Találatok a következő kifejezésre: 14 hetesen babám (112 db)

14 hetes babám 6, 5 kg és 68 cm, anyatejes. Ez normális?

úgy értem, hogy sokszor hallom, hogy nem szabad sokat enni a babának. Nekünk napi 4-szer eszik, nem igazán szoktam mérni, hogy mennyit, de szépen gyarapodik az biztos :)

Legjobb válasz: Mi 2700 grammal és 49 cm-el születtünk. Az elején heti 35 dekát hizott. Elapadt a tejem, a tápszertöl nem hizott annyira. Most eszünk gyümölcsöt és megint szépen hizunk.14 hetesen 5920 gramm volt, és 61 cm. 8 hetes koráig volt tejem.

Mi 2700 grammal és 49 cm-el születtünk. Az elején heti 35 dekát hizott. Elapadt a tejem, a tápszertöl nem hizott annyira. Most eszünk gyümölcsöt és megint szépen hizunk.14 hetesen 5920 gramm volt, és 61 cm. 8 hetes koráig volt tejem.
Örülj neki, hogy ilyen kis erõs baba lett belõle! Felesleges ilyenen aggódni, annyit eszik amennyi neki kell, én biztos, hogy nem vonnék meg tõle semmit, pláne ebben a korban.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok. Bár nekem nem mondta a doktornõ, hogy fogyókúrázzunk, de a környezetembe ("soványabb") babának már igen. Még egyszer köszönöm és mindenkinek jó egészséget kívánok és kellemes nyarat :)
Szia! 3400 grammal 50 cm-rel született.Most 18 hetes a babám, 8 kiló és 64 cm-ter.Anyatejes, volt másfél hónap amikor pótolnom kellett tápszerrel, most már elkezdtük a hozzátáplálást. Nekem az orvos azt mondta, hogy nincs rajta túlsúly, mert annyi "hús" (szerintem háj:) ) kell a babának, a hõháztartása miatt. Megnéztem a baba naplóm, 12 hetesen: 6, 8 kg 62 cm. Ne aggódj!Erõs, egészséges baba, ha majd elkezd mászni, szépen ledolgozza:)
Az én fiam 3050 grammal és 52 centivel született. Most 7 hós és 9 kg. Volt olyan hónap hogy 1 kg-ot hízott. Most már kevesebbet hízik mert már sokat mozog. Ja és szintén anyatejes volt 6 hós koráig.

14 hetes babának adhatok már gyümölcsöt? Ha igen mit?

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam 13 hetes, tápszert kap. Sajnos nincs tejem egyáltalán.. Az orvosunk mondta, hogy 3 hónaposan kaphat reszelt almát és õszibarackot. :-)

Szia! Az én kisfiam 13 hetes, tápszert kap. Sajnos nincs tejem egyáltalán.. Az orvosunk mondta, hogy 3 hónaposan kaphat reszelt almát és õszibarackot. :-)
Ilyenkor még csak anyatej vagy tápszer. Egy ekkora baba szervezete még nincs felkészülve a gyümölcsökre se, és ha adsz neki valamit, abból késõbb problémái lehetnek (pl. allergia). A tápszer is tartalmaz mindent, amire szüksége lehet. Én mindkét gyerkõcömnél kivártam a féléves kort, és csak akkor kezdtem el almalét, reszelt almát stb adni nekik. És érdekes módon még a fekete ürömre se allergiásak. Szóval, szerintem nem szabad siettetni a hozzátáplálást, fõleg ha szoptatsz. Ha most elkezded mással etetni, akkor apadni fog a tejed. Itt van egy cikk a témáról: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1955
Mi kisfiunk is tápszeres (sajnos)és az orvos mondta, hogy 3 hónaposan kezdjük el a hozzátáplálást fokozatosan adva neki mindent.Most már a tízórait teljesen kiváltottuk õszibarack, alma, krumli, répa.Nagyon szereti és imád enni, ezért is volt szükség neki adni mert rengeteget evett majdnem 1 liter tápszert naponta.
Na, most kapok... :) a fiam 11 hetes, koraszülött, és sajnos tápszeres. A dokik a saját és a kórházi is azt mondta, hogy mehet a gyümölcs, alma, barack, sütõtök, aug végén sárgarépa, paradicsom, krumpli... Én már a héten adtam bébi ételt Hipp-et, alma-banán, alma, barack, sütõtök-alma. Keveset, de szereti és utána még tápszert is iszik. De kell, mert nagyon vérszegény is. Szerintem kérdezd meg a védõnõt, vagy az orvost, de ha mi ehetünk, gondolom nektek sem lesz bajotok. Egyébként a nagyobbik fiamat is 2, 5 hónaposan kezdtük etetni, és neki sem volt semmi baja!
Aztán meg pár év múlva sírtok, hogy miért beteg ez a gyerek... Mert nem most lesz baja tõle, hanem késõbb.
Az utolsó válaszolónak:Régen se lettek betegek a gyerekek! pedig akkor nem figyeltek mindenre oda ennyire.Túl felvan fújva már az egész. Amúgy meg a doki mondta , gondolom õ ért hozzá nem azért mondta hogy annak örül ha beteg lesz a bébi.
Utolsó válaszolónak: Régen nem lettek betegek a gyerekek? Nem hát, õk a mai felnõttek, akik nem gyõznek sopánkodni, hogy mennyi mindenre allergiásak.

14 hetes babám pár napja mindig sírva ébred, de olyan keservesen sír, hogy alig lehet megnyugtatni, mitől lehet ez? Amúgy egy kedves vigyorgós kiscsaj.

Legjobb válasz: Nekem nincs gyerekem, de én egészen biztosan vinném azonnal a háziorvoshoz :((((((. Úristttttteeenn, bármi baja lehet. Az öcsémnek, aki már 22 éves, neki pl bélcsavarodás volt csecsemõ korában:((((. A babák ilyenkor sírnak :((. Jajjj, istenem. Bocsáss meg, ha hülyeséget írtam. Csak olyan rémisztõ volt :S, amit írtál. Lehet, hogy eltúlzom, de én megijednék :S..

Nekem nincs gyerekem, de én egészen biztosan vinném azonnal a háziorvoshoz :((((((. Úristttttteeenn, bármi baja lehet. Az öcsémnek, aki már 22 éves, neki pl bélcsavarodás volt csecsemõ korában:((((. A babák ilyenkor sírnak :((. Jajjj, istenem. Bocsáss meg, ha hülyeséget írtam. Csak olyan rémisztõ volt :S, amit írtál. Lehet, hogy eltúlzom, de én megijednék :S..
Lányom 18 hós, õ akkor szokott sirva ébredni, ha nem alussza ki magát, felzavarja valami, magyarán nem pihente ki magát.
Na, azért nem kell rémképzetekkel traktálni a kérdezõt! ha sír egy kisbaba, akkor nem kell azonnal futni az orvoshoz, mert akkor naponta 20x is mehetnénk :) ) Nem lehet, hogy megéhezik és azért sír? Az enyém csak mocorogni kezdett, ahogy ébredezett, de már rögtön ordítani kezdett... a szemét ki se nyitotta még. Ahogy érezte, hogy úgy tartom, ahogy szopizni szokott, rögtön elhallgatott... A 3. hónapban fejlõdési ugrás van, ilyenkor többet szoktak enni a babák, hamarabb megéheznek.
Enyém másfél éves (!!!!) és a mai napig szinte mindig így kel... Az enyémnek az a baja, hogy nem alszik eleget, még idejekorán mindig felébred valamitõl. Fél órát kell simogatni, dúdolni neki ébredés után mire magához tér. Már én is unom ezt az állandó sírósdit :(((


Milyen teát adhatok 14 hetes babának?

kamilla ok,

Legjobb válasz: Csipkebogyót is adhatsz, de rooibost is. A granulátumos teák mind cukrozottak. Vannak még különféle babateák (gyógyszrtárban, DM-ben, drogériákban), ezek filteresek. Ezeket is adhatod. Igaz, a legtöbb 4 hónapos kortól adható, de már mindjárt annyi lesz a babád :-)

Csipkebogyót is adhatsz, de rooibost is. A granulátumos teák mind cukrozottak. Vannak még különféle babateák (gyógyszrtárban, DM-ben, drogériákban), ezek filteresek. Ezeket is adhatod. Igaz, a legtöbb 4 hónapos kortól adható, de már mindjárt annyi lesz a babád :-)
Mecsek baby tea, köményes tea. De ha teszel egy kanál cukrot a kamillába akkor még a széklete is jobb lesz. Bár ha ellene vagy akkor persze nem. :)
A kérdező hozzászólása: nem vagyok ellene... eddig kamillát adtam 1dl-hez 1 kiskanál cukival. de szívesen adnék másféle teát is bizti ami bizti, mert mostanság szorulásos... megpróbálnám a hippes teákat, a védõnõm szerint nyugodtan, de gondoltam, megérdezek más anyukákat is.
a mecsek baby tea kamillából és édesköménybõl van. ami nagyon jó, mi is azt vettünk. De mikor elolvastam a tartalmát úgy döntöttem, h mivel kamilla is van itthon, meg édeskömény is, így inkább én fõzök neki majd ha elfogy. :) cukor meg kell bele pici, ha máshogy nem issza meg. :) az én kisfiam csak úgy issza meg. :) amikor tisztán édesköményt adtam neki, mikor fájt a pocija, azt szerette cukor nélkül is; de azt nem tudom mennyire alkalmas mindennapi fogyasztásra. :) Van a Herbáriának is babamosoly nevû babateája. Van még a Holle Napsugár bio babatea, de ez már egy drágább tea.
szorulasra a kamilla nekunk bevalt, de en adtam komeny teat es mentat is felvaltva egy nap ez masnap az.Vagy volt hogy adtam neki direkt baby teat plikkest sok fele van az is.

Nem lesz baj, ha 14 hetes babám egy szál pelenkában alszik éjjel és a ráterített textilpelust is lerugja?

27 fok van a lakásban. Takargassam?

Legjobb válasz: Szia! Írtó a hõség de egy bodyt azért adj rá mindenképp mert a kis derekának nem szabad kilennie nehogy megfázzon!Egy idõután még nekünk felnõtteknek is kihül a testünk éjjel.Az én babám 11hós és szegénykémrõl ömlik a víz :(.Egy rövidujjú bodyban alszik!!Nagyon melege van így is de azért body kell sztem.

Szia! Írtó a hõség de egy bodyt azért adj rá mindenképp mert a kis derekának nem szabad kilennie nehogy megfázzon!Egy idõután még nekünk felnõtteknek is kihül a testünk éjjel.Az én babám 11hós és szegénykémrõl ömlik a víz :(.Egy rövidujjú bodyban alszik!!Nagyon melege van így is de azért body kell sztem.
Én nem adok rá semmit, többször betakarom éjjel a textilpelussal.Pórbáltuk a vékony body-t, de csavarni lehetett belõle a vizet... Nálunk 28 fok van, 7 hetes a fiam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Este adtam rá fürdés után ujjatlan bodyt, de ordított. Levettem róla megvacsizott és alszik. Talán a hajnali etetésnél próbálok én is adni rá valamit. Remélem nem lesz baj. Jó pihenést babáknak és mamáknak!
Nálunk még kel enni éjjel 5, 5 hós babám, akkor adok rá gyorsan egy bodyt, addig pelusban van. Én is próbáltam takarni textil pelussal, de egyet fordul és már nincs is rajta.
Én éjszakára adok, nappal nem. 30 fok.
Ma már én sem adtam rá, igaz itt 30 fok van bent:(
A fiamon csak egy szál pelus van, és van nagy textilpelus, azzal takarom be éjjel. Én többször felkelek, akkor betakargatom. Próbáltam body-t ráadni, de éjjel vetkõztünk, mert szó szerint tiszta víz volt a háta... szerintem így könnyebben megfázik, ezért nem adok már rá semmit 27 fok felett...
Én 27 fokban még adok rá egy ujjatlan bodyt.
Hasonló korú fiamat 26 fokban a legvékonyabb ujjatlan bodyjában altatom.
Panelban lakunk, nálunk 32 fok van a lakásban, úgyhogy egy szál pelenkában alszik és hiába takarom be legalább pelussal, lerúgja magáról......

Tehetem járókába a 14 hetes babámat?

Jól tartja a fejét és a forgolódást is próbálgatja, ez csak egy egyszerű kérdés, nem kell leugatni a fejem, csak kérdezek, nem cselekszem:)

Legjobb válasz: Igen.

Igen.
Nem!!!
Ez NEM járóka, hanem bébikomp. 8-9 hónapos korú babát sem tennék bele, nemhogy 14 hetest. Egy 14 hetes baba a nap nagy részében még fekszik, ülni sem tud. Olvass utána szerintem, úgy keress rá, hogy bébikomp, vagy itt a gyakorin, vagy interneten google-ön keresztül, hogy mennyire nem ajánlják. Szerintem még az is hevesen tiltakozna most, aki amúgy használt bébikompot a babájánál. 14 hetes babát TILOS ilyenbe tenni.
Bébikompba nem tenném, fõleg ha ilyen pici még. Lányom még akkor sem ült ilyenben, amikor már tudott állni, de valaki szereti ezeket, és ha te is ragaszkodsz hozzá, akkor viszont csak olyankor tedd majd bele, ha valóban tud ülni.
már bocs, de ezt miért hívod járókának????? a járóka olyan mint a kiságy... ezt bébikompnak hívják, 3 hónapot babát már hogy a fenébe rakhatnál bele??? elve nem szabadna egyáltalán, de amíg nem tud stabilan önállóan ülni, állni, miért tennéd tönkre a gerincét azzal, hogy beleülteted egy ilyen vacakba amit határozottan tiltanak az orvosok és a védõnõk, na meg a gyógytornászok? komolyan nem értem...
Nem! Fogalomzavar van a válaszolók és a kérdezõ között. Ez bébikomp, ebbe nem rakjuk. Én is a járókára gondoltam, ami olyan mint a kiságy, csak nagyobb, amiben a gyerkõc napközben játszik, viszont nagyobb a mozgástere. Az én kislányom 6 hós, és még nem gondolkodtam kompban, pedig már mindjárt mászik....
És stabilan ülni lehet, hogy csak 8 hósan fog, mint az én lányom is, szóval egy jó idõre még elteheted ezt az izét, ha egyáltalán majd akarod használni. Nem javasolják.
Pontosítás alatt pont azt értette a 8as válaszoló, amit te nem értettél. Igen, ez nem járóka! Bébikomp! Amit a beteg gyerekek segítéséhez, fejlesztéséhez találtak ki. Ami azt jelenit, h az egészséges gyerekeknek nem tesz jót! Mert hegyezõ járása lehet tõle, mert a lábujjával tolja benne magát és ahhoz szokik hozzá, és nem lesz meg idõben a megfelelõ egyensúlyérzéke sem, mert a komp oldala miatt nincs meg a szem-láb kontaktus és nem érzékeli megfelelõen. Meg kitudja milyen rossz hatása van még... Szóval eszedbe se jusson 14hetesen! De szerintem késõbb is elfelejtheted. Nem is értem Magyaro-n miért nincs még betiltva.
Nem!!!!! Gyógytornászt, ortopéd orvost, elég sok gyerekorvost megkérdeznéd, azonnal kidobatnák. NEM, ártalmas a babáknak. Ha jót akarsz a gyerekednek nem teszed bele sose. Akkor se ha már ül. Olyan mozgásra készteti, amire nem érett. Jobb neki a földön brekegés, és nézelõdés. És nem bántásból írom, csak tanács, én is annak kaptam konduktor anyóstól, hogy jobb ha nem veszek ilyesmit. Tedd le a picit a földre puha szõnyegre, sok színes játékkal, amik izgik neki, és azokkal jól el lesz.
A kérdező hozzászólása: https://secure743.hostgator.com/~djskft/bebikomp/kepek/chipo.. Ilyen:)
Én nem szoktattam a lányom. Ugyan az, mint a kiságy, csak nagyobb. :) Kb 3 hónapos volt, mikor beletettem, és szinte egész nap járókában volt. Sokkal jobban el volt benne, mert belátta a lakást, mint a kiságyban.
Persze, nyugodtan.
Teheted.
Nekünk merev volt az alja a járókának, és tök jól el tudott benne "fickándozni" a kislányom. :) Milyen a járókátok? Ha nem puha az alja, amibe "belegubancolódik" a baba, akkor simán bele lehet rakni.
A kérdező hozzászólása: Chicco és merev az ülés része, nem korai még? arra gondoltam csak akkor tehetem maij, ha állni tud!!! De akkor holnap elõveszem és indulhat a ralli. Amúgy szoktatni kell 5 perc aztán meg 10???
A kérdező hozzászólása: Bocsánat!!! Ha ülni tud, nem állni!!!!!
Ezt most csak én nem értem?
Pontosítsunk, milyen járókára gondolsz? Ilyesmire?: http://babyshoppecs.hu/shop_ordered/4520/shop_pic/unas_61460.. Mert ilyenbe és hasonlókba lehet. Valaki viszont járókának hívja a bébikompot is, meg mit tudom én mit. Na olyanba nem tenném a babát, fõleg amíg nem tud ülni magától.
A kérdező hozzászólása: De pontosan mit nem értesz???? Elírtam...azt hittem hogy csak akkor tehetem a babát járókába ha már tud ülni és az ülni helyett állni írtam.....ezt javítottam!
A "nemértõs" vagyok. Mint már leírták ez nem járóka, hanem bébikomp. A járókának nincs köze az üléshez:-) Mi most aptunk egy nagyon cukit karácsonyra, beletettem a kicsit, 6 hónapos, benne volt 7 percig ki akart jönni, kivettem. Sokan vannak ellene sokan dicsérik. Én úgy vagyok vele, hogy ha majd tényleg tud ülni néha néha beleteszem (ha már itt áll nekem a sarokban)Nyilván nem abban fog felnõni, használva lesz ahogy a hinta is, a pihenõszék is...és a többi dolog is.

14 hetes babám miért nem fordítja oda a fejét ha beszélek neki vagy rázom a csörgőt?

a hallása rendben van, mert mikor szopi közben halkan hozzászólok, megriad. ugyanez van ha félálomban rálépek a a parkettára és megreccsen, vagy nyikorog egy ajtó stb. Én azonban hiába próbálom felkelteni a figyelmét. Csak akkor sikerül ha észrevesz, mondjuk akkor boldogan mosolyog.

Legjobb válasz: Az én fiam is ennnyi idõs és esze ágában nincs odafigyelni, ha szólok hozzá! Szerintem ne aggódj ezen, mert egyébként én is úgy vettem észre, hogy rendben van a fiam hallása. Szerintem csak, ha leköti valami a figyelmét, akkor nem érdekli, hogy én dumálok neki.

Az én fiam is ennnyi idõs és esze ágában nincs odafigyelni, ha szólok hozzá! Szerintem ne aggódj ezen, mert egyébként én is úgy vettem észre, hogy rendben van a fiam hallása. Szerintem csak, ha leköti valami a figyelmét, akkor nem érdekli, hogy én dumálok neki.
Szia! Az Én Kisfiam 5 és fél honapos, és kb 4 honaposan forditotta oda a fejét ha csörögtem neki.Szerintem idõ kell amig megtanulja, hogy ahol csörög odafigyeljen.Biztos hallja de még nem köti össze azzal hogy látni is akarja...vagy szimplán nem köti le annyira. További Szép Estét! Üdv:Anita
Pont ezt akartam kiírni én is. 10 hetes, a hallása jó, hirtelen zajokra össze is rezzen. De nem fordul oda. Akkor megnyugodtam! Csak mert a védõnõ már pár hete próbált vele, persze semmi.
Mert még kicsi hozzá
A kérdező hozzászólása: Jaj, de megnyugodtam! Akkor türelmesen várok, míg érdekelni fogja annyira hogy odaforduljon :) köszönöm a válaszokat!

14 hetes babának milyen tejpépet adhatok?

tápszeres a babám, és 2hónaposan már evett almát, akkor szerette, azóta nem adtam neki, most nem eszi meg, de valamit úgy érzem kellene már adni neki. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: A hozzátápi tudtommal 5-6 hónaposan kezdõdik, krumlival, almával. Szerintem nagyon elkapkodtad. Még nem áll készen a szervezete a szilárdabb ételekre. De ha nagyon szeretnéd, mindenképpen beszéld meg a védõnõvel, gyerekorvossal, mert a tejpépek azt hiszen négy hónapos kortól vannak legkorábban.

A hozzátápi tudtommal 5-6 hónaposan kezdõdik, krumlival, almával. Szerintem nagyon elkapkodtad. Még nem áll készen a szervezete a szilárdabb ételekre. De ha nagyon szeretnéd, mindenképpen beszéld meg a védõnõvel, gyerekorvossal, mert a tejpépek azt hiszen négy hónapos kortól vannak legkorábban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. igen adtam neki almát, mert a táptól nem tudott se kakilni, se pukizni. szarok ezek a tápok, rettentõen ellene vagyok, de valamit muszáj volt adnom neki, mert kevés a tejem. én másfél hónaposan kaptam anyutól elõször almát, és semmi baja a gyomromnak... viszont elértem vele, hogy tudott kakilni rendesen... a védõnõ támogatja a tejpépes elképzeléseimet, úgyhogy vettem is neki milupás vaníliásat, szereti hála az égnek, és így a kaki baj is megszûnik végre. azért köszi a válaszokat!
Semmilyet, a tejpépek 4 hós kortól adhatók.
2 hónaposan almát??? Alig született meg!!! Neki még a tápszer bõven elég, nem kell más, esetleg víz, mert a tápszer szárítja a szervezetet. A tejpépek mind 4 hónapos kortól adhatók! A védõnõd és a gyerekorvosod mit szóltak, hogy almát adtál a babádnak?
Semmilyet. Nem igényli a szervezete.

14 hetes babának lehet adni Milupa Ha-pépet?

Tápszeres a lányom, Beba Pro ha start tápszert eszik,kaptunk egy ilyen milupát,adhatok neki bel?le?

Legjobb válasz: pép vagy tápszer? Baromira nem mindegy.

pép vagy tápszer? Baromira nem mindegy.
A Milupa HA-t gyermekorvos írja fel, megkérdezném õt. Egyébként úgy tudom 4 hós kortól eheti.
Csak azért mert kaptátok én nem adnám neki oda hisz teljesen elég neki még a tápszer, nem?!
A kérdező hozzászólása: Irtam hogy pép.Vaniliás rizspép.
A kérdező hozzászólása: Igen tápszert eszik, csak sajnos köpködi ki mostanában, emiatt gondoltam hogy más az ize, de mindegy majd megvárom a 2 hetet még, akkor tölti be a 4 hót.Köszi a választ.
Ha nem eszi szívesen a tápszert, próbáld ízesíteni esetleg macikávéval. Azt lehet. Ha végképp nem megy beszélj a dokiddal, hogy esetleg válthatnátok-e tápszert. Nekünk késõbb jött elõ ez a gond. Milupa Milumil HA Startot evett, de váltottunk. Azóta Humana Babyfitt 1-est eszik, banánízût. Ezt szívesen elfogadja a mai napig. 10 hós most. Bár azt nem tudom, hogy ezt a tápszert mikortól lehet. Nekünk az orvos írta fel.
Az én babám is 3, 5 hósan kapta elõször a rizspépet. Nyugodtam adhatod te is, nekünk a dokibácsi mondta. Csak arra vigyázz, hogy hajlamosak ráunni a bábák ezekre, ha mindennap adod. Én 4 hónapos korában volt, hogy õszibarackot is kevertem hozzá. Ja és az adag ami rá van írva a dobozra rengeteg. Elõször 30-40ml víz és kb.12 gramm rizspép. Bõven elég kóstoltatásnak.

Hogyan etessem? Tápszeres 14 hetes babám mindenhol fel akar ülni.

Nem akar fektetve enni. Sem karban, seem hordozóban. Nagypárnának támasztva is próbáltam már. Más ötlet?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!