Találatok a következő kifejezésre: 14-én kellet megjönnie. A (12 db)

Mindig a peteérést követő 14. napon kell megjönnie a menstruációnak? Mert én magamon azt vettem észre, hogy a 11. napon van peteérésem, de a ciklusom 27-28 napos.

Legjobb válasz: Nem mindig 14 napra kell, hogy megjöjjön, ez csak a "nagykönyvben" van így. Úgytudom, hogy minimum 10 napnak el kell telnie, mert ha rövidebb, akkor a baba nem tud beágyazódni. A normál idõ, 12-16 nap. Már nem tudom, hogy hol olvastam errõl.

Nem mindig 14 napra kell, hogy megjöjjön, ez csak a "nagykönyvben" van így. Úgytudom, hogy minimum 10 napnak el kell telnie, mert ha rövidebb, akkor a baba nem tud beágyazódni. A normál idõ, 12-16 nap. Már nem tudom, hogy hol olvastam errõl.
Talán itt: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml#4 A luteális szakasz hossza nem változik jelentösen ugyanannál a személynél. Normális esetben 12-16 napos. Ezzel ellentétben a ciklus elsö fele (follikuláris szakasz) nagy változásokat mutathat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én is keresgélem és azt írták mindenhol, hogy a luteális fázis mindig fixen 14 nap. Csak azt nem értem akkor minek kell annyi embernek hõmérõznie, hiszen akkor mindenki akinek fix a ciklusa pontosan ki tudja számolni a peteérést. Magyarán nekem a 13. vagy 14. napon kell, hogy peteérésem legyen és kész. Pedig egy idõben hõmérõztem és akkor teljesen mást tapasztaltam.
Megírom az én példámat. 28 napos ciklusom volt. Azt gondolná az ember, hogy király, ez egyszerû, akkor a 14. napon van tüszõrepedés. Fenéket. Amikor elkezdtem hõgörbét vezetni, pláne amikor LH tesztet is csináltam, kiderült, hogy nekem 12 napos a luteális fázisom, és mindig a 16. napon van tüszõrepedésem. Hõgörbét azért érdemes vezetni, mert a follikuláris szakasz bármilyen hosszú lehet, pár naptól kezdve akár százig is (talán tegnap vagy tegnapelõtt volt egy nõ, aki 121 napos ciklusról számolt be, PCOS-e van). Meg azért is, mert jól látszik rajta a hormonszint: ha lapos a görbe második fele, az alacsony progeszteronra utal.
Szia! Az teljesen igaz, hogy a lutherális fázis egy embernél ugyanannyi nap, viszont a peteéréstõl számítva, ami viszont késhet, vagy tolódhat. Nekem pontos a ciklusom és általában a 15. napon van peteérésem de volt már a 13 és a 17. napon is és természetesen akkor korábban vagy késõbb jött meg. Van akinek azonban a ciklusa nem szabályos, és elég tág körben mozog. Mivel én rájöttem hogy nekem mikor van a peteérésem, ahogy mondtad, az utolsó idõkben már nem hõmérõztem, éreztem a feszítést, plusz tudtam, hogy hányadik napon vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mint írtam nekem a ciklus hossza mindig 27-28 napos. Testi jeleket pedig 11. nap környékén produkálok ebbõl következtette arra, hogy akkor van a peteérésem, de akkor ezek szerint ez lehetetlen.
Milyen testi jeleket produkálsz pontosan, és meddig?

Mi lehet az oka ha fáj a hasam, melleim fájnak, fejem is fáj, folyton pisilnem is kell néha szédülök is? 14. én kell megjönnie. Szerintetek?

így szokott fájni mensi el?tt is, csak most betársult a szédülés..:S sztetek féljek? nem akarok babát..:S

Legjobb válasz: vagy terhes vagy, vagy csak annyira félsz a terhességtõl, hogy beképzeled magadnak ezeket a tüneteket. De azért könyörgöm mondd, hogy védekeztetek..

vagy terhes vagy, vagy csak annyira félsz a terhességtõl, hogy beképzeled magadnak ezeket a tüneteket. De azért könyörgöm mondd, hogy védekeztetek..
Van lehetõség babára?
Mennyi folyadékot ittál? Melegebb van, több kell, ha nem elég, attól simán szédülhetsz.
Ha úgy alakult a helyzet, hogy ott van a "lehet, hogy..." akkor az ember bármit be tud képzeli magának. Ez nem vicc.
A kérdező hozzászólása: védekeztüünk! de volt elõtte kb 1-2 perc mikor gumi nélkül, de nem ment el bennem meg semmi.. mindig így szoktuk :S eddig nem volt baaj..
Vegyél egy tesztet. Idegeskedsz és csak a baj lesz belõle, egy negatívtól majd megnyugszol.

Július 4-én (tehát ma két hete) adtam be magamnak az ovitrelle tüszőrepesztő injekciót. A "nem várt" menstruáció a beadás napjától számított 14. napra kell megjönnie, vagy a hatásának napjától számolva (24-36 óra) kell megjönnie?

Legjobb válasz: Szerintem számold bele azt a 24-36 órát is, mert az a biztos(a tüszõrepedéstõl számolt 14. napon jön meg)! Szóval én holnap után tesztelnék! Remélem sikerült! :) 35hkm

Szerintem számold bele azt a 24-36 órát is, mert az a biztos(a tüszõrepedéstõl számolt 14. napon jön meg)! Szóval én holnap után tesztelnék! Remélem sikerült! :) 35hkm
A kérdező hozzászólása: Már 4 tesztet csináltam....sajnos negatív lett. Baromi rossz ez a várakozás:(( Reménykedtem, hogy hátha ma van az ideje, hogy megjöjjön (szerencsére nem jött meg) és akkor már konstatálhatom magamban, hogy :éljen késik! De igazad lehet, sajnos valóban logikusabb holnaptól, vagy akár holnaputántól számolni.

Ha júni.10. én volt peteérésem, akkor elvileg 24. én kell megjönnie? Azt olvastam hogy mindig a pé utáni 14. napon jön meg, ez igaz?

Ebben a hónapban 10.-t írt a ciklus.hu, akkor ezek szerint 24.én kell megjönni. Akkor most csak 24 napos lesz a ciklusom? Mindig 14. napra jön meg pé után?

Legjobb válasz: Nem mindig, 12-16 nap lehet az ovuláció utáni/luteális szakasz, illetve ezt mondják "normálisnak".

Nem mindig, 12-16 nap lehet az ovuláció utáni/luteális szakasz, illetve ezt mondják "normálisnak".

Április elején voltunk együtt. Használtunk gumit és nem engedtem bele de 14-én kellet volna megjönni de 3napot késett. Terhes a barátnőm vagy nem?

Aztmondtam ugyanannyi volt mint szokott. Most mi van? A baba esélye fenn áll?

Legjobb válasz: nem baba. miért nem õ kérdezi?

nem baba. miért nem õ kérdezi?
A kérdező hozzászólása: mind2en kérdezzük
hát szerintem sem baba.Nyugi!
Megjott, nem? Akkor nincs baba.

Hogy is van ez? A ha én tudom pontosan, hogy mikor volt peteérésém, akkor rá 14 napra kell megjönnie?

Legjobb válasz: Nem igen szoktam mérni a hõmet, de most kíváncsiságból meg 37.5 lett. Lehetbaba?

A kérdező hozzászólása: Nem igen szoktam mérni a hõmet, de most kíváncsiságból meg 37.5 lett. Lehetbaba?
Elviekben igen, ha a ciklusod közepén van peteérésed. Ha máskor (bármikor máskor lehet, ciklus elején, közepén, végén, menstruáció közben és elõtt/után) van, akkor értelemszerûen nem 14 napra rá kell megjönnie. Persze egyébként ez egy átlag. Függ a ciklusod hosszától is (átlag 28 nap, de van akinek picivel több/kevesebb).
Tulajdonképpen igen, de 16 napnál tovább nem tart.
mivan??
Nekem nem is szokott lenni ilyen úgy egyáltalán...

14-én kellet volna megjönnie. A teszt negatív lett viszont a melleim nagyon nehezek, érzékenyek van hüvelyváladékom és a hőm folyamatossan 37, 2 körül mozog hüvelyben mérve. Nagyon szeretnék babát, van rá esélyem?

Legjobb válasz: Mivel a tesztek nem 100%-ak így IGEN. Viszont kérdés, hogy nem a túlzott vágyakozásra reagál így a szervezeted? Ismételd meg a tesztet! Legjobb lenne egy labor vizsgálat az a tuti. Szurkolok!

Mivel a tesztek nem 100%-ak így IGEN. Viszont kérdés, hogy nem a túlzott vágyakozásra reagál így a szervezeted? Ismételd meg a tesztet! Legjobb lenne egy labor vizsgálat az a tuti. Szurkolok!
lehetsz babás is meg nem is. ne éld bele magadat, ha már egy hete késik, akkor már szerintem 70%, hogy babás vagy. Nekem is a múlt ciklusom 6 napot kélsett, és a hõm is fent volt, de a hetedik napon leesett a hõm, és meglátogatott a nem várt mensi.

Ápr.14 volt a menszim. A jónás 22-re igért babát. Együtt voltunk pont jókor. Ma mikor együtt voltunk enyhén véreztem. Ez lehet beágyazódás? Máj 14-én (nem) kell megjönnie.

Legjobb válasz: Ha 22-én voltatok együtt, a beágyazódás pedig 7-14 nap, akkor lehet, hogy ez a mai vérecske a beágyazódás jele volt, - reméljük a legjobbakat! :-)

Ha 22-én voltatok együtt, a beágyazódás pedig 7-14 nap, akkor lehet, hogy ez a mai vérecske a beágyazódás jele volt, - reméljük a legjobbakat! :-)

10. -én kellet volna megjönnie de lehet azért nem jött mert abbahagytam a tabit. Volt h emiatt 5 honapig nem jött meg.14. -én szexeltünk a férjemmel megszakitással. Már 14 napja volt ennek és még mindig nem jött meg (? )

Megszakítással védekeztünk,és nem mosta meg utána csak alaposan megtörölte és ujra csináltuk. A h?m reggelente 35,7. A fehérfolyás ritkább mint szokott. Hasfájás,hányinger nincs. Párom külföldre utazott, és ha hazaér lehet meglephetem azzal hogy babót várok.Hihetetlen öröm lenne!! Szerintetek menyi az esélyem erre? Melyik t.tesztet ajánljátok? Köszönöm a válaszokat!!!

Legjobb válasz: Szia! Szerintem baba lesz...:) A megszakítás mit sem ér, ha utána újra együtt voltatok... Huncut kis jószágok ezek, nem elég csak úgy letörölni õket...:) DMben vagy bárhol vegyél tesztet de 2-t. Ha nagyon halványan is de látszik, akkor baba lesz! Nekem mind a két teszten csak alig látszott a második vonal, azóta pedig már 8 hós a fiam:) Sok szerencsét nektek!

Szia! Szerintem baba lesz...:) A megszakítás mit sem ér, ha utána újra együtt voltatok... Huncut kis jószágok ezek, nem elég csak úgy letörölni õket...:) DMben vagy bárhol vegyél tesztet de 2-t. Ha nagyon halványan is de látszik, akkor baba lesz! Nekem mind a két teszten csak alig látszott a második vonal, azóta pedig már 8 hós a fiam:) Sok szerencsét nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszike!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!