Találatok a következő kifejezésre: 14 napja el (61 db)

mivan??
Nekem nem is szokott lenni ilyen úgy egyáltalán...

A peteérés max. Hány nappal csúszhat el? Vagy mindig pontosan a következő mensi előtt 14 nappal van?

Legjobb válasz: Nem mindig van 14 nappal elõtte. Az átlag a12-16 nap. Egy nõnél elméletileg mindig egyforma, de azért ez sem lehet kézpénznek venni. Lehet korai pé. és késõi is. Amúgy olyan is lehet, hogy ey hónapban nincs is.Ezek mind természetes dolgok.

Nem mindig van 14 nappal elõtte. Az átlag a12-16 nap. Egy nõnél elméletileg mindig egyforma, de azért ez sem lehet kézpénznek venni. Lehet korai pé. és késõi is. Amúgy olyan is lehet, hogy ey hónapban nincs is.Ezek mind természetes dolgok.
Ez minden nõnél más, egyéni érték, de egy-egy nõnél rendszerint azonos minden ciklusban Nekem pl 12 nappal volt a menszi elõtt, azaz nekem 12 napos a luteális fázisom, akármilyen hosszú volt a ciklusom. A maximum az 16 nap. Minimum viszont nincs. Akár pár nap is lehet, ez viszont már kóros: 10 nap alatti luteális fázissal nem lehet teherbe esni, orvoshoz kell vele fordulni.

A tüszőrepedés a menstruáció elő napja előtti 14. napon van. Ez mindig így van?

Mert azt tudom, hogy el?re nem lehet kiszámolni, hisz nem mindenkinél esik a menszi els? napja utáni 14. napra. De ha visszafele számolom, akkor mindig áll ez a 14 nap. (ha nem, akkor miért?)

Legjobb válasz: Szia! Általában 14 max 15 nap. Nekem a pé utáni 15. napon szokott megjönni, és az eleje volt hosszabb a ciklusomnak. Vannak olyan hormonproblémák, amiktõl ez eltérhet, de azt jelezni kell a dokinak, és kezelik. Én csak a sárgatest elégtelenségrõl tudok, de biztos hogy bajból nem csak egy lehet!! Sajnos. Ha ilyen problémád van, akkor menj el dokihoz, kivizsgálják.

Szia! Általában 14 max 15 nap. Nekem a pé utáni 15. napon szokott megjönni, és az eleje volt hosszabb a ciklusomnak. Vannak olyan hormonproblémák, amiktõl ez eltérhet, de azt jelezni kell a dokinak, és kezelik. Én csak a sárgatest elégtelenségrõl tudok, de biztos hogy bajból nem csak egy lehet!! Sajnos. Ha ilyen problémád van, akkor menj el dokihoz, kivizsgálják.
A kérdező hozzászólása: Elgépeltem, bocs: tehát a menstruáció elsõ napja elõtt 14 nap ?
Szia! A tüszõrepedés a mensi elsõ napjától számított 12-14 nap. Nekem 28 napos a ciklusom és a 15. nap szokott általában lenni a peteérésem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Tegnap múlt el, akkor a palástfű teát kezdjem el inni 14 napig?

Legjobb válasz: Nem, elõbb a cickafark teát 14 napig, majd utána a palástfûteát.

Nem, elõbb a cickafark teát 14 napig, majd utána a palástfûteát.
A kérdező hozzászólása: Ez mennyire hatásos??
én a cickafark teát azért ittam, mert a ciklusom túl hosszú volt. Miután íttam 5 nappal elõbb jött meg. A palástfût még nem ittam, de úgy tudom, h az a beágyazódást segíti. :) Szóval szeritnem hatásos. 1 válaszoló voltam.
Szijjja!!!Elõszõr Cickafark tea van.Egyre nagyon figyelj!!A Cickafark teát csak addig szabad inni, amig nincs peteérés ha bekövetkezik onnantól fogva már tilos, aztán lép helyébe a Palástfû tea!Attol is függ, hogy hány napos a ciklusod, s mikor van peteérés.Nekem 28 napos, de a mensim, ahogy elmulik pont akkor van pém!Tehát elõszõr gyözödj meg, hogy mikor van péd!!!Fõleg ha babót szeretnél, mert ha tovább iszod a kelleténél a Cickafark teát, akkor biztos, hogy nem lesz babód!Nálam bevált!Hál'!!!!

Minden esetben 14 nap tellik el a pé. Után a mensi kezdetéig? A ciklus. Hu más jelölt meg mensi kezdetnek.

Azért kérdezem, mert nekem biztosan márc.28-án volt pém. Holnap lenne a 14. nap, de ennek ellenére a ciklus.hu 04.16-ára jelölte meg a következ? mensi napját.

Legjobb válasz: Elméletileg 14 nap, de egy-két nap eltérés lehetséges. A www.ciklus.hu az átlagos ciklus hosszok alapján számolja a következõ vérzés idõpontját.

Elméletileg 14 nap, de egy-két nap eltérés lehetséges. A http://www.ciklus.hu az átlagos ciklus hosszok alapján számolja a következõ vérzés idõpontját.
A testednek higgy! A ciklus.hu csak egy gép, a meglévõ adatok alapján számol, de ha van valami változás a szervezetedbe akkor azt nem tudja!

Június 16.-án mult el a mensim, és rá 13 vagy 14. napon együt voltam a párommal két nap is. De tegnap megjött. Nincs akkor most baba?

Akkor nem vagyok terhes?? Ne is teszteljek? Akkor a petefészek szúrkát miért érzem,és olyan furin van meg,és a hüvelyem nyilalt is.ez mi?

Legjobb válasz: És rendesen megvan? Mert ha igen, akkor sajnos nem valószínû a baba:( Úgy értetted, hogy 13-14.napon érezted a szurkálást? Akkor a peteérés volt..

És rendesen megvan? Mert ha igen, akkor sajnos nem valószínû a baba:( Úgy értetted, hogy 13-14.napon érezted a szurkálást? Akkor a peteérés volt..
A kérdező hozzászólása: nem, hanem a mensi elmult, és 13 nap mulva volt az együttlét. a mensim, pedig nem olyan mint szokott.Van hogyvan, van hogy semmi, de ha van akkor nagyon élénk piros.igy is teszteljek? és ha igen mikor? lehet igy még baba?
A kérdező hozzászólása: bocs nem jól irtam. junius 16.-án elmult, és 25 és 28 közt kétszer együtt voltunk.azóta érzem a szurkálást.
Ha babát szeretnétek akkor a mesi kezdetétõl számított 13-14 nap a megfelelõ idõ arra hogy összejöjjön. Nekem január 6án jött meg utoljára (de ez nem 100%, bár az UH szerint igaz), és 14-tõl kezdve minden nap együtt voltunk (elég egyébként csak minden másnap, de ahogy a kedvetek tartja). Elsõre sikerült, most leszeünk 26 hetesek! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: de nekem megjött.akkor nem sikerült?
Valóban rövid volt a ciklusod, de nekem nagyon úgy tünik még mindig, hogy sajnos nem túl sanszos, hogy sikerült a baba. Ezért is kérdeztem, hgoy rendesen volt-e meg... Sajnálom, hogy nem tudok bíztatóbbat írni neked. én már nem csinálnék tesztet, de ahogy gondolod!
Szaerintem nem iskerült. Késõn próbálkoztatok kicsit az az érzésem. Menzesz után egy héttel érdemes már elkezdeni, nem két héttel! Sok sikert Nektek! 26 hetes kismama

Akiknek hosszú ciklussal fogant a babátok, nektek a nőgyógyászok el szokták fogadni, ha hőgörbe alapján tudtátok a peteérés napját, ami mondjuk nem a 14. napon, hanem sokkal később volt?

Nekem a ciklusom 32. napján volt a peteérésem, (ami biztos, mert a hőmérsékletem, a nyákom, az ovuteszt és az ovufájdalom is erre utalt), így a babám sokkal kisebb, mint amit az első mensesből számolnak. Ezt mennyire hiszik el az orvosok, hogy tényleg később volt a peteérés? Hallottam néhány esetet, hogy nem vették figyelembe, és nem hittek a kismamának, pedig végül neki volt igaza. Nektek mik a tapasztalataitok? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha biztos vagy a peteérésed idõpontjában, akkor egyszerûen vonj le belõle 14 napot és azt mond be utolsó menstruációnak :) Így senki nem fog csesztetni, hogy kisebb a baba, mint - szerintük, azaz az igazi menzesz alapján - lennie kéne + a végén sem fognak túlhordást hinni, amikor az valójában még nem is az.

Ha biztos vagy a peteérésed idõpontjában, akkor egyszerûen vonj le belõle 14 napot és azt mond be utolsó menstruációnak :) Így senki nem fog csesztetni, hogy kisebb a baba, mint - szerintük, azaz az igazi menzesz alapján - lennie kéne + a végén sem fognak túlhordást hinni, amikor az valójában még nem is az.
Hasonlóképpen vagyok én is, mint te kedves kérdezõ. Ahhoz az orvoshoz járok már több éve, tudja, hogy milyenek a ciklusaim, ezért nem is abból számolt, hanem uh alapján próbált korrigálni. Az elsõ genetikai vizsgálatnál ott +/- 1-2 nappal meg tudják állítólag mondani, hogy pontosan hol járunk és aszerint korrigálják. Legalábbis nálam így volt. Menstruáció szerint már betöltöttem volna a 29. hetet is pár napja, de az uh alapján csak most pénteken töltöm a 28at.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy mikor kérdezi, hogy mikor menstruáltam utoljára, akkor megmondom, hogy szoptatás miatt még nem állt be a ciklusom, nagyon össze-vissza volt, így most is csak a 32. napon volt még a peteérés. Így már azért hihetõbb, nem? Mert még napi 3x is szoptatok... Mit gondoltok?
Nyugodtan megmutathatod a görbéd, az alapján el fogja hinni, ha nem hülye:D Egyébként anyám is úgy oldotta meg, hogy tudta mikor volt az ovuja, és abból levont 14 napot. Azt mondta be utolsó menzesznek:DD Persze akkor még nem volt UH, ami alapján lehetett korrigálni. Elõtte meg x hónapig vérzése se volt...
Nekem is 35-40 napos ciklusaim vannak, néha kimarad a mensim ha stresszelek. Ezt mondtam is a dokinak, mikor január elején volt meg utoljára, a babám viszont február elején fogant meg. Egy percig nem problémázott ezen, ultrahang alapján számolta ki, a harmadik havi vizsgálaton már olyan jól megsaccolta hogy egy napot késett csak a babám a kiírt naphoz képest :)
A ciklusom 30. napján volt a peteérésem és mindenhol elfogadták, pedig nem kamuztam az utolsó menstruációval. A védõnõnek mondjuk mindne alkalommal el kellett magyarázni hogy nem, nekem nem abból számoljuk mert hosszú ciklusaim voltak, úgyhogy legközelebb szerintem én is inkább bekamuzom azt az idõpontot utolsó menzesznek amit a peteérésbõl számítok vissza :) A nõdokim feltétel nélkül elfogadta és az UH is engem igazolt.

MATEK FELADAT SEGÍTENÉTEK? 1. Egy férfi egyedül 14 nap alatt végez el egy munkát. Ha a felesége is segitene akkor 10 nap elegendő lenne. Hány nap alatt végezné el a teendőt egyedül az asszony?

2.Egy téglatest alapjának kerülete 168cm.Az alapélek aránya 3:4.A téglatest magassága a hosszabbik alapél 8/7 része.Mekkora a téglatest felszine 3. Egy deltoid két szomszédos oldalának aránya 5:7, kerülete pedig 240mm. Mekkorák a deltoid oldalai?és térfogata?

Legjobb válasz: köszönöm és az 1est és a 3ast nem tudod véletlenüül? kérlek :$$$$$$

A kérdező hozzászólása: köszönöm és az 1est és a 3ast nem tudod véletlenüül? kérlek :$$$$$$
Az nem a deltoidos hanem a téglatestes, az a hatvány, vagy azok a négyzetek. És még vmi 3. kérdés végén írtad h mekkor a deltoid térfogata, annak olyana nincs max terület.
A kérdező hozzászólása: de felül az milyen lej ilyen kis háromszög vagymi az · ennek a jelnek a forditottja az mi?
Azt pedig a másik srác érhetõen leírta. Azt tudod ugye h egy deltoid oldalai páronként megegyeznek. Így sztem az érthetõ kell h legyen
A kérdező hozzászólása: köszönöm még azt a deltoidosat nem értem segits kérlek köszii :) <3
Az F a férfi az A az asszony második sor végén az ott munka akar lenni, az y az meg h az asszony mennyit csinál meg egy nap alatt.
A kérdező hozzászólása: leirnád kérlek h h kell mert nem értem igy rendesen nem betüvel hanem rendesen igy számmal köszönöm:)
igen 1/10 az a per osztás, de átláthatóbb ha törtvonalnak veszed.
A kérdező hozzászólása: vagy h kell?
A kérdező hozzászólása: 1/10 az azt jelenti hogy 1:10? osztani kell?
férfi 14nap alatt x munka, férfi+azzsony 10nap alatt x munka. Vagyis férfi 1nap alatt 1/14 x munka, ketten 1nap alat 1/10 x munka. asszony egyedül y x munkát végez el egy nap alatt. egyenletbe: 1/10=1/14+y. Beszorozva 140el lesz: 14=10+140y, ebböl 4=140y ebböl y=1/35. Vagyis 1nap alatt 1/35 x munka, akkor 35nap alatt végzi el egyedül.
3. 2(a+b)=240 a/b=5/7 ------ Ebbol a=5/7*b 2(5/7*b + b)=240 24/7*b=240 b=70 a=50
* vagyis azok az "a" négyzetek

2 hete kezdtem el szedni fogamzásgátlót. Ez az 5. napom volt, és így a leírás szerint az első 7 napban kell kiegészítő védekezést használni. A 14. napon belém ment a párom. Lehet ebből probléma?

Mindig pontosan vettem be, egy sem maradt ki, és az egy hét más védekezés b?ven megvolt, de azért kicsit félek, mert nem lenne jó jelenleg még egy gyerek.

Legjobb válasz: A tájékoztató nem adhat megtévesztõ információt, erre azért szigorú szabályok vannak.

A tájékoztató nem adhat megtévesztõ információt, erre azért szigorú szabályok vannak.
Mindig várj egy hónapot. Nem éri meg az a fajta idegeskedés amely azután jön miután megtörtént, aztán azon rágódsz hogy minden rendben van-e, meg beleképzelsz mindent a jól lakottságtól kerekedõ pocakodba! :)
ki fogja fizetni, mert muszáj neki...csoportos leépítésnél még +30 nap jár a felmondási idõd mellé

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!