Találatok a következő kifejezésre: 14 napja a mensim (63 db)

Az ovuláció napjától számolva, pontosan 14 nap a mensi?

Ha nem pont akkor van ovulációm amikor számoltam,hanem 4 nappal kés?bb akkor a mensim is csúszni fog 4 napot?

Legjobb válasz: Nem feltétlen ! Az én luteális szakaszom pl.: mindig 17 napos. Ez is egyénenként változó. De ha Neked pé+14 napra szokott megjönni akkor számolhatod úgy és igen a PÉ napjától adj hozzá még 14 napot és kb. akkorra várhatod vagy épp nem várhatod :)remélem segíthettem

Nem feltétlen ! Az én luteális szakaszom pl.: mindig 17 napos. Ez is egyénenként változó. De ha Neked pé+14 napra szokott megjönni akkor számolhatod úgy és igen a PÉ napjától adj hozzá még 14 napot és kb. akkorra várhatod vagy épp nem várhatod :) remélem segíthettem
A kérdező hozzászólása: Igen sokat segítettél nagyon köszönöm!Bocs, hogy megint kérdezek, de nekem eddig mindig 26 napra jött meg és így 30-ra jönne, ez szerinted nem gond?Azért kérdezem mert volt egy kis rózsaszínes folyásom a 16. napon pedig a 12.-en lett volna az ovulációm.Itt azt mondák, hogy valószínû késett, szerinted is?Nekem soha nem volt ilyen.

Két ovuláció egy hónapban? Olyankor melyiktől számoljam a 14 napot a mensire?

Ovuteszt szerint két olvulációm volt ebben a hónapban, az egyik alig egy héttel a mensi előtt. Eredetlieg szerdára nem várnám, de így akkor későbbre ne várjam? Az ovutesztem 3 napig pozitív volt, azóta megint csökken a második csík erőssége.

Legjobb válasz: Az én logikám azt diktálja, hogy a második ovutól kell számolni a 14 napot. Mégpedig azért, mert ugye az ovu után a petefészekben a petesejt helyén a sárgatest alakul ki. Az termeli a progeszteront, ami fenntartja a nyh-át. Kb. 14 nap az, ameddig olyan magas a progeszteron szint, hogy ne legyen vérzés. Így ha a második ovu is megvolt, akkor ahelyett a petesejt helyett is lett egy sárgatest, ami szintén termeli a progeszteront. De ez csak az én gondolatmenetem, nem biztos, hogy helyes.

Az én logikám azt diktálja, hogy a második ovutól kell számolni a 14 napot. Mégpedig azért, mert ugye az ovu után a petefészekben a petesejt helyén a sárgatest alakul ki. Az termeli a progeszteront, ami fenntartja a nyh-át. Kb. 14 nap az, ameddig olyan magas a progeszteron szint, hogy ne legyen vérzés. Így ha a második ovu is megvolt, akkor ahelyett a petesejt helyett is lett egy sárgatest, ami szintén termeli a progeszteront. De ez csak az én gondolatmenetem, nem biztos, hogy helyes.
A kérdező hozzászólása: Hát én is így logikáztam a dolgokat :)
A kérdező hozzászólása: viszont a kérdés akkor az, hogy mi lesz az elsõ sárgatesttel? mert annak is ki kell ürülnie...
A sárgatest az alapból egy ideig hormont termel, aztán elpusztul és szépen (hosszú idõ alatt) teljesen visszafejlõdik, és a helyén csak vmi kis heg marad.

Ha a ciklus 28 napos, a 14. napot a mensi elsõ napjától számoljam, vagy ha vége a mensinek és az utolsó naptól?

Babát szeretnénk, még ez lesz az elsõ hónapunk. Még mensizek jelenleg. 6.án jött meg.

Legjobb válasz: Elsõnapjától számold.

Elsõnapjától számold.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm h irtál :-)

Ha a mensim 33-40 napos szokott lenni akkor van peteéréem? És ha van mikor? A mensi félidejében, vagy 14 nappal a nem várt mensi előtt?

Legjobb válasz: szia van egy oldal a www.ciklus.hu itt nézd meg nagyon jó ez az oldal regisztrálni kell

szia van egy oldal a http://www.ciklus.hu itt nézd meg nagyon jó ez az oldal regisztrálni kell
Nekem is 33-36 naposak voltak a ciklusaim es a 14-ik napon mensi elso napjatol szamolva voltam eggyutt a parommal mikor teherbe estem.Lejegyeztem az idopontot tehat ez biztos.
Szia! A ciklus két részre osztható, az elsõ része a peteérés elõtti idõszak amelyik lehet rövidebb v. hosszabb, illetve a második része a peteérés utáni szakasz ami általában 14 nap. Ha 40 napos a ciklusod akkor kb 26.napon lehet a peteérésed. Érdemes lenne hõmérõznöd.
ha 35 napnál tovább huzodik a menzid akkor abban a honapban nemvolt peteérésem. ezt régen énsem hittem, el hiába mondták de nekem is ilyen volt a ciklusom nem is volt peteérésem

Minden vélemény érdekel! Késik 9 napja a mensim. Már egy ideje szeretnénk babát.14 napja mikor együtt voltunk mindkettőnknek volt egy megérzése, h sikerült. Csináltam tesztet - lett. Lehet még + a teszt? Vagy más gond van? Írjatok!

1 hete émelygek, hányingerem van bizonyos ételekt?l, szagoktól, feszülnek a melleim, fáradékony vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem vegyél egy másik tesztet és reggeli vizeletbõl csináld meg. Másfelõl meg, ha van annyi HCG a szervezetedben, hogy tüneteket okozzon, akkor ahhoz is elégnek kell legyen, hogy kimutassa a teszt. Ezért gondolom a másik tesztet... Mikor tesztelted a negatívat?

Szerintem vegyél egy másik tesztet és reggeli vizeletbõl csináld meg. Másfelõl meg, ha van annyi HCG a szervezetedben, hogy tüneteket okozzon, akkor ahhoz is elégnek kell legyen, hogy kimutassa a teszt. Ezért gondolom a másik tesztet... Mikor tesztelted a negatívat?
A kérdező hozzászólása: Veszek holnap, mert már nem bírom. 8 nap reggel lett -. Kicsit szomi vagyok.:(
Óh akkor nyugodj meg, akkor még nem is mutathatta ki! Tesztelj ma reggel, és írj! Szurkolok!
A kérdező hozzászólása: Teszteltem, de csak délután, az is - lett. Lehet még mindig nem mutatja ki? Mert én nagyon azt érzem, hogy terhes vagyok. Hm?! Ja, meg most barnáztam, az rossz vagy jó jel?
A kérdező hozzászólása: A hõm megint 37. Csak 36, 5 körül szokott lenni. Ez egy újabb jel?
A kérdező hozzászólása: Nekem már volt inszem.
Az inszemtõl kezdve 14 nap.Mikor lezs? Nekem majd csak májusban.
A tüszõrepi a beadást követõ35 órán belül repeszt, amikor az inszemet csinálják, vagyis akkortól. Lesz vagy volt inszem?
A mensi elsõ napjától számítva a 14. napon van.
Ez igy nem igaz, a ciklus közepén félidöben. Akinek pl. 35 napos a ciklusa, annak máskor van, mint akinek 24 - gondolom, logikusnak látod te is. Terhes meg lehetsz akarmikor is, nem csak félidöben...
Ha a mensi elsõ napjától számolsz visszafelé, akkor általában a 15-ik napon volt pé-d az elõzõ ciklusodban. Ha ciklusod rendszeres, mindig azonos napra jön meg, akkor számold ki mikorra kell megjönnie, és onnan számolj vissza 15 napot. Persze ez akkor igaz, ha hormonálisan minden renben nálad, mert akkor igaz az is, hogy a luteális fázis 14 napos. Remélem segítettem, és érthetõ, amit leírtam.
A KÖVETKEZÕ MENSI ELSÕ NAPJÁTÓL VISSZASZÁMOLT 14. NAPON VAN OVULÁCIÓ!!!!!! Az elsõ naptól számított 14.nap, csak abban sz esetben helytálló, ha szabályos 28 napos ciklusa vna az illetõnek. A ciklus 1. fele lehet hosszab, de a 2. fele a luteális fázis az állandó 14 nap.Ezért kell a köv.mensitõl visszaszámolni N
Utolsónak igaza van, de szerintem érdemes ovutesztet használni, az biztosabb. ( 28 napos ciklusnál ugyebár mindegy...)

Minden esetben 14 nap tellik el a pé. Után a mensi kezdetéig? A ciklus. Hu más jelölt meg mensi kezdetnek.

Azért kérdezem, mert nekem biztosan márc.28-án volt pém. Holnap lenne a 14. nap, de ennek ellenére a ciklus.hu 04.16-ára jelölte meg a következ? mensi napját.

Legjobb válasz: Elméletileg 14 nap, de egy-két nap eltérés lehetséges. A www.ciklus.hu az átlagos ciklus hosszok alapján számolja a következõ vérzés idõpontját.

Elméletileg 14 nap, de egy-két nap eltérés lehetséges. A http://www.ciklus.hu az átlagos ciklus hosszok alapján számolja a következõ vérzés idõpontját.
A testednek higgy! A ciklus.hu csak egy gép, a meglévõ adatok alapján számol, de ha van valami változás a szervezetedbe akkor azt nem tudja!

A p. é utáni időszak az állandó 14 nap? Ha vasárnap lett volna elméletileg, de csak most tapasztalom a nyulos váladékot, akkor mostantól kezdve 2 hétre számitsam a mensi megjövetelének időpontját? Most még jó ha együtt vagyunk a párommal?

Legjobb válasz: Szia! A lutherális idõszak 12-14 nap közötti idõ. Én úgy tapasztaltam, hogy pl: 15 napon kezd emelkedni a hõm akkor 28 napra jön meg, ha csak a 16 napon kezdett emelkedni akkor 29 napra jött meg. A sárgatesthormon élettartalma 12-14 nap között van, úgyhogy a hõmérséklet mérésével meg tudod állapítani, hogy mikor van peteérésed és utána, hogy hány napos a lutherális szakaszod és mikor kellene megjönnie.

Szia! A lutherális idõszak 12-14 nap közötti idõ. Én úgy tapasztaltam, hogy pl: 15 napon kezd emelkedni a hõm akkor 28 napra jön meg, ha csak a 16 napon kezdett emelkedni akkor 29 napra jött meg. A sárgatesthormon élettartalma 12-14 nap között van, úgyhogy a hõmérséklet mérésével meg tudod állapítani, hogy mikor van peteérésed és utána, hogy hány napos a lutherális szakaszod és mikor kellene megjönnie.
Egyéntõl függ, de egy nõnél általában állandó ez az idõszak. Nekem 28 napos ciklusnál a tüszõrepedés LH teszt és görbe szerint is rendszerint a 16. napon van, azaz a luteális fázisom csak 12 napos. Amikor nyúlós váladékod van, akkor érdemes együtt lenned a pároddal babaügyben, plusz az elsõ szárazabb napon is. Az utolsó nyúlós vagy az elsõ szárazabb naptól számítva kb két hét, amikorra ne várd a vérzésedet.
A kérdező hozzászólása: oké köszi. hõmet nem mérem. de igy legalább tudom, hogy mivel még ma is nyulos akkor nem 6.án kell megjönnie, szóval nem 7.-e lesz az elsõ késés, hanem 10-e körül már késértõl beszélhetünk. ezt jól gondolom ugye??

Csak akkor eshet teherbe valaki ha peteérése van nem? Az meg általában a 14. nap körül van és 3 napig tart akkor mensi előtt mért nem lehet védekezés nélkül szexelni?

Legjobb válasz: Mert akármikor megérhet egy petesejt, nem csak a 14. napon. A menstruációd kellõs közepén is teherbe eshetsz, ugyanis az emberek nem egyformák, mindannyian kicsit másképp mûködünk. A 14. +- 3 nap átlagérték. A naptári módszer hatékonysága éppen ezért csak 50%, ami azt jelenti hogy száz nõbõl, aki naptári módszerrel védekezik egy év alatt ötven teherbe esik.

Mert akármikor megérhet egy petesejt, nem csak a 14. napon. A menstruációd kellõs közepén is teherbe eshetsz, ugyanis az emberek nem egyformák, mindannyian kicsit másképp mûködünk. A 14. +- 3 nap átlagérték. A naptári módszer hatékonysága éppen ezért csak 50%, ami azt jelenti hogy száz nõbõl, aki naptári módszerrel védekezik egy év alatt ötven teherbe esik.
Akár egy erõs orgazmus hatására is lehet ovuláció. És mivel a spermiumok több napig életképesek, bármikor teherbe lehet esni. 100 %-os módszer egy van, ha nincs szexelés.
Bármikor teherbe lehet esni, nem mindig a 14. nap körül van a peteérés! Védekezni kell mindig, mensi elõtt és után is!
A stressz, hormonális és egyéb egészségügyi okok (betegségek) is befolyásolják a peteérést. minél fiatalabb az ember, annál érzékenyebb a különbözõ hatásokra. érdemes ezért a peteérés egyéb jeleit is figyelni, mivel valóban igaz. h peteérés elõtt 3nappal valamint a peteérés közben vagy veszélyeztetett helyzetben!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!