Találatok a következő kifejezésre: 14 hetesen babával vagyok (59 db)

14 hetes terhes vagyok, a pici babám a jobb oldalamon helyezkedik el. Ezen a részen pár napja nyilall, ez mennyire baj?

Legjobb válasz: En 16 hetes vagyok es nekem bal oldalt szokott ugyanez lenni vannak napok amikor tobbszor,majd elmulik. Nem hinnem hogy rosszat jelent mert ma is voltam Uh-n egy gyonyoru aktiv babam van.Az orvos azt mondja minden oke. Gratulalok a babadhoz!

En 16 hetes vagyok es nekem bal oldalt szokott ugyanez lenni vannak napok amikor tobbszor, majd elmulik. Nem hinnem hogy rosszat jelent mert ma is voltam Uh-n egy gyonyoru aktiv babam van.Az orvos azt mondja minden oke. Gratulalok a babadhoz!

Mozoghat a babám ha még csak 14 hetes terhes vagyok? És ha igen, milyen érzést kell éreznem?

Olyan furcsákat érzek.Szurkálást meg ilyeneket.Igazából nem tudom leírni....

Legjobb válasz: Szia! Attól függõen,hogy hányadik terhességed,már érezheted a kis pocaklakót.Minél többször kismami valaki,annál hamarább észlelheti a magzat mozgását,de nem szurkáló érzéshez hasonlítható.Én a harmadik babámat várom,és már 13 hetesen tudtam,hogy mit érzek.Olyan ,mintha buborék lenne a pocidban,de ez a hetek múlásával erõsödni fog.Már két hete,a gyerekeim is érzik,ha mocorog a kis tesó. 18 és fél hetes kismami

Szia! Attól függõen, hogy hányadik terhességed, már érezheted a kis pocaklakót.Minél többször kismami valaki, annál hamarább észlelheti a magzat mozgását, de nem szurkáló érzéshez hasonlítható.Én a harmadik babámat várom, és már 13 hetesen tudtam, hogy mit érzek.Olyan , mintha buborék lenne a pocidban, de ez a hetek múlásával erõsödni fog.Már két hete, a gyerekeim is érzik, ha mocorog a kis tesó. 18 és fél hetes kismami
Akkor még biztos nem mozog, mert az fel fogod majd ismerni. Én nem szúrkáláshoz hasonlítanám..
Nekem is mozgott 14 hetesen. Mintha egy kis buborék hozzáérne belülrõl a hasadhoz....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én is éreztem már 14-15 hetesen(elsõ baba).Mintha buborékolt volna a hasam.

Éjjel rosszat álmodtam, és arra keltem fel, hogy annyira feszes a hasam, szinte minden mozdulat fájt.14 hetes kismama vagyok, ebben a korban a babám érzékelhet már valamit abból ami nekem rossz?

Legjobb válasz: Hogy ne érzekelné!!12 hetesen már fájdalmat is éreznek babák.Én mindig szokok neki beszélgetni,és sokkat gondolok rá.Próbálj meg beszélni hozzá,és nyugtasd meg,hogy nincs semmi baj!!Ha esteleg nem mulik a feszülö érzés vegyélbe Magne B6 vitamint 2x1.Én mindig oda teszem hasamra kezem,és õ úgy jellez,hogy ott mozog ahol kezem van,és elmondom neki mennyire szeressük õt.18 hetes kismami

Hogy ne érzekelné!!12 hetesen már fájdalmat is éreznek babák.Én mindig szokok neki beszélgetni, és sokkat gondolok rá.Próbálj meg beszélni hozzá, és nyugtasd meg, hogy nincs semmi baj!!Ha esteleg nem mulik a feszülö érzés vegyélbe Magne B6 vitamint 2x1.Én mindig oda teszem hasamra kezem, és õ úgy jellez, hogy ott mozog ahol kezem van, és elmondom neki mennyire szeressük õt.18 hetes kismami
Ilyenkor kell gyorsan bekapni egy Hova nyugtatót, hogy ne legyen gond!
Jajjj istenem, miért kell egybõl nyugtatózni?! Még akkor is ha homeopátiás. Persze érzi a babád, de többet érsz vele, ha kommunikálsz vele és megnyugtatod õt is meg magadat is , mintha csak ridegen bedobnál vmit. Az Elõzõ válaszolótól megkérdezném azért, hogy ha a gyereke lesz ideges vagy rosszat álmodik vagy rossz lesz neki, majd azt is egy Hova tabival elintézi?? Szép mondhatom!

Más is ennyire aggodik vagy csak én? Ha elkezd fájni a hasam vagy a gyomrom én egyböl megijedek nehogy valami baja legyen a babának! Normális ez az aggodás? Vagy ennyire nem kell mindenre oda figyelni? 14 hetes kismama vagyok!

Legjobb válasz: szio!!ezek teljesen természetes reakciok,mi már csak ilyenek vagyunk aggodo szülõk...... én 19hetes vok,s nekem is vannak ilyen napjaim,már nemdolgozom,s amennyit tudok pihenek,olyankor nemis ér rá fájdogálni a pocim,deha a városban "sokat"sétálok-intézem a dolgom,akkor ha hazaérek nekem is lekezd fájni a pocim,s ha esetleg valamiböl jollakottam pihegek,akkor a gyomrom elkezd fájni,de ezekböl a babo mitsem érez,ö ot bennt teljes biztonságban van,ne aggodj :-))))) csak pihenj minél többet!!!!!!üdv 19heteske

szio!!ezek teljesen természetes reakciok, mi már csak ilyenek vagyunk aggodo szülõk...... én 19hetes vok, s nekem is vannak ilyen napjaim, már nemdolgozom, s amennyit tudok pihenek, olyankor nemis ér rá fájdogálni a pocim, deha a városban "sokat"sétálok-intézem a dolgom, akkor ha hazaérek nekem is lekezd fájni a pocim, s ha esetleg valamiböl jollakottam pihegek, akkor a gyomrom elkezd fájni, de ezekböl a babo mitsem érez, ö ot bennt teljes biztonságban van, ne aggodj :-))))) csak pihenj minél többet!!!!!!üdv 19heteske
Szia! Én is 14 hetes vagyok, és hasonló gondolatok járnak a fejemben. Ha egy kicsit görcsölök, már rögtön arra gondolok, hogy biztosan valami baj van. Az uh elõtt pedig annyira bestresszelek, hogy egy kivülálló talán már õrûltnek tart. Legsziveseben minden szúrásnál és keményedésnél rohannék az orvoshoz, de szerencsére ilyenkor a férjem jobb belátásra bír :-)

Lehet-e úgy szeretkezni a párommal, hogy nem védekezünk egyáltalán? 14 hetes kismama vagyok. Eddig így csináltuk okoztunk-e bajt a babának ezzel?

Legjobb válasz: Hacsak nincs vmi fertõzésetek, vagy nem vagy veszélyeztetett terhes (görcsök, vérzés stb. miatt) akkor semmi baja nem lesz tõle a babának. Kicsit természetellenes lenne, ha egész terhesség alatt (meg utána 6 hétig.ált.) nem lehetne szexelni:)

Hacsak nincs vmi fertõzésetek, vagy nem vagy veszélyeztetett terhes (görcsök, vérzés stb. miatt) akkor semmi baja nem lesz tõle a babának. Kicsit természetellenes lenne, ha egész terhesség alatt (meg utána 6 hétig.ált.) nem lehetne szexelni:)
Nekem az orvosom és a szülésznõ is azt mondta, amikor terhes voltam, hogy ha nincs tiltás, akkor nyugodtan szeretkezhetünk végig a terhesség alatt, akár szülésig is. A fertõzésektõl akkor kell igazán tartani, amikor a burok már megrepedt, merthogy az védi a babát elsõsorban. Amíg nincs burokrepedés, addig nem juthat fel semmi a magzathoz. Szóval, ha a dokid nem állított le a házaséletrõl valamilyen oknál fogva és a terhességed egészséges lefolyású, akkor nyugodtan szerethetitek egymást óvszer nélkül is.

Nagyon magam alatt vagyok, össszejött most az élet eléggé. Minden percen sírva fakadok, szegény párom nem győz vigasztalni. Mivel vidíthatnám fel magam? Nem akarom, hogy a babám is szomorkodjon.14 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Szia O nalam is ez volt,es sajnos meg mindig elofordul ilyen nap amikor semmi nem jo,sirhatnekom van stb. Azt mondjak,h a hormonok miatt,es h ez jobb lesz majd,es tenyleg jobb,mert vagy a 20.hetig alando veszekedeseket kezdemenyeztem,mert semmi nem tetszett,de azert azota mar sokkal jobb a helyzet. Nekem nagyon jot tett olynakor egy kis seta,egy fagyizoba elsetalni es enni egy kicsi fagyit,vagyis kikapcsoladast tudom javasolni,nekem az bevalt. Boldog babavarast kivanok 24 hetes kismama

Szia O nalam is ez volt, es sajnos meg mindig elofordul ilyen nap amikor semmi nem jo, sirhatnekom van stb. Azt mondjak, h a hormonok miatt, es h ez jobb lesz majd, es tenyleg jobb, mert vagy a 20.hetig alando veszekedeseket kezdemenyeztem, mert semmi nem tetszett, de azert azota mar sokkal jobb a helyzet. Nekem nagyon jot tett olynakor egy kis seta, egy fagyizoba elsetalni es enni egy kicsi fagyit, vagyis kikapcsoladast tudom javasolni, nekem az bevalt. Boldog babavarast kivanok 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igen, ez a helyzet velem is. Állandóan kötöszködök meg veszekszek.
Én szinte végig ilyen "kötekedõs" voltam és nagyon sokat veszekedtünk a párommal végig.Aztán meg jött a bûntudat, hogy milyen elviselhetetlen banya vagyok és a babámnak milyen rossz lehet velem.Ezt biztosan a hormonok okozzák.Kb. az utolsó harmad elejétõl jobb egy kicsit a helyzet. A séta tényleg nagyon jót tesz, fõleg ilyenkor, mikor süt a nap.Vagy az olvasás , úszás (az nagyon jó).
A kötekedés, a magam alatt vagyok, és az összejött az élet, másmás dolog.És nem mindegy. nekem is volt nehéz idõszakom, meghalt papám, véreztem, kórházba kerültem, koraszüléssel fenyegettek a kórház 80 kmre van, addig elvérezhetek, a kocsink tönkrement, és szülés elõtt egy héttel költözünk, így nem tudom hol szülök... szóval még sorolhatnám, mert ez nem is midnen. De a fontos az, hogy a babára gondolj, semmi másra. Mindenkinek vannak sírósabb napjai , rajtam is kijött pár alkalommal. ilyenkor kisírom magam, és jobb lesz:-) De agyban dõl el, hogy hogy állsz a kérdéshez. hagyod-e elhatalmasodni a dolgot, vagy tudatosan jobbá teszed az élted, a kedved, és a babád kedvét. Foglald le magad, csinálj valami jót, és gondolj arra, hogy a babádnak mi a legjobb:-))

14 hetes terhes vagyok és a véreredményem az ASP resistencia (trombózisra való hajlam) rovatnál pozitívat mutatott ki. Az orvosom mindennapos injekciózást írt fel. Ez árthat-e a babára nézve?

Legjobb válasz: Szia! A babának nem árt,de fokozza a vérzéshajlamot nálad. Szülés elõtt vagy csökkentik az adagot,vagy elhagyatják. Persze a kockázatokat mindig mérlegelni kell. Nekem az elõzõ terhességem 7-ik hónapjában volt egy tüdõembóliám,amit nem tudtak tisztázni. Most az újabb terhességnél az elejétõl bököm magam a gyerekágy végéig.De jobb,mintha baj lenne,mert abba bele is lehet halni.Nálunk a családi anamnézis sem jó,nagyapámnak is volt embóliája:(( Boldog babavárást.

Szia! A babának nem árt, de fokozza a vérzéshajlamot nálad. Szülés elõtt vagy csökkentik az adagot, vagy elhagyatják. Persze a kockázatokat mindig mérlegelni kell. Nekem az elõzõ terhességem 7-ik hónapjában volt egy tüdõembóliám, amit nem tudtak tisztázni. Most az újabb terhességnél az elejétõl bököm magam a gyerekágy végéig.De jobb, mintha baj lenne, mert abba bele is lehet halni.Nálunk a családi anamnézis sem jó, nagyapámnak is volt embóliája:(( Boldog babavárást.

14-hetes terhes vagyok! Megijedtem! Vidéken élek, elég sok állatom van, kutya, cicák, deguk, és tyukok, nap mint nap etetem öket! Lessz valami baj a babámmal? Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: szia!!! a 18.héten van egy AFP-vérvételes vizsgálat,ahol megnézik a toxoplazma eredményed,lehet hogy akkor már átestél egy ilyenen hiszen állatok közt vagy,ha igen,örülj,ha nem vigyázz velük(nállunk is van cica,kutya simiztem is öket,)s nekem mégis negativ lett ez a vizsgálatom,s ujra meglesz ismételve a 24.heti cukorterheléses vérvételkor,ha negaitiv lesz ismét,akkor az jo,s a szülésig semmilyen kapcsolatba nemkerülhetek az állatokkal,ha +,akkor meg jo esetben gyogyszereket fogok rá kapni,hogy a babot megvédjük,nehogy elkapja ez a virust,mert örá még veszélyes!!!!! üdv 22heteske!!! boldog babavárást.....

szia!!! a 18.héten van egy AFP-vérvételes vizsgálat, ahol megnézik a toxoplazma eredményed, lehet hogy akkor már átestél egy ilyenen hiszen állatok közt vagy, ha igen, örülj, ha nem vigyázz velük(nállunk is van cica, kutya simiztem is öket, )s nekem mégis negativ lett ez a vizsgálatom, s ujra meglesz ismételve a 24.heti cukorterheléses vérvételkor, ha negaitiv lesz ismét, akkor az jo, s a szülésig semmilyen kapcsolatba nemkerülhetek az állatokkal, ha +, akkor meg jo esetben gyogyszereket fogok rá kapni, hogy a babot megvédjük, nehogy elkapja ez a virust, mert örá még veszélyes!!!!! üdv 22heteske!!! boldog babavárást.....
szia! nekem kutyáim és cicáim vannak. az etetésükkel semmi gáz, ha figyelsz a higiéniára (kézmosás, nem engeded hogy nyalakodjon a kutya stb.) az ürülékük eltakarítását azonban inkább bízd a férjedre! valószínû a cica által terjesztett -babára veszélyes- betegségen már rég átestél, de jelezd a dokidnak a veszélyeztetettségedet és el tud küldeni szûrõvizsgálatra. biztos ami biztos. én rengeteget foglalkoztam terhesen is az állatainkkal, sõt a férjem állatorvos. a babánk egészséges! higgadt óvatosság - ez röviden a tanácsom. gondtalan babavárást!
Az AFP nem toxoplazma-vizsgálat azt külön kérni kell, úgyhogy szólj a védõnõdnek hogy szeretnél azt is. Az én védõnõm mondta hogy régen kötelezõ volt, most már csak annak vizsgáálnak toxoplazmát aki igényli.
Lehet, hogy már átestél rajta, ha meg negatív, akkor miért pont most kapnád el, ugyanakkora esélye van nem terhesen is elkapni. Nekem 11 hetesen levették és negatív, pedig mindig is voltak állataink, több menhelyi állatot is fogadtunk örökbe és mindig én vittem haza õket, hordtam orvoshoz, etettem, kutyakakát összeszedtem stb. Tényleg fontos a higiénia, gumikesztyû használata, kézmosás mielõtt az arcodhoz érsz (orrfújás) és lehetõleg mielõtt a lakásba bemégy, mosd meg a kezed, cserélj ruhát, hogy ne vigyél be magaddal semmi bacit. Gondolom ezt eddig is így csináltad, de most még tudatosabban figyelj és nem lesz semmi baj. Boldog terhességet és babázást!
A kérdező hozzászólása: AFP-én akkor nézni fogják????
Szia! Aki vidéken nõt fel állatok között azok már réges rég átestek a toxoplazma nevezetû betegségen és ez azt jelenti hogy nem veszélyes a babára.
15 hetesen ugyanezt éreztem, azt mondták hogy ez már a baba.
A kérdező hozzászólása: jaj de jó, mert szerintem is õ az de azért kíváncsi vagyok tapasztalatokra!
Mindenkinél már, hogy mikor érzi, én 18 hetes voltam mikor biztos voltam benne, hogy õt éreztük, ráadásul férjem is pont érezte. Igaz már elõtte nekem is voltak hetek óta ilyen apró buborékok meg hasonló érzések de soha nem tudtam biztosra. A nõgyógyászom pedig kedvesen felvilágosított, hogy "csakis" a 20. héttõl érezhetem a babám, és amit éreztem az "biztos bélmozgás" volt. Na persze, õ aztán tudhatja :D Szerintem a babádat érezhetted :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy te is írtál! :) igen az orvosok ezt mondják de egy anya nem hinném hogy a bélmozgást összekeverheti ezzel a csodás érzéssel :)
Én is korán érzetem ezeket a remegéseket, de lehurrogtak, hogy azt még nem lehet érezni. Szerintem meg lehet, mert én tudom mit éreztem.:) Nekem is mellsõ fali volt a lepényem. Konkrét mozgást a 18. héttõl éreztem, ami nem csak remegés volt.:)
A kérdező hozzászólása: köszi válaszod :)
az a bébikéd. Én is kb. ilyen idõs koromtól érzetem ilyesmit. Nekem mondta a dokim, hogy a babát érzem.Vékony is vagyok.
A kérdező hozzászólása: jaj de jó! :) hát én is elég vékony vagyok! neked is mellsõ fali a lepény? köszi elõre is a válaszod!!

14 hetes terhes vagyok. Árthattam a babámnak azzal, hogy a hétvégén kimentem egy szórakozóhelyre?

Inni nem ittam alkoholt, csak kicsit beszélgettem, táncikáltam. Ami aggaszt az az, hogy vajon mennyire zavarhatta a babám a hangos zene?

Legjobb válasz: Nyugi, nem ártottál. Kb 20 hetes koráig nem igazán van kialakulva a hallása.

Nyugi, nem ártottál. Kb 20 hetes koráig nem igazán van kialakulva a hallása.
Ennyibõl nincs semmi baj.
Á, dehogy ártottál! Sõt, ha jól érezted magad, akkor még használtál is neki! :-)
Megnyugodhatsz, semmi baja nem lett tõle. :) Még tényleg nem hall, pici még. Ha nem iszol, nem dohányzol, nem erõlteted meg magad, baja nem lesz. Bagós helyre ne menj, a füst bekerül a véráramba. Passzív dohányzás is árt. Mi párommal szülés elõtt pár héttel elmentünk moziba, már évek óta nem voltunk, s párom izgatottan várta a filmet, szóval elmentünk, na az már durva volt azért. :) Enni-inni nem mertem, mert már 1 óra után szaladnom kellett volna a wc-re, de nem mertem, mert olyan sötét volt, a babám végig rugdosott, és baromi hangos volt a film. Megkönnyebbülés volt, mikor vége lett. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Most megnyugodtam. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!