Találatok a következő kifejezésre: 14 hetesen a baba (56 db)

Persze.
Szerintem a babát érzed.
Kb ennyi idõsen éreztem én is elõször :) A 17 hét óta pedig egyre erõsebb rúgásokat :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Nagyon örülök neki!!!!!! :) :)
a baba lesz. én is ennyi idõsen éreztem hasonlókat..

Érezhetem a baba mozgását 14+6 hetesen?

els? babám ezért nem tudom. Ki mikor érezte el?ször? Fülhallgatón hallgattam a kedvenc zenémet és közben 2x érezte ma hasam alján mintha belülr?l "megrugott" volna valami/ki-- > így tudom leírni az érzést.. vagy mintha egy izom össze rándult volna hirtelen... lehetett ? a pici vagy még nem érezhetem?

Legjobb válasz: Szia én 14+4 hetes vagyok és pont ilyet éreztem ma délután,mintha egy izom összerándulna a hasamban.Én is azon gondolkodom,hogy vajon ez a baba volt,vagy csak bélmozgás.Nekem is elsõ baba,ezért nem is igazán számítottam még arra,hogy érezni fogom a mozgását!

Szia én 14+4 hetes vagyok és pont ilyet éreztem ma délután, mintha egy izom összerándulna a hasamban.Én is azon gondolkodom, hogy vajon ez a baba volt, vagy csak bélmozgás.Nekem is elsõ baba, ezért nem is igazán számítottam még arra, hogy érezni fogom a mozgását!
Sziasztok én 17 hetes kismama vagyok elsõ bab és már én is éreztem 15 16 hetes ilyen apró rezgéseket és bugyborékolásokat még mindig ilyeneket érzek és tudom biztosra hogy a kisbabám az!!Nagyon jó érzés!!
Azt elfelejtettem írni, hogy az is normális ha néha nem érzed az elején.Most érezted, aztán 2-3, de akár 1 hétig is elõfordulhat, hogy nem érzed.Velem most ez volt.Ne aggódj, feküdj a hátadra és amikor általában(te ismered a pocaklakód, hogy mikor)mocorog tedd a kezed a pocakodra és hangolódj rá.Hidd el érezni fogod! :)
Engem általában reggel szokott felébreszteni, arra ébredek, hogy játszóházat nyitott a pocakomban :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó: nekem is olyan volt... majdnem egymás után kétszer is, utána pedig éjjel arra keltem fel.Ez volt 2 napja. Azóta nem éreztem :(( vagy csak nem figyelem elégé és nem vettem észre :)
13.héten apuka kezébe rúgott a babucink, úgyhogy elõfordulhat.Pedig ez az 1.babavárásom :) A védõnõ azt mondta, hogy olyan lesz, mint a buborékok, meg lepkék....hát nekem pont olyan érzés volt, mintha valaki belülrõl kifelé rúgott volna :)
Sziasztok, en is azt hittem a 15. Heten, hogy a babáimat érzem, ráadásul nekem ketten vannak, s azzal magyaráztam hogy kisebb a hely. Rúgni ilyenkor meg nem tudnak, mert nem szilárdak a csontjaik, ami csak a 20. Hét körül szilárdul meg. Nekem a doki azt mondta hogy akkor a méh növekvõ mérete miatt szoruló belek mozgását érzik a kismamák. Persze a doki pasi, így õ ezt sosem érezhette, én mindenesetre. 21. Heten tudtam elõször biztosan hogy ok azok akik jeleznek :) . Második terhesegnel lehet állítólag korábban érezni.
Én 15 hetesen éreztem elõször. Nekem ilyen finom bugyborékolás-szerû érzés volt. Elõször nem voltam biztos benne, hogy a babát érzem, fõleg mivel mindenki azt mondta, hogy ilyenkor elsõ babát még nem lehet érezni. Azt hittem, csak a beleim rendetlenkednek :) De késõbb amikor már erõsebben mocorgott, tudtam, hogy korábban is õt éreztem. Szóval válaszolva a kérdésedre, szerintem könnyen lehet, hogy a babát érezted.
Én is kb. 14 hetes lehettem, amikor mintha belülrõl csiklandoztak volna. Soha nem éreztem olyat elõtte. De utána csak talán a 19-20. hét körül éreztem apró mocorgásokat.
A kérdező hozzászólása: Le tudnád írni mit érzel??? hátha segítségünkre leszel vele
En is 14 hetes vagyok, mar erzem a babat. Nekem a masodik, igy tudom milyen erzes.
A kérdező hozzászólása: Hát jó lenne:-)
Nekem ilyen pöckölésszerû érzés, meg mintha összerándulna az izom, de még én is fiatal várandós vagyok, ma töltöttem a 15. hetet, szóval nem tudom. Hátha lesz majd valaki tapasztaltabb, aki megmondja a tutit nekünk! :)
A kérdező hozzászólása: Én nem hinném, hogy bélmozgás lett volna.Ilyet így még nem éreztem mint az elõbb. De ha a baba volt akkor iszonyatosan jó érzés :) ))
A kérdező hozzászólása: TMimi köszönöm. ma este kipróbálom, hogy háttal fekszem és simogatom..hátha "elõbújik" :) ) de jó lenne

Létezik, hogy 14 hetesen mozog a baba?

Második gyermekemet várom, de mivel eltelt az els? otta 11 év nem igazán emlékszek mindenre, de 2-3 napja egyre aktivabban érzem, hogy valaki szurkál belülr?l. Szerintetek is a baba vagy csak képzelödök?

Legjobb válasz: Volt aki irta itt, hogy o erezte 14 hetesen...valoszinu elofordulhat. En a 16.heten ereztem eloszor annak ellenere, hogy sokan elmondtak nagyon sajnalva, mert nem vagyok vasaggyal 45 kg, hogy ugyis csak a 20. utan fogom erezni. Ilyenkor mar megvan kicsi kez es labacska es a mindennapos edzesprogram csak meg gyengecskek es sokan nem erzik. Lehet a tied egy izompacsirta... Boldog babavarast! 28 heteske.

Volt aki irta itt, hogy o erezte 14 hetesen...valoszinu elofordulhat. En a 16.heten ereztem eloszor annak ellenere, hogy sokan elmondtak nagyon sajnalva, mert nem vagyok vasaggyal 45 kg, hogy ugyis csak a 20. utan fogom erezni. Ilyenkor mar megvan kicsi kez es labacska es a mindennapos edzesprogram csak meg gyengecskek es sokan nem erzik. Lehet a tied egy izompacsirta... Boldog babavarast! 28 heteske.
Szia én most vagyok 15hetes, múlt héten is éreztem valamit:) napi 1szer 2szer többször nem, aztán ezen a héten picit jobban érzem, szerintem a pocaklakó lesz:)
1. babát 16 hetesen, 2. babát 12. hét körül már éreztem.
A 2. babat a 14. heten fixen ereztem, onnantol kezdve minden nap.
Szia! Én az elsõ babámat éreztem már 14 hetesen, igaz elég haloványan, de õ volt.Ugyhogy te a 2.-ikat simán érezheted a 14.héten.Gratulálok!:)
szia en meg nem voltam 14 hetes amikor eloszor ereztem a kislanyom mozgasat az elso megmozdulasa nagyon kulonleges volt, tiszta liba boros lettem tole, kelemes erzes volt majd 17 hetesen mar apa is erezte
Az elsõt 17 hetesen, de még nem mertem rábólintani, hogy õ volt, csak a 18. hét közepén. A másodikat múlt hét óta érezgetem, ha minden igaz, de én is bizonytalan vagyok. Nappal nem is érek rá ezt figyelgetni, esténként szoktam érezni valamit, szerintem a kicsi lesz az. :) 15 hetes vagyok.

13-14 hetesen szeretnénk menni 4D-re, elsősorban hogy megtudjuk a baba nemét. A Genesis és a Kárpát u. között vacilálunk, szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Ismerõsöm a Kárpát utcában volt, csupa jót mesélt, 13 hetesen megmondták a baba nemét nekik. A másikról nem hallottam semmit még. Mi is gondolkoztunk, de végül kivárjuk a 19 hetes uh-t. 18 hetes km

Szia! Ismerõsöm a Kárpát utcában volt, csupa jót mesélt, 13 hetesen megmondták a baba nemét nekik. A másikról nem hallottam semmit még. Mi is gondolkoztunk, de végül kivárjuk a 19 hetes uh-t. 18 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, valószínûleg a Genesisbe megyünk. :)
4D Genesis!!!!' 1 órás vizsgálat!Nagyon kedves a hölgy és türelmes!!! Nálunk nem tudta megmondani a nemét , mert állandóan takarta magát !2 hét múlva visszahvott az is fél óra volt!! Ezért nem kellett fizetni, mert az elõzõnél nem látta a nemét!!Egyébként 10.500Ft + 1500 ha kérsz lemezen képeket!!
A Kárpát utcait nem ismerem, de a Genesis nagyon jó, tudom ajánlani. Szerintem már mindegyik ugyanazt tudja kb. Azt válaszd, amelyik közelebb van. (Az is igaz, hogy egyszer voltam olyan helyen, amelyik nem tetszett és nem ajánlanám. A Dori ultrahang a Savoya parkban.)
Nekünk 12 hetesen meg tudták mondani a baba nemét. 18 hetesen is voltam 4D-n és még megyek. Attól, hogy valaki elmegy 13-14 hetesen, elmehet késõbb is, amikor már élvezhetõbb lesz.
Mi a Kárpát u.-ba járunk. Nem bántuk meg. Min. 20-30 perces vizsgálat, profi, megbízható szonográfus, figyelmesek, minden kérdésre választ kapsz. Óriás monitoron figyelheted az eseményeket! Apa, gyerek, mindenki bemehet a vizsgálatra. Képet, zenés felvételt kapsz. Ajánlom!
Szia! Mi 12 hetesen voltunk, már akkor megmondták, hogy kislányunk lesz, és az is lett :)
Én is a genesist ajánlom, de szerintem ilyenkor még nem fixre mondják meg a baba nemét. Elsõ terhességnél 2-szer voltunk a genesisben, másodiknál 3-szor, mindig nagyon elégedettek voltunk.
Genesis!
Én nem mennék ilyen korán, nem szépek még a babák, nem olyan kis pufik mint mondjuk 26. hét körül.Meg nekem nem volt mindegy h ha megyek, mit látok, pénzt kidobni meg nem akartam....mindegy h ha pár héttel késöbb tudtam meg a baba nemét.

Terhességi diabétesznél lehetséges hogy a baba már 12-14-15 hetesen egyre nagyobb? Cukorterhelés csak 25-26 hetesen van.

Pontosan tudom a fogantatás idejét és eddigi uh-kon stimmelt is a kor. 7+2 mentem először orvoshoz hogy biztosan legyen szívhang. Szerdán van a hétforduló napom elvileg. A 12 hetes uh-n csütörtökön voltam, akor már 12+2-t írtak tehát egy nappal nagyobbat (tudom ez még nem jelentős). 12+6 voltunk 4 d uh-n ott már 13+2 nek mérték ez már 3 nap. Mivel bevéreztem közben sajnos így kontroll uh-k történtek mostanság. Múlt hét kedden voltam uh-n elvileg 13+6 kellett volna legyen azon a napon, de minden mérete alapján 14+3 at írt a gép és az orvos is. Tehát akkor már 4 nap csúszás volt, most pedig hétfőn voltam (saját számítás szerint ugye 14+6) és a doki már 15+5 nek mondta. És megjegyezte hogy menjek cukorterhelésre mielőbb, kérdeztem miért de csak annyit mondott hogy mert az előző terhességeimnél 4 kg-sak voltak a gyerekek (2 fiam van). Akkor volt cukorterhelésem 2szer is és soha semmi gond nem volt a cukrommal. Most 176 cm/74 kg vagyok (híztam már 4kgt a terhesség eleje óta). Vajon a baba növekvő méretei miatt gondolja hogy cukros vagyok? És ha így van akkor nem lesz késői ha csak 26 hetesen derül ki?

Legjobb válasz: Elírtam, hétfõn 14+5 kellett volna legyek. Mindegy, a lényeg az egyre növekvõ különbség. (már egy héttel nagyobb)

A kérdező hozzászólása: Elírtam, hétfõn 14+5 kellett volna legyek. Mindegy, a lényeg az egyre növekvõ különbség. (már egy héttel nagyobb)
Nem lehetséges, ilyen kis korban még nem érzõdne rajtuk a diabétesz "hatása" (amúgy is csak a kezeletlen diabétesztõl lehet nagy a baba), valószínûleg tényleg azért mondta a doki hogy menj elõbb, mert nagy babáid voltak elõzõleg, és ha nagy babát szülsz az kockázati tényezõ egy következõ terhességben a terhességi diabéteszre. Az én kórházamban már 16. héten megcsinálják a terhelést, ha akármelyik kockázati tényezõ fennáll, köztük a nagy súlyú elõzõ baba. De 26 hetesen sem késõ. Egyébként ha az elõzõ babáid is nagyok voltak akkor minden valószínûség szerint ez a baba is nagy, így nem csoda ha már most nagyobbak a méretei a nagykönyves átlagnál (amihez egyébként felesleges hasonlítani mert azok csak átlagok, a babák fejlõdése meg egyéni).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csak én úgy olvastam meg úgy tudtam korábbról hogy így viszonylag kis terhességnél még nem jellemzõek ennyire az egyéni sajátosságok így méretben. Az elsõ két gyerekem amúgy mindig akkora volt mint a "tankönyvi" méret szerint lennie kellett. Most amiatt is aggódom hogy már küldtek afp re holott egy héttel kisebb és most ezen görcsölök hogy nem fognak e eltérést mérni így 1 hét különbséggel.

Ha nekem április 14. -én volt meg utoljára a menszim, és április 29. -én fogant a baba, akkor most szerintetek hány hetes terhes vagyok?

Az orvos akihez járok ? 10hét 4 naposnak látja, egy másik orvos viszont 12hetesnek! Orvost fogok váltani mert nem értem a dolgokat! A méretek alapján CRL 59mm BPD22mm nyaki red? 1.6mm

Legjobb válasz: Hivatalosan mindig utolsó menzesz alapján kell számolniuk a dokiknak,ehhez képest méretek alapján lehet korrigálni de a kiírt idõpont nem fog változni. Szóval akkor most 14 hetes vagy elvileg,nem?!

Hivatalosan mindig utolsó menzesz alapján kell számolniuk a dokiknak, ehhez képest méretek alapján lehet korrigálni de a kiírt idõpont nem fog változni. Szóval akkor most 14 hetes vagy elvileg, nem?!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom! szerintem igen, de a doki fesz 10hetesnek vesz, attól fügettlenûl hogy április 14 az utolsó menszim! De miért?
Papíron 14 hetes vagy. De a baba méretei alapján valóban kisebb, inkább 12 hetesnek felel meg. (nálunk lányom 12 hetesen 52 mm volt, az ikrek 60 és 63 mm) De ne aggódj, ez simán belefér! A nyaki redõ is jó érték nálad! Mond csak magad 14 hetesnek, mert igazából annyi vagy, a baba meg be fogja hozni, sokaknál láttunk már ilyet itt. Boldog babavárást!
Szia! Nekem is ápr. 14. volt az utolsó, a baba ápr. 24-én fogant, mégis 14 hetesnek számolják. Mindig az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet, késõbb az ultrahang alapján adják meg a terhességi kort. Az én babám is kb. ekkora, 62 mm, BPD 22 mm. Szerintem ne aggódj ezen, az elõzõ terhességemnél volt olyan, hogy egyik héten 12 hetesnek vett, 1 hét múlva 15 hetesnek az UH alapján, a baba viszont az általam kiszámolt idõben érkezett. Boldog babavárást, írj, ha van idõd, hogy haladsz.
Azt lehagytam, hogy ha nem félidõben van a fogantatás, akkor mindig úgy számolnak, hogy a tényleges fogantatáshoz hozzáadnak két hetet. Tehát hiába vagy a mensi alapján pl. 6 hetes, lehet hogy a fogantatástól csak 4 hetes vagy. Sokaknál ezért nincs 6 hetes korban szívhang. (pedig minden magzatnál 22-25. napon indul be). Ilyen esetben mindig az UH által kalkulált kort nézik. :-))))
09:49 az hogy a szív 22-25 napon kezd el lüktetni, még nem jelenti azt hogy szívhangot is hallanak majd, mert ez a gépek érzékenységétõl is függ. ha egybõl érzékelné a gép, akkor már 5 hetesen kellene hallani, de erre nem sok példát hallottam
Teljesen igazad van, akkor még csak a pulzálás látszik :-)
Nekem ápr. 20. jött meg utoljára, tehát egy héttel kisebb a babám, tegnap töltöttük a 13 hetet, tehát a tiéd 14 hetes most. a 12 hetes uh.-on a clr 60 mm volt, a nyaki redõ 1, 7 mm.

14 hetesen mekkora volt a pocitok? 14+2 naposan megyek ultrahangra, már megmondhatják a baba nemét? Van rá esély?

Legjobb válasz: Nekem gyakorlatilag semekkora. A te méretedtõl is függ, a magas nõknek általában kisebb a hasuk, az alacsonyabbaknak nagyobb. De ez csak általában igaz. És igen, van esély, ha megmutatja. Többen írták itt már, hogy 12 hetesen megmodták nekik a gyerek nemét.

Nekem gyakorlatilag semekkora. A te méretedtõl is függ, a magas nõknek általában kisebb a hasuk, az alacsonyabbaknak nagyobb. De ez csak általában igaz. És igen, van esély, ha megmutatja. Többen írták itt már, hogy 12 hetesen megmodták nekik a gyerek nemét.
megmondhatják de az nem annyira biztos mint a 20.heti uh-n.
Szia nekem 21 hetesen mondták meg hogy kislány lesz. És 30 hetesen is alig volt hasam..mostmár azért van.Alkat kérdése! 37hetes kismama
Szia!Nekem a mai napig nem tudták megmondani, fiú lesz e vagy lány.Attól függ, akkor hogyan fordul. ÜDv:30 hetes kismama
Nekem se látszott még 14 hetesen. Még a 20. hét környékén sem vette észre mindenki, hogy babát várok. A 17. héten tudtuk meg, hogy kisfiú lesz.
Nekem egy pici pukli látszott a hasamon, a nadrágjaim már nem voltak jók és bandázzsal hordtam õket még kb egy hétig, de az igazi babás has csak a 16. héttõl kezdett látszani. A baba nemét megmondhatják ha ügyi a doki és jó a gépe. Nekünk 4D-n (de a 2D-s részén látszott inkább) 12 hetesen kislányt mondtak, és 18 hetesen ismét kislányt. Így most már biztosra vesszük mert a babánk azzal kezdte az uh-t hogy széttette a lábát :) Így ha mondanak valamit, még ne vedd tutinak de 50% az esély rá :) Sok-sok boldogságot kívánok!!!
Szia! Én ma vagyok 14+2 hetes. Nem nagy a pocim, de már egyértelmûen látszik, hogy babás vagyok. Kb. két hete lett ekkora, azóta ugyanolyan. Nem tudom, mikor fog tovább nõni. A kicsi nemét az én dokim szerint a 12. heti UH-on csak megtippelni lehet, aztán vagy bejön vagy nem. 14 hetesen már elvileg láthatják, fõleg 4D-n, persze ha megmutatja magát. Én 15+4 hetesen megyek legközelebb, talán, akkor már látni lehet valamit. Boldog babavárást!

Szerintetek ha 14-15 hetesen elmegyek egy 4D uh-ra, ott megtudják már mondani a baba nemét?

Persze ha a baba mutatja magát :)

Legjobb válasz: Igen látják már. Bnõmnek 12 hetesen megmondták 4D-n hogy kisfia lesz :) Boldog Babavárást 32hkm

Igen látják már. Bnõmnek 12 hetesen megmondták 4D-n hogy kisfia lesz :) Boldog Babavárást 32hkm
Sok mindentõl függ. Nekem a 12. heti simán megmondták, hogy kislány, a 20. hetin megerõsítették. 28. hétre tervezem a 4D-t, mert akkor már olyan igazi babás lesz. Elméletileg már megtudja mondani egy jó szonográfus.
Igen :) jó eséllyel. Mi a 12. heti uh-t 4d-vel összekötve csináltattuk meg, és megmondták, hogy fiú. Ezt megerõsítették azóta többször is :) )
Ilyenkor már igen biztosra megtudják mondani, de csak abban az esetben ha a baba is úgy fekszik, ha nagyon takarja, akkor sajnos nem látszik.Elsõ lányomnál már 12 hetesen megmondták a 2.nál csak 20 hetesen , addig takarta magát.
Szerintem igen, nekem a 14. héten a sima 2D-n is már lányt valószínûsített az orvos, 19 hetesen voltunk 4D-n ott egyértelmûen látható volt h Kislányunk lesz :) A 4D-n egyébként megpróbálják "mozgásra" bírni a Babát, h minél többet lássatok belõle. Ha budapesti vagy és nincs még idõpontod, ajánlom a 4D Genesis-t, tündériek voltak, végtelenül kedvesek, viccesek :)
A kérdező hozzászólása: Vidéki vagyok, majd Debrecenbe fogok menni, de azért köszönöm szépen :)
Nekem sima 2D genetikai ultrahangon a 12. héten megmondták, hogy kislány.

Ki érzett már korai baba mozgást úgy 12-14 hetes terhesség között? Mik a tapasztalatok?

Bár eléggé lehurrogják azokat amamákat akik azt állítják ez id? tájt még egyáltalán nem érezhet? semmi. A semmi nekem er?s kifejezés, de én se konkrét babamozgásrol beszélek mint például a rugásrol hisz lehetetlen elég picik ahoz a végtagok hogy ez a hasfalon érezhet? legyen...de vannak apro rezzenetek buborékolások amiket ténylegesen a baba okoz:)'3 hetes kismama

Legjobb válasz: 3. babám. Éppen ma éreztem elõször:) Nekem is fura, de tudom mit kell éreznem:) 13+3 hetes vagyok

3. babám. Éppen ma éreztem elõször:) Nekem is fura, de tudom mit kell éreznem:) 13+3 hetes vagyok
ENgem is hülyének néztek, de érztem az elsõ babámat is 14 hetesen, az ikreket meg 13 hetesen. Tuti hogy az volt mindkétszer.
Én a 3. gyerkõccel éreztem határozott mozgást a 15. héten.Nagyon meglepõdtem, mert csak pár héttel korábban tudtam meg, hogy egyáltalán terhes vagyok.Nagyon nem akartam õt, mert nem volt betervezve, éppen fogyókúrás teák hadát ittam meg, hogy még az elõzõ terhesség nyomait eltüntessem és spirálom is volt.Mégis teherbe estem. :(
3 hetesen tuti nem. A árom ehtest amugy hoyg érted rendesen a 40 hétbõl(mert akkor még csak most kezd beágyazódni) vagy azóta tudod. vagy nem hónaposat akartál írni? Egyébként egyik barátnõm érzett a 12 hét körül már valamit, elve sokat olvasott ilyen teremtsünk kapcsolatot a magzatunkkal könyveket. AZóta is állítja hogy akkor már a babát érezte.
Az elsõ babámat 20 hetesen éreztem elõször, addig semmit. Ha olyat olvastam , hogy valaki már ilyen nagyon korán érzi, hülyének néztem, gondolván, hogy a pár centis baba mozgását, amit ráadásul magzatvíz, burok stb. vesz körül, lehetetlen. Aztán jött a második baba. 13 hetesen ültem a vonaton, és megmozdult, határozottan éreztem. Attól a naptól kezdve minden nap éreztem õt, mindig ugyanazon a helyen. 15 heetesen már határozottan rúgások voltak, 16. héten apa is érezte, ha rátette a hasát a kezemre. (azóta magamat érzem hülyének, hogy hogy nem éreztem én mindezt az elsõ babánál ilyen sokáig.)
Engem is mindig lehurrognak de én is éreztem 13 hetesen 1-2 apróbb mozgást. Attól mert valaki nem érzi még olyan korán, az nem jelenti azt, hogy lehetetlen!
Na megjöttek a lepontozók.... Az irigység csak úgy árad. :D
10-es válaszoló vagyok. Nem értem ezt a lepontozósdit. Néha én is lepontozok, mikor valaki tapló módon válaszol egy-egy feltett kérdésre. De itt nem véleményre volt kíváncsi a kérdezõ, hanem arra, ki érezte korán a baba mozgását. Nem értem, itt mi értelme piros kezet adni. Persze a lehetõség adott, és mindig vannak rosszindulatú emberek. Kedves kérdezõ kismama! Élvezd a korai babamozgást, úgy gondolom, ez egy külön ajándék nekünk.
13 hetesen éreztem az elsõ babat. A férjem orvos, megnéztük uhn, becsuktam a szemem, és szóltam, hogy most, amikor mozgást éreztem. A kepen látott és a jelzesem megegyezett, ez már neki is elég empirikus volt. A nagymozgasait tudtam jelezni meg ekkor, természetesen nem minden rezzeneset, mint a 38. Héten pl.
A kérdező hozzászólása: Tudtam h ezzel nem én vagyok egyedül....az hogy más nem hiszi el ekkor már valaki érzi...az az õ baja....Tudja az anya mit kell érezni ez is egy egyfajta anyai ösztön....bélmozgássalse lehet összekeverni mert 22 éve tudom mijaz :D én is elég vékony vagyok talán énis eért érezhetem ilyen korán bár ez se lehet egy indok...senkise egy idöben érzi a másikkal de nem is lehetetlen az h már ilyen korán érezni...Mert mért is ne :) Boldog baba várást :) )))
13+5-kor éreztem elõször! Elsõ baba! Biztos, hogy õ volt! 20 hetesen nekem már néha kifejezetten fájt, nemhogy éreztem. Hátsó és oldalfali a lepényem, ezért a 4d-n kérdezés nélkül mondták, hogy biztos nagyon korántól érzem a mocorgást! 28hkm
én 13 hetesen éreztem elõször olyan bizsergõs, kaparászós érzést, 15 hetesen határozott rúgást éreztem. Amikor elmondtam volt aki ugyan csodálkozott, de nem nézett hülyének, de volt olyan is akitõl kifejezetten rosszul esett a reakciója. Az ember ilyenkor kürtölné világnak, mert olyan jó érezni, de nem meri, mert "lehülyézik". Legalábbis nekem így volt. Az általánosítások pedig kifejezetten felháborítanak. de gondolom ezzel ugyan így vannak azok , akik hasonló cipõben járnak/jártak. 23 hkm
14.h éten kezdtem érezni a második babánkat - de nagyon vékony vagyok, 20 hetesen sem értem még el az 50 kilót, és nagyon vékony a hasfalam, ez ezért lehet. egyébként szerintem elég ritka, h ilyen korán megérzi valaki :)
Elsõ terhességem. 15 héttõl érzem a mozgását. Az elején olyan volt hogy csak pici rezgéseket éreztem, fõleg ha odatettem a kezem és mintha bugyborékolna.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat: 13 hetes kismama* :)
Elsõ babás vagyok és a 12. héten éreztem már, persze nem híresztelem, mert furcsán néznek rád aztán, de azóta is néha-néha hasonlókat érzek, amit elõtte soha, most 15 hetes vagyok.
Nekem 13-15hétig voltak olyanok mintha belsõbizsergetésem lenne. Mai napig nem tudom biztosra hogy a picit éreztem vagy sem.
elsõ baba, a 12. hét legvégén járok és még nem érzek, se "buborékolást", se finom érintést, se cirógatást... nem hallottam még senkitól, h a 14 hét elõtt észlelt volna bármit - nekem is hihetetlen kicsit, h ez lehetséges
Ezek a lepontozások szerintem is nagyon primitív megnyilvánulások, pláne, hogy ide is szinte csak kultúrált vélemények, tapasztalatok érkeztek, nem tudom egy-egy személyes élményben és véleményben mi az ami "nem hasznos". Én 12 hetes vagyok, és kb kétszer éreztem eddig olyat, mintha egy kis pillangó repülne nei a hasfalamnak (egyértelmûen nem bélmozgás volt, sajnos évek óta élek együtt a felfúvódás-teltségérzet tünetegyüttessel, és határozottan meg tudom különböztetni ezeket attól, amit éreztem a múltkor). Amikor elõször tapasztaltam ezt a pillangó-dolgot, én magam sem hittem, hogy ez az én 5 cm-es kis magzatom lehetett, olyannyira, hogy még a páromnak sem említettem meg, viszont amikor a védõnõmnél jártam, rákérdeztem kíváncsigából a dologra, és azt mondta, hogy egyáltalán nem kizárt, pláne ha vékony a hasfalam...

14 hetes vagyok, és elég nagy a hasam. Kb, mintha 18 hetes lennék. Második baba. Másnak is nagyobb a hasa, mint a terhesség kora valójában?

Amúgy vékony alkat vagyok.Néha a baba mocorgását is érzem nagyon finoman:)

Legjobb válasz: A sógornõmmel egy hét különbséggel szültünk, õ a második, én az elsõ babámat. Õ 24 hetesen már úgy nézett ki, mintha mindenórás lenne, nekem meg még csak egy diszkrét kis pocakom volt :)

A sógornõmmel egy hét különbséggel szültünk, õ a második, én az elsõ babámat. Õ 24 hetesen már úgy nézett ki, mintha mindenórás lenne, nekem meg még csak egy diszkrét kis pocakom volt :)
Azt olvastam, hogy igen, második terhességnél hamarabb kezd nõni a has. Rám nem vonatkozik, mert az elsõvel is rögtön látszott, a másodiknál is, és most a harmadiknál is.
Igen, második-többedik terhességnél hamarabb látszódik a has, mert a szövetek már "kinyúltak",
Nekem is hamarabb látszódik. Hozzáteszem, hogy nekem még így, félidõsen is pici a pocakom a második babával, eddig még senki sem vette észre, hogy terhes vagyok. Ettõl függetlenül most hamarabb nõ, mert most már van valamennyi hasam, az elsõ babámmal meg a korai huszas hetekig teljesen lapos voltam. Furcsa, én igen vékony vagyok, a lapossághoz képest most már gömbölyû a pocakom, mégsem vesz észre senki semmit (sok ismerõsnek még el sem mondtam, hogy babát várunk).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!