Találatok a következő kifejezésre: 14 hetes vagyok. Eddig (16 db)

14 hetes vagyok, eddig 2 kg-ot híztam, de úgy néz ki, mintha 5-10 kg is lenne. Mitől lehet ez? Vizesedés?

Legjobb válasz: Puffadás. PLusz a terhességi hormonok miatt az izmaid - köztük a hasizmaid - ellazulnak, és emiatt a hasad jobban kitüremkedik, a hasizmok nem tartják annyira.

Puffadás. PLusz a terhességi hormonok miatt az izmaid - köztük a hasizmaid - ellazulnak, és emiatt a hasad jobban kitüremkedik, a hasizmok nem tartják annyira.
hát az még nagyon korai lenne, beszélj a dokiddal nehogy valami más legyen.én 20kg nál járok és nem lehet rajtam észre venni és nem vizesedek pedig 35 hetes vagyok.
lehet, hogy csak te érzed ugy, mintha többet hiztál volna.eleinte, én is ugy éreztem, és totál látszott a hizás, és a mérleg nem sokkal mutatott többet.most már annál inkább 35 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is látom és a párom is szólt, hogy mostmár csak a babát hízlaljam :) , de tényleg nagyon soknak látszik, és mindenhol, nem csak poci, de a combom, fenekem, mindenem sokkal nagyobb lett. Megijedtem, nem akarok nagyon elhízni!
A 2 kiló csak 2 kiló, ami nem sok. Egy kicsit átalakul a testünk, lassan elkezd szélesedni a csípõnk, és egy kicsit elkényelmesedünk - itt nem feltétlenül az evésre gondolok - A puffadás pedig tényleg kellemetlen és megtévesztõ lehet! De hamarosan már nem a puffadás miatt lesz nagyobb a pocid:) Ha vizesedsz, az is látszik a súlyodon, érzed fõleg a lábaidon, ha sokat dagad, akkor feltétlen beszéld meg a dokival! Boldog babavárást!
Nekem is ilyeneket mondott az elsõ gyerekem apja, majd szülés után közölte, amíg "így"nézel ki, nincs kedvem együtt lenni veled.BUNKÓ!az õ gyerekét hordtam ki.Hála istennek, már nem vagyunk együtt.Most 13 hetesen+2 kiló vagyok, és eleve a verseny súlyom fölött 6 kilóval kezdtem a terhességet, mert 2 vetélés miatt elötte meghíztam.A párom így is imád.Számára a ugyan az a nõ vagyok 58 kilósan, és 66 kilósan is.És már eléggé látszik a hasam, bandázst hordok, mert nem tudom begombolni a farmerom.

14 hetes vagyok. tegnap este óta nagyon rosszul érzem magam: mindent kihányok, fáj a fejem, gyenge vagyok. eddig szinte semmi terhességi tünetem nem volt. létezik, hogy most kezdődik?

Legjobb válasz: Ha nem gyomorrontásról,vagy vírsról van szó, akkor igen, normális. VAnnak, akik 12, 14, 20 vagy késõbbi hetekben kezdenek rosszul lenni. Olvasgass utána, sokmindent javasolnak ilyen esetekre. EGyél többször keveset, mindig legyen valami a gyomrodban, igyál sokat, van akinek a tej, van akinek a krumpli válik be... Kívánom, hamar légy jobban, és pihenj sokat!!

Ha nem gyomorrontásról, vagy vírsról van szó, akkor igen, normális. VAnnak, akik 12, 14, 20 vagy késõbbi hetekben kezdenek rosszul lenni. Olvasgass utána, sokmindent javasolnak ilyen esetekre. EGyél többször keveset, mindig legyen valami a gyomrodban, igyál sokat, van akinek a tej, van akinek a krumpli válik be... Kívánom, hamar légy jobban, és pihenj sokat!!
Igen létezik, mert ebben az idõszakban a szervezeted kezd hozzászokni a terhességhez. Pihenj vagy sétálj egyet ha tudsz.

AngelSounds-al hallgatózók, lehetséges, hogy eddig jobb oldalon lenn, most meg teljesen a bal oldalon lenn hallom a baba szívhangját? 14 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Miért ne lenne lehetséges?Hiszen a bab ficánkol, nem marad egy helyben.Nekem most is hol jobb oldalon, hol bal oldalon hallható a szívhangja. :) 30 hkm

Miért ne lenne lehetséges?Hiszen a bab ficánkol, nem marad egy helyben.Nekem most is hol jobb oldalon, hol bal oldalon hallható a szívhangja. :) 30 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod, azért kételkedtem, mert már 3 hete hallgatom és eddig mindig pontosan ugyanonnan hallottam, most meg abszolut a másik oldalon.
Miért ne?Én már a 37. hétben vagyok, kedden voltam CTG.Az elõzõ alkalomkor teljesen a bal oldalon volt, most abszolút a jobb oldalon volt a szívhang.14 hetesen akkora helye van, hogy az is elõfordul, hogy úgy fekszik nem is találni.2gyerekes+37hkm

14 hetes terhes vagyok.10 hetesen kezdtem hányni, és még mindig tart. Meddig tart? Vitamint eddig nem szedtem, mert az elevitet nem birtam, az orvosom azt mondta, hogy eddig nem is kellett, most álljak neki. Gravidára gondoltam, az segithet?

Legjobb válasz: Szia nekem 7 hetesen kezdõdött és ahogy betöltöttem a 12. hetet mint akit ketté vágtak, de nagyon szenvedtem tõle én dolgozni sem tudtam, B6-ot szedtem és olyankor hidegvizet ittam, a végén a szotyitól volt jobb. A vitaminnal kapcsolatban meg annyit hogy nem mindenki szedi, az is elég ha heti 1-2 alkalommal kapsz be egyet, és a napidat pedig gyümölccsel viszed be, az a legjobb szerintem. sok sikert

Szia nekem 7 hetesen kezdõdött és ahogy betöltöttem a 12. hetet mint akit ketté vágtak, de nagyon szenvedtem tõle én dolgozni sem tudtam, B6-ot szedtem és olyankor hidegvizet ittam, a végén a szotyitól volt jobb. A vitaminnal kapcsolatban meg annyit hogy nem mindenki szedi, az is elég ha heti 1-2 alkalommal kapsz be egyet, és a napidat pedig gyümölccsel viszed be, az a legjobb szerintem. sok sikert

14-ik hetes kismama vagyok, eddig hiztam 2-2.5 kilót. Nagyon félek az elhizástól, bár elsősorban a picur a fontos. Ez sok szerintetek eddig?

Legjobb válasz: A babával járó többlet súly, ami a +víz,a +vér + babasúlya, stb.(amit én nem neveznék hízásnak!!!!) az csak késõbb jelentkezik.egyél mindent, amit megkívánsz, csak mértékkel!

A babával járó többlet súly, ami a +víz, a +vér + babasúlya, stb.(amit én nem neveznék hízásnak!!!!) az csak késõbb jelentkezik.egyél mindent, amit megkívánsz, csak mértékkel!
A védõnõk szerint sok. De annyi mindenen múlik az elhízás, és még annyi minden történhet veled a hátralévõ idõben (akár étvágytalanság is). Egy biztos: a fiammal én is ennyit híztam 15 hetes koromra, aztán hol lement, hol vissza, de a vége 25 kiló plusz lett. Tény, hogy nekem hajlamom is van a gyors hízásra, de egyáltalán nem is figyeltem oda, mit mikor eszem. Tehát ha odafigyelsz és mozogsz, nem lesz gond. Boldog babavárást!
Én inkább terhesség alatt szeretek hízni mint szoptatás alatt. 23kgot híztam az elsõvel és 8 hónap múlva már tiszta anorex voltam. Most igaz nem híztam még annyit mint az elsõvel de még ez nagyon az eleje. kitudja mi lesz. Ja és inkább hízok, minthogy azon cidrizzek, hogy kicsi a babám.
Én pont tegnap olvastam egy könyvben amit a védõnõtöl kaptam az van benne hogy 15. hétre 3kg hizás teljesen normális.Nálam pont forditott a helyzet mint nálad mert én alig tudtam hizni a terhességeim alatt pedig nem csinálok semmit, minden megeszek amit csak megkivánok és sokat pihenek is mert veszélyeztetett terhes vagyok.Az elsõ fiamnál -6kg, a lányomnál +5, a harmadik gyerköcnél pedig +3 kiló volt rajtam.Most 16 hetes vagyok de még nem hiztam semmit .-(

Sétálás közben belenyilall a fenekembe a fájdalom! Mi lehet ez? Mit csináljak vele? Kitapintotam, és mintha a forgóm lenne! Eddig csak a jobb, de most már a bal is! 14 hetes kismami vagyok

Legjobb válasz: Semmit sem tudsz csinálni vele,pihenjél, nekem kb 6 hete fáj a farkcsontom, azt mondta ez normális. 30 hetes kismami

Semmit sem tudsz csinálni vele, pihenjél, nekem kb 6 hete fáj a farkcsontom, azt mondta ez normális. 30 hetes kismami
Én is ugyanezt érzem, én már 20 hetes vagyok és kb két hete kezdõdött. Fogalmam sincs, hogy miért van, esetleg arra tippelek, hogy valamennyit változott a tartásunk már most, annak ellenére, hogy ez nekünk nem szembetûnõ és ez okozza a fájdalmat. Lehet, hogy nagyobb megterhelés jut a csípõre. Az biztos, hogy nem vagy egyedül és szerintem is nagyon durva. Én állómunkát végzek és nap végére már néha legszívesebben sírnék, annyira fáj a farcsontom és a derekam. :-(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! De én még csak 14 hetes vagyok, csak 2 kilót híztam Milesz késõbb?????
Pici, gyengéd masszázs, lehet nyom egy ideget a baba.
Én két hete szültem császárral, és még mindig fáj a derekam, alig birok menni, akkor a legrosszabb ha fekszem és föl kell kelni mert nyafog a manóm :(
Mi az, hogy csak eddig foglalkozott veled?Ilyet még nem is hallottam!De kedves!
szia.hanyadik kerûletben laksz?
A kérdező hozzászólása: Kerepesen lakom, és Gödöllõre kellett járnom nõgyógyászhoz. Azért hozzátette a doki, ha bármi problémám van, mehetek hozzá. De uh-ra hova menjek legközelebb szerintetek?
ez nagyon gáz! kötelessége ellátni téged. sejtem, mire gondolt...hogy majd pénzzel tömöd. nem tudom, mi a helyes teendõ ilyen esetben, de ne hagyd magad zsarolni vagy kihasználni. remélem, tudnak neked tanácsot adni, h mi a teendõ. nem kényszeríthetnek, h fogadj orvost. pláne nem ezt! sok sikert- majd meséld el, mi lett a vége.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi szépen. Holnap kell mennem védõnöhõz, majd írok, hogy mit javasolt.
Sztem menj el kerepesre a kórházba és ott "válassz" egy dokit akihez majd jársz, de nem kell feltétlen nála szülnöd csak hozzá jársz majd vizsgálatokra. Vagy ott amikor menned kell lehet mindig másik doki lesz, ezt is lehet sztem. Vagy nem tudom szeretnél e mindenképp fogadott dokit? Gödöllõn pedig eljárhatsz dr.Szabó Lászlóhoz, van magánrendelõje, az alkalmanként 5000Ft, õ egyébként kerepesen van. De ha nem akarsz fizetni akkor sztem a kórházba járj.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget. Dr Szabó Lászlónál szülhetek a kerepesi kórházban? Telefonszámot esetleg tudnál adni?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Sikerült magánoorvost találnom a Flór Ferenc kórházban, ahol szülni fogok. Nagyon megnyugodtam, rendes volt az orvos.

Lehet-e úgy szeretkezni a párommal, hogy nem védekezünk egyáltalán? 14 hetes kismama vagyok. Eddig így csináltuk okoztunk-e bajt a babának ezzel?

Legjobb válasz: Hacsak nincs vmi fertõzésetek, vagy nem vagy veszélyeztetett terhes (görcsök, vérzés stb. miatt) akkor semmi baja nem lesz tõle a babának. Kicsit természetellenes lenne, ha egész terhesség alatt (meg utána 6 hétig.ált.) nem lehetne szexelni:)

Hacsak nincs vmi fertõzésetek, vagy nem vagy veszélyeztetett terhes (görcsök, vérzés stb. miatt) akkor semmi baja nem lesz tõle a babának. Kicsit természetellenes lenne, ha egész terhesség alatt (meg utána 6 hétig.ált.) nem lehetne szexelni:)
Nekem az orvosom és a szülésznõ is azt mondta, amikor terhes voltam, hogy ha nincs tiltás, akkor nyugodtan szeretkezhetünk végig a terhesség alatt, akár szülésig is. A fertõzésektõl akkor kell igazán tartani, amikor a burok már megrepedt, merthogy az védi a babát elsõsorban. Amíg nincs burokrepedés, addig nem juthat fel semmi a magzathoz. Szóval, ha a dokid nem állított le a házaséletrõl valamilyen oknál fogva és a terhességed egészséges lefolyású, akkor nyugodtan szerethetitek egymást óvszer nélkül is.

14 hetes kismama vagyok. Eddig minden szép volt és jó, semmilyen rossz tünetem (hányás, hányinger) nem volt, de most megfáztam. Lázas vagyok és nem tudom, hogy mit csináljak. Mit tegyek?

Legjobb válasz: 38 fok fölött kell csak lázcsillapítással foglalkozni, akkor lehet pl Algopyrint bevenni, vagy homeopátiást szert a gyógyszertártból. Tea, C-vitamin, sok pihenés. Ha nem javul, menj orvoshoz! Jobbulást!

38 fok fölött kell csak lázcsillapítással foglalkozni, akkor lehet pl Algopyrint bevenni, vagy homeopátiást szert a gyógyszertártból. Tea, C-vitamin, sok pihenés. Ha nem javul, menj orvoshoz! Jobbulást!
Én is voltam ebben a cipõben 10hetesen. A dokim azt mondta szedhetek paracetamol tartalmu lázcsillapítót mert az nem ártalmas kis mennyiségben. A láz viszont igen! Ezenkívül sok pihenés, rengeteg folyadék, citrom, méz! Gyógyulást kívánok! Nem lesz semmi baj! 18hetes kismama
Szia!Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Nekem ugyanez volt, 16-17 hetesen lázas lettem, azt mondta a védõnõm, hogy napi 1, 2 algopirint be lehet venni, de szigorúan 38 fok felett, alatta borogatás tea stb. Én is izgultam. Este 37.5 majd 38 majd 38, 4 no akkor jött az algopirin, éjjel felkeltem kettõkor még mindig 38 fokos voltam, de nem vettem be több gyógyszert. Reggelre 37, 5 körül lettem, majd nagyon lassan lement. Kb.2-3 napig tartott. Szóval nyugi, nem lesz semmi baj.Inkább 1, 2 algopirin mint láz napokig. Jó babavárást.
Ha megfáztál és lázas vagy , akkor irány az orvos! Én konkrétan még nem voltam olyen helyzetben, de a háziorvosom felhívta rá a figyelmemet, hogyha ilyen panaszaim lennének azonnal menjek el hozzá. Jobbulást kívánok:20 hetes kismama
Szerintem is mindenképp menj orvoshoz!!! Ha láz van akkor nem lehet játszani, csak Õ tud segíteni. Olyan gyógyszert szedjél csak be amit Õ ír fel, mert most a baba a fontos. De persze nem megijeszteni akarlak, mert bizos hogy így nem lesz baj. Mielöbbi gyógyulást kívánok! :)
Menj orvoshoz és konzultálj vele. Az Algopirynt szokták engedni. Addig is sok forró te, takarózz be vastagon, izzadj, pihenj és igyál sok folyadékot. Semmi baj nem lesz, nyugi:-)
A legfontosabb, hogy feküdj, pihenj, C vitamin és!!!!!!Ami a legfontosabb hideg vizes borogatás, ülõfürdõ. Gyógyszert ne vegyél be, csak, ha 38 fölé megy a hõd, de akkor is szerintem a koraterhességben paracetamol származékot szabad csak (ubophen, Panadol). A lényeg, hogy inkább hûtsd magad, a gyógyszerhez csak végsõ esetben nyúlj, de ha muszály, akkor tedd azt. a nagyon félsz, akkor hívd fel a legközelebbi kórházat, klinikát és kérdezd meg, vagy az orvosod fõként. Én egy hete estem át ezen és csaka vizes fürdõ levitte 38-ról 37, 2-re, m ár jobban is vagyok. Minden nap megittam egy citromot is. Jobbulást!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!