17.héten megyek dokihoz.sajnos sokat aggódom hogy fejlõdik-e odabenn mert már volt egy missed ab-om.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!